|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Cytat:
Ale wolę H&M bo przy dużo niższej cenie dużo lepsza jakość moim zdaniem Bazarkowych chińskich nie kupuję Cytat:
cuuuudo po prostu Cytat:
Wcześniej któraś z dziewczyn pisała, że dopiero po jakimś czasie od schudnięcia skóra zaczęła się stopniowo "kurczyć". Myślkę więc, że to jest kwestia przede wszystkim czasu no i faktu, że na dukanie jemy dużo białka, co jest zdrowsze dla skóry niż inne diety |
|||
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Postanowiłam do Was napisać
Zaczęłam diet jak milion ludzi z początkiem roku , ale chciałam przeczekać noworoczną burzę tutaj. W "szarej strefie" siedzę od grudnia, czytam wątki, książki, przygotowywałam się psychicznie.Odchudzałam się milion razy, zawsze skutecznie i zawsze z jojo. Na brak silnej woli to ja narzekać nie mogę, gorzej ze stabilizacją wagi. Dlatego Dukan ze swoim planem życiowym jest dla mnie stworzony. Do akurat tej diety zmotywowała mnie przyjaciółka, która całe życie miała takie problemy jak ja, a ostatnio przyjechała do mnie po długim niewidzeniu się i szczeka mi opadła- była mniejsza o 12 kg, piękna i szczęśliwa. Dała mi książkę do przeczytania, wyjaśniła wątpliwości i.. podjęłam decyzję. Dietę zaczęłam z mamą, co prawda mama mieszka w innym mieście, ale przez telefon się wzajemnie motywujemy. Mam do zrzucenia 20 kg, z czego po oparzeniówce ubyło mi 4 czyli już "tylko" 16.. cel- 63 kg (wg testu Dukana czerwiec 2010). Mam 170 cm wzrostu.Przyjmiecie mnie do siebie? Czytam Was już tak długi, ze mam wrażenie, ze Was już znam
|
#4413 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z innej str na to patrzeć - jest tyle świetnych dań poza zupami, że i przez dwa miesiace diety nei ma sie chęci na nie ![]() witam nowe Dukanki ![]() i stare też.
|
|
|
#4415 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=[B]postanowienie[/B];16423507]Cześć
Ale jestem wkurzona !!!! Właśnie złośliwa koleżanka powiedziałam...Postanowienie, jak zjesz cos zakazanego i przybedzie ci troszeczkę, to wszystkie Twoje trudy na marne pójdą - i kto bedzie zadowolony? Czy nie ta złośliwa bestia, Twoja koleżanka- daj se na luz i czekaj lepszych czasów, aż piękna, smukła i powabna jej sie pokażesz- Ależ jej szczęka opadnie. Trzymaj się |
|
|
|
#4416 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana !!!!
U mnie pojawiła się 5 z przodu !!!!! Co prawda 59,8 kg ale cieszy. Tym bardziej cieszy, że po wczorajszych słowach jest to dla mnie dowód, że "kumpela" się myliła!!!! Jestem silniejsza. Do zobaczenia wieczorem!!!!
|
#4417 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po pierwsze gratuluję determinacji i oby tak dalej ![]() Co do zupek - jasne, że można byleby były zrobione "z głową" (zgodnie z Dukanem) tylko jak widać dziewczyny nie robią ALBO nie wrzucają przepisów ![]() Dukan "poleca" zimne, ale w nowej książce rezygnuje z absurdów typu jedzenie kostek lodu a tylko zaznacza, że jak np. lubisz wode schłodzoną w lodowce - to pij tylko taką, a nie taką trzymaną w temp. pokojowej. No i mimo, iż mam niespełna 23lata pozwolę sobie jednak odpowiedzieć na Twoje pytanie o skórę - po zrzuceniu tylu kg co widać w podpisie to nawet i mi wisi tu i ówdzie ta skóra (stąd moje ćwiczenia intensywne na siłowni od grudnia- widać poprawę Pozdrawiam!! Cytat:
A żeby nie było,że śledzę pilnie tę szarą strefę - po prostu znamy się i stąd moje "zauważenie" Ciebie tam ![]() I oczywiście, że Cię przyjmiemy mówię to jako jedna z forumowych Cytat:
|
|||
|
|
|
#4418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można pójść na kompromis tzn zmiksować blenderem tylko część zupy. I w ten sposób mamy warzywka "na ząb" i zagęszczoną zupkę , nie samą wodę. Dobrze zagęszcza zupę też strata cukinia, ale teraz nie sezon ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
Dzięki za przyjecie. Mam jakąś ofiarę złożyć..? czarny kogut albo całopalna ofiara z czegoś niedozwolonego ..?
|
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak poważnie - pomęczymy Cię tu jako moderatorkę pewnie ![]() Co jakiś czas robi się śmietniczek (no w sumie śmietnik) na przepisowym i produktowym. |
|
|
|
|
#4420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie!Cytat:
sezon nie sezon, u mnei cukinia cały rok dostępna jest...
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4422 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Dukanki
Uwielbiam moją (naszą) dietę! Uwielbiam dr Dukana! Uwielbiam wszystkie Dukanki, a życie jest piękne i cudowne ![]() hehheheDziś odnotowałam spadek wagi o kolejne 0,5 kg, czyli od poczatku diety ubyło mi 4 kg! Szalenie cieszę się z tych spadków! Zwłaszcza, że mój ukochany stwierdził, że wyglądam "coraz cudowniej" Znajomi póki co przyglądają mi się podejrzliwie, ale nic nie mówią Wczoraj kumpelka moja ukochana przyszła na kawkę i poczęstowałam ją kotlecikami z przepisu Therci i deserkiem z przepisu CinammonWitam wszystkie nowe osóbki w naszym gronie, gratuluje dobrego wyboru i trzymam oczywiście kciuki ![]() Aha wczoraj byłam w fajowym sklepie ze zdrową zywnością i dostałam oczopląsu, bo tam wszystko jest: i skrobia kuku, i otręby jakie tylko chcesz.... Musze zajrzeć do przepisowni, co mogę z tego wyczarować ![]() Pozdrawaim |
|
|
|
#4423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4424 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam pytanie jeśli chodzi o kotlety Therci
Bo ja za nic w świecie nie byłam w stanie ulepić z tej paciaji kotlecików... rozpadały się dosłownie na kawałeczki tak się zastanawiam czy tego wszytkiego zamiast rozgniatać ręką i widelcem nie zmiksować blenderem? a może macie inny sposób żeby się nie rozpadły? ![]() Aaaa i jeszcze taka moja uwaga, może się komuś przyda przyprawiłam, spróbowałam na surowo i było ok, natomiast po usmażeniu okazało się, że są za mało słone, a pieprzu w ogóle nie czuć... tak więc trzeba je przyprawiać mocniej niż się wydaje |
|
|
|
#4425 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=mara30;16430048]A ja mam pytanie jeśli chodzi o kotlety Therci
Bo ja za nic w świecie nie byłam w stanie ulepić z tej paciaji kotlecików...Wiesz co Thercia pisze o 5 jajkach- mi tez się nie udało z 5 jaj (może miałam za malutkie), bo było za rzadkie, więc dodałam jeszcze dwa i konsystencja wyszła idealna i sztywniejsze. Dla mnie są super![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Aha na drugi dzień też są pyszne ( a w lodówce, w opakowaniu próżniowym postoją i ze dwa), więc po prostu jak zrobisz więcej to na dłużej będziesz miała i nie będziesz się musiała przejmować co by tu przekąsić
|
|
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
To pozostaje nam męczyć nasze Marzeniątko
![]() --------------- Dziewczyny tylko pamiętajcie o ograniczaniu soli. Bo tak czytam Was i wszędzie w przepisach sól i sól i sól. Przypilnujcie tego żeby tej soli za dużo nie było. Ja od początku diety nie posoliłam NIC - da się więc
|
|
|
|
#4427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będę próbować do skutku ![]() Ja właśnie robiłam je, żeby mieć na drugi dzień, dzisiaj czekają na drugie śniadanie
Edytowane przez mara30 Czas edycji: 2010-01-13 o 09:03 |
|
|
|
|
#4428 |
|
Rozeznanie
|
i ja tez sie melduje
sloooonce witam Dukanki stare (bez obrazy) i nowe i trzymam za was kciuki widze ze humor nie opuszcza kolezanek moich, tak trzymac ![]() milego dietkowego dnia |
|
|
|
#4429 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4430 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4431 |
|
Przyczajenie
|
Witam w ten piękny poranek! U mnie słoneczko za oknem, a dawno go nie było więc aż uśmiech na twarzy się pojawił. Dziś jest drugi dzień Fazy I i zaraz po przebudzeniu poleciałam na wagę. Wskazała 1,2kg mniej niż wczoraj rano! I jest cudownie! Miłego chudnięcia w ten piękny dzień
Edytowane przez Panna_Alexandra Czas edycji: 2010-01-13 o 09:19 |
|
|
|
#4432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
JennyAniolek Szczerze Ci powiem, że nie wiem, bo nie patrzyłam jaki to ma skład. Ja go nie kupuję bo jest za drogi, a zamiast tego można sobie przyrządzić nasz proteinowy koktajl, który uważam za bardzo smaczny, zdrowy i co najważniejsze dozwolony (bo z dozwolonych produktów) |
|
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja robiłam plaski z 3 jajek ugotowanych i 1 surowego,wkroiłam dużo szczypiorku.Na patelnie kładłam łyżką i nie miało prawa się nic rozlecieć ![]() U mnie spadeczek o 0,2 kg ![]() Bogaczko gdzieś Ty ![]() O no proszę jesteś
|
#4434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja wkroiłam duuuużo pietruchy ![]() I jeszcze jedno mnie zastanawia czy taka duża ilość pietruszki czy szczypiorku nadal kwalifikuje się jako przyprawa, a nie warzywo przypadkiem bo ja cały pęczek wkroiłam
|
|
|
|
|
#4435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4436 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pozwoliłam sobie pogrzebać i znalazłam : jesli suma tłuszczy i węgli jest równa lub wieksza od ilości białek to produktu nie mozna stosowac w tej diecie a w przypadku koktajlu wellness niestety jest równa.
|
|
|
#4437 |
|
Rozeznanie
|
ja tez robie zupy
Edytowane przez Didier Czas edycji: 2010-01-13 o 09:43 |
|
|
|
#4438 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczeta. Dzis jestem pierwszy dzien na PW. Az miło sie Was czyta jak sie nawzajem wspieracie
Moge dołaczyc do Waszego grona? Raz tu sie odezwałam i zostałam zesztana za kawe z mlekiem:/ tak, nie popisałam sie inteligencja obiecuje wiecej nie pisac takich głupot ;p
|
|
#4439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję rezultatów
|
|
|
|
|
#4440 |
|
Zadomowienie
|
Tak sobie Was czytam... i zastanawiam się co do zup. Sama lubię tylko pomidorową :P A resztę omijałam zawsze szerokim łukiem, co zawsze wpienia mojego ojca
![]() U mnie dzisiaj -0,3. Nie wiem jak to robicie, że u Was co rusz -0,5 :P Chcecie mnie chyba zdołować Idę zjeść kotleta
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

Ale wolę H&M bo przy dużo niższej cenie dużo lepsza jakość moim zdaniem 
cuuuudo po prostu 

, ale chciałam przeczekać noworoczną burzę tutaj. W "szarej strefie" siedzę od grudnia, czytam wątki, książki, przygotowywałam się psychicznie.
Przepis masz w przepisowni.
Właśnie złośliwa koleżanka powiedziałam...
mówię to jako jedna z forumowych

czarny kogut albo całopalna ofiara z czegoś niedozwolonego ..?

bo ja cały pęczek wkroiłam