![]() |
#1921 | |
Rozeznanie
|
Dot.: studniówkowiczki 2010 :) cz III
Cytat:
A to w jakimś firmowym sklepie, czy w zwykłym bieliźnianym? Bo jak w takim zwykłym to oni często mają bieliznę chińską,tajwańską czy coś w tym rodzaju, na metce napisany jest rozmiar XXL a majtki tak naprawdę pasują na 36-38 :P
![]() |
#1922 |
Zakorzenienie
|
ja idę jutro na poszukiwania czerwonych majtek.. i podwiązki.. ciekawe czy znajdę coś.. a i jeszcze coś do włosów by mi się przydało.. jakieś spinki..
![]() |
#1923 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest takie cos ze idziemy wszyscy czworkami.... dochodzimy do pewnego miejsca i pierwsza czworka robi zawrot w prawo... tzn tak na sztywno jak wskazowka zegara.... kolejna robi zawrot w lewo i tak na zmiane... potem jak juz zawroca to musza sie wszyscy za rece zlapac i zrobic taki wezyk... i wlasnie to przechodzenie do tego wezyka jest glupie bo niezbyt ciekawie to wyglada... czyli w sumie kazda czworka zeby przejsc do wezyka powinna sie obrocic o 270stopni... o... o to chodzi..... takie dziwne to jest...
![]() |
#1925 |
Zadomowienie
|
Też tak pomyślałam, to było na jakimś bazarze, wzięłam je do ręki i były naprawdę duże o wiele na mnie za dużo chociaż nie mam małego tyłka. Reszta to stringi albo majtki w firmowym sklepie powyżej 30zł więc szkoda mi pieniędzy, w czwartek pojadę do Siedlec to na pewno coś znajdę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1927 |
Zakorzenienie
|
te moje stringi to jest rozmiar 3XL
![]() mi dzis pani chciala wcisnac w sklepie stringi za 27zl.... jeszcze takie calkiem przecietne.... podziekowalam.... nie dam tyle ![]()
#1928 |
Rozeznanie
|
Właśnie oglądam sobie na YouTube różne wersje poloneza i niektórzy to dopiero mają zaawansowany układ
![]() I jeszcze jedną rzecz zauważyłam, jeszcze tak ze 2 lata temu krótkie sukienki można było na palcach jednej ręki zliczyć, teraz ich będzie mnóstwo dziewczyny w długich będziecie pięknie wyglądać ![]()
#1929 |
Raczkowanie
|
dzien dobry! przebrnelam przez posty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1930 |
Zadomowienie
|
Do albumu wrzuciłam zdjęcie mojego partnera na studniówkę. Jak któraś chce może Go obejrzeć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1931 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() i jeszcze jakby ktoś pomógł.. bo mam opisać tych uczniów jak ich tam przedstawił i jaki mogę do tego wstęp napisać? bo normalnie nie mam pojęcia, a z tym u mnie zawsze najgorzej
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1932 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zawsze piszę coś w tym stylu ![]()
![]() |
#1933 |
Raczkowanie
|
zaraz Ci wkleje,bo juz przepisuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1934 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie się wybawiłaś za wszystkie czasy;d Cytat:
![]() piękne portfolio ![]()
![]() |
#1935 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zwycięstwoo!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1936 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1937 |
Wtajemniczenie
|
o! pragnienie
![]() ![]()
#1938 |
Raczkowanie
|
Oniryzm-sytuacja na pograniczu jawy i snu,jest ukazany w Ferdydurke
30latek pragnie autentyczności,chce stworzyc „forme wlasną”,chce się przez nią wyrazić,pragnie dojrzałości,bycia niezależnym,naturalnym Iakt Józio w szkole dyr.Piórkowskiego/tu występowało określenie pupa,ktoro jt neosemantyzmem IIakt Józio na pensji u Młodziaków/neosemantyzm łydka tu wystepuje IIIakt Józio na folwarku w Bolimowie u wójostwa Terleckich/neosemantyzm gęba Ogolnie wnioskiem Gombrowicza jest to ze nigdy nie będziemy autentyczni,ze zawsze pozujemy na kogos innego,ze przyjmujemy maski Etap szkolny w zyciu Józia,pojęcie ‘pupy’: Profesor Pimko(filolog klasyczny) za jedyne właściwe metody nauczania uwaza metody przestarzale.Celem szkoly jest pobudzenie w uczniach naiwności,czyli „upupianie”Nauczciel udaje,ze wierzy w niewinność i naiwność uczniow.proces ten uwstecznia uczniów.sila która wzmacnia ten proces SA matki uczniow,które maja za zadanie obserwowac swoje dzieci zza płotu.Uczen ma być w szkole pozbawiony jakiejkolwiekinicjatywy,i nwencji,zainteresowan. Pupa to maska ucznia przypisywana przez szkole.Szkola upupiająca to szkola odstraszajaca uczniów od siebie,to instytucja w której uczniowei traca chęci do poznawania,rozwijania się.przykladem upupiającego procesu dydaktycznego SA lekcje polskiego i łaciny. Lekcja polskiego: -Prof.Bladaczka(nazwisko znaczące kojarzące się z flegmatykiem,nieudaczniki em,człowiekiem nie mającym wlasnego zdania) -uczen nie może wyrazic wlasnego zdania -zadanie domowe jt tak skonstruowane aby uczen powielał tresci wykladane przez nauczyciela Lekcja laciny: -zastosowanie groteski w przedstawieniu nauczyciela -naucziciel jt naiwny nie dopuszcza mysli o tym,ze uczen może nie potrafic jego przedmiotu,konstrukcji zdania -nauczyciel wyolbrzymia banalne rzeczy -nauka laciny sprowadza się do nauki końcowek gramatycznych,które zdaniem nauczyciela uszlachetniaja,rozwijaja intelekt Męska szkola do której trafil Józio dzieli się na chłopców na czele z Miętusem i chłopięta na czele z Syfonem.Chlopakom zalezy na narzuceniu gęby chłopiętom.Pojedynek na miny to symboliczna proba narzucenia swojego zdania drugiemu człowiekowi,proba podporządkowania go,zmienienia mu światopoglądu Gwałt przez uszy- to tez narzucenie zdania jednemu człowiekowi przez drugiego |
![]() ![]() |
![]() |
#1939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1940 |
Wtajemniczenie
|
no ja juz w domku
![]() i tak sie rozochocilam ze chcialabym juz miec ta studniowke ![]() no i bylam dzisiaj na solarium, mam jeszcze tydzien zeby sie troche przysmazyc, bo blada jestem ;p
#1941 |
Raczkowanie
|
Ja bym we wstepie napisala ze Gombrowicz poprzez wyolbrzymienia,zastosowan ie groteski chciał przedstawic nam problem szkoly,ze zrobil to w krzywym zwierciadle.szkola zostala przez niego ukazana jako ucząca szablonowego myslenia,stereotypowego,e liminująca i karząca za indywidualność. Napisałabym jeszcze ze szkola ta jest oderwana od rzeczywistości,jest pelna frazesów,zamiast rozwijac to zatrzymuje uczniow. Napislaabym tez ze uczniowie jedni drugim narzucaja swoja forme (poprzez gwałt przez uszy i pojedynek na gęby)
mam nadzieje,ze cos ci pomogla ta moja chaotyczna wypowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1942 |
Zadomowienie
|
dziewczyny kochane jesteście
![]() ![]()
#1943 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1944 |
Rozeznanie
|
Nie mam zdjęcia, bo tym moim telefonem to żal robić
![]() ![]() ![]()
#1945 | |
Raczkowanie
|
la jestem dlatego,ze postanowilam umowic sie do kosmetyczki i wolna znalazlam na godzine 12..i juz sie na tą godzine z nią umowilam ale teraz mam obawy,ze to o wieleeeee za wczesnie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez paula661 Czas edycji: 2010-01-12 o 16:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1946 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja osobiście umówiłam się na 16 i z kolei nie wiem czy nie za późno ![]()
![]() |
#1947 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=paula661;16418979]la jestem dlatego,ze postanowilam umowic sie do kosmetyczki i wolna znalazlam na godzine 12..i juz sie na tą godzine z nią umowilam ale teraz mam obawy,ze to o wieleeeee za wczesnie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- A do fryzjera na się umówiłaś???? Jeżeli użyje odpowiednich kosmetyków i utrwalaczy to myślę że będzie ok, też się nad tym zastanawiałam bo maluje mnie koleżanka i dziewczyny tutaj mnie uświadomiły co zrobić by makijaż się trzymał. |
![]() ![]() |
![]() |
#1948 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1949 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzę, że nie tylko ja mam obsesję na punkcie butów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
Zadomowienie
|
Ja w końcu zrezygnowałam z kosmetyczki.. tylko musze sobie kupic jakis dobry podkład bo mi sie moj skonczyl a nie bylam z niego zadowolona... I sie sama umaluje i bd w porzadku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.