|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
![]() ![]() Taka duża część ząbka już wyszła? Cytat:
I kciuki, żeby dzieciaczki się nie dały ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
|
|
#2763 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
wlasnie nie
jednego przed chwila oproznil a drugi jest pelny ale nie boli ani nie jest twardy jak skala ja mysle, ze to jego pojadanie w dzien to bylo takie dla pociumkania bardziej i zawsze tam pociagnal pare minut ale pewnie tam bylo tylko np z 30ml i on sobie tego cycka z przyzwyczajenia ciagnie to zn pokarm jest napewno i leci mi - ale on nie zjada w dzien pelnych porcji bo przeciez je inne rzeczy no bo kurcze nie wierze, ze po sloiku czy czyms innym nie jest najedzony dzieki dziewczyny ![]() ale czuje sie strasznie
|
|
#2764 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam... już się zdążyłam pokłócić z... gnomem
![]() Przyszedł i tłucze się wszystkim co się da w kuchni ![]() ![]() No co ? ![]() A opinie... to na Wizazu dziewczyny polecały, jeszcze na poczekalni chyba. Svinecka zdrówka życzę ![]() i spać idę ... już nie wrócę...dzisiaj ![]() DOBRANOC
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecko duzo zdrowka i oby dzieciaczki sie nie pozarazaly
ja tak z doskoku bo czytam ksiazke i odswiezam strone
|
|
|
|
#2766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2767 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pisz pisz ... a na jakiej ty jesteś diecie? Cytat:
matko!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pamietaj, żeby od nas też mu pogratulować ![]() no może przesadziłam z tą polową, ale 1/4 napewno juz jest ... moja mam się śmieje, że kasownik uruchomiony ![]() ![]() dobra spadam, musze jeszcze poprasowac spodnie i bluzke, a o 7,30 pobudka o na 8 do neurologa ![]() doranoc |
|||||
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
zapytalam wlasnie tż czy wie co to znaczy GNOM
a on"a po slasku czy w polszczyznie?" mowie mu niewazne podaj znaczenie a on po polsku gnom- potwor ![]() po slaku gnom- zapieprzam i mowie mu to ty jestes potwor-gnom
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie przypomnialo mi sie
![]() dzis byla premiera tego proszku i plynu co uzywa katarzynka zapach baaardzo mi sie podoba, siedze w drugim pokoju a czuje caly czas mmmm ![]() mnie sie wydaje ze jest bardzo podobny do dzidziusia, uwielbialam go ale pozniej nakupowalam loveli, tyle ze na bardzo dlugo mi starczyla a o dzidziusiu zapomnialam teraz na pewno bede uzywac albo tego albo dzidziusia musze ceny porownac |
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
nie chcialam cie straszyc oczywiscie
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
|
|
#2771 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czytalam wczesniej , ze powysylalyscie do siebie zaproszenia na nk no i ja tez chce
. Chce zobaczyc jak wygladacie .Ale sie objadlam , tz zrobil pyszne kopytka i sie nazarlam jak bak
|
#2772 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki ![]() Ale jutro wróć Cytat:
![]() za neurologaCytat:
Cytat:
. Ja też na początku używałam Dzidziusia (ale proszku, nie wiem, czy płyn też jest), potem Loveli - płyn lubię, proszku nie cierpię, teraz mam Jelpa i jest OK, tylko nie pachnie
|
|
|
#2773 | ||
|
Zakorzenienie
|
baby shine z Tesco
![]() Cytat:
![]() Cytat:
lovela slabo pachnie a dzidzius i ten baby shine super ekstra
|
||
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Miramejku, ciesze sie, ze wszystko wyszko na USG ok. wiem, ze sie zamartwiasz jaderkiem, ale wierz mi, one bardzo czesto zstepuja same. W zaleznosci od opinii specjalisty mozna czekac rok, dwa lata, a niektorzy mowia, ze nawet 3-4 lata. Zabieg jest bardzo prosty i trwa ok pol godziny, nawet nie trzeba klasc sie do szpitala
Czesto jaderko ucieka do kanalu pod wplywem stresu i potem bardzo szybko wraca na miejsce. Moj brat tez mial podobnie i jaderko zawsze uciekalo, jak lekarka chciala zbadac, czy jest w mosznie , a tak poza tym bylo tam i jest. Antonio mial rowniez jedno jaderko w kanale, gdy sie urodzil Naprawde to nie tragedia. Cytat:
Svinecko, mam nadzieje, ze sie wykurujesz. Duzo zdrowka zycze
|
|
#2775 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kaszek na 50stopni nie przyrzadzam, tylko na oko -na czuja Cytat:
A kolezanka rodzila troche po mnie, maly mial niby mala zoltaczke i jej kazali przystawiac bo to niby pomoglo ją zniwelowac.Moze Mariolka mi rozjasni ![]() Cytat:
czym wieksze glupstwa i od rzeczy tym jestes lepsza pacjentka.Kobiety to urodzone aktorki przeciez ![]() To tez tak jak z roznego rodzaju testami...znajac pytanie podswiadomie odpowiada sie tak by odp byla jaknajbardziej prawidlowa/pożądana Pamietam testy na broń, tam ale byly pytania... dla mądrej glowy mialo znaczenie np "czy składasz gazete w pół po przeczytaniu" lub "czy idac chodnikiem starasz sie nie nadepnac na łączenia miedzy nimi"i jeszcze pamietam " czy spoglądasz do toalety po wypróżnieniu" ![]() Niech sie tylko zbiore do kupy i cos uknuje, to pewnie nie bede mogla sie doczekac tego przezycia, ale jeszcze polozna chce zapytac-ona tez ma przeciez szerokie kontakty zdrówka życze ![]() Cytat:
spacer byl uwarunkowany odsniezonymi sciezkami i tylko tymi chodzilam Cytat:
podgrzewacze najczesciej maja grzalke, ktora jak nie jest do opowiedniej wysokosci zanużona (nawet obudowana plastikiem) to ze wzgl bezpieczenstwa sie wylacza, a woda przeciez paruje jak jest wlaczony.Ja dolewam 1 jak nie 2x dziennie ale u mnie chodzi non stop czy on sie tylko w nocy wylacza, czy ty tylko w nocy z niego korzystasz? Cytat:
![]() no wlasnie ![]() U mnie byla kolezanka i sie troche zasiedziala...az maz poszedl drzemke walnac bo nie mogl jej dluzej sluchac Nie czulam dzis glodu malo zjadlam *2x wieśniak z szynka *4szklanki soku prosto z sokowirówki -2x pomaranczowo-grejfrutowy -grejfrutowo-jablkowy -jabłkowy Mam galerianki do obejrzenia na kompie, ale chyba dzis nie dam rady.Pobuszuje chwile i zmykam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||||
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
ja uzywam poszku Lovella a plynu Silan natural
|
#2777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, ale już zdążyłam zerknąć w necie i się uspokoić. Troszeczkę . No właśnie Kuba je miał w mosznie na pewno, nawet dziś w kąpieli na pewno już było, a potem znowu uciekło. Nie wiem, czy wcześniej tego nie zauważyłam, czy dzisiaj pierwszy raz uciekło ![]() Dziękuję Mariolu możesz wstawić większe zdjęcie, to które masz w avku? Tak mi się podoba, że chciałabym zobaczyć większe
|
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
milych dyskusji ja ide sie myc
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2782 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzieki dziewczyny
![]() Cytat:
![]() dzieki kochane ![]() ja juz lece bo czuje sie okropnie, chyba mam temp nie dam rady sluzej siedziec dobranoc
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
I ja idę spać, dobranoc
Ale mam nadzieję, że jutro obejrzę duże zdjęcie Marioli
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zdjecia - nie mam mowy, przeciez widac, ze mam tam drugi podbrodek i nie bede nikogo straszyc z bliska i w ogole sie swiece i jestem bez makijazu . Wierz mi pomniejszenie wplywa bardzo korzystnie na moj wizerunek Zapomnialam napisac, ze obiad w parowarze wyszedl pyszny. Ryba bardzo dobra, skosztowalam pol lyzeczki ziemniakow i byly swietne. Moj maz stwierdzil, ze swietnie czuje sie po takim obiedzie, ale on przewrazliwiony na punkcie swojego samopoczucia, zdrowia itp, wiec mu nie wierze
|
|
#2785 |
|
Rozeznanie
|
Jak wyslalas mi maila z dieta onz to tam bylo Twoje Imie i Nazwisko, a potem dziewczyny pisaly , ze laska z Ciebie wiec ciekawska bylam i chcialam zobaczyc
.
|
#2786 |
|
Zadomowienie
|
Nadrabiam Was jestem na 90 stronie, lece spac
|
|
#2787 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem zauroczona i tylko w tym piore ostatnio dokupilam proszek wiec jak piore kompletem to jeszcze dluuugo na malej czuc i w pokoju z szafy snuje się piękna woń Cytat:
![]() kopytka, hmmm ![]() no przyznalam sie szczerze ze malo ale jak mozna bylo zauwazyc nie bylo mnie wieksza czesc dnia na wizazu, wiec na biegu jadlam wiesniaki bo zapas a zaraz druga tura i bede wegle wiec pozeralam a sok, to moze tak skromnie brzmi, ale bylo w tym min 6grejfrutow, 3pomaranczka, a jablek duuuzo i z sokowirowki taki rzadki mus wyszedl Cytat:
skromna jak zwykle.Ale fakt... w avku wygladasz jak oaza spokoju i mądrości.Zgodze sie z tym, ale w ogóle, a nie bijac do twojej osoby Dobranoc jutro musze wczesnie wstac, walnac make up i wyslac meza po marchewki bo dietetycznego goscia mam aaaa kreci mnie strasznie po tych owockach ![]() zagazuje męża
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#2788 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja daje cyca nie czekając na marudzenie, myślałam, że zawsze musi popić. Ale fakt, czasem pociągnie ze trzy razy i nie chce. Cytat:
![]() Cytat:
(znaczy nie teraz błyszczą, bo ostatnio raczej opuściłam się z ich pielęgnacją ![]() Kotleciki
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
ten baby shine to mam proszek i plyn do plukania
z dzidziusia mialam proszek bo na poczatku nie dawalam plynow do plukania nie wiem czy jest w plynie bo nie sprawdzalam ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- zmykam spac dobranoc |
|
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1. zoltaczka, ktora sie pojawia w 2-3 dobie zycia dziecka- zaleca sie karmienie piersia, chodzi w przyblizeniu o to, aby dostarczac dziecku pokarmu, aby bylo dobrze nawodnione, odzywione, a tym samym mialo z czego robic kupki i si, a tym samym wydalona zostanie bilirubina O zoltaczce zwiazej z karmieniem piersia bardzo ladnie napisano na laktacja.pl Antonio mial wlasnie takowa 2. Zawsze
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-01-12 o 23:27 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.

syn Bartosz - przez małża zwany programistą komputerowym
za jajeczko! Napewno wróci na stałe! 

zatoki mnie bola, ledwo mowie 

matko!!! 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)