Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-13, 20:09   #571
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez evullka Pokaż wiadomość
Lenka piekna dzidzia
Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Lenka - super sliczna
Cytat:
Napisane przez kasiasiar Pokaż wiadomość
Lenka sliczna ta Twoja kruszyneczka
Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
Lenka, gratuluję, śliczności!
jesteście kochane
Stary 2010-01-13, 20:18   #572
NIKaP-n
BAN stały

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Falbala i Kma witajcie

Lenka - czytałam Twój wpis o fatalnej lekarce i łezki mi płynęły po poliku. Moim zdaniem nie ma wytłumaczenia, to konowalstwo i już! Cholerny babsztyl. W ogóle bym się nie zastanawiała nad zmianą lekarza na faceta, trochę w życiu z ginami przeszłam i nie ma moim zdaniem lepszego wyboru niż mężczyzna ginekolog.
Po pierwsze (oczywiście generalnie) facet jest delikatniejszy, ma większy dystans do emocji, co czasem bardzo pomaga. Ma większe wyczucie etc.
Mój gin jak nie był pewien mojej ciąży, to nic nie mówił. Dał skierowanie na betę, wizytówkę i kazał z wynikiem zadzwonić
Dzidzia ślicznaaaaa

olbka
a Ty co doła łapiesz? nie kombinuj Maleńka
shinee moim zdaniem trochę wcześnie, ja byłam w 3m-cu to była taka maleńka kropa, że właśnie mój gin wysłał mnie na betę, bo nie był pewien, czy to ciąża będzie good!!

Dziewczyny mnie tak wzięło na zmianę koloru, ale boję się, że w ciemnych będę się starzej czuła... Pewnie i tak poczekam do końca I trymestru, a że mamy już 9 tydzień, to luzik swoją drogą, jaki odcień polecacie? załączę foto tego, co chodzi mi po głowie.

Edytowane przez NIKaP-n
Czas edycji: 2010-01-13 o 20:20
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 20:36   #573
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Cześć kochane mamuśki
Przeszedł mi dwudniowy ból głowy, co za ulga

Monika, maleństwo super Oj, już nie mogę się swojego doczekać na takim zdjęciu! Dokładnie za tydzień A co do kotka, to moje będzie w przyszłym tygodniu sterylizowana i aż się boję, jak będzie cierpieć. Tylko chyba powolutku zaczyna jej się następna ruja i pani kazała przyjść po tabletkę jedną, żeby powstrzymać jej powstawanie. Ale te tabletki mogą powodować ropomacicze, tego się boję. Już sama nie wiem, co robić.
A ja dziś muszę trochę w domu posprzątać i napisać zaległy protokół z rady pedagogicznej, a mam lenia. Wolę książkę sobie poczytać

Aga2111 [*]

Kasiu ja się zdecydowałam na sterylizację moich Dziewczyn. Po długich rozważaniach, debatach z wetami i lekturach, doszłam do wniosku, że jest to lepsze rozwiązanie.
Kotki robią się bardziej "domowe", są spokojniejsze, nie męczą się z rują, wątroba nie dostaje "po tyłku" itd.
Owszem, sterylizacja to operacja. Przeżyłam je bardziej, niż sądziłam. Ale niestety jakiegoś wyboru trzeba było dokonać, moim zdaniem słusznego. Mój ś.p. Kocur Ramzes też był wykastrowany i przynajmniej miałam świadomość, że nie przyczyni się do nowych biedactw biegających po dworze...

Oczywiście kotki po sterylizacji powinny otrzymywać lepszą karmę, taką specjalną dla kastratów n(sterylizowanych), która jest łagodniejsza dla nerek. Nie jest aż taka droga, choć tania też nie. 1,5 kg kosztuje u mnie ok.20zł. Kupuję na zmianę ze zwykłymi, bo im się szybko wszystko nudzi...

Jeju ile ja mam sprzątania... dzisiaj tylko w kuchni podłogę umyłam, jeszcze pozmywam i może się trochę za łazienkę wezmę...
Nie mam co czytać

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

W piątek mój mężuś ma imieninki. Idziemy na turniej piłkarski do Areny. W sobotę robimy imprezkę dla rodzinki. Jak macie jakieś fajne przepisy na sałatki, to zapraszam do prezentacji ;D jestem maniaczką i chętnie coś nowego podłapię

Dziewczyny czy Wy też macie wrażenie, że teraz na każdym kroku są filmy o porodach, o ciężarnych, o patologii, o chorych dzieciach?
Ja przestanę oglądać tv i czytać...

Edytowane przez NIKaP-n
Czas edycji: 2010-01-13 o 20:32
Stary 2010-01-13, 20:36   #574
szokoladka74
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiasiar Pokaż wiadomość
ech straszna szkoda
Malinka gratuluję, zdolniacha jeteś

Lenko

[QUOTE=aaannnnnnaaa;164167 78]A ja tam rozumiem, ze czujac sie kiepsko, wymiotujac na sam zapach"czegos", kiedy boli glowa, piersi i nic sie nie chce fajnie jest pomyslec, ze to ma sens, ze hormony buzuja - wiec to znaczy, ze jest ok- i podzielic sie tym z innymi..

Lenko trzymam kciuk za Fasolke, a lekarka zbyt szybko wydaje opinie i jej sprzęt nie rokuje na następne "spokojne" wizyty.

Malinko ja byłam na leczeniu w poprzedniej ciąży i dostałam jakieś " bezpieczne" znieczulenie, więc warto dopytać, lub pójść później jeśli wytrzymasz
gabisun wszystko będzie dobrze

NIKaPko- cudny dzidziuś , zazdroszczę, bo nie mam usg jeszcze robionego

falbala, kma- witajcie serdecznie wśród przyszłych mam

Troszkę zaniedbałam się w odwiedzaniu tej stronki, ale jakoś mi samopoczucie nie dopisuje i nic pozytywnego nie byłam ( nie jestem ? ) w stanie napisać, to wolałam przeczekać. Boli mnie podbrzusze, mimo no-spy i leżenia częstszego. Jutro spróbuję się wkręcić do zwykłego ginka ( mój na zwolnieniu) i sprawdzić czy ok.
Mąż do tego wszystkiego drażni mnie okrutnie , a ja nerwowy rocznik jestem, a przecież nie mogę się teraz denerwować...

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 20:37   #575
niutka1
Wtajemniczenie

dziewczyny, jednak niestety beta pokazała, że nie spodziewam sie maluszka, no cóz tak myslałam, bo jednak to juz było za długo, byłam już 2 razy w ciązy, więc wiem, że testy powinny wyjśc wczesniej, na tym etapie to ja juz zawsze byłam po usg

no więc, jak na razie żegnam sie z tym wątkiem, może jeszcze trafie na poczekalnię w niedługim czasie, no ale jeszcze nie teraz...

Udanych dzieciaczków

31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-01-13 o 20:40
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 20:39   #576
kasiasiar
Zakorzenienie

Niutka bardzo mi przykro
kasiasiar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 21:14   #577
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

dołączam do Was kochane wczoraj po 3 pozytywnych testach i natychmiastowej wizycie u gina ujrzałam moja mała ciemną kropeczke

mimo, ze z TŻ jestem dopiero 7 miesiecy cieszę się przeogromnie.
teraz czas na badania i kolejną wizytę
Stary 2010-01-13, 21:26   #578
Pomidora
Zakorzenienie

Gabisun, nie dziwię się, że ci się nudzi. Może sobie coś poczytaj albo obejrzyj sezon jakiegoś serialu?

Mpik, i jak się czujesz na L4? Fajnie wytłumaczyłaś mężowi samopoczucie

Kma, witaj Ja w zeszłym tygodniu miałam usg w 5tc i był tylko pęcherzyk Ciąża na pewno jest w takim razie! Mogę dopisać cię do listy jak chcesz, tylko muszę znać twoje imię, wiek i przewidywaną datę porodu. No i gratuluję

Olbka, ty mi tutaj nie panikuj, bo ja dwa dni dłużej czekam od ciebie. I obie musimy się trzymać dzielnie i wierzyć w to bijące serduszko

Paula, usg bardzo wcześnie zrobione, pęcherzyk na pewno jeszcze się pojawi. A znaki zewnętrzne wskazują na ciążę i ta jest na pewno

Nutka, przykro mi... Może jako październikowa do nas dołączysz!

Lenka, maleństwo cudne

Monika, ten kolor na zdjęciu bardzo mi się podoba. Ale trudno coś radzić, jak nie zna się typu urody. A co do kotki, to ja ją będę sterylizować, tylko moja weta ma czas dopiero w przyszłym tyg., a tu półtora tyg. po skończonej pierwszej rui kota zaczyna znowu pomiaukiwać. Więc żeby nie pojawiła się do następnego tyg. druga ruja, to tylko raz mam jej tabletkę dać. A potem sterylka. Strasznie się boję, że będzie się męczyć.

Szokoladka, może meliskę sobie pij jak taka nerwowa jesteś? Odzywaj się do nas częściej, to może humor będzie lepszy

A ja dziś byłam u koleżanki na plotach, bardzo sympatycznie się rozmawiało. Ona już dość długo stara się o dzidzię, mam nadzieję, że razem będziemy chodzić w ciąży

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
dołączam do Was kochane wczoraj po 3 pozytywnych testach i natychmiastowej wizycie u gina ujrzałam moja mała ciemną kropeczke

mimo, ze z TŻ jestem dopiero 7 miesiecy cieszę się przeogromnie.
teraz czas na badania i kolejną wizytę
Witam i gratuluję z całego serca Proszę o dane do listy: imię, wiek i przewidywany termin porodu.

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 21:27   #579
NoWaJa85
Raczkowanie

GG do NoWaJa85

Witam!
Ja byłam wczoraj u gin.
I pokazał mi 6,4mm pęcherzyk
Dał mi jakieś czopki na 'grzybka' i duphaston bo stwierdził,że na początku to różnie bywa...
Do tego jak to powiedział Uroczyście wręcza mi nowy dowód osobisty
-miał na myśli kartę ciąży
Tż był the best wychodzę a on: I co masz zdjęcie?
Jest dumny i blady.
Był też komiczny jak mu powiedziałam ,że prawdopodobnie w wigilię coś zmajstrowaliśmy
Cyt: No nareszcie się "chłopaki" wzięli w garść
Pozdrawiam wszystkie mamuśki
Ps. termin 15.09.2010

Edytowane przez NoWaJa85
Czas edycji: 2010-01-13 o 22:05
NoWaJa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 21:33   #580
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

my też Świątecznie brykaliśmy

Ewa, lat 25, terminu nie znam dokładnie ale pewnie wrzesien, jestem w 3 max 4 tygodniu

gin mi jeszcze karty nie założyl, dal skierowanie na badania, i zaprosił za 2 tyg pewnie sądzi, że jeszcze za wcześnie ja tam jestem dobrej myśli

dziewczyny, jakie witaminy polecacie. od wczoraj łykam folik, ale może coś jeszcze?
Stary 2010-01-13, 21:48   #581
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Pomidora - mimo wszystko strasznie zaczelam sie bac, jak wspomnial o ciazy pozamacicznej, swoje przeplakalam, wzielam sie w garsc, czytam "M jak Mama", a do glowy przyjmuje tylko pozytywne mysli

naked21 - Witamy Ja z TZ tez w swieta brykalismy i cudo wyszlo mam nadzieje, ze dobrze Wam sie ulozy (pomimo krotkiego czasu ze soba)
Najlepiej bierz tylko folik, z testow krwi ginekolog powinien znalezc to, czego potrzebujesz. Nie bralabym nic na wlasna reke...

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez NoWaJa85 Pokaż wiadomość
Witam!
Ja byłam wczoraj u gin.
I pokazał mi 6,4mm pęcherzyk
Dał mi jakieś czopki na 'grzybka' i duphaston bo stwierdził,że na początku to różnie bywa...
Do tego jak to powiedział Uroczyście wręcza mi nowy dowód osobisty
-miał na myśli kartę ciąży
Tż był the best wychodzę a on: I co masz zdjęcie?
Jest dumny i blady.
Był też komiczny jak mu powiedziałam ,że prawdopodobnie w wigilię coś zmajstrowaliśmy
Cyt: No nareszcie się "chłopaki" wzięli w garść
Pozdrawiam wszystkie mamuśki
Gratulacje!
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 22:08   #582
NoWaJa85
Raczkowanie

GG do NoWaJa85

Ja jem Feminatal 800 metafolin
Gin pochwalił to się je od planowania do chyba 3 miesiąca
Mam też skierowanie na badania: Morfologia, mocz, glukoza, grupa krwi, czynnik RH.
Wiecie może czy to na czczo?
Widać ,że dla wielu kobietek te święta były baaardzo udane .... ładnie to tak zamiast grzecznie jeść kolację

Edytowane przez NoWaJa85
Czas edycji: 2010-01-13 o 22:14
NoWaJa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 22:09   #583
gabisun
Zakorzenienie

Pomidorka no mam teraz czas na pisanie pracy, ale tak mi się nie chce ciągle na forum siedzę
Lenko a kiedy idziesz te badania robić? i jakie?
Nika kolor cudny
Nowa gratulacje, fajnie że wszystko w porządku
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 22:24   #584
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

NoWaJa85

też muszę te same badania zrobić, dołożył mi jeszcze test na hiv
mysle, że na pewno na czczo

śmiał się mój gin wczoraj, byłam jego ostatnią pacjentką i na 10 kobitek, 5 musiał poinformować o zapłodnieniu )

naprawde magiczne te Świeta były
Stary 2010-01-13, 22:31   #585
agnyska81
Zakorzenienie

Strasznie dużo napisałyście i jakieś takie niemiłe sensacje pojawiły się w tym wątku
Gabisun, trochę sobie wyobrażam, jak musiałaś się wystraszyć na widok tej krwi Ja za każdą wizytą w toalecie pierwsze co, to patrzę na bieliznę. Raz materiał się zmarszczył i miałam zwida, że jest ciemniejsza plama i prawie miałam zawał na miejscu. Życzę, żeby to była ostatnia przykrość, jaka Cię w tej ciąży spotkała

Lenko
, brak słów Tak Cię niepotrzebnie nastraszyła, a potem jeszcze kręciłą. Dobrze, że wyjaśniło się to jeszcze tego samego dnia i to jak najbardziej pozytywnie

Cytat:
Napisane przez aga2111 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że naprawdę już gorzej być nie może...
Oczywiście, że teraz musi być już tylko lepiej

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeszcze mój Fasolek Fatalna jakość fotki, ale Małego widać.
Gdzie tu fatalna jakość, to ja nie wiem Ja mojego nawet nie mam co wrzucać, bo jest jakieś mini i tylko pęcherzyk widziałybyście wyraźnie.

Cytat:
A co do kotka, to moje będzie w przyszłym tygodniu sterylizowana i aż się boję, jak będzie cierpieć. Tylko chyba powolutku zaczyna jej się następna ruja i pani kazała przyjść po tabletkę jedną, żeby powstrzymać jej powstawanie. Ale te tabletki mogą powodować ropomacicze, tego się boję. Już sama nie wiem, co robić.
Ale ropomacicze to przy dłuższym stosowaniu raczej, a przecież kotka za tydzień będzie cięta. Miałam wrażenie, że moja bardzo się rują męczy (nie jadła, nie spała, nie myślała o niczym poza dorwaniem samca), zabieg co prawda nie był łatwy, okazało się w trakcie że kota ma cysty na jajnikach, a taka młodziutka. Obolała była niedługo, a teraz już jest dużo spokojniejsza, a my z nią Będzie dobrze

Witam nowe mamy, nawet nie przytaczam nicków, bo już się pogubiłam w tym gąszczu Życzę Wam dobrych i pięknych miesięcy ciąży

Byłam wczoraj u okulistki, wszystkie możliwe badania mi zrobiła, ale pole widzenia wyszło bardzo niedobre Mam się zgłosić drugi raz w 30 tygodniu ciąży i jak znowu wyjdzie źle, to dostaję wskazanie do cesarki. Nie za bardzo bym chciała, pytałam lekarkę, jak ocenia moje szanse na uniknięcie tego, ale pocieszyła mnie, że może miałam gorszy dzień i nic jeszcze nie przesądzone. Akurat jej w kwestii porodów wierzę, bo jej pierwsza specjalność lekarska to ginekologia (nie praktykuje) Poza tym dostałam nowe okulary. No, niedokładnie dostałam, muszę je sobie kupić

Tak chciałam wracać do pracy, ale już mi minęło. Taki meksyk, że się wszystkiego odechciewa. Dziś mnie jeszcze dyrektorka powaliła, bynajmniej nie pozytywnie. Oczekuje ode mnie, że znajdę sobie kogoś na zastępstwo, a w maju zacznę tę osobę wdrażać Ona kompletnie nie zdaje sobie chyba sprawy, że cokolwiek nieprzewidzianego może się zdarzyć
Dowiedziałam się jeszcze, że ona myśli, że nie będzie mnie ze cztery miesiące max, a potem wrócę. Ha ha ha Tak mnie już tym wkurzyła, że powiedziałam jej wprost (oczywiście kulturalnie itd. ), że nie wracam bezpośrednio po macierzyńskim, bo zostaję na wychowawczy, nie wiem jak długi, zobaczy się.
Normalnie opadły mi cycki od tego jej gadania
Serio kichałabym na to, co o mnie pomyśli i wykolegowała się stamtąd na L4, ale nie chcę robić głupich ruchów, bo pracuje tam też moja mama, a nie chcę żeby miała z mojego tytułu jakieś nieprzyjemności.

Nowaja, na pewno na czczo, bo wśród badań masz poziom cukru

Z badaniami to mi się częściowo udało, bo załatwiłam z moim lekarzem rodzinnym, żeby te które może mi zlecił i będę mieć bezpłatnie (morfologia z cukrem i wskaźnikami nerkowymi, mocz, Wasserman - czyli na choroby weneryczne ), ale za resztę płacę (grupa krwi, Coombs - to te przeciwciała przy konflikcie serologicznym, u nas akurat prawdopodobny, Hbs, no i jeszcze chciałam toxo).

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2010-01-13 o 22:36
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 23:11   #586
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Strasznie dużo napisałyście i jakieś takie niemiłe sensacje pojawiły się w tym wątku
Gabisun, trochę sobie wyobrażam, jak musiałaś się wystraszyć na widok tej krwi Ja za każdą wizytą w toalecie pierwsze co, to patrzę na bieliznę. Raz materiał się zmarszczył i miałam zwida, że jest ciemniejsza plama i prawie miałam zawał na miejscu. Życzę, żeby to była ostatnia przykrość, jaka Cię w tej ciąży spotkała

Byłam wczoraj u okulistki, wszystkie możliwe badania mi zrobiła, ale pole widzenia wyszło bardzo niedobre Mam się zgłosić drugi raz w 30 tygodniu ciąży i jak znowu wyjdzie źle, to dostaję wskazanie do cesarki. Nie za bardzo bym chciała, pytałam lekarkę, jak ocenia moje szanse na uniknięcie tego, ale pocieszyła mnie, że może miałam gorszy dzień i nic jeszcze nie przesądzone. Akurat jej w kwestii porodów wierzę, bo jej pierwsza specjalność lekarska to ginekologia (nie praktykuje) Poza tym dostałam nowe okulary. No, niedokładnie dostałam, muszę je sobie kupić

Tak chciałam wracać do pracy, ale już mi minęło. Taki meksyk, że się wszystkiego odechciewa. Dziś mnie jeszcze dyrektorka powaliła, bynajmniej nie pozytywnie. Oczekuje ode mnie, że znajdę sobie kogoś na zastępstwo, a w maju zacznę tę osobę wdrażać Ona kompletnie nie zdaje sobie chyba sprawy, że cokolwiek nieprzewidzianego może się zdarzyć
Dowiedziałam się jeszcze, że ona myśli, że nie będzie mnie ze cztery miesiące max, a potem wrócę. Ha ha ha Tak mnie już tym wkurzyła, że powiedziałam jej wprost (oczywiście kulturalnie itd. ), że nie wracam bezpośrednio po macierzyńskim, bo zostaję na wychowawczy, nie wiem jak długi, zobaczy się.
Normalnie opadły mi cycki od tego jej gadania
Serio kichałabym na to, co o mnie pomyśli i wykolegowała się stamtąd na L4, ale nie chcę robić głupich ruchów, bo pracuje tam też moja mama, a nie chcę żeby miała z mojego tytułu jakieś nieprzyjemności.
dziekuję kochana za ciepłe słowa

a tą dyrektorkę to bym ja jest okazja żeby pobyć dłuże z maluszkiem to kto by nie skorzystał? przecież to normalne, a ona kobieta i takich prostych rzeczy nie rozumie dobrze że przynajmniej ją już uświadomiłaś tylko się nie denerwuj już tą pracą

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
zapomniałam o zdjęciu Kruszynki
a na tym zdjęciu 0,38cm to czego wymiar? bo ja mam jakiś 0,34 i nie wiem co to
to może ja wkleję jutro swoje, na szczęście fasolki "sąsiada" tak bardzo nie widać, taki cień
Stary 2010-01-13, 23:21   #587
NIKaP-n
BAN stały

Niutka mi także przykro będziemy czekać na Ciebie.

Agnyska już myślałam, że nas nie lubisz a tak serio, to troszku się wystraszyłam. Też noszę okularki i chyba muszę odwiedzić okulistę.

Witam nowe Mamuśki, jest nas już całkiem sporo

Mój gin nie założył mi jeszcze karty ciąży, zrobi to dopiero nast. razem. Cholera żadnych ciekawych filmów nie ma w tv
Stary 2010-01-13, 23:29   #588
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

NIKaP-n, A kolorek śliczny, tylko musisz wiedzieć czy Tobie pasuje

aaannnnnnaaa, dokładnie Zresztą tak jak mówiłam, od lutego i tak musiałabym zmienić lekarza, więc przynajmniej mi teraz nie będzie szkoda..

niutka1, kochana, to szkoda trzymaj się cieplutko..

naked21; gratulacje! Ja łykam folik, luteinę, witaminek na razie żadnych. Ginka mi zasugerowała magnez z wit B6 na te mdłości, tylko nie wiem teraz co myśleć o tych jej cennych radach, brać to??

Pomidorko, dziękuję

NoWaJa85, ja swojego zabieram do gabinetu, samej mi nie da wejść Wczoraj też był, i dobrze, bo nie wiem co bym bez niego zrobiła..

gabisun, jutro idę do jej gabinetu i ona mi na spokojnie założy kartę ciąży i zleci badania do zrobienia w szpitalu, ale chyba dopiero w poniedziałek się z nimi wyrobię. Na pewno dokładnie tarczyca, bo nie mam rewelacyjnych wyników, poza tym takie ogólne, krew, mocz, przeciwciała, grupa krwi, bo nie znam. Wezmę sobie to skierowanie i się z panią G. pożegnam....

A to 0,38 to nie wiem co to jest.. Nie spytałam, bo nawet wczoraj dokładnie nie patrzyłam, w takim byłam szoku.
Stary 2010-01-14, 07:40   #589
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
tylko się nie denerwuj już tą pracą
Obawiam się, że właśnie zaczęłam

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Agnyska już myślałam, że nas nie lubisz a tak serio, to troszku się wystraszyłam. Też noszę okularki i chyba muszę odwiedzić okulistę.
No coś Ty Lubię bardzo, ale jakoś humoru nie mam na rozrywki.
A dużą masz wadę wzroku? Bo ja to cc ewentuane tfu tfu miałabym z powodu jaskry, a nie krótkowzroczności. Ale zdaje mi się, że to zależy dużo od okulisty, jakie ma podejście do tematu, są tacy co dają zaświadczenie jak tylko pacjentka poprosi.

Znalazłam skrót YS - Lenko, to 0,38 cm to pęcherzyk żółtkowy

Życzę Wam miłego dnia i sobie też.

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2010-01-14 o 07:42
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 08:59   #590
kma1982
Wtajemniczenie

Pomidora - jutro powtarzam beta hcg i mam nadzieje, że urośnie mi troche poziom tego hormonu...
proszę o dopisanie - Kinga, 27 lat, przewidywana data porodu 11.09
Stary 2010-01-14, 10:07   #591
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Mpik, i jak się czujesz na L4? Fajnie wytłumaczyłaś mężowi samopoczucie

A ja dziś byłam u koleżanki na plotach, bardzo sympatycznie się rozmawiało. Ona już dość długo stara się o dzidzię, mam nadzieję, że razem będziemy chodzić w ciąży .
Pomodorko na L4 dobrze jest...mdli mnie okropnie więc nie wiem jakbym wytrzymała w pracy, kiedy co chwilkę ktoś coć chce. Pracuje w internacie więc mam bardzo duży kontakt z młodzieżą..
co do moich koleażanek, to tylko jedna od dłuższego czasu się stara a reszta nawet o tym nie myśli. Zaczyna się dopiero bum na śluby więc jeśli chodzi o dzidziusia to my będziemy pionierami hehe I jak to mówi Mój teśc, stracimy wielku znajomych, bo już tematy do rozmów będą innę My będziemy gadać o kupkach i pampersach i oni się w tym nie odnajdą.. Mam nadzieje jednak, że się myli

Lenko- dzidziunia śliczna ja na kolejna wizyte ide przed 8 lutym, bo mam do tego L4
a WY dziewczynki na ile dostałyscie pierwsze L4- ja na 3 tygodnie.

Agnysko- Tobie również Miłego DZIONKA

Gabisun czekamy na Twoją fotkę DZIDZI!!

Naked21 i Kasiar Fajnie, ze jesteście z NAMI

Niutko1- czekamy na ciebie za miesiąc))

Wiecie, moje L4 dałam znajomej księgowej i ta jak zaniosła do pracy to głowna księgowa jak na nie spojrzała to powiedziałą-" NO PROSZĘ, JAKIE TO TERAZ WSZYSTKO WRAŻLIWIE, OD RAZU NA ZWOLNIENIE". kumpela nic się nie odezwała, bo stwerdziła, ze nie ma z kim gadac, zwłaszcza, ze trzecia księgowa jest na L4 takim co ja więc ona może, a ja nie. Zwłaszcza, że moja specyfika pracy- kontakt z 100młodzieży, która kicha, prycha i cały czas czegoś od nas chce,, jest bardziej niebezpieczna niż jej siedzenie przy kompie..Ale mam je w d**** moja ciąża i będe egoistką

Edytowane przez Mpik82
Czas edycji: 2010-01-14 o 10:18
Mpik82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 10:47   #592
gabisun
Zakorzenienie

Lenko ja biorę magnez z wit. B6 i teraz mogę powiedzieć ,że mi to pomaga, fakt nie jem jeszcze wszystkiego i mniej niż zwykle, ale jem i już mnie tak bardzo nie mdli. Nawet wczoraj kotleta zjadłam

Mpik co za babsztyl najbardziej jest wkurzające że to właśnie kobiety takie są , które powinny wiedzieć jak to jest i że na pierwszym miejscu dziecko Mpik teraz musimy być egoistkami

Agnyska nie stresuj się bo fasolce zaszkodzisz olej babsztyla i myśl teraz przede wszystkim o maleństwie

Nika a kiedy masz wizytę kolejną?

a mi się dzisiaj poród śnił leżałam na takim dziwnym łóżku i czekałam aż zacznie boleć dziwne mam te sny
Stary 2010-01-14, 10:50   #593
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

gabisun - mi w dzien, w ktorym sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy... Snilo sie, ze (juz jako ciezarna, z wieeelkim brzuchem) bylam z TZ u jego taty i mowilam mu, ze jestem w ciazy. I tak chodzilismy i mowilismy wszystkim
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 11:05   #594
Pomidora
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

NoWaJa, gratuluję pięknego pęcherzyka

Naked, zaraz dopiszę dane do listy. A witamin bym sama nie brała, ewentualnie kwas foliowy, ja biorę feminatal N, lekarz zalecił

Paula, takie podejście jest najlepsze Nosek do góry. A jest już lutowa "M jak mama"?

Gabisun, do pisania! Wykorzystaj leżenie

Agnyska, twoja szefowa jak moja zareagowała A co do wzroku, to ja mam dużą krótkowzroczność, też muszę iść na badania, ale to jeszcze jest czas

Lenko, dobrze, ze tego lekarza zmienisz

Kinga, zaraz wpisuję na listę. A poziom hormonu na pewno urośnie

Mpik, z księgowej to tylko śmiać chyba się można, co za głupia baba A ty się nie przejmuj, jesteśmy w podobnej sytuacji i musimy o sibie dbać, ot co

Dziewczyny, miłego dnia. Ja zaraz zupkę tobię na obiad, a potem męża na spacer wyciągnę, bo cudowna pogoda!

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Mamusie wrześniowe - jest nas już 25

NIKaP-n (Monika,30l.)............ ...................tp. 23.08.2010
Agnyska81 (Agnieszka,28l.)......... ..............tp. 30.08.2010
Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010
Evullka (Ewa, 25l.).................... .................tp. 1.09.2010
JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)...............tp. 1.09.2010
Justinak25 (Justyna,28l.)........... ...............tp. 1.09.2010
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... ........tp. 2.09.2010
Anilkadro (Alina,28l.)............. ..................tp. 3.09.2010
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010
_Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ............tp. 4.09.2010
Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010
Lenka(Magdalena, 25l.).................... .......tp. 6.09.2010
Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010
Mpik82 (Madzia,27l.)............ ...................tp. 7.09.2010
Ninaad (Nina, 30l.).................... ..............tp. 8.09.2010
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............. .......tp. 9.09.2010
1985ewa (Ewa, 24l.).................... .............tp. 10.09.2010
Mszu (Marta, 27l.).................... ...............tp. 10.09.2010
Olbka (Emila, 28l.).................... ..............tp. 10.09.2010
Kma1982 (Kinga, 27l.).................... ......... tp. 11.09.2010
NoWaJa (Bernadeta, 24l.).................... ...tp. 14.09.2010
Kasiasiar (Kasia, 30l.).................... .........tp. 14.09.2010
xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ............tp. 15.09.2010
Falbana (Basia, 27l.).................... ...........tp. ?
Naked21 (Ewa, 25l.).................... .............tp. ?

Na liście występuje kolor biały

Aga2111 [*]

28.09.2014

Stary 2010-01-14, 11:11   #595
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
gabisun - mi w dzien, w ktorym sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy... Snilo sie, ze (juz jako ciezarna, z wieeelkim brzuchem) bylam z TZ u jego taty i mowilam mu, ze jestem w ciazy. I tak chodzilismy i mowilismy wszystkim
dobre, ciekawe co jeszcze nam się będzie śnic, może to trzeba gdzieś zapisywać?

Idę pisać pracę bo Pomidorka mnie goni
Stary 2010-01-14, 11:13   #596
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:

Mpik82 (Madzia,27l.)............ ...................tp. 7.09.2010
Aga2111 [*]
kochana zmien mi na 09.09.2010 tak mi lekarz przepowiedział
Stary 2010-01-14, 11:30   #597
Pomidora
Zakorzenienie

Mpik, już zmieniam

Gabisun, bardzo ładnie, Pomidorki trzeba słuchać i pracę pisać Mi też się ostatnio śniło, że z brzuchem dużym już chodziłam i było ciepło i się ciągle po nim głaskałam i patrzyłam w dół bo nie wierzyłam, że go mam

NIKaP-n (Monika,30l.)............ ...................tp. 23.08.2010
Agnyska81 (Agnieszka,28l.)......... ..............tp. 30.08.2010
Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010
Evullka (Ewa, 25l.).................... .................tp. 1.09.2010
JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)...............tp. 1.09.2010
Justinak25 (Justyna,28l.)........... ...............tp. 1.09.2010
Szokoladka74 (Marzena,35l.)........... ........tp. 2.09.2010
Anilkadro (Alina,28l.)............. ..................tp. 3.09.2010
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010
_Mariolka_ (Mariola,28l.)........... ............tp. 4.09.2010
Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010
Lenka(Magdalena, 25l.).................... .......tp. 6.09.2010
Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010
Ninaad (Nina, 30l.).................... ..............tp. 8.09.2010
Mpik82 (Madzia,27l.)............ ..................tp. 9.09.2010
Aaannnnnnaaa (Ania,27l.).............. .......tp. 9.09.2010
1985ewa (Ewa, 24l.).................... .............tp. 10.09.2010
Mszu (Marta, 27l.).................... ...............tp. 10.09.2010
Olbka (Emila, 28l.).................... ..............tp. 10.09.2010
Kma1982 (Kinga, 27l.).................... ......... tp. 11.09.2010
NoWaJa (Bernadeta, 24l.).................... ...tp. 14.09.2010
Kasiasiar (Kasia, 30l.).................... .........tp. 14.09.2010
xxSHINeexx (Paula,19l.)............. ............tp. 15.09.2010
Falbana (Basia, 27l.).................... ...........tp. ?
Naked21 (Ewa, 25l.).................... .............tp. ?

Na liście występuje kolor biały

Aga2111 [*]

28.09.2014

Stary 2010-01-14, 11:41   #598
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Wczoraj bylam na pierwszej wizycie. Jest pecherzyk a w nim 1,8 mm malenstwo No to zaczynam szosty tydzien, pani gin na szczescie rozwiala watpliwosci co do serduszka (jeszcze za wczesnie..) Termin porodu bedzie jednak na 10.09. Zlecila strasznie duzo badan, ktore mam zrobic na koszt wlasny- czyli ok 200zl..
Ukochany asystowal dzielnie- byl przy wszystkich badaniach i jest w szoku, jak wyglada badanie ginekologiczne; byl po prostu jak maly chlopiec w tajemniczym ogrodzie..
Ogolnie ta wizyta mnie uspokoila, doktor bardzo mila, jeszcze nikt nie zrobil mi tak szczegolowego wywiadu, ale- mam zakaz spedzania przed komputerem wiecej niz 4 godz dziennie, a najlepiej przez ten miesiac zrezygnowac z niego! Mi sie wydaje, ze to jednak przesada, ale Tz wzial rade do siebie i pilnuje...Jestem grafikiem- jak niby mam pracowac???W moim wypadku nawet za wczesnie na chorobowe, za krotki okres skladkowy.. Nie wiem, co z ta sprawa zrobic??
Przepisala mi tez kwas foliowy w dawce 15mg i smiala sie, ze dotychczasowy folik 0,4mg moge brac cale opakowanie!

NIKaPko mam dwie popisowe salatki:
1- pokroic na wieksze kawaly pol podgotowanego brokula, pomidora, kilka rzodkiewek, pol swiezego ogorka, szczypiorek, 4 jajka na twardo +sos: pol jogurtu naturalnego, 2 lyzki majonezu, sol i duzo pieprzu.
2- porwac salate lodowa, dodac kisc pokrojonych na pol winogron, garsc orzechow wloskich i ok 20dk roznych serow pokrojonych w spore kostki (zolty, rokpol, brie,mozzarella-do wyboru)+ sos i przyprawy jw.

kma1982 zycze udanej bety i czekam na wiesci
falbala i kma milo Was powitac!
szokoladko74 no niestety wielu panow nie ma teraz z nami latwo..Ty sie denerwujesz, ja za to potrafie w sekunde sie rozplakac z blachego powodu.. Mam nadzieje, ze dzis czujesz sie troche lepiej
xxSHINeexx trzymam kciuki za Ciebie i malenstwo, wyobrazam sobie jakie to czekanie teraz musi byc trudne
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 11:45   #599
gabisun
Zakorzenienie

to jeszcze tylko fotkę wkleję i uciekam
oto mój groszek :
Stary 2010-01-14, 12:04   #600
evullka
Rozeznanie

O jaaa dziewczyny, ale sie rozpisalyscie

aaannnnnaaa to tak na serio z tym kompem? Kurcze jak TZ jest w pracy to komputer to moj najlepszy przyjaciel

I jeszcze mam pytanie w sprawie tego wzroku Jesli ktos ma wade wzroku to wskazana jest cesarka? Ja ma astygmatyzm.. to sie liczy?
evullka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości