Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-13, 10:34   #541
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
ja mam przepisana z powodu krwiaka 2 razy dziennię, ale tylko przez okres leczenia. Nie rozumiem po co ci ją przepisał skoro jest wszystko w porządku
On wszystkim przepisuje. Najpierw profilaktycznie.Pozniej zeby dzialalo rozkurczowo i nikt sie nie bal o przedwczesny porod, z tego co wiem czesc pacjentek bierze jak on zaleca, a inne tylko czasami.
Mnie pobolewa jajnik, wiec poki co bede brala jedna dziennie lub co kilka dni, ale dalej sie zastanawiam czy nie brac jak on kazal...
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 10:43   #542
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki...
Już jestem w domu, dopiero teraz, ale przeżyłam dzisiaj koszmar. Byłam na wizycie u mojej ginki, porozmawiałam z nią, zbadała mnie, powiedziała że to 6 tydz+4 dzień i zrobiła usg. Z usg wynikało, że pęcherzyk jest duży, 35 mm, ale w środku tylko maleńka kropeczka, prawie nic, poza tym jest to za duża dysproporcja w stosunku do wieku ciąży, bo już powinno być coś widać. Dała mi skierowanie do szpitala na tydzień, żeby mnie dokładnie obejrzeli i zobaczyli czy ta kropeczka zacznie rosnąć przez najbliższe dni. Szczerze mówiąc, to nam nie dała w ogóle nadziei Pojechałam od razu do szpitala Myślałam, że to już koniec, 2-3 dni i trzeba będzie usunąć ten pusty pęcherzyk, bo tak z tego wynikało. Powiedziała też że obok tego pęcherzyka rozwija się jeszcze jakieś ciałko żółte, którego nie powinno być i miała nadzieję, że może się jeszcze wchłonie.
O 21 pojechałam do szpitala i dwóch lekarzy zrobiło mi usg, przeprowadziło wywiad. Byli w szoku, że dostałam skierowanie do szpitala, bo powiedzieli, że ciąża świetnie się rozwija i pokazali mi obraz usg.. Z dużym pęcherzykiem 17 mm i zarodkiem 6,5 mm... I bijącym serduszkiem. Prawie się rozpłakałam, bo już przekreśliłam tę ciążę... Uwierzyłam w to, że żadnego dziecka nie ma Nie mogłam uwierzyć w to, że widzę serduszko!!
Już wróciliśmy do domu, ale na dobrą sprawę nie mam ani zwolnienia, ani zleconych żadnych badań, nic. Idę jutro do tej gin powiedzieć, żeby mi dała zwolnienie, przez nią przeżyłam taki stres... Potem zmieniam lekarza, i to jak najszybciej..
Jestem w szoku. Nie wiem czy to wina sprzętu czy braku kompetencji lekarki ale ja też bym ją zmieniła. Dobrze, że wszystko się dobrze ułożyło
Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Wróżka niby tak, ale także przez inne wydzieliny. Ale tam sprzątam i myję miseczki w rękawiczkach, potem wyparzam zlew i myję mocno rączki. Ale miętolić nie przestanę, bo za bardzo kocham
Mój wet radził zawieźć kupki do sanepidu weterynaryjnego (czy czegoś w tym stylu), ale namów moje dziewczyny, aby zrobiły to w miarę równo
Moja Figa się dziś męczy, a ja razem z nią miała pod narkozą zabieg, usunięto jej narośl z dziąsełka i kamień z zębów. teraz dochodzi do siebie, bida chodzi pijana
a u mnie w szpitalu beta- 26zł.
No ja profilaktycznie zaprzestałam także całowania z futerkami
Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
hej czy moge sie do Was przyłączyć? byłam dzisiaj u lekarza potwierdzil ciąze, 5 tydz )))))) Mam na imie Basia, 27 lat i mieszkam w uk
Gratuluje

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 10:52   #543
Pomidora
Zakorzenienie

Cześć kochane mamuśki
Przeszedł mi dwudniowy ból głowy, co za ulga

Mszu, każdy może się tu wypowiedzieć, każdy może mieć gorszy dzień. Dobrze, ze dzisiaj jest lepiej Stronka, super, dziś mężowi pokażę, jak nasz okruszek się rozwija

Wróżko, gratuluję wypicia soku Ja bym takiego nie wypiła nawet bez mdłości Mam nadzieję, że będziesz mogła coraz więcej jeść.

Monika, maleństwo super Oj, już nie mogę się swojego doczekać na takim zdjęciu! Dokładnie za tydzień A co do kotka, to moje będzie w przyszłym tygodniu sterylizowana i aż się boję, jak będzie cierpieć. Tylko chyba powolutku zaczyna jej się następna ruja i pani kazała przyjść po tabletkę jedną, żeby powstrzymać jej powstawanie. Ale te tabletki mogą powodować ropomacicze, tego się boję. Już sama nie wiem, co robić.

Lenko, straszne rzeczy piszesz! Ale musiałaś się zdenerwować, biedactwo Ginka pewnie fatalny sprzęt miała, co jej w ogóle nie tłumaczy. Ale z drugiej strony, lepiej, że sprawdziła, niż gdyby miała zostawić. Teraz odpoczywaj sobie, okropne przeżycia

Falbana, witaj Gratuluję serdecznie Zaraz dopiszę cię do listy, tylko jeszcze potrzebny mi przewidywany termin porodu Jakbyś mogła podać byłabym wdzięczna

Ninaad, to wy mieszkanko kupujecie? Ale super, my to przechodziliśmy 1,5 roku temu. A jakie macie na oku? Kupowanie mieszkania to są emocje

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Prezes Pomidora

Mpik, to życzę dobrych wyników po badaniu

Paula, możesz spokojnie no-spę brać w ciąży. I to jest potwierdzone przez gina, nie wymyślone przeze mnie. Moja mama wszystkie cztery ciąże (jedna niedonoszona) była na no-spach 3 razy dziennie i nic jej nie jest. Dostawała to leżąc w szpitalu przez całą ciążę, czyli jak boli to no-spa jest wskazana

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ja farbowalam w grudniu a nie wiedzialam ze jestem.. ale to takie gadanie.. podobno dzieci beda rude hahahahah grunt zeby cie niezmulilo... teraz ide pod koniec stycznia albo na poczatku lutego
.
To ja będę podwójnie farbować, bo mi się rude dzieci marzą Mam dwóch rudych braci, tylko mi się nie udało, cholibka no
Fajnie, ze wszyscy tak dobrze na ciążę zareagowali No na pewno lepiej niż u mnie Tylko się nie denerwuj w pracy, spokojnie, żeby dzieciaczkowi nie zaszkodzić

A ja dziś muszę trochę w domu posprzątać i napisać zaległy protokół z rady pedagogicznej, a mam lenia. Wolę książkę sobie poczytać

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Mamusie wrześniowe - jest nas już 23

NIKaP-n (Monika,30l.)............ ...................tp. 23.08.2010
Agnyska81 (Agnieszka,28l.)......... ..............tp. 30.08.2010
Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010
Evullka (Ewa, 25l.).................... .................tp. 1.09.2010
JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)...............tp. 1.09.2010
Justinak25 (Justyna,28l.)........... ...............tp. 1.09.2010
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... ........tp. 2.09.2010
Anilkadro (Alina,28l.)............. ..................tp. 3.09.2010
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010
_Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ............tp. 4.09.2010
Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010
Lenka(Magdalena, 25l.).................... .......tp. 6.09.2010
Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010
Mpik82 (Madzia,27l.)............ ...................tp. 7.09.2010
Ninaad (Nina, 30l.).................... ..............tp. 8.09.2010
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............. .......tp. 9.09.2010
1985ewa (Ewa, 24l.).................... .............tp. 10.09.2010
Mszu (Marta, 27l.).................... ...............tp. 10.09.2010
Olbka (Emila, 28l.).................... ..............tp. 10.09.2010
NoWaJa (Bernadeta, 24l.).................... ...tp. 14.09.2010
Kasiasiar (Kasia, 30l.).................... .........tp. 14.09.2010
xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ............tp. 15.09.2010
Falbana (Basia, 27l.).................... ...........tp. ?

Na liście występuje kolor biały

Aga2111 [*]

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 10:56   #544
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Cześć kochane mamuśki
Przeszedł mi dwudniowy ból głowy, co za ulga

Paula, możesz spokojnie no-spę brać w ciąży. I to jest potwierdzone przez gina, nie wymyślone przeze mnie. Moja mama wszystkie cztery ciąże (jedna niedonoszona) była na no-spach 3 razy dziennie i nic jej nie jest. Dostawała to leżąc w szpitalu przez całą ciążę, czyli jak boli to no-spa jest wskazana

To ja będę podwójnie farbować, bo mi się rude dzieci marzą Mam dwóch rudych braci, tylko mi się nie udało, cholibka no
Fajnie, ze wszyscy tak dobrze na ciążę zareagowali No na pewno lepiej niż u mnie Tylko się nie denerwuj w pracy, spokojnie, żeby dzieciaczkowi nie zaszkodzić

A ja dziś muszę trochę w domu posprzątać i napisać zaległy protokół z rady pedagogicznej, a mam lenia. Wolę książkę sobie poczytać
Ciesze sie, ze Ci przeszedl bol glowy

Bardzo dziekuje za odpowiedz, no to postanowione, ze bede brac no-spe
Mi sie strasznie podoba rudy kolor wlosow, ale u nas to baardzo malo prawdopodobne. Nikt w rodzinie nie ma rudych wlosow, a TZ ma strasznie geste, mocne, sztywne czarne wlosy. (I chyba nie musze mowic, jak bardzo mu zazdroszcze z moimi rzadkimi, cienkimi wlosami )
Tez sie biore dzisiaj za porzadki. Zaraz po powrocie od ginekologa.
Stary 2010-01-13, 10:59   #545
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Ciesze sie, ze Ci przeszedl bol glowy

Bardzo dziekuje za odpowiedz, no to postanowione, ze bede brac no-spe
Mi sie strasznie podoba rudy kolor wlosow, ale u nas to baardzo malo prawdopodobne. Nikt w rodzinie nie ma rudych wlosow, a TZ ma strasznie geste, mocne, sztywne czarne wlosy. (I chyba nie musze mowic, jak bardzo mu zazdroszcze z moimi rzadkimi, cienkimi wlosami )
Tez sie biore dzisiaj za porzadki. Zaraz po powrocie od ginekologa.
U mnie ma babcia i dwóch braci własnie. A mąż i teść własnie czarną szczecinę - ciekawe co zwycięży - pewnie moje cieńkie mysie włoski
Czekamy na wiadomości po wizycie

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 11:05   #546
evullka
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczynki...
Już jestem w domu, dopiero teraz, ale przeżyłam dzisiaj koszmar. Byłam na wizycie u mojej ginki, porozmawiałam z nią, zbadała mnie, powiedziała że to 6 tydz+4 dzień i zrobiła usg. Z usg wynikało, że pęcherzyk jest duży, 35 mm, ale w środku tylko maleńka kropeczka, prawie nic, poza tym jest to za duża dysproporcja w stosunku do wieku ciąży, bo już powinno być coś widać. Dała mi skierowanie do szpitala na tydzień, żeby mnie dokładnie obejrzeli i zobaczyli czy ta kropeczka zacznie rosnąć przez najbliższe dni. Szczerze mówiąc, to nam nie dała w ogóle nadziei Pojechałam od razu do szpitala Myślałam, że to już koniec, 2-3 dni i trzeba będzie usunąć ten pusty pęcherzyk, bo tak z tego wynikało. Powiedziała też że obok tego pęcherzyka rozwija się jeszcze jakieś ciałko żółte, którego nie powinno być i miała nadzieję, że może się jeszcze wchłonie.
O 21 pojechałam do szpitala i dwóch lekarzy zrobiło mi usg, przeprowadziło wywiad. Byli w szoku, że dostałam skierowanie do szpitala, bo powiedzieli, że ciąża świetnie się rozwija i pokazali mi obraz usg.. Z dużym pęcherzykiem 17 mm i zarodkiem 6,5 mm... I bijącym serduszkiem. Prawie się rozpłakałam, bo już przekreśliłam tę ciążę... Uwierzyłam w to, że żadnego dziecka nie ma Nie mogłam uwierzyć w to, że widzę serduszko!!
Już wróciliśmy do domu, ale na dobrą sprawę nie mam ani zwolnienia, ani zleconych żadnych badań, nic. Idę jutro do tej gin powiedzieć, żeby mi dała zwolnienie, przez nią przeżyłam taki stres... Potem zmieniam lekarza, i to jak najszybciej..
Lenka straaszne, dlaczego ona Ci tak powiedziala?? Ale musialas to przezyc.. cale szczescie, ze wszystko sie dobrze skonczylo

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
hej czy moge sie do Was przyłączyć? byłam dzisiaj u lekarza potwierdzil ciąze, 5 tydz )))))) Mam na imie Basia, 27 lat i mieszkam w uk
Witamy Na upartego moglybysmy sie odwiedzic Ja tez ze Szkocji A jak lekarz potwierdzil ciaze? Mnie uwierzyl na slowo..
evullka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 13:15   #547
gabisun
Zakorzenienie

Lenka no to nieźle przeszłaś, ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło

A ja leżę... nudzi mi się strasznie
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 13:39   #548
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
A ja leżę... nudzi mi się strasznie
A ja na L4 jestem, byłam przed chwilą w sklepie,, boże jak mnie zemdliło... wytrzymać nie mogę.. a tu mężusiowi obiadka na 15.30 trzeba zrobić... Ble..
Prasowanko czeka, naczynia do mycia... ale mi się nic nie chce..
aby moj luby mógł zrozumieć mój stan - tłmacze mu, że czuje się jak na rejsie w 10 stopmniowym sztormie,,,Jest żeglarzem- prawie już kapitanem, przeżył nie jeden sztorm, a w tamtym roku razem przeżywaliśmy jak płyneliśmy na Łotwe, Szwecje i Finlandie- Moim Przyjacielem Bylo wiadro po ogórkach eheh
Stary 2010-01-13, 13:53   #549
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Hej dziewczynki, pojechałam dzisiaj do tej ginki do szpitala (ona mi dała skierowanie do szpitala w którym pracuje), przyjęła mnie od razu i bardzo się tłumaczyła, że to wina sprzętu itd.. Na początku zamierzałam ją opieprzyć, ale nie zrobiłam tego... bo chciałam żeby mi najpierw wypisała L4. Zażyczyłam sobie od razu wizytę bez kolejki, głównie dlatego, że wczoraj wydałam prywatnie 80 zl na TAKĄ wizytę.. za kupę stresu i NIC więcej. Sama mi wypisała L4 do 08.02. zanim ją poprosiłam. Miałam wziąć to zwolnienie i ją olać, ale stwierdziłam, że przecież wczoraj tyle kasy prywatnie wydałam na nic, to niech mi chociaż w szpitalu badania za darmo wszystkie zrobią.. (teraz na jakiś szybki termin nie uda mi się nigdzie do lekarza zapisać). Jutro mam przyjść, założy mi kartę ciąży i da skierowanie na badania w tym swoim szpitalu. Zrobię sobie za darmo te badania (u tych lekarzy co mnie wczoraj na oddziale przyjęli) a z wynikami pójdę prosto do nowego lekarza i tyle będę ją widzieć!! Ja i tak zamierzałam zmienić lekarza, bo muszę zapisać się tam, gdzie mój mąż ma z pracy taki karnet- prowadzenie ciąży ze wszystkimi badaniami w cenie 55 zl/ miesięcznie. Nie zaplacę ani grosika więcej. Chciałam po prostu ostatni raz pójść do tej ginki, ale to był błąd.

niutka, ja się właśnie cieszę, że mi chociaż to skierowanie dała, bo tak bym o tym teraz w stresie ciągle myślała!! Bardzo dobrze, że inni lekarze to zobaczyli, tyle dobrego. No ale i tak miałam zmienić ginekologa.

ninaad, ja myślę, że ona miała zły sprzęt, ale jakoś nie wyszła z tego z twarzą, bo dzisiaj mi wmawiała, że ciąża jest i tak młodsza jakieś dwa tyg. A ci lekarze wczoraj stwierdzili, że zarodek jest super jak na 6 tydz.

xxSHINeexx, z tego co ci lekarze między sobą rozmawiali to wywnioskowałam, że to nie pierwsza taka akcja, ta ginka często im do szpitala pacjentki przysyła, a jest wszystko ok.

mszu, chyba się zapiszę do jakiegoś lekarza -faceta Muszę szybko kogoś znaleźć, żeby iść już z tymi wynikami badań, które w szpitalu zrobię.

olbka, Mpik82, Wróżka_Dzyńdzyńdzyń; evullka, Pomidorka dziękuję

falbala, cześć gratulacje!

Dziewczynki, potem wrzucę fotkę mojej pięknej fasoleczki...

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2010-01-13 o 13:56
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 13:56   #550
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:

Dziewczynki, potem wrzucę fotkę mojej pięknej fasoleczki...
CZEKAMY CZEKAMY
Dobrze, ze wszystko będzie ok
Stary 2010-01-13, 14:10   #551
kma1982
Wtajemniczenie

Witam dziewczyny!
Mam nadzieję, że na tym wątku zagoszczę na dłużej...
Wczoraj byłam u gin - okazało się, że jestem w 5 tyg. ciąży, ale lekarz wizdział tylko pusty pęcherzyk i nie słyszał serduszka, a twierdzi, że powinien...wyslał mnie więc na badania beta hcg...robiłam dzisiaj - 10954,36 mlU/ml, mam powtórzyć w piątek jeszcze i zobaczyć czy przyrasta...następna wizyta we wtorek...Trzymajcie kciuki za moją fasolkę...
Stary 2010-01-13, 14:21   #552
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny!
Wczoraj byłam u gin - okazało się, że jestem w 5 tyg. ciąży, ale lekarz wizdział tylko pusty pęcherzyk i nie słyszał serduszka, a twierdzi, że powinien...wyslał mnie więc na badania beta hcg...robiłam dzisiaj - 10954,36 mlU/ml, mam powtórzyć w piątek jeszcze i zobaczyć czy przyrasta...następna wizyta we wtorek...Trzymajcie kciuki za moją fasolkę...
ale w 5 tyg od pierwszego dnia ostatniej @ czy w 5 tyg od zapłodnienia?
Ja byłam w tym pierwszym przypadku, od zapłodnienia były 3 tyg, od @ 5 - i też był sam pęcherzyk, ginka powiedziala, że to nic, bo to sam początek i nie ma się co rpzejmować. Nie martw się na zapas!
Nawet jeśli to 5 tydzien od zapłodnienia, to jest jeszcze spora szansa!

PS> ja jestem taka mądra, wszystkich pocieszam, a sama łapię coraz większego doła przed tym 18-tym... ehh, czasami to źle mieć bujną wyobraźnię...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 14:21   #553
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny!
kma, to gratulacje Na pewno wszystko będzie ok, tylko przeczytaj co ja napisałam wyżej
Stary 2010-01-13, 14:26   #554
kma1982
Wtajemniczenie

czytałam już, czytałam...wiele takich i podobnych sytuacji znalzałam w necie-dlatego jestem dobrej myśli
Stary 2010-01-13, 15:03   #555
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Dziewczyny wlasnie wrocilam z USG Ginekolog powiedzial, ze nie ma jeszcze pecherzyka... Strasznie zaczelam sie bac. Powiedzial, ze do zaplodnienia moglo dojsc troche pozniej, bo poprzedni cykl mi sie troche przedluzyl. Powiedzial ze albo ciaza pozamaciczna albo pecherzyk sie pojawi. Niby nie ma powodow do obaw, ale ja sie czuje tak strasznie pusto... Chce mi sie plakac...
Mam przyjsc za tydzien na nastepne USG, moze bedzie juz pecherzyk...
Stary 2010-01-13, 15:46   #556
kasiasiar
Zakorzenienie

SHINee oby pęcherzyk sie pojawił
kasiasiar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 15:49   #557
olbka
Zadomowienie

Shinee, nie takie rzeczy się tu na forum działy jak zdążyłam wyczytać, wiec bądź spokojna, pęcherzyk na pewno się pojawi!

Kasia
Stary 2010-01-13, 15:50   #558
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiasiar Pokaż wiadomość
SHINee oby pęcherzyk sie pojawił
Miejmy nadzieje, ze sie pojawi...

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
Shinee, nie takie rzeczy się tu na forum działy jak zdążyłam wyczytać, wiec bądź spokojna, pęcherzyk na pewno się pojawi!
Mam nadzieje... Ledwo doszlam do domu, tylko minelam prog i polecialy lzy...
Powiedzial, ze wszystko wskazuje na ciaze... Powiekszona macica itd. Wszystko jest ok, tylko tego pecherzyka jeszcze nie ma.
Stary 2010-01-13, 16:00   #559
gabisun
Zakorzenienie

Shine a który to tydzień? pewnie jeszcze za wcześnie poszłaś, nie zamartwiaj się bo to fasolce szkodzi
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 16:04   #560
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Shine a który to tydzień? pewnie jeszcze za wcześnie poszłaś, nie zamartwiaj się bo to fasolce szkodzi
Stosunek, ktorym (najprawdopodobniej) "trafilismy" byl okolo 25 grudnia. Niby gdzies 3 tydzien, ale kiedy dokladnie doszlo do zaplodnienia to nie jestem pewna, akurat wtedy cykl mi sie przesunal. Zawsze mialam @ 6, kazdego miesiaca. A tamten mi sie zaczal 10 grudna.
Stary 2010-01-13, 16:11   #561
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny wlasnie wrocilam z USG Ginekolog powiedzial, ze nie ma jeszcze pecherzyka... Strasznie zaczelam sie bac. Powiedzial, ze do zaplodnienia moglo dojsc troche pozniej, bo poprzedni cykl mi sie troche przedluzyl. Powiedzial ze albo ciaza pozamaciczna albo pecherzyk sie pojawi. Niby nie ma powodow do obaw, ale ja sie czuje tak strasznie pusto... Chce mi sie plakac...
shinee'ku, jeszcze nie wszystko przesadzone, musisz czekac, nie płacz, trzymam za pechcerzyk...

a ja dzis rano zrobiłam test kolejny i kolejny raz negatyw
a @ nie ma do teraz
zrobiłam betę w pobliskim szpitalu, prywatnie ( 25 zł) - wyniki około godz. 19.00 , tak bym chciała, zeby było pozytywne

moja @ 11.12.2009, stosunek był 01.01.2010, a owulka bardzo opóźniona ok 2-3 stycznia-( z objawów owu wynikało) ... @ nie ma do teraz, LH testy pozytywne cały czas, a ciązowe wszystkie negatywne, juz sama nie wiem, moze mam ciążę urojoną ?

trzymajcie kciuki za moją bete, a jak nie to wieczorem przyjde sie wypłakac
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-01-13 o 16:15
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 16:38   #562
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Nie martw się za bardzo kochana, będzie pęcherzyk, zobaczysz

niutka1, musi być dobrze! Mam pytanie - jeżeli owulka była 2-3 stycznia, to nie jest tak, że za wcześnie na test, dlatego nic nie wykazuje??
Stary 2010-01-13, 16:57   #563
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
Stosunek, ktorym (najprawdopodobniej) "trafilismy" byl okolo 25 grudnia. Niby gdzies 3 tydzien, ale kiedy dokladnie doszlo do zaplodnienia to nie jestem pewna, akurat wtedy cykl mi sie przesunal. Zawsze mialam @ 6, kazdego miesiaca. A tamten mi sie zaczal 10 grudna.
Trzeci tydzień to baardzo wcześnie więc też uważam, że nie ma się co stresować i trzeba troszkę poczekać na maleństwo
Cytat:
niutka1, musi być dobrze! Mam pytanie - jeżeli owulka była 2-3 stycznia, to nie jest tak, że za wcześnie na test, dlatego nic nie wykazuje??
Dokładnie. Z tego co wyczytałam potrzeba nawet do tygodnia aby jajeczko mogło się zagnieździć i kolejnego tygodnia, żeby test siusiany mógł cokolwiek wykazać. Na szczęście beta pokazuje podwyższony wynik już chyba drugiego dnia.

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Stary 2010-01-13, 16:58   #564
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

zapomniałam o zdjęciu Kruszynki

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2010-01-13 o 17:18
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 16:58   #565
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
no ale test o czułości 20, ( najlepsze są 10 ale nie ma nigdzie u mnie ) jakie stosuje ma napisane, że mozna stosowac od 6 dnia po zapłodnieniu, no a dzis mamy 13 stycznia, to juz minęło 6 dni
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-01-13 o 16:59
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 17:33   #566
evullka
Rozeznanie

niutka1 ja robilam test 1 dzien przed spodziewana @ i to byl taki o czulosci 10 czegos tam, mozna go niby robic juz bardzo wczesnie a i tak wyszedl negatywny.. Wiec moim zdaniem to po prostu za wczesnie

Lenka piekna dzidzia

SHINee na pewno sie pojawi pecherzyk
evullka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 17:35   #567
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Dziekuje dziewczyny, naprawde mam nadzieje, ze bedzie dobrze. TZ jak sie dowiedzial to dluuugo rozmawial z malenstwem, zeby sie pokazalo

Lenka - super sliczna
Stary 2010-01-13, 17:50   #568
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
no ale test o czułości 20, ( najlepsze są 10 ale nie ma nigdzie u mnie ) jakie stosuje ma napisane, że mozna stosowac od 6 dnia po zapłodnieniu, no a dzis mamy 13 stycznia, to juz minęło 6 dni
Jeśli owulacja faktycznie była trzeciego to od implantacji raczej minęło mniej niż 6 dni

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik

Edytowane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Czas edycji: 2010-01-13 o 17:53
Stary 2010-01-13, 18:40   #569
kasiasiar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Jeśli owulacja faktycznie była trzeciego to od implantacji raczej minęło mniej niż 6 dni
dokładnie

u mnie test 5 dni po spodziewanej @ wykazał tylko cień kreski Taka prawdziwa grubaśna kreske dopiero w 9 dni po . Także Niutka faktycznie może za wcześnie robisz testy

Lenka sliczna ta Twoja kruszyneczka

Edytowane przez kasiasiar
Czas edycji: 2010-01-13 o 18:41
kasiasiar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 19:48   #570
olbka
Zadomowienie

Lenka, gratuluję, śliczności!

Kasia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości