| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2010-01-13, 09:51 | #4321 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-02 Lokalizacja: Danmark 
				 | 

Dot.: PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko ....

Cytat: 
  .Oskarkowi nie wytłumaczę,że głodny będzie bo mamusię brzuszek boli. 
				__________________ ......Myśli stają się rzeczami.... | |
|     | 
|  2010-01-13, 10:11 | #4322 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-01 Lokalizacja: kraków 
				 | 

jestem młoda mężatką  z półrocznym stażem małżeńskim. Ponieważ w planach nie bardzo odległych jest dzidziuś mam mały problem. Kiedy jestem płodna przy cyklu 21-22 dniowym, okres trwa u mnie 6 dni wiec z teorii wynika ze w 10-12 dniu cyklu, to raptem 3-4 dni po okresie.. jak to sprawdzic, dodam ze mierzenie temperatury odpada bo z rana jestem całkiem niekumata..:/ moje koleżanki czują po sobie kiedy maja dni płodne a ja nie  czy ktoras z Was też ma takie cykle? kiedys miałam cykle wzorowe co 27-28 dni a teraz mi sie to poprzestawiało- brałam tabletki przez prawie 4 lata ale juz od 3,5roku nie biore i tak mi sie porobiło:/ | 
|     | 
|  2010-01-13, 10:29 | #4323 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2009-09 Lokalizacja: piekny inny swiat 
				 | 

Witajcie kobietki   alez mnie przegwizdalo  bylam odprowadzic dzieciaki do szkoly bo chcialam sie przespacerowac i gdybym wiedziala,ze tak wieje to bym pojechala autem  normalnie przez ten wiatr to mnie cale uszy az bola,masakra jakas ide po herbatke | 
|     | 
|  2010-01-13, 10:37 | #4324 | |
				 | 

Cytat: 
 A mierzenie temperatury wcale nie jest jakimś wyczynem.Wystarczy zmierzyć sobie raz dziennie np w pochwie ok 6 rano (za nim wstanie się z łóżka) i zapisać sobie.Nastaw sobie budzik i trzymaj kartkę z długopisem przy łóżku i po problemie  .A jak już będziesz miała wykres to zobaczymy co da się z tym zrobić   
				__________________ ......Myśli stają się rzeczami.... | |
|     | 
|  2010-01-13, 12:06 | #4325 | 
| Zakorzenienie | 

Wtajcie kochane  . My zmykamy zaraz na jakieś zakupki  ,więc tylko miłego dnia   | 
|     | 
|  2010-01-13, 12:43 | #4326 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

czesc laski dziekuje za pocieszenie  wczoraj sie doczytalam bazgrolow poloznej.wiec jest anemia.hemoglobina wynosi 9.3....jeszcze cos tam nabazgrala ale juz nie odczytalam  . najwazniejsze,ze dzidzia znow zaczela sie aktywnie ruszac i wczoraj wieczorem to przeszczesliwa bylam...tak dawala  BAJKA JESTES Z KG     hmmmmm ja tez    :dawaj szybko namiary na nk  ZEBERKO mysle,ze tz trochu przestraszony.to jest nowa sytuacja ichyba lekko sie zagubil  ale rozmowy na spokojnie duzo Wam dadza a takze dziewczyny maja racje im szybciej zacznie Ci pomagac i zajmowac sie maluszkiem tym szybciej przebrniecie przez trudny okres....ja wychodzilam i wychodze zawsze z zalozenia faceta trzeba sobie wychowac      moj wszystko potrafi.nie ma podzialu ty kobieta to masz robic to i to bo ja facet tego nie zrobie...oooooo niieeee.wszystko robi gotuje,sprzata,pranie zrobi,zmieni posciel,kibel nawet wyszoruje  i teraz gdy jest w ciazy nie mam problemow z dogadaniem sie aby mi w czyms pomogl  KICIA tylko sie odezwij jak dojedziesz  oby wszystko sie ulozylo i w koncu szczescie i u Ciebie zawitalo  SENSUEL ojjjjj oszczedzaj sie,odpoczywaj.pranie nie ucieknie.nie zawsze przecioez musisz byc przykladna pani domu  juz jestes prawie na mecie ale jeszcze dobrze by bylo jakby synus posiedzial grzecznie  a rogaliki rewelacja.szybko sie je robi i sa tak pyszne.ja nie jem,ja sie ozeram nimi  ALEXA ja tez juz amm wozeczek    wlasnie dzis dziadki wysylaja mi megapaczke    wozek,przybory dla niuni,rzeczy z apteki,ciuszki i inne roznosci.paczka ma byc juz u mnie w sobote z samego rana o 4-5 godz      
				__________________ MOJA PRINCESSA 26.03.2010   http://s6.suwaczek.com/201003261565.png ADRIANEK 11.10.2011   NASZ SLUB 11.08.2012    | 
|     | 
|  2010-01-13, 17:49 | #4327 | 
				 | 

A co to dzisiaj tutaj tak pusciutko   normalnie jak w niedziele   | 
|     | 
|  2010-01-13, 17:54 | #4328 | 
| Zakorzenienie | 

A co tu tak cichutko dzisiaj???Co wszystkie porabiacie?? My pojechaliśmy do rodzicówi sobie trochę posiedzieliśmy,wróciliśmy i mąż musiał się zbierać do pracy  i tak zleciał cały dzień praktycznie  . Kicia o 18 ma autokar,to zaraz będzie wyjeżdżała  ,oby jej tylko szybko i spokojnie podróż minęła  . | 
|     | 
|  2010-01-13, 18:02 | #4329 | |
				 | 

Cytat: 
  jak tam zakupy dla niunka ??? juz pomalutku zaczynasz  bo to jeszcze troszke i  bedzie juz z Wami   | |
|     | 
|  2010-01-13, 18:26 | #4330 | 
| Zakorzenienie | 

Alexa miałam zaczynać w tym tyg zakupy,ale pieniądze będziemy mieli przelewem do 2 tyg,czyli musimy czekać  ,a ja już wytrzymać nie mogę  . Kicia pisała,że jest już w drodze autokarem i odezwie się na forum jak będzie w Pl  . | 
|     | 
|  2010-01-13, 18:46 | #4331 | |
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
 Przyszła @ przed terminem  więc staranka będą wcześniej   
				__________________ | |
|     | 
|  2010-01-13, 18:57 | #4332 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  . To teraz niech ta @ przemija szybko i staranka zaczynajcie a my czekamy na dobre wieści    Alexa a Ty już wszystko masz dla Dorianka gotowe?? Jak tam przygotowania na nowego członka rodziny? Dziewczyny gdzie Wy wszystkie jesteście? | |
|     | 
|  2010-01-13, 19:08 | #4333 | |
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 

__________________ | |
|     | 
|  2010-01-13, 19:14 | #4334 | 
				 | 

Ja podczytuje cały czas,bo na pisanie siły nie mam za bardzo  . 
				__________________ ......Myśli stają się rzeczami.... | 
|     | 
|  2010-01-13, 20:14 | #4335 | 
| Zakorzenienie | 

Z tego co wiem to Alexa kupiła wózek,tylko później miała wątpliwości czy dobrze zrobiła.  Sensuel a jak Ty się właśnie czujesz??? | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2010-01-13, 20:16 | #4336 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-09 Lokalizacja: Stalowa Wola 
				 | 

__________________ Marcelinka 22.05.2010 r. g. 2.10 3500 g i 57 cm  http://s3.suwaczek.com/20100109650117.png http://s1.suwaczek.com/201005224965.png http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...1c6488a892.png | 
|     | 
|  2010-01-13, 22:11 | #4337 | 
| Zakorzenienie | 

Ale tu dzisiaj puściutko,gdzie się wszystkie podziewacie   | 
|     | 
|  2010-01-13, 22:17 | #4338 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-04 
				 | 

Ja również nie wiem co pisać tylko czytam   | 
|     | 
|  2010-01-13, 22:48 | #4339 | |
				 | 

Kupilam kochana   kupilam  i w nosie ma te zabobony  co ma byc to bedzie i czy wozek bedzie przed czy po to chyba nic nie zmieni,tylko cena pozniej sie zmieni na wieksza  i juz nie zaoszczedze  ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat: 
  ale moj maz boii sie ,ze jak jednak urodze wczesniej to On nie dal by rady pozniej wszystkiego ogarnac  komoda juz kupiona dla malucha,ciuszki w srodku juz poprane,poprasowane i zawiniete w przescieradla aby sie nie kurzylo i to nie zrobione wcale przezemnie  az mi wstyd tylko przez mojego meza  kolyska rozlozona i posciel tez poprana i porasowana zlozona w reczniku i czeka w kolysce,moj maz ma manie kupowania pieluch jednorazowych i chusteczek nawilzanych  i tego to mamy zapas pewnie do roku  powoz juz tez stoii zlozony  w sumie juz prawie wszystko ale to tylko dlatego,ze u nas byly straszne przeceny nawet za 20 % ceny bylo mozna kupic np kojec czy krzeselko do karmienia,wiec jak byla okazja to trzeba korzystac  a jak widzialam ceny w pl to bym chyba osiwiala jak bym miala tak wszystko od razu kupic,drogo jak diabli normalnie,moja kuzynka kupowala duzo rzeczy na allegro i tam byly ceny naprawde fajne  ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- A Ty kochana Nam lepiej pisz jak maluszek  czy daje Ci pospac w nocy,czy jest grzeczniutki czy raczej krzykacz malutki,bo wyglada jak aniolek   | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2010-01-13, 23:08 | #4340 | 
| Zakorzenienie | 

To super,że już wszystko gotowe  ,ja już też bym tak chciała. Ale masz racje w Pl jest drogo okropnie i na raz ciężko jest wszystko kupić  .Ale jakoś damy radę,przecież innego wyjścia nie mamy  . Kicia już chyba blisko jest,bo pisała wcześniej,że jakoś po 24 będzie w Pl  . A właśnie Zeberka jak tam Piotruś??Spokojny czy daje popalić  ??Bo na zdjęciu taki słodziutki jest  . Tak sie zastanawiam czy mój synuś się obrócił czy dalej ma dupkę na dole,bo jak czuje jak mnie kopie to czuje na dole podbrzusza,jak to kochane jest??? | 
|     | 
|  2010-01-14, 08:06 | #4341 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-12 
				 | 

my wczoraj mieliśmy księdza. pierwszy raz sami.    | 
|     | 
|  2010-01-14, 08:30 | #4342 | 
| Zakorzenienie | 

Witajcie kochane  Ja dzisiaj wstałam wyjątkowo wcześnie,bo mnie teściowa telefonem obudziła  . Kicia po północy była już w Pl,podróż jej przebiegała spokojnie,tylko pod Krosnem był jakiś wypadek śmiertelny i 4 godziny objazdu jej doszły. W domku będzie dopiero koło 11  . Jej psinka też dzielnie zniosła podróż,bo całą drogę śpi   . Jak jej się uda podłączyć neta,to zajrzy,jak odpocznie  . ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- A co do Księdza,to u Nas jeszcze nie był  . Dopiero ma przyjść,ale nie wiadomo kiedy   | 
|     | 
|  2010-01-14, 08:32 | #4343 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-12 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2010-01-14, 09:35 | #4344 | |
| Wtajemniczenie | 

Cytat: 
  . Obawiam się, że Kicia nie odezwie się zbyt szybko, bo podpiąc się do neta bez neta sie nie da  Nie wiem gdzie ci ludzie się tak śpieszą w taką pogodę. Ja dziś w domciu, bo mnie podlewa i biegam co 15 minut do toaletki. Alexa dobrze zrobiłaś, że kupiłaś jak jest okazja. Później takiej juz może nie być. 
				__________________ | |
|     | 
|  2010-01-14, 09:38 | #4345 | 
				 | 

Cześć wszystkim   Dzisiaj noc spokojna o dziwo i tylko raz byłam siku  .Maluch teraz dopiero się rusza także jest ok. Nie mam na dzisiaj żadnych konkretnych planów także pewnie pójdę do sklepu o ile mi się będzie chciało i poprasuję resztę rzeczy,bo wczoraj już mi się nie chciało  Miłego dnia   
				__________________ ......Myśli stają się rzeczami.... | 
|     | 
|  2010-01-14, 11:23 | #4346 | 
				 | 

Alexa mały to cwaniak  chce usypiac na rękach albo przy cycu i nie ma zmiłuj, jak połorzysz za wcześnie to ryk i wścieklizna  to po mamusi napewno hehehe. Uwielbiam jak je, tak sobie stęka i wzdycha błogo i rzuca się na pierś jak bestia jakaś... a czasem najpierw z nią wlaczy a potem się rzuca  Jak w nocy mi zasnąć nie chce to kłade go i karmię na leżąco, moment sobie possie i zasypia... tak raz wnocy średnio robię, jak już ie mam siły go trzymać. Starsznie silny jest  ale to bardzo mnie cieszy  a pokarmu mam fure i hoho... tak, ze chyba szczęśliwy, że nie musi się namęczyć   | 
|     | 
|  2010-01-14, 11:27 | #4347 | |
				 | 

Cytat: 
  jak jest okazja to trzeba ja wykorzystac  i zawsze pare groszy jeszcze zostalo w kieszeni   | |
|     | 
|  2010-01-14, 11:30 | #4348 | 
				 | 

Senseuel nie mówię, że masz leżeć i nie gotować tylko np. sprzątanie na raty albo coś  ja tak robiłam w ciąży częśto...pod koniec już.. w jeden dzień to w dtrugi tamto a jeszcze w trzeci co inengo... a wcześniej robiłam wszytsko na raz. Poprostu później się zastaanawia człowiek jaki głupi był, bo nie wszytsko było takie konieczne... | 
|     | 
|  2010-01-14, 11:36 | #4349 | |
				 | 

Cytat: 
  to masz racje maly cwaniura z Niego  ale to dobrze  w sumie to grzeczniutki tfu tfu zeby nie zapeszyc  dorosly tez jak glodny to zly to czemu takie malenstwo ma byc inne  a jak tam tatus ??? daje rade czy dopiero z boczku prowadzi obserwacje ???nie gniewaj  sie tylko na mezulka jak jeszcze nie pomaga ale On dopiero sie oswaja my mamy na to cale 9 miesiecy i jest inaczej bo nosimy tego szkraba w sobie a facet......oswaja sie i przygotowuje niestety dopiero po porodzie  ale wyglada na zaradnego  takze potrzebuje pewnie czasu jak kazdy inny facet  ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- A ja jakos nie moge spac w nocy  jak tylko poloze sie na bok to maly mnie boksuje,ze sie budze a na plecach wrecz nienawidze i nie umie tak lulac  a do tego brzucho mnie boli jak na @ i nie wiem czemu  bole porodowe ani skurcze to pewno nie sa bo poboli i przestaje i za chwile na nowo  choc w 2 ciazy wlasnie sie tak zaczelo po kroplowce na wywolanie,ze bolal brzuch wlasnie jak na @ i pozniej sie rozpetalo  wszystko jest w sumie gotowe i czeka na Dorianka ale lepiej niech choc jeszcze z miesiac sobie posiedzi  dla Niego bedzie lepiej a i mamuska musi sie jeszcze wyspac   | |
|     | 
|  2010-01-14, 12:38 | #4350 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

hej ja dzis takze noc koszmarna mialam.do tego jakies bole mnie zlapaly jakby skurcze.a mala to tanczyla pol nocy. dzis nic nie robie  bede odpoczywac   
				__________________ MOJA PRINCESSA 26.03.2010   http://s6.suwaczek.com/201003261565.png ADRIANEK 11.10.2011   NASZ SLUB 11.08.2012    | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.