Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz.III - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-13, 17:23   #2971
eleeri
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

no i po wizażowaniu, młody juz się zbudził
w dodatku straciłam poczucie czasu,
a tu zaraz przyjdzie pielęgniarka
spadam więc odkurzyć

pa, do później

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 17:25   #2972
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz

ale jestem zla wrrrrrrrrrrrrr
jeszcze ich nie ma

TZ mi oznajmil, ze pojechali do jego mamy
a ja dwie godziny jedzenie na ogniu - wylaczylam wszystko niech sobie sam robi

malo tego Eryk zjadl u tesciowej - a specjalnie dla niego gotowalam ziemniaki i kroilam ogorka bo on nie je tego co my

zeby bylo dramatyczniej na jutro ma mega dlugo role do nauczenia sie do przedszkola i nie wiem kiedy sie z nim bede uczyc

mam dosc wszystkiego
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 17:46   #2973
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
jeszcze ich nie ma

malo tego Eryk zjadl u tesciowej - a specjalnie dla niego gotowalam ziemniaki i kroilam ogorka bo on nie je tego co my

zeby bylo dramatyczniej na jutro ma mega dlugo role do nauczenia sie do przedszkola i nie wiem kiedy sie z nim bede uczyc

mam dosc wszystkiego
nie mogl wczesniej zadzwonic??
odgrzac chyba umie nie
niech tż go nauczy!!

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

uciekam bo tż wrocil z pracy dzis wczesniej
mala spi wiec jaks kawke wypijemy

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 17:49   #2974
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Ale do płukania czy do prania?Bo do płukania to ja mam.Ślicznie pachnie, znalazłam w polskim sklepie
O kurde, to Dzidziuś ma płyn do płukania? Nie widziałam nigdzie.

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Eleeri oczywiscie nie jestem urażona Wymieniamy tylko swoje poglądy. Ja tez od tak bez powodu nie podaje małemu leków, tylko te zalecone.
A jesli chodzi o mnie to od zawsze byłam "lekomanką" w sensie, ze brałam rozne suplementy. Głownie są to witaminy, minerały, kwasy omega, herbatki ziołowe no i sporo specyfików na odchudzanie.
Ja z ledwością pamiętam, żeby brać jeden Feminatal

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Ze złych informacji to chyba bede musiala odstawić Tomusia od piersi bo jak jezdze na studia to tak mne piersi bolą, a potem mam zator przez 2 dni i to cholernie boli........
rzeczywiście nieciekawie, musiałabyś chyba z laktatorem jeździć. Może przejdziesz częściowo na butlę i będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Kuba ma witaminę D, Cebion (teraz zwiększoną dawkę, żeby zakwaszać mocz i wspomóc działanie Furaginy) i Cebion Multi (wtedy, gdy ja nie jem witamin w tabletkach).

A kupujesz w necie czy w stacjonarnych perfumeriach?

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Kurczę, morska, na wszystkim się znasz
A ten Cebion to mnie wkurza Każą wymieniać po 3 miesiącach i ledwo co się go użyje to już aut. Nie mogliby produkować w mniejszej pojemności?

Różnie. Mam i ze stacjonarnych sklepów i z internetowych, i z allegro (po ówczesnym sprawdzeniu sprzedawcy), kilka Mąż mi kupił kiedyś w Anglii, czasem Brat kupi, bo wie o manii

O jadłospisie nie pisałam, bo miałaś głowę zajętą czym innym , ale mam wszystko od początku zapisane na kartce (), więc jakby co, to przepiszę
Dzisiaj zaczęłam też zabawę z glutenem. Tylko czy trzynastego - to dobra data? Zobaczymy

A tam się znam.. Po prostu dużo czytam, nie tylko to, co mnie interesuje Można to nazwać dociekliwością lub może wścibstwem? A jak już poczytam, to później gdzieś w głowie dzwoni, że było i szukam

Cytat:
Kuba tez wyraznie cierpi z powodu zabkow. Dałam mu małego jaska do raczek a on od razu wyszukał rozek poduszki i zaczał trzec nim dziąsła.
Posmarowałam teraz żelem.

Dzieki za info.
Przyznam, ze nie miałam pojecia po co dziecku dodatkowa porcja wit. E. Zawsze uważałam, ze nadmiar tej wit. jest szkodliwy.
Eleeri a Mati ma problemy z mięsniami? Lekarka cos Wam mowiła?

I mam jeszcze jedno pytanko do wszystkich: otoz Kuba jak lezy na brzuszku to zaciska lewą piąstke. Niepokoi mnie to. Jak sie bawi to wszytko ładnie w ta raczke łapie, nie ma zacisnietej ale jak sie złosci albo lezy na brzuchu to zaciska. Wasze dziecki tez tak robia?
I jeszcze jedno. Czy wasze maluchy jak leżą krzyzuja czasami nozki? Kuba tak robi jak lezy w bujaczku.
Mój też tak ostatnio trze Czasem mam wrażenie, że obetrze do krwi te dziąsła Tylko, że ja na tych dziąsłach nic nie widzę Nie mogę się już doczekać szczepienia, niech mi powiedzą czy coś idzie czy nie.

W tym artykule o wit. E napisano, że nie ma danych odnośnie nadmiaru i niedoboru tej witaminy, także nie wiadomo, czy jest szkodliwy i jak bardzo. A co do mięśni, to znalazłam taką informację o działaniu, ale czy to jedyne działanie tej witaminy na niemowlęta to nie wiem. Być może lekarka zaleciła Matiemu z innych przyczyn?

Mój czasem piąstki zaciska, to chyba normalne, a z krzyżowaniem nóżek to nie wiem, muszę poobserwować

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-01-13 o 17:54
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 17:59   #2975
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

i pije kawe sama
malz juz wypil w pracy

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

A ten Cebion to mnie wkurza Każą wymieniać po 3 miesiącach i ledwo co się go użyje to już aut. Nie mogliby produkować w mniejszej pojemności?
no ja tez wyrzucilam ostatnio pol buteleczki

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-13, 18:11   #2976
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
I mam jeszcze jedno pytanko do wszystkich: otoz Kuba jak lezy na brzuszku to zaciska lewą piąstke. Niepokoi mnie to. Jak sie bawi to wszytko ładnie w ta raczke łapie, nie ma zacisnietej ale jak sie złosci albo lezy na brzuchu to zaciska. Wasze dziecki tez tak robia?
I jeszcze jedno. Czy wasze maluchy jak leżą krzyzuja czasami nozki? Kuba tak robi jak lezy w bujaczku.
Jesli nie zaciska piastki kurczowo i mozna latwo rozprostowac paluszki, to ok.
Antonio nie robi ani jednego ani drugiego, ale jakby robil, to ne martwilobby mnie to.
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy od naerologa ... Bartosz dalej kicha i ma straszny katar ale musialam go zabrać na tą wizytę

No i mam dobre wieści Pani dr jak go położyła na pleckach to On od razu myk i na brzuch, i dawaj się czołgać za grzechotką po okręgu ... a ona patrzy na niego i mówi: chłopie co Ty tu wogóle robisz? ... zreszta jak zobaczyłam te dzieci na korytarzu, to sama się zastanawiałam co my tu robimy

Jest bardzo duża poprawa od ostatniej wizyty, kazała z nim cwiczyć przewracanie na brzuszek przez rawą strone /woli lewą/no i ta główka jeszcze jest krzywa

Na rehabilitacje jedziemy za tydzien w piątek, a wizyta kontrolna u neurologa 10 marca

No i oczywiscie wszyscy się śmiali z bartka jak nosiłam go na rękach a on ciagle tylko podskakiwał i się cieszył ...
Swietne wiadomosci
Cytat:
super

ja czekam na TZ i sie doczekac nie moge
musze zlozyc w koncu wniosek o ten zasilek na wychowawczym bo nie mam na przedszkole heh

o wlasnie musze zadzwonic do komornika jak postepy w sprawie alimentow - to zn wiem, ze ich nie ma ale zadzwonic wypada

mam podly nastroj dzis ehh
Wspolczuje chorob, samopoczucia i calego dzisiejszego dnia
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Katarzynko Ty chyba jestes czarodziejka
reke mocniej bolala wiec poszlam do lekarza dzis i co sie okazalo? ze zapalenie sciegna i mam szyne gipsowa i narazie 3 tyg zwolnienia
oszaleje z radosci bo pozniej dostane kolejne zwolnienie pewnie na rehabilitacje a pozniej moze cos jeszcze pociagne
ale ze mnie wariatka ze z takiej rzeczy sie ciesze
Swietne wiadomosci
Ciesze sie z toba
Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupiła któraś z was już ten gryzak z siateczką do której można jedzonko wkładać? Bo się zastanawiam a nie wiem czy warto...
Ja mam i jest super
Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ktore z Was nosza dzieci w nosidle/chuscie? W taka pogode tez nosicie?
Ja mam nosidlo, ale ostatnio lezy w nielasce z powodu pogody glownie, nie chce, aby malego przewialo, bo niekiedy naprawde mzono wieje
Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Włamałam się do dyskusji dietowej To coś napszę. Moja sis na tej diecie spadła z rozmiaru 40 na 36-34
Wow!

Eleeri bony byly, ale sie skonczyly wole taki prezent niz czterdziesty pajac w rozmiarze 52cm
Stary 2010-01-13, 18:12   #2977
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Dziewczyny ściągałam w szkole laktatorem ręcznym ale to nic nie daje. Musiałabym chyba zgodzine siedziec w lazience i ściągać, a na to nie mogę sobie pozwolić bo nie mam tyle czasu nawet między zajęciami

Jak wracam to mam tak pełne cycki że az mnie boli jak oddycham jakbym miała zakwasy klatki piersiowej. A cycki mam jak silikony wielkie twarde , Tż się śmieję że Pamela przyjechała ale mi nie do śmiechu Musze wszystko sciągnąc i pozniej dwa dni się męcze żeby te grudy mleka usunąć

A da rade tak żeby było tylko troche pokarmu, zebym mogla np dwa razy dziennie karmić ?

Svinecko współczuje choroby i gnoma tez współczuje

Eleeri czy ja Cię mam na nk? jesli nie to napisz mi pw bo chętnie bym się zapoznała z Twoją osobą

Mam prośbę , szukam jakiegos kocyka dla Małego żeby był gruby, bo On pod kocykiem śpi , ale przydałby się drugi.Tylko nie mam czasu szukać na allegro ani w sklepach

I jeszcze pytanko: czy mozecie polecic jakis dobry samoopalacz do twarzy żeby nie robil plam i nie scierał się

Co do dietki to dalej się odchudzam żeby nie było tylko z ONZ rezygnuje
Stary 2010-01-13, 18:16   #2978
Sweet_21
Zakorzenienie

mąż właśnie wyszedł do pracy, a ja znowu sama z Bartkiem
zjadł troche marchewki, wiec moze dotrzyma do kąpieli

oho, juz mu sie nie podoba opcja samotnego buszowania na macie
o losie ale zrzędzi maruda no, uciekam
bede wieczorkiem

aha co do diety, mogłabym spaść do rozmiaru 38, mniej nie wchodzi w gre wyglądałabym jak wieszak

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 18:31   #2979
gorgulek
Zakorzenienie

Svinecko wiem jak to denerwuje bo tz nie raz tak robi

Mariolu
ja ciesze sie ogromnie
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 18:44   #2980
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Czekoladko
, dawno, dawno temu jak się rejestrowałam w PUP-ie , to od dnia rejestracji liczyli 14 dni do decyzji i wypłacali kwotę naliczoną od dnia tejże decyzji. Ale u Ciebie to nie pasuje jakoś (21+14 robi się 35 )
Musisz się dowiedzieć

Fotki zaczątków ściany ze zdjęciami
Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie zainteresowała się zasiłkami, chociaż mnie to nie dotyczy
W każdym razie Czekoladko! Znalazłam takie coś:
"Zasiłek dla bezrobotnych przysługuje za każdy dzień kalendarzowy po upływie 7 dni od dnia rejestracji. "
Czyli u Ciebie byłoby to 21+7=28, czyli wypłacili Ci za 3 dni grudnia, zgadza się teraz?

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
wielkie dzięki
podziwiam za dużą wiedzę z różnych dziedzin

chyba mozna ją kupić bez recepty, moja mama bierze
nie wiem czy konkretne witaminy, bo zapisane było na recepcie, a receptę trudno odczytać
Nie ma sprawy
To nie jest moja wiedza - ja tylko robię kopiuj - wklej, kopiuj - wklej, ..

Tzn. wiem, że bez recepty, może źle się zapytałam. Chodziło mi o to, czy wit. E występuje pojedynczo, bo ja kojarzę tylko z takich kapsułek, gdzie jest A+E i dlatego z ciekawości spytałam.

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Dajecie maluchom surowe jabłko takie skrobane? czy tylko gotowane?
Ja jeszcze nie dawałam, na razie słoiczki tylko

Cytat:
Może u mnie będzie tak, ze Bartek niejadek, a Antoś żarłok. Byleby za bardzo mu w "masę" nie poszło
Ale powiem szczerze, że chciałabym odpocząc od ganiania dziecka po domu z jedzeniem...
Ostatnio znowu walczymy z Bartkiem w tej kwestii. Zupę je po 3 godziny, a drugie zaczyna w okolicach dobranocki jeśc i zjada ok 21..... Uparłam się, że nie będę karmić już 7 latka. Podgrzewa to w mikrofali chyba 100 razy, je łyżkę i zaczyna się bawić np....
Masakra
Ciekawe skąd się to bierze. Czy jak Bartuś był w ieku Antosia to już przejawiał cechy niejadka?
Ja wiem, że też byłam niejadkiem, cała rodzina musiała nieźle się napracować, żebym coś połknęła A teraz.. jem wszystko, wszędzie i o każdej porze

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
kurde jak dostane@ to stawiam wszystkim po
hehe
Stary 2010-01-13, 19:04   #2981
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie zainteresowała się zasiłkami, chociaż mnie to nie dotyczy
"Zasiłek dla bezrobotnych przysługuje za każdy dzień kalendarzowy po upływie 7 dni od dnia rejestracji. "
Czyli u Ciebie byłoby to 21+7=28, czyli wypłacili Ci za 3 dni grudnia, zgadza się teraz?
jestes wielka
wg tego co napisalas sie zgadza i wg obliczen tez
przysluguje mi 460 zł miesiecznie(wg starej kwoty zasilku) ,zaplacili mi 46zł za 3 dni wiec wychodzi ok. 15zł za dzien

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-13, 19:18   #2982
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

ale tu cicho, akurat jak mam czas na wizaż to nikt nie pisze
Stary 2010-01-13, 19:42   #2983
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
nic mi nie mow

mam dosc tych przejsc z tym wszystkim juz
Nie dziwię się

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
chyba nie pisałam o tej główce ... więc nie ma jej prosto, tylko lekko przekrzywia na lewą stronę, tak jakby chciał sobie dotknąc barku
(...)
ja bardzo chętnie, ale małz mi zabrał laptopa w delegację, a na stacjonarnym kompie nie mam wejscia na karte od aparatu

chya ze cos pokombinuje u mamy wieczorkiem
Chyba nie pisałaś. Ale już wiem, o co chodzi

Tak , pokombinuj

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
wg mnie z małym jest wszystko ok, wczoraj siedział na kolanach oparty o brzuch babci
i nagle zaczął się pochylać do przodu az siadł całkiem sam
i chwilę tak siedział

główkę trzyma prosto, tylko że mu sie jeszcze troszke kiwa,
ale czy to był powód dla którego zapisała to wszystko ?

mój też zaciska i to obie, szczególnie na widok babci
i bardzo lubi mnie szczypać
czy krzyżuje nóżki to nie zauważyłam, ale lubi je prostować - najbardziej przy zmianie pampersa

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ja daje bezposrednio bo zazwyczaj caly zjada a jak nie to na drugi dzien go konczy
Czyli wkładasz łyżkę, którą Laura miała w buzi, do słoiczka i nawet wtedy dajesz na drugi dzień, jeśli nie zje wszystkiego?

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Ostatnio znowu walczymy z Bartkiem w tej kwestii. Zupę je po 3 godziny, a drugie zaczyna w okolicach dobranocki jeśc i zjada ok 21..... Uparłam się, że nie będę karmić już 7 latka. Podgrzewa to w mikrofali chyba 100 razy, je łyżkę i zaczyna się bawić np....
Masakra
wszystko przed nami, widzę

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
a teraz
Katarzynko Ty chyba jestes czarodziejka
reke mocniej bolala wiec poszlam do lekarza dzis i co sie okazalo? ze zapalenie sciegna i mam szyne gipsowa i narazie 3 tyg zwolnienia
oszaleje z radosci bo pozniej dostane kolejne zwolnienie pewnie na rehabilitacje a pozniej moze cos jeszcze pociagne
ale ze mnie wariatka ze z takiej rzeczy sie ciesze
Gratulacje
Oby tylko ręka za bardzo nie dokuczała

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
No, w końcu.
Czasem jem ziemniaki, bo je uwielbiam, ziemniaczara ze mnie, że hoho.Jem je rzadko i w niewielkich ilościach, czasem poprostu przekrawam na pół, posypuję tymiankiem, skropię oliwą i siup do piekarnika.Pycha.

Cytat:
ooo nie z tym gnomem to ja nigdzie nie ide
bo jeszcze mnie wkurzyl na dokladke

i oczywiscie jeszcze go nie ma z Erykiem, a on biedny musi siedziec w tym przedszkolu az po ostatnie dziecko jak ja tego nie lubie
wole zeby byl ze mna w domu
yh yh yh

i oczywiscie musze czekac z obiadem do 17 k.r..a mac

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 19:43   #2984
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Onat tak mniej więcej zaczęła 2. lata temu. Przerzuciła się na "dietę niełączenia", a ta dieta jest zbliżona do ONZ. Nie trzymała się jakoś sztywno jadłospisu, jadła na prawdę wielkie porcje (wiem, bo widziałam) i chudła. Stopniowo, wolno (ok. pół roku), ale efekt jest do dzisiaj. Ponieważ nie stosowała ONZ, to i nie powtarzała żadnych cykli, po prostu wprowadziłą inny styl żywienia. Potrawy smaczne, jadłam nie raz. Efekt powalający, mówię Wam. Efektu jo-jo mie ma do dziś, ale po skończeniu diety nie należy przerzucać się od razu na dawne jedzonko, bo wrócą zrzucone kg.
jestem pelna podziwu
tez tak chce
a nawyki zywieniowe to PLANUJE zmienic raz na zawsze a nie tylko na czas gubienia sadła-wlasnie takim nielaczeniem

Cytat:
Ksiądz dzisiaj do nas wpadł. Dosłownie wpadł. Przeżegnał się, zabrał kopertę i zwiał. Przemilczę
a ja tak nazekalam i gderalam na tego ksiedz co u nas byl a potem sasiadke zapytalam czy u nich tez tak blyskawicznie odbebnil a ona ze on cos z serduchem mial -ona pigula to go wyczula i zapytala czy dzadzwonic mu po doktora, a on nie chcial tylko nitrogliceryne łyknał, wiec mu odpuszczam

Cytat:

ale z ciebie wzorowa gospodyni
ja nie trzymam na gazie i nie czekam z cieplym
buch, buch wsio na talerz i siup do mikrofali

tesciowa specjalnie gotowala wg erykowych kubkow smakowych?

to tez z dnia na dzien zadali?takim maluchom? a co to za rola?
Cytat:
O kurde, to Dzidziuś ma płyn do płukania? Nie widziałam nigdzie.

Dzisiaj zaczęłam też zabawę z glutenem. Tylko czy trzynastego - to dobra data? Zobaczymy
ja tez, ale to dlatego ze jak jestem w tesco to jak muł walę prosto do polki z baby shine

a wy dajecie cebion nacodzien? czy w takim zimowym okresie tylko?
ja tylko D daje, a cebion jak katarzysko miala

Cytat:
i pije kawe sama
malz juz wypil w pracy

no ja tez wyrzucilam ostatnio pol buteleczki
no to drugiej nie moze?

a sama nie moglas zuzyc?

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Eleeri bony byly, ale sie skonczyly wole taki prezent niz czterdziesty pajac w rozmiarze 52cm
no wlasnie
ja prosilam o pampersy i mleko w zaleznosci kto ile chcial przeznaczyc, ale nie kazdy sie zastosowal i mam kilkakrotnie podublowane prezenty.Niektore udalo mi sie podarowac innej mamie, inne jeszcze zapaowane
nietrafionych ciuchow... duzo, jak beda jej dobre to nie bedzie to odpowiednia pora roku
nie mam wizji na corke w falbaniastych sukienkach, moze ma 2 sukienki po siostrzenicy.Osobiscie zadnej nie kupilam.
A te na chrzest to juz w ogole mi sie obrzydliwie kojarza...

wczoraj gadalam z ta kuzynka i mowie do niej ze prosze ja aby nic nie kupowala bo ja ciuchow mam opor, a zabawek po swietach przybylo i naprawde ze nic nie trzeba.Z reszta ona wie bo rodzina zdazyla mnie objechac za moje "pampersiate zyczenia"
i podala mi torbe-widze pampersy i mowie "dziekuje ze sie zastosowalas do prosby i ze naprawde mnie to cieszy bardziej niz cokolwiek bo mam dosc nietrafionych ciuchow i sukienek, bo ja mlodej nie stroje w kiece" a na pod pampersami sukienka

Cytat:
Mam prośbę , szukam jakiegos kocyka dla Małego żeby był gruby, bo On pod kocykiem śpi , ale przydałby się drugi.Tylko nie mam czasu szukać na allegro ani w sklepach

Co do dietki to dalej się odchudzam żeby nie było tylko z ONZ rezygnuje
no to nawet linka nie mozn podeslac, bo nie chcesz kupic przez alle

co wy takie malo odporne na ONZ?

Cytat:
Jestes niesamowita
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 19:44   #2985
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny kupiła któraś z was już ten gryzak z siateczką do której można jedzonko wkładać? Bo się zastanawiam a nie wiem czy warto...
marica kupiła i pisała, że jest zadowolona

Cytat:
Patrzcie :
http://demotywatory.pl/720686/Wyczucie

tez tak zawsze z siostrą robiłyśmy, dobrze że nasze maluchy jeszcze pampersiate
Boskie

Cytat:
Jak sie ciesze, ze dzisiaj mam co czytac
U mnie ladna pogoda, bezwietrznie (co rzadko sie zdarza), slonecznie i +12, wiec wybralismy sie na dlugi spacer. Przy okazji kupilam worki na pieluszki, pare nowych body, bo juz ze wszystkiego wyrasta, a takze 3 bluzy i czapke. Wszystko za zaoszczedzone jeszcze bony, ktore Antonio dostal w prezencie. Na poczatku mial mnostwo ubran, praktycznie az do teraz, wiec te wszystkie prezenty-bony itp zuzywam teraz.

Dzisiaj bylo kolejne podejscie od jedzenia z malymi kawalkami i Antonio protestuje , ale nie przejmuje sie. Nie przez takie jedzeniowe fochy przechodzilismy i zwyciezylismy
(...)
Fajne te bony

Cytat:
Spadam już do kuchni. Muszę obiad zrobić dla Małża. Jak ja nie lubię gotować Maciej cały dzień skrzeczy jak stara ropucha. Ksiądz dzisiaj do nas wpadł. Dosłownie wpadł. Przeżegnał się, zabrał kopertę i zwiał. Przemilczę

Jak naprawię aparat, to coś Wam pokażę, a Wy ocenicie. Tylko nie wiem kiedy to nastąpi O losie
No wiesz

Co, co? A zdjęcie krzesełka niedawno wstawiałaś

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
jeszcze ich nie ma

mam dosc wszystkiego
, mam nadzieję, że jutro będzie lepszy dzień

Cytat:

Różnie. Mam i ze stacjonarnych sklepów i z internetowych, i z allegro (po ówczesnym sprawdzeniu sprzedawcy), kilka Mąż mi kupił kiedyś w Anglii, czasem Brat kupi, bo wie o manii

O jadłospisie nie pisałam, bo miałaś głowę zajętą czym innym , ale mam wszystko od początku zapisane na kartce (), więc jakby co, to przepiszę

A tam się znam.. Po prostu dużo czytam, nie tylko to, co mnie interesuje Można to nazwać dociekliwością lub może wścibstwem? A jak już poczytam, to później gdzieś w głowie dzwoni, że było i szukam
Z tym Cebionem to masz rację

To Ty maniaczka

Napisz, proszę, proszę

Dobrze, że tu z nami jesteś

Cytat:
Jesli nie zaciska piastki kurczowo i mozna latwo rozprostowac paluszki, to ok.
Antonio nie robi ani jednego ani drugiego, ale jakby robil, to ne martwilobby mnie to.
Moja lekarka mówiła to samo

H. MacLeod

.
Stary 2010-01-13, 19:54   #2986
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ehhh Eryk dalej roli nie umie
w lodowce pusto i obiadu na jutro nie ma
mleka dla malego nie ma
i TZ tez nie ma!!!!!!!
w dupie z tym wszystkim

Cytat:
nie mogl wczesniej zadzwonic??
odgrzac chyba umie nie
niech tż go nauczy!!
ehhh no widac nie mogl
odgrzac nie umie, garnki by spalil - pisalam kiedys juz o jego zdolnosciach kulinarnych
TZ nie ma!!!!!
Cytat:
Wspolczuje chorob, samopoczucia i calego dzisiejszego dnia
dzieki
Cytat:
A da rade tak żeby było tylko troche pokarmu, zebym mogla np dwa razy dziennie karmić ?

Svinecko współczuje choroby i gnoma tez współczuje
to ile razy dziennie go karmisz?
ja daje rade bez problemu caly dzien malego nie karmic i cycki nie sa twarde i nie musze sciagac

dzieki
Cytat:
Svinecko wiem jak to denerwuje bo tz nie raz tak robi

ja sie dzis chyba zaplacze

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:

Cytat:
ale z ciebie wzorowa gospodyni
ja nie trzymam na gazie i nie czekam z cieplym
buch, buch wsio na talerz i siup do mikrofali

tesciowa specjalnie gotowala wg erykowych kubkow smakowych?

to tez z dnia na dzien zadali?takim maluchom? a co to za rola?
ja nie mam mikrofali

tesciowa to zawsze pod Eryka gotuje - nawet jak nas zaprasza na obiad to dla Eryka ma juz przygotowane kilka wersji - mielone, schabowe, lazanki, grzybowa itd itp w zaleznosci na co jasnie pan akurat bedzie mial ochote i raczy zjesc - ona taka dobra kobita jest, wszystkim chce podpasowac

rola na dzien babci i dziadka - ma do nauczenia kwestie i dwie piosenki - oczywiscie na jutro ma umiec na blache, bez sensu
Cytat:
, mam nadzieję, że jutro będzie lepszy dzień
dzieki
Stary 2010-01-13, 20:01   #2987
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Katarzynko no wlasnie linki chętnie przejrze i chce na all kupic

Svinecko ale ja nie karmie przez 15 h jaj jade do wawy to wiecej niz caly dzien, a tak to ciezko stwierdzic ile razy karmie -tak co 2 h gdzies
Stary 2010-01-13, 20:31   #2988
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
aale ma ja zacisnieta caly czas??
mala tez czasem zaciska .......a nozki tez krzyzuje szczegolnie jak wisi nad nimi zabawka to tak jakby nozkami sobie pomaga chwycic
Cały czas nie zaciska, tylko czasami.
Dzieki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi na moje pytania

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
a mała własnie Hemofer przyjmuje
Nam tak powiedziała lekarka o tym Hemoferze i dodatkowo przeczytałam na necie.

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Dajecie maluchom surowe jabłko takie skrobane? czy tylko gotowane?
Dawałam kiedys skrobane ale nie bardzo małemu smakuje. Za to uwielbia skrobanego banana

Cytat:
ja tez kupuje odlewki
oryginaly dostaje tylko od meza i nie zbyt czesto
wiem ze to nabijanie kabzy innym, ale zwyklaki mnie nie interesuja, avony itp nie odpowiadaja

Z dobrych wiesci zalozylam pierscionek aparta na paluch, bo to taki ktorego nie mozna ani zmniejszyc ani powiekszyc.Obraczka jeszcze czeka na swoja wielka chwile
Ja tez nie przepadam za Avonem, jakos nie moge wybrac ładnego zapachu. Ale lubienperfumy z Coty.

Mi tez sie udało załozyc pierscionek zareczynowy. Obraczka nadal za mała i buty za ciasne

Cytat:
Dodam tylko, ze teraz przewaznie waznosc perfum po otworzeniu podana jest na opakowaniu, ale... Perfumy powinny byc przechowywane w ciemnym i chlodnym miejscu, w mozliwie stalej temperaturze, najlepiej w kartonikach. Tak przechowywane beda nam sluzyly dlugie lata i zapach sie nie zmieni , duzo dluzej niz 2-3 lata. Ja mam zapachy, ktore maja 10 i nascie lat, pachna tak samo.
Przechowywanie perfum na poleczce w lazience, tudziez w szafce w pokoju za szklem jest bardzo zlym pomyslem.
Bardzo dziekuje za wyjasnienia.
Morska, Mariola

A ja cały czas perfumy trzymam na półce w łazience, teraz juz wiem ze zle robie

Cytat:
co myslicieno tych specyfikach Linea czy Clarinol Cla- moze ktoras wasza znajoma stosowala?jakies efekty?
wiem ze cass zazywa aplefit, tez chyba kupie cos , jakis wspomagacz to moze w poloczeniou z cwiczeniami bedzie efekt?
Czeko ja juz miałam chyba wszystkie suplementy na odchudzanie.
Linea, Clarinol CLA, Therm Line, Cidrex, Aplefit i kazdy działa tak samo. Jak sie stosuje diete i cwiczy to kg lecą. Bez tego niewiele pomagają.

Cytat:
Ja z ledwością pamiętam, żeby brać jeden Feminatal
Ja akurat zawsze pamietam, zeby łyknac witaminki

Cytat:
Ja daje Cebion mutli tak co 2-3 dni. Co 2 dzien wit. D (zalecenie lekarza).

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
tesciowa to zawsze pod Eryka gotuje - nawet jak nas zaprasza na obiad to dla Eryka ma juz przygotowane kilka wersji - mielone, schabowe, lazanki, grzybowa itd itp w zaleznosci na co jasnie pan akurat bedzie mial ochote i raczy zjesc - ona taka dobra kobita jest, wszystkim chce podpasowac
Svinecko przytulam mocno

Naprawde super masz tesciową.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 20:35   #2989
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Svinecko ale ja nie karmie przez 15 h jaj jade do wawy to wiecej niz caly dzien, a tak to ciezko stwierdzic ile razy karmie -tak co 2 h gdzies
hmmm no to dlugo - wychodzi na to, ze opuszczasz 7 karmien to nie dziwie sie, ze cyce bola

a dlaczego tak karmisz? nie wprowadzilas stalych pokarmow? ja zaczelam wprowadzac, najpierw jeden, za jakis czas drugi, potem trzeci - i piersi samoczynnie sie przestawily i zaczely mniej produkowac - bo nawet to jedzenie malego miedzy posilkami stalymi to takie ciumkanie bardziej

moglas wprowadzic nowe jedzenie wczesniej, wiedzac, ze tyle godzin bedziesz bez malego

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Svinecko przytulam mocno

Naprawde super masz tesciową.
dzieki
Stary 2010-01-13, 20:50   #2990
gorgulek
Zakorzenienie

Miramej

ale tu pustki

ide poczytac, nie bede pilnowala watku
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 20:50   #2991
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...
I jeszcze pytanko: czy mozecie polecic jakis dobry samoopalacz do twarzy żeby nie robil plam i nie scierał się
...
Z całą pewnością mogę polecić ten:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...zy-i-ciala.htm
Jestem bardzo zadowolona

Cytat:

Nie ma sprawy
To nie jest moja wiedza - ja tylko robię kopiuj - wklej, kopiuj - wklej, ..
...
Chodząca encyklopedia wiedzy wszelakiej

Cytat:
jestem pelna podziwu
tez tak chce
a nawyki zywieniowe to PLANUJE zmienic raz na zawsze a nie tylko na czas gubienia sadła-wlasnie takim nielaczeniem
...
Wspaniałe postanowienie - tak trzymaj

Cytat:
...
No wiesz

Co, co? A zdjęcie krzesełka niedawno wstawiałaś
Tak, tak. A na koniec wieczoru jak całe stado ropuch

Wstawię zdjęcia ostatnich moich prac hand made

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009

Edytowane przez magi77
Czas edycji: 2010-01-13 o 20:51
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 20:59   #2992
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

dzieko wykapane, juz prawie spi, a my z tż bedziemy ogladac film przy piwku

Cytat:

wczoraj gadalam z ta kuzynka i mowie do niej ze prosze ja aby nic nie kupowala bo ja ciuchow mam opor, a zabawek po swietach przybylo i naprawde ze nic nie trzeba.Z reszta ona wie bo rodzina zdazyla mnie objechac za moje "pampersiate zyczenia"
i podala mi torbe-widze pampersy i mowie "dziekuje ze sie zastosowalas do prosby i ze naprawde mnie to cieszy bardziej niz cokolwiek bo mam dosc nietrafionych ciuchow i sukienek, bo ja mlodej nie stroje w kiece" a na pod pampersami sukienka
no niezle chciala ci oczy zamydlic tymi papmkami

Wercia dostala w sumie jeden nietrafiony prezent- fajna kurteczke wiosenna na rozm.68, ktora na wiosne bedzie za malaa szkoda

Cytat:
mleka dla malego nie ma
i TZ tez nie ma!!!!!!!
w dupie z tym wszystkim

ehhh no widac nie mogl
odgrzac nie umie, garnki by spalil - pisalam kiedys juz o jego zdolnosciach kulinarnych
TZ nie ma!!!!!
to jak podrzucil malego i wybyl??

Cytat:
Cały czas nie zaciska, tylko czasami.
Dzieki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi na moje pytania

Czeko ja juz miałam chyba wszystkie suplementy na odchudzanie.
Linea, Clarinol CLA, Therm Line, Cidrex, Aplefit i kazdy działa tak samo. Jak sie stosuje diete i cwiczy to kg lecą. Bez tego niewiele pomagają.

a widzisz nie ma sie co martwic

dzieki za odp oczywiscie ze dieta i cwiczenia, ale chcialam jakis wspomagacz kupic

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-13, 21:00   #2993
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
Ja wiem, że też byłam niejadkiem, cała rodzina musiała nieźle się napracować, żebym coś połknęła A teraz.. jem wszystko, wszędzie i o każdej porze

Siostro po raz któryś

Cytat:
Ja daję od jesieni.

Cytat:
mleka dla malego nie ma
i TZ tez nie ma!!!!!!!
w dupie z tym wszystkim

ehhh no widac nie mogl
TZ nie ma!!!!!
(...)
Biedna Ty dzisiaj jesteś

Cytat:
Ja daje Cebion mutli tak co 2-3 dni. Co 2 dzien wit. D (zalecenie lekarza).
A ile kropelek witaminy D podajesz? I jaki preparat konkretnie?

Cytat:
Miramej

ale tu pustki

ide poczytac, nie bede pilnowala watku
No tak, bo może uciec

Cytat:
Tak, tak. A na koniec wieczoru jak całe stado ropuch

Wstawię zdjęcia ostatnich moich prac hand made
Gdyby biedny Maciulek zobaczył, co też mama o Nim wypisuje

Kiedy Ty masz na to czas?
Czekamy

H. MacLeod

.
Stary 2010-01-13, 21:01   #2994
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Z całą pewnością mogę polecić ten:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...zy-i-ciala.htm
Jestem bardzo zadowolona

tez polecam-mialam go kiedys i fajny byl

spadam na film

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-01-13, 21:18   #2995
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
dzieko wykapane, juz prawie spi, a my z tż bedziemy ogladac film przy piwku

to jak podrzucil malego i wybyl??
zazdroszcze...ja jak zwykle sama, jedno nie chce spac, jesc....drugie jeczy

dokladnie, wpadl i wypadl
Cytat:
Biedna Ty dzisiaj jesteś
Stary 2010-01-13, 21:36   #2996
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
tez polecam-mialam go kiedys i fajny byl
to moze i ja zainwestuje jak ta chwalicie
kiedys jak byl szal na pierwsze samoopalacze to kojarzylo mi sie to tylko z plamami i marchewkowa opalenizna
a na buzie tez mozna?schodzi rownomiernie?

wlasnie mrozilm kolejne specjały i tak zamaszyscie wysunelam szuflade ze rabanu narobilam, szuflada wyjechala i wszystko sie posypalo robiac halas :/
mlodej nie to nie ruszylo, na szczescie, bo nie wiedzialabym za co najpierw sie zlapac a wracajac pies milby wyzerke

Moze bede kochana zona i ugotuje mu na jutro smierdzioszkowy obiad-jego ulubiony gulasz na podrobach-serduszka i zoladki.Niech pomysle czy zasluzyl

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Jutro 9 dzien ONZ, no i przyznam sie wam ze dobije 4kg
jutro z rana sie zwaze, tak orientacyjnie
dzisiejsze menu:
*sok z sokowirówki:
-2x pomaranczo+1x grejfrut
-sam jabłkowy
*pomarańczo i 3/4 średniego kalafiora
*nieśmiertelny wieśniak z szynka

chwile temu plaster zoltego sera, bo męzusiowi kolacyjke- maga kanapki szykowalam i tak mi pachnial i te dziurki apetyczne ze pozarlam
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 21:39   #2997
Sweet_21
Zakorzenienie

coś mi sie Bartek kręci a śpi juz od godziny

zrobiłam paste z makreli na kolacje, ale musiałam zagryźć kawałkiem chleba bo gorzka jakaś ta ryba fuj, aż mi niedobrze teraz

Svinecko współczuje samopoczucia, jutro bedzie lepiej
WrednaAfrodyto ja tez miałam laktator ręczny z aventu i kompletnie nie szło mi odciąganie nim, albo ja coś źle robiłam (choć wątpie) albo ten laktator jest do bani, a jaki Ty masz?

ten samoopalacz o którym piszecie jest naprawdę fajny, do twarzy używam kremu J&J holiday skin, ale teraz będę się 'kwasić' więc odstawiam go

moje dzisiejsze menu:
śn- standardowo owsianka z bananem i łyżką dżemu
IIśn- 2 kanapki z szynką i wieśniakiem, rzodkiewką i ogórkiem
obiad- (w parowarze) morszczuk w ziołach, ryż, fasolka żółta i zielona, brokuły, dodatkowo pomidory ze szczypiorkiem
kolacja- sałatka z makreli przegryziona chlebem
w między czasie zielona herbata, woda, pestki słonecznika

Bartuś
29.08.2009

/S.J.Lec/
Stary 2010-01-13, 21:41   #2998
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Svinecko daje tylko jeden deserek dziennie co przypada na jedno karmienie. Niestety nie pomyslalam, myslalam,że jakoś wytrzymam i jakos to będzie-niestety już tak nie mogę

Wez mi cos doradz , jak ma karmic Małego i czym,żeby mniej mleczka się produkowało, a Tomuś był najedzony i szczęśliwy

Tomuś padł od razu po kąpieli, zjadł,położyłam Go do łozeczka. Trochę sobie pośpiewał i zasnął

Sweet laktator taki zwykły z apteki nie firmowy, w domu mam medele elektryczn i szkoda mi było kasy na drugi. Ale wątpie że inny by dał radę

Edytowane przez WrednaAfrodyta
Czas edycji: 2010-01-13 o 21:44
WrednaAfrodyta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 21:42   #2999
Sweet_21
Zakorzenienie

Kasiu jakbym ja tyle jadła to non stop głodna bym chodziła.Nie czujesz głodu?Przecież mało jesz, poza tym brak białka( a nie przepraszam jest wieśniak i szynka, ale to i tak za mało), warzyw, mięsa?
Nie będę moralizatorstwa uprawiać, bo sama wiesz co robisz, ale mi to pod głodówke podchodzi.

Bartuś
29.08.2009

/S.J.Lec/
Stary 2010-01-13, 21:47   #3000
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Jutro 9 dzien ONZ, no i przyznam sie wam ze dobije 4kg
jutro z rana sie zwaze, tak orientacyjnie
dzisiejsze menu:
*sok z sokowirówki:
-2x pomaranczo+1x grejfrut
-sam jabłkowy
*pomarańczo i 3/4 średniego kalafiora
*nieśmiertelny wieśniak z szynka

chwile temu plaster zoltego sera, bo męzusiowi kolacyjke- maga kanapki szykowalam i tak mi pachnial i te dziurki apetyczne ze pozarlam
Malutko coś tego Katarzynko...jak tak dalej pójdzie to sowolnisz sobie przemianę materii

Svinecko...no co mogę, wirtualne uściski przesyłam, może jutro będzie lepszy dzień...

Ja się jakoś wtaraskałam chyba z nadchodzącej choroby...mam nadzieję.

Jutro wybieramy się z małą na szczepienie więc o kciuki jak zwykle Mamy już wszystkie wyniki badan i tak:
-kał bez bakterii
-mocz bez bakterii
-morfologia w porządku

dziękujemy z Martynką za kciuki

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości