Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-12, 23:27   #901
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V

o kurcze dziewczyny ale się przeraziłam właśnie....
poszłam się umyć... i wyciekło ze mnie sporo takiego lepkiego śluzu.. tak z pół łyżeczki..... czy to czop?? mam nadzieję że nie, to za wcześnie
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 00:07   #902
kocurazab
Zadomowienie

Uff, nadrobiam Was wkoncu
No to ide spac. Jutro mam jeszcze na 12:00, ale w czwartek i piatek, to ja nie wiem, jak dam rade wstac na 7:30...
Zobaczymy, pewnie oczy bede miala, jak w ubieglym tygodniu, jak zombi...

Tak apropo tego czy dziecko odpukuje, jak pukam w brzuszek; to ja zaczynam pukac po tzm, jak moje dziecie zaczyna wypychac konczyny, to ja w to miejsce stukam i ono znowu tam wypycha swoja czesc ciala, wiec mysle, ze lubi sie tak bawic

Mojego meza Glutek "nie lubil" do niedawna, tzn jak maz przylozyl reke do brzucha, to chocby nie wiem, jak mocno sie rozpychalo, to wtedy robila sie cisza, a od jakiegos czasu, to daje mu rowno po rekach Nawet dzisiaj A... mowi, ze wczoraj, jak kladl sie spac, to ja juz spalam, no i on przyklada reke do brzucha, a tam rewolucja, tak mu Maluszek zmasakrowal reke

No dobra spadam, bo mnie spanie wkoncu bierze
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 04:09   #903
kolka222
Raczkowanie

witam Was !!Chyba dzisiaj pobiję rekord, jeśli chodzi o godzinę napisania postamiałam wyjątkowo koszmarną noc-noga bolała mnie jak cholera, już myślałam,że sobie ją odgryzę

---------- Dopisano o 05:06 ---------- Poprzedni post napisano o 05:03 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
poszłam się umyć... i wyciekło ze mnie sporo takiego lepkiego śluzu.. tak z pół łyżeczki..... czy to czop?? mam nadzieję że nie, to za wcześnie
nie przejmuj się, to na pewno nie to , a nawet jeśli , to pamiętaj ,że 38tc to bardzo bezpieczny termin...a do niego z tego co widzę został Ci naprawdę niewiele

---------- Dopisano o 05:09 ---------- Poprzedni post napisano o 05:06 ----------

jeżeli wstałam już tak wczeźśnie, to wykorzystam to i pójdę na badania.Muszę zrobić, oprócz morfologii, elekrolity, czas krzepnięcia i HCV
kolka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 04:10   #904
kasia uk
Raczkowanie

Dziewczyny, proszę o poradę te bardziej doświadczone.

Często czuję jak malutki pcha mi się w dół i wtedy mam wrażenie, że zrobię kupkę.. Koleżanki i siostra ani mama również tego nie miały i nie bardzo wiem czy to normalne?
Również, mam wrażenie, że wody odchodzą mi ciurkiem. Czasami poleci mi coś, ale bardzo malutko i położna stwierdziła, że nie trzymam moczu czasami, dziecko tak naciska, że mi leci siku... Ale rzecz w tym, że trzymam mocz bez problemu..

Dzwoniłam na położniczy dział i powiedziały mi to samo, a wiem, że jak wody ubywa to dziecko narażone jest na infekcje, chyba, że chodzi tu o to, jak całkowicie wody odejdą, a skoro mi tylko ciurkiem to nie ma co się martwić?

Nie chcę się położnym narzucać, żeby później się na mnie nie wyżywały przy porodzie Jutro chcę zadzwonić jeszcze raz, ale jakoś nie chcą mnie tam przyjąć i zbadać.. Został mi tydzień i dwa dni do porodu i najwidoczniej wychodzą z założenia, że to za wcześnie, ale przecież mnóstwo kobiet rodzi wcześniej
kasia uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 04:22   #905
kolka222
Raczkowanie

a propos nawiązywania kontktu z Maluszkiem, czy mówicie do swojego brzucha?

---------- Dopisano o 05:22 ---------- Poprzedni post napisano o 05:11 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia uk Pokaż wiadomość

Często czuję jak malutki pcha mi się w dół i wtedy mam wrażenie, że zrobię kupkę.. Koleżanki i siostra ani mama również tego nie miały i nie bardzo wiem czy to normalne?
Również, mam wrażenie, że wody odchodzą mi ciurkiem. Czasami poleci mi coś, ale bardzo malutko i położna stwierdziła, że nie trzymam moczu czasami, dziecko tak naciska, że mi leci siku... Ale rzecz w tym, że trzymam mocz bez problemu..

Dzwoniłam na położniczy dział i powiedziały mi to samo, a wiem, że jak wody ubywa to dziecko narażone jest na infekcje, chyba, że chodzi tu o to, jak całkowicie wody odejdą, a skoro mi tylko ciurkiem to nie ma co się martwić?

Nie chcę się położnym narzucać, żeby później się na mnie nie wyżywały przy porodzie Jutro chcę zadzwonić jeszcze raz, ale jakoś nie chcą mnie tam przyjąć i zbadać.. Został mi tydzień i dwa dni do porodu i najwidoczniej wychodzą z założenia, że to za wcześnie, ale przecież mnóstwo kobiet rodzi wcześniej
doświadczona aż tak bardzo nie jestem ,ale ja raz miałam fałszywy alarm....
wydaje mi się, że takie parcie to rzecz normalna, w końcu dzieciątko wstaia sobie główkę.
Natomiast, jeśli chodzi o wody i ich sączenie , to miała zdaje się Zeberka(odszukaj jej post, jest w cz.V), to po pierwsze musi być tego więcej i najpierw Cię lekko zalewa, a po drugie, jeżeli to wody , to sączą się, gdy leżysz, a nie gdy stoisz( główka dziecka działa wdedy jak korek). W razie wątpliwości zawsze możesz pojechać na badanie. Poza tym , wody są bezbarwne i zdaje się bezzapachu, a mocz dość specyficznie pachnie. Możesz kupić sobie w aptece , nie wiem czy w UK jest dostępny , test Bobo |Safe, chyba tak się nazywa
kolka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 04:36   #906
kasia uk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kolka222 Pokaż wiadomość
doświadczona aż tak bardzo nie jestem ,ale ja raz miałam fałszywy alarm....
wydaje mi się, że takie parcie to rzecz normalna, w końcu dzieciątko wstaia sobie główkę.
Natomiast, jeśli chodzi o wody i ich sączenie , to miała zdaje się Zeberka(odszukaj jej post, jest w cz.V), to po pierwsze musi być tego więcej i najpierw Cię lekko zalewa, a po drugie, jeżeli to wody , to sączą się, gdy leżysz, a nie gdy stoisz( główka dziecka działa wdedy jak korek). W razie wątpliwości zawsze możesz pojechać na badanie. Poza tym , wody są bezbarwne i zdaje się bezzapachu, a mocz dość specyficznie pachnie. Możesz kupić sobie w aptece , nie wiem czy w UK jest dostępny , test Bobo |Safe, chyba tak się nazywa
Kolka, a co to jest za test?
No właśnie u mnie cieknie mi coś tam w każdej pozycji, i na siedząco i na leżąco i na stojąco.. Do tego czasami wydostają mi się bąbelki
No właśnie tutaj, jak pisałam wyżej, zignorowali mnie troszkę i na badania nie mają zamiaru mnie przyjąć. U nas nie ma tak, że sobie jadę i zażyczam coś, to oni w zasadzie decydują czy coś jest warte ich uwagi..

Tzn ja przytaknęłam na ich decyzję, to oni się w końcu znają na tym wszystkim, nie ja. To nie ja odbieram codziennie dziesiątki porodów, ale obawiam się po prostu o dziecko, chyba każdy by się martwił, i nie ufam im do końca, zwłaszcza, że o pomyłkach nie tylko naczytałam się, co sama we wcześniejszym stadium doświadczyłam.

No cóż, zadzwonię jutro jeszcze raz z nadzieją na trafienie na inną babeczkę.

A! Właśnie doczytałam na necie co to za teścik! Dobra sprawa, poszukam na necie przetłumaczenia na język angielski i posprawdzam czy tu dostanę Dzięki

Edytowane przez kasia uk
Czas edycji: 2010-01-13 o 04:38
kasia uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 06:46   #907
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Pysiamn tak właśnie zrobiłamnie wiem samo wpadło mi do głowy jak tak myślałam przy karmionku, że przecież skoro to leczy odparzenia, rany na brodawkach, nawet ciemieniuche(połorzna mi mówiła) to noska nie wyleczy?dokupił mi mąż wczoraj taki wielki Bepanthen, bo teraz mam mały i sprawdził się świetnie.
No to świetnie że się sprawdza
Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
no to wstawiam zdjecie wozka ale was zamecze zdjeciami dzisiaj kurcze TZ zlozyl wozek i okazalo sie ze w czasie transportu peklo kolko i trzeba nowe bo jak jedzie wozek to lata na boki
Fajny ...ale koło mozna chyba zareklamować

Cytat:
nie wiemmmmm
Cytat:
witam Was !!Chyba dzisiaj pobiję rekord, jeśli chodzi o godzinę napisania postamiałam wyjątkowo koszmarną noc-noga bolała mnie jak cholera, już myślałam,że sobie ją odgryzę
Chcialaś odgryzc sobie nogę
A jak będziesz chodziła z dzieckiem na spacery

na serio

Cytat:

Ja juzp isalam 2 dni temu że mam bobo-Safe...i jak będe miała tak to wkąłdam wkaldke i będę wiedziala co to....by na darmo nie jechać na IP i nie robić paniki

Cytat:
a propos nawiązywania kontktu z Maluszkiem, czy mówicie do swojego brzucha?
No pewnie....
Ja śpiewam...puszczam dziecięce piosenki i czytam bajeczki ....
Jak byłam z Kubusiem to mi bylo na poczatku tak dziwnie ...ale teraz robię 2 w jednym dkla Puchatka i Pysiolinki

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 07:08   #908
kwiat kalafiora
Raczkowanie

Dzień dobry Mamusie

kocurazab- co do Twojego pyt. to oczywiście, że mąż może. Matka dziecka MUSI wykorzystać co najmniej 14 tygodni urlopu macierzyńskiego. Z pozostałej części może zrezygnować i wtedy udziela się go ojcu dziecka na jego pisemny wniosek.
To znaczy, że możesz wykorzystać np 19, 20, 21 tygodni urlopu macierzyńskiego, a resztę Twój małżonek.
kwiat kalafiora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 08:04   #909
pysiamn
Zakorzenienie

Własnie zerknelam na ranking imion....
Nasze dzieci będa miały najbardziej popularne imione nadawane w Warszawie

http://gorny.edu.pl/imiona/index.php

Ale co tam

*** -12,5kg***
Stary 2010-01-13, 08:05   #910
oliviaoO
Rozeznanie

witam z rana
za godzinkę jadę na ktg, badanie i usg.. pewnie znowu mnie odeślą do domu i każą przyjechać w piątek i w piątek to już mnie położą w szpitalu.. a chciałabym, żeby samo się ruszyło a tu dalej nic ten czop to mi chyba kilka dni odchodził bo nawet jeszcze dziś znalazłam kawałek na papierze..
a jak mnie zostawią w szpitalu i stwierdzą, że do jutra na pewno urodzę to byłby najszczęśliwszy 13 no nic.. zobaczymy..

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 08:05   #911
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Witam mamuski,

No i co tam? zadna sie nie rozpakowala w nocy? jakis zastoj mamy czy co?

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość

A ja sie pochwale moim bebzolkiem, dzisiaj skonczylismy 38tc
bebzolek pierwsza klasa

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Mnie mały tak się rusza jakby chciał przez skórę mi wyjść.Normalnie czuję go tak,jakby mi ktoś łokciem pod skórą jeździł.
Też tak macie ??
Moja wczoraj tak sie wyciagala, ze musialam trzymac sobie to miejsce reka i tak lekko ja wpychac bo bolalo

Cytat:
no to wstawiam zdjecie wozka ale was zamecze zdjeciami dzisiaj kurcze TZ zlozyl wozek i okazalo sie ze w czasie transportu peklo kolko i trzeba nowe bo jak jedzie wozek to lata na boki
sliczny wozeczek, no a z kolkiem to nie zazdroszcze, bo nawet jesli reklamacja to w Pl musi byc zglaszana, prawda?
-----------------------------------
u mnie troche sniegu posypalo, poza tym cisza przed burza brzusio czasem pobolewa jak na @ ale tak to spox. dzis nawet chcial mnie skurcz zlapac w lydke, co sie bardzo zdziwilam bo cala ciaze zadnych nie mialam. no ale poszedl sobie.
remontu ciag dalszy, lodowka wyjechala z kuchni, okazalo sie, ze cala podloga do wymiany, wylewke trzeba robic i na nowo klasc plytki. bosko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-13, 08:19   #912
pysiamn
Zakorzenienie

madzik ...no wlasnie jakaś ...cisza ...ale może to cisza przed burzą

Bo w kolejce jako pierwsze :
agusiamatyldka-06.01.2010
filka2-7.01.2010
OliviaoO-7.01.2010
addicted to wizaz-10.01.2010
Gosiaczek 82-10.01.2010
brzoskwinia82-14.01.2010
kalka-14.01.2010

Dziewczyny przesylam troszke fluidków ...

Madzik a jak to lodówka wylała ? sama ? ??

*** -12,5kg***
Stary 2010-01-13, 08:24   #913
aldii
Zakorzenienie

Kwiat kalafiora no to we 2 lezymy i czekamy zeby przetrwac te kilkia dni bez porodu
Sensuel ale ja mam mega daleko do tego szpitala, w ktorym bede rodzic - 140km wiec po drodze wszystko sie moze zdarzyc
Pysiamn te nowe wytyczne odnosnie pepka ponoc wchodza w zycie styczen-luty.A te o kapieli jakos pozniej
Z ta kapiela ma byc tak, bo chodzi o to zeby przez kilka dni pozostal na skorze ten naturalny film ochronny, ktory dziecko mialo jeszcze w brzuszku.Zeby tego tak od razu nie zmywac calkowicie, bo to dodatkowo chroni maluszka
Elcia bardzo ladne kolory wozeczka.A kolko na pewno mozna wymienic
Kocurazab o te wszystkie macierzynskie, tacierzynskie i inne, to najlepiej w ZUS-ie sie dowiedziec
Youyou nie wiem, mi sie takie cos wydarzylo 2 razy - w polowie ciazy i 30.12.Za 1 razem nie byl to czop bo nie urodzilam, a za 2 nie wiem
Kasiauk parcie jak na stolec jest zwiastunem zblizajacego sie porodu i skoro zostal Ci tylko tydzien, to to bedzie to i mysle, ze sacza Ci sie wody, a nie mocz.Zreszta mocz mozna poznac nawet po zapachu, na wkladce np. Angole nie znaja sie na niczym, wiec na ich wiedze bym nie liczyla
Kolka mowie, ale wiecej mowie tak w myslach i wydaje mi sie, ze ona wie co mowie I puszczam jej muzyke - powazna i piosenki dla dzieci

Od wieczora boli mnie brzuch jak na @ Juz postanowilam, ze w pt jade do szpitala,bo jakos nie wiem czemu, ale najbardziej obawiam sie weekendu
Stary 2010-01-13, 08:30   #914
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:

Z tymi wodami to jak tylko wyciekają to najwyżej by Ci robili badania i sprawdzali ich ilość... Ale u mnie naparwdę sporo się lało po tym nawet jak chlusnęły i mimo to nie wywoływali porodu, ważniejsze było żeby mały posiedział choćby i godzinę dłużej, niż infekcja, którą leczyli po porodzie. Ale to parcie jak na kupke bym sprawdziła, bo często początek porodu kobiety porównują do uczucia grubszej potrzeby...
A połorzne od tego są żebyś się narzucała... jak ta Cię bagatelizuję skonsultuj się ze swoim lekarzem albo na IP, po co ryzykować i się umartwiać

Youyou czop może i 2 tygodnie wcześniej odpaść... u mnie był glutowaty i brunatny, potem na wkładzie pojawiał się kolor różowawy, niteczki krwi albo poprostu trochę krwi. Oszczędzaj się ile możesz

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-01-13 o 08:32
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 08:33   #915
malinka118
Rozeznanie

Witam mamusie z rana. Jeszcze Was nie nadrobiłam. Widziałam tylko, że żadna się nie rozpakowała.

Ulcia wczoraj wieczorem pisała mi, że ma nadzieję, że jutro będzie miała prąd i że bardzo serdecznie Was pozdrawia. Dzisiaj napisze mi co po wizycie.

Skurcze przeszły w nocy. Chyba były bardziej ze zdenerwowania na tżta. Ogólnie ma fajnie bo do pracy ma 3 minuty i zawsze jest pod telefonem. Ale dzisiaj pojechał w delegację i to do kopalni coś przeprogramować, bo cały serwis chory i programistów powysyłali, więc się zdenerwowałam, że się z tego nie wykręcił. Powiedziałam, że nawet jak zacznę rodzić, to mu nie zadzwonię, żeby nie jechał jak wariat. Może jestem przewrażliwiona, ale strasznie mnie to zdenerwowało, że nie wykręcił się z tego. Stwierdził, że co miał zrobić zwolnić się? A wiem, że w swojej firmie jego pozycja jest wysoka i gdyby, rzeczywiście miał się zwolnić to 3/4 urządzeń na kopalniach byłaby do wrzucenia, bo tak jak każdy programista ma takie kruczki czasami, któych nikt inny nie przeskoczy, jak mu nie powie jak.

Ogólnie humor mam przez to do kitu, chyba hormony też strasznie szaleją.

Pysiu mój tato się urodził 13 listopada w piątek o 13.03 i śmieje się, że te 13 to mu tylk szczęście przyniosły.

Idę wstawić pranko i zjeść jakieś śniadanko. A potem znowu prasowanie i jakiś obiadek trzeba uskutecznić.

Kasiuuk ja takie parcie, mam cały czas, nawet po wypróżnieniu. Moja mała jest już bardzo długo nisko i to od tego - tak twierdzi mój gin i chyba ma rację bo jakoś nie rodzę. Do tego cały czas boli mnie brzuch jak na okres. Dzisiaj mam wizytę to dowiem się czy spowodowało to zgładzenie szyjki i jakieś większe rozwarcie.

Edytowane przez malinka118
Czas edycji: 2010-01-13 o 08:37
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-13, 08:38   #916
Asiuulka89
Zakorzenienie

was dziewczyny nadrobic masakra ale sie udalo

Aldii
ja tez nan do szpitala w ktorym rodze 120 km i przy takiej pogodzie ciiezko dojechac w 2 godziny dlatego ja zjezdzam (jesli nic innego wczesniej sie nie wydarzy) po odstawieniu mojego najukochanszego wspanialego fenoterolu ...

Cytat:
No i masz babo placek.A trzeba było się zgodzić

Acha.....no w sumie racja.

Mnie mały tak się rusza jakby chciał przez skórę mi wyjść.Normalnie czuję go tak,jakby mi ktoś łokciem pod skórą jeździł.
Też tak macie ??
Zaraz spać spadam,bo pomimo wypitych 2 kawek to i tak spać mi się chce
Ja tak mam wczorajmyslalam ze mloda chce pepkiem wyjsc smieszne uczucie jak tam wypycha potem jezdzi pod skora i sie przesuwa

No ja tak tez codziennie opatrze a tu z rozpakowywaniem dziewczyny sie obijaja normalnie brac sie lasencje do rovoty

Ja za chwilke jade na zmiane opatrunku bleeee nie sceee bedzie bolalo no i zobaczymy czy to lepiej wyglada..

Gosbaj

ahhh co do tesciowych hmm no ja mam to szczescie ze mieszkam 120km od rodzinnego miasta.. i wiem ze beda sie zjezdzac w odziwdziny ale mysle ze nie powinien mi sie nikt wtryniac aja cos to ja tez nie bede udawac tylko z guber rury pojde i tyle a co to moje dziecko i ja je zamierzam wychowac
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 08:42   #917
zebra666
Zakorzenienie

A dziewczyny mamusie co ile się dzidziusiowi obcina paznokietki u rączek średnio? Nie wiem na jakie długie, po obcięciu mam czekać...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 08:46   #918
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
No to pociesz się tym,że ja w nocy prawie nie spałam bo mnie brzuch bolał jak na @.Teraz od rana też.A jak mały się rusza to mi oczy na wierzch wychodzą.Siłę ma skubany .Dopiero co mi ból minął.....ufff.Ale regularny nie jest także spoko.To jeszcze nie to,zwłaszcza że mam jeszcze 5 tyg do końca .Może rozwiera się coś.

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Sensuel ale ja mam mega daleko do tego szpitala, w ktorym bede rodzic - 140km wiec po drodze wszystko sie moze zdarzyc
No to zacznij się wtedy pakować i jechać już

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
No o tym kąpaniu też coś wspominała ale niedokładnie tylko że coś ma się zmienić. Mówiła tylko że teraz jest tak że nie kąpią zaraz po porodzie tylko trochę później, bo dziecko ta maź jeszcze chroni przez jakiś czas. A że na razie w szpitalu zmian nie wprowadzają dopiero jak przyjdzie zarządzenie odgórne.
W Danii też to praktykują od dawna.

Cytat:
Mój wygląda identycznie,ale pewnie innej firmy niż ty masz,bo ja mam z Espiro i cały czerwony

Miłego dnia dziewczyny,ja zaraz zabieram się za pomidorówkę
Stary 2010-01-13, 09:04   #919
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
no właśnie sobie chodzę bo nic się nie powiększa jakby jutro nagle się okazało, że mam 6cm (w co wątpię) a nie 4 to by mi wywoływali..
Ale lipa... Ja bym myślała, że z takim rozwarciem to już Cię zostawią i jak nie ma skurczy to chociaż oksytocynę dadzą a tu nie

Cytat:
Kobietki niecierpliwie czekajace na poród- mój gin zabronił mi masowania brzucha , bo powoduje skurcze, a gdzieś czytałam,że trzeba masować również sutki..., co skutecznie mozna połaczyć z inną naturalną metoda wywoływania porodu
Sutki można maskować ale tak porządnie To też przyspiesza skurcze

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Wychodząc powiedziała może jesze w tym tyg wpadnę
Ratunkuuuuuu!!!
Nie wydusiałam nawet z siebie "Zapraszamy" ....powiedziąłm mało przyjemnie " Jak chcesz"
Straszne ale naprawdę nie mam ochoty udawać że się cieszęęeee...
Trzeba było jej się zapytać "A po co?"

Cytat:
Ja nie mam jeszcze żadnego termometra (poza takim najzwyklejszym) i właśnie zastanawiam się nad kupnem czegoś podobnego...

Mamuśki rozpakowane- czy taki wielofunkcyjny termometr za ok 100pln się przydaje??
Ja kupiłam termometr Microlife za 105 zł - do ucha, do czoła, z funkcją pokazywania temperatury otoczenia - dzisiaj przyjdzie i oczywiście wypróbuję na sobie, ale taki chciałam

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Tak sobie teraz mysle, ze moglam jednak zostac wczoraj w tym szpitalu Skurcze przeszly, ale zaczal bolec brzuch i plecy jak na @.No i bede teraz zyla w stresie, ze jak sie cos zacznie, to w zyciu nie dojade do tego szpitala....
Postanowilam, ze jak dotzrymam do piatku, to pojade tam i juz zostane na weekend, bo padne na zawal do poniedzialku
Nam położna na SR mówiła, że skurcze muszą być regularne minimum godzinę aby miało to być na poród (o ile dobrze pamietam). jakby co, to napewno dojedziesz - nie martw się, ewentualnie zawsze możesz karetkę wezwać

Cytat:
mnie też właśnie męczy
A mi jak opadł brzucholek to mnie nie męczy :P

Cytat:
Napisane przez kwiat kalafiora Pokaż wiadomość
a ja jestem po wizycie.

Dziś w nocy bardzo bolała mnie brzuch tak jak przed okresem. W ciągu dnia też pobolewał. Na ktg okazało się, że to skurcze. Lekarz powiedział, że przez najbliższe 3 dni mam się nie ruszać bo właśnie tyle mi brakuje do skończenia 37 tygodnia -czyli donoszenia ciąży. Rozwarcia jeszcze nie mam.
Dziś lekarz na sto procent powiedział, że będzie dziewczynka. Waży prawie 3 kg. Ja dla odmiany martwię się, że to trochę dużo jak na dziewczynkę. Dziewczynki są delikatniejsze.

Dziękuje dziewczyny, że trzymałyście kciuki za moja wizytę
Dużo waży? No co Ty gadasz :P Nie ma się czym przejmować :P Moja Młoda w 36 tygodniu miała ok 3400 i się nie przejmuję

Cytat:
Może być czop, ale spokojnie - przecież to nie znaczy że urodzisz jutro. Czop może odchodzić kawałkami, a znam dziewczynę, która bez czopu chodziła od 30 tygodnia a urodziła w 39.

Cytat:

Jak coś Cię niepokoi to pojedź na Izbę Przyjęć. Przez telefon można dokładnie czegoś nie wytłumaczyć a tak to pojedziesz, lekarz Cię zbada i będzie wiadomo co i jak. Jak będą chcieli Cię zostawić bez powodu no to zawsze możesz się nei zgodzić.

Cytat:
Własnie zerknelam na ranking imion....
Nasze dzieci będa miały najbardziej popularne imione nadawane w Warszawie

http://gorny.edu.pl/imiona/index.php

Ale co tam
oooooooo, moja jest na 5 miejscu hehehe,

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-13, 09:05   #920
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
A dziewczyny mamusie co ile się dzidziusiowi obcina paznokietki u rączek średnio? Nie wiem na jakie długie, po obcięciu mam czekać...
Ja obcinałam tak co 3-4 dni, bo mojemu synkowi szybko rosły i się drapał. Obcinałam na krótko, ale nie tak, że się wrzynały w skórkę.
Stary 2010-01-13, 09:14   #921
madzikUK
Rozeznanie

GG do madzikUK

Cytat:
madzik ...no wlasnie jakaś ...cisza ...ale może to cisza przed burzą

Bo w kolejce jako pierwsze :
agusiamatyldka-06.01.2010
filka2-7.01.2010
OliviaoO-7.01.2010
addicted to wizaz-10.01.2010
Gosiaczek 82-10.01.2010
brzoskwinia82-14.01.2010
kalka-14.01.2010

Dziewczyny przesylam troszke fluidków ...

Madzik a jak to lodówka wylała ? sama ? ??
ehh Pyska normalnie ta kuchnia nas wykonczy. w pazdzierniu kladlismy plytki, ale ten ich klej jest do . postawili lodowke i od razu sie plakac chcialo bo slychac bylo, jak plytki pekaja pod nia. ale zostawilismy tak bo nie bylo czasu robic. czesc plytek poluzowala sie, fugi sie pokruszyly. teraz tata z bratem wzieli sie jeszcze raz za to, ale juz wszystko z Pl przywiezli. odstawili lodowke, ale tam gdzie ja stawiaja tam nastepne plytki pekaja. trzeba wszystko zwalic, i przymocowac na nasz polski klej i popekane wymienic

a co do listy, to pewnie mamuski sie tylko denerwuja tym naszym gadaniem, ze do roboty, bo same by chcialy juz byc po

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja za chwilke jade na zmiane opatrunku bleeee nie sceee bedzie bolalo no i zobaczymy czy to lepiej wyglada..
bedzie dobrze

ja jak bylam z Tz na zszywaniu tego jego pijanego baniaka, to w domku dalam mu lizaka za to, ze byl taki grzeczny
Stary 2010-01-13, 09:22   #922
aldii
Zakorzenienie

Asiuulka to zycze Ci abys dojechala na czas, bez niepsodzianek
Sensuel spakowana juz jestem, ale chce ten wyjazd przeciagnac do pt
Stary 2010-01-13, 09:25   #923
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Dziewczyny a możecie mi napisać sprawdzony przepis na zupkę pomidorową? Ale na nóżkach od kurczaka najlepiej bo takie mam a kości jakiejś jako takiej nie mam w domku.

Dominiś - 20.05.2012

REKLAMA
Stary 2010-01-13, 09:41   #924
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a możecie mi napisać sprawdzony przepis na zupkę pomidorową? Ale na nóżkach od kurczaka najlepiej bo takie mam a kości jakiejś jako takiej nie mam w domku.

Polecę Ci moją pomidorówkę http://www.wielkiezarcie.com/recipe35492.html,własnie ją robię tylko bez mięska
Stary 2010-01-13, 09:47   #925
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Polecę Ci moją pomidorówkę http://www.wielkiezarcie.com/recipe35492.html,własnie ją robię tylko bez mięska
Mimo nóżek jeszcze kostki rosołowe? Nie mam śmietany w domu... I jakies takie bardzo pracochłonne :P Ja jestem bardziej leniwa, może coś prostrzego?

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2010-01-13, 09:55   #926
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kupiłam termometr Microlife za 105 zł - do ucha, do czoła, z funkcją pokazywania temperatury otoczenia - dzisiaj przyjdzie i oczywiście wypróbuję na sobie, ale taki chciałam

jak wypróbujesz to daj znać,szczególnie czy nie robi błędów pomiarów..zmierz np. z 3 razy pod rząd i sprawdź jaka będzie temp.

a my dzisiaj skończyliśmy 38 tydzień!!
Stary 2010-01-13, 10:01   #927
pliwa
Raczkowanie

GG do pliwa

------------------------------------------------------------------------

YouYou - ja dziś dokładnie to samo!!!! (zrobiło takie plum... , ale bez krwi) i (w nocy czułam kłucie - tam )
I tez nie wiem....
Ale spoko myślę, że nie panikujmy, damy radę te 2 tygodnie !!!!
Najlepiej jak możesz to nie pracuj!!!!

REKLAMA
Stary 2010-01-13, 10:03   #928
malinka118
Rozeznanie

Patka ja jak jestem leniwa to robię taką.

Nóżki zalewam wodą zagotowuję dodaję obrane: marchewkę, pietruszkę seler, kawałek cebulki i solę i wrzucam z 5 ziarenek pieprzu. Gotuję aż nóżki będą miękkie (ok1h). Wyciągam nóżki i warzywa - w zupie zostawiam tylko marchewkę. Dorzucam albo pomidory w puszce i wtedy blenderuję, albo przecier pomidorowy wymieszany z odrobiną mleka lub śmietany.

Jak nie mam mięska to do warzyw daje 2 łyżki oliwy z oliwek, nie używam kostek, ani vegety.
Stary 2010-01-13, 10:04   #929
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Mimo nóżek jeszcze kostki rosołowe? Nie mam śmietany w domu... I jakies takie bardzo pracochłonne :P Ja jestem bardziej leniwa, może coś prostrzego?
Czy ja wiem czy pracochłonne??Jak warzywa się ugotują to blendowanie zajmuje mi sekundę.Ja kostki daje dla smaku słonego,bo soli to ja raczej mało używam w kuchni.Albo kostki,albo bulionetki jak kto woli.Mięsko to zupełnie inna bajka .

Zawsze możesz zrobić pomidorówkę jak moja mama: warzywa,mięsko i koncentrat......bleeeeeee eeeeeeeeeee
Stary 2010-01-13, 10:12   #930
AniaRP
Raczkowanie

GG do AniaRP

Patka, ja gotuję na skrzydełkach; zalewam je zimną wodą, zagotowuję, zbieram szumowinę; dodaję stratą marchew, piertuszkę, seler i gotuję przez 30 min na małym gazie. potem dorzucam torebkę ryżu i chwilę gotuję. potem dorzucam pomiodory z puszki zmiksowane. dodaję pieprz i lubczyk. nie solę

na 31 urodziny będę ważyć 65 kg!!
AniaRP jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości