|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
Mnie pobolewa jajnik, wiec poki co bede brala jedna dziennie lub co kilka dni, ale dalej sie zastanawiam czy nie brac jak on kazal... |
|
|
|
|
#542 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
Jestem w szoku. Nie wiem czy to wina sprzętu czy braku kompetencji lekarki ale ja też bym ją zmieniła. Dobrze, że wszystko się dobrze ułożyło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|||
|
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane mamuśki
Przeszedł mi dwudniowy ból głowy, co za ulga Mszu, każdy może się tu wypowiedzieć, każdy może mieć gorszy dzień. Dobrze, ze dzisiaj jest lepiej Wróżko, gratuluję wypicia soku Ja bym takiego nie wypiła nawet bez mdłości Monika, maleństwo super A co do kotka, to moje będzie w przyszłym tygodniu sterylizowana i aż się boję, jak będzie cierpieć. Tylko chyba powolutku zaczyna jej się następna ruja i pani kazała przyjść po tabletkę jedną, żeby powstrzymać jej powstawanie. Ale te tabletki mogą powodować ropomacicze, tego się boję. Już sama nie wiem, co robić. ![]() Lenko, straszne rzeczy piszesz! Ale musiałaś się zdenerwować, biedactwo Falbana, witaj Ninaad, to wy mieszkanko kupujecie? Ale super, my to przechodziliśmy 1,5 roku temu. A jakie macie na oku? Kupowanie mieszkania to są emocje ![]() Mpik, to życzę dobrych wyników po badaniu Paula, możesz spokojnie no-spę brać w ciąży. I to jest potwierdzone przez gina, nie wymyślone przeze mnie. Moja mama wszystkie cztery ciąże (jedna niedonoszona) była na no-spach 3 razy dziennie i nic jej nie jest. Dostawała to leżąc w szpitalu przez całą ciążę, czyli jak boli to no-spa jest wskazana Cytat:
Mam dwóch rudych braci, tylko mi się nie udało, cholibka no ![]() Fajnie, ze wszyscy tak dobrze na ciążę zareagowali Tylko się nie denerwuj w pracy, spokojnie, żeby dzieciaczkowi nie zaszkodzić A ja dziś muszę trochę w domu posprzątać i napisać zaległy protokół z rady pedagogicznej, a mam lenia. Wolę książkę sobie poczytać ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- NIKaP-n (Monika,30l.)............ ...................tp. 23.08.2010 Agnyska81 (Agnieszka,28l.)......... ..............tp. 30.08.2010 Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010 Evullka (Ewa, 25l.).................... .................tp. 1.09.2010 JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)...............tp. 1.09.2010 Justinak25 (Justyna,28l.)........... ...............tp. 1.09.2010 Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... ........tp. 2.09.2010 Anilkadro (Alina,28l.)............. ..................tp. 3.09.2010 Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010 _Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ............tp. 4.09.2010 Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010 Lenka(Magdalena, 25l.).................... .......tp. 6.09.2010 Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010 Mpik82 (Madzia,27l.)............ ...................tp. 7.09.2010 Ninaad (Nina, 30l.).................... ..............tp. 8.09.2010 Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............. .......tp. 9.09.2010 1985ewa (Ewa, 24l.).................... .............tp. 10.09.2010 Mszu (Marta, 27l.).................... ...............tp. 10.09.2010 Olbka (Emila, 28l.).................... ..............tp. 10.09.2010 NoWaJa (Bernadeta, 24l.).................... ...tp. 14.09.2010 Kasiasiar (Kasia, 30l.).................... .........tp. 14.09.2010 xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ............tp. 15.09.2010 Falbana (Basia, 27l.).................... ...........tp. ? Na liście występuje kolor biały Aga2111 [*] |
|
|
|
|
#544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardzo dziekuje za odpowiedz, no to postanowione, ze bede brac no-spe ![]() Mi sie strasznie podoba rudy kolor wlosow, ale u nas to baardzo malo prawdopodobne. Nikt w rodzinie nie ma rudych wlosow, a TZ ma strasznie geste, mocne, sztywne czarne wlosy. (I chyba nie musze mowic, jak bardzo mu zazdroszcze z moimi rzadkimi, cienkimi wlosami )Tez sie biore dzisiaj za porzadki. Zaraz po powrocie od ginekologa. |
|
|
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekamy na wiadomości po wizycie |
|
|
|
|
#546 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez ze Szkocji
|
||
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka no to nieźle przeszłaś, ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło
A ja leżę... nudzi mi się strasznie
|
|
|
|
#548 |
|
Rozeznanie
|
A ja na L4 jestem, byłam przed chwilą w sklepie,, boże jak mnie zemdliło... wytrzymać nie mogę.. a tu mężusiowi obiadka na 15.30 trzeba zrobić... Ble..
Prasowanko czeka, naczynia do mycia... ale mi się nic nie chce.. aby moj luby mógł zrozumieć mój stan - tłmacze mu, że czuje się jak na rejsie w 10 stopmniowym sztormie,,,Jest żeglarzem- prawie już kapitanem, przeżył nie jeden sztorm, a w tamtym roku razem przeżywaliśmy jak płyneliśmy na Łotwe, Szwecje i Finlandie- Moim Przyjacielem Bylo wiadro po ogórkach eheh
|
|
#549 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki, pojechałam dzisiaj do tej ginki do szpitala (ona mi dała skierowanie do szpitala w którym pracuje), przyjęła mnie od razu i bardzo się tłumaczyła, że to wina sprzętu itd.. Na początku zamierzałam ją opieprzyć, ale nie zrobiłam tego... bo chciałam żeby mi najpierw wypisała L4. Zażyczyłam sobie od razu wizytę bez kolejki, głównie dlatego, że wczoraj wydałam prywatnie 80 zl na TAKĄ wizytę.. za kupę stresu i NIC więcej. Sama mi wypisała L4 do 08.02. zanim ją poprosiłam. Miałam wziąć to zwolnienie i ją olać, ale stwierdziłam, że przecież wczoraj tyle kasy prywatnie wydałam na nic, to niech mi chociaż w szpitalu badania za darmo wszystkie zrobią.. (teraz na jakiś szybki termin nie uda mi się nigdzie do lekarza zapisać). Jutro mam przyjść, założy mi kartę ciąży i da skierowanie na badania w tym swoim szpitalu. Zrobię sobie za darmo te badania (u tych lekarzy co mnie wczoraj na oddziale przyjęli) a z wynikami pójdę prosto do nowego lekarza i tyle będę ją widzieć!! Ja i tak zamierzałam zmienić lekarza, bo muszę zapisać się tam, gdzie mój mąż ma z pracy taki karnet- prowadzenie ciąży ze wszystkimi badaniami w cenie 55 zl/ miesięcznie. Nie zaplacę ani grosika więcej. Chciałam po prostu ostatni raz pójść do tej ginki, ale to był błąd.
niutka, ja się właśnie cieszę, że mi chociaż to skierowanie dała, bo tak bym o tym teraz w stresie ciągle myślała!! Bardzo dobrze, że inni lekarze to zobaczyli, tyle dobrego. No ale i tak miałam zmienić ginekologa. ninaad, ja myślę, że ona miała zły sprzęt, ale jakoś nie wyszła z tego z twarzą, bo dzisiaj mi wmawiała, że ciąża jest i tak młodsza jakieś dwa tyg. A ci lekarze wczoraj stwierdzili, że zarodek jest super jak na 6 tydz. xxSHINeexx, z tego co ci lekarze między sobą rozmawiali to wywnioskowałam, że to nie pierwsza taka akcja, ta ginka często im do szpitala pacjentki przysyła, a jest wszystko ok. mszu, chyba się zapiszę do jakiegoś lekarza -faceta Muszę szybko kogoś znaleźć, żeby iść już z tymi wynikami badań, które w szpitalu zrobię.olbka, Mpik82, Wróżka_Dzyńdzyńdzyń; evullka, Pomidorka dziękuję falbala, cześć gratulacje!Dziewczynki, potem wrzucę fotkę mojej pięknej fasoleczki...
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2010-01-13 o 13:56 |
|
|
|
#550 |
|
Rozeznanie
|
CZEKAMY CZEKAMY
![]() Dobrze, ze wszystko będzie ok
|
|
#551 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny!
Mam nadzieję, że na tym wątku zagoszczę na dłużej... Wczoraj byłam u gin - okazało się, że jestem w 5 tyg. ciąży, ale lekarz wizdział tylko pusty pęcherzyk i nie słyszał serduszka, a twierdzi, że powinien...wyslał mnie więc na badania beta hcg...robiłam dzisiaj - 10954,36 mlU/ml, mam powtórzyć w piątek jeszcze i zobaczyć czy przyrasta...następna wizyta we wtorek...Trzymajcie kciuki za moją fasolkę...
|
#552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja byłam w tym pierwszym przypadku, od zapłodnienia były 3 tyg, od @ 5 - i też był sam pęcherzyk, ginka powiedziala, że to nic, bo to sam początek i nie ma się co rpzejmować. Nie martw się na zapas! Nawet jeśli to 5 tydzien od zapłodnienia, to jest jeszcze spora szansa! PS> ja jestem taka mądra, wszystkich pocieszam, a sama łapię coraz większego doła przed tym 18-tym... ehh, czasami to źle mieć bujną wyobraźnię...
|
|
#553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#554 |
|
Wtajemniczenie
|
czytałam już, czytałam...wiele takich i podobnych sytuacji znalzałam w necie-dlatego jestem dobrej myśli
|
#555 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wlasnie wrocilam z USG
Ginekolog powiedzial, ze nie ma jeszcze pecherzyka... Strasznie zaczelam sie bac. Powiedzial, ze do zaplodnienia moglo dojsc troche pozniej, bo poprzedni cykl mi sie troche przedluzyl. Powiedzial ze albo ciaza pozamaciczna albo pecherzyk sie pojawi. Niby nie ma powodow do obaw, ale ja sie czuje tak strasznie pusto... Chce mi sie plakac...Mam przyjsc za tydzien na nastepne USG, moze bedzie juz pecherzyk... |
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
SHINee
|
|
|
|
#557 |
|
Zadomowienie
|
Shinee, nie takie rzeczy się tu na forum działy jak zdążyłam wyczytać, wiec bądź spokojna, pęcherzyk na pewno się pojawi!
|
#558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Miejmy nadzieje, ze sie pojawi...
![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
Powiedzial, ze wszystko wskazuje na ciaze... Powiekszona macica itd. Wszystko jest ok, tylko tego pecherzyka jeszcze nie ma.
|
|
|
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
Shine a który to tydzień? pewnie jeszcze za wcześnie poszłaś, nie zamartwiaj się bo to fasolce szkodzi
|
|
|
|
#560 |
|
Wtajemniczenie
|
Stosunek, ktorym (najprawdopodobniej) "trafilismy" byl okolo 25 grudnia. Niby gdzies 3 tydzien, ale kiedy dokladnie doszlo do zaplodnienia to nie jestem pewna, akurat wtedy cykl mi sie przesunal. Zawsze mialam @ 6, kazdego miesiaca. A tamten mi sie zaczal 10 grudna.
|
|
|
|
#561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za pechcerzyk... a ja dzis rano zrobiłam test kolejny i kolejny raz negatyw ![]() a @ nie ma do teraz zrobiłam betę w pobliskim szpitalu, prywatnie ( 25 zł) - wyniki około godz. 19.00 , tak bym chciała, zeby było pozytywne ![]() moja @ 11.12.2009, stosunek był 01.01.2010, a owulka bardzo opóźniona ok 2-3 stycznia-( z objawów owu wynikało) ... @ nie ma do teraz, LH testy pozytywne cały czas, a ciązowe wszystkie negatywne, juz sama nie wiem, moze mam ciążę urojoną ? trzymajcie kciuki za moją bete, a jak nie to wieczorem przyjde sie wypłakac
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-01-13 o 16:15 |
|
|
|
|
#562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niutka1, musi być dobrze! Mam pytanie - jeżeli owulka była 2-3 stycznia, to nie jest tak, że za wcześnie na test, dlatego nic nie wykazuje??
|
|
#563 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc też uważam, że nie ma się co stresować i trzeba troszkę poczekać na maleństwo ![]() Cytat:
mógł cokolwiek wykazać. Na szczęście beta pokazuje podwyższony wynik już chyba drugiego dnia.
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
||
|
|
|
#565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-01-13 o 16:59 |
|
|
|
|
#566 |
|
Rozeznanie
|
niutka1 ja robilam test 1 dzien przed spodziewana @ i to byl taki o czulosci 10 czegos tam, mozna go niby robic juz bardzo wczesnie a i tak wyszedl negatywny.. Wiec moim zdaniem to po prostu za wczesnie
Lenka piekna dzidzia ![]() SHINee na pewno sie pojawi pecherzyk |
|
|
|
#567 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje dziewczyny, naprawde mam nadzieje, ze bedzie dobrze. TZ jak sie dowiedzial to dluuugo rozmawial z malenstwem, zeby sie pokazalo
![]() Lenka - super sliczna
|
|
|
|
#568 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik Edytowane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Czas edycji: 2010-01-13 o 17:53 |
|
|
|
|
#569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie test 5 dni po spodziewanej @ wykazał tylko cień kreski Taka prawdziwa grubaśna kreske dopiero w 9 dni po . Także Niutka faktycznie może za wcześnie robisz testy ![]() Lenka sliczna ta Twoja kruszyneczka
Edytowane przez kasiasiar Czas edycji: 2010-01-13 o 18:41 |
|
|
|
|
#570 |
|
Zadomowienie
|
Lenka, gratuluję, śliczności!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

Pojechałam od razu do szpitala
Jestem w szoku. Nie wiem czy to wina sprzętu czy braku kompetencji lekarki ale ja też bym ją zmieniła. Dobrze, że wszystko się dobrze ułożyło