|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Faceci oszaleli na punkcie Neytiri z AVATARA, a wam jak się podoba główny bohat
Cytat:
![]() Hmm, zanim autorka wątku jakąkolwiek prace zacznie pisać na ten temat, to radziłabym się zorientować ileż lat mają ci mężczyźni, którym się podoba bohaterka filmu. A, na filmie byłam i co prawda w trakcie się jakoś po sali nie rozglądałam, ale po seansie nie zauważyłam ani jednego faceta, który zachwycałyby sie urodą postaci Owszem, była mowa o tym że technicznie to jest świetny film, że dobrze zrobiony, że jednak fabuła licha ale postacie technicznie niezłe, o ich urodzie zero... Ale ja byłam na seansie późnowieczornym i dzieci tam nie było
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-01-13 o 21:56 |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Faceci oszaleli na punkcie Neytiri z AVATARA, a wam jak się podoba główny bohat
dlaczego tak sie śmiejecie
? Film jest świetny, bohaterowie tez! Zarowno Neytiri jak Jake.
|
|
|
|
|
#33 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Film ma banalną fabułę i wygrywa tylko efektami, a bohaterowie dla mnie też są aseksualni... No litości, do głowy by mi nie przyszło, żeby tego avatara uznać za ideał faceta
|
|
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja myślę, że to męskie szaleństwo na punkcie tej postaci bierze swoje źródło w czymś zupełnie innym.
Faceci są po prostu zafascynowani samą postacią stworzona przez technikę cyfrową. Cieszą ich te piksele, te sztuczne kształty, te żywe kolory. Kto inny, jak nie faceci, zawsze BARDZIEJ fascynowali się fantastyką, stworami z innych planet i nowościami technologicznymi. Neytiri to wszystko w sobie uosabia. |
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Efekty super, polecam film! W 3D na duzym ekranie Neytiri i reszta robi wrazenie
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=wn
Edytowane przez mandarynnka Czas edycji: 2012-03-06 o 13:07 |
|
|
|
|
#37 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() swoją droga, ten Gargamel to był dopiero przystojniak...
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dosyć mocno naciskasz, chyba nasze reakcje nie bardzo pasuja do założeń, co? No ja tam nie zamierzam nie spac po nocach z zazdrości o panią z filmu SF. Na razie jestes jedyną osobą która zna takich facetów, więc jakby co, to weź ich na celownik a nas nie wkręcaj
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
śdokim
Edytowane przez mandarynnka Czas edycji: 2012-03-06 o 13:07 |
|
|
|
|
#40 |
|
po drugiej stronie szafy
|
oj no co, po "Zmierzchu" wymyślili blady, połyskujący i podobno zimny wibrator
to niech i faceci mają się czym zachwycać ![]() P.S. Mandarynnka, mój półobecny się zachwyca oczami avatarki no i co zrobić przeczekać
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2010-01-13 o 22:38 |
|
|
|
|
#41 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Powiedziałam swojemu o tej "fascynacji" i uznał, że to idiotyzm
Nie znam w sumie nikogo, kto by się zafascynował tą kosmitką i uznał ją za ideał...
|
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
hmm ja byłam z TŻ na filmie, nie przepadam- w sumie to nie lubię SF, bo akcja jest dla mnie za szybka. ale jemu się podowało
wiem tylko że koleżanki miały takiego weltschmerza po Avatarze, że ten główny bohater zostawił dla niej caaały swój świat itp ;D a ja nic takiego nie czułam, efekty fajne i ogólnie baśniowa fabuła ![]() heh byliśmy na seansie 3D i taka pani ok 60 lat jak te meduzy? czy roślinki z ich świętego drzewa zaczęły spadać to tak śmiesznie rękammi machała ;D
|
|
|
#43 |
|
Rozeznanie
|
jestem skonsternowana. nie widze nic złego w fascynowaniu sie postaciami fantasy czy SF. moze dlatego ze sama jestem fantasta od lat. Osobiscie Jake mi sie nie podobał ale Neytiri owszem. A jesli chodzi o facetow uwazam ze znacznie spłycacacie. W tej postaci mezczyznie procz wygladu mogly sie podobac przeciez inne rzeczy. Neytiri miała swoje zdanie, swój swiat który rozumiała, potrafiła tupnac noga była odwazna i na swoj sposob dzika. Moze w dobie kobiet ktore nie maja zadnych zainteresowan, gadaja tylko o kosmetykach etc to mila odmiana. (oczywiscie nie generalizuje ale przyznacie ze coraz wiecej takich kobiet w naszym swiecie) mi na przykład podobał sie ich jezyk. według mnie fajnie brzmiał. Dla mnie mila odmiana był jej swiat bo SF przyzwyczaiło mnie do innej koncepcji swiatow poza ziemskich
. rozbawilo mnie tylko to ze kobiety wkurzaja sie ze sa oceniane tylko po wygladzie...a same oceniaja w ten sposob. film jak film. ideałem kobiety bym jej nie nazwała bo w kobietach cenie troche inny charakter niz ona reprezentowała ale do tej fabuły filmowej był ok.
Edytowane przez n_omi Czas edycji: 2010-01-13 o 23:28 |
|
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
Mój TŻ stwierdził, że, cytuję "Ona ma bardzo brzydką twarz, ciało pewnie skopiowali od jakiejś modelki, więc się nie czepiam... nie wiem, nie bawią mnie smerfy. Nie rozumiem jak kogoś to może jarać"
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tu chodzi o to, że ktos może uznać postać całkowicie wymyśloną i nam "obcą"(o wygląd mi chodzi przede wszytskim) za "seksi" co jest raczej domeną bardzo młodych ludzi i ich marzeń sennych. To mniej więcej tak, jakby ktoś się zakochał w troche uczłowieczonej ośmiornicy, mozliwe, czemu nie ale jednak... Nie bez powodu w filmie nie przedstawiono mieszanek międzygatunkowych co to kruszą okowy konwenansów, aby byc razem bohaterowie muszą sie do siebie upodobnić i mam wrażenie, że nie chodzi tylko o tak "prozaczną" sprawę jak atmosfera na planecie. Gdyby Jake pozostał w swojej postaci nie miałyn szans u Neytiri, a ona u niego, na tym jest skonstruowana cała historia miłosna, że on musi się do niej upodobnić. Autorce wątku (a raczej facetom o których pisze) nie chodzi o to, że postać z filmu miała dobry charakter i była fajna postacią ale że była seksowna i chętnie by sie jakiś chłoptas przeleciał (hm, hm) na jej planetę I kto tu spłyca ![]() Neytiri była uległa, jej tupanie nóżką było tylko na pokaz, najpierw uległa ojcu, który kazał jej szkolić Jaka, potem jemu samemu. Raz się postawiła, jak jej pól klanu i ojca wybili i to by było na tyle. Była swego rodzaju mimozą, której zdania nikt nie brał na poważnie do czasu, kiedy wszyscy którzy mogli przejąć przywództwo w klanie zgineli. Dopiero wtedy wybiła się na pierwszy plan z którego i tak "wyrzucił" ją facet na smoku. Tak ja widzę tę postać, jako słaba kobitke, którą wielu ludzi kręci jak chce a ona tylko pokazuje pazurki ale boi sie ich użyć. To już jej matka była postacią silniejszą. Postacią kobiecą która w tym filmie naprawdę pokazała, że jest silna i wyrazista, że ma własne zdanie i potrafi nawet oddać za nie życie, jest postać grana przez Michelle Rodriguez. To ją nazwałabym kobietą odważna, która potrafi "tupnąc nogą" i która ma własne zdanie, potrafi go bronic i nie daje się "skołować". Mysli głową a nie inna częścia ciała. A do tego wygląda jakies, mniej więcej, 100 razy lepiej od Neytiri ![]() Ale to tylko moje zdanie, które sie osmielam wyrazić, bo jestem od lat fanką fantastyki, szczególnie w jej wydaniu fantasy. Film pod względem technicznym podobał mi się bardzo, fabułke miał kiepską (właściwie to tam nachalnie pchało sie skojarzenie z Indianami i podbijaniem Dzikiego Zachodu, że aż mi to przeszkadzało w odbiorze filmu). Ale postacie Navi i cała planeta są super, i wygląd postaci (ten ogon był świetnym rozwiazaniem) pomysł z komunikowaniem sie ze zwierzętami rewelacyjny, naprawdę jeśli ktos lubi takie filmy to warto pójść do kina. Aktorce która "grała" posatć Neytiri należy się uznanie ale żeby się "podniecać" samą postacią (jej wyglądem) to trzeba miec lat mniej niż 15, jak myslę. Oczywiście mogę sie mylic (i pewnie się mylę, bo przecież są jak widac i starsi faceci którzy się postacia podniecą ), bo ludzie takei rzeczy wyprawiają, ze szok. Ale osobiście nie znam żadnego faceta któremu by się Neytiri podobała czy jako kobieta, czy jako postać uznałby ją za "mocną". A temat mam przegadany, bo obracam się (także) wśród ludzi na punkcie fantasytki taka samo zakręconych jak ja.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-01-14 o 08:10 |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Faceci oszaleli na punkcie Neytiri z AVATARA, a wam jak się podoba główny bohater
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Faceci oszaleli na punkcie Neytiri z AVATARA, a wam jak się podoba główny b
Cytat:
![]() Ogon jest im potrzebny do zachowania równowagi, warkocz poza tym "wychodzi z głowy", lepiej to wyglada jak sie łączysz z planetą i zwierzętami głową a nie tyłkiem (ogonem)
|
|
|
#48 |
|
Konto usunięte
|
a ile wątek wywołał emocji...
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Faceci oszaleli na punkcie Neytiri z AVATARA, a wam jak się podoba głów
Cytat:
jak dzieki niemu z gracja i lekko sie poruszali Wlosy to martwy twor dlatego mnie to zastanawialo
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj - wydaje mi się , że Niebieska ma w sobie większość tych cech, które obecnie są tylko u kobiet na wyginięciu.Ja byłam na tym filmie i myślę, że to piękna bajka .Bardzo piękna.I na tym filmie jest dużo facetów, którzy są tam kolejny raz .Co do urody - chwilami się zapomina, że mają inny kolor skóry i ogony
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy wesoło szłam do kina, miałam swoje wyrobione przemyślenia, kicałam zobaczyć rozwiązania techniczne i bajeranckie kolory...
Przez kawałek filmu (a idąc wiedziałam jaka jest fabuła, bo niepotrzebnie obejrzałam trailer ) nie mogłam pojąć jak człowiek - Jack Sully, będzie mógł sie zakochać w istotce humanoidalnej.Po jakimś czasie zrozumiałam, nie widziałam jedynie niebieskiej skóry, ogona, i innych tego typu odmienności, widziałam ludzką mimikę, ludzkie emocje (chciaż przeczytałam kawałek przedruku z gazety watykańskiej, i tam próbowano mi wmówić, że w Avatarze nie ma ludzkich emocji, na szczęście nie jestem podatna na wciskanie mi kitu .Fabuła ponoć jest płytka, ja nazwałabym ją prostą, ponoć proekologiczna - zapewne, mi to w najmniejszym stopniu nie przeszkadza . Luba dobrze zauważyła, że może się kojarzyć z Indianami (ja podciagam pod Na'vi każdą grupę autochtonów związanych silnie z miejscem, w którym żyją - czy to Indian z dżungli amazońskiej, Aborygenów, Indian zamieszkujących Amerykę Północną) I rozumiem, że bohaterka może się podobać... mi się podobały jej ruchy, jej mimika, jej twarz, figura też mi sie podobała - chociaż jako dorosła osoba zdaję sobie sprawę, że większość jej cech zewnętrznych jest wytworem komputera, dlatego nie egzaltuję się zazbytnio. Szczególnie, że sześćdziesięcioletnia Sigourney Weaver posiadała taką samą talię Charakter - czy jest silna czy słaba?, jest zaradna. Za rękę jej nie trzeba było prowadzić. W kulturze opartej na przwództwie starszych i tak była wygadana. Odnośnik - wśród południowoamerykańskich Indian już widzę jak się dorosły facet wyrywa z podważaniem słowa szamana lub wodza wioski, Neytiri i tak była dość odważna Rozumiem, że postać może się podobać, ale żeby była ideałem kobiety (szczególnie, że przy takich nierealnych wymiarach ) to już troszeczkę dziwne.
Edytowane przez dzustam Czas edycji: 2010-01-14 o 17:03 |
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że przesadzacie.
Doskonale wiecie, że na każdym forum znajdzie się grupka dziwnych ludzi, jak na przykład ci faceci na filmwebie, albo ludzie z kafeterii ![]() ![]() Mówicie o tym, że płytka fabuła, że takie efekty, ale o to chodziło. Ten film został stworzony właśnie dla efektów, również dlatego jest tak kolorowy, i w 3d dla mnie jest po prostu piękny. Co z tego, że fabuła nie jest jakaś zarkęcona skoro chodzi o to jak to wszystko wygląda? I wbrew temu co tu czytam, mi się Na'vi jako plemię podobali. Zrobili ich inaczej niż obcych w więszkości filmów SF, co z tego, że mają niebieską skórę? O to tu chodzi. Połączenie wielkości, skóry, gestów, mimiki, języka oraz uroku planety daje piękną całość. Neytiri może nie powinna być ideałem kobiety, ze względu na kilka cech takich jak ogon, uszy, czy wzrost, ale moim zdaniem jest bardzo ładna i nie dziwię się, że faceci się nią zachwycają. Scully'ego też bardzo fajnie zrobili, oczy, ciało, ruchy. Zauważyłam, że większość tu wypowiadających się nie oglądała filmu, a to duży błąd jeśli chce się o tym wypowiedzieć. Jeśli się tego nie widziało to nie pojmie się co takiego jest w tym filmie. Pomijam tych, którzy nie lubią SF, bo jak się czegoś nie lubi, to i nie będzie zachwycać.
|
|
|
|
#54 |
|
BAN stały
|
No ja się planuję wybrać koniecznie bo uwielbiam fantastykę.
Mam głupie pytanie, okulary w kinie kupię i za ile tak w ogóle? Dobra, o cene juz nie pytam;-), ale tak własciwie - to gdzie się je kupuje jeśli w kinie nie? I który polecacie, 3d taki jaki jest w CC czy dmr, bo widzę, że zdania podzielone.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-01-14 o 21:58 |
|
|
|
|
#55 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#56 |
|
BAN stały
|
Super. Właśnie sobie uświadomilam, że od lat już nie byłam na seansie 3d;-), nie mogę się doczekać;-) 8-).
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po trzygodzinnym oglądaniu (pi razy drzwi) myślałam, że się porzy... no ten, zwymiotuję ![]() Zjadłam ibuprom po wyjściu, partner zjadł dwa - to jedyny mankament
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
film mi sie podobał, w sumie takie odzwierciedlenie zachowań ludzkich, wszystko muszą zepsuć, zdobyć, tak samo jak próbują wkraczać w Amazonię czy przeganiać jakieś tam plemiona afrykańskie i uczyć ich 'cywilizacji' ;-)
ale przede wszystkim efekty grały kluczową rolę. a, no i bardziej powiedziałabym, że facetom mogła się podobać ta brunetka w białej bokserce i z karabinem
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja pierwszy raz w życiu musiałam wyjść do kibla w trakcie seansu, myślałam, że pęcherz mi pęknie... :/
|
|
|
|
#60 |
|
BAN stały
|
No ja mam małą nadzieję, że będzie raczej bez przygód. ;-)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

No wiecie, obsesja na punkcie przystojnego wampira... Z wampirem to chyba o tyle "normalniejsze", że grał go normalny aktor, człowiek w pełnym wydaniu, nie był niebieski ani nie miał ogona

A kumple mojego ukochanego mają po około 25 lat!
Dobrze, ze mój Tż nie widzi tego wątku

I który polecacie, 3d taki jaki jest w CC czy dmr, bo widzę, że zdania podzielone.