|
|
#1831 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IV
Do kiedy obowiązuje katalog 1?
|
|
|
|
#1832 |
|
Zadomowienie
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
do 17 stycznia
|
|
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to ja odpowiem (jutro mam zaliczenie więc jestem dziś nagminnie uczynna )1) korektor -tak, puder - nie. korektor jest przyzwoity szczególnie dla osób które za dużo kasy nie mają, w miarę dobrze kryje, ogólnie jest ok mam go i używam. co do pudru - słaby, nie matuje, nie pokrywa ładnie buzi. do tego ma tandetne opakowanie i lusterko :/2) podkład w sztyfcie - trudno mi powiedzieć, ja go sobie wzięłam, mam cerę mieszaną. matuje bardzo dobrze, kryje także w miarę. ale beznadziejnie się rozprowadza, smugi mi się robią. ogólnie tak 4/5 ![]() 3) kredki g.g - z tego co mówią klientki są bardzo dobre aczkolwiek drogie kumpela ma zieloną (kupiła kiedyś na wyprzedaży za 9.9!) i jest nią zachwycona mówi że nie zamieni na żadną inną także chyba są ok ![]() 4) krem do stóp - nie używałam żadnego ale na Twoim miejscu wzięłabym z cynamonem bo ma taki zimowy aromat.... ![]()
|
|
#1836 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
z kat 1 już nie składam zamówienia z 2 chce wybrać coś dla siebie , zamówienie u mnie szykuje sie na duże ok 500 zł ;p zł jak na mnie to dużo bo u mnie rekord to tylko 400 zł ;p
|
|
|
|
#1838 |
|
Zadomowienie
|
widziałyście już nową stronę orii
)nie jest zła, ale chyba coś mają kiepski serwer bo strasznie wolno chodzi i mi się już raz zawiesiła. tak chodzę po niej i szukam się nie odnajduje
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
wizualnie ładnie zrobili
jedyne co mi się wydaje nie pasuje to w formularzu zamówienia sztuki wpisane zawsze po 1... Będzie trzeba zmieniać i znając mnie się pomylę |
|
|
|
#1840 |
|
Raczkowanie
|
kasiencja
4) krem do stóp z wyprzedaży polecam. Cena rewelacyjna, fajnie nawilża , przyjemny zapach a kredke z gg mam też zamiar zamówić koleżanka ma i jest zadowolona , podobno nie łamie się i nie kruszy ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- A co do nowej strony to właśnie przed chwilą przeglądałam, mi tam szybko chodzi. Też się nie mogę odnaleźć ale to kwestia przyzwyczajenia... Ogólnie to moim zdaniem zmiana na lepsze, jest więcej ciekawostek i rzeczy do poczytania
|
|
|
|
#1841 |
|
Raczkowanie
|
Moja współlokatorka jest konsultantką Oriflame i zawsze u niej zamawiam żele pod prysznic i szampony, jestem bardzo zadowolona
'Nie wiem, czy każdy z nas ma swoje przeznaczenie, czy może wszystko dzieje się przez przypadek. Myślę, że i jedno i drugie. Może i jedno i drugie dzieje się w tym samym czasie' http://www.kinomaniak.tv/pp/riko7 |
|
|
|
#1842 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie nie będzie łatwo przyzwyczaić się do nowej strony
![]() Jako użytkownik firefoxa mam pewne "niedociągnięcia". Tu coś ucieka, tam jest przesunięte... Zwłaszcza strona główna - wolę statyczne elementy, które się szybciej ładują i nie "rozjeżdżają" się. Na starej stronie miałam pomniejszoną czcionkę i widziałam wszystko na jednej stronie, jak np. tabelkę przy weryfikacji zamówienia. Na nowej niestety pomniejsza się tylko tekst, a tabelka zostaje pierwotnego rozmiaru ![]() Na plus na pewno zasługuje podział w weryfikacji i zaznaczenie kolorami. Na końcu ładnie wyróżnione są braki, dzięki czemu na pewno się ich nie przeoczy. Natomiast szkoda, że zlikwidowali okienka zaznaczania (te w których stawia się krzyżyk) i każdy produkt trzeba usuwać osobno lub cały koszyk na raz (tu akurat na +). Następna sprawa, że raporty są podzielone i ciągle czegoś szukam. W fakturach nie ma napisanego nr katalogu z którego było dane zamówienie, co moim zdaniem ułatwiało kojarzenie danej faktury. Brakuje mi też strony głównej po zalogowaniu, gdzie na środku miałam przycisk "formularz zamówienia", a poniżej widniał link do aktualnej promocji. Często z tego korzystałam... Nie zdążyłam jeszcze obejrzeć strony z produktami, bo serwer jest obecnie niedostępny ![]() Jednakże w mojej opinii całość zasługuje na plus. Kwestia przyzwyczajenia do nowego
|
|
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, gdzie na tej nowej stronie można znaleźć nasyępny katalog?
|
|
|
|
#1844 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak wejdziesz w obecny katalog, to po prawej na dole masz "Zobacz następny KATALOG" lub dodaj sobie do zakładek adresy stron
Następny katalog: http://pl.oriflame.com/products/cata...wer-next.jhtml Aktualny katalog: http://pl.oriflame.com/products/catalogue-viewer.jhtml |
|
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nienawidzę zmiany stron, człowiek już z zamkniętymi oczami umie wszystko znaleźć, a tu... ciach!! i zaczyna się od nowa!!! wrrrr |
|
|
|
|
#1846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam dokładnie takie samo odczucie, ale postanowiłam, że nie będę się uprzedzać. W końcu kiedyś jak zaczynałam przygodę z ori, to wcale nie wiedziałam co do czego i jak działa, a teraz wystarczy tylko znaleźć ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Dziewczynki potrzebuję pilnie pomocy! Nie wiem co polecić klientce, ale zacznę od początku... Moja klientka jest Tajką i ma 41 lat. Prawie wcale nie mówi po polsku, po angielsku też kiepsko, ale z tego co udało mi się z nią dogadać wynika, że ma cerę tłustą (ewentualnie mieszaną). Na czole ma wiele delikatnych zmarszczek, co może świadczyć o braku nawilżenia. Skarży się na spieczoną cerę i plamy, najprawdopodobniej od słońca, co jest troszkę dziwne, bo w Tajlandii słońce mocniej pali niż w Polsce. Poza tym jest tutaj od 3 lat, więc nie mam pojęcia od czego to może być... Dodam, że korzysta głównie z produktów Olay, więc może coś jej zaszkodziło?!? Ze względu na ciemną karnację nie stosuje podkładów (nie może dobrać koloru), chociaż ostatnio dałam jej próbkę koloru honey amber i zobaczymy. Pomyślałam więc, że dobry będzie dla niej fluid z filtrem i wybrałyśmy z kat. 2 ten z serii skindividual (przeznaczony do cery mieszanej i tłustej) wraz z serum pod oczy. Co do nawilżenia, to ja osobiście używam emulsji rozświetlającej ORE, którą jej poleciłam i ją zamówiła w tym katalogu. Jest ona jako produkt na biuro, lecz niestety po wpisaniu kodu pokazuje mi się dezodorant free attitiude W tej sytuacji nie wiem co zrobić. Z nastepnego katalogu nie ma zbytnio co wybrać. W tym natomiast są kremy na str 7: Balance SPF8 (tłusta i mieszana), Nutri Calm (sucha i wrażliwa), Time Relax SPF8 (wszystkie typy) i na str 49 Oxygen Boost (wszystkie typy). Boję się, żeby jej jeszcze bardziej nie zaszkodziło, bo nie wiem jak jej cera może zareagować - nie jestem w końcu dermatologiem... Nie chcę też stracić dobrej klientki. Doradźcie mi proszę co mam polecić ![]() Z góry dziękuję za wszelka pomoc |
|
|
|
|
#1847 |
|
Rozeznanie
|
Wizualnie strona jest ładna,ale dużo czasu marnuje na szukanie wszystkiego
pewnie jeszcze duzo czasu minie zanim zacznę "śmigać" jak po tamtej stronie...
|
|
|
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaproponuj, aby przez jakiś czas nie robila maseczek oczyszczających, nie używala wysuszających kremów, a postawiła na nawilżanie Po 3-4 tygodniach zauważy, że skóra się mniej przetłuszcza, ma ładniejszą fakturę i jest gładka (sprawdzone na sobie nawet syfki przed okresem mi już nie wyskakują odkąd dużo nawilżam
|
|
#1849 |
|
Rozeznanie
|
Popieram w sprawie kredek GG, mam zieloną i szafirową - są bardzo trwałe. Można ich używać jako cienie i u mnie trzymają się na podkładzie lub na innym pastelowym cieniu cały dzień od rana do wieczora.
|
|
|
|
#1850 |
|
Zadomowienie
|
czy te tusze sie róznią od siebie szczoteczką? czy opakowaniem ?
![]() http://pl.oriflame.com/products/prod...lter=&prodCat= http://pl.oriflame.com/products/prod...prodCode=17470 |
|
|
|
#1851 |
|
Rozeznanie
|
a mi sie ta nowa stronka Ori podoba
|
|
|
|
#1852 |
|
Raczkowanie
|
hej
czy w Ori jest tylko jeden płyn do demakijażu chodzi mi o płyn 3 w 1( który dla mnie jest totalnym niewypałem). Niestety jestem od niedawna w Ori i jeszcze się nie orientuję a w tej nowej stronie nie potrafię się kompletnie odnaleźć i sama tego odszukać.Chodzi mi głównie o demakijaż oczu. Liczę na Waszą pomoc
|
|
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nowa strona nie przypadła mi do gustu. |
|
|
|
|
#1854 |
|
Pani Buka
|
ja jeszcze muszę rozeznać się w tej nowej stronie, fakt że to wszystko zupełnie inaczej wygląda
![]() dziękuję za opinie w sprawie tych kosmetyków
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
hej
wlasnie mialam okazje zlozyc zamowienie korzystajac z nowej strony oriflame. moim zdaniem jest czytelniej. na samym koncu, wszystko jest bardzo ladnie wyszczegolnione, tabelka jest czytelna ( nie tak jak w poprzedniej wersji gdzie nie mozna bylo sie niczego doszukac). wiadomo ze moze od razu nie zaskoczylam co gdzie jest, ale wszysto jest opisane. zlozylam zamowienia za 16 pkt. wczesniej w tym samym katalogu mialam 95 pkt. karnet mi sie dodal, produkt na biuro sobie sama wybralam...ale czy nie powinna dodac mi sie oplata detaliczna? przeciez to tylko zamowienie za 16 pkt..... nie zebym narzekala ale nie wiem czy oplata zniknela czy to blad systemu...
|
#1856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiec juz sie nie dodaje Tylko produkt na biuro /oplata wysyłkowa muszą mieć 100 pp w danym zamoieniu by je ominąć.
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Więc nie żaden błąd .
|
|
|
|
|
#1858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W zasadzie to masz rację, bo ja też przetestowałam tą strategię na sobie i zadziałała. Obawiam się jednak, że moja klientka mnie nie zrozumie Właśnie to jest najgorsze, że nie mogę się z nią dogadać. Obie ledwo mówimy po angielsku, a w swoich językach wzajemnie to już całkiem nam nie idzie. W związku z tym nie wiem jakich kosmetyków używa i ciężko jest mi wytłumaczyć jej np. co to jest żel do mycia twarzy i czym się różni od niego tonik. Czasem to nawet nie wiem czy ona chce coś zamówić, czy spróbować Zawsze mam wątpliwości czy aby na pewno się dogadałyśmy co do zamówienia, ale na szczęście zawsze mogę zwrócić jak coś nie tak ![]() Przy okazji dziewczynki proszę o więcej rad
|
|
|
|
|
#1859 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. W ten sposób jak np. chcesz jej wytłumaczyć do czego jest dany kosmetyk to sama sobie spojrzy na stronie (ew. na wydrukowanej fiszce produktu). Nie wiem, czy dysponujesz internetem mobilnym, ale to bardzo by Ci ułatwiło chociażby tłumaczenie do czego jest dany produkt.
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.

(jutro mam zaliczenie więc jestem dziś nagminnie uczynna 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

pewnie jeszcze duzo czasu minie zanim zacznę "śmigać" jak po tamtej stronie...
Zawsze mam wątpliwości czy aby na pewno się dogadałyśmy co do zamówienia, ale na szczęście zawsze mogę zwrócić jak coś nie tak