|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Dobra, nie ma to tamto... odłączam neta i biorę się za pisanie pracy! Ze wszystkim jestem w lesie...
---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Jeszcze tylko wyliżę talerz po sosiku pomidorowym...
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
|
|
#4472 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w ogole mam problem z kupieniem ladnego biustonosza na moje donice, bo takie rozmiary sa tylko w sklepach typowo bielizniarskich, a wszelkie ladne fasony kosztuja ok. 15ozł, a to za duzo na moja studencka kieszen ![]() serum eveline rozgrzewajace jest cudowne! ![]() Cytat:
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|||
|
|
|
#4473 |
|
Zadomowienie
|
witajcie ;*
dziewczynki nie raz piszecie ze piekłyście to chlebek to ciastka w mikrofalowce...a da sie tak?? ;D bo przyznam szczerze ze ja ja używam tylko do podgrzania. upiecze sie w niej coś?? nie sflaczeje?? w takim razie jak ustawiacie parametry?a może macie jakaś lepiej wyposażoną ta mikrofale )
|
|
#4474 |
|
Raczkowanie
|
margot - mysle, ze to normalne z tym @, u mnie miesiac , rowniotkie 4 tygodnie sie spoznil, czyli wyszlo na to ze miesiac nie mialam :P , i tak sobie pomyslalam, że to byłoby fajnie mieć @ co drugi miesiąc hehe
Berlinianka - jesteś wysoka i może dlatego nie widać Twoich kg, jak dla mnie wygladasz świetnie, ja to przed nikim nie rozebrałabym się do stroju kąpielowego, a jeśli ktoś próbował by mi zrobić wtedy zdjęcie to chyba bym zabiła .. niestety wiem jak wyglądam ... dlatego zzazdroszczę Ci , bo wyglądasz suuuper ![]() A teraz właśnie przypomniał mi się mój sen ... ochh, śnił mi się jakiś uroczy osobnik męski , który mnie całował, najlepsze , że miał kędziorki czarne, a ja za kręconymi nie przepradam u panów, skąd ja tego faceta wzięłam Powiem wam, że to forum jest lepsze od książki
|
|
|
|
#4475 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny,
ja mam zamiar przejść na tą dietę ale mam pytanko, czym mogę słodzieć herbatę czy kawę? Bo taka niesłodzona nie idzie w ogóle. Ciekawa jestem jak mi pójdzie bo próbowałam już wielu i niestety nic. W weekend mam urodzinki synka więc zacznę od poniedziałku. Macie jakieś szczególne rady w skrucie? |
|
|
|
#4476 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Margot ciekawe co by powiedział na to dziadek Freud? hehhehehe- ukryte pragnienia ? Właśnie przypomniałaś mi co mi się śniło! Śmiejące się Embriony ludzkie w odpływie wanny! Boshe co za koszmar! Ale sprawdziłam w senniku i okazuje sie, że to dobrze-"śniący się płód jest rozumiany jako odciążenie organizmu i jego narządów, pewnego rodzaju oczyszczenie"- normalnie wyśniłam spadki wagowe---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- sorki - to było do nulga`i ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
Oczywiście, że możesz słodzić......ale słodzikiem i to w ograniczonych ilościach. Mi też na początku nie wchodziła, ale idzie się przyzwyczaić- wyobrażaj sobie, że pijesz słodką---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
Też kiedyś taki miałam- jak byłam młoda i piękna- a teraz....jakbym nie zaczęła diety, to lustrzyca by mi groziła |
|||
|
|
|
#4477 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja piekę i chlebek i ciasto w mikrofali. Mam starą mikro bez bajerów. Nastawiam na moc 700 i piekę wg przepisów z przepisowni np. chleb 4 min. Wszystko wychodzi mi super. Pozdrawiam Wszystkie Dukanki! Gratuluję spadków i życzę kolejnych!
|
|
#4478 |
|
Raczkowanie
|
hehe Fero_monka, mysle ze towarzysz Freud , by sie zdziwil
wiecie co , ja to uwielbiam ta ikonke --->
|
|
|
|
#4479 |
|
Rozeznanie
|
oszzzz ja jestem dzisiaj glodna caly czas, co by tu wciagnac
|
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
ja wciągnęłam pulpety w sosie koperkowym. Pulpety na parze gotowałam, jamiś
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was Dziewczynki!
Mam nadzięję, że przyjmiecie mnie do grona Dukanek ![]() Stosuję tą dietę od poniedziałku. Niestety dopiero dziś kupię wagę, bo moja się zepuła i nie wiem ile już zrzuciłam (o ile coś wogóle ) Ściśle stosuję się do książki i coraz bardziej mi się podoba ta dieta. Dziś rano jadłam coś pysznego. Zrobiłam te placuszki Dukana z otrąb, jajka i serka, a następnie posmarowałam je serkiem homogenizowanym i położyłam na to plaster łososia wędzonego. Niebo w gębie! Mogłabym się tylko tym żywić
|
|
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu nei mozesz?
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#4483 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i slinotoku dostala a jakze (bezcenne) a ja ja pytam ty wiesz ile bys musiala w knajpie za taka przystawke zabulic tak wiec witaj |
|
|
|
|
#4484 |
|
szamanka
|
Witam wszystkie Dukanki!
Dziś 3. dzień I fazy. I nawet nie byłam taka głodna na zajęciach jak wczoraj więc powinno być lepiej.Teraz piję kawę z mlekiem 0,5%, ale średnio mi smakuje...
|
|
#4485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też uwielbiam takie kanapeczki tylko serek mieszam z chrzanem, bo jakoś mi do łososia pasuje. Pycha
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
przypomnialo mi sie. NA urlop pojechalam z paczka otrab owsianych, a jakze. Na sniadanie zalewalam 3 lyzki filizanka cieplego mleka i dawalam im chwile na wchloniecie a nastepnie zalewalam to jogurtem naturalnym (oni tam mieli taki juz slodzony ale to mozna slodzik dodac). Pycha bylo. Cale 2 tygodnie na sniadanie wcinalam.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#4487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otręby są pyszne pod każdą postacią. Szkoda, że można je jeść tylko raz dziennie
|
|
|
|
|
#4488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Polecam też w naszym koktajlu proteinowym
|
|
|
|
|
#4490 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hehe bo jem od poniedzialku do czwartku p a od piatku do niedzieli pw ,coby na weeken dobra surowke zjesc startuje z 67 kg(schudlam z 76 na 66 ( po swietach doszedl kg) wiec start 67
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
|
#4491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4492 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mówiły że nie warto bo przepisy są wymyslne i lepiej samemu kobinować i korzystac z przepisowni, ale decyzja nalezy oczywiście do Ciebie.
|
|
#4493 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=wiolqn;16436036]przypomnialo mi sie. NA urlop pojechalam z paczka otrab owsianych...
wiolqn pytanie do Ciebie- jako experta- kumpelka zakupiła mi otręby z 4 zbóż (skład: o. jęczmienne, o. żytnie, o. pszenne, o. owsiane) , a wszędzie piszecie tylko o owsianych i ewentualnie pszennych. Czy taka mieszanka jest dozwolona, a jak tak to w jakich ilościach? |
|
|
|
#4494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będę w empiku to ją dokładnie przejrzę i zobaczę czy warto kupić.
|
|
|
|
|
#4495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Głowy nie dam ale raczej jest. A książki nie warto kupować - wg mnie. |
|
|
|
|
#4496 |
|
Rozeznanie
|
alamig ja tez uwazam ze ta ksiazka jest zbyteczna.nie ma w niej nic ciekawego zadnego przepisu z niej nie wykorzystalam.
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
|
|
|
#4497 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
Dobre
Dziękuję dziewczyny za radę. Pieniążki, które bym wydała na tą książkę zainwestuję w lepszą wagę. Bardziej mi się przyda
|
|
|
|
#4499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=Fero_monka;16436740] Cytat:
||
|
|
|
#4500 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.

cuuuudo po prostu
w ogole mam problem z kupieniem ladnego biustonosza na moje donice, bo takie rozmiary sa tylko w sklepach typowo bielizniarskich, a wszelkie ladne fasony kosztuja ok. 15ozł, a to za duzo na moja studencka kieszen

i to w ograniczonych ilościach. Mi też na początku nie wchodziła, ale idzie się przyzwyczaić- wyobrażaj sobie, że pijesz słodką
Ja się tak napięłam, żeby brzuch wciągnąć