|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Agravka napisala ze 14t4d wiec teoretycznie 15tc ale jej chodzilo chyba
ze jest to 4 dzien 14 tygodnia czyli 13t4dni, jak wroci to wytlumaczy. ale jesli tak to jeszcze nie za pozno na przesiewowe
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez nic nie mowila o genetycznym USG i jak bylam na USG w 12 tygodniu to tez nic nie gadala i dopiero po sie okazalo ze to bylo to USG wlasnie bo mierzyla przeziernosc itd
|
|
|
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie nie byłam pewna czy do 14 tygodnia skończonego czy do jego poczatku czyli końca 13 ... zamieszałam trochę ![]() Ale skoro gin C tak umówił to chyba wie co robi
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
pisałam kilka stron wcześniej, ze ja widziałam w 13 tyg jakby cos wystawało miedzy nóżkami( i nie była to pępowina) , ale doktor powiedział, ze jeszcze nie można określic , a gin Alguien zdaje się mówiła , ze narządy na tym etapie się jeszcze wchłaniają .Mi powiedział, że płeć poznamy na następnej wizycie czyli w 17 tyg. bo narządy się jeszcze formują .
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-01-13 o 11:20 |
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze to mi klina nabiłyście. Ostatnie USG dopochwowe miałam chyba jakos w 7 tc. Strasznie sie dziwię, że nic mi nie powiedziała o tym przesiewowym. Raczej jest dokładna i skrupulatna. Muszę z TŻ pogadać jak sie obudzi.
|
|
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może dlatego twój gin Ci nie mówił bo nie ma podstaw-zagrożenia. Ja się zglosiłam prywatnie a ty chodzisz na NFZ czy też prywatnie? A może zrobi ci to badanie tylko nie precyzował dokładnie nazwy? Aha i ja pierwsze usg w 8tc miałam dopochwowe a teraz już przesiewowe-genetyczne przez brzucha
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-01-13 o 11:34 |
|
|
|
|
#3068 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Dziewczynki!
Nie jestem w stanie za Wami nadążyć, ja byłam na wizycie u ginka, druga wizyta i drugie usg, ale to pewnie dlatego, że miałam jakiegoś krwiaczka i chciał sprawdzić co z nim, ale ładnie się wchłonął. Na usg przesiewowe umówiłam się na 5 lutego. Narazie Fasolka jest zdrowa i wesolutka. Fika sobie rączkami i nóżkami więc mamie też od razu poprawił się humor
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja usg przez brzuch miałam już w 10tc, ale w bieliźnie , nie ubierałam spodni bo nie był pewny czy się uda. |
|
|
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej nie robiła mi podań, bo ostatnie 2 razy badała mnie tylko ginekologicznie. |
|
|
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślałam że u mojego są zapisy dokładne na godziny i ilośc pacjentek ograniczona i sądziłam, że nie uda mi się zapisac bo on ma bardzo dużo pacjentek a tu przez telefon mnie pytał który tydzień, no to ja że 13 i 5 dni a on że to natychmiast jutro mam być jeśli chcę to badanie bo potem to będzie za późno.
|
|
|
|
#3072 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przy przezierności karkowej nie pytają czy są wskazania tylko robią, a jak Ci wyjdzie za duża to wtedy dopiero zleca się specjalistyczne badania. A to jest po to, ponieważ jeśli okaże się, że dziecko ma wadę to trzeba inaczej prowadzić ciążę, tak mi gin powiedział. Na wydruku z usg powinna być zaznaczone NT - to jest właśnie przezierność. Ja to miałam robione podczas zwykłego usg dopochwowego. Jak Ci się nie uda to pewnie nie ma co wpadać w panikę, jesteś młoda (choć to niczego nie wyklucza, a tylko zmiejsza prawdopodobieństwo) wiadomo, że lepiej zrobić niż nie. Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-01-13 o 12:22 |
|
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
sprawdzilam moj wydruk z usg z 12 tc i mam NT 1mm
kurde gadalam z dziewczyna ktora chodzila do mojej ginki i okazuje sie ze ona tez tylko 3 razy robi USG czyli jutro nie bede miala a myslelismy ze moze uda sie zobaczyc plec
|
|
|
|
#3074 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane.
policzylam jeszcze raz i jestem w 13 tygodniu i 4 dniu. takze chyba ok dzieki za pomoc ))
|
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak wiec przeziernosc byla dobra mi ginka mowila ze jak jest powyzej 3 to wtedy mozna zaczac sie martwic a u nas bylo niecale 2 mm ja tak sie zastanawiam czy na pn sie umowic sie na prywatna wizyte z usg 3d bo chaiala bym zeby tz tez przy tym byl a on w srode juz wyjezdza a to bedzie poczatek 16tc wiec mam nadzieje ze uda sie podejrzec plec dzidzi ale chce isc do ordynatora mojego szpitala `jest bardzo fajny przeprowadzal mi rowniez zabieg bo moja ginka gdy ja ostatnio spytalam kiedy uda odejrzec nam sie lec to ona powiedziala ze kolo dwudziestego ktoregos tc
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
Mój stary gin mówił, że przeziernośc nalezy juz do badań prenatalnych i że on tego nie robi bo sprzęt za słaby i że to tylko prywatnie moge załatwić i że wogóle po co skoro nie ma zagrożenia.
|
|
|
#3077 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czesc dziewczyny jestem w tej samej sytuacji tez mam 25lat tez chodze prywatnie i nic mi moja gin nie powiedziala o przesiewowym teraz to i tak juz jeste za pozno bo to juz 15tc. 21 mam wizyte wiec ja zapytam dlaczego mi takie usg nie zrobila. |
|
|
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robi podobno usg na takim starym aparacie sprawdza tetno itd ale tam pewnie nie bedzie nic widac. to maz nie wchodzi z toba na usg? |
|
|
|
|
#3079 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój tż ma opryszczke odkąd się poznaliśmy czyli jakies 5 lat i to taka straszną wywala mu wargi nad wargami w nosie no poprostu wygląda tragicznie i to tak srednio co 2-3 miesiące i ja też mimo styczności bo jakoś tam bardzo nie uważaliśmy żeby mnie nie dotkną przez pare lat nie zarażałam się dopiero jakiś rok temu i mnie tez już wysypuje co jakiś czas ;/Cytat:
![]() Cytat:
poprostu nie akceptuje tego zapachu nawet bue jestem wstanie zjesc niczego co ma w sobie czosnek ;/Cytat:
![]() ja za tydzień znowu wizyta u gin to będzie 12 tydzień 2 dzień i cichutko licze że może jakoś uda się podpatrzeć że to chłopak o ile będe mieć robione usg
|
||||
|
|
|
#3080 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
itakasia córcie masz bardzo bardzo ładne!! Takie małe strojnisie widać, biżuteria nie pogadasz.. )
Edytowane przez kociamborek Czas edycji: 2010-01-13 o 13:08 |
|
|
|
|
#3081 |
|
Rozeznanie
|
siemka dziewczyny jak wam dzień mija?? Mi strasznie powoli, mimo że mam dużo roboty w pracy :/
Byłam dzisiaj w Urzędzie Pracy i przy okazji poszłam się zważyć. 57,5:/ Nieźle.
|
#3082 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hehe to mozemy sobie podac reke ja tez nienawidze czosnku po prostu nie moge zjesc nawet sosou.do tego stopnia mam awersje do niego ze jak moj tz zje cos z sosem czosnkowym to o buziaku ode mnie moze zapomniec
|
|
|
|
|
#3083 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzialam ostatnio malusenkiego chlopca i tez kochani wiec w sumie jest mi obojetnie byle bym juz wiedziala plec zebym mogla zaczac kuowac wiecej ubranek bo nieziemsko mnie korci choc ostatnio nawet udalo nam sie dojsc do jakiegos porozumienia i dla chlopca wybralismy Adrian Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
|
|
#3084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3085 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może też kwestia lakarz a lekarz. Ja naprawdę o moim "państwowym" mogę dużo dobrego powiedzieć i nie żałuję jak na razie wyboru. |
|
|
|
|
#3086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3087 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- anoxa- ;16434737]no niestety moj maz racuje za granica i nie bylo wczesniej mozliwosc zeby byl ze mna na usg dlatego teraz sie uparlam zebysmy oszli przed jego wyjazdem prywatnie razem i to juz bedzie 16tc wiec mamy nadzieje na odejrzenie plci mam nadzieje ze sie nie rozczarujemy i ze bedzie Maja widzialam ostatnio malusenkiego chlopca i tez kochani wiec w sumie jest mi obojetnie byle bym juz wiedziala plec zebym mogla zaczac kuowac wiecej ubranek bo nieziemsko mnie korci choc ostatnio nawet udalo nam sie dojsc do jakiegos porozumienia i dla chlopca wybralismy Adrian No nie, ale mnie dobiłaś a dopiero co wczoraj pisałam że chcę dla syna imię Adrian a mój TŻ nie chce się zgodzić.Proszę powiedz jak ty to zrobiłaś ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Polecam Wam fajną stronkę dla tych które szukają ciuszków ciążowych ![]() Ceny różne, w promocji nieraz coś fajnego!!! http://www.mamadama.pl/ Nawet w dziale wyprzedaże jest ładna sukienka ciążowa- zielona Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-01-13 o 14:39 |
||
|
|
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i chociaz to mu przypasowalo ![]() dziewczyny co byly na usg a gdzie fotki dzidziusiow??
http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgfekq97lk.png Edytowane przez anoxa Czas edycji: 2010-01-13 o 14:39 |
|
|
|
|
#3089 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już kiedyś wrzucałam link do spodni i koszuli z tej stronki![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
A mój dzidziuś na ostatnim zdjęciu wyszedł jak taki mały kurczaczek (został juz ochrzczony tweety) bo tak podkurczył śmiesznie raczki i nóżki
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
hehe na swieta wszyscy sie nabijali z mojego dzidziusi i mowili ze to balwanek bo widac same koleczka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.

"
ze jest to 4 dzien 14 tygodnia czyli 13t4dni, jak wroci to wytlumaczy. ale jesli tak to jeszcze nie za pozno na przesiewowe

czyli jutro nie bede miala
))
poprostu nie akceptuje tego zapachu nawet bue jestem wstanie zjesc niczego co ma w sobie czosnek ;/