2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają - 13 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-13, 12:30   #2941
lain
Zakorzenienie

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
jednak dom bez zwierzaka taki pusty...
zgadzam sie
ja juz namawiam rodzicow TZa, zeby sobie przygarneli jakiegos kotka to im od razu weselej bedzie. juz po slubie siostry TZa maja czesciowy syndrom opuszczonego gniazda, a po naszym slubie jak zostana sami z soba to juz w ogole chyba mama TZa nie bedzie wiedziala co z soba zrobic ja sobie nie wyobrazam nie miec zwierzatka. jakos tak jest lepsza atmosfera w domu jak jest jakis futrzak

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Ja tez wolalabym niepubliczne podziekowania, ale pozbawilam juz moja mame blogoslawienstwa, wiec chce jej zrobic przyjemnosc (bo wiem, ze jej strasznie zalezy na tym, nawet jak nic nie mowi). Co do rodzicow TZ-a, to moze byc smiesznie, bo oni nie maja takiej tradycji i pewnie beda niezle zawstydzeni
u mnie nie bedzie i blogoslawienstwa i publicznych podziekowan. tzn na razie rodzice niby chca blogoslawienstwo, ale jak ich uswiadomie jak to wyglada (bo chyba nie zdaja sobie sprawy) to moze sobie dadza spokoj, a TZ swoim dosadnie powie, ze sie w cos takiego nie bawimy

Cytat:
Czy ktoras z was tanczy pierwszy taniec do piosenki z cd, bo nasz zespol napewno zadnej z nich nie zagra, a moja mamuska sie burzy, ze mamy cos innego wybrac (nigdy w zyciu!)?
my mamy zamiar zatanczyc do muzyki z cd nasz zespol raczej nam nie zagra muzyki do tanga z reszta wole tanczyc do czegos do czego wczesniej moge pocwiczyc. a zespol zawsze moze zrobic jakas swoja wersje (albo zagrac szybciej/wolniej) i wtedy klops jak juz taniec jest opracowany do wersji oryginalnej
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 12:37   #2942
madmuazelle
BAN stały

Dot.: 2010 r. nadchodzi więc PM oznajmiają iż ze stanu "PANNY" w "ŻONY" sie zmieniają

Chilanes,pytanko za 100 punktów. Ja widze,że na naszej liście dalej są osoby które się w ogóle nie udzielają?? Why?
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 12:57   #2943
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość

u mnie nie bedzie i blogoslawienstwa i publicznych podziekowan. tzn na razie rodzice niby chca blogoslawienstwo, ale jak ich uswiadomie jak to wyglada (bo chyba nie zdaja sobie sprawy) to moze sobie dadza spokoj, a TZ swoim dosadnie powie, ze sie w cos takiego nie bawimy
Moi juz wiedza, ze blogoslawienstwa nie bedzie i na poczatku moja mama probowala sabotowac te decyzje, np jechalismy do cioci, siedzimy przy obiedzie, a tu moja mama ni z gruszki ni z pietruszki: Haniu, a wiesz, ze oni nie chca blogoslawienstwa?
Ciotka: Cooooooooo? A dlaczego?
Ja: A nie chce mi sie wszystkim po kolei tlumaczyc, w zaproszeniach dostaniecie list wyjasniajacy
Ciotka: Jak to tak mozna? Przeciez to tradycja....no jak to?(i tu foch)
Ja: Zadecydowalismy i nic nie zmieni naszej decyzji.
Ciotka: (z jeszcze wiekszym fochem) To ja w takim razie nawet do ciebie nie przyjade do domu przed slubem, tylko prosto do kosciola pojade (jakby mi do szczescia jej obecnosc w domu byla potrzebna)
Ja: Wlasnie mialam zaproponowac, poniewaz mieszkacie dosc blisko i nie potrzebujecie sie po podrozy przebrac, zebyscie jechali prosto do kosciola ( i tu slodka minka).

Teraz juz sie przyzwyczaili do tej mysli i jakos nawet nie wspominaja, ale podziekowanie im zrobie, bo moja mama uwielbia takie publiczne podziekowania, ja ja kocham, wiec na jakis kompromis pojde

Cytat:
my mamy zamiar zatanczyc do muzyki z cd nasz zespol raczej nam nie zagra muzyki do tanga z reszta wole tanczyc do czegos do czego wczesniej moge pocwiczyc. a zespol zawsze moze zrobic jakas swoja wersje (albo zagrac szybciej/wolniej) i wtedy klops jak juz taniec jest opracowany do wersji oryginalnej
To jest prawda, ze jednak zespol moze grac w troche innym rytmie i wtedy miesiace cwiczen na nic. Gdybysmy tanczyli do Take That, to pod koniec piosenki chce zeby moj brat z siora sie wlaczyli do tanca i moze moja druga siora z Calebkiem (ale bedzie przeslodzone)

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Chilanes,pytanko za 100 punktów. Ja widze,że na naszej liście dalej są osoby które się w ogóle nie udzielają?? Why?
Ja sie zaraz udziele Przepisy wam powstawiam
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 13:02   #2944
aicila
Rozeznanie

Cytat:
troszkę mnie zszokowałaś tym, że nie chcesz dostać błogosławieństwa od rodziców... ja sobie nie wyobrażam, żeby zabrakło tego elementu. wiem, że może wtedy być wielki płacz i w ogóle smutno jakoś się zrobi, ale nie potrafiłabym sobie wyobrazić ślubu bez tego. kameralnie bo tylko w gronie najbliższej rodziny, ale błogosławieństwo od rodziców chcemy dostać.
no chyba, że planujesz pokazać się Tż dopiero w kościele??

Cytat:
ja wymyslilam, ze postawie kolo talerzykow winietko-podziekowania o takie http://moda.allegro.pl/item869970396...iekowania.html tylko jeszcze nie wiem co sie znajdzie w srodku. te migdaly cos mi sie nie widza. wolalabym wlozyc jakas dobra czekoladke z naszym zdjeciem o taka http://moda.allegro.pl/item872008802..._120_sztu.html
świetne te czekoladki muszę je Tż pokazać (mam nadzieję, że do października będą je jeszcze robili )
winietki zresztą też fajne, tyle tylko, że my ich nie będziemy potrzebowali, bo nie dostałam zezwolenia na to ani od Tż ani od rodziców ani od teściów :/

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
u nas z tym nie ma żadnego problemu jak razem śpimy i rano nie trzeba nigdzie iść to gdzieś koło godziny 10 otwieramy po jednym zaspanym oku i tak trącamy się nawzajem, że może by już czas wstawać ale potem jeszcze sie przytulimy do siebie i tak do 11 jeszcze drzemiemy całe szczęście bo jakby mi tż o 7 rano wstawał to chybabym go musiała gdzieś zamykać w piwnicy jeszcze na 3 godziny żeby sobie pospać

dziewczyny spadam na zajęcia a potem do domku i tżcika i wrócę dopiero w niedzielę więc możecie tęsknić
my mamy tak samo. oboje uwielbiamy spać, więc nie ma problemu z tym, że ktoś kogoś budzi i nie daje mu spać... a nawet jeśli obudzimy się za wcześnie to potrafimy przeleżeć w łóżku bezczynnie (prawie ) jeszcze jakieś 2 godziny

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 13:07   #2945
agator74
Rozeznanie

A u nas bedzie tradycyjny slub, beda podziekowania i blogoslawienstwo. Zreszta nie nie wyobrazam sobie zeby nie bylo blogoslawienstwa. Chociaz z tymi podziekowaniami to juz jednak glupio ale niech bedzie raz sie ma slub i wesele a rodzice raz w zyciu wydaja corke za maz i niech sie ciesza
matko zrobilam sobie cwiczenia na ramiona brzuch i nogi i malo co zawalu nie dostalam, bo wzorowalam sie na panu z you tube
u was tez sloneczko sie przebija przez chmury, fajnie lubie jak jest snieg i sloneczko swieci

Kubuś jest już z nami 19.03.2012
agator74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 13:08   #2946
Esti10
Zakorzenienie

Ja tez sie udziele i pochwale sie, ze dzisiaj wlasnie przyszly zaproszenia
ale sa sliczne
ja znalazlam takie cos i chyba to zrobie co sadzicie?
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 13:09   #2947
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Na jakiej liście? PM2010? Bo są PM 2010, które kiedyś na tym watku zagościły i mam je wykreślić skoro tu kiedyś były, czasem bywają, a może jeszcze przybędą?
Nie wiem... mi one nie przeszkadzają... Jak Wam przeszkadzają, to je pousuwam, ale nie widzę takiej potrzeby, czy powodu w sumie.

Esti10 dla mnie mało powierzchni do pisania i chyba lepiej postawić czekoladkę obok normalnej winietki.

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2010-01-13 o 13:11
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 13:13   #2948
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Na jakiej liście? PM2010? Bo są PM 2010, które kiedyś na tym watku zagościły i mam je wykreślić skoro tu kiedyś były, czasem bywają, a może jeszcze przybędą?
Nie wiem... mi one nie przeszkadzają... Jak Wam przeszkadzają, to je pousuwam, ale nie widzę takiej potrzeby, czy powodu w sumie.

Esti10 dla mnie mało powierzchni do pisania i chyba lepiej postawić czekoladkę obok normalnej winietki.
ale ja bede robic normalne prostokatne winietki, nie takie okragle to jest tylko przyklad
Stary 2010-01-13, 13:15   #2949
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Moi juz wiedza, ze blogoslawienstwa nie bedzie i na poczatku moja mama probowala sabotowac te decyzje, np jechalismy do cioci, siedzimy przy obiedzie, a tu moja mama ni z gruszki ni z pietruszki: Haniu, a wiesz, ze oni nie chca blogoslawienstwa?
Ciotka: Cooooooooo? A dlaczego?
Ja: A nie chce mi sie wszystkim po kolei tlumaczyc, w zaproszeniach dostaniecie list wyjasniajacy
Ciotka: Jak to tak mozna? Przeciez to tradycja....no jak to?(i tu foch)
Ja: Zadecydowalismy i nic nie zmieni naszej decyzji.
Ciotka: (z jeszcze wiekszym fochem) To ja w takim razie nawet do ciebie nie przyjade do domu przed slubem, tylko prosto do kosciola pojade (jakby mi do szczescia jej obecnosc w domu byla potrzebna)
Ja: Wlasnie mialam zaproponowac, poniewaz mieszkacie dosc blisko i nie potrzebujecie sie po podrozy przebrac, zebyscie jechali prosto do kosciola ( i tu slodka minka).

Teraz juz sie przyzwyczaili do tej mysli i jakos nawet nie wspominaja, ale podziekowanie im zrobie, bo moja mama uwielbia takie publiczne podziekowania, ja ja kocham, wiec na jakis kompromis pojde
Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
troszkę mnie zszokowałaś tym, że nie chcesz dostać błogosławieństwa od rodziców... ja sobie nie wyobrażam, żeby zabrakło tego elementu. wiem, że może wtedy być wielki płacz i w ogóle smutno jakoś się zrobi, ale nie potrafiłabym sobie wyobrazić ślubu bez tego. kameralnie bo tylko w gronie najbliższej rodziny, ale błogosławieństwo od rodziców chcemy dostać.
to moi rodzice raczej nie z tych, ktorym by specjalnie na takiej formie blogoslawienstwa zalezalo (calowanie kryrza, kleczenie itp.). a TZ juz dawo temu rodzicom zakomunikowal, ze blogoslawienstwa nie bedzie i ciezko, ale to przyjeli do wiadomosci. tylko, ze nagle nam na spotkaniu rodzicow tesciowie wypalili do moich rodzicow "no i blogoslawienstwo. oczywiscie bedzie?" a moi rodzice chyba troche zaskoczeni "a jakze "
i na nic sie zdaly moje protesty. no ale ja jeszcze pogadam z moimi rodzicami, TZ ze swoimi i tak zrobimy zeby tego elementu nie bylo rownie dobrze rodzice nas moga poblogoslawic (tzn. powiedziec dobre slowo na nowa droge zycia, bez zadnego kleczenia) w trakcie zyczen pod kosciolem oni poblogoslawia, a my podziekujemy

aicila ja chce isc do oltarza z TZem (w koncu razem wkraczamy w nowe zycie), wiec normalnie po mnie przyjedzie z kwiatami

Cytat:
winietki zresztą też fajne, tyle tylko, że my ich nie będziemy potrzebowali, bo nie dostałam zezwolenia na to ani od Tż ani od rodziców ani od teściów :/
u mnie przeciwko winietkom byli tylko tesciowie, ale jak im przypomnielismy gdzie z TZem wyladowalismy na weselu jego siostry to sie zgodzili

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
ja znalazlam takie cos i chyba to zrobie co sadzicie?
fajne aczkolwiek wole moje krzeselka

zjadlam calego brokula i rybke na parze chyba sie nie rusze

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2010-01-13 o 13:17
Stary 2010-01-13, 13:18   #2950
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
ale ja bede robic normalne prostokatne winietki, nie takie okragle to jest tylko przyklad
ale duzą winietka wetknięta tak w czekoladkę dla mnei wyglądałaby śmiesznie i nieproporcjonalnie
Stary 2010-01-13, 13:20   #2951
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
ale duzą winietka wetknięta tak w czekoladkę dla mnei wyglądałaby śmiesznie i nieproporcjonalnie
i będzie za ciężkie i może się przewrócić
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 13:26   #2952
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
i będzie za ciężkie i może się przewrócić
spoko dziewczyny wszystko bedzie zrobione tak zeby bylo proporcjonalne nie jestem przeciez jakas lewe zeby walnac jakis ogromniasty i ciezki prostokat ktory przewroci pralinke
Stary 2010-01-13, 13:27   #2953
aicila
Rozeznanie

Cytat:
to moi rodzice raczej nie z tych, ktorym by specjalnie na takiej formie blogoslawienstwa zalezalo (calowanie kryrza, kleczenie itp.). a TZ juz dawo temu rodzicom zakomunikowal, ze blogoslawienstwa nie bedzie i ciezko, ale to przyjeli do wiadomosci. tylko, ze nagle nam na spotkaniu rodzicow tesciowie wypalili do moich rodzicow "no i blogoslawienstwo. oczywiscie bedzie?" a moi rodzice chyba troche zaskoczeni "a jakze "
i na nic sie zdaly moje protesty. no ale ja jeszcze pogadam z moimi rodzicami, TZ ze swoimi i tak zrobimy zeby tego elementu nie bylo rownie dobrze rodzice nas moga poblogoslawic (tzn. powiedziec dobre slowo na nowa droge zycia, bez zadnego kleczenia) w trakcie zyczen pod kosciolem oni poblogoslawia, a my podziekujemy

aicila ja chce isc do oltarza z TZem (w koncu razem wkraczamy w nowe zycie), wiec normalnie po mnie przyjedzie z kwiatami

u mnie przeciwko winietkom byli tylko tesciowie, ale jak im przypomnielismy gdzie z TZem wyladowalismy na weselu jego siostry to sie zgodzili
fakt, to błogosławieństwo to jest trochę taka "szopka", ale moi rodzice (zresztą rodzice Tż) są religijni, więc nawet nie chcę odebrać im tej "przyjemności"

ja też jakoś nie jestem przekonana do tego "amerykańskiego" stylu wprowadzania do kościoła PM przez ojca... (a jeśli i tak młoda para widzi się i tak wcześniej w domu to to już jest zupełna głupota)
ja, tak jak ty chcę wkroczyć u boku mego Tż do kościoła.
a właśnie skoro o tym mowa, to powiedzcie mi dziewczyny co u was gra organista jak młodzi idą do ołtarza?

a co do tych winietek, to mi wszyscy powtarzają, że to jest mój ślub i ja będę miała najlepsze miejsce, więc mam się innymi gośćmi nie przejmować

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
Stary 2010-01-13, 13:32   #2954
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też jakoś nie jestem przekonana do tego "amerykańskiego" stylu wprowadzania do kościoła PM przez ojca... (a jeśli i tak młoda para widzi się i tak wcześniej w domu to to już jest zupełna głupota)
a właśnie skoro o tym mowa, to powiedzcie mi dziewczyny co u was gra organista jak młodzi idą do ołtarza?

a co do tych winietek, to mi wszyscy powtarzają, że to jest mój ślub i ja będę miała najlepsze miejsce, więc mam się innymi gośćmi nie przejmować
Ja też wkroczę z tżtem do kościoła A przed nami mój mały drużba i druhna
A organista coś tam gra

U nas tez nie będzie winietek. Jeszcze nei byłam na żadnym weselu z winietkami-u nas chyba nadal sa mało popularne
Stary 2010-01-13, 13:34   #2955
lain
Zakorzenienie

Cytat:

organista zagra co sobie zazyczysz mozesz cala oprawe muzyczna sama wymyslic tzn. musi sie to miescic w mszalnych kanonach, aczkowliek czasem sie na pewne rzeczy przymyka oko my z TZem chcemy marsz weselny Wagnera na wejscie http://www.youtube.com/watch?v=P6rX3wlDsVI bedziemy sobie w rytm powoli dreptac

a ja wlasnie chce zeby goscie sie dobrze bawili na moim weselu, a jednak sporo zalezy od towarzystwa w ktore sie trafi przy takim stole
Stary 2010-01-13, 13:46   #2956
agator74
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Ja też wkroczę z tżtem do kościoła A przed nami mój mały drużba i druhna
A organista coś tam gra

U nas tez nie będzie winietek. Jeszcze nei byłam na żadnym weselu z winietkami-u nas chyba nadal sa mało popularne

ja tez bede szla z tztem dla mnie to juz troche takie sztuczne ze z ojcem i w ogole tak po amerykanskiemu
ja tez nigdy nie bylam na weselu z winietkami u nas sa ostro krytykowane no i fakt faktem niech kazdy siada gdzie mu pasuje i z kim, ja bede miala miejsce i tzcik i to najwazniejsze

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
my z TZem chcemy marsz weselny Wagnera na wejscie http://www.youtube.com/watch?v=P6rX3wlDsVI bedziemy sobie w rytm powoli dreptac
u nas w kosciele tez graja ten marsz weselny tylko nie pamietam czy na wejscie czy wyjscie ale chyba jednak na wejscie chociaz sama nie wiem heheh

i moj tata zaproponowal zeby ktos nam wreczyl biale golabki ale ja nie bardzo chcialam bo wkoncu by mi narobil na sukienke, ale jego pasja sa golebie wiec niech ma albo kiedys tez widzialam jak pare golabkow bialych bylo w takim koszu wiklinowym i mlodzi go otworzyli i te golabki wyfrunely, to nawet ladne to bylo

Stary 2010-01-13, 13:55   #2957
aicila
Rozeznanie

Cytat:
organista zagra co sobie zazyczysz mozesz cala oprawe muzyczna sama wymyslic tzn. musi sie to miescic w mszalnych kanonach, aczkowliek czasem sie na pewne rzeczy przymyka oko my z TZem chcemy marsz weselny Wagnera na wejscie http://www.youtube.com/watch?v=P6rX3wlDsVI bedziemy sobie w rytm powoli dreptac

a ja wlasnie chce zeby goscie sie dobrze bawili na moim weselu, a jednak sporo zalezy od towarzystwa w ktore sie trafi przy takim stole
no u nas też grają Wagnera na wejściu i wyjściu. ja bym wolała wchodząc do kościoła coś innego. chyba muszę, troszkę się zagłębić w muzykę klasyczną i coś wybrać a, że chcemy mieć też skrzypaczkę to będę miała pole do popisu

A kto to jest jarosz?
Stary 2010-01-13, 13:59   #2958
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja tak planuje

Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość
A u nas bedzie tradycyjny slub, beda podziekowania i blogoslawienstwo. Zreszta nie nie wyobrazam sobie zeby nie bylo blogoslawienstwa. Chociaz z tymi podziekowaniami to juz jednak glupio ale niech bedzie raz sie ma slub i wesele a rodzice raz w zyciu wydaja corke za maz i niech sie ciesza
matko zrobilam sobie cwiczenia na ramiona brzuch i nogi i malo co zawalu nie dostalam, bo wzorowalam sie na panu z you tube
u was tez sloneczko sie przebija przez chmury, fajnie lubie jak jest snieg i sloneczko swieci
Moi maja 3 corki, wiec moze sobie jeszcze odbija

Cytat:
Mi sie wydaje, ze o klub chodzi Swoja droga pierwszy moj przepis na klubieSmacznego

Cytat:
Moja mama byla nawet sklonna isc na kompromis: bez krzyza, wody swieconej i kleczenia, ale my nie chcemy, bo chcemy sie dopiero w kosciele zobaczyc.

Cytat:
fakt, to błogosławieństwo to jest trochę taka "szopka", ale moi rodzice (zresztą rodzice Tż) są religijni, więc nawet nie chcę odebrać im tej "przyjemności"

Cytat:
ja tez bede szla z tztem dla mnie to juz troche takie sztuczne ze z ojcem i w ogole tak po amerykanskiemu
ja tez nigdy nie bylam na weselu z winietkami u nas sa ostro krytykowane no i fakt faktem niech kazdy siada gdzie mu pasuje i z kim, ja bede miala miejsce i tzcik i to najwazniejsze

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

u nas w kosciele tez graja ten marsz weselny tylko nie pamietam czy na wejscie czy wyjscie ale chyba jednak na wejscie chociaz sama nie wiem heheh

i moj tata zaproponowal zeby ktos nam wreczyl biale golabki ale ja nie bardzo chcialam bo wkoncu by mi narobil na sukienke, ale jego pasja sa golebie wiec niech ma albo kiedys tez widzialam jak pare golabkow bialych bylo w takim koszu wiklinowym i mlodzi go otworzyli i te golabki wyfrunely, to nawet ladne to bylo
Dziewczyny nie ma co demonizowac tradycji amerykanskich, zreszta nie tylko amerykanie maja te tradycje. Moj TZ jako irlandczyk nie wyobraza sobie, ze moglby mnie zobaczyc przed slubem Ja musialam zrobic kompromis miedzy moja wizja slubu, wizja i tradycjami mojego TZ-a, a tym co sobie wymyslila moja mama. Kompromis dosc ciezko, ale chyba z grubsza osiagniety
Stary 2010-01-13, 14:00   #2959
lain
Zakorzenienie

Cytat:

Wagnera zazwyczaj gra sie na wejscie na wyjscie jest Mendelssohn
my juz mamy wlasciwie ustalona ze spiewaczka cala oprawe slubu, musimy sie tylko skontaktowac z organista. ale ona go zna i powiedziala, ze luzik

mi sie nie podoba wypuszczanie golabkow takie to dla mnie troche kiczowate i wlasciwie nie wiem w jakim celu zeby zamanifestowac potrzebe pokoju na swiecie?
ale jak juz chcesz to zrobic dla taty to uwazaj zeby rzeczywiscie Cie nie obsral, bo juz slyszalam takie historie

Cytat:
no u nas też grają Wagnera na wejściu i wyjściu. ja bym wolała wchodząc do kościoła coś innego. chyba muszę, troszkę się zagłębić w muzykę klasyczną i coś wybrać a, że chcemy mieć też skrzypaczkę to będę miała pole do popisu
niektorzy na wejscie jeszcze biora Canon D http://www.youtube.com/watch?v=ljkMI...eature=related, piekny jest, ale mi sie wydaje, ze jak na wejscie jest troche nie w rytm lepsze jest w trakcie mszy np. na podpisywanie papierow
tak sie wlasnie zastanawiam - kiedy sie u Was podpisuje papiery? przed msza, w trakcie czy po

ehh mam zamiar oddac w sobote do poprawienia rozdzial licencjata, a idzie mi jak krew z nosa
Stary 2010-01-13, 14:03   #2960
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
A moze to na wejscie http://www.youtube.com/watch?v=lgh9XTkQTDI ?
Stary 2010-01-13, 14:08   #2961
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Ja tak planuje
(...)
Dziewczyny nie ma co demonizowac tradycji amerykanskich, zreszta nie tylko amerykanie maja te tradycje. Moj TZ jako irlandczyk nie wyobraza sobie, ze moglby mnie zobaczyc przed slubem Ja musialam zrobic kompromis miedzy moja wizja slubu, wizja i tradycjami mojego TZ-a, a tym co sobie wymyslila moja mama. Kompromis dosc ciezko, ale chyba z grubsza osiagniety
nie demonizujemy tradycji amerykańskich, tylko w Polskich warunkach, jest dość śmieszne. a już wprowadzanie syna przez matkę doprowadza mnie do śmiechu. sorry, jeśli ktoś tak to planuje zrobić ale dla mnie to jest kicz i tyle.
co innego w waszym przypadku!! utrzymanie tradycji Tż jest w tym momencie jak najbardziej odpowiednie, bo zawsze w takich sytuacjach trzeba iść na kompromis

Cytat:
my juz mamy wlasciwie ustalona ze spiewaczka cala oprawe slubu, musimy sie tylko skontaktowac z organista. ale ona go zna i powiedziala, ze luzik

niektorzy na wejscie jeszcze biora Canon D http://www.youtube.com/watch?v=ljkMI...eature=related, piekny jest, ale mi sie wydaje, ze jak na wejscie jest troche nie w rytm lepsze jest w trakcie mszy np. na podpisywanie papierow
tak sie wlasnie zastanawiam - kiedy sie u Was podpisuje papiery? przed msza, w trakcie czy po

ehh mam zamiar oddac w sobote do poprawienia rozdzial licencjata, a idzie mi jak krew z nosa
faktycznie Canon D jest przepiękny, ale fakt ciężko byłoby złapać jakiś rytm
a papiery podpisuje się u nas po mszy, tzn. po błogosławieństwie, a przed wyjściem z kościoła.

ja powinnam oddać 3 rozdział magisterki w poniedziałek... a nie mam ani jednego zdania jeszcze :/

A kto to jest jarosz?
Stary 2010-01-13, 14:18   #2962
lain
Zakorzenienie

Cytat:
a papiery podpisuje się u nas po mszy, tzn. po błogosławieństwie, a przed wyjściem z kościoła.
hmm u mnei wlasnie tez. zastanawialam sie czy by tych formalnosci nie przeniesc na juz calkowicie po mszy jak goscie beda jechac na sale, albo calkowicie przed. ale chyba jednak zostawie wlasnie na ten moment przed wyjsciem z kosciola

u mnie ogolnie plan muzyki na slub wyglada tak:

WEJŚCIE:
Wagner – Marsz weselny - Organy solo

PSALM: sopran + organy
ALLELUJA: sopran + organy

OFIAROWANIE:
Fr. Schubert – Ave Maria (B-dur) – sopran + organy

KOMUNIA:
W.A. Mozart – Ave verum (D-dur) – sopran + organy (????)

PODPISYWANIE PAPIERÓW
Canon D Pachelbel’s - organy solo

WYJŚCIE:
F. Mendelssohn – Marsz – organy solo

zastanawiam sie tylko czy na ofarowanie nie dac by czegos innego (na razie jest to, bo TZowi sie podoba). myslalam tez nad aria na strunie G zamiast Canon D, ale aria wydala mi sie za smutna

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2010-01-13 o 14:19
Stary 2010-01-13, 14:19   #2963
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
wydaje, ze jak na wejscie jest troche nie w rytm lepsze jest w trakcie mszy np. na podpisywanie papierow
U nas przed msza ( co nam nie pasuje), dlatego prawdopodobnie pod koniec lutego bede juz zonka cywilna.

Cytat:
nie demonizujemy tradycji amerykańskich, tylko w Polskich warunkach, jest dość śmieszne. a już wprowadzanie syna przez matkę doprowadza mnie do śmiechu. sorry, jeśli ktoś tak to planuje zrobić ale dla mnie to jest kicz i tyle.
co innego w waszym przypadku!! utrzymanie tradycji Tż jest w tym momencie jak najbardziej odpowiednie, bo zawsze w takich sytuacjach trzeba iść na kompromis
A mi sie wydaje, ze to juz powoli przestaje smiesznie wygladac, szczegolnie po wstapienia do UE ludzie tak sie zaczeli mieszac, ze juz czasem nie wiadomo co nasze polskie a co ichsze (ale to tylko taki moj prywatny poglad)
Stary 2010-01-13, 14:30   #2964
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas po mszy. Niestety.Bo goście czekaja na młodych w kościele i to mi się nie widzi. No ale zmienić już tego nei idzie ehhh
Stary 2010-01-13, 14:36   #2965
aicila
Rozeznanie

Cytat:
U nas przed msza ( co nam nie pasuje), dlatego prawdopodobnie pod koniec lutego bede juz zonka cywilna.

A mi sie wydaje, ze to juz powoli przestaje smiesznie wygladac, szczegolnie po wstapienia do UE ludzie tak sie zaczeli mieszac, ze juz czasem nie wiadomo co nasze polskie a co ichsze (ale to tylko taki moj prywatny poglad)
miałam na uwadze tylko i wyłącznie pary niemieszane, od dziada pradziada żyjące w naszej polskiej tradycji, którzy na siłę próbują coś "unowocześnić" i nie bardzo im to wychodzi
ale tak jak mówisz, każdy może mieć inne zdanie na ten temat

A kto to jest jarosz?
Stary 2010-01-13, 14:37   #2966
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
miałam na uwadze tylko i wyłącznie pary niemieszane, od dziada pradziada żyjące w naszej polskiej tradycji, którzy na siłę próbują coś "unowocześnić" i nie bardzo im to wychodzi
ale tak jak mówisz, każdy może mieć inne zdanie na ten temat
Co racja, to racja
Stary 2010-01-13, 14:49   #2967
moniczka2123
Zadomowienie

Czesc PM Kochane daaaawno mnie tu nie byloi prosze jesli taka mozoliwosc istnieje nie wyrzucac mnie z kalendarza bo ja nadal wesele planuje ale moje rzadkie tu przebywanie jest spowodowanie tylko tym ze łącze sie z wami przez komórkę a nie przez komputer bo ten padł. A tak wogole to u mnie zadnych nowości po za twoi ze za miesiac przymiarka pierwsza u krawcowejjuz sie do czekac nie moge i powoli ogladam sie za zaproszeniamii innymi rzeczamii jedna ważna rzecz w koncu moi starsi sie poznali pozdrawiam Goraco

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 14:50   #2968
agator74
Rozeznanie

o matko jak slucham tych utworow to az mnie ciarki przechodza
pomyslec ze nie dlugo my bedziemy kroczyc przy tych melodiach do oltarza

Stary 2010-01-13, 14:57   #2969
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Czesc PM Kochane daaaawno mnie tu nie byloi prosze jesli taka mozoliwosc istnieje nie wyrzucac mnie z kalendarza bo ja nadal wesele planuje ale moje rzadkie tu przebywanie jest spowodowanie tylko tym ze łącze sie z wami przez komórkę a nie przez komputer bo ten padł. A tak wogole to u mnie zadnych nowości po za twoi ze za miesiac przymiarka pierwsza u krawcowejjuz sie do czekac nie moge i powoli ogladam sie za zaproszeniamii innymi rzeczamii jedna ważna rzecz w koncu moi starsi sie poznali pozdrawiam Goraco
mad, ale lawine wywolalas Prosze sie udzielac dziewczyny, bo jak nie to skreslimy z listy i slubu w tym roku nie bedzie:ha haha:
Stary 2010-01-13, 16:18   #2970
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
My również taką oprawe muzyczną będziemy mieć na wejście i wyjście.

Cytat:
mi sie nie podoba wypuszczanie golabkow takie to dla mnie troche kiczowate i wlasciwie nie wiem w jakim celu zeby zamanifestowac potrzebe pokoju na swiecie?
ale jak juz chcesz to zrobic dla taty to uwazaj zeby rzeczywiscie Cie nie obsral, bo juz slyszalam takie historie
Mi również nie bardzo podoba się pomysł z puszczaniem gołąbków.

Ja nie wiem,musze się dowiedzieć kiedy podpisujemy papiery.

Cytat:
mad, ale lawine wywolalas Prosze sie udzielac dziewczyny, bo jak nie to skreslimy z listy i slubu w tym roku nie bedzie:ha haha:
A ja się tylko poprostu zapytałam i nie chodzi mi o club,ani o osoby ktore są na liście,ale jednak też się udzielają od czasu do czasu.Bardziej chodziło mi o osoby,które widnieją i się w ogóle tu nie udzielają.Czy mi to przeszkadza,hm nie chce mi się przekopywac listy by znaleść właściwe ktore biorą ślub i się na wątku udzielają.Nikt nie musi je usuwać/chilanes.

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Zapomniałam dodać,że widze kto się udziela czesto,kto się udziela ale rzadziej a kto nas podczytuje.

Samara2010,Mili150 zapraszamy do dyskusji,my nie gryziemy naprawde.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości