Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-12, 18:36   #3001
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja wrócę do tego obliczania jaki miesiąc i w ogóle. Mnie martwi tylko jena rzecz. Jestem w 14 tc czyli według mnie 2 trymestr, 4 miesiąc. Więc zaczęłam używać kosmetyków na rozstępy które sa od 4 miesiąca. No i teraz sie martwię czy ja to dobrze obliczyłam i nie zaszkodzę fasolce?!
Zaczełaś już 2 trymestr , 4 miesiąc tak jak ja.
Ja oliwkę z Penatena stosuję już miesiąc jak mnie zaczeła skóra swędzieć.
Skłonność do rozstępów mam dużą bo pojawiły mi się już w wieku 13 lat, gdy szybko zaczełam rosnąć.
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 19:03   #3002
aniaa22
Zakorzenienie

uff a my juz po koledzie bardzo fajny ksiadz nam sie trafil w tym roku. przechrzcil nam psa na "pindolek"
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 19:19   #3003
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

ja w tym rokujeszcze nie mialam koledy. wlasnie wcinam kanapki z serem zoltym majonezem szyneczka pomidorem i ogokiem kiszonym mniam

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 19:32   #3004
bajka1807
Zakorzenienie

tak tak ja ide na przesiewowe do niego. daltego na 100% zaplace wiecej hehe

jak juz tak mowicie o przybylych kg... to ja jestem w 11tc i mam juz 2+, lekarz powiedzial ze max moge przytyc 15 kg wiec sie tego musze trzymac ....
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 19:52   #3005
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Alguien a może to jednak chłopczyk, tylko się nie pokazał tak jak trzeba? Słyszałam, że nie ma 100% pewności nawet podczas ostatniego usg przed porodem.... Moja koleżanka dopiero, gdy urodziła dowiedziała się, że wyczekana przez nią córcia to jednak Kubuś
Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Ciekawe co z Alguien?
Bo ja dalej czekam...
Kochana, Gratuluję Dziewczynki!!
A że mocno zareagowałaś, to się nie przejmuj, w końcu hormony buzują masz jeszcze ponad połowę ciąży, żeby przyzwyczaić się do myśli, że będziesz miała córcię
Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Alguien JAK WSZYSTKIE CZEKAŁY NA WIEŚCI GRATULUJĘ , że z dzidzią wszystko dobrze.Wiadomo,że samo nastawienie na daną płeć potrafi rozczarować, ale wiadomo też, że bardziej zależy ci na zdrowiu dziecka niż płci . Przywykniesz szybko do tej myśli, gorzej jak się teraz nastawisz na dziewuszkę, a następne badanie pokarze chłopaka. I tak może być.
A co do lekarki współczuję, że na taką wredną babę trafiłaś.
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
Alguien gratuluje dziewczynki. oswoisz sie i bedziesz sie cieszyc tak samo jak z chlopca ja boje sie ze zareaguje tak samo jak ty jesli sie okaze ze to chlopak co moja ginka sobie pomysli
Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Cieszę się że wszystko w porządku, szczerze mówiąc też się boję rozczarowania no i swojej reakcji jak się dowiem że to dziewczynka, wiadomo też będę się cieszyła ale jednak trochę czasu minie zanim się z tym oswoję bo tak jak i ty nastawiona jestem na chłopca.Pocieszeniem dla mnie będzie to, że moja córeczka ciągle powtarza, że nie chce braciszka tylko siostrzyczkę, a nam pasowała by parka Jakaś dziwna ta lekarka i mało delikatna z tego co piszesz, człowiek aż się zraża jak widzi lekarza z takim podejściem do pacjenta, jednak do tego to trzeba mieć powołanie
Dziekuje Wam wszystkim! Dzis rano nadal sie obudzilam ze lzami w oczach. Maz jest kochany i mnie bardzo wspiera. Co do kobiety od usg, to po prostu szkoda gadac. Byla wrecz antypatyczna. Wyobrazacie sobie, ze 3 razy sie mnie pytala, czy to moje pierwsze dziecko? Nie sluchala w ogole, rozkojarzona jakas, czy co z nia bylo nie tak? Ehhh Po drugie nic mi nie mowila, co tam robi, nie powiedziala mi nic na temat dzidzi, ani ile mierzy, ile wazy, itd. Tylko tyle, ze wszystko jest w porzadku. No i teraz wiadomosc, ktora mnie dodatkowo zmartwila - to bylo moje ostatnie usg! Skoro wszystko z dzieckiem w porzadku, to nie przewiduja juz zadnego do porodu.

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
No to super ze wszystko w porzadku Ja sie coraz bardziej stresuje usg polowkowym, mino ze jeszcze mam 6 tygodni, bo wiem ze tez zaczne plakac jak powiedza mi ze to dziewczynka. nastawilismy sie z mezem na chlopca, zreszta od kilku lat mowimy o synku, oboje jakos tak podswiadomie czujemy ze lepiej bedzie pasowal do naszej rodzinki
Alguien a z jakiej dzielniecy Nowego Jorku jestes? Bo jeszcze sie okaze ze sie znamy Ja mieszkalam na Midwood przez dwa lata. I powiedz mi jeszcze w ktorym szpitalu rodzisz?
Kasandra ja teraz mieszkam upstate, wiec nie rodze w nyc. Natomiast czesto bywamy tam u rodziny, takze kto wie - moze kiedys sie umowimy na decaff coffee
Ciesze sie, ze niektore z Was rozumieja, ze mozna sie czuc rozczarowanym informacja o plci dziecka. Oczywiscie, ze bede je tak samo kochac i za jakis czas pewnie oswoje sie z informacja, ze to corka. Po prostu od zawsze chcialam miec pierwsze dziecko chlopczyka. Tak sobie wymarzylam i tak planowalam. Nie spodziewalam sie, ze zareaguje az tak mocno emocjonalnie, no ale widac bylo to silniejsze ode mnie. Teraz musze sie postarac dojsc do siebie i z powrotem zaczac cieszyc urokami ciazy.

Dziekuje raz jeszcze, ze tak czekalyscie na wiesci ode mnie
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 19:54   #3006
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość
ja w tym rokujeszcze nie mialam koledy. wlasnie wcinam kanapki z serem zoltym majonezem szyneczka pomidorem i ogokiem kiszonym mniam
ooo moj zestaw tylko ogorek swiezy i jeszcze ketchup
Stary 2010-01-12, 20:01   #3007
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
idealneciało - Ja na szczęście będąc po terminie nie leżałam w szpitalu, tylko co 2 dni musiałam chodzić na oddział żeby sprawdzili wody płodowe,KTG , i w ogóle czy wszystko w porządku.Za każdym razem jak szłam to mówili że wody czyściutkie i wszystko ok a jak po 2 dniach rodziłam to wody były zielone a mała jak ją wyjęli wyglądała jak rozwrzeszczany ufoludek-taka zielona ale i tak dla mnie najcudowniejsza aż się z radości rozpłakałam jak mi ją na piersi położyli.A szczerze mówiąc mam cichą nadzieję że tym razem urodzę wcześniej albo w terminie bo najgorsze jest to czekanie jak termin mija a tu nic, no a zresztą pod koniec ciąży to już chyba każdy ma tak dość że chce jak najszybciej mieć to za sobą, bo fizycznie ciężko

Aha i umów się koniecznie z tą Panią, na pewno będzie Ci łatwiej!!!
No patrz jak szybko sie wody zmienily.. No to dobrze mialas ze lezec nie musialas, po terminie ale jednak w domu, to jednak lepsze niz samemu w szpitalu. W dodatku ja lezalam z babkami na podtrzymaniu, poczatkowe tygodnie, krwawily itp.. Wiec nawet nie bylo z kim ponarzekac ze jeszcze sie nie zaczelo,albo ze wlasnie zaczelo.. Ale najlepiej w domku, mozna pochodzic, pod prysznic isc.. pokucac itd.. a w szpitalu lezalam plackiem choc wcale nie miala takiego musu, ale skoro oxytoc mialam non stop podlaczona.. masakra a tak sie mowi o aktywnych porodach. trele morele..

No a teraz jak nie bedzie ogromnego musu to bede sie upierac by byc w domu, tez moge jezdzic na badania nawet codzien, byleby nie lezec.

Cytat:
No to super ze wszystko w porzadku Ja sie coraz bardziej stresuje usg polowkowym, mino ze jeszcze mam 6 tygodni, bo wiem ze tez zaczne plakac jak powiedza mi ze to dziewczynka. nastawilismy sie z mezem na chlopca, zreszta od kilku lat mowimy o synku, oboje jakos tak podswiadomie czujemy ze lepiej bedzie pasowal do naszej rodzinki

Przed ciaza wazylam 59 kg a waga wczoraj pokazala 63 kg. Co ciekawe wszystko poszlo mi w brzuch, bo ani biodra ani pupa mi nie urosla, a brzuchol mam juz taki duzy ze zaczynaja mi w sklepie ustepowac pierwszenstwa Panowie kurierzy jak zawsze zostawiali paczki pod domem tak teraz wnosza do mieszkania, a jak mielismy w niedziele stluczke to facet (ten co go stuknelismy) powiedzial ze on nie bedzie dzwonil do naszej ubezpieczalni i ze nic nie chce kasy bo widzi ze dzidzius w drodze i nam bardziej przydadza sie pieniazki Jak tak to ja moge byc zaciazona przez caly czas
Heh ja tez chce chlopca.. No i jak zawsze przede wszystkim ze wzgl na meza. By choc taka radosc mial z dziecka. Ale sama tez bym chciala chlopca.. fajnie by bylo.
E to ty kobieto sie ciesz ze tylko w brzuch! Ja szlam wszedzie.. pewnie teraz tez tak bedzie choc nie chcialabym:P

Juz sie chwalilas tym niby ogromnym brzuchem? Jak nie albo dawno to pochwal sie znow

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o kilogramy to od początku tyłam i tylko tyje tez mnie to wkurza chyba zaczęłam się robić nieznośna
Przed zajściem w ciąże ważyłam 54 kilogramy a 1-go grudnia na pierwszej wizycie miałam już 57 :/ masakra 15go idę na kolejną wizytę. Aż się boję!! gruba będę :/
Ale ty chudzinka jestesc to te 3 kg to nic.. nie martw sie nie bedzie duzo wiecej, jezeli wogole..!

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
tak tak ja ide na przesiewowe do niego. daltego na 100% zaplace wiecej hehe

jak juz tak mowicie o przybylych kg... to ja jestem w 11tc i mam juz 2+, lekarz powiedzial ze max moge przytyc 15 kg wiec sie tego musze trzymac ....
A dlaczego to tylko masz 15kg.. Z jakichs specjalnych wzgledow czy ogolnie dla wszystkich?

Edytowane przez idealnecialo
Czas edycji: 2010-01-12 o 20:04
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 20:11   #3008
farminka
Wtajemniczenie

A ja melduję się po wizycie u gina.Jestem niezadowolona Usg mi nie zrobił (tego się spodziewałam),ale co gorsza nie zamierza robić.Stwierdził,że na tym sprzęcie i tak się nic nie zobaczy, płci nie określi.Następną wizytę mam w 20 tyg. i wtedy też usg nie będzie.Odniosłam wrażenie,że już do końca ciąży nie zamierza mi robić usg... czyli u niego miałam tylko jedno w 8tyg dla potwierdzenia ciąży i tyle.Kolejne w 13 robiłam gdzie indziej i na połówkowe muszę się zapisać też gdzie indziej i zapłacić ok.200-250zł Wkurzył mnie.

A co do wagi to ja przed ciążą ważyłam 57,7kg (a dokładnie to w 6tyg,bo wcześniej się nie ważyłam),a teraz na początku 17 tyg ważę zgodnie z dzisiejszym ważeniem 57,8kg. Nie roztyłam się specjalnie jak na końcówkę 4 miesiąca A tuż przed wizytą zjadłam jeszcze 2 pączki

Po drodze od lekarza w autobusie znowu poczułam się niewyraźnie,więc od wypadku wysiadłam za wczasu i zaczekałam aż TŻ po mnie przyjedzie.Wykorzystując chwilę czasu podskoczyłam do hurtowni dla dzieci i pooglądałam wózki.Upewniłam się,że Tako Jumper X to całkiem niezły wybór i sprzedawca też polecał. Pojeździłam sobie po sklepie, pokazał mi wszystkie funkcje i mi się podoba.A w dodatku ok.30 wzorów kolorystycznych
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 20:16   #3009
bajka1807
Zakorzenienie

idealnecialo ja mam tendencje do tycia, mimo ze niby nie jestem jakas gruba, bo startowalam z 62 kg, ale powiedzial ze do mojego wzrostu i wagi nie powinnam przytyc wiecej niz 15 kg ogolnie ze wzgledu na moje dobre samopoczucie no i zdrowie. mam problemy z kolanami wiec tak czy siak dostana one po tylku podczas ciazy. no i niby taki jest odpowiedni przyrost wagi od 10-15 kg.... pozyjemy zobaczymy
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-01-12, 20:19   #3010
idealnecialo
Zadomowienie

to ile masz wzrosu? Ja startowalam z 71, choc spadlo 7 juz wzroslo 1,5..
A mam 172 wzrostu..
Stary 2010-01-12, 20:49   #3011
bajka1807
Zakorzenienie

ja mam 169 cm. mi poprosu lekarz powiedzial,zalecil nie wiem jak jeszcze to nazwac, ze bezpiecznie bedzie przytyc do 15 kg zeby latwiej bylo mi to zrzucic no i zeby moje kolana nie dostaly zbyt mocno w kosc
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-01-12, 20:52   #3012
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
A ja melduję się po wizycie u gina.Jestem niezadowolona Usg mi nie zrobił (tego się spodziewałam),ale co gorsza nie zamierza robić.Stwierdził,że na tym sprzęcie i tak się nic nie zobaczy, płci nie określi.Następną wizytę mam w 20 tyg. i wtedy też usg nie będzie.Odniosłam wrażenie,że już do końca ciąży nie zamierza mi robić usg... czyli u niego miałam tylko jedno w 8tyg dla potwierdzenia ciąży i tyle.Kolejne w 13 robiłam gdzie indziej i na połówkowe muszę się zapisać też gdzie indziej i zapłacić ok.200-250zł Wkurzył mnie.

A co do wagi to ja przed ciążą ważyłam 57,7kg (a dokładnie to w 6tyg,bo wcześniej się nie ważyłam),a teraz na początku 17 tyg ważę zgodnie z dzisiejszym ważeniem 57,8kg. Nie roztyłam się specjalnie jak na końcówkę 4 miesiąca A tuż przed wizytą zjadłam jeszcze 2 pączki

Po drodze od lekarza w autobusie znowu poczułam się niewyraźnie,więc od wypadku wysiadłam za wczasu i zaczekałam aż TŻ po mnie przyjedzie.Wykorzystując chwilę czasu podskoczyłam do hurtowni dla dzieci i pooglądałam wózki.Upewniłam się,że Tako Jumper X to całkiem niezły wybór i sprzedawca też polecał. Pojeździłam sobie po sklepie, pokazał mi wszystkie funkcje i mi się podoba.A w dodatku ok.30 wzorów kolorystycznych
Lipa że Ci nie zrobiła usg, też się boję że mi nie będzie robic juz wiecej może z jedno . Ale zobaczymy.

Dziewczyny kurcze tak bym z wami poisała ale mi u przeszkadzaja Mąż i Bastus , własnie mi tu się hihra do ucha i mnie gila a już powinien się kłasc spać:/

Ale cały czas was czytam w pracy jak mam chwile

dobranoc
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 21:08   #3013
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
ja mam 169 cm. mi poprosu lekarz powiedzial,zalecil nie wiem jak jeszcze to nazwac, ze bezpiecznie bedzie przytyc do 15 kg zeby latwiej bylo mi to zrzucic no i zeby moje kolana nie dostaly zbyt mocno w kosc
No no czyli o kolana. . Zreszta chyba tylko te co maja niedowage moglby by przytyc wiecej. Chyba ogolniej wiecej niz 15 kg to juz moze nie wskanazem choc tez zalezy u kogo.. No a z wieksza iloscia tez jakos mozna przezyc..

Oj chcialabym z 10 przytyc bylo by fajnie.. ale to juz mi zostalo 8,5 to nie wiem jak bym miala to zrobic hihi..
No to wzrostem nie wiele sie roznimy ja wagowo wiecej.
Stary 2010-01-12, 21:45   #3014
aniaa22
Zakorzenienie

farminko szkoda ze ten lekarz taki dziwny. trzeba bedzie zrobic usg na wlasna reke.
ja mam wizyte w czwartek. tez pewnie nie bede miala usg a nastepna wizyta za miesiac czyli to bedzie 20 tc
Stary 2010-01-12, 22:01   #3015
idealnecialo
Zadomowienie

Cos mnie boli dziwnie brzuch, moze dlatego ze dzis nie lezalam w czasie dnia. Olewam chyba sprzatanie moich ubran do konca.
Poloze sie.. Choc mala chyba zasnie kolo 23-24:/
Gula coraz wieksza, mam starcha.. Robilam swoje, sprzatalam,nie myslalam a gula i tak rosla:/ i co chwile prowokuje mnie do kibla,ale wcale nie do zoladka wcale mi sie nie podnosi tylko ta gula ;/
Stary 2010-01-12, 22:03   #3016
itakasia
Zakorzenienie

zdjecie raczej stare ale jak znajde jakies ze swiat to wstawie, nie wiem gdzie je upchnelama siebie wstawie jak przyjda spodnie
szczescia dwa
Załącznik 2781698
Stary 2010-01-12, 22:13   #3017
bajka1807
Zakorzenienie

o kurcze, to faktycznie niefajnie jak juz zadnego usg nie bedziesz miala.... mam nadzieje ze moj gin nie przystopuje i bede miala okazje ogladac dzidzie co 3 tyg tak jak do tej pory za tydzien ide na przesiewowe usg do jakiegos speca, moze uda mu sie wypatrzec co dzidzia ma miedzy nozkami, niech nawet cos zasugeruje hehe bo niby juz od 12 tyg mozna dojrzec co tam sie kryje. pozyjemy zobaczymy
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-01-12, 22:35   #3018
wiolek1
Zadomowienie

dziewczyny napisałyście w ciągu dnia 5 stron !!!!! ciężko było nadrobić nawet mi siedzącej cały dzień w domu nic nie robiącej heheh
już nawet nie pamiętam co miałam komu pisać bo czytałam na raty od popołudnia
a mi znowu szykuje się na opryszczke ;/ miałam w 5 tygodniu jutro zaczyna mi sie 11 tydzień i już swędzenie najgorsze jest że mi te maści wszystkie typu vratizolin czy jakoś tak to dopiero po ok tygodniu pomagają albo i dłużej więc postanowiłam spróbowac paste do zębów i teraz się męcze i zastanawiam czy zmyć bo piecze cholerstwo jak nie wiem tym bardziej że pół dolnej wargi wysmarowałam bo jak ja mam opryszczke to nie 1 punkcik tylko zazwyczaj jestem wysypana w paru miejscach ;/
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 22:45   #3019
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
dziewczyny napisałyście w ciągu dnia 5 stron !!!!! ciężko było nadrobić nawet mi siedzącej cały dzień w domu nic nie robiącej heheh
już nawet nie pamiętam co miałam komu pisać bo czytałam na raty od popołudnia
a mi znowu szykuje się na opryszczke ;/ miałam w 5 tygodniu jutro zaczyna mi sie 11 tydzień i już swędzenie najgorsze jest że mi te maści wszystkie typu vratizolin czy jakoś tak to dopiero po ok tygodniu pomagają albo i dłużej więc postanowiłam spróbowac paste do zębów i teraz się męcze i zastanawiam czy zmyć bo piecze cholerstwo jak nie wiem tym bardziej że pół dolnej wargi wysmarowałam bo jak ja mam opryszczke to nie 1 punkcik tylko zazwyczaj jestem wysypana w paru miejscach ;/
NA na początku ciąży miałam 3 opryszczki, jedna po drugiej. Najgorsze, że mi po jednej ślad został. Podobno te plasterki na opryszczkę są dobre. NA YT wiele dziewcząt poleca carmex. Pewnie mamusie z USA iUK wiedzą o czym piszę. U nas w PL też jest, ale ja sie z nim jeszcze nie spotkałam.
Stary 2010-01-12, 22:53   #3020
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
NA na początku ciąży miałam 3 opryszczki, jedna po drugiej. Najgorsze, że mi po jednej ślad został. Podobno te plasterki na opryszczkę są dobre. NA YT wiele dziewcząt poleca carmex. Pewnie mamusie z USA iUK wiedzą o czym piszę. U nas w PL też jest, ale ja sie z nim jeszcze nie spotkałam.
no to właśnie każdy mówi co innego bo znowu moje 2 koleżanki mówiły że te plasty są do d..y nic kompletnie nie pomagają heh najwidoczniej na każdego działa co innego trzeba samemu wypróbować a carmex z tego co czytałam nie wiem moge się mylić jest jakby zapobiegawczo bo to coś w stylu balsamu do ust no ale może mi się coś pomyliło i chyba na allegro jedynie można dostać przynajmniej ja się w sklepach nie spotkałam. jutro do apteki pójde może mi doradzą coś nowego bo te wszystkie maści to kiepsko ;/ ide czytać książke i spać bo jutro musze wstać o 8 ide robić grupe krwi a przy moim codziennym wstawaniu o 12 to będzie koszmar dobranoc
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 23:08   #3021
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
no to właśnie każdy mówi co innego bo znowu moje 2 koleżanki mówiły że te plasty są do d..y nic kompletnie nie pomagają heh najwidoczniej na każdego działa co innego trzeba samemu wypróbować a carmex z tego co czytałam nie wiem moge się mylić jest jakby zapobiegawczo bo to coś w stylu balsamu do ust no ale może mi się coś pomyliło i chyba na allegro jedynie można dostać przynajmniej ja się w sklepach nie spotkałam. jutro do apteki pójde może mi doradzą coś nowego bo te wszystkie maści to kiepsko ;/ ide czytać książke i spać bo jutro musze wstać o 8 ide robić grupe krwi a przy moim codziennym wstawaniu o 12 to będzie koszmar dobranoc
CArmex to jest balsam do ust, ale dziewczyny mówiły, że on leczy popękane usta i zapobiega opryszczce. Czyli działa profilaktycznie. POjawił sie już w sklepach chyba w SuperPharmie i nie wiem czy nie w Rossmanie. NA allegro też jest. Chyba wkońcu sobie go zamówie.
Stary 2010-01-12, 23:13   #3022
papeteria
Zakorzenienie

Plastry compeed są świetne, sama jestem ich fanką, ale na etapie gdy opryszczka dopiero swędzi, albo dopiero wywaliło, wtedy zatrzymuje dalszy etap opryszczki.
Powietrze nie dostaje się pod plaster i nic nie swędzi Ten plaster goi.
Natomiast jeżeli już mamy pęcherzyki to tylko zmarnujemy plastry bo będzie się plaster odklejał własnie przez te pękajce pęcherzyki.
Różne są opinie na temat stosowania maści itp...w ciąży.
Ja sobie miesiąc temu odpuściłam używanie czegokolwiek, mimo, że gdzieś wyczytałam, że można stosować maści bo opryszczka to w stosunku całego ciała niewielki obszar, więc nawet jeżeli coś z leku wniknie do organizmu to w niewielkiej ilości.
Jakaś babcia mnie kiedyś zaczepiła i polecała ocet jak zobaczyła, że mnie wywaliło.
Cholernie bolało, nie polecam
itakasia ładne córeczki Mała chyba nie jest fanką piwa to na pewno soczek jabłkowy

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-01-12 o 23:30
Stary 2010-01-12, 23:13   #3023
aniaa22
Zakorzenienie

ja na szczescie jeszcze opryszczki w czasie ciazy nie mialam. pasta do zebow tak wlasnie ma piec. u mnie zawsze dziala ale wyobrazam sobie jak musi piec pol wargi dla mnie ten balsam niestety nie bedzie juz dobry bo mi opryszczka przeniosla sie do wnetrza nosa plus ze nie widac ale boli tak ze masakra a jak do tego jeszcze katar dojdzie to juz szkoda gadac. w okolicach ust juz dawno nie mialam bo zawsze jak cos swedzi to smaruje pasta
Stary 2010-01-12, 23:22   #3024
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja na szczescie jeszcze opryszczki w czasie ciazy nie mialam. pasta do zebow tak wlasnie ma piec. u mnie zawsze dziala ale wyobrazam sobie jak musi piec pol wargi dla mnie ten balsam niestety nie bedzie juz dobry bo mi opryszczka przeniosla sie do wnetrza nosa plus ze nie widac ale boli tak ze masakra a jak do tego jeszcze katar dojdzie to juz szkoda gadac. w okolicach ust juz dawno nie mialam bo zawsze jak cos swedzi to smaruje pasta
Matko opryszczka w nosie boli strasznie!! Biedna jesteś!
Stary 2010-01-12, 23:23   #3025
bajka1807
Zakorzenienie

a ja slyszalam ze smarowanie oproyszczki spirytusem pomaga... sama nie wiem, bo bogu dzieki nigdy w zyciu opryszczki nie mialam tfu tfu ...

dobrej nocki kochane
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-01-12, 23:31   #3026
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Ide spać. Nie wiem czy zasnę bo mąż dopiero po 2 wróci z pracy, a ja sama się troszkę boje. Pozapalam wszędzie światła i może się uda. Spokojnej nocy kochane!!
Stary 2010-01-12, 23:37   #3027
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Ide spać. Nie wiem czy zasnę bo mąż dopiero po 2 wróci z pracy, a ja sama się troszkę boje. Pozapalam wszędzie światła i może się uda. Spokojnej nocy kochane!!
Jak mój idzie na noc to śpię przy lampce.Tylko on wraca dopiero przed 7:00
Ja mam ochotę na pizze, ale nie taką zaś ogromną ochotę nie wiem czy nie namówię TŻ żeby zadzwonił.
A potem do spanka.
Stary 2010-01-13, 00:57   #3028
kasandra82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Kasandra ja teraz mieszkam upstate, wiec nie rodze w nyc. Natomiast czesto bywamy tam u rodziny, takze kto wie - moze kiedys sie umowimy na decaff coffee
Ciesze sie, ze niektore z Was rozumieja, ze mozna sie czuc rozczarowanym informacja o plci dziecka. Oczywiscie, ze bede je tak samo kochac i za jakis czas pewnie oswoje sie z informacja, ze to corka. Po prostu od zawsze chcialam miec pierwsze dziecko chlopczyka. Tak sobie wymarzylam i tak planowalam. Nie spodziewalam sie, ze zareaguje az tak mocno emocjonalnie, no ale widac bylo to silniejsze ode mnie. Teraz musze sie postarac dojsc do siebie i z powrotem zaczac cieszyc urokami ciazy.

Dziekuje raz jeszcze, ze tak czekalyscie na wiesci ode mnie
To ja poprosze medium decaf french vanilla
Jeszcze do mnie nie dochodzi ze juz w tym roku bedzie nas troje, pewnie uwierze jak poczuje kopniaczki. Fajnie masz ze juz cos czujesz

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
To tak jak ja, tez nie potrafie zasnac jak jestem sama w mieszkaniu, zwykle dlugo sie mecze i np. ogladam tv zeby nie zasnac. Swiatla pozapalane w calym mieszkaniu to mus, dopiero tz je gasi jak wraca do domu. Na szczescie takie "wypady" zdarzaja mu sie tylko raz na pare miesiecy

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
a ja slyszalam ze smarowanie oproyszczki spirytusem pomaga... sama nie wiem, bo bogu dzieki nigdy w zyciu opryszczki nie mialam tfu tfu ...

dobrej nocki kochane
To jak nie mialas do tej pory to juz nie bedziesz miala. U mnie w rodzince siostra i mama maja czasem opryszczki, za to ja i tato nie mielismy nigdy. Moj maz tez ma co jakis czas opryszczke i normalnie sie calujemy, bo wiem ze mnie nie zarazi, bo skoro nie zarazilam sie tyle lat to znaczy ze jestem na nia odporna
Z tego co pamietam to mojej siostrze bardzo pomogly leki na odpornosc, brala je okolo roku i ostatnio odpukac nic jej nie wyskoczylo.

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 07:56   #3029
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dobry dzień
No to zaczynam
Byłam wczoraj u innego gina - prywatnie.
Tak jak radziłyście zmienię swojego starego, a ten nowy to super gościu, mogłabym sobie u niego siedziec o gadać o wszystkim, taki ciepły człowiek, bardzo uprzejmy i wygadany, z humorem
Zrobił mi usg przesiewowe (120zł zapłaciłam), nagrał mi filma 12 minut
Dzidziolek zdrowy, pełen energii, siedział sobie i ruszał nóżkami jakby wciskał gaz i hamulec a łapkami jakby trzymał kierownicę
Mój tż stwierdził, że to mały rajdowiec - po mamusi
Potem poboksował mnie nieco, gardę ładnie trzymał i nawet otwierał buźkę jakby chciał coś powiedzieć
Przezierność 1,6 z tego co pamiętam, kość nosowa widoczna, serduszko ma 2 komory i 2 przedsionki, więc wszystko ok, bicie też w normie - 160 uderzeń, pępowinka w porządku - płynie wszystko elegancko.
Bardzo, bardzo polecam Pana doktora Jacka Jackiewicza z Sosnowca
Zmierzył dzidziolowi główkę, brzucholek i kość udową
Wszystko super ekstra klasa, tylko płci nie dało się jeszcze wypatrzeć.
Mam kilka zdjęć z pomiarami, jak zdobię zdjęcie telefonem to wrzucę, może jutro jak nie zapomnę.
A Pan doktor też jakby był wyzyskiwacz to by mnie umówił na kolejną wizytye prywatnie ale niiiieee
Powiedział gdzie najbliżej mnie przyjmuje na NFZ i kazał przyjśc pod koniec miesiąca
Jedyne co denerwujące to to że nie ma kolejności zapisów tylko się idzie i czeka... wczoraj zjawiłam sie o 15:00 a przyjął mnie dopiero po 17:00
Pytał kto jest moim prowadzącym ciążę i jak powiedziałam że dr Kumor to się skrzywił i zapytał "i jak?" a ja mu powiedziałam, że nie jestem zadowolona i że nie czuję jakiejś szczególnej jego opieki nade mną.
Polecił mi jakąś lekarkę a potem lekarza ale powiedziałam, że do niego mam zaufanie i że czytałam dużo pozytywnych opinii i że chciałabym żeby on mnie prowadził
Na co on się uśmiechnął i powiedział, że nie ma sprawy
Jestem ekstra zadowolona, tż był ze mną na badaniu i jak wyszliśmy to ja oczywiście "łaaaał, super dzidziol, juhuuu" itd. a on nic, pytam czemu się nie ekscytuje a on "jestem w szoku"
A potem jak zasypiał to przez sen mruczał "super dzidziol, super, super"

Apropo wagi -_- pan doktor tez się pytał z jakiej wagi startowałam i ile teraz mam... a mam +9!
Więc nie rozpaczać, że się komus przytyło 3 kilo

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 08:31   #3030
papeteria
Zakorzenienie

Cześć babeczki

Cytat:

To jak nie mialas do tej pory to juz nie bedziesz miala. U mnie w rodzince siostra i mama maja czasem opryszczki, za to ja i tato nie mielismy nigdy. Moj maz tez ma co jakis czas opryszczke i normalnie sie calujemy, bo wiem ze mnie nie zarazi, bo skoro nie zarazilam sie tyle lat to znaczy ze jestem na nia odporna
Z tego co pamietam to mojej siostrze bardzo pomogly leki na odpornosc, brala je okolo roku i ostatnio odpukac nic jej nie wyskoczylo.
Nie jest powiedziane, że się od kogoś nie zarazi.Wiadomo, że nie przez powietrze, ale lepiej unikać calusów z osobą, która akurat ma ropne pęcherzyki na ustach.
Oczywiście nie życzę, ale wszystko zależy jak wspomniałaś od odporności, a jak wiadomo babkom w ciąży ta odporność spada.
Twoja siostra brała leki więc na razie jest szczegolnie odporna i z tego co opisujesz to Ty też masz dużą odporność i i oby jak najdłużej, ale ten kto już choć raz miał opryszczkę wirusa się nie pozbędzie, siedzi sobie uśpiony w organiźmie i czeka na spadek odporności.
Moja mama np, mimo, że wszyscy w domu mieli też jeszcze nie miała.Pewnie też ma dużą odporność, ale też robiła wszystko, żeby nie złapać np. unikała wtedy picia z tej samej szklanki co ja itp..Ja mam opryszczkę odkąd pamiętam pojawia się średnio raz na rok.Przeważnie po jakiejś chorobie czyli spadku odporności.

Siala_Bala super, że znalazłaś fajnego lekarza i super, że z dzidzią ok.
A co do snów Twojego TŻ , ale mnie rozbawiłaś.
A Mój nieraz się w głos śmieje a potem mi nie wierzy.Ciekawe z czego mu tak wesoło

Co do dodatkowych kilogramów to chyba nie przytyłaś tyle od początku ciąży tylko pewnie trochę przed hmmm

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-01-13 o 08:34
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości