|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
![]() A nie zapytałaś, czemu Mateusz ma to brać? Najgorzej właśnie, jak nie ma się wyboru ![]() A ile ząbków? Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
i to aż do 1 roku ![]() dwie dolne jedynki
|
|
|
#2703 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ty masz Mamę
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() On się robi coraz bardziej ruchliwy, a mama ma juz swoje lata ![]() poza tym boję się, że będzie na niego krzyczeć bez powodu, albo i uderzy w nerwach ![]() nie wiem, nie wiem nie wiem co robic
|
|
|
#2705 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Prawie nadrobilam watek ![]() Weekend i wczorajszy dzien mialam pracowite, wiec dzisiaj wszystko robie na pol gwizdka. Miramejku, sciskam i mam nadzieje, ze Kubusiowe problemy szybko sie skoncza!!! Cytat:
![]() Ja na razie wchodze do jednych spodni sprzed ciazy , a pol pudla czeka w kolejce![]() Cytat:
. Oby tak dalej!Antosiowi zdarza sie wypic 210ml mleka na kolacje i wczesnie rano na sniadanie, co uwazma za ogromny osobisty sukces. Ostatnio lepiej pije, gdy karmi go tatus. Oj tak ![]() Ja nadal i nie zamierzma rezygnowac. Odpowiada mi ta dieta, poza tym jzu sie najadam ![]() Dzis bylam rano na zakupach i kupilam prawie wszystko z listy. Oprocz kotletow sojowych, bo takowe to chyba musze w sklepie ze zdrowa zywnoscia. Cytat:
Bardzo, bardzo sie ciesze! Cytat:
Mam nadzieje, ze Mala szybko wyzdrowieje! Antonio sporadycznie ma dni, ze domaga sie ciaglej uwagi i zabawiania. Od poczatku staralam sie, aby ptrafil rowniez zajac sie soba i robi to bardzo ladnie , szczegolnie teraz, gdy wrocilam do pracy i w moje dni wolne musze rowniez sprezyc sie z pracami domowymi.[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje, ze szybko przejdzie Cytat:
Oby bol glowy szybko sobie poszedl precz! Cytat:
wyjazdu do PL zazdroszcze. My chyba dopiero w czerwcu.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-01-12 o 16:05 |
||||||||
|
|
|
#2706 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() brawo dla Antonio )Właśnie ostatnio o tym gdzieś czytałam, jeżeli już kilkumiesięczne dziecko ciągle zabawiamy, zajmujemy to ono nie potrafi zając się same sobą, musi się tego nauczyć powolutku od najmłodszego wieku
|
|
#2707 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
Wzorowa Mamusia ![]() Cytat:
ja będę pożyczać na moje maniakalne zakupy...
|
|
#2708 |
|
Raczkowanie
|
dawalyscie juz swoim maluchom jedzonko ze sloika z ryzem gotowanym?takie ze nie bylo do konca zmiksowane tylko z kawaleczkami warzyw i ryzu.ja wlasnie probowalam dac adasiowi i nie umial tego przelknac-tak jakby mu w gardle stanelo-nie wiem czy tak ma byc na poczatku az sie nauczy jesc takie czy moze jeszcze nie jest na to wogole gotowy?
narazie wyrzucilam to jedzonko i daje mu zaraz zwykle papkowate |
|
|
|
#2709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
przybij piątkę
... u nas idą równocześnie ![]() Cytat:
... Bartosz potrafi sięsam sobą zajać ![]() oooo już się sobą znudził ... zabawki wszystkie rozpracował i krzyczy Dziewczyny zastanawiam się co mogę mu jeszcze dać na ten katar ... i kicha ciagle ... daje wapno, witaminy i kropeli do noska, woda morska ... wystarczy??? .... aaa jeszcze rozwiesiłam czosnek nad łóżeczkiem
|
|
|
|
|
#2711 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
maść majerankowa ten czosnek musi fajnie wyglądać...odganiasz wampiry??? No w sumie tak, bo Bartoszkowi zęby idą
|
|
#2712 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=UnholyOne;16418247]Ja jeszcze nie dawałam, a jakie to danie dokładnie?
warzywa na parze z ryzem,moze mlodemu najpierw jakis zabek musi wyjsc zeby mial czym to danie przemielic
|
|
|
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
|
Anuuula, Unholy
Cytat:
My juz probowalismy, trzasl sie tak samo jak przy pierwszym w ogole sloiczku. ![]() Mysle, ze musi sie przyzwyczaic do nowej konsystencji. Udalo mi sie odkupic prawie za bezcen automat do chleba. ). Wczoraj robilam juz probe. Dla meza upieklam bialy i byl zachwycony, a dla mnie z maki z pelnego przemialu + maka owsianej + otreby (bez przepisu, bazowalam na przepisie z instrukcji, pilnowalam tylko, aby ilosc maki mi sie zgadzala). Wyszedl pyszny i dzis zjadla 2 kromki na sniadanie + szynka.Dzisiaj rowniez moj debiut parowarowy, ale nie wiem co mi z tego wyjdzie. Dla mnie tylko ryba, a dla meza dodatkowo ziemniaki i brokuly.
|
|
#2714 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ja sobie daruje, jeszcze moze chlebek małzowi bede piekła...A za chwile poprosi o domowe makarony i jeszcze grzadke mi jakąś spawi, co bym sie nie nudziła... Ale puchy...
|
|
#2715 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam wieczornie
![]() Cytat:
tez bym chciala wychowawczy Cytat:
i tez to przezywam i nie wiem jak sobie z tym poradze ![]() przytulam mocno Mariolu ciesze sie ze Antonio tak ladnie je bylam dzis w tesco i kupilam ten plyn i proszek co ma katarzynka, dzis testowanie
|
||
|
|
|
#2716 | ||
|
Zakorzenienie
|
hellloooooooooooooo!!!!!
a co tu takie pustki????? ![]() Cytat:
![]() dziewczyny - Mariolka i P4w ... mog e prosić o linka do maty dmuchanej??? moja mam się e321`zaoferowała, ze kupi taka Bartkowi [ h fvz h cccfcccf---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
... ehhh angilski chle fuuuuj!
|
||
|
|
|
#2717 |
|
Ola-Unhola
|
Zasypało Was, czy co??????
Jak ja teraz sie oddale, bo małz zasiadzie, to pewnie produkcje zaczniecie...
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
tyle sie nacytowalam i dupa
![]() tyle co pamietam Aniu wspolczuje katarku u Bartka Svinecka jak tam Marcelkowi spodobalo sie nowo ulozone menu? Cass tez musze mate wyprac bo czasem zdarza sie ze mala uleje jak na niej lezy ![]() wogole moja dieta do dupy jest, znowu zjadlam pizze ![]() a Wercia dzisiaj 1 raz nie chciala obiadku jesc-potrawka z ziemniakami i krolikiem hippa- miala takie odruchy wymiotne ze szok bo to wogole bez marchewki bylo moze dlatego
|
#2719 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
oo tyle mnie nie bylo a tu nie ma co nadrabiac - spodziewalam sie conajmniej trzech stron
Cytat:
i to mlodsza - starsza ma juz synka, o dwa lata mlodszego od Eryka, a miesiacami to rok z groszem, teraz bedzie fajnie bo jak bedziemy sie odwiedzac to Eryk ma juz kompana a Marcel tez bedzie mial ![]() a siostre mam - przyrodnia, widzialam ja trzy razy w zyciu lol co do pychiatry - ja Cie podziwiam bo ja bym chyba umarla ze stresu przed taka wizyta no Cytat:
ale mi sie najbardziej ze wszystkich podoba smarti i slapi smarti jest ciekawsza i oryginalniejsza ale mysle, ze slapi jest praktyczniejsza bo ma cala raczke - jest sie na czym oprzec ![]() nie wiem czy slyszalyscie, lecialo dzis w tv o tym dziecku chyba w chinach czteromiesiecznym, ktore wsadzilo sobie paleczke do jedzenia przez nos i wbilo w mozg az na 4cm straszne!!! zoperowali je i wyciagneli ta paleczke i dziecko pokazywali normalnie funkcjonujace
|
|
|
#2720 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak jestem i Bartosz w miare spokojny to pustki ![]() Cytat:
ciekawe dlaczego tak miała ... Cytat:
nie słyszałam heh moje dziecko mnie zadziwa ... już tak marudził, że nie wiedziałam co z nim zrobić ... wsadziłam do leżaczka i cisza lezy i macha nóżką w rytm muzyczki ![]() ale kicha strasznie!!!
|
|||
|
|
|
#2721 |
|
Ola-Unhola
|
Ja szukam tylko parasolki na zakupy, na spacery zostaje mura. Raczki chcę oddzielne, bo ma zajmowac mało miejsca. Taki wózeczek do bagaznika samochodu, czyli typowa laska
Podobaja mi sie jeszcze maclareny http://allegro.pl/search.php?string=...at=1&country=1 silver crossy http://allegro.pl/search.php?string=...at=1&country=1 Ale drozsze i chyba nie ma sensu kupowac takiego Aaa i jeszcze cybex http://allegro.pl/search.php?string=...at=1&country=1
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-01-12 o 20:31 |
|
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe jak tam Kubuś po usg .....
uciekam o mały już krzyczy ... muszę go połozyc spać ... dzisaij bez kąpieli
|
|
|
|
#2723 |
|
Ola-Unhola
|
Ja juz po kapieli Antoska, zaraz lulu idzie, a potem ja do wanny, moze sie troche zrelaksuje.
No ciekawe jak Kubus, mam nadzieje ze Miramej sie zaraz odezwie
|
#2724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
stosujecie jakies kropelki na katar?
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
tez czekam na wiesci od Miramej
|
|
|
|
#2726 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję kochane za kciuki
![]() ![]() słodziak z niego Bozia raczy wiedzieć wierci się i przekładam ją zboku na bok i dalej śpi ![]() Jak Kubasek po usg? Podgrzewacz mi się chrzani dzisiaj rano mała się obudziła na mleczko a tu zimna woda ![]() ![]() Moja mama młodsza os Twojej, a też się zastanawiam czy da radę z małą siedzieć bo choruje na m in.zakrzepicę Cytat:
![]() Cytat:
a na katarek to raczej nic więcej nie wymyślisz, teraz tylko czekaj aż wszystko poskutkuje i przejdzie ![]() Cytat:
, a ten angielski to nawet chleb się nie powinien nazywać Zawsze z Polski przylatywałam to bagaż po brzegi w chlebie miałam wypchany i podręczny też ![]() Cytat:
![]() Pochwalę się, że dzisiaj pierwszy raz robiłam filety w cieście francuskim polecane przez Was i się udały pyyyycha tylko bez sera żółtego bo w tajemniczy sposób zniknął z lodówki
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
megi
dla Tz
|
|
|
|
#2728 | ||
|
Zakorzenienie
|
czy to tak zawsze jest, ze jak masz czas, to nikogo nie ma?
Cytat:
![]() nie, lepiej tego nie rob. Wierz mi, angielski chleb mi juz bokiem wychodzi, a ten domowy jest naprawde smaczny. Inaczej nie robilabym. Moj maz przynajmniej takie rzeczy docenia. Oj ja tez ![]() Jak sobie przypomne, jak w listopadzie jeszcze zdziwial i jaka bylam wykonczona przez to... Cytat:
):http://cgi.ebay.co.uk/Galt-Farm-Play...item2a03dd8321 A teraz mam Disney, tylko w innym kolorze: http://cgi.ebay.co.uk/BABY-PLAY-NEST...item27ae687f0a
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-01-12 o 20:56 |
||
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
![]() dla malza!!!
|
#2730 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
No też argument
![]() A u nas cisza... ![]() Cytat:
Cytat:
No to ja chyba już popełniłam jakiś poważny błąd wychowawczy, bo Kuba sporadycznie nie domaga się uwagi i zabawiania [/QUOTE]Cytat:
Rybka bez dodatków? Żadnych? Cytat:
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdrówka dla chorowitka Na USG wszystko w porządku: wątroba, trzustka, śledziona, pęcherzyk żółciowy, nerki (nic nie jest poszerzone) Pan doktor gratis zrobił jeszcze USG jąderek i tu pojawił się problem, bo jedno jajeczko uciekło z worka mosznowego. Wiem, że już obydwa były na miejscu, ale teraz okazało się, że jedno ucieka . I już się martwię Eh ![]() Kubuś był bardzo dzielny, w ogóle nie płakał, uśmiechał się i nawet coś zagadał , pan doktor powiedział, że jest pod wrażeniem ![]() Dzięki za kciuki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

, a pol pudla czeka w kolejce
nie chce zapeszyc
, szczegolnie teraz, gdy wrocilam do pracy i w moje dni wolne musze rowniez sprezyc sie z pracami domowymi.

straszne!!! zoperowali je i wyciagneli ta paleczke i dziecko pokazywali normalnie funkcjonujace

wierci się i przekładam ją zboku na bok i dalej śpi 

Zawsze z Polski przylatywałam to bagaż po brzegi w chlebie miałam wypchany i podręczny też
pyyyycha
tylko bez sera żółtego bo w tajemniczy sposób zniknął z lodówki