Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-12, 23:37   #2791
morska
Zadomowienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Cześć,
byliśmy u lekarza na kontroli, wszystko Ok ale dała jeszcze antybiotyk na dwa dni
niby zapobiegawczo

przepisała młodemu żelazo, wit E i kwas foliowy
nie bardzo wiem po co ???

ktoś się orientuje ?

na razie mu nie daję
bo jakos nie mam do końca zaufania do tej lekarki
kazała słodzić i solić (!) potrawy które daję małemu
Czyli już zdrowy

Hm.. żelazo i kwas foliowy to chyba na anemię, ale bez morfologii? Chyba, że na coś jeszcze.

A co do wit. E, to jak u Mateusza z trzymaniem główki, no ogólnie z umięśnieniem? Bo spotkałam się z tym, że wit. E u niemowlaka poprawia motorykę ciała, ale nie wiem czy można tak "na oko", bez badań
Słodzeniem i soleniem jestem zaskoczona. Nigdy o tym nie słyszałam.

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Ja myslę, bo muszę zapasy rzeczy porobić. Niedługo bez pensji zostanę...
Ja też od dzisiaj już nie zarabiam
Dostałam wypłatę za 11 dni stycznia i koniec, trzeba się pożegnać na jakiś czas
Stary 2010-01-12, 23:42   #2792
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
2. Zawsze , takie zboczenie zawodowe. I bardzo boleje nad tym, ze juz nie produkuja takich muszli jak kiedys, teraz to wszystko szybko znika i czasami mozna cos przeoczyc. Powaznie pisze.
no pod konte, zawodowym zmienia postac rzeczy

ja dosmyslam sie ze na powaznie wiec pociagne temat dalej.
Jako komus nie smaczno to kropka a ja in white
tzn ze po konsystencji,kolorze jest sie w stanie cos wywnioskowac?
co powinno byc niepokojące?

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

a z ta sola to moze ma to jakis wplyw na nerki a w dalszym ciagu na wydalanie?, ta gdybyam, a slodkie to hmmmm, moze zeby dziecku wiecej pic sie chcialo
dobra juz nie tworze
dobranoc
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 23:42   #2793
mariolasl
Zakorzenienie

Ja rowniez mowie dobranoc. Bede jutro . Mam wolne
dodam tylko na bialo:

moge zobaczyc krew, robaki lu ich jaja, zaniepokoi mnie tez odbarwienie stolca, czy tzw "tluszczowe" stolce (celiaklia). Tak w skrocie

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-01-12 o 23:54
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 23:59   #2794
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja tez już lulu idę, dobranoc

Svinecko, zdrówka
Stary 2010-01-13, 00:06   #2795
p4w
Zakorzenienie

ja tylko na chwilę - mam kłopoty z komputerem (teraz dorwałam laptopa służbowego)

umówiłam się na założenie spirali antykoncepcyjnej - i teraz naszły mnie wątpliwości
coż będę miała czas pomyśleć, bo jutro szykuje mi się kolejny dzień bez internetu

buziaczki

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 00:21   #2796
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Na USG wszystko w porządku: wątroba, trzustka, śledziona, pęcherzyk żółciowy, nerki (nic nie jest poszerzone)

Pan doktor gratis zrobił jeszcze USG jąderek i tu pojawił się problem, bo jedno jajeczko uciekło z worka mosznowego. Wiem, że już obydwa były na miejscu, ale teraz okazało się, że jedno ucieka . I już się martwię Eh

Kubuś był bardzo dzielny, w ogóle nie płakał, uśmiechał się i nawet coś zagadał , pan doktor powiedział, że jest pod wrażeniem

Dzięki za kciuki

Jąderko na pewno znajdzie swoje miejsce
A dla Kubusia

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
zapytalam wlasnie tż czy wie co to znaczy GNOM
a on"a po slasku czy w polszczyznie?"
mowie mu niewazne podaj znaczenie
a on po polsku gnom- potwor
po slaku gnom- zapieprzam

i mowie mu to ty jestes potwor-gnom

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
wlasnie przypomnialo mi sie

dzis byla premiera tego proszku i plynu co uzywa katarzynka zapach baaardzo mi sie podoba, siedze w drugim pokoju a czuje caly czas mmmm
mnie sie wydaje ze jest bardzo podobny do dzidziusia, uwielbialam go ale pozniej nakupowalam loveli, tyle ze na bardzo dlugo mi starczyla a o dzidziusiu zapomnialam

teraz na pewno bede uzywac albo tego albo dzidziusia
musze ceny porownac
Prawda, że Katarzynka miała nosa?
Mam w domu jeszcze resztkę Dzidziusia i aż sprawdzę, czy są podobne

U mnie w Polo Dzidziuś w 1,5 kg workach kosztuje coś koło 10 zł (9,99zł ?), a ten Baby Shine chyba 2,4 kg był po 19,99 zł (chyba), więc Dzidziuś wypada troszeczkę taniej.
Edit: Już byłam powąchać oba i wg mnie nie są bardzo podobne

Cytat:
A Dzidziuś jest w płynie? Z tego aby Shine to jest płyn do prania czy do płukania?
Ja się nigdzie nie spotkałam z Dzidziusiem w płynie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ja juz lece bo czuje sie okropnie, chyba mam temp
nie dam rady sluzej siedziec
Oj, to kuruj się za poprawę.

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Sylka, hop hooop! Gdzie jesteś?

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-01-13 o 00:20
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 07:18   #2797
frida110
Zakorzenienie

Dzień dobry Nadrobiłam brakujące strony, miałam pocytować i nic z tego bo Kinga się obudziła i wzywa. Później coś napiszę.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 07:42   #2798
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

No to ja chyba już popełniłam jakiś poważny błąd wychowawczy, bo Kuba sporadycznie nie domaga się uwagi i zabawiania
eee, po prostu kocha swoją mamusię ponad wszystkie zabawy

Cytat:
Na USG wszystko w porządku: wątroba, trzustka, śledziona, pęcherzyk żółciowy, nerki (nic nie jest poszerzone)

Pan doktor gratis zrobił jeszcze USG jąderek i tu pojawił się problem, bo jedno jajeczko uciekło z worka mosznowego. Wiem, że już obydwa były na miejscu, ale teraz okazało się, że jedno ucieka . I już się martwię

Kubuś był bardzo dzielny, w ogóle nie płakał, uśmiechał się i nawet coś zagadał , pan doktor powiedział, że jest pod wrażeniem
bardzo się cieszę
a z jąderkiem to dajcie sobie jeszcze troszkę czasu, nie martw się na zapas

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

A takie gniazdko co Mariolka wkleiła to ostatnio w ciucholandzie kupiłam za 1 zł tylko, że mam sam ten materiał i nie wiem co z tym zrobić
tez mi przyszło do głowy to koło dmuchane...ewentualnie jak jest duże to dętka od TIRa (chociaż teraz chyba wszystkie koła bezdętkowe są, co?)

Cytat:

Mówił, że jest jeszcze czas, żeby wróciło. Zresztą wiesz, ono tam bywa . Jak nie zostanie na stałe i będzie uciekać, to zabieg . Doktor powiedział, żeby na razie uczulić na to pediatrę i obserwować.

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość

jesli chodzi o diete to zeszło 1,5 kilo, czyli idzie tak jak chciałam, powoli i skutecznie, oby tak dalej
czy wszystkie jesteście teraz na diecie ONZ?NFZ?NRD?czy jakiej tam?
czy tylko ja na jakiejś innej
bo nie wiem czy pisać menu?
..
ja jestem na Diecie Dukana

Cytat:
Ja też mam IQ niby ale są temperatury napisane. Mój podgrzewacz chyba ma za wysokie IQ bo sobie myśli pewnie tak: "Jak ten babsztyl śpi sobie w nocy to ja też ide spać" i się dziad wyłącza

No dobra małż z roboty wrócił idę mu soczyście pogratulować
Dobranoc

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

no bo kurcze nie wierze, ze po sloiku czy czyms innym nie jest najedzony

dzieki dziewczyny

ale czuje sie strasznie
eee tam słoik...cycuś to jest to

zdrówka

Chryzolit, synowa mówisz...widzisz Stasiu chłopak pierwsza klasa do tego jeszcze żyrafka no ale Martynka dziewczyna jest w uczuciach stała (po mamusi ) a ona i Marcelek Svinecki to pierwsza para tutaj na forum (chyba się nie mylę?), więc rozumiesz, staż związku zobowiązuje

Dziewczynki dzień dobry,
mnie tez coś od wczoraj choroba zbiera także nawet wieczorem sie nie odzywałam tylko siup do łózka, o 21 już chrapałam trochę nadrobiłam was od rana bo mała o 6 ogłosiła pobudkę donośnym i jakże uroczym śpiewem ale przespała praktycznie całą nockę także nie narzekam absolutnie...

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Ten konik z FP naprawdę jest rewelacyjny..położyłam przed momentem małą, włączyłam konika i zanim skończył grać ona już śpi wieczorem i w nocy jest to samo W ogóle Martynia już lepiej zasypia, bez płaczu i długiego marudzenia, wrócił nasz śpioszek ciekawe czy na długo

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 08:07   #2799
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
A ja nie chcialabym, abys sie tak zamartwiala wszystkim, mam mame, ktora taka jest i wierz mi- nie jest jej latwo w zyciu.

Co do zdjecia - nie mam mowy, przeciez widac, ze mam tam drugi podbrodek i nie bede nikogo straszyc z bliska i w ogole sie swiece i jestem bez makijazu . Wierz mi pomniejszenie wplywa bardzo korzystnie na moj wizerunek

Zapomnialam napisac, ze obiad w parowarze wyszedl pyszny. Ryba bardzo dobra, skosztowalam pol lyzeczki ziemniakow i byly swietne. Moj maz stwierdzil, ze swietnie czuje sie po takim obiedzie, ale on przewrazliwiony na punkcie swojego samopoczucia, zdrowia itp, wiec mu nie wierze
, ja wiem, że nie jest łatwo, bo zamartwiam się odkąd pamiętam, próbuję z tym walczyć, ale to walka z wiatrakami

Szkoda, buuu...

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Aha,
Ja daje cyca nie czekając na marudzenie, myślałam, że zawsze musi popić. Ale fakt, czasem pociągnie ze trzy razy i nie chce.
A jak wprowadzałaś nowości (testowałaś), to kiedy był cyc? Też po?

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
ten baby shine to mam proszek i plyn do plukania
z dzidziusia mialam proszek bo na poczatku nie dawalam plynow do plukania
nie wiem czy jest w plynie bo nie sprawdzalam

Cytat:

Jąderko na pewno znajdzie swoje miejsce
A dla Kubusia
(...)
Ja się nigdzie nie spotkałam z Dzidziusiem w płynie

Mam nadzieję, tym bardziej, że zna już drogę

Chyba nie ma Dzidziusia w płynie.

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
eee, po prostu kocha swoją mamusię ponad wszystkie zabawy

bardzo się cieszę
a z jąderkiem to dajcie sobie jeszcze troszkę czasu, nie martw się na zapas
(...)
Dziewczynki dzień dobry,
mnie tez coś od wczoraj choroba zbiera także nawet wieczorem sie nie odzywałam tylko siup do łózka, o 21 już chrapałam trochę nadrobiłam was od rana bo mała o 6 ogłosiła pobudkę donośnym i jakże uroczym śpiewem ale przespała praktycznie całą nockę także nie narzekam absolutnie...

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Ten konik z FP naprawdę jest rewelacyjny..położyłam przed momentem małą, włączyłam konika i zanim skończył grać ona już śpi wieczorem i w nocy jest to samo W ogóle Martynia już lepiej zasypia, bez płaczu i długiego marudzenia, wrócił nasz śpioszek ciekawe czy na długo
Oj tak, zabawa z mamusią to jest to

Chorobo, sio! Zdrówka

Kuba jeszcze marudzi, ale jest o niebo lepiej niż jakiś czas temu, więc się cieszę . Konik też pomaga

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 08:58   #2800
eleeri
Zakorzenienie

Cześć i czołem

Cytat:
Napisane przez kasiuuulka Pokaż wiadomość
dawalyscie juz swoim maluchom jedzonko ze sloika z ryzem gotowanym?takie ze nie bylo do konca zmiksowane tylko z kawaleczkami warzyw i ryzu.ja wlasnie probowalam dac adasiowi i nie umial tego przelknac-tak jakby mu w gardle stanelo-nie wiem czy tak ma byc na poczatku az sie nauczy jesc takie czy moze jeszcze nie jest na to wogole gotowy?
narazie wyrzucilam to jedzonko i daje mu zaraz zwykle papkowate
ja mam ale nie dawałam i jakoś boje się dawać
boje się że mi się tym ryżem zakrztusi, zwłaszcza, że nie je na siedząco tylko tak bardziej na leżąco.

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
przybij piątkę ... u nas idą równocześnie

Dziewczyny zastanawiam się co mogę mu jeszcze dać na ten katar ... i kicha ciagle ... daje wapno, witaminy i kropeli do noska, woda morska ... wystarczy??? .... aaa jeszcze rozwiesiłam czosnek nad łóżeczkiem
przybijam

chciałam napisać, ale widzę, że Unholy juz mnie ubiegła więc nie bede powtarzać

Cytat:

Euphorbium - krople homeopatyczne
maść majerankowa
Cytat:
Ja sobie daruje, jeszcze moze chlebek małzowi bede piekła...A za chwile poprosi o domowe makarony i jeszcze grzadke mi jakąś spawi, co bym sie nie nudziła...

Cytat:

Powiem Ci, że wobec takich "możliwości" wolałabym żyć duuużo skromniej i sama opiekować się swoim dzieckiem. Taka opcja w ogóle nie wchodzi w grę?

Pan doktor gratis zrobił jeszcze USG jąderek i tu pojawił się problem, bo jedno jajeczko uciekło z worka mosznowego. Wiem, że już obydwa były na miejscu, ale teraz okazało się, że jedno ucieka . I już się martwię Eh

Dzięki za kciuki

ale męża pensja to starczy tylko na przeżycie
a młody będzie potrzebował zabawek, ubranek itp. i za co ???

ale się cieszę

matko jajeczko uciekło
teraz i ja się martwię, bo nam nie sprawdzał
a na usg byliście prywatnie ?

a to jajeczko, że ucieka to widać "gołym okiem" jakoś to można stwierdzić bez usg ?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 09:04   #2801
magi77
Wtajemniczenie

Nadrobiłam, ale po łebkach

Miramej, super, że z nereczkami wszystko w porządeczku

za jąderko, niech wraca skąd przyszło

megi dla TŻ-ta.

To tak w skrócie, bo nie pamiętam co ja tam miałam. Niestety znowu się nie wyspałam. To już norma, że moje dziecię budzi się co chwila Muszę przywyknąć, bo jeszcze dużo zębów przed nami

Mam pytanie:
Czy któraś z Was ma może golarkę do ubrań (zmechaceń) i może mi jakąś polecić

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

I jeszcze zdrówka dla naszych chorowitek Niech wszystkie choróbska idą precz.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 09:07   #2802
mariolasl
Zakorzenienie

Witam
My dzisiaj juz baaardzo wczesnie na nogach i w zwiazku z tym padam na pyszczek.
Zapijam wiesniaka kawa
Stary 2010-01-13, 09:09   #2803
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

i juz po mojej diecie.....ale jestem wytrwala
Stary 2010-01-13, 09:12   #2804
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
, mam nadzieję, że wróci (na stałe)
Jestem z Niego dumna

Mówił, że jest jeszcze czas, żeby wróciło. Zresztą wiesz, ono tam bywa . Jak nie zostanie na stałe i będzie uciekać, to zabieg . Doktor powiedział, żeby na razie uczulić na to pediatrę i obserwować.

Kurczę, właśnie ten miałam kupić , a po jakim czasie zaczął szwankować?
wróci, wróci, zobaczysz

a ja mam ten :
http://www.allegro.pl/item879259281_...l.html#gallery

ale kupiłam używany

tu są używane wcale nie takie drogie
http://www.allegro.pl/search.php?str...cz+avent&buy=2

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Super ze wszystko ok
co do wit E nie pomoge ale kwas foliowy moja mała brała a żelazo bierze do dzis. Kwas foliowy po poł tabl dzziennie rozpuszczłam w kieliszku.
ale po co ?
lekarz wytłumaczył po co ?

Cytat:
Ja też mam IQ niby ale są temperatury napisane. Mój podgrzewacz chyba ma za wysokie IQ bo sobie myśli pewnie tak: "Jak ten babsztyl śpi sobie w nocy to ja też ide spać" i się dziad wyłącza

Stary 2010-01-13, 09:13   #2805
mariolasl
Zakorzenienie

Eleeri, jak myjesz malego chociazby, to przeciez mozna wyczuc, czy jaderka sa w mosznie, czy tez nie. Poza tym to widac, ze woreczek jest pusty

Miramej , uciekajace jaderko to naprawde pikus, powazniej jest, gdy jest w kanale/jamie brzusznej od urodzenia.

Magi77, ja nie pomoge w sprawie golarki, bo takowej nigdy nie mialam
Stary 2010-01-13, 09:26   #2806
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Mam pytanie:

-
.
ja używam jednorazowych

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
i juz po mojej diecie.....ale jestem wytrwala
eee, a czemu to? zacznij jeszcze raz

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 09:30   #2807
UnholyOne
Ola-Unhola

Dobry dzień
Głowa mnie juz nie boli
Bartek poszedł do szkoły, a Antos juz wstał takze nie pospimy sobiue za długo

Doszły dzisiaj fotki z superfoto. Moim zdaniem jakosc b.dobra
Polecam

Eleeri, ja własnie szukam wsród uzywanych aventów i nie moge sie zdecydowac
A bardzo mialas starta gałeczkę?

Magi, miałam zwykla golarke i sie szybko popsuła.
http://allegro.pl/item870351053_boma...yliow_d38.html
i jeszcze jedna, ale nie moge znalezc, bo nie pamietam firmy i szybko sie "zapchała"

Wiecej nie miałam, wiec nie polece
Stary 2010-01-13, 09:31   #2808
megi b
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Cytat:
toś go oświeciła

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
a nie masz w nim czasem za malo wody?
Mój chodzi na okrągło i raczej pilnuję żeby woda była, czasem aż za dużo mi się wleje. Wyłącza się różnie czasem w dzień czasem w nocy

Cytat:
tez mi przyszło do głowy to koło dmuchane...ewentualnie jak jest duże to dętka od TIRa (chociaż teraz chyba wszystkie koła bezdętkowe są, co?)
muszę na all poszukać koła ratunkowego

Cytat:
megi dla TŻ-ta.
Mam pytanie:

A ja ostatnio goliłam swetry maszynką do golenia , może dziewczyny coś polecą

Moja córka obudziła się dzisiaj o 2 i do 3 nadawała:"Bababababa...." wzięłam ją do naszego łóżka to zaczęła nas szczypać po twarzy no i małż nie wytrzymał i poszedł spać do drugiego pokoju. A z jedzeniem wytrzymała od 19:30 do 7 Tylko żeby się tak nie budziła w nocy

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 09:33   #2809
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Miramejku, ciesze sie, ze wszystko wyszko na USG ok. wiem, ze sie zamartwiasz jaderkiem, ale wierz mi, one bardzo czesto zstepuja same. W zaleznosci od opinii specjalisty mozna czekac rok, dwa lata, a niektorzy mowia, ze nawet 3-4 lata. Zabieg jest bardzo prosty i trwa ok pol godziny, nawet nie trzeba klasc sie do szpitala
Czesto jaderko ucieka do kanalu pod wplywem stresu i potem bardzo szybko wraca na miejsce. Moj brat tez mial podobnie i jaderko zawsze uciekalo, jak lekarka chciala zbadac, czy jest w mosznie , a tak poza tym bylo tam i jest.
Antonio mial rowniez jedno jaderko w kanale, gdy sie urodzil
Naprawde to nie tragedia.

Cytat:
Hm.. żelazo i kwas foliowy to chyba na anemię, ale bez morfologii? Chyba, że na coś jeszcze.

A co do wit. E, to jak u Mateusza z trzymaniem główki, no ogólnie z umięśnieniem? Bo spotkałam się z tym, że wit. E u niemowlaka poprawia motorykę ciała, ale nie wiem czy można tak "na oko", bez badań
Słodzeniem i soleniem jestem zaskoczona. Nigdy o tym nie słyszałam.
no właśnie bez morfologii

hmm, mówisz, że poprawie motorykę
no własnie ale tak "na oko"

Cytat:

Mam pytanie:
ja mam ale takie zwykłe, żadne firmówki, mam 2 i z obu jestem zadowolona

Cytat:
Eleeri, jak myjesz malego chociazby, to przeciez mozna wyczuc, czy jaderka sa w mosznie, czy tez nie. Poza tym to widac, ze woreczek jest pusty
dzięki

a wiesz cos może na temat podawania niemowlęciu żelaza, kwasu foliowego i wit E ?

Stary 2010-01-13, 09:33   #2810
UnholyOne
Ola-Unhola

I spóźnione życzenia dla Alanka Aggi19851985
Stary 2010-01-13, 09:40   #2811
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...
Magi77, ja nie pomoge w sprawie golarki, bo takowej nigdy nie mialam

Cytat:
ja używam jednorazowych
...
Nie zawsze jednorazowe się sprawdzają. Próbowałam, zależy na czym są zmechacenia.

Cytat:
Dobry dzień
Głowa mnie juz nie boli
...
Doszły dzisiaj fotki z superfoto. Moim zdaniem jakosc b.dobra
Polecam
...
Magi, miałam zwykla golarke i sie szybko popsuła.
http://allegro.pl/item870351053_boma...yliow_d38.html
i jeszcze jedna, ale nie moge znalezc, bo nie pamietam firmy i szybko sie "zapchała"

Wiecej nie miałam, wiec nie polece

Dzięki za opinie

Dzięki, chiałam coś kupić, bo trochę ubrań mam do wykoszenia

Cytat:
...
...

A ja ostatnio goliłam swetry maszynką do golenia , może dziewczyny coś polecą
...

Cytat:
...
ja mam ale takie zwykłe, żadne firmówki, mam 2 i z obu jestem zadowolona
...

Nie muszą być firmówki, ważneby dały radę i zaraz się nie popsuły.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-01-13, 09:40   #2812
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

Eleeri, ja własnie szukam wsród uzywanych aventów i nie moge sie zdecydowac
A bardzo mialas starta gałeczkę?
troszkę, ale to dla mnie żaden defekt
grzeje dobrze i jestem zadowolona

w końcu kupiłam do podgrzewania a nie żeby ładnie wyglądał na półce

a teraz widzę, że można kupić o wiele taniej, ja dałam 50 zł + koszty wysyłki
ale teraz nawet jest ich dużo więcej

Stary 2010-01-13, 10:23   #2813
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć i czołem
(...)
ale męża pensja to starczy tylko na przeżycie
a młody będzie potrzebował zabawek, ubranek itp. i za co ???

ale się cieszę

matko jajeczko uciekło
teraz i ja się martwię, bo nam nie sprawdzał
a na usg byliście prywatnie ?

a to jajeczko, że ucieka to widać "gołym okiem" jakoś to można stwierdzić bez usg ?
A mąż nie może gdzieś dorobić?

Dzięki

Byliśmy prywatnie, bo zależało mi na czasie. Wcześniej nie zauważyłam, że jąderka nie ma w mosznie, ba, jestem pewna, że było, ale teraz już widzę "gołym okiem"

Cytat:

(....)
Miramej, super, że z nereczkami wszystko w porządeczku

za jąderko, niech wraca skąd przyszło
(...)
Mam pytanie:
Dzięki , a co do jąderka to zgadzam się w 100%

Ja mam golarkę Eldom, goli dobrze, tylko ten pojemnik na farfocle się otwiera (ujarzmiam go gumką recepturką)

Cytat:
wróci, wróci, zobaczysz

a ja mam ten :
http://www.allegro.pl/item879259281_...l.html#gallery

ale kupiłam używany

tu są używane wcale nie takie drogie
http://www.allegro.pl/search.php?str...cz+avent&buy=2
Bardzo bym chciała , nie wiem, czy teraz uważniej obserwuję, ale wydaje mi się, że od wczoraj częściej ucieka

A różne butelki się zmieszczą do niego? Czy tylko Avent?
Muszę zerknąć w te linki

Cytat:

Miramej , uciekajace jaderko to naprawde pikus, powazniej jest, gdy jest w kanale/jamie brzusznej od urodzenia.
Właśnie w czasie kąpieli było na swoim miejscu. I widać
Wiem, czytałam

Cytat:
Dzień dobry
(...)
Moja córka obudziła się dzisiaj o 2 i do 3 nadawała:"Bababababa...." wzięłam ją do naszego łóżka to zaczęła nas szczypać po twarzy no i małż nie wytrzymał i poszedł spać do drugiego pokoju. A z jedzeniem wytrzymała od 19:30 do 7 Tylko żeby się tak nie budziła w nocy

H. MacLeod

.
Stary 2010-01-13, 10:29   #2814
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:

Miramejku ciesze sie, ze usg tak dobrze wyszlo Mam nadzieje, ze jaderko wroci na swoje miejsce szybko!

Svinecko zdrowka zycze!

Kochane, ja tylko przelotem, Aneczka przesikala dzisiaj w nocy pampersa, spioszki, spiworek i na koniec walnela wielka kupke teraz sprzatam to jej dzielo. A ta lezy na macie i sie cieszy

Sylka kochana, odezwij sie
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 10:34   #2815
Texasik
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny, witam z rana

Przyszla dzisiaj do nas mata-gniazdko http://www.trademe.co.nz/Baby-gear/T...-256931427.htm -taka i Danielek wlasnie ja testuje

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 10:38   #2816
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Miramejku ciesze sie, ze usg tak dobrze wyszlo Mam nadzieje, ze jaderko wroci na swoje miejsce szybko!
(...)
Kochane, ja tylko przelotem, Aneczka przesikala dzisiaj w nocy pampersa, spioszki, spiworek i na koniec walnela wielka kupke teraz sprzatam to jej dzielo. A ta lezy na macie i sie cieszy

Sylka kochana, odezwij sie

No cieszy się po robocie

Pisałam PW do sylki, ale się nie odezwała

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość

Przyszla dzisiaj do nas mata-gniazdko http://www.trademe.co.nz/Baby-gear/T...-256931427.htm -taka i Danielek wlasnie ja testuje
Fajne , jak wypada test?

H. MacLeod

.
Stary 2010-01-13, 10:52   #2817
Texasik
Rozeznanie

Cytat:

No cieszy się po robocie

Pisałam PW do sylki, ale się nie odezwała

Fajne , jak wypada test?
Narazie dobrze siedzi grzecznie i bawi sie szeleszczacymi zabawkami

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Kurcze a tutaj caly czas pruszy snieg, no i jutro tez ma padac boje sie , ze odwolaja nasz lot .

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 10:52   #2818
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
A mąż nie może gdzieś dorobić?

Byliśmy prywatnie, bo zależało mi na czasie. Wcześniej nie zauważyłam, że jąderka nie ma w mosznie, ba, jestem pewna, że było, ale teraz już widzę "gołym okiem"

Bardzo bym chciała , nie wiem, czy teraz uważniej obserwuję, ale wydaje mi się, że od wczoraj częściej ucieka

A różne butelki się zmieszczą do niego? Czy tylko Avent?
Muszę zerknąć w te linki
nie bardzo

dzięki za info

będzie dobrze
a ja muszę zwrócić uwagę na jajeczka Matiego
a póki co nie wiem co robić z tym żelazem i całą resztą
ze też zawsze musi być jakiś problem

nie wiem czy mieszczą się inne butelki, bo ja mam wszystko z Aventu
a po co Ci butelki skoro karmisz piersią ?
słoiczki w każdym razie wchodzą

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość

Stary 2010-01-13, 11:06   #2819
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...
Ja mam golarkę Eldom, goli dobrze, tylko ten pojemnik na farfocle się otwiera (ujarzmiam go gumką recepturką)
...
Czy tą golarkę można jednocześnie używać na baterie lub bezpośrednio do sieci?

Obiecałam, że będę się dzielić spostrzeżeniami użytkowania krzesełka. Oto pierwsze:
- kółka i nóżki podfilcowałam, już mi nie ryją paneli,
- ceratowa tapicerka sprawdza się w czyszczeniu znakomicie, szczególnie jak dzidź pluje lub wytrąca łyżeczkę z rączki mamusi. Przetestowaliśmy to . Niestety jest też minus - dłuższe siedzenie kończy się spoconą główką i pleckami - wiadomo cerata nie przepuszcza powietrza. Obecnie podkładam pieluszkę,
- pewnie następnym razem (wiadomo nie będzie go) kupiłabym krzesełko na czterech kółkach - pewnie lepiej się by go przeprowadzało, szczególnie ciężko przemieszcza się z małym w środku (nie mam za co złapać, żeby je odchylić do tyłu).

Generalnie jestem zadowolona z krzesełka - piszę o minusach, bo to bardziej Was interesuje.

Cytat:

Bardzo fajne Czekamy na opinie.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-01-13, 11:11   #2820
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Narazie dobrze siedzi grzecznie i bawi sie szeleszczacymi zabawkami

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Kurcze a tutaj caly czas pruszy snieg, no i jutro tez ma padac boje sie , ze odwolaja nasz lot .
Kuba też lubi szeleszczące zabawki

żeby nie odwołali

Cytat:
nie bardzo

dzięki za info

będzie dobrze
a ja muszę zwrócić uwagę na jajeczka Matiego
a póki co nie wiem co robić z tym żelazem i całą resztą
ze też zawsze musi być jakiś problem

nie wiem czy mieszczą się inne butelki, bo ja mam wszystko z Aventu
a po co Ci butelki skoro karmisz piersią ?
słoiczki w każdym razie wchodzą
To rzeczywiście trudna sytuacja

No właśnie, zawsze coś musi wyskoczyć

Na wszelki wypadek
Ale jak dajesz pierwszego dnia słoiczek, to podgrzewasz w miseczce?

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Czy tą golarkę można jednocześnie używać na baterie lub bezpośrednio do sieci?

Obiecałam, że będę się dzielić spostrzeżeniami użytkowania krzesełka. Oto pierwsze:
- kółka i nóżki podfilcowałam, już mi nie ryją paneli,
- ceratowa tapicerka sprawdza się w czyszczeniu znakomicie, szczególnie jak dzidź pluje lub wytrąca łyżeczkę z rączki mamusi. Przetestowaliśmy to . Niestety jest też minus - dłuższe siedzenie kończy się spoconą główką i pleckami - wiadomo cerata nie przepuszcza powietrza. Obecnie podkładam pieluszkę,
- pewnie następnym razem (wiadomo nie będzie go) kupiłabym krzesełko na czterech kółkach - pewnie lepiej się by go przeprowadzało, szczególnie ciężko przemieszcza się z małym w środku (nie mam za co złapać, żeby je odchylić do tyłu).

Generalnie jestem zadowolona z krzesełka - piszę o minusach, bo to bardziej Was interesuje.
Nie, tylko na baterię (R20 chyba). Ale to jest stary model, mam ją już ładnych kilka lat.

Dzięki za spostrzeżenia . We wszystkich krzesełkach, które oglądałam tapicerka była ceratkowa i chyba też wszystkie miały 2 kółka

H. MacLeod

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości