|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Witam
![]() Wczoraj byłam milcząca po południu bo pracowałam bez dostępu do netu i do domku dotarłam dopiero przed 22. Zamieniłam parę słów z familią i poszłam lulu ![]() Dziś znów tendencja spadkowa, o 0,3 kg i znów do wagi z podpisu brakuje mi 0,1 kg . Ciekawa jestem jak to będzie jutro Do góry czy wreszcie w dół ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4442 |
|
Raczkowanie
|
Cześc Kobitki
![]() Ja sie chyba wścieknę! za karę, że kiedys zarzuciłam Dukana teraz sie mści podświadomie i nie chudnę nic a nic. Codziennie constans. A tak solidnie przestrzegam wszystkiego Ale zaparłam się na amen i wytrzymam. Albo on albo ja Kiedys musi ruszyc w końcuCo do kotletów jajecznych : moje jajka są takie średniawe, ale na pewno nie małe. Konsystencja wychodzi taka, że mozna kłaść i ręką i łyżką, ale ręką wychodzi mi lepiej. Raczej rzadkie to jest. Kłade bardzo delikatnie i jak już się jajka zetną z tym surowym i przyrumienią z jednej strony to taką łopatką do teflonu przewracam na druga stronę. Wszystko bardzo delikatnie. Wtedy już idzie łatwo. Ważne moim zdaniem jest, żeby jak sie je połozy na patelni to dopóki sie nie zetną nie ruszać, bo się od razu rozlatują. Jak ktos jest nie wprawiony można dodac trochę skrobii to będzie ściślejsze na pewno i łatwiejsze do usmażenia |
|
|
|
#4443 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dziś jestem 2 dzień na PW i pomalutku wprowadzam dozwolone warzywka, więc mój spadek 0,5 to pewnie jeszcze pamiątka po I f. Jednak doktorek pisze, żeby się nie przejmować przestojami lub mniejszymi spadkami wagi i trzymać się dalej diety. Myślę, że 0,3 to całkiem niezły rezultat- razy 7 dni daje nam 2,1kg- więc jakbyś tak chudła dziennie 0,3 to traciłabyć 2kg tygodniowo, a w ksiązeczce napisane, że średnio chudnie się 1 kg. Nikt nie chce Cię dołować, cieszymy sie swoimi spadkami, a ja cieszę się baaaaardzo Waszymi, bo to dla mnie znak, że dieta działa. Trzymam kciuki za Ciebie- jest super i gratulacje z powodu olbrzymiego spadku 0,3kg |
|
|
|
|
#4444 |
|
Przyczajenie
|
Thercia w Twoich kotlecikach jajecznych zakochał sie oprocz mnie, moj maz. Zanim skoncze je robic - połowy juz nie ma
|
|
#4445 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Mam pytanie jaki koncentrat pomidorowy jest najlepszy (najzdrowszy)?Byłam wczoraj w sklepie no i nie umiałam się na żaden zdecydować,więc wkońcu nie kupiłam.Duży problem mam z kupieniem skrobi kukurydzianej;/Pozdrawiam
|
|
|
|
#4446 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() Jestem na forum od niedawna i muszę przyznać, że strasznie pomaga mi czytanie was w chwilach słabości. Człowiek może się naładowac pozytywną energią i upewnić, że wybrał właściwą drogę Przy okazji mam pytanie. Czy któraś z was miała po rozpoczęciu diety problem z @, bo u mnie ani problemów z hormonami, ani beybusia, a wszystko stanęło w miejscu |
|
|
|
#4447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie to więcej waga stoi niż spada, ale powtarzam sobie to co sama napisałaś, że to normalne Też nie sztuka chudnąć w zastraszającym tempie, potem utrzymać taką to katastrofa ![]() Najważniejsze, że zaczynam się sobie podobać. Jedne spodnie (jeansy) zakładam i wkładam bez rozpinania, ledwo na tyłku się trzymają bez paska Jak się w końcu odważę, to Wam pokażę jak wyglądałam przed dietą, chyba w maju
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
|
|
|
#4448 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do skrobi kuku, to ja osobiście zakupiłam ją w sklepie ze zdrową żywnością
|
|
|
|
|
#4449 |
|
Rozeznanie
|
o matko polko! ale zescie naprodukowaly! doczytalam
wiec : ja przy wadze 75kg a 80(w ciazy) i teraz 68 cycki mam te same nic mi nie spadly wiec moze niektorym poprostu nie spadaja ,caly czas mam 75d albo przynajmniej tak mysle bo znajac zycie wejde na cyckowa strone i bedzie wiecej;D --> to tyle o cyckach. u mnie jak u kolezanki marnotrawnej wrocilam na 2 faze i od 3 dni nic! caly czas jak zakleta waga stoi;/ no ale trzymam sie. nic mi sie nie chce dzisiaj a dziecko mi sie rozchorowalo ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Fero_monka witaj milo chociaz jedna szczecinianke miec ze soba
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#4450 |
|
Raczkowanie
|
hej hej!!1
Jestem tutaj nowa.Ponad miesiac zbierałam sie i przygotowywałam do tej diety,mam ksiażke główna i ta z przepisami i jestem dzisiaj 3 dzien na uderzeniowce i jakos malo sił mam.Co tydzien gram w squascha ale w tym tygodniu zrezygnowalam bo nie mam sily.Wyczytalam ze korzystalyscie z testu Dukana,znalazlam go na stronie ale nie znam francuskiego,czy ktoras z was moglaby mi pomoc?? Aaa do danych wzrost 159 waga 72,3kg teraz w 3 dniu 70,9kg pozdrawiam |
|
|
|
#4451 |
|
Zadomowienie
|
Powiedzmy, że się odważyłam
To zdjęcie z ok. maja 2009, jak byłam świeżo po odejściu z pracy. Stosowałam wtedy dietę: mało pizzy ![]() I powiem Wam, że nawet chudłam. Ale gdzieś te 71kg było, trochę mi przez zimę doszło, bo jednak wróciłam do jedzenia tego co najbardziej tuczy No i wybrałam zdjęcie, gdzie nie widać zbytnio moich kalafiorków (cellulitu) Było zdjęcie i nie ma Jak schudnę to pokażę porównanie
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 Edytowane przez Berlinianka Czas edycji: 2010-01-13 o 13:54 |
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
ja się nie ważę. Przez uderzeniówkę ważyłam się codziennie, ale to nie ma sensu, mnie wzrosty dołują, a mam masakryczne skłonności do nabierania wody- nawet 4 kg na dobę.
wystarczy trochę alkoholu (no teraz nie) i soli ![]() narobiłyście mi smaka na zupę. Może sobie zrobię jakąś warzywną, albo pomidorową..? Zważę się i zmierzę w poniedziałek. W ten weekend jadę do mamy, będziemy pewnie gadać o Protalu ![]() namiele sobie otrąb, bo jeszcze się nie dorobiłam młynka, a mój blender nie daje rady.
|
#4453 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
|
#4454 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=[B]Berlinianka[/B];16431644]Nie jest źle, żartowałam z tym dołowaniem
......Właśnie był u mnie kolega, o którym pisałam Wam wcześniej- że na diecie Dukana jest od 4 mies i sporo schudł (14,5 kg). Okazało sie, że źle zapamietałam- dziś mi powiedział, że to 73 dzień diety, czyli...yyyy...2 i pół miesiąca, a nie 4! Chociaż spadek zapamietałam dobrze ![]() Coś mnie jednak zastanowiło, gdyż powiedział, że on jada parówki drobiowe(takie najzwyklejsze z lidla)....hmmmm.....co Wy na to? |
|
|
|
#4455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyglądasz jakbyś juz była PO diecie.... Czy może ja ślepa jestem
|
|
#4456 |
|
Raczkowanie
|
Ok przepraszam za zasmiecanie, juz znalazlam tlumaczenie i zrobilam test. Wyszlo ze w maju moge osiagnac jakies 54 kg.Ciekawe czy mi sie uda.Moj chlopak robi doete ze mna zebym nie patrzyla na to co je a dodatkowo je jak mnie nie ma,kochany jest.Boje sie ze nie dam rady,kolezanki caly czas mi mowia ze po co mi dieta, to glupota tak sie meczyc ale ja baaaaardzo mocno chce.Jest tylko maly problem bo nie lubie miesa ale zmuszam sie.Za to kocham jajka.
pozdrawiam i milego dnia |
|
|
|
#4457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dużo piłam, tyle że piwa! Na zdjęciu wciągam brzuch ;P Aha i nie jadłam chleba jeszcze, to mi wystarczyło, by chyba 5kg schudnąć Ale jojo było bolesne
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 Edytowane przez Berlinianka Czas edycji: 2010-01-13 o 11:07 |
|
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Etam Berlinianka nie zła dupa jesteś
i z piwkiem Ci do twarzy
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Fero_monka;16431936]
Cytat:
ta moja koleżanka, która schudła 12 kg na dukanie w 5 tygodni, ona je czasem parówki, kabanosy drobiowe i majonez. I chudnie. Ja myslę, tak na zdrowy rozum, że odrobina tłuszczu nie zaszkodzi - bo przecież inne skuteczne diety jak Atkins czy South Beach nie robią problemu z tłuszczu. Za to wszystkie zabraniają węgli. Ergo: nie wolno to nie wolno tłuszczu na Dukanie, ale mniejszym grzechem jest wg mnie kabanos niż łyżka cukru. Jeszcze jedno spostrzeżenie koleżanki i moje- Dukan w książce pisze, ze nie jemy wieprzowiny, bo tłusta, ale "czasem się znajdzie w delikatesach wędlinę wieprzową light, o zawartości do 5% tłuszczu i można ją jeść". Przeanalizowałyśmy wieprzowe wędliny- polędwicę sopocką, łososiową, generalnie takie chude. ŻADNA nie ma więcej niż 4,5% tłuszczu. Moje wnioski (po wakacjach we Francji . Francuskie wędliny, takie "codzienne" to takie błe mielony niedobre, oni raczej tego nie jedzą. Jedza mnóstwo serów, a wędlin malutko. Śniadanie jest na słodko, obiad i kolacja to ciepłe posiłki, no i sery. Więc zakaz wieprzowiny przypisywałabym prędzej nieznajomości polskiego rynku wędliniarskiego ![]() To takie ciekawostki. Ja jeszcze się trzymam sztywno, ale koleżanka je i chudnie (mocno),. Więc coś musi być na rzeczy.
|
|
#4460 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli sie czegos bardzo chce... ![]() ja o 54 to chyba moge pomarzyc mi 60 by styknelo ale jakos mi nie idzie ostatnio nic;/
|
|
|
|
#4461 |
|
Rozeznanie
|
Witam! kurcze ile stron do czytania
tyle ze ja z moja skleroza to juz niewiele pamietam (tymbardziej ze jestem tu od kilku dni)Ale jdno pamietam doskonale: Berlinianka - masz zajefajna kolezanke az sie oplulam herbata jak czytalam Twojego posta ![]() U mnie pogoda paskudna - wieje i ciemno - na padanie (deszcz) sie zbiera a wypadaloby isc do sklepu uzupelnic zapasy.. nie wiem jak ja to zrobie tym bardziej ze musialabym isc z dzieckiem... Mam pytanie.. mam szalona ochote na galaretke z piersi kurczaka..mozna prawda? to tylko chude miesko, wywar z niego (jak do zupy), jajko i odrobina zelatyny .. ale wole sie upewnic zeby babola nie zrobic...
|
#4462 | |||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Anqa0210;16426477]
Cytat:
Cytat:
postanowienie nie przejmuj sie, baby ti neistety takie wredne stworzenia ze szybciej powiedza cos przykrego niz pochwala. Badz cierpliwa a zobaczysz jak jej za 2 miesiace kopara opadnie i bedzie ja z chodnika zbierac jak cie zobaczy Cytat:
pomidory + papryka cukinia + czosnek brokuly kalafior zupa to najszybsze i najprostsze danie. Kiedys upieklam pomidory i papryke i po prostu je zmiksowalam z przyprawami i wyszla bardzo dobra zupa bez dodatku wody Nie ma co sie sugerowac roznica spadkow na I fazie. To tylko nadmiar wody zgromadzony w komorkach. I ten spadek jest baaaaaaardzo zroznicowany. Zobaczysz jak wam bedzie szlo teraz. Bialko z produktow zwierzecych i ryb ma inna struktore, to powoduje ze organizm potzrebuje o wiele wiecej energii by strawic mieso niz ryby czy nabial. I te energie czerpie z zapasow tluszczu. Im wiecej miesa, tym wiecej energii, tym wiekszy spadek. dlatego tak wazny jest brak weglowodanow w dniach proteinowych. stan mojej skory na pewno sie poprawil. jest bardziej sprezysta i jedrna a celulit zginal bez sladu. u mnie dzis sypie snieg wiec dla odmiany wstalam wczesniej i przybieglam do pracy
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|||
|
|
|
#4463 |
|
Raczkowanie
|
No kurde, z powodzenia kotletów jajecznych się cieszę. I wcale się nie dziwię, że współmałzonkom smakuje. To klasyczny smak jajek faszerowanych jakie robiła moja mama. A ja dla odmiany zakochałam się właśnie w kotletach z kurczaka podanych w przepisowni przez _kasiulka_ . Usmazyłam i były dla mnei takie sobie w pierwszej chwili, ale jak ostygły to...zeżarłam 5 od razu
pycha naprawdę. Polecam.Berlinianka...ale brzuch masz dobry Możesz sobie i 71 kg wazyć tak naprawdę Ja jakbym siadła tak jak Ty na tym lezaku to bym miała z 12 wałków
Edytowane przez Thercia Czas edycji: 2010-01-13 o 12:15 |
|
|
|
#4464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się tak napięłam, żeby brzuch wciągnąć
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
galaretke z kurczaka mozna
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#4466 |
|
Rozeznanie
|
Berlinianka -taki brzuszek (nawet wciagniety) to moje marzenie...
![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- wiolqn - dzieki
|
#4467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja zupe pomidirowa w sezonie robilam ze swiezych pomidorow a teraz kupuje w puszkach i potem miksuje, zabielam serkiem homo 3% z Lidla - naprawde pycha skoro Pasibrzuch zajada |
|
|
|
|
#4468 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dukanki. Ja wczoraj robiłam pyszną lasanię z bakłażanów z naszej przepisowni i normalnie rewelacja. Smakowała i mężowi i mojej małej. Polecam, tylko szkoda, że bakłażany teraz takie drogie bo bym ją robiła co drugi dzień.
Ja dziewczyny znowu zmieniam taktykę i po zakupie nowej książki zdecydowałam się na 1/1. Nie ważę się na razie bo mnie zaczęła moja waga drażnić i dzisiaj się dokładnie pomierzyłam i będę to robiła co dwa tygodnie i podzielę się mam nadzieję sukcesem. Kasiulka a Ty teraz z jakiej wagi startujesz i jakim systemem idziesz? Berlinianka, super opalenizna, aż lata mi się zachciało.
|
#4469 |
|
Rozeznanie
|
a wolno "dziubać" słonecznik czy za "tłusty" ??
|
|
#4470 |
|
Raczkowanie
|
witam środowo
dzięki mara za odpowiedź,ja zauważyłam,że nogi wyglądają lepiej a ta wstrętna pomarańczowa skórka została tylko w najwyższej części ud i pośladkach!oby tak dalejcocci - ja nawet "normalnie "nigdy nie zagęszczam zup! Parvati - właśnie o to się martwię, skoro ty masz 23 i problem a ja prawie dwa razy tyle,to co będzie działo się u mnie ?Siłownia odpada...nic,to będzie wyzwanie! Masz rację z tymi przepisami - zupka warzywna to przecież oczywistość, więc po co podawać przepis ![]() bogaczka - to właśnie moja wczorajsza zupa! wiolqn -czyli córka powinna chudnąć wolniej, z kolei młode osoby powinny mieć lepszy metabolizm...sama jestem ciekawa jak to będzie!Przecierki kojarzą mi się z niemowlakami, cóż spróbuję, może polubię. kurcze,piszecie w takim tempie, że zaczynam się gubić ![]() życzę wszystkim dalszych spadków, jeszcze nie zdążyłam załapać, która co i jak ![]() dziś przyrządzę kotlety Therci , które jak widze robią tu furorę, idę poszukać w przepisach
Edytowane przez ciemka367 Czas edycji: 2010-01-13 o 12:08 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:16.

Ale zaparłam się na amen i wytrzymam. Albo on albo ja 
i gratulacje z powodu olbrzymiego spadku 0,3kg

została tylko w najwyższej części ud i pośladkach!oby tak dalej
-czyli córka powinna chudnąć wolniej, z kolei młode osoby powinny mieć lepszy metabolizm...sama jestem ciekawa jak to będzie!