Studniówkowiczki 2010 :) cz III - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-12, 15:52   #1921
Xtase
Rozeznanie

Dot.: studniówkowiczki 2010 :) cz III

Cytat:
Napisane przez plesiunia Pokaż wiadomość
Bo tak zawsze jest, jak nie kupowałam czerwonych majtek to pełno ich wiedziałam i w sklepach i na bazarach. A teraz nigdzie nie ma jak już to właśnie stringi ale ja mam wrażenie że nie czułabym się zbyt komfortowo w nich, znalazłam fajne zabudowane z koronki ale najmniejszy rozmiar to XXL a myślałam że w takim sezonie przedstudniówkowym będzie ich najwięcej
Najmniejszy rozmiar?:O
A to w jakimś firmowym sklepie, czy w zwykłym bieliźnianym? Bo jak w takim zwykłym to oni często mają bieliznę chińską,tajwańską czy coś w tym rodzaju, na metce napisany jest rozmiar XXL a majtki tak naprawdę pasują na 36-38 :P
Stary 2010-01-12, 15:54   #1922
L I L Y
Zakorzenienie

ja idę jutro na poszukiwania czerwonych majtek.. i podwiązki.. ciekawe czy znajdę coś.. a i jeszcze coś do włosów by mi się przydało.. jakieś spinki..

* Ćwiczę!
* Zapuszczam włosy!
* Aparatka (góra + dół) 22.03.2013r. - 21.05.2014r.

L I L Y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 15:54   #1923
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
Napisane przez AcutoPeperone Pokaż wiadomość
Widzę że wszystkie pilnie się uczą A my nakręcilismy czołówke i nie poszlismy juz na lekcje. Na początku było drętwo.. Ale nie najgorzej. A potem poszliśmy na dwór tarzaliśmy się w śniegu rzucaliśmy sie na śnieg wszyscy po kolei ale było śmiechu Czuje że wyjdzie fajnie. No i jako że wróciłam wczesniej to za godzine wybieram się na zakupy po buty i cała reszte. Muszę coś kupić więc trzymajcie kciuki bo kompletnie nie wiem co chcę Jak kupię to się Wam pochwalę
My chyba też będziemy mieli taką czołówkę. Mieliśmy wczoraj nagrywać ale kilka osób nie miało możliwości dojechania przez ten śnieg więc przełożono na jutro.
plesiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 15:56   #1924
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
A jak ten zegar wygląda? Bo się z tym nie spotkałam chyba jeszcze

A co do czerwonej bielizny to ja osobiście na swojej studniówce nie miałam, na maturze też nie ale w tym roku chciałam TŻowi pod choinkę kupić czerwone bokserki - no za cholerę nie mogłam znaleźć, owszem były, ale w reniferki itp świąteczne, a takich nie chciałam... Ostatecznie udało mi się dorwać jedną jedyną parę

to jest takie cos ze idziemy wszyscy czworkami.... dochodzimy do pewnego miejsca i pierwsza czworka robi zawrot w prawo... tzn tak na sztywno jak wskazowka zegara.... kolejna robi zawrot w lewo i tak na zmiane... potem jak juz zawroca to musza sie wszyscy za rece zlapac i zrobic taki wezyk... i wlasnie to przechodzenie do tego wezyka jest glupie bo niezbyt ciekawie to wyglada... czyli w sumie kazda czworka zeby przejsc do wezyka powinna sie obrocic o 270stopni... o... o to chodzi..... takie dziwne to jest...
Stary 2010-01-12, 15:58   #1925
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
Napisane przez Xtase Pokaż wiadomość
Najmniejszy rozmiar?:O
A to w jakimś firmowym sklepie, czy w zwykłym bieliźnianym? Bo jak w takim zwykłym to oni często mają bieliznę chińską,tajwańską czy coś w tym rodzaju, na metce napisany jest rozmiar XXL a majtki tak naprawdę pasują na 36-38 :P
Też tak pomyślałam, to było na jakimś bazarze, wzięłam je do ręki i były naprawdę duże o wiele na mnie za dużo chociaż nie mam małego tyłka. Reszta to stringi albo majtki w firmowym sklepie powyżej 30zł więc szkoda mi pieniędzy, w czwartek pojadę do Siedlec to na pewno coś znajdę.
Stary 2010-01-12, 16:03   #1926
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
to jest takie cos ze idziemy wszyscy czworkami.... dochodzimy do pewnego miejsca i pierwsza czworka robi zawrot w prawo... tzn tak na sztywno jak wskazowka zegara.... kolejna robi zawrot w lewo i tak na zmiane... potem jak juz zawroca to musza sie wszyscy za rece zlapac i zrobic taki wezyk... i wlasnie to przechodzenie do tego wezyka jest glupie bo niezbyt ciekawie to wyglada... czyli w sumie kazda czworka zeby przejsc do wezyka powinna sie obrocic o 270stopni... o... o to chodzi..... takie dziwne to jest...
Jakie dziwne Ja i moja klasa w tamtym roku nie mieliśmy niczego niestandardowego, jedynie co to na początku faceci byli na jednym końcu sali a dziewczyny na drugim i schodziliśmy się w pary, a teraz z klasą TŻta mamy coś, co chyba nazywa się zamek, ale nie jestem pewna czy tak dokładnie i też to pierwszy raz widzę
Stary 2010-01-12, 16:09   #1927
melleczka
Zakorzenienie

te moje stringi to jest rozmiar 3XL

mi dzis pani chciala wcisnac w sklepie stringi za 27zl.... jeszcze takie calkiem przecietne.... podziekowalam.... nie dam tyle zeby to jeszcze jakies super ekstra byly.,..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-12, 16:11   #1928
Xtase
Rozeznanie

Właśnie oglądam sobie na YouTube różne wersje poloneza i niektórzy to dopiero mają zaawansowany układ
I jeszcze jedną rzecz zauważyłam, jeszcze tak ze 2 lata temu krótkie sukienki można było na palcach jednej ręki zliczyć, teraz ich będzie mnóstwo dziewczyny w długich będziecie pięknie wyglądać No i przeważały czarne ;p
Stary 2010-01-12, 16:13   #1929
paula661
Raczkowanie

dzien dobry! przebrnelam przez posty czy ktoras potrzebuje ferdydurke jeszcze? bo ja juz dawno temu to czytalam i omawialam,znalazlam wlasnie notatki i mam je przed sobą wiec jak potrzeba to sluze pomoca
paula661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 16:20   #1930
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Do albumu wrzuciłam zdjęcie mojego partnera na studniówkę. Jak któraś chce może Go obejrzeć.
Stary 2010-01-12, 16:20   #1931
karolajn91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula661 Pokaż wiadomość
dzien dobry! przebrnelam przez posty czy ktoras potrzebuje ferdydurke jeszcze? bo ja juz dawno temu to czytalam i omawialam,znalazlam wlasnie notatki i mam je przed sobą wiec jak potrzeba to sluze pomoca
a masz coś o uczniach? bo w sumie to już jakoś przebrnęłam przez to ale zawsze coś dodać jeszcze można
i jeszcze jakby ktoś pomógł.. bo mam opisać tych uczniów jak ich tam przedstawił i jaki mogę do tego wstęp napisać? bo normalnie nie mam pojęcia, a z tym u mnie zawsze najgorzej

karolajn91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 16:23   #1932
Xtase
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolajn91 Pokaż wiadomość
a masz coś o uczniach? bo w sumie to już jakoś przebrnęłam przez to ale zawsze coś dodać jeszcze można
i jeszcze jakby ktoś pomógł.. bo mam opisać tych uczniów jak ich tam przedstawił i jaki mogę do tego wstęp napisać? bo normalnie nie mam pojęcia, a z tym u mnie zawsze najgorzej
W powieści Witolda Gombrowicza "Ferdydurke" autor prezentuje nam różne postaci bohaterów. Pierwszym z nich jest... itp ;p
Zawsze piszę coś w tym stylu
Stary 2010-01-12, 16:25   #1933
paula661
Raczkowanie

zaraz Ci wkleje,bo juz przepisuje
Stary 2010-01-12, 16:26   #1934
Aneczka91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k4rotk4 Pokaż wiadomość
widzę, że wszystkie jeszcze przed studniówkami. Ja zaliczyłam swoja w ten łikend wszystkim życze udanych imprez i zalczam swoje zdjęcia
I dzien
i II dzien
świetna fryzura
pewnie się wybawiłaś za wszystkie czasy;d

Cytat:
Napisane przez cao Pokaż wiadomość
Witam

hmm mam prośbę nei związaną ze studniówką
nie mogę się zdecydować która muzyka lepiej się nadaje do mojego pf czy ta co teraz jets czy może lepsza byłaby "enya -only time"
moje pf: www.caoo.iportfolio.pl
nie zmieniaj , jest dobrze tak jak jest
piękne portfolio
Realizuje swoje plany i dążę do realizacji marzeń!

Aneczka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 16:27   #1935
pragnienie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez julajta Pokaż wiadomość
Piękne moje!
Podziękowałam tamtemu kumplowi i jednak na Studniówkę idę z Mariano Italiano!
gratuluję partnera
Cytat:
Napisane przez Xtase Pokaż wiadomość
A Wasi rodzice przychodzą na studniówkę ? :P Nie tylko jako osoby do pilnowania, tylko żeby zobaczyć jak np tańczycie poloneza ?:P
U nas nie mogą być żadni rodzice, oprócz tych, którzy pilnują, bo niby jakieś ustawy na to mają czy prawa czy Bóg wie co no i nie wejdą.

Zwycięstwoo!!! kupiłam buty myślę, że to już ostateczna (3 xD) para achh jestem z siebie dumna

pragnienie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 16:29   #1936
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
Napisane przez pragnienie Pokaż wiadomość
gratuluję partnera

U nas nie mogą być żadni rodzice, oprócz tych, którzy pilnują, bo niby jakieś ustawy na to mają czy prawa czy Bóg wie co no i nie wejdą.

Zwycięstwoo!!! kupiłam buty myślę, że to już ostateczna (3 xD) para achh jestem z siebie dumna
A jakie????
Stary 2010-01-12, 16:29   #1937
wiewioreczka
Wtajemniczenie

o! pragnienie pokaaaaaaż buty

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 16:34   #1938
paula661
Raczkowanie

Oniryzm-sytuacja na pograniczu jawy i snu,jest ukazany w Ferdydurke

30latek pragnie autentyczności,chce stworzyc „forme wlasną”,chce się przez nią wyrazić,pragnie dojrzałości,bycia niezależnym,naturalnym

Iakt Józio w szkole dyr.Piórkowskiego/tu występowało określenie pupa,ktoro jt neosemantyzmem
IIakt Józio na pensji u Młodziaków/neosemantyzm łydka tu wystepuje
IIIakt Józio na folwarku w Bolimowie u wójostwa Terleckich/neosemantyzm gęba
Ogolnie wnioskiem Gombrowicza jest to ze nigdy nie będziemy autentyczni,ze zawsze pozujemy na kogos innego,ze przyjmujemy maski

Etap szkolny w zyciu Józia,pojęcie ‘pupy’:
Profesor Pimko(filolog klasyczny) za jedyne właściwe metody nauczania uwaza metody przestarzale.Celem szkoly jest pobudzenie w uczniach naiwności,czyli „upupianie”Nauczciel udaje,ze wierzy w niewinność i naiwność uczniow.proces ten uwstecznia uczniów.sila która wzmacnia ten proces SA matki uczniow,które maja za zadanie obserwowac swoje dzieci zza płotu.Uczen ma być w szkole pozbawiony jakiejkolwiekinicjatywy,i nwencji,zainteresowan.
Pupa to maska ucznia przypisywana przez szkole.Szkola upupiająca to szkola odstraszajaca uczniów od siebie,to instytucja w której uczniowei traca chęci do poznawania,rozwijania się.przykladem upupiającego procesu dydaktycznego SA lekcje polskiego i łaciny.
Lekcja polskiego:
-Prof.Bladaczka(nazwisko znaczące kojarzące się z flegmatykiem,nieudaczniki em,człowiekiem nie mającym wlasnego zdania)
-uczen nie może wyrazic wlasnego zdania
-zadanie domowe jt tak skonstruowane aby uczen powielał tresci wykladane przez nauczyciela
Lekcja laciny:
-zastosowanie groteski w przedstawieniu nauczyciela
-naucziciel jt naiwny nie dopuszcza mysli o tym,ze uczen może nie potrafic jego przedmiotu,konstrukcji zdania
-nauczyciel wyolbrzymia banalne rzeczy
-nauka laciny sprowadza się do nauki końcowek gramatycznych,które zdaniem nauczyciela uszlachetniaja,rozwijaja intelekt

Męska szkola do której trafil Józio dzieli się na chłopców na czele z Miętusem i chłopięta na czele z Syfonem.Chlopakom zalezy na narzuceniu gęby chłopiętom.Pojedynek na miny to symboliczna proba narzucenia swojego zdania drugiemu człowiekowi,proba podporządkowania go,zmienienia mu światopoglądu
Gwałt przez uszy- to tez narzucenie zdania jednemu człowiekowi przez drugiego
Stary 2010-01-12, 16:36   #1939
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pragnienie Pokaż wiadomość
gratuluję partnera

Jeszcze raz TŻ mi zarzuci, że kupuję za dużo butów to mu pokażę Twojego posta Pokazuj, pokazuj

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-12, 16:37   #1940
Lucka91
Wtajemniczenie

no ja juz w domku

i tak sie rozochocilam ze chcialabym juz miec ta studniowke Chce swoja sukienke wreszcie zalozyc ;p
no i bylam dzisiaj na solarium, mam jeszcze tydzien zeby sie troche przysmazyc, bo blada jestem ;p
Stary 2010-01-12, 16:40   #1941
paula661
Raczkowanie

Ja bym we wstepie napisala ze Gombrowicz poprzez wyolbrzymienia,zastosowan ie groteski chciał przedstawic nam problem szkoly,ze zrobil to w krzywym zwierciadle.szkola zostala przez niego ukazana jako ucząca szablonowego myslenia,stereotypowego,e liminująca i karząca za indywidualność. Napisałabym jeszcze ze szkola ta jest oderwana od rzeczywistości,jest pelna frazesów,zamiast rozwijac to zatrzymuje uczniow. Napislaabym tez ze uczniowie jedni drugim narzucaja swoja forme (poprzez gwałt przez uszy i pojedynek na gęby)

mam nadzieje,ze cos ci pomogla ta moja chaotyczna wypowiedz a co do studniowki to ja jestem zla troche...
Stary 2010-01-12, 16:40   #1942
karolajn91
Zadomowienie

dziewczyny kochane jesteście bez Was to bym pewnie do rana nad tym wypracowaniem siedziała.. paula661 na pewno coś wybiorę dziękuję

karolajn91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 16:41   #1943
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez L I L Y Pokaż wiadomość
ja idę jutro na poszukiwania czerwonych majtek.. i podwiązki.. ciekawe czy znajdę coś.. a i jeszcze coś do włosów by mi się przydało.. jakieś spinki..
naprawdę powodzenia ja sie dłuuugo naszukałam zanim znalazłam te majtki. a jak kupisz spinki to szybciutko się pochwal bo ja tez planuje i szukam jakiejs inspiracji

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-12, 16:42   #1944
pragnienie
Rozeznanie

Nie mam zdjęcia, bo tym moim telefonem to żal robić zwykłe czarne, żadne peep toe w końcu, z cienkim paskiem wokół kostki, żeby mi nie spadały ze stopy. Niestety mogę nosić buty na obcasie tylko z paskiem, bo inne się nie trzymają Miały jeszcze taką klamerkę jakby ale usunęłam, bo nieciekawe to było

pragnienie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 16:44   #1945
paula661
Raczkowanie

la jestem dlatego,ze postanowilam umowic sie do kosmetyczki i wolna znalazlam na godzine 12..i juz sie na tą godzine z nią umowilam ale teraz mam obawy,ze to o wieleeeee za wczesnie bo o 18.30 studniowka to mi z buzi to nie splynie? jak myslicie??

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez karolajn91 Pokaż wiadomość
dziewczyny kochane jesteście bez Was to bym pewnie do rana nad tym wypracowaniem siedziała.. paula661 na pewno coś wybiorę dziękuję
jak cos to pytaj jeszcze to pomoge nie ma za co dziekowac aaa i jeszcze poszukaj sobie w necie o tej "formie"Gombrowicza,mysle ,ze to by sie nadawalo tez na wstęp bo on mial na punkcie tej formy hopla

Edytowane przez paula661
Czas edycji: 2010-01-12 o 16:46
Stary 2010-01-12, 16:45   #1946
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula661 Pokaż wiadomość
la jestem dlatego,ze postanowilam umowic sie do kosmetyczki i wolna znalazlam na godzine 12..i juz sie na tą godzine z nią umowilam ale teraz mam obawy,ze to o wieleeeee za wczesnie bo o 18.30 studniowka to mi z buzi to nie splynie? jak myslicie??
moja koleżanka z klasy umówiła się na 9 30 i twierdzi, że to dobra godzina także 12 napewno nie jesttaka najgorsza
ja osobiście umówiłam się na 16 i z kolei nie wiem czy nie za późno

Stary 2010-01-12, 16:47   #1947
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

[QUOTE=paula661;16418979]la jestem dlatego,ze postanowilam umowic sie do kosmetyczki i wolna znalazlam na godzine 12..i juz sie na tą godzine z nią umowilam ale teraz mam obawy,ze to o wieleeeee za wczesnie bo o 18.30 studniowka to mi z buzi to nie splynie? jak myslicie??

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

A do fryzjera na się umówiłaś???? Jeżeli użyje odpowiednich kosmetyków i utrwalaczy to myślę że będzie ok, też się nad tym zastanawiałam bo maluje mnie koleżanka i dziewczyny tutaj mnie uświadomiły co zrobić by makijaż się trzymał.
Stary 2010-01-12, 16:49   #1948
paula661
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
moja koleżanka z klasy umówiła się na 9 30 i twierdzi, że to dobra godzina także 12 napewno nie jesttaka najgorsza
ja osobiście umówiłam się na 16 i z kolei nie wiem czy nie za późno
hehe na 9.30 łał ja bym szczerze wolala na 16 bo tak to bede po makijazu siedziala w domu i starała sie twarza nie ruszać do studniowki zeby nic nie zepsuc,ale wam przynajmniej fotek napykam i wysle,jak ktoras bedzie chciala na poczte
Stary 2010-01-12, 16:50   #1949
EwelinQsia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Jeszcze raz TŻ mi zarzuci, że kupuję za dużo butów to mu pokażę Twojego posta Pokazuj, pokazuj

Widzę, że nie tylko ja mam obsesję na punkcie butów TŻ mnie zawsze wyzywa, że po co mi tyle, ale jak już jakieś fajne szpileczki ubiore to nie narzeka tylko mu się podoba Ehh faceci, ale za butami to ja szaleję!!
EwelinQsia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 16:51   #1950
Magdutka
Zadomowienie

Ja w końcu zrezygnowałam z kosmetyczki.. tylko musze sobie kupic jakis dobry podkład bo mi sie moj skonczyl a nie bylam z niego zadowolona... I sie sama umaluje i bd w porzadku
Magdutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości