Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;) - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-13, 12:01   #1951
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline
Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)

Madzia, chodziło o system wyboru kolejności. Starosta grupy zrobiła losowo, uwzględniając prośbę tych, kto do niej poszedł wczesniej, ze chce z przodu (bądź określoną lokatę). No i osoby będące na końcu zrobiły szum, że losowanie powinno być jawne, niech zdecyduje los itd itp. A że mamy w grupie siostry bliźniaczki, które są w innych parach, powiedziałam, że niech zdecyduje los to wcale nie jest takie dobre, bo one są we dwie, wracają razem, a bez sensu, żeby jedna jechała osobno a druga kilka godzin później (co jedna z dziewczyn powiedziała...). I jak im nie pasuje ani lista która jest, a części nie pasuje losowość (bo nikt się nie będzie chciał zamienić - taka wredna mentalność), to zaproponowałam tak:
"Proponuję, aby najpierw wchodziły osoby z najlepszymi ocenami, bo to nastawi ją pozytywnie i bardziej przychylnie patrzeć na kolejne odpowiadające pary, a i szybciej wypuści takie osoby. Tak chyba było w zeszłym roku i nie było źle. "
I posypała się na mnie lawina niezbyt miłych słów m.in. "Co to ma znaczyć że nastawi ją pozytywnie-czyli sugerujesz że obecne ułozenie par leci według zdolności poszczególnych osób? Czyli Ci na końcu to debile?" I próbowałam im wyjaśnić, że nie miałam złego zamiaru "Nie sugeruję, że to debile, ani, że lista została ułożona wg "zdolności" ale nie będę ukrywać, że nie wszyscy są stypendystami. ocena nie jest miarą zdolnosci, ale jakby nie było profesorka patrzy przecież na oceny, bo nie zna nas z żadnej innej strony." Ale nic nie wskórałam, bo "Widzę, że pani "STYPENDYSTKA" dokonała podziału na osoby z i bez niego(stypendium) i trochę kłóci się to z tym co napisała wczesniej- bo jakby nie patrzeć podzieliła ludzi na mniej i bardziej inteligentnych- chyba według niej osoby, nie otrzymujące pieniędzy nie zasługują na uwagę." WIęc ja już załamana "Nie mam stypendium, sama miałam jedną poprawkę z patomorfy. Nie rozumiem, dlaczego tak na siłę chcesz pokazać mi, że szykanuję inne osoby w grupie. Przecież oceny są różne, a podeszłam do listy z praktycznego punktu widzenia. Jeśli poczułaś się dotknięta tym, co napisałam, to przepraszam, ale sobie już dorabiasz niepotrzebnie teorię wobec moich poglądów. Co mają do tego pieniądze? Po prostu patrzę na to obiektywnie, a nie przez pryzmat samej siebie."
I ciul. Teraz w kółko mi wypominają

I dzisiaj robiliśmy jawne losowanie kolejności na egzamin z analizy instrumentalnej. Pech chciał, że osoby, które najbardziej wkurzały się, że na tamtej liście są na końcu, wylosowały końcowe miejsca. No cóż... I znów było głośno, że to nie fair, że bla bla bla, że chyba oszukiwał ktoś kto robił numerki. No po prostu Ja się nie odzywam, wylosowałam nr 2

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2010-01-13 o 12:04
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 12:06   #1952
Gwizdak
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)

Madeline, nie przejmuj się, głupie jakieś te dzieciaki w Twojej grupie
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 12:06   #1953
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Madzia, chodziło o system wyboru kolejności. Starosta grupy zrobiła losowo, uwzględniając prośbę tych, kto do niej poszedł wczesniej, ze chce z przodu (bądź określoną lokatę). No i osoby będące na końcu zrobiły szum, że losowanie powinno być jawne, niech zdecyduje los itd itp. A że mamy w grupie siostry bliźniaczki, które są w innych parach, powiedziałam, że niech zdecyduje los to wcale nie jest takie dobre, bo one są we dwie, wracają razem, a bez sensu, żeby jedna jechała osobno a druga kilka godzin później (co jedna z dziewczyn powiedziała...). I jak im nie pasuje ani lista która jest, a części nie pasuje losowość (bo nikt się nie będzie chciał zamienić - taka wredna mentalność), to zaproponowałam tak:
"Proponuję, aby najpierw wchodziły osoby z najlepszymi ocenami, bo to nastawi ją pozytywnie i bardziej przychylnie patrzeć na kolejne odpowiadające pary, a i szybciej wypuści takie osoby. Tak chyba było w zeszłym roku i nie było źle. "
I posypała się na mnie lawina niezbyt miłych słów m.in. "Co to ma znaczyć że nastawi ją pozytywnie-czyli sugerujesz że obecne ułozenie par leci według zdolności poszczególnych osób? Czyli Ci na końcu to debile?" I próbowałam im wyjaśnić, że nie miałam złego zamiaru "Nie sugeruję, że to debile, ani, że lista została ułożona wg "zdolności" ale nie będę ukrywać, że nie wszyscy są stypendystami. ocena nie jest miarą zdolnosci, ale jakby nie było profesorka patrzy przecież na oceny, bo nie zna nas z żadnej innej strony." Ale nic nie wskórałam, bo "Widzę, że pani "STYPENDYSTKA" dokonała podziału na osoby z i bez niego(stypendium) i trochę kłóci się to z tym co napisała wczesniej- bo jakby nie patrzeć podzieliła ludzi na mniej i bardziej inteligentnych- chyba według niej osoby, nie otrzymujące pieniędzy nie zasługują na uwagę." WIęc ja już załamana "Nie mam stypendium, sama miałam jedną poprawkę z patomorfy. Nie rozumiem, dlaczego tak na siłę chcesz pokazać mi, że szykanuję inne osoby w grupie. Przecież oceny są różne, a podeszłam do listy z praktycznego punktu widzenia. Jeśli poczułaś się dotknięta tym, co napisałam, to przepraszam, ale sobie już dorabiasz niepotrzebnie teorię wobec moich poglądów. Co mają do tego pieniądze? Po prostu patrzę na to obiektywnie, a nie przez pryzmat samej siebie."
I ciul. Teraz w kółko mi wypominają

I dzisiaj robiliśmy jawne losowanie kolejności na egzamin z analizy instrumentalnej. Pech chciał, że osoby, które najbardziej wkurzały się, że na tamtej liście są na końcu, wylosowały końcowe miejsca. No cóż... I znów było głośno, że to nie fair, że bla bla bla, że chyba oszukiwał ktoś kto robił numerki. No po prostu Ja się nie odzywam, wylosowałam nr 2
szczerze mówiąc kiedy najpierw idą najlepsi to oczekiwania się powiększają i bardziej wnikliwie ocenia tych gorszych, może więcej osób nie zdać. Jak najpierw pójdzie ktoś, kto nie umie nic to wykładowca cieszy się, że kolejna osoba umie więcej.

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 12:09   #1954
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
szczerze mówiąc kiedy najpierw idą najlepsi to oczekiwania się powiększają i bardziej wnikliwie ocenia tych gorszych, może więcej osób nie zdać. Jak najpierw pójdzie ktoś, kto nie umie nic to wykładowca cieszy się, że kolejna osoba umie więcej.
no to zależy akurat od wykładowcy. Ja jak pytam studentów, jest mi to totalnie obojętne kto wejdzie pierwszy, a kto ostatni. Naprawdę jak ktoś mówi z sensem i coś umie, to można go wyłowić nawet ze stada nieuków, a jak ktoś nic nie umie to i wśród najlepszych wyjdzie z 2 niby im dłużej się odpytuje tym bardziej się jest zmęczonym i faktycznie pod sam koniec już można nie mieć tyle skupienia co na początku, ale wierzcie mi - mi np. student, który nic nie potrafi tak podnosi ciśnienie, że mi energia wraca
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-01-13, 12:10   #1955
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Ilsa, no ta babka z którą mamy ustny, niestety ocenia pod względem poprzedniej pary. Jak kogoś oceni dobrze, to potem już leci... Jak poszły na początek same 5 i 4.5 to potem Ci z niższą oceną mieli łatwe pytania. Ale jak się już jedna sypnęła, bo nie zrozumiała pytania, to potem cała reszta miała oceny 3 albo 3.5 max, niezależnie od odp.... Tylko odniosłam wrażenie, że zamiast pomyśleć - holender, faktycznie tak jest, bo przecież już tego doświadczyli, to odezwały się (moim zdaniem) kompleksy niektórych. No i teraz mam jazdę na calego, bo się w kółko wyżywają za "stypendystów". I się zaczynam zastanawiać, czy faktycznie za ostro nie pojechałam. Ale mimo wszystko nadal mam takie zdanie i pogląd na to.

Gwizdak, dzięki

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2010-01-13 o 12:12
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 12:13   #1956
Gwizdak
Zakorzenienie

Jak tacy zdolni, to niech się za naukę wezmą, też będą mieć stypendia lenie
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-01-13, 12:20   #1957
pagka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Pagka, 4+ dostałam Miałabym 5, ale coś mi się pokiełbasiło w zmianach postępowych
No to super, 4+ to ekstra ocena.
A tymi ludźmi z grupy się nie przejmuj, bo szkoda nerwów. Zawsze znajdą się tacy co potrafią tylko krytykować, ehh życie...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-13, 12:38   #1958
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Hello dziewczynki
Otoz, mam wiesci - niezadowalajace mnie niestety
Rozmawialismy wczoraj z Tztem i wyszlo na to ze naprawde go nie znalam jesli ochodzi o sprawy slubu i wesela.Najprosciej mowiac, on nie chce miec wesela i tej calej szopki(jak to okresla)!!!!!!!!!!!!!!!!! Fajnie co???A najgorsze jest to, ze nigdy przez te 9 lat nie powiedzial slowa na ten temat i nie dal po sobie znac ze tego nie chce!!!!!Przeciez to sa wazne sprawy - dla mnie bylo to ostatnimi czasy marzenie i nagle leglo w gruzachTo okropne-czuje sie troszke oszukana i zwodzona, bo przeciez po co byla ta cala sprawa z pierscionkiem?????Tz mowi, ze pierscionek nie mial byc dla niego krokiem do slubu????!!!!!!! EXCUSE ME!!!!!!!To po co mial byc??????Po prostu koszmar jakis.
Generalnie, owszem, powiedzial ze mnie kocha, ze chce ze mna byc zawsze i ze slub tez owszem, ale cywilny.
Na koniec wyszlo ze sam nie wie czego chce????I zebym dala mu troszke czasu zeby to przemyslal.Parodia jakas. Cale zycie nie myslal????Brak mi slow po prostu.
Teraz zastanawiam sie-po co mu ten czas do namyslu?Nie chce to nie chce -nad czym tu myslec?
No i w skrocie tyle.

A Aleks rozmawiala???bo zanim doczytam to wieki mina....

Edytowane przez gwiazdeczka26
Czas edycji: 2010-01-13 o 12:39
gwiazdeczka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 12:42   #1959
Gwizdak
Zakorzenienie

Nic nie pisała.

Oj Gwiazdeczka.... 3maj się no.... a mówią, żeby z facetem nie gadać o przyszłości bo coś tam.... a potem się człowiek dowiaduje z zaskoczenia... ech...
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-01-13, 12:44   #1960
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Hello dziewczynki
Rozmawialismy wczoraj z Tztem i wyszlo na to ze naprawde go nie znalam jesli ochodzi o sprawy slubu i wesela.Najprosciej mowiac, on nie chce miec wesela i tej calej szopki(jak to okresla)!!!!!!!!!!!!!!!!! Fajnie co???A najgorsze jest to, ze nigdy przez te 9 lat nie powiedzial slowa na ten temat i nie dal po sobie znac ze tego nie chce!!!!!Przeciez to sa wazne sprawy - dla mnie bylo to ostatnimi czasy marzenie i nagle leglo w gruzachTo okropne-czuje sie troszke oszukana i zwodzona, bo przeciez po co byla ta cala sprawa z pierscionkiem?????Tz mowi, ze pierscionek nie mial byc dla niego krokiem do slubu????!!!!!!! EXCUSE ME!!!!!!!To po co mial byc??????Po prostu koszmar jakis.
Generalnie, owszem, powiedzial ze mnie kocha, ze chce ze mna byc zawsze i ze slub tez owszem, ale cywilny.
Na koniec wyszlo ze sam nie wie czego chce????I zebym dala mu troszke czasu zeby to przemyslal.Parodia jakas. Cale zycie nie myslal????Brak mi slow po prostu.
Teraz zastanawiam sie-po co mu ten czas do namyslu?Nie chce to nie chce -nad czym tu myslec?
No i w skrocie tyle.

chcesz mieć ślub czy okazję do zebrania 150 osób w jednej sali, gdzie każdy będzie Ci musiał powiedzieć że wyglądasz pięknie i życzy szczęścia a potem wsadzisz zdjęcia na facebooka ? Wesela są fajne, ale nie rozumiem co to za tragedia, jeśli się ono nie odbędzie. Ja na przykład nie chcę czegoś takiego, ale M. uważa, że to miła tradycja i zdecydowaliśmy, że można zrobić wielkie obchody jakiejś rocznicy ślubu. Porozmawiaj ze swoim TŻ, może zgodzi się zrobić przyjęcie na 5. rocznicę ślubu ? Nie naciskaj bo tylko zirytujesz faceta, wesele nie jest w ślubie najważniejsze.

Stary 2010-01-13, 12:47   #1961
Gwizdak
Zakorzenienie

o matko... Ilsa..... wesele to też nie dla każdego okazja do siary i wrzucania zdjęć na facebooka albo nk......
Dla niej to marzenie. Wesele to też symboliczne wkroczenie w dorosłe, małżeńskie życie. Oczepiny np to właśnie symbolizują. I jak ona o tym marzy, to boli ją to, że jej facet tego nie chce....
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-13, 12:49   #1962
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hello dziewczynki
No i w skrocie tyle.

Aleks nie rozmawiała. I nie będzie. Doszła do wniosku, że prosić się TŻ-ta nie będzie. Jakby chciał ślubu to by się oświadczył a nie tylko kupił pierścionek na gwiazdkę.
Gwiazdeczko przykro mi, że wynik rozmowy nie był taki jak pragnęłaś. Ale patrzmy na pozytywy. Chce ślubu, chce spędzić z Tobą życie a to przecież najważniejsze. A on nie chce nic po ślubie? Bo może jakiś dłuższy obiad dla najbliższych byłby dobrym rozwiązaniem? Nie trzeba organizować go 2 lata wcześniej i mniejszy koszt. Mam nadzieję, że najgorsze już za wami. I teraz powoli dojdziecie do porozumienia w tym temacie. Ważne, że zaczęliście rozmawiać o swoich oczekiwaniach.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 12:50   #1963
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
o matko... Ilsa..... wesele to też nie dla każdego okazja do siary i wrzucania zdjęć na facebooka albo nk......
Dla niej to marzenie. Wesele to też symboliczne wkroczenie w dorosłe, małżeńskie życie. Oczepiny np to właśnie symbolizują. I jak ona o tym marzy, to boli ją to, że jej facet tego nie chce....
no ale co w tym dorosłego że da się dziesiątkom cioć i wujków wódkę i parkiet ? Dla mnie dojrzała jest przysięga małżeńska, w której zobowiązujesz się do wspierania małżonka przez całe życie. Całe to wesele to tylko okazja do wyciągania kasy, zdjęcia i tak można sobie zamówić w plenerze a bliskich zaprosić na obiad w dobrej restauracji.

Stary 2010-01-13, 12:52   #1964
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Aleks nie rozmawiała. I nie będzie. Doszła do wniosku, że prosić się TŻ-ta nie będzie. Jakby chciał ślubu to by się oświadczył a nie tylko kupił pierścionek na gwiazdkę.
Gwiazdeczko przykro mi, że wynik rozmowy nie był taki jak pragnęłaś. Ale patrzmy na pozytywy. Chce ślubu, chce spędzić z Tobą życie a to przecież najważniejsze. A on nie chce nic po ślubie? Bo może jakiś dłuższy obiad dla najbliższych byłby dobrym rozwiązaniem? Nie trzeba organizować go 2 lata wcześniej i mniejszy koszt. Mam nadzieję, że najgorsze już za wami. I teraz powoli dojdziecie do porozumienia w tym temacie. Ważne, że zaczęliście rozmawiać o swoich oczekiwaniach.
Ty to tak potrafisz odważnie spojrzeć prawdzie w oczy. Gratuluję

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
no ale co w tym dorosłego że da się dziesiątkom cioć i wujków wódkę i parkiet ? Dla mnie dojrzała jest przysięga małżeńska, w której zobowiązujesz się do wspierania małżonka przez całe życie. Całe to wesele to tylko okazja do wyciągania kasy, zdjęcia i tak można sobie zamówić w plenerze a bliskich zaprosić na obiad w dobrej restauracji.
pewnie że można, jak ktoś tak chce..... ech, nie chce mi się gadać, po prostu postaraj się troszkę szanować oczekiwania i uczucia innych....
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2010-01-13, 13:00   #1965
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pagka Pokaż wiadomość
Dziękuję kochane za trzymanie kciuków i za miłe słowa To wszystko zdziałało cuda, bo piszę do Was już jako pani magister
Gratulacje Pagkus!!!!!

Cytat:
chcesz mieć ślub czy okazję do zebrania 150 osób w jednej sali, gdzie każdy będzie Ci musiał powiedzieć że wyglądasz pięknie i życzy szczęścia a potem wsadzisz zdjęcia na facebooka ? Wesela są fajne, ale nie rozumiem co to za tragedia, jeśli się ono nie odbędzie. Ja na przykład nie chcę czegoś takiego, ale M. uważa, że to miła tradycja i zdecydowaliśmy, że można zrobić wielkie obchody jakiejś rocznicy ślubu. Porozmawiaj ze swoim TŻ, może zgodzi się zrobić przyjęcie na 5. rocznicę ślubu ? Nie naciskaj bo tylko zirytujesz faceta, wesele nie jest w ślubie najważniejsze.
Ok. Rozumiem-kazdy ma swoje podejscie do roznych spraw, ty akurat nie chcesz wesela wiec ciezko ci mnie zrozumiec, bo ja wlasnie marzylam o bialej sukni, zeby pieknie wygladac czy dac wodke ciotkom i wujkom Poza tym tutaj chodzi bardziej o rozczarowanie i zaskoczenie, ze nie wiedzialam o jego pogladach wczesniej. Pewnie ze najwazniejsza jest przysiega malzenska i ciesze sie ze mam to zagwarantowane, tylko ciezko mi tak odrazu przejsc do porzadku dziennego nad tym, ze wymarzonego wesela byc moze miec nie bede.

AA i nie mam facebooka i naszej klasy itp....
Stary 2010-01-13, 13:06   #1966
pagka
Wtajemniczenie

Cytat:
chcesz mieć ślub czy okazję dślubu o zebrania 150 osób w jednej sali, gdzie każdy będzie Ci musiał powiedzieć że wyglądasz pięknie i życzy szczęścia a potem wsadzisz zdjęcia na facebooka ? Wesela są fajne, ale nie rozumiem co to za tragedia, jeśli się ono nie odbędzie. Ja na przykład nie chcę czegoś takiego, ale M. uważa, że to miła tradycja i zdecydowaliśmy, że można zrobić wielkie obchody jakiejś rocznicy ślubu. Porozmawiaj ze swoim TŻ, może zgodzi się zrobić przyjęcie na 5. rocznicę ślubu ? Nie naciskaj bo tylko zirytujesz faceta, wesele nie jest w ślubie najważniejsze.
Ilsa do groma jasnego! To, że ty nie masz takich marzeń to nie znaczy, że inni też nie mają. Niektóre dziewczyny marzą o dniu ślubu i o weselu od dzieciństwa. Uszanuj troszkę marzenia innych ludzi, a nie depcz je brudnymi buciorami.

Dziękuję gwiazdeczko za gratulacje
I trzymaj się kochana, mam wielką nadzieję, że TŻ zrozumie, że to jest dla Ciebie ważne i będziesz miała sój wymarzony dzień
Stary 2010-01-13, 13:10   #1967
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz ludzie mają różne relacje rodzinne. Jak ktoś z ciotkami i wujkami ma bliski kontakt to człowiek chce się podzielić swoim szczęściem z nimi. I temu służy wesele. To wyjątkowy dzień i dlatego przyjęło się by miał on szczególna oprawę. To taki rytuał przejścia. Choć oczywiście nie każdy musi je lubić i chcieć organizować.

Stary 2010-01-13, 13:12   #1968
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje Pagkus!!!!!

Ok. Rozumiem-kazdy ma swoje podejscie do roznych spraw, ty akurat nie chcesz wesela wiec ciezko ci mnie zrozumiec, bo ja wlasnie marzylam o bialej sukni, zeby pieknie wygladac czy dac wodke ciotkom i wujkom Poza tym tutaj chodzi bardziej o rozczarowanie i zaskoczenie, ze nie wiedzialam o jego pogladach wczesniej. Pewnie ze najwazniejsza jest przysiega malzenska i ciesze sie ze mam to zagwarantowane, tylko ciezko mi tak odrazu przejsc do porzadku dziennego nad tym, ze wymarzonego wesela byc moze miec nie bede.

Ja ni chcę wesela, ale Cię jak najbardziej rozumiem. To Twoje marzenie... Twój TŻ postąpił bardzo nie fair nie mówiąc Ci o tym wcześniej. To przecież baaaardzo istotna kwestia!

Moim zdaniem powinniście iść na ugodę. Związek to związek, a nie, że masz sie podporządkowywać jemu. Skoro to dla Ciebie ważne, powinien to uszanować. Zrobilibyście wesele, osobno ślub kościelny i cywilny.
A jak TŻta to tak boli to po prostu niech to wesele będzie trochę mniejsze, a nie takie z pompą.

Ilsa
Radziłabym czasem wyluzować przy ocenianiu innych. Każdy ma prawo do swojego zdania, pragnień, marzeń. Nie wszyscy muszą robić i uważać tak jak Ty? Życie byloby nudne nie sadzisz?
Skoro tutaj na forum szanujemy Twoje zdanie, pozwalamy je wyrażać, to może Ty też się postarasz? Bo czasem człowiekowi się źle robi jak czyta takie komentarze, nawet jak nie dotyczą mnie.
Stary 2010-01-13, 13:13   #1969
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
Ty to tak potrafisz odważnie spojrzeć prawdzie w oczy. Gratuluję
No spojrzałam prawdzie w oczy. Tylko jakoś lepiej się z tym nie czuję. Życie złudzeniami było przyjemniejsze.

Stary 2010-01-13, 13:13   #1970
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Oj kochana...widzisz, na moim przykladzie ze chlop to skomplikowana maszyna - jak nie spytasz wprost, to nigdy nie dowiesz sie co mu w glowie siedzi. Twoj dal pierscionek i sie nie oswiadczyl... ale moze wydaje mu sie ze nie musial nic mowicskoro rozmawialiscie o slubie i planowaliscie go na 2011 to moze mysli ze to juz zalatwione.... wiem ze to glupio brzmi ale mnie juz nic nie zdziwi.Widzisz, moj chcial dac pierscionek zareczynowy ale nie myslal przy tym ze to juz potem slub trzeba szykowac..hehe to dopiero by byla komedia, jakbysmy sie zareczyli, ja wtedy odrazu do planowania wesela a tu..
Stary 2010-01-13, 13:18   #1971
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Oj kochana...widzisz, na moim przykladzie ze chlop to skomplikowana maszyna - jak nie spytasz wprost, to nigdy nie dowiesz sie co mu w glowie siedzi. Twoj dal pierscionek i sie nie oswiadczyl... ale moze wydaje mu sie ze nie musial nic mowicskoro rozmawialiscie o slubie i planowaliscie go na 2011 to moze mysli ze to juz zalatwione.... wiem ze to glupio brzmi ale mnie juz nic nie zdziwi.Widzisz, moj chcial dac pierscionek zareczynowy ale nie myslal przy tym ze to juz potem slub trzeba szykowac..hehe to dopiero by byla komedia, jakbysmy sie zareczyli, ja wtedy odrazu do planowania wesela a tu..
Cóż dziwni są.

Stary 2010-01-13, 13:25   #1972
Basiek19
Zakorzenienie

GG do Basiek19 Send a message via Skype™ to Basiek19

Doberek

Wróciłam do Was

To idem nadrabiać
Stary 2010-01-13, 13:30   #1973
Antii89
Zakorzenienie

Dziewczyny powiedzcie mi w jakich biurach wy szukacie wakacji?
Ja właśnie przejrzałam parę ofert i poniżej 2300 nie umiem znaleźć przynajmniej z dwoma posiłkami....
Stary 2010-01-13, 13:37   #1974
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi w jakich biurach wy szukacie wakacji?
Ja właśnie przejrzałam parę ofert i poniżej 2300 nie umiem znaleźć przynajmniej z dwoma posiłkami....
Ja zawsze patrze na www.wakacje..pl albo www.travelplanet.pl.
Juz dwa razy kupilam tam wycieczki i wszystko bylo ok. Tam maja oferty wiekszosci biur podrozy i pozniej trzeba tylko sprawdzic z ktorym biurem podpisujesz umowe.
Stary 2010-01-13, 13:41   #1975
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze patrze na www.wakacje..pl albo www.travelplanet.pl.
Juz dwa razy kupilam tam wycieczki i wszystko bylo ok. Tam maja oferty wiekszosci biur podrozy i pozniej trzeba tylko sprawdzic z ktorym biurem podpisujesz umowe.
Dzięki wielkie!
Stary 2010-01-13, 13:48   #1976
pagka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Basiek19 Pokaż wiadomość
Doberek

Wróciłam do Was

To idem nadrabiać
OO Basieńka
Laptopa Ci już naprawili?
Stary 2010-01-13, 14:05   #1977
butterfly20
Zakorzenienie

Gwizdak ja też przestałam foszyć. Nawet uznałam,że wieczorem po niego pojadę do pracy i zabiorę do mnie na noc. Nie będę robić na złość jemu z nie widywaniem się,bo wtedy poniekąd robię też na złość sobie.Nie mogę być zołzą

Gwiazdeczko a może on miał ten męski PMS,był wczoraj wilkołakiem itd? Może jeszcze zmieni zdanie

Ilsa też popieram dziewczyny,że każdy ma prawo mieć marzenia i swoje oczekiwania. Dlaczego dla Ciebie zrobienie wesela kojarzy się z wiochą i koniecznością wstawiania zdjęć na nk i fb?
Moim zdaniem to jest tak: ślub jest dla Nas,a wesele bardziej dla gości. Ale ja moich gości uwielbiam,nie mam nienormalnej rodzinki tylko fajną i zgraną.Czy to coś złego,że chcę,żeby świętowali moje zamążpójście i razem ze mną się cieszyli??
A także żeby mnie wyściskali i powiedzieli,że pięknie wyglądam??Toż to wynika z Naszej zażyłości Moje ciotki co mnie widzą to mi mówią,że ładnie wyglądam

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-13, 14:13   #1978
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Gwizdak ja też przestałam foszyć. Nawet uznałam,że wieczorem po niego pojadę do pracy i zabiorę do mnie na noc. Nie będę robić na złość jemu z nie widywaniem się,bo wtedy poniekąd robię też na złość sobie.Nie mogę być zołzą

Gwiazdeczko a może on miał ten męski PMS,był wczoraj wilkołakiem itd? Może jeszcze zmieni zdanie

Ilsa też popieram dziewczyny,że każdy ma prawo mieć marzenia i swoje oczekiwania. Dlaczego dla Ciebie zrobienie wesela kojarzy się z wiochą i koniecznością wstawiania zdjęć na nk i fb?
Moim zdaniem to jest tak: ślub jest dla Nas,a wesele bardziej dla gości. Ale ja moich gości uwielbiam,nie mam nienormalnej rodzinki tylko fajną i zgraną.Czy to coś złego,że chcę,żeby świętowali moje zamążpójście i razem ze mną się cieszyli??
A także żeby mnie wyściskali i powiedzieli,że pięknie wyglądam??Toż to wynika z Naszej zażyłości Moje ciotki co mnie widzą to mi mówią,że ładnie wyglądam
Dokladnie, szkoda czasu na foszenie sie Ja zawsze powtarzam, ze zycie jest krotkie i nie warto marnowac kilku dni na obrazanie sie i nieodzywanie.Zabierz go do siebie i sie pogodzcie ladnie

Myslisz ze moj TZ mial PMS??Na to bym nie wpadla... ale zawsze to jakas opcja hehe
Stary 2010-01-13, 14:23   #1979
butterfly20
Zakorzenienie

Gwiazdeczko a czemu nie? Właściwie niewiadomo jakie miał spojrzenie na tę kwestię kiedyś...może kiedyś chciał wesele,a teraz nagle ma jakąś głupią fazę (księżyca )

Nie chwaliłam Wam się,że przyszły pudełeczka i są sliczne
Już postanowiłam,że jednak zaproszenia będę zamawiać,tylko zrobią mi moją kolorystykę.I zamówię na tej stronce co te pudełeczka.
Wprawdzie tanie nie będą,ale zaoszczędziłam na pudełkach,a zawieszki na wódkę i karteczki do pudełek będę robić sama,więc sporo zaoszczędzę na tym-żadna filozofia. O!

Wprawdzie nie umiałabym drukować na papierze perłowym,ale uznałam,że papier perłowy to będzie tło,a na nim będą naklejone zielone karteczki z tekstem. I to będę wieszac na różowych wstążeczkach.
Nic trudnego,a trochę przyjemności

Baaardzo podoba mi się ten wzór:http://www.zaproszenia-slubne.com/sl....01k&katalog=1 z wierzchu kartka perłowa jak pudełka, ta karteczka w środku zielona,a kokardka różowa. No i gra
W wakacje wezmę się za robienie tych moich karteczek.

TO SIĘ POPODNIECAŁAM MOIM GENIUSZEM

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 14:27   #1980
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje Pagkus!!!!!

trzeba było tak od razu... wy jesteście chyba 9 czy 10 lat razem ? Strasznie mnie dziwi, że nigdy wcześniej nie poruszyliście tematu wesela, bo, jakkolwiek rozumiem, że dla niektórych wesele jest ważne, tak myślałam, że to kwestia kasy a nie przekonań. I wtedy wypadałoby odpuścić. Ale czy nie jest trochę tak, że przez unikanie tego tematu sama sobie dołek kopałaś ? No bo gdybyś wcześniej o tym wiedziała, mogłabyś go 'urabiać' latami i nie mieć teraz tego szoku.

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość

Ilsa
Radziłabym czasem wyluzować przy ocenianiu innych. Każdy ma prawo do swojego zdania, pragnień, marzeń. Nie wszyscy muszą robić i uważać tak jak Ty? Życie byloby nudne nie sadzisz?
Skoro tutaj na forum szanujemy Twoje zdanie, pozwalamy je wyrażać, to może Ty też się postarasz? Bo czasem człowiekowi się źle robi jak czyta takie komentarze, nawet jak nie dotyczą mnie.
nie oceniłam jej.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości