|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Witajcie kochane!
Ja was nie opuściłam, tylko ostatnio nie mam czasu na nic Wczoraj wróciłam po pracy do domu to nawet obiadu nie miałam siły zrobić, byłam tak zmęczona że odrazu padałam i musiałam uciąć sobie krótką drzemkę moje kochanie obiadek zrobiło ![]() Po za tym w pracy ostatnio strasznie dużo zmian mamy i biegam tam i spowrotem, a po za tym mam dużo wyjazdów w teren i nawet nie mam kiedy posiedzieć z wami . Ale kochane pamiętajcie cały czas jestem z wami. U mnie nic nowego się nie dzieje, dlatego tak sobie was poczytuje co tam u was Myśle często o was, i trzymam kciuki żeby wszystko wam się udało tak jak plnujecie ![]() Mam nadzieje że nie jesteście złe że tak żadko piszę? |
|
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
Z reszta... bezpieczniejsze dla Ciebie byłoby przebywanie na wizażu niż jeżdżenie w teren i męczarnie w pracy :P ![]() Poza sennością jak się czujesz? Latus ty juz powiedzialas szefostwu, że jesteś w ciąży? Moja pamięć mnie zawodzi
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
i jaka opinia?
|
|
|
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaha jakbym słyszała rozmowe u mnie w domu tylko ze mój brat jst młodszy odemnie ale potrzeba była aktów urodzenia naszych no i mama nie mogła znalesc mojego moj brat wtedy powiedział ze napewno adoptowana jestem jak nie ma mojego aktu do dzis tak jak u ciebie jak sie tak przekomarzamy to on własnie wyjeżdza z tym tekstem fajnie miec takiego brata tylko ze moj sie juz zmienił dobrze ze twój dalej jest takim wesołkiem i nie pozwól mu tego zmienić
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki, a gdzie sie podziala nasza odwieczna optymistka? ![]() KASIULA HAAAAALO GDZIE JESTES ODEZWIJ SIE
![]() Kurde no smutno tu bez Ciebie? no i ostatnio pozarlas sie z tz i jak teraz miedzy Wami? poukladalo sie?
Edytowane przez Maggie1983 Czas edycji: 2010-01-13 o 09:58 |
|
|
|
|
#3426 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysmy palili papierosy w domu za fotelami koło takiej lampy która na dole miała półke na gazety ta połka była zrobiona z zyłki takiej plastikowej kiedy mama weszła do pokoju to te pety wrzucilismy do tych gazet hahahaa no i po lampie szybko sie spaliła bo klosz słomkowy miala dobrze ze na zdieciach jest to chociaż jest jakas pamiatka hihii fajnie tak sobie powspominać ja osobiscie zrobiłam na poł osiedla zament bo mama była chora i miała goraczke wiec sie przykryła kołdrą od stóp do głowy tak ze jej nie było widac ja o 3 w nocy na balkonie arie odspiewywałam ze moja mama zaginela i trzeba jej szukać hahaha ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
Słonko bo tak jest tam gdzie cie nie ma tam chcesz być ja marze własnie o takich karaibach albo wlasnie itali chociaz kocham zime jednak ciagnie mnie tam gdzie mnie nie ma poczytałam dalesz posty i powiem ci ze masz tam cudownie szkoda tylko ze nie moge chodz kawałka sniegu w paczce ci podesłać ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
trzymam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
Fajnie pogratulu koleżance moja kuzynka urodziła 7 stycznia dziewczynke olivke obie czuja sie dobrze ale kuzynka miała straszny poród rodziła 12 godz(skórcze co 5 min ) a na koniec musiała miec kleszczowe
|
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mama dostala na imieniny kwiatka doniczkowego- jukke z dwoma pioropuszami i bardzo kochala tego kwiatka, co u niej jest rzadkoscia, bo nawet kaktusa ususzy no i kiedys z bratem bylismy sami w domu i strasznie sie tluklismy i w efekcie ulamalismy tej jucce jeden pioropusz ale moj genialny brat wymysli sposob i wetknal go w ten taki pieniek za pomoca agrawki no i dzieki Bogu za niedlugi czas w domu jakos zorganizowala sie imprezka i byly hulanki i jak ciocia z mama sie wyglupialy to on dyskretnie podszedl i odczepil agrawke i pioropusz oklapl i oczywiscie cala wina poszla na mame i ciocie, ze sie wyglupialy i urwaly kwiatka a mama o calej prawdzie dowiedziala sie dopiero pare lat temu
|
|
|
|
|
#3429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smutno nam bez ciebie i bez innych dziewczyn ale nie mozemy nic zrobić tylko cierpliwie czekać az wrócicie na całego ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
sorki ze takie ale moj fonik robi zdiecia tylko na podwórku hihih niby ma lampe jakąs ale chyba ja nie umiem nim robić zdiec jak tylko aparat do mnie wróci zrobie takie jakie sie należy bracia w szkole wiec ich tel nie mam a tak bym zrobiła
|
#3431 |
|
Zadomowienie
|
Na prośbę Kasi D. podaję datę porodu obliczoną przez gina: 10 września.
Rany, 9 miesięcy to szmat czasu.... |
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
jejciu Edzia ale ty jeszcze "malutka" jesteś
Metropolitan to my obie tego dnia w szpitalu wylądujemy:P z tym, że ja na kardiologii bo muszę echo serca zrobić, a swoją drogą zgadnijcie ile czasu muszę czekać na to badanie (pomijając, że jeszcze 9 miesięcy zostało)... dokładnie rok i 4 miesiące od wystawienia skierowania, tak działa nasza służba zdrowia... dobrze, że nic poważnego mi nie dolega bo to można w takim czasie trupem paść...
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DDD co do braci- ja mam starszego o 3lata... no i... jak byłam mała to ponoć bardzo mnie kochał, a już od tak około 13r.ż. się chlamy... a że mój brat agresywny to niestety to "chlanie się" nie było delikatne. Raczej przemoc rodzinna między rodzeństwem- typu bicie kiełbasą, przygniatanie drzwiami, "wieszanie" bandażem (owijając dookoła szyi), podnoszenie za szyję do góry. Ymh... miłe czasy też kiedyś były- tyle, że nie pamiętam kiedy. Oo... np jak graliśmy w basseball za blokiem (ja jako jedyna dziewczynka ) albo w nogę z nim i z jego kolegami. Albo jak On z klegami w swoim wieku robili nam dzieciakom z bloku zawody, były nawet dyplomy i nagrody drobne ) teraz ja mieszkam z TŻ (i dzięki temu mam spokój od brata i o 80% mniej stresów)a mój... niedojrzały brat z rodzicami. Stary kawaler- lovelas z niego będzie
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
taki złoty strzał![]() Edzia śliczny brzusio kurcze ale wam fajbnie z tymi braćmi, ja zawsze chciałam mieć brata a miałam dwie siostry- ja byłam ta środkowa, dobrze przynajmniej ze miałam kuzynów no ale to mi sie przydało jak już starasza byłam
|
|
|
|
|
#3435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
e tylko sie wydaje mi wsio w tyłek poszło a z przodu mam taka piłeczke
|
|
#3436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() z innych ekscesow to na etapie dojrzewania koledzy brata chwalili sie, jak to znalezli u rodzicow "swierszczyki" wiec moj brat tez postanowil poszukac i wlazl na meble.... i caly segment wyladowal razem z nim na podlodze i potlukl w ten sposob mamie polowe szkla typu dekoracyjne kielichy itp chyba mozecie sobie wyobrazic co sie w domu dzialo i jeszcze ten powod tych wspinaczek ![]() a propos konkursow to pamietam jak my z dziewczynami robilysmy wybory miss.... na klatce schodowej, wiecie chodzilo o to magiczne wolne i ostentacyjne prezentowanie sie w zejsciu po tych schodach |
||
|
|
|
#3437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jacie no to niezle miałas z bratem ale widzisz jak pomyslał o nagrodach i dyplomach zdrowa rywalizacje robił tak na codzien wcale nie miałam brzucha tylko zeberka dla mnie taki brzuchatek to i tak wydaje sie duzy wiesz wazyc 46 a teraz 60 ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
ja cie no to niezły byl patrzcie jak mało nam trzabyło zebysmy byli szczesliwi i teraz mamy co wspominać teraz dzieciaki maja komputery konsole i oni tak naprawde za pare lat nie bed mieli takich wspomnien
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Pamelka tak mnie zaintrygowało twoje foto w avatarku, może pokaż nam się cała tzn większa bo z tej miniaturki to mało widać
|
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz ja w ogóle nie widze żeby dzieciaki gdzieś za piłką latały i wogóle, dzieci zamiast piosenek w stylu mój dziadek dał mi psa itd śpiewają pisenki ich troje , jakieś hip hop-y itdmusze powiedzieć że kiedyś było fajniej, do dziś z kumpelą wspominamy co wyprawiałyśmy, kiedyś jak przegrała w jakąś gre to miała za zadanie z moją starszą siostrą udawać krowę i we dwie na kolanach na trawie żarły trawę i muczały![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- no kochana ale z ciebie fajna kobitka |
|
|
|
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
no, no super
mmm ja to zawsze chciałam być blondynką...
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za komplementy, obecnie nie mam juz takich slicznych włosków, niedawno przefarbowałam na taki średni blondzik i nie zbyt mi sie podoba dlatego w wekend zafarbuje sobie czyms jasniejszym i postaram sie wrocic do poprzedniego kolorku...
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super było
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=aa2;16433376]dokładnie tak jak mówisz, kiedyś całymi dniami sieziałam na dworze graliśmy w podchody , bawilismy sie w sklep, policjantów i złodzieji, chownego
a teraz ja w ogóle nie widze żeby dzieciaki gdzieś za piłką latały i wogóle, dzieci zamiast piosenek w stylu mój dziadek dał mi psa itd śpiewają pisenki ich troje , jakieś hip hop-y itdmusze powiedzieć że kiedyś było fajniej, do dziś z kumpelą wspominamy co wyprawiałyśmy, kiedyś jak przegrała w jakąś gre to miała za zadanie z moją starszą siostrą udawać krowę i we dwie na kolanach na trawie żarły trawę i muczały![]() płakała ze smiechu nasi Tż i brat patrzyli sie na nas jak na obcych a moja siora prawie na kleczku ze smiechu wyszła na ten balkon i wyje moj szwagier powiedział " patrzcie my chłopy pijemy a naszym babom szajba odbija chyba te opary sa szkodliwe" ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- [QUOTE=motylek85;16432563]heh jaki tyłek?? żebyś ty mój zobaczyła, a w ciąży nie jestem i nie mogę zwalić na to;P heh no i a propo tyłka to ostatnio dostałam "komplement" od koleżanki, powiedziała mniej więcej coś takiego: "Natalia zawsze podobały mi się takie wystające tyłki, takie jak... twój" chyba nie jest az tak zle pokazuj focie i zaraz ci powiemy ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- no no sliczna
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
ahh te stare czasy!
Pamiętam jak przed blokiem wszystkie dzieciaki się zebrały,taśmą się ogrodziliśmy i ... była i widownia i kabarety przedstawiane przez te kreatywniejsze dzieciaki ![]() O! albo granie w karty na klatce na kary... ![]() Albo pamiętam jak z bratem i jego kolegami wybraliśmy się na przejażdżkę rowerową, oni na większych składakach, a ja na takim pipidoku malutkim... ale zawsze byłam pierwsza! ha.. co małe to sprytne Mama mi opowiadała jak miałam 5 lat i chrzestny do mnie przyjechał, a ja byłam akurat z bratem na dworze... i mama mówi do chrzestnego( spoglądając przez okno): Patrz gdzie ta Twoja chrześnica wchodzi! (a ja kiecuszka na sobie i z chłopakami przez ogrodzenie na przedszkole przeskakiwałam - bo ja taki mały chłoposzek od początku byłam)O! Albo jak miałam jakoś 11lat i... z bratem i kolegami (jak zwykle ) poszłam gdzieś... poszliśmy do domków jednorodzinnych i... wkurzaliśmy ludzi (takiego faceta siadaniem na jego ławce przed domkiem -szeregowce takie) i... wyleciał za nami z wielkim wilczurem! wszyscy mnie zostawili i pouciekali a ja biedna sama na końcu uciekałam- przez ogrodzenia na boisko szkolne, z boiska szkolnego znowu przez ogrodzenie i na śmietnik weszłam.. i ten pies mnie dogonił ( i ten Pan mnie za ucho zaprowadził do rodziców (a to byłam głupia, że powiedziałam gdzie mieszkam ahh tyle wspomnień.---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- hyhy a ja jestem naturalnie jasną blondynka czasami sobie robie pasemka rozjasniaczem... tak po prostu zeby cos zrobic :P---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- [QUOTE=aa2;16433376]dokładnie tak jak mówisz, kiedyś całymi dniami sieziałam na dworze graliśmy w podchody , bawilismy sie w sklep, policjantów i złodzieji, chownego a teraz ja w ogóle nie widze żeby dzieciaki gdzieś za piłką latały i wogóle, dzieci zamiast piosenek w stylu mój dziadek dał mi psa itd śpiewają pisenki ich troje , jakieś hip hop-y itdmusze powiedzieć że kiedyś było fajniej, do dziś z kumpelą wspominamy co wyprawiałyśmy, kiedyś jak przegrała w jakąś gre to miała za zadanie z moją starszą siostrą udawać krowę i we dwie na kolanach na trawie żarły trawę i muczały![]() dziwne te współczesne dzieciaki... zero kreatywności :P
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie i chodzi o to żeby było co powspominać i to jest fajne, mi sie jeszcze przypomniała że jak byłam w szkole sredniej to grałysmy u kumpeli w kary i jedna z kar to było krzyczeć przez okno że " jestem dziewicą i jestem z tego dumna"
no ale nie na darmo sie mówi stare a głupie |
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ps. sama sie do siebie smieje
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-01-13 o 12:24 |
|
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
Pamela mam nadzieje, że się nie obrazisz bo... wrzuciłam Twoje zdjątka w drzewko genealogiczne
)Metropolitanku wrzuciłam Twój termin porodu w kalendarz. Jak będą ulegać zmianie to piszcie to będę zmieniała.
|
#3450 |
|
Zadomowienie
|
Czesc laseczki,
Musze wam powiedziec ze dzisiaj jestem cala w nerwach przed ta wizyta u gina. Poza tym chyba mi sie wkradla jakas wstretna infekcja bo czuje straszne swedzenie tam na dole... Nie wiecie czy to normalne? Z tz-em sie nie przytulamy ostatnio, od czego moglo mi sie to zrobic??? Czy podczas ciazy jest to niebezpieczne? Az nie moge sie skupic na pracy, moje mysli sa kompletnie rozbiegane |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

Wczoraj wróciłam po pracy do domu to nawet obiadu nie miałam siły zrobić, byłam tak zmęczona że odrazu padałam i musiałam uciąć sobie krótką drzemkę
moje kochanie obiadek zrobiło 

niezle mial pomysly, co 

wogole to strasznie sie lalismy jak bylismy mali 

no i kiedys z bratem bylismy sami w domu i strasznie sie tluklismy i w efekcie ulamalismy tej jucce jeden pioropusz