Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-13, 07:42   #4411
mara30
Zadomowienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
nie. byc moze kupujesz (?) biustonosze tanie chinskie (to nie zaden przytyk, sama takie kupowalam) lub w sklepach typu H&M a ich miseczki i rozmiarówki często różnią sie od tych, ktore sa w sklepach zajmujacych sie jedynie bielizna.
No fakt, bieliznę z H&M uwielbiam Chociaż Triumph też się zdarzy i rozmiar taki sam Ale wolę H&M bo przy dużo niższej cenie dużo lepsza jakość moim zdaniem
Bazarkowych chińskich nie kupuję

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
ja probuje stosowac eveline, naprawde dobre sa te ich ujedrniacze i tanie, niestety brak mi systematycznosci.
Uwielbiam rozgrzewający Eveline, szczególnie o tej porze roku cuuuudo po prostu

Cytat:
Napisane przez ciemka367 Pokaż wiadomość
Ostatnie - jak zachowuje się Wasza skóra przy dużej utracie wagi, pytanie kieruję do Pań, które wiek nastoletni mają już daaaawno za sobą!
pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że obowiązki pozwolą zaglądać mi tu częściej
Ja ze skórą nie mam większych problemów, wręcz wygląda lepiej niż kiedyś Tyle że ja chudnę baaardzo wolno - w sumie od wiosny zrzuciłam jakieś 8kg, z czego 4 od początku listopada na Dukanie. I muszę powiedzieć, że dopiero po jakimś miesiącu Dukana zauważyłam, że skóra zaczyna się poprawiać
Wcześniej któraś z dziewczyn pisała, że dopiero po jakimś czasie od schudnięcia skóra zaczęła się stopniowo "kurczyć".
Myślkę więc, że to jest kwestia przede wszystkim czasu no i faktu, że na dukanie jemy dużo białka, co jest zdrowsze dla skóry niż inne diety
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 07:57   #4412
elianka
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny! Postanowiłam do Was napisać Zaczęłam diet jak milion ludzi z początkiem roku , ale chciałam przeczekać noworoczną burzę tutaj. W "szarej strefie" siedzę od grudnia, czytam wątki, książki, przygotowywałam się psychicznie.

Odchudzałam się milion razy, zawsze skutecznie i zawsze z jojo. Na brak silnej woli to ja narzekać nie mogę, gorzej ze stabilizacją wagi. Dlatego Dukan ze swoim planem życiowym jest dla mnie stworzony.
Do akurat tej diety zmotywowała mnie przyjaciółka, która całe życie miała takie problemy jak ja, a ostatnio przyjechała do mnie po długim niewidzeniu się i szczeka mi opadła- była mniejsza o 12 kg, piękna i szczęśliwa. Dała mi książkę do przeczytania, wyjaśniła wątpliwości i.. podjęłam decyzję.

Dietę zaczęłam z mamą, co prawda mama mieszka w innym mieście, ale przez telefon się wzajemnie motywujemy. Mam do zrzucenia 20 kg, z czego po oparzeniówce ubyło mi 4 czyli już "tylko" 16.. cel- 63 kg (wg testu Dukana czerwiec 2010). Mam 170 cm wzrostu.

Przyjmiecie mnie do siebie? Czytam Was już tak długi, ze mam wrażenie, ze Was już znam
Stary 2010-01-13, 08:04   #4413
Fero_monka
Raczkowanie

GG do Fero_monka

Cytat:
Napisane przez mara30 Pokaż wiadomość
Paulina22 zrób sobie galaretkę z herbatki owocowej, jest naprawdę pyszna Przepis masz w przepisowni.
Albo z coli light - właśnie wypatrzyłam w przepisowni i koniecznie muszę spróbować
Robiłam tę galaretkę z coli, na którą jakaś fantastyczna Dukanka przepis wrzuciał do PRZEPISOWNI- pycha polecam
Fero_monka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 08:09   #4414
cocci
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Berlinianka Pokaż wiadomość
Hahaha ja dzisiaj z moja najlepszą kumpelą rozmawiałam i jej mówię:
"ale mogłabyś mi powiedzieć, że schudłam. ja sobie odmawiam piwa, a ty nawet nie pochwalisz"
na co ona, kocham ją: "ale co ja mam ci mówić, że wyglądasz dobrze, jak zawsze tak wyglądasz? Jak schudniesz 10 kg to powiem, że schudłaś, bo to zauważę, ale nie wiem czy mi się wtedy spodobasz"
Ona nie ma tego problemu, chłopy się na jej widok ślinią, delikatnie mówiąc
Poczęstowałam ją moim zbyt kakaowym herbatnikiem:
"wiesz co... smakuje jak psia kupa, ale skoro ci służy..."
: hahaha: Chyba niedojedzony gdzieś schowała Innej dziewczynie smakował, ale tamta jest dziwna

Aha, zapytałam skąd wie jak smakuje psia kupa... chwilę milczała, bo czym powiedziała, że tak to sobie wyobraża.
matko, zabiłąś mnei z samego rana leże i kwiczę
Cytat:
Przejrzałam przepisy książkowe a przede wszystkim Wasze i po tej lekturze nasunęło mi się takie pytanie - wyłapałam tylko jeden przepis na zupę /anastazji?/ - a przecież wydaje się być to najprostsz formą do przyrządzenia na PW? Nigdzie też nie przeczytałam, że zupy są nie polecane? Czyżby chodziło o to, że zupę najczęściej spożywa się gorącą? A dr.D zaleca spożywanie zimnych pokarmów?
ciekawa jestem Waszej opinii
I jeszcze jedno - dietę rozpoczęłam z córką, która od kilku lat nie je mięsa i jego przetworów.Mamy podobną ilość kg do zrzucenia, ona na uderzeniówce, jedząc wyłącznie ryby i nabiał zrzuciła 3,5kg, czyli więcej niż ja.Ciekawe czy jest tu jakaś "dukanka", która na proteinowej białko zwierzęce czerpie tylko z ryb?!
Ostatnie - jak zachowuje się Wasza skóra przy dużej utracie wagi, pytanie kieruję do Pań, które wiek nastoletni mają już daaaawno za sobą!
pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że obowiązki pozwolą zaglądać mi tu częściej
chyba nie ma tu nikogo, kto by nie jadł mięsa. nie wiem. a co do zup, to niby fakt, najprostsze, ale zupa ma to do siebie, że trza by ją zagęścić czymś. bo tak, to jakbyś jadła np wodę spod gotowanego kalafiora... Wiem, ze mozna zagęścic zupę za pomocą samego żółtka i mleka, bez odrobiny mąki, bo widziałam takie coś na własne oczy, ale jak to zrobić, to nie wiem, nie udało mi się nigdy. No i można zrobićzupę na wzór zachodni, czyli przepuścić przez blender i zrobić papkę jak dla niemowlaków.
Z innej str na to patrzeć - jest tyle świetnych dań poza zupami, że i przez dwa miesiace diety nei ma sie chęci na nie

witam nowe Dukanki
i stare też.

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 08:11   #4415
Fero_monka
Raczkowanie

GG do Fero_monka

[QUOTE=[B]postanowienie[/B];16423507]Cześć
Ale jestem wkurzona !!!! Właśnie złośliwa koleżanka powiedziałam...

Postanowienie, jak zjesz cos zakazanego i przybedzie ci troszeczkę, to wszystkie Twoje trudy na marne pójdą - i kto bedzie zadowolony? Czy nie ta złośliwa bestia, Twoja koleżanka- daj se na luz i czekaj lepszych czasów, aż piękna, smukła i powabna jej sie pokażesz- Ależ jej szczęka opadnie. Trzymaj się
Stary 2010-01-13, 08:11   #4416
postanowienie
Raczkowanie

Witam z rana !!!!
U mnie pojawiła się 5 z przodu !!!!! Co prawda 59,8 kg ale cieszy. Tym bardziej cieszy, że po wczorajszych słowach jest to dla mnie dowód, że "kumpela" się myliła!!!! Jestem silniejsza. Do zobaczenia wieczorem!!!!
Stary 2010-01-13, 08:13   #4417
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
witam Dziewczyny, to moje trzecie wejście.Dziś zaczęłam IIfazę po 7miu dniach uderzeniowej, wg. testu Dukana./tylko nie krzyczcie ,bez kontroli lekarza,przyznaję się/.Na wadze rano 2,9kg mniej.Czeka mnie jeszcze dużo pracy, na razie zero głodu a smakołyki nie pociągają.
Właśnie skończyłam czytać tę część forum i widzę, że w nowej książce zalecenia dr.Dukana są trochę zmienione.
I tak - czas trwania Ifazy w przypadku chęci schudnięcia ponad 20kg i w przypadku, gdy przeszło się wiele nieudanych kuracji odchudzających można przedłużyć do 7miu a nawet do 10ciu dni - pod opieką lekarza.
W II fazie zaś zaleca rytm 1/1 jako nie wywołujący frustracji i zniecierpliwienia. Oczywiście 5/5 pozostaje dozwolonym dla osób z dużą motywacją
Wybrałam 1/1 - motywacja może jest, natomiast martwię się o silną wolę

Przejrzałam przepisy książkowe a przede wszystkim Wasze i po tej lekturze nasunęło mi się takie pytanie - wyłapałam tylko jeden przepis na zupę /anastazji?/ - a przecież wydaje się być to najprostsz formą do przyrządzenia na PW? Nigdzie też nie przeczytałam, że zupy są nie polecane? Czyżby chodziło o to, że zupę najczęściej spożywa się gorącą? A dr.D zaleca spożywanie zimnych pokarmów?
I jeszcze jedno - dietę rozpoczęłam z córką, która od kilku lat nie je mięsa i jego przetworów.Mamy podobną ilość kg do zrzucenia, ona na uderzeniówce, jedząc wyłącznie ryby i nabiał zrzuciła 3,5kg, czyli więcej niż ja.Ciekawe czy jest tu jakaś "dukanka", która na proteinowej białko zwierzęce czerpie tylko z ryb?!
Witaj
Po pierwsze gratuluję determinacji i oby tak dalej
Co do zupek - jasne, że można byleby były zrobione "z głową" (zgodnie z Dukanem) tylko jak widać dziewczyny nie robią ALBO nie wrzucają przepisów
Dukan "poleca" zimne, ale w nowej książce rezygnuje z absurdów typu jedzenie kostek lodu a tylko zaznacza, że jak np. lubisz wode schłodzoną w lodowce - to pij tylko taką, a nie taką trzymaną w temp. pokojowej.
No i mimo, iż mam niespełna 23lata pozwolę sobie jednak odpowiedzieć na Twoje pytanie o skórę - po zrzuceniu tylu kg co widać w podpisie to nawet i mi wisi tu i ówdzie ta skóra (stąd moje ćwiczenia intensywne na siłowni od grudnia- widać poprawę )
Pozdrawiam!!

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Postanowiłam do Was napisać Zaczęłam diet jak milion ludzi z początkiem roku , ale chciałam przeczekać noworoczną burzę tutaj. W "szarej strefie" siedzę od grudnia, czytam wątki, książki, przygotowywałam się psychicznie.

Odchudzałam się milion razy, zawsze skutecznie i zawsze z jojo. Na brak silnej woli to ja narzekać nie mogę, gorzej ze stabilizacją wagi. Dlatego Dukan ze swoim planem życiowym jest dla mnie stworzony.
Do akurat tej diety zmotywowała mnie przyjaciółka, która całe życie miała takie problemy jak ja, a ostatnio przyjechała do mnie po długim niewidzeniu się i szczeka mi opadła- była mniejsza o 12 kg, piękna i szczęśliwa. Dała mi książkę do przeczytania, wyjaśniła wątpliwości i.. podjęłam decyzję.

Dietę zaczęłam z mamą, co prawda mama mieszka w innym mieście, ale przez telefon się wzajemnie motywujemy. Mam do zrzucenia 20 kg, z czego po oparzeniówce ubyło mi 4 czyli już "tylko" 16.. cel- 63 kg (wg testu Dukana czerwiec 2010). Mam 170 cm wzrostu.

Przyjmiecie mnie do siebie? Czytam Was już tak długi, ze mam wrażenie, ze Was już znam
Widziałam Cię w tej szarej strefie
A żeby nie było,że śledzę pilnie tę szarą strefę - po prostu znamy się i stąd moje "zauważenie" Ciebie tam
I oczywiście, że Cię przyjmiemy mówię to jako jedna z forumowych z brakiem cukru

Cytat:
Napisane przez Fero_monka Pokaż wiadomość
Robiłam tę galaretkę z coli, na którą jakaś fantastyczna Dukanka przepis wrzuciał do PRZEPISOWNI- pycha polecam
Zdaje się,że cinnamon

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 08:17   #4418
elianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
Wiem, ze mozna zagęścic zupę za pomocą samego żółtka i mleka, bez odrobiny mąki, bo widziałam takie coś na własne oczy, ale jak to zrobić, to nie wiem, nie udało mi się nigdy. No i można zrobićzupę na wzór zachodni, czyli przepuścić przez blender i zrobić papkę jak dla niemowlaków.
Z innej str na to patrzeć - jest tyle świetnych dań poza zupami, że i przez dwa miesiace diety nei ma sie chęci na nie

witam nowe Dukanki
i stare też.

Można pójść na kompromis tzn zmiksować blenderem tylko część zupy. I w ten sposób mamy warzywka "na ząb" i zagęszczoną zupkę , nie samą wodę.
Dobrze zagęszcza zupę też strata cukinia, ale teraz nie sezon

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
Widziałam Cię w tej szarej strefie
A żeby nie było,że śledzę pilnie tę szarą strefę - po prostu znamy się i stąd moje "zauważenie" Ciebie tam
I oczywiście, że Cię przyjmiemy mówię to jako jedna z forumowych z brakiem cukru

Dzięki za przyjecie. Mam jakąś ofiarę złożyć..? czarny kogut albo całopalna ofiara z czegoś niedozwolonego ..?
Stary 2010-01-13, 08:22   #4419
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki za przyjecie. Mam jakąś ofiarę złożyć..? czarny kogut albo całopalna ofiara z czegoś niedozwolonego ..?
Spalmy na stosie wszystkie lasagne makaronowe świata
A tak poważnie - pomęczymy Cię tu jako moderatorkę pewnie
Co jakiś czas robi się śmietniczek (no w sumie śmietnik) na przepisowym i produktowym.

CBT
Stary 2010-01-13, 08:23   #4420
cocci
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez postanowienie Pokaż wiadomość
Witam z rana !!!!
U mnie pojawiła się 5 z przodu !!!!! Co prawda 59,8 kg ale cieszy. Tym bardziej cieszy, że po wczorajszych słowach jest to dla mnie dowód, że "kumpela" się myliła!!!! Jestem silniejsza. Do zobaczenia wieczorem!!!!
bravo!!!! pięknie!
Cytat:
Można pójść na kompromis tzn zmiksować blenderem tylko część zupy. I w ten sposób mamy warzywka "na ząb" i zagęszczoną zupkę , nie samą wodę.
Dobrze zagęszcza zupę też strata cukinia, ale teraz nie sezon
o widzisz, super sposób, ja o tym nie pomyślałam. tylko, czy wted wszystkie zupy nie będą smakowaćtak samo?
sezon nie sezon, u mnei cukinia cały rok dostępna jest...

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 08:25   #4421
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
bravo!!!! pięknie!

o widzisz, super sposób, ja o tym nie pomyślałam. tylko, czy wted wszystkie zupy nie będą smakowaćtak samo?
Dostępna czy nie - jak wczoraj zobaczyłam ceny niektórych warzyw czy owoców to myślałam, że zejdę na zawał na środku sklepu

CBT
Stary 2010-01-13, 08:28   #4422
Fero_monka
Raczkowanie

GG do Fero_monka

Witam wszystkie Dukanki
Uwielbiam moją (naszą) dietę! Uwielbiam dr Dukana! Uwielbiam wszystkie Dukanki, a życie jest piękne i cudowne hehhehe

Dziś odnotowałam spadek wagi o kolejne 0,5 kg, czyli od poczatku diety ubyło mi 4 kg! Szalenie cieszę się z tych spadków! Zwłaszcza, że mój ukochany stwierdził, że wyglądam "coraz cudowniej" Znajomi póki co przyglądają mi się podejrzliwie, ale nic nie mówią Wczoraj kumpelka moja ukochana przyszła na kawkę i poczęstowałam ją kotlecikami z przepisu Therci i deserkiem z przepisu Cinammon i stwierdziła, że "fajna ta dieta". Nooo, ja tez ją lubię (dietę, choć koleżankę też).
Witam wszystkie nowe osóbki w naszym gronie, gratuluje dobrego wyboru i trzymam oczywiście kciuki

Aha wczoraj byłam w fajowym sklepie ze zdrową zywnością i dostałam oczopląsu, bo tam wszystko jest: i skrobia kuku, i otręby jakie tylko chcesz.... Musze zajrzeć do przepisowni, co mogę z tego wyczarować
Pozdrawaim
Stary 2010-01-13, 08:28   #4423
elianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
Spalmy na stosie wszystkie lasagne makaronowe świata
A tak poważnie - pomęczymy Cię tu jako moderatorkę pewnie
Co jakiś czas robi się śmietniczek (no w sumie śmietnik) na przepisowym i produktowym.
Niestety ja moderuje tylko robótki ręczne, tutaj nie mam uprawnień

Cytat:
bravo!!!! pięknie!

Cukinia nie ma za bardzo smaku solo, a w zupie to juz wcale... nie zmienia smaku zupy bardziej niz wegeta. Mojaj mama dodaje cukinii od lat, bo na działce wieczny urodzaj
Stary 2010-01-13, 08:50   #4424
mara30
Zadomowienie

A ja mam pytanie jeśli chodzi o kotlety Therci Bo ja za nic w świecie nie byłam w stanie ulepić z tej paciaji kotlecików... rozpadały się dosłownie na kawałeczki tak się zastanawiam czy tego wszytkiego zamiast rozgniatać ręką i widelcem nie zmiksować blenderem? a może macie inny sposób żeby się nie rozpadły?
Aaaa i jeszcze taka moja uwaga, może się komuś przyda przyprawiłam, spróbowałam na surowo i było ok, natomiast po usmażeniu okazało się, że są za mało słone, a pieprzu w ogóle nie czuć... tak więc trzeba je przyprawiać mocniej niż się wydaje
Stary 2010-01-13, 08:58   #4425
Fero_monka
Raczkowanie

GG do Fero_monka

[QUOTE=mara30;16430048]A ja mam pytanie jeśli chodzi o kotlety Therci Bo ja za nic w świecie nie byłam w stanie ulepić z tej paciaji kotlecików...

Wiesz co Thercia pisze o 5 jajkach- mi tez się nie udało z 5 jaj (może miałam za malutkie), bo było za rzadkie, więc dodałam jeszcze dwa i konsystencja wyszła idealna. Nie próbowałam blenderem, ale wydaję mi sie, że wtedy dopiero się rozlezie. Dodaj więcej jajek gotowanych i dopraw po swojemu. Na patelni trzeba przewracać ostrożnie, ale jak się opieką już z jednej strony, to stają się "bardziej odporne na wstrząsy" i sztywniejsze. Dla mnie są super

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Aha na drugi dzień też są pyszne ( a w lodówce, w opakowaniu próżniowym postoją i ze dwa), więc po prostu jak zrobisz więcej to na dłużej będziesz miała i nie będziesz się musiała przejmować co by tu przekąsić
Stary 2010-01-13, 09:00   #4426
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety ja moderuje tylko robótki ręczne, tutaj nie mam uprawnień
To pozostaje nam męczyć nasze Marzeniątko
---------------

Dziewczyny tylko pamiętajcie o ograniczaniu soli. Bo tak czytam Was i wszędzie w przepisach sól i sól i sól. Przypilnujcie tego żeby tej soli za dużo nie było. Ja od początku diety nie posoliłam NIC - da się więc sól zastąpiłam innymi przyprawami i jak np. ostatnio próbowałam po raz n-ty zjeść serek wiejski to był dla mnie...za słony. Odzwyczaić się znaczy też da

CBT
Stary 2010-01-13, 09:01   #4427
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz co Thercia pisze o 5 jajkach- mi tez się nie udało z 5 jaj (może miałam za malutkie), bo było za rzadkie, więc dodałam jeszcze dwa i konsystencja wyszła idealna. Nie próbowałam blenderem, ale wydaję mi sie, że wtedy dopiero się rozlezie. Dodaj więcej jajek gotowanych i dopraw po swojemu. Na patelni trzeba przewracać ostrożnie, ale jak się opieką już z jednej strony, to stają się "bardziej odporne na wstrząsy" i sztywniejsze. Dla mnie są super

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Aha na drugi dzień też są pyszne ( a w lodówce, w opakowaniu próżniowym postoją i ze dwa), więc po prostu jak zrobisz więcej to na dłużej będziesz miała i nie będziesz się musiała przejmować co by tu przekąsić
No mi się jak na razie rozpadały w momencie kładzenia na patelnię no ale ja niezdara kuchenna jestem będę próbować do skutku
Ja właśnie robiłam je, żeby mieć na drugi dzień, dzisiaj czekają na drugie śniadanie

Edytowane przez mara30
Czas edycji: 2010-01-13 o 09:03
Stary 2010-01-13, 09:04   #4428
Didier
Rozeznanie

i ja tez sie melduje sloooonce jak milo ehhhh dobrze i przez okno sie pogrzac

witam Dukanki stare (bez obrazy) i nowe i trzymam za was kciuki

widze ze humor nie opuszcza kolezanek moich, tak trzymac

milego dietkowego dnia
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 09:10   #4429
Fero_monka
Raczkowanie

GG do Fero_monka

Cytat:
Napisane przez mara30 Pokaż wiadomość
No mi się jak na razie rozpadały w momencie kładzenia na patelnię no ale ja niezdara kuchenna jestem będę próbować do skutku
Ja właśnie robiłam je, żeby mieć na drugi dzień, dzisiaj czekają na drugie śniadanie
yyyyyy......a jajko surowe dodałaś?
Stary 2010-01-13, 09:11   #4430
mara30
Zadomowienie

Cytat:
yyyyyy......a jajko surowe dodałaś?
Dodałam dodałam ehhh te dwie lewe rączki
Stary 2010-01-13, 09:12   #4431
Panna_Alexandra
Przyczajenie

Witam w ten piękny poranek! U mnie słoneczko za oknem, a dawno go nie było więc aż uśmiech na twarzy się pojawił. Dziś jest drugi dzień Fazy I i zaraz po przebudzeniu poleciałam na wagę. Wskazała 1,2kg mniej niż wczoraj rano! I jest cudownie! Miłego chudnięcia w ten piękny dzień

Edytowane przez Panna_Alexandra
Czas edycji: 2010-01-13 o 09:19
Panna_Alexandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 09:24   #4432
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Bogaczki: Czy w I fazie, a jeśli nie to od II możemy używać naszego koktajlu wellness ???
JennyAniolek Szczerze Ci powiem, że nie wiem, bo nie patrzyłam jaki to ma skład. Ja go nie kupuję bo jest za drogi, a zamiast tego można sobie przyrządzić nasz proteinowy koktajl, który uważam za bardzo smaczny, zdrowy i co najważniejsze dozwolony (bo z dozwolonych produktów)

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 09:27   #4433
eliza40
Zakorzenienie

Witam

Ja robiłam plaski z 3 jajek ugotowanych i 1 surowego,wkroiłam dużo szczypiorku.Na patelnie kładłam łyżką i nie miało prawa się nic rozlecieć

U mnie spadeczek o 0,2 kg

Bogaczko gdzieś Ty

O no proszę jesteś
Stary 2010-01-13, 09:31   #4434
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Witam

Ja robiłam plaski z 3 jajek ugotowanych i 1 surowego,wkroiłam dużo szczypiorku.Na patelnie kładłam łyżką i nie miało prawa się nic rozlecieć
Może odpowiedzią jest łyżka zamiast ręki
Ja wkroiłam duuuużo pietruchy

I jeszcze jedno mnie zastanawia czy taka duża ilość pietruszki czy szczypiorku nadal kwalifikuje się jako przyprawa, a nie warzywo przypadkiem bo ja cały pęczek wkroiłam
Stary 2010-01-13, 09:36   #4435
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:

Ja zupy lubię i robię. Właśnie parę dni temu najpierw ugotowałam sobie piersi z kurczaka, a na wywarze zrobiłam zupę. Wrzuciłam kostki rosołowe light, włoszczyznę mrożoną, kalafior i brokuły (też mrożone), trochę przypraw i pyyyyyyyyyszna zupka wyszła Polecam

Dukan

Stary 2010-01-13, 09:41   #4436
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Bogaczki: Czy w I fazie, a jeśli nie to od II możemy używać naszego koktajlu wellness ???

pozwoliłam sobie pogrzebać i znalazłam : jesli suma tłuszczy i węgli jest równa lub wieksza od ilości białek to produktu nie mozna stosowac w tej diecie a w przypadku koktajlu wellness niestety jest równa.

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 09:42   #4437
Didier
Rozeznanie

ja tez robie zupy , normalnie gotuje wywar tylko nie na piersi a na innej czesci (szyjka na przyklad indycza), jak zastygnie zdejmuje warstewke tluszczyku a miesko zjadamy, glownie Pasibrzuch operuje widelcem a potem prosze pieska zeby to pozbieral z dywanu

Edytowane przez Didier
Czas edycji: 2010-01-13 o 09:43
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 09:46   #4438
endorfinka78
Przyczajenie

Czesc dziewczeta. Dzis jestem pierwszy dzien na PW. Az miło sie Was czyta jak sie nawzajem wspieracie Moge dołaczyc do Waszego grona? Raz tu sie odezwałam i zostałam zesztana za kawe z mlekiem:/ tak, nie popisałam sie inteligencja obiecuje wiecej nie pisac takich głupot ;p
będzie: 70
-13 cm łącznie w obwodzie
endorfinka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 09:48   #4439
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Witam wszystkie Dukanki
Uwielbiam moją (naszą) dietę! Uwielbiam dr Dukana! Uwielbiam wszystkie Dukanki, a życie jest piękne i cudowne hehhehe

Dziś odnotowałam spadek wagi o kolejne 0,5 kg, czyli od poczatku diety ubyło mi 4 kg! Szalenie cieszę się z tych spadków! Zwłaszcza, że mój ukochany stwierdził, że wyglądam "coraz cudowniej" Znajomi póki co przyglądają mi się podejrzliwie, ale nic nie mówią Wczoraj kumpelka moja ukochana przyszła na kawkę i poczęstowałam ją kotlecikami z przepisu Therci i deserkiem z przepisu Cinammon i stwierdziła, że "fajna ta dieta". Nooo, ja tez ją lubię (dietę, choć koleżankę też).
Witam wszystkie nowe osóbki w naszym gronie, gratuluje dobrego wyboru i trzymam oczywiście kciuki

Aha wczoraj byłam w fajowym sklepie ze zdrową zywnością i dostałam oczopląsu, bo tam wszystko jest: i skrobia kuku, i otręby jakie tylko chcesz.... Musze zajrzeć do przepisowni, co mogę z tego wyczarować
Pozdrawaim
Cóż za entuzjazm!

Gratuluję rezultatów

Dukan

Stary 2010-01-13, 09:52   #4440
Berlinianka
Zadomowienie

Tak sobie Was czytam... i zastanawiam się co do zup. Sama lubię tylko pomidorową :P A resztę omijałam zawsze szerokim łukiem, co zawsze wpienia mojego ojca Ale zupy, to jednak są pomocne i przy poprawie pracy jelit, żołądek przy nich odpoczywa... Tak myślę, że może na jakimś udzie bez skóry sobie zrobić... Już tak długo jem tylko stałe pokarmy, trochę za długo... hm...

U mnie dzisiaj -0,3. Nie wiem jak to robicie, że u Was co rusz -0,5 :P Chcecie mnie chyba zdołować
Idę zjeść kotleta

Ile to jeszcze dni

Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości