![]() |
#301 |
Rozeznanie
|
Dot.: Irlandzkie mamuski - nasze brzuszki i maluszki
Elcia, super ciuszki
![]() Martusia, masz śliczna córunie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Zadomowienie
|
Martusia- sliczna corunia!!! widze ze kolejna szlicznotka co gustuje w irokezach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#303 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
fajnie was miec, tyle informacji ze sie czlowiek mniej boi jakos
![]() |
#304 |
Raczkowanie
|
Elcia -ale będziesz stroić tego twojego synka ,super ubranka,ja też uwielbiam oglądać takie malutkie ubranka
Glam-co do krzesełka to myślę że jest potrzebne ,bo wygodnie karmi się bobasa ,bo nie zabrudzi ci wszystkiego ,my mieliśmy kupować ,ale znajomi nam pożyczyli ,ale nie jestem zabardzo zadowolona bo ok.karmić fajnie ,ale wkładanie Oliwki do tego krzesełka jest bardzo niewygodne i ja i mój tz czasami to aż klniemy ,minusem jest to że trzeba dziecko wkładać od góry bo ten stolik się nie odpina do góry ,ale nie wiem jak jest przy innych i czy w ogóle jest jakiś inny system ,Oliwka ma taką fajną chuśtawkę graco i tam otwiera się ten stolik ,wkładasz dziecko ,zapinasz pasy i opuszczasz stolik i go zamykasz ,chciałabym taki system przy krzesełku do karmienia ,ale nie wiem czy takie są moze się któraś z was orientuje... Co do piersi to ja nie mam i nie miałam problemu z suchą skórą ,a ja jeszcze mam trochę mleka ,ale już nie karmię Oliwki bo ona nie chyci się cyca ,więc dam chyba z karmieniem cycem spokój ,póki co mam 2 rozmiary większy stanik niż używałam przed ,ale i tak widzę że mi się już trochę zmniejszyły piersi ,ale już chyba dużo się nie zmniejszą ,mam nadzieję że tylko może jeszcze nabiorą trochę jędrności ,bo nie ukrywam że czasami to mi się qwydaje że mam dwa plątające się worki chociaż mój tz mówi że tak nie jest ,mam też parę rozstępów na piersiach i troszeczkę na udach ,ale za to ani jednego na brxuchu nie mam ,przez całą ciąże smarowałam brzuch kremem na rozstępy Gerbera,nie ma się co łudzić już nie ędę miała takich piersi jak przed ciąża ![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Martusia śliczna ta Twoja córeczka i jakie ma bujne włoski .!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Zakorzenienie
|
no to wstawiam zdjecie wozka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Raczkowanie
|
Witam z samego rana
![]() Elcia super wozek, tylko szkoda ze to kolko peklo, ale pewnie mozna zamowic osobno. My kupilismy tutuaj wozek ale srednio z niego jestem zadowolona, ma mala gondole no i jest ciezki, a ze do miasta mamy kawalek to musze sie meczyc zeby go wrzucic do bagaznika. Przy drugim dziecku juz bede wiedziala na co zwracac uwage kupujac wozek- ale to nie predko ![]() ![]() ![]() ![]() Dziekuje za mile komentarze w imieniu Nikoli ![]() ![]()
Edytowane przez martusia1122 Czas edycji: 2010-01-13 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Raczkowanie
|
Elcia fajny wózek ,mi się najbardziej podoba w wersi spacerowej ,fajny jest też kolor siodełka ,i pewno super się prowadzi ,bo ma`z tyłu duże kółka
Ja mam wózek kupiony przez internet włoski -peg perego ,jest lekki to fakt, i łatwo się składa ,ma także fajną gondolę ,ale ma małe kólęczka i tu w mieście prowadzi się bosko,ale już za miastem ,na wiejskich dróżkach to porażka Martusia współczuję Ci tego leżenia ,można przecież dostac bzika ,ale co ssię nie robi dla takiej kruszynki. Ja miałam fatalny początek ciąży po przez 2 miesiące nękały mnie wymioty ,ale jakie wymioty ,nie mogłam nić jeśc i pić cokolwiek zjadłam to wymiotowałam ,najgorsze było jak nie bło czym wymiotowąc i ciądło mnie ,musiałam zrezygnować z pracy i nic tylko łóżko i kibelek ,lodówka to wręcz śmierdziała mi ,mój tz jadł na mieście ,po moesiącu zakwasił mi się żolądek i ani w dzień ani w nocy nie mogłam spać ,a dotego byłam bardzo słaba ,w domu nie robiłam nic kompletnie ,nawet wzięcie prysznicu to był koszmar ,i oczywiście nigdzie nie wychodziłam tyle co do lekarza bo wszystko mi śmierdziało i wymioty .przez 2 miesiące schudłam 7 kg,a w tym czasie bardzo bałam się o kruszynkę ,ale naszczęście 2 i 3 trymest był dużo lepsze i miąłam prawie do końca dużo siły ,tylko ostatni miesiąc trochę zgagi. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#308 |
Wtajemniczenie
|
Elcia bardzo fajny kolor wózka. Jak tak napisałaś o tym kole to przypomniałam sobie co kiedyś chciałam Wam wszystkim poradzić: dziewczyny jeśli macie wózki z kółkami nie plastykowymi, a pompowanymi to warto mieć w domu zestaw do łatania (można je kupić w halfordzie w dziale rowerowym). Nam kiedyś kawałek szkła wbił się w oponę, przebił, powietrze zeszło no i d.... akurat mąż pracował, tutaj w okolicy żadnego sklepu nie było, więc musiałam czekać 3 dni aż w końcu będize miał wolne i pojedzie.
Elciu dzisiaj z tego co pamiętam masz wizytę kontrolną u gina. Daj znać potem i powiedz jak się Twoja szyjka miewa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Rozeznanie
|
Elcia, bardzo fajny wozek no i kolorek taki oryginalny. Mysle, ze bedzie Wam dobrze sluzyl, a kolo pewnie sie da zamowic i przyjdzie zanim wyruszycie z Szymkiem na spacerek.
Czekamy na relacje z wizyty u lekarza. A ja juz mam dosc. Niby tylko katar, ale mecze sie okrutnie i mam wrazenie ze nic mi nie pomaga, a biore wit. C, rutinoscorbin i do nosa sterimar. Juz nawet nie pamietam ile razy wstawalam w nocy zeby wysmarkac nos, bo lalo mi sie z niego jak z kranu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Zakorzenienie
|
dziendoberek
![]() U nas lepiej ![]() Wreszcie od chyba od 2 miesiecy Alan spał cała noc u siebie w łózeczku... A ja sie wyspałam jak nigdy... ![]() Spał od 21:30 do 8 rano i potem wziełam go jeszcze do nas do wyrka i tak spalismy do 10 ![]() Potem samodzielnie trzymajac butle wtrynił 250 ml mleczka z biszkopcikiem... No jak narazie dzien nam rozpoczał sie piknie... ![]() elcia....kolor super i wozeczek tez fajniutki.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Raczkowanie
|
Ale tutaj pustki dzisiaj...
Mam pytanie do mam karmiacych butelka - czy Wasze dzieciaczki pija tyle mleczka ile pisze na opakowaniu, ze powinny pic? a jak nie to po ile mniej wiecej wypijaja na dobe? Bo moja wieczorem zje niby tyle co powinna tzn. ok 200 ale w dzien je bardzo malo bo czasem zje 60-80ml i wiecej nie chce ![]() Pcynesia zdrowka zycze ![]() Kellysss az Ci zazdroszcze ze tyle pospalas... Moja przewaznie wstaje o 6, chociaz ostatnio nawet do 7 dala mi pospac ![]() ![]() ![]()
#312 |
Raczkowanie
|
chyba z rok bede czytała coście naskrobały, tyle stron
![]() witam nowe mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#313 |
Wtajemniczenie
|
Martusia a co ile Twoja księżniczka je? Jak ze to 120ml to następny posiłek kiedy dostaje? Bo albo najada się i jej to wystarcza (a wtedy nie ma co patrzeć na te tabelki na opakowaniach), albo są za krótkie przerwy między posiłkami (je mniej ale częściej).
My skończyliśmy 8 miesięcy i schemat wygląda tak: 8 - kaszka zrobiona na 160ml mleka modyfikowanego 12 - zupka ok 150g 14 - deserek 16 - 210ml mleka z lyzka kleiku 19:10 - 210 mleka z kleikiem Gdy mały nie przesypiał całych nocy i było nocne karmienie wtedy zamiast 210 ml dostawal 180, ale ponieważ teraz nie ma tego nocnego jedzonka więc zwiększyliśmy porcje. Tutaj masz schemat żywienia: http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...niemowlat.html |
![]() ![]() |
![]() |
#314 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mój je dużo , ma 3.5 miesiąca i na jedno posiedzenia zjada 150ml, wieczorem przed spaniem potrafi zjeść nawet 240ml ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#316 |
Raczkowanie
|
Piotruś pozdrawia wszystkie forumowe Ciotki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Raczkowanie
|
Heksa Nikola jadla podobnie ale jak byla na cycu, no ale wtedy nie wiedzialam ile wypija
![]() 6 - cyc 9-10 cyc 12 - zupka 16 - cyc + deserek 19 - mleko mod + cyc plus w nocy raz albo dwa cyc teraz jedynie zupke je zawsze o 12, mleko ok 200ml o 19, i cyc ok 4 rano, a tak to roznie, np o 8 rano zje tylko 80ml i pozniej o 11 zje jeszcze ok 60ml. Z cyca tez bardzo szybko sie najadala bo ciagnela 3 minuty i wiecej nie chciala, a wage ma ok. Pewnie sie najada ale ja nigdy nie wiem ile mam zrobic mleka i przewaznie wszystko laduje w zlewie. Jest jakis sposob zeby znowu to wszystko sie unormowalo? A moze po porstu potrzebuje troche czasu. Bo na butli jestesmy od ok tyg - wczesniej dostawala tylko raz na wieczor. Dobra duszo pewnie masz racje ze nie ma sie czym martwic ale ja naleze do tych przewrazliwionych matek, ale pewnie jakby byla gloda to dalaby znac swoim donosnym krzykiem ![]()
#318 |
Raczkowanie
|
Elcia już nie moge sie doczekać tego twojego bobasa
![]() no to trzymam kciuki zeby młody sie pospieszył ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- no tak to my mamy ciemieniuche ![]() uzywam szamponu oilatum scalp i wygląda nieco lepiej, ale jeszcze nie jest idealnie, tym bardziej ze staram sie nie wyczesywać bo potem młody miał głowe czerwona i takie malenkie ranki mu sie robiły, zaprzestałam zatem bo bałam sie ze zakazenie mu sie wda albo co..... słuchaj ja z mojej wrodzone skromnosci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
Raczkowanie
|
dobra duszo zaden problem, a akurat w piatek bede na poczcie po "stypendium" wiec moge wyslac, my i tak tego juz nie potrzebujemy a szkoda zeby sie zmarnowalo jesli komus innemu moze sie przydac
![]() ![]() a i zapomnialam dodac Piotrus jest przesliczny ![]()
Edytowane przez martusia1122 Czas edycji: 2010-01-13 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Wtajemniczenie
|
Duszyczko ale cudny! I mamy takie samo body niebieskie ze słoniem
![]() Elcia no widzisz, jeszcze kilka dni i będziesz miała maluszka. A ze swojej strony podpowiem, że zamiast coli można wypić zwykłą zimną wodę (z mnóstwem lodu). I chciałabym uspokoić, że fakt że słabiej czujesz ruchy niekoniecznie oznacza tragedię. Ja w końcówce też czułam rzadziej i mniej. I też się tym bardzo martwiłam. A jakoś wszystko zakończyło się dobrze ![]() Może musisz maleńkiej dać czas na przyzwyczajenie się do karmienia tylko butlą. I spróbuj ją przegłodzić, tzn nie dokarmiać tymi 60ml o 11. Ignaś jak był malutki to jadł nieregularnie. Raz wypił 30, zaraz chciał znowu, pił 60 i tak cały dzień. To, że wylewałam mnóstwo mleka do zlewu to pół biedy, najgorsze było że nie mogłam zaplanować dnia. KArmiłam maluszka, szłam na spacer a on w ryk bo głody. Wprowadzałam pory posiłków w ten sposób, że jak jadł np o 8 to do następnej pory karmienia jak już bardzo płakał to dostawał samą wodę ewentualnie smoczek. Po paru dniach wszystko zostało ładnie wypracowane, zjadał całe porcje no i nie miałam problemu ile mleka robić (bo oczywiście jak zrobiłam tylko 60 to on akurat miał ochotę na 100, a jak zrobiłam 120 to on miał kaprys i wypijał 20 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Raczkowanie
|
Dzieki Heksa
![]() Elcia z tymi ruchami to chyba u kazdego tak jest ze pod koniec sie malo rusza, dzidzia jest wieksza i ma mniej miejsca. Ja tez panikowalam, a raz nawet pojechalam do szpitala bo mala pare godzin sie nie ruszala, podpieli mnie pod ktg a ona wtedy zaczela fikac na calego ![]()
#322 |
Zakorzenienie
|
elcia ..u mnie tez Alan sie mało ruszał pod koniec ciązy...
po prostu nie mial miejsca bo byl klocuszkiem ![]() i tez sie martwiłam i raz pojechalam na pogotowie pod ktg i tam kazali mi pic zimna wode po czym maly zaczał kopac jak szalony ![]() Co do jedzonka mleczka to ja nie sugeruje sie juz dawno tabelkami.... Sa gorsze dni (tygodnie) i lepsze kiedy Alan je wiecej lub mniej... Dziecko tez czasami moze nie miec ochoty na jedzonko i juz.... Tak jak mówia dziewczyny... Dopóki przybiera na wadze i nie choruje to nie ma sie czym martwic..... U nas jakies 2 tygodnie temu Alan jadał 280 - 360 ml kaszki przed spaniem .... Dodam ze do 10 miesiaca jadał po 180-220 ml....takze ogromna róznica.... A teraz znowu cos mu sie niechce jesc i je po 160 - 200 ml kaszki na noc a ma juz prawie rok... i ja tam sie nie martwie.... Przeciez nie bede go na siłe zadowalac .... Wogóle to mamy strajk na jedzonko...(obiadki i mleczko) Tylko sniadankową butle wcina ze smakiem i chleb z szynka lub serem żółtym który móglby jesc całymi dniami.................. No cóz.... Nastepny etap do przebrniecia ![]() duszyczko...Mały jest cud miód i orzeszki ![]() Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2010-01-13 o 16:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Raczkowanie
|
Ja tylko na chwilke, chcialam doniesc ze Cyprysik urodzila!
Wiem tylko tyle ze jest dziewczynka - Emily i sa juz obie w domku cale i zdrowe ![]() Jeszcze raz GRATULACJE ![]() ![]() ![]()
#325 |
Wtajemniczenie
|
Cyprysiku gratulacje! I buziaczki dla Emily!
Kellyss, a powiedz mi jaki jest Wasz rozkład dnia jedzeniowy? Chodzi mi o to ile posiłków je z butli? Bo podobno po 1 roku życia nie powinno się już karmić butelką i tak się ostatnio zastanawiałam jak zastąpić później to ostatnie karmienie przed snem. Igi wieczorem bardzo marudny, butlę wypija szybko, nie wyobrażam sobie karmienia łyżeczką... no ale może mu się jeszcze odmieni... |
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Zakorzenienie
|
gratulacje cyprisiku no to czekamy na zdjecia
![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Kurcze po tym badaniu szyjki ledwo chodze tak mnie boli krocze nawet nie chce sie zastanawiac jak boli masaz szyjki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
CYPRYSIK GRATULACJEEEE!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() p.s. nie pisze bo mi kuba kilka literek na klawiaturze wyrwal i glupio sie pisze naciskajac teee gumowe przysciski ![]() ![]() ![]() ![]()
#328 |
Zadomowienie
|
Cyprysiku gratuluje serdecznie!!!!!!
widze ze przybywa nam dziewczynek!!!!!! duszyczko- Piotrus jest poprostu przeslodki!!!!! a zamierzasz wprowadzic mu jakies kaszki lub odiadki od 4 miesiaca????? elcia- super ciuszki i wozeczek no i trzymam kciuki za ciebie!!!! dziewczyny sorki jesli kogos ominelam, ale ja tylko tak szybciutki, na nic nie mam czasu!!!! mlody jest taki absorbujacy, ze juz padam na twarz przy nim, wogole ma chyba jakis skok rozwojowy, bo coraz mniej spi, szybko nudzi mu sie w jednej pozycji badz w jednym miejscu, no ale sam zabawic sie jeszcze nie umie wiec naparwde na wszystko mi brakuje czasu, dopiero teraz zjadlam obiad i to tylko makaron z sosem pomidorowym, bo nic innego nie dalabym rady zrobic. normalnie tragedia... az boje sie myslec co bedzie jak wroce do pracy i bedzie trzeba pracowac 8 godz w parcy, a pozniej kolejnych 8 w domu chyba obydwoje z tz padniemy na twarz. |
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Raczkowanie
|
Cyprysiku - wielkie GRATULACJE!!!!
![]() Elcia - ciuszki i wozeczek ![]() Duszyczko i Martusiu - macie sliczne slodziaczki ![]() ![]() Ciekawe jak minela podroz Glamourous?? nic sie nie odzywa?? A ja melduje sie i zdaje relacje z dzisiejszej wizyty: Wiec tak jesli chodzi o konsultacje z ortopeda - nie mialam dzisiaj - ustalili mi termin na nastepna srode - az sie boje co tam wymysli. A jesli chodzi o mojego szkrabika to w 34 tyg + 2 dni wazy ponoc 2400 - takze klocuszek ![]() I dzisiaj mialam robione usg bo tez troche sie zamartwialam bo ostatnio taki leniwy ten moj nsynus sie zrobil - i wiecie co widzialam??? Moj synus szamal sobie swoja raczke - otwieral i zamykal buzke - normalnie napatrzec sie nie moglam. Wszystko jest z nim w porzadku - ulga ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Zadomowienie
|
gratulacje
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.