![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Multikino-praca
Cytat:
Zwykle na rozmowy były zapraszane te osoby, które odbierały telefon ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
a czy w Multikinie jest możliwość dostania awansu?
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
oj ostatnio bylo strasznie duzo osob , kolo 100 , pare wyszlo po wysluchaniu warunkow , ze trzeba pracowac w swieta soboty itp.
Sama osoba prowadzaca rekrutacje jak weszla na sale to stwierdzila ze jest b. duzo osob.
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
A czy ktoś z obecnych pracuje w Warszawie i wie może, czy gdzieś akurat poszukują pracowników?
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Do Wenila: tak, jest możliwość dostania awansu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Wtajemniczenie
|
to jedzono stoi wyżej niż bilety? jestem w szoku
![]()
![]() |
#127 |
Przyczajenie
|
a myślicie, że jakoś nad wyraz źle będą przyjmowane dready na rozmowie kwalifikacyjnej?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
Hej, mam pytanie : czy ktoś orientuje sie moze kiedy bedzie jakis nabor do multikina we Wrocławiu? Z góry dzięki za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
wie ktoś może jak to jest przy zwolnieniach lekarskich mając umowę zlecenie?
![]()
![]() |
#130 |
Przyczajenie
|
Czy ktoś wie czy w multikinie w Szczecinie szukają teraz pracowników?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
A jak wygląda sytuacja w Zabrzu? Wie może ktoś czy szykuje się jakiś większy nabór?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich zainteresowanych pracą w Multikinie
![]() W tym poście postaram się zebrać i podsumować wszystkie ważne informacje jakie znalazły się w tym temacie i dorzucić kilka od siebie ![]() Dnia 23 listopada 2009 roku złożyłem swoje CV i list motywacyjny na stanowisko pracownika obsługi kompleksu kinowego w kasie biletowej krakowskiego Multikina. Na odzew czekałem ponad miesiąc. 4 stycznia tego roku zadzwoniła do mnie kobieta i zaprosiła na rozmowę kwalifikacyjną, która miała odbyć się w budynku Multikina dwa dni później tj. 6 stycznia 2010 o g. 10:00. Po przybyciu na miejsce zapytałem o szczególy w kasie, skąd pani przekierowała mnie do miejsca, gdzie sprawdzane są bilety, a stamtąd przekierowano mnie do sali kinowej nr 2. Na spotkaniu było około 50 osób (z czego miało być przyjętych 15). Zająłem wygodne miejsce w jednym z wyższych rzędów. Po chwili na sali pojawiła się kobieta, która przedstawiła się jako menadżer ds. personalnych. Miała na imię Marta - młoda i bardzo miła dziewczyna ![]() ![]() ETAP I: "Ogólne informacje na temat pracy i zadań jakie są przewidziane w jej ramach" - są to informacje przekazane wszystkim przybyłym przez panią Martę. Podejmując pracę w Multikinie pracownik zawiera z pracodawcą umowę - zlecenie. Umowa podpisywana jest na okres 1 roku. Stawka wynosi 6,30zł brutto - czyli na rękę wychodzi mniej więcej: 6,30zł - 18% z 6,30zł = ok. 5,16zł Kino nieczynne jest tylko jeden dzień w roku tj. 24 grudnia. W pozostałe dni kino pracuje, więc trzeba się liczyć z tym, że w każdy z tych dni będzie trzeba pracować. Minimalna dyspozycyjność to 3 dni w tygodniu. Ewentualnie można pracować 2,5 dnia, jeśli zgodzi się na to kierownik (podobno robią to rzadko i niechętnie). Zmiany trwają po 8 godzin. Aby móc pracować trzeba posiadać Książeczkę Sanepidu. + wyrabiamy ją na własną rękę + pokrywamy koszty badań + Multikino płaci tylko lekarzowi medycyny Teraz kilka szczegółów, których udało mi się dowiedzieć o Książeczce Sanepidu: - można ją wyrobić w Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej - trzeba przejść serię płatnych badań: rentgen klatki piersiowej, badanie krwi i moczu, codziennie, przez trzy dni trzeba oddawać próbki kału - jeśli przejdziemy badania pozytywnie dostajemy książeczkę, z którą musimy udać się do lekarza medycyny - lekarz medycyny odkonuje odpłatnego wpisu do książeczki Praca polega na początku na sprzątaniu holu, sal kinowych, wpuszczaniu i wypuszczaniu ludzi, sprawdzaniu biletów, później na sprzedaży jedzenia i biletów. Po wysłuchaniu warunków można było opuścić salę. Nikt tego nie zrobił. ETAP II: "Test kwalifikacyjny" Po wysłuchaniu informacji rozdano przybyłym testy kwalifikacyjne. Oto co się w nich znalazło (tyle zapamiętałem): - imię i nazwisko - adres zamieszkania - data urodzenia - czy masz jakieś doświadczenie zawodowe? - czy ktoś z twojej rodziny pracuje/pracował w Multikinie? - czy miałeś do czynienia z klientami w poprzedniej pracy? - dlaczego chcesz pracować w Multikinie? - jak zdefiniowałbyś pojęcie "obsługa klienta"? - jakimi cechami twoim zdaniem powinien charakteryzować się pracownik Multikina? i inne pytania podobnego typu. Więcej niestety nie zapamiętałem. Test ogólnie był prosty, nie było jakichś trudnych pytań. Większość odpowiedzi na pytania zawarłeś pewnie w swoim CV i liście motywacyjnym. Test składał się z jednej strony (dwie kartki) A4. Po wypełnieniu testu każdy miał oddać go do jednej z dwóch pań (jedna zbierała testy osób z nazwiskami od A do M, a druga od N do Z), które dołączały test do CV i segregowały je. ETAP III: "Rozmowa indywidualna" Po wypełnieniu testu odbywały się rozmowy indywidualne z każdym z kandydatów. Wszyscy siedzieli na sali i słuchali muzyki, a w tym czasie 3 kierowniczki wyczytywały osoby, które zapraszane były w ustronne miejsca na małą pogawędkę. Po dłuższej chwili oczekiwania padło i moje nazwisko. Zgodnie z zaproszeniem podążyłem za jedną z kierowniczek i rozpocząłem rozmowę. Kobieta poprosiła mnie, żebym powiedział coś o sobie. Przytoczyłem po krótce swój życiorys, wymieniłem liceum, do którego uczęszczałem i powiedziałem, że obecnie studiuję dziennie. Zostałem zapytany także o to czym zajmowałem się w poprzedniej pracy i czym się interesuję, jakie jest moje hobby. Pytała także o moją dyspozycyjność (odpowiedziałem, że jestem dostępny 4 dni w tygodniu, przy czym jeden z nich chciałem sobie poświęcić na naukę) i jak mają się sprawy z dojazdem do kina. Kolejnym pytaniem było dlaczego chcę pracować akurat w Multikinie. Później kierowniczka jeszcze raz wytłumaczyła mi na czym polegają obowiązki pracownika. Oprócz tych wymienionych powyżej okazało się, że obejmują one także takie czynności jak: wyrzucanie śmieci do kontenerów, wymiana papieru w toaletach i uzupełnianie mydła. Kobieta zapytała także czy nie mam nic przeciwko pracy fizycznej, gdyż ta wykonywana w Multikinie nie należy do najlżejszych. Nie padło żadne z pytań o ulubione filmy, próbę zareklamowania jakiegoś z nich, odegranie scenki sprzedaży dużego zestawu czy o podanie jakichkolwiek informacji na temat potencjalnego pracodawcy. Po zakończeniu rozmowy dowiedziałem się, że moje szanse na dostanie pracy są raczej nikłe, ze względu na moją małą dyspozycyjność. Wyniki rozmów kwalifikacyjnych miały pojawić się jeszcze tego samego dnia o godzinie 18:00 w kasach biletowych. W kinie pojawiłem się ponownie po godzinie 18 i w kasie zapytałem o wyniki rozmów. Od kobiety sprzedającej bilety otrzymałem kopertę ze swoim nazwiskiem, w której znajdował się list od pani Marty. W jego treści podziękowano mi za zainteresowanie się ich firmą i przesłanie swojego CV oraz poinformowano mnie, że niestety w chwili obecnej nie mogą zaproponować mi stanowiska, które spełniałoby moje oczekiwania zawodowe i umożliwiło wykorzystanie dotychczasowego doświadczenia. Na końcu widniało zdanie, w którym życzono mi powodzenia i sukcesów w dalszej pracy zawodowej. Jeżeli chodzi o rozmowę kwalifikacyjną w Multikinie i wymagania pracownika (przynajmniej w krakowskim oddziale) to byłoby chyba na tyle. Jeszcze kilka informacji na temat tego co ja zawarłem w swoim liście motywacyjnym: - list zaadresowałem "Do Dyrekcji Multikina" - napisałem gdzie znalazłem ofertę pracy i że zgłaszam swoją kandydaturę - później po krótce wymieniłem swoje atuty - następnie co zmotywowało mnie do podjęcia pracy w Multikinie i jakie korzyści z zatrudnienia mnie mogę odnieść ja i Multikino - na końcu zadeklarowałem możliwość stawienia się na spotkaniu kwalifikacyjnym w razie, gdyby zainteresowała ich moja kandydatura Myślę, że to chyba już wszystko co mam do napisania. Gdybym sobie coś przypomniał to dopiszę, a jeśli Wy macie jakieś pytania to śmiało - jeśli będę w stanie to odpowiem. Mam nadzieję, że przydadzą Wam się informacje jakie zawarłem w tym tekście ![]() ![]() Edytowane przez tomekrobert Czas edycji: 2010-01-08 o 00:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
o ludu, takie wielkie halo przy naborze pracowników do pracy fizycznej? co najmniej zamieszanie jakby dyrektorów szukali.
Z tą książeczką to już przesada, przecież za taką pensję to zwróciłaby się nie prędko. Niemniej jednak forma odmowy godna pochwały.
![]() |
#134 |
Przyczajenie
|
każde kino ma swoję zasady przeprowadzania rozmów kwalifikacyjnych, w Trójmieście to wyglądało podobnie, ale bez zbędnych udziwnień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Doczepię się jednak tego, że piszesz tak jakby w każdym kinie było tak samo, a to może wprowadzić w błąd. Tak jak już wspomniano rozmowa kwalifikacyjna wszędzie wygląda inaczej i zależy to głównie od kierownika ale także różnią się m.in. stawki za godzinę. Pierwsze słyszę też o minimalnej ilości dni pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Stawka 6,30 brutto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#138 | ||||
Raczkowanie
|
Znam osoby, które ze "zwykłych" pracowników awansowały na kierowników zmian, czy asystentów kierownika.
Przy otwarciu nowych kin szuka się również osób, które pracowały na stanowiskach asystenckich bądź koordynujących i które chętnie zatrudnia się tam jako kierowników. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W moim wypadku stawka brutto to 8zł/h.
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
A w jakim mieście pracujesz?
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nie przesadzaj z tymi kosztami.. mnie kosztowała ona 69 zł chyba [samo badanie kosztyje 3x20 zł, ale kobieta naliczyła mi jeszcze za kubeczki na próbki mimo, zę miałam wlasne ![]() ![]() a jesli nie przyjmą ciebie do Multi to nic straconego - idąc na pramocje jako hostessa tez musisz mieć książeczkę, a pracy dla hostess jest duuuzo..
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe. S. Mrożek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Przyczajenie
|
dzięki za szybką odpowiedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli doliczysz dodatkowe badania, to faktycznie wyjdzie wiecej, ale ja radzę popytac się znajomych i pójść do lekarza, który nie kaze robić tych wszystkich dodatkowych badań.
A jeśli przyjmą ciebie do kina to nawet lekarza masz z głowy, bo za darmo zrobi Tobie wpis
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe. S. Mrożek
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Przyczajenie
|
To by mi wiele ułatwiło
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
co do ofert ze duzo. jak sie juz zalapiesz to tak, smai dzwonia. ale dostanie sie do dobrej pracy hostessy(a nie za grosze przez Xposrednikow..) tez trwa, bo fajne akcje sa dla osob z doswiadczeniem lub juz wyrobionym bhp, pp. fajne akcje zaczely mi naplywac po 2 miesiacach pracy jako hostessa z ksiazeczka wiec tu ni enstawialabym sie na fajny zysk na poczatku. potem owszem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Mnie przyjęli do Multi gdy nie miałam książeczki i pozwolili wyrobić. Myślę, że to zależy od kierownika.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja podałam ceny z Trojmiasta i okolic.. więc myślałam,z ę drożej nie będzie [w Trojmieście jest czasem dość drogo] a co do pracy hostessy, fakt, nie warto pracować przez jakiś tam posredników.. ja odrazu zaczęłam w agencji promocyjnej i przynajmniej miałam i zlecenia [moze niezbyt regularnie ale zawsze] i pieniądze na czas.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
W moim wypadku było tak samo.
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny!
Również chciałabym dorobić sobie w Multikinie. Mam zamiar wysłać aplikację przez ich stronę internetową i w związku z tym mam pytanie? Dołączałyście swoje zdjęcie jako osobny plik, czy umieszczałyście w CV? I jeszcze jedna sprawa. Jestem studentką i nie mam jeszcze dużego doświadczenia zawodowego. Pracowałam tylko przez wakacje i to nie te ostatnie, tylko jeszcze wcześniejsze. Czy uważacie, że powinnam sobie to wpisać w CV, czy lepiej pominąć? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.