Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać. Część II - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-13, 21:47   #3691
PaLLitQa
żona

Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać. Część II

Cytat:
Napisane przez lotta6 Pokaż wiadomość
Darmowe przelewy z mbanku i mbanku, ale do innego banku podobno 50gr. Zawsze sie cos uzbiera jak ktos duzo przelewow robi

Na watku o oszczedzaniu ktos pisal, ze w aliorze wszedzie sa bezplatne wyplaty. Ale to jeszcze jest do sprawdzenia
to wkoncu płaci sie cos za te przelewy?

O aliorze mówiła Layla, z tego co pamietam.. i ze tam jest wszystko za darmo i wyplaty ze wszystkich bankomatow i darmowe konto i wszystkie przelewy.. ale u mnie nie ma Alior banku
PaLLitQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 22:10   #3692
agatka13121988
Zakorzenienie

czy wie ktoras z was gdzie dostane http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=24256 ?
Stary 2010-01-13, 22:15   #3693
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaLLitQa Pokaż wiadomość
Doradźcie mi jakiś bank w którym będe miala darmowe przelewy przez internet, darmowe bankomaty i żeby jak najmniej kasy ściągali za karte..

Prosze, ważne, bo jutro chcę przenieść się do normalnego banku
Też szukam banku teraz - narazie założyłam e-konto, ale nie mam jeszcze karty No i jeszcze nie zrezygnowałam z Alior banku, póki nie będę miała karty do mBanku.

Zainteresował mnie Bank Pocztowy. Orientuje się ktoś coś o nim? Bo generalnie mają tam konto jedynie z opłatą za kartę (4zł/miesiąc) a mają wypłaty z wszystkich bankomatów za darmo. Tylko boję się, że znowu założę konto i mi po kilku miesiącach podwyższą opłaty jak w Aliorze

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
Serial się użniestety skończył Tuż po świętach wyemitowali ostatni odcinek. Bardzo mi smutno, bo to jednak 10 lat najlepszego polskiego serialu. Świetni aktorzy, ciekawe scenriusze, super tematyka. Ostatnie odcinki lubiałam zdecydowanie bardziej niż te kiedyś.
A co do dzieci, to Dorotka i Wotek wrócili do ojca, bo on się zresocjalizował i poddał leczeniu a potem do ich domu trafiły dzieci z rodziny Jadzi, bo zmarli im rodzice.
W ostatnim odcinku Alutka rodzi dziecko (nadzwyczaj łatwo i szybko, więc od razu mówi o następnym) a posterunkowy dostaje awans na sierżanta
ŁAdne zakończenie zrobili i żal mi tego serialu jak żadnego innego
O jaaaa....a ja nie widziałam ostatniego odcinka Muszę go gdzieś znaleźć i obejrzeć

Cytat:
Darmowe przelewy z mbanku i mbanku, ale do innego banku podobno 50gr. Zawsze sie cos uzbiera jak ktos duzo przelewow robi

Na watku o oszczedzaniu ktos pisal, ze w aliorze wszedzie sa bezplatne wyplaty. Ale to jeszcze jest do sprawdzenia
Co? No przecież darmowe mają przelewy - nieważne czy do mBanku czy do innego. W tabeli opłat i prowizji nie ma słowa o żadnych 50gr

Cytat:
to wkoncu płaci sie cos za te przelewy?

O aliorze mówiła Layla, z tego co pamietam.. i ze tam jest wszystko za darmo i wyplaty ze wszystkich bankomatow i darmowe konto i wszystkie przelewy.. ale u mnie nie ma Alior banku
Alior już stał się bankiem drogim - jak na kieszeń młodej osoby

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 22:16   #3694
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Można obejrzeć na ipla.tv, to darmowy program, pobierany z tej strony i zawierający wszystkie polsatowskie produkcje i uwaga, uwaga- legalny
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 22:17   #3695
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka13121988 Pokaż wiadomość
czy wie ktoras z was gdzie dostane http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=24256 ?
Ooo...słoiczek wygląda jak balsam do ust Tisane Możesz sobie taki zamówić w aptece internetowej ☠☠☠☠☠☠☠ - możesz popytać w aptekach, może będzie nawet bez zamawiania
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p9569-Balsa...okci_5_ml_45_g

Stary 2010-01-13, 22:28   #3696
PaLLitQa
żona

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość

Alior już stał się bankiem drogim - jak na kieszeń młodej osoby
drogi? tzn? Własnie same pochlebstwa słyszałam na temat tego banku
Stary 2010-01-13, 22:32   #3697
tagogirl
Wtajemniczenie

Dziewczyny, buziaki tu i tam miały dwie interpretacje, jak spytałam co miał na myśli powiedział że mam sobie to zinterpretować jak chcę wiadomo jaka druga interpretacja jest

Bogu serce, ludziom uśmiech, sobie Krzyż.

Coraz bliżej Ciebie być, tego pragnę. Chociaż czasem trzeba iść, pod prąd.

tagogirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 22:47   #3698
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
drogi? tzn? Własnie same pochlebstwa słyszałam na temat tego banku
Kilka stron wcześniej toczyła się dyskusja na ten temat
Ja poszłam do tego banku, bo miał 3 zł opłaty za karte...i to była jedyna moja opłata, a bankomaty wszystkie darmowe. Ale teraz podwyższyli opłatę do 5zł i wprowadzili dodatkową opłatę w wysokości 4 zł jeśli Alior nie jest Twoim głównym bankiem:

Alior Bank jest Twoim „głównym bankiem” jeżeli:

1. na Twoje konto co miesiąc wpływa wynagrodzenie od pracodawcy, renta lub emerytura z ZUS, bądź stypendium z uczelni,

LUB
2. na Twoje konto wpływa miesięcznie z innego banku lub z rachunku firmowego w Alior Banku przelew na kwotę minimum 2 000 zł (w przypadku osób poniżej 24. roku życia, które są studentami, uczniami lub słuchaczami, wystarczy 1 000 zł),
LUB
3. Twoje łączne średnie saldo miesięczne na lokacie terminowej, rachunku oszczędnościowo-rozliczeniowym, oszczędnościowym, w jednostkach uczestnictwa funduszy inwestycyjnych i bankowych papierach wartościowych emitowanych przez Alior Bank wynosi minimum
10 000 zł,
LUB
4. Twoje łączne średnie saldo miesięczne zadłużenia w ramach posiadanego rachunku karty kredytowej, pożyczki, limitu kredytowego w rachunku lub kredytu zabezpieczonego na nieruchomości wynosi minimum 5 000 zł.
Jeśli w danym miesiącu nie będziesz spełniać żadnego z powyższych warunków i Alior Bank nie będzie Twoim "głównym bankiem", pobierzemy dodatkową opłatę za kartę płatniczą debetową w wysokości 4 zł miesięcznie, przy czym pierwsze opłaty zostaną pobrane na koniec marca 2010 r.

I chociaż Alior był moim głównym bankiem, to dla nich tak nie jest, bo warunków nie spełniam Bank sam w sobie jest ok, ale nie dla przeciętnego studenta studiów dziennych, niestety...jakbym była czynna zawodowo, to bym tam pozostała, bo wtedy 5zł to i tak niska opłata za to co oferują i w porównaniu z innymi bankami

Stary 2010-01-13, 22:56   #3699
PaLLitQa
żona

Cytat:
Kilka stron wcześniej toczyła się dyskusja na ten temat
Ja poszłam do tego banku, bo miał 3 zł opłaty za karte...i to była jedyna moja opłata, a bankomaty wszystkie darmowe. Ale teraz podwyższyli opłatę do 5zł i wprowadzili dodatkową opłatę w wysokości 4 zł jeśli Alior nie jest Twoim głównym bankiem:

Alior Bank jest Twoim „głównym bankiem” jeżeli:

1. na Twoje konto co miesiąc wpływa wynagrodzenie od pracodawcy, renta lub emerytura z ZUS, bądź stypendium z uczelni,

LUB
2. na Twoje konto wpływa miesięcznie z innego banku lub z rachunku firmowego w Alior Banku przelew na kwotę minimum 2 000 zł (w przypadku osób poniżej 24. roku życia, które są studentami, uczniami lub słuchaczami, wystarczy 1 000 zł),
LUB
3. Twoje łączne średnie saldo miesięczne na lokacie terminowej, rachunku oszczędnościowo-rozliczeniowym, oszczędnościowym, w jednostkach uczestnictwa funduszy inwestycyjnych i bankowych papierach wartościowych emitowanych przez Alior Bank wynosi minimum
10 000 zł,
LUB
4. Twoje łączne średnie saldo miesięczne zadłużenia w ramach posiadanego rachunku karty kredytowej, pożyczki, limitu kredytowego w rachunku lub kredytu zabezpieczonego na nieruchomości wynosi minimum 5 000 zł.
Jeśli w danym miesiącu nie będziesz spełniać żadnego z powyższych warunków i Alior Bank nie będzie Twoim "głównym bankiem", pobierzemy dodatkową opłatę za kartę płatniczą debetową w wysokości 4 zł miesięcznie, przy czym pierwsze opłaty zostaną pobrane na koniec marca 2010 r.

I chociaż Alior był moim głównym bankiem, to dla nich tak nie jest, bo warunków nie spełniam Bank sam w sobie jest ok, ale nie dla przeciętnego studenta studiów dziennych, niestety...jakbym była czynna zawodowo, to bym tam pozostała, bo wtedy 5zł to i tak niska opłata za to co oferują i w porównaniu z innymi bankami
no to faktycznie jednak nie jest tak kolorowo..
Stary 2010-01-13, 23:03   #3700
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez kalina121 Pokaż wiadomość
Gdzie można dziecku( 7-8 lat) zrobić testy IQ? Czy są gdzieś w necie takie testy dla dzieci?
Testy IQ w internecie są bardzo, BARDZO nierzetelne. Zawsze wychodzą sporo zawyżone. Idź z dzieckiem do poradni/psychologa, i tam zrób porządny test Wiem co mówię.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 23:19   #3701
bura kocurka
Zakorzenienie

A to ja jeszcze mam pytanie w temacie mBanku - czy oni teraz wydają w standardzie kartę normalnie z chipem, żeby można było potwierdzać transakcje w sklepie PINem? Bo wiem, że moja koleżanka musi się podpisywać...ja w żadnym banku tak nie miałam, ale wiem że mBank miał/ma takie karty

Stary 2010-01-14, 07:29   #3702
emememsik
po prostu Em :)

Wydają teraz karty z chipem wszystkim, ale nie wiem jak to jest z tym podpisem bo jeszcze nie testowałam. Wcześniej miałam pasek magnetyczny i musiałam się podpisywać.
Stary 2010-01-14, 07:57   #3703
hihi
Zakorzenienie

Cytat:

Od kiedy w mBanku płaci się za przelewy zewnętrzne 50gr? Ja mam u nich konto od jakiegoś czasu, zrobiłam z 1000 przelewów i nie zauważyłam nigdy, żeby mi ktoś ściągnął jakąkolwiek prowizję?

Edytowane przez hihi
Czas edycji: 2010-01-14 o 08:03
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 08:02   #3704
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:
A to ja jeszcze mam pytanie w temacie mBanku - czy oni teraz wydają w standardzie kartę normalnie z chipem, żeby można było potwierdzać transakcje w sklepie PINem? Bo wiem, że moja koleżanka musi się podpisywać...ja w żadnym banku tak nie miałam, ale wiem że mBank miał/ma takie karty
ja płacę kartą mBanku i nie musze się podpisywać.. mi się wydaje że te z podpisem na paragonie to jak płacisz kredytową.. za ubezpieczenie karty płacę 1,70 miesięcznie co do opłat za przelewy to nie mam pojęcia bo nie robiłam jeszcze przelewu..

Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Czas edycji: 2010-01-14 o 08:10
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 08:15   #3705
emememsik

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Od kiedy w mBanku płaci się za przelewy zewnętrzne 50gr? Ja mam u nich konto od jakiegoś czasu, zrobiłam z 1000 przelewów i nie zauważyłam nigdy, żeby mi ktoś ściągnął jakąkolwiek prowizję?
Nie płaci się.

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;16451429]ja płacę kartą mBanku i nie musze się podpisywać.. mi się wydaje że te z podpisem na paragonie to jak płacisz kredytową.. za ubezpieczenie karty płacę 1,70 miesięcznie co do opłat za przelewy to nie mam pojęcia bo nie robiłam jeszcze przelewu..[/QUOTE]
Ja przez kilka lat miałam zwykłą płatniczą i podpisywałam, więc to nie ma znaczenia.
Stary 2010-01-14, 08:20   #3706
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Nie płaci się.

Ja przez kilka lat miałam zwykłą płatniczą i podpisywałam, więc to nie ma znaczenia.
No właśnie tak mi sie wydaje, że się nie płaci, bo chyba bym zauwazyła

Płaci się za wypłaty z bankomatów innych niż euronety, płaci się ubezpieczenie karty i ja płacę za smsy o przelewach i więcej opłat nie kojarzę. Tyle tylko, że oprocentowanie konta to cale 0%

A ja mam kartę kredytową i płatniczą. W zasadzie to kredytowych mam 2. I jedną kartą czasami płacąc się podpisuję, a czasami chcą PIN
Stary 2010-01-14, 09:17   #3707
Konto usunięte

w takimm razie wydaje mi się
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 09:29   #3708
PaLLitQa
żona

ale zaczelam dyskusje o mBanku dobrze ze te przelewy są darmowe ale szkoda ze oprocentowanie konta to całe 0 % no ale wszystkiego miec nie mozna
Stary 2010-01-14, 09:39   #3709
nice6irl
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam taki problem. Chcę wybrać się z tż do kina na Avatar, do Cinema City. I są 3 możliwości - seans 3d, Orange Imax, filmy DMR Orange Imax. Czym to się od siebie różni i którą opcję wybrać?
Stary 2010-01-14, 09:42   #3710
Konto usunięte

Cytat:
ale zaczelam dyskusje o mBanku dobrze ze te przelewy są darmowe ale szkoda ze oprocentowanie konta to całe 0 % no ale wszystkiego miec nie mozna
tam masz w "zestawie" jakies 2 inne nr.. oprocentowane.. ale ja się nie bardzo orientuję

RACHUNKI osobiste

Zaspokoją Twoje podstawowe potrzeby w świecie bankowości. Umożliwią dostęp do pełnej oferty mBanku.
  • 0 PLN za otwarcie i prowadzenie.
  • 0 PLN za wydanie i korzystanie z KARTY debetowej Visa.
  • 0 PLN za wypłaty w punktach oznaczonych logo Visa cash back
  • 0 PLN za korzystanie z ponad 4 000 bankomatów w kraju i wszystkich za granicą.
  • 0 PLN za krajowe przelewy wykonane przez internet.
Korzyści
  • dostęp do rachunku 24 godziny przez internet, telefon oraz SMS,
  • zakupy online w sklepach i na aukcjach internetowych,
  • bez obowiązku wpłat i utrzymania minimalnej kwoty,
RACHUNKI oszczędnościowe

Oferta:

eMAX plus 5,00% dla kwot
od 50 000 PLN,
4,10% już od pierwszej złotówki
eMAX 1,00% niezależnie od kwoty

Korzyści
  • 0 PLN za otwarcie
    i prowadzenie rachunku,
  • 0 PLN za przelewy internetowe,
  • brak wymaganych wpłat
    i obowiązku utrzymania minimalnej kwoty,
  • wpłacasz i wypłacasz kiedy chcesz, bez utraty odsetek.
Stary 2010-01-14, 09:46   #3711
PaLLitQa
żona

ja tez sie własnie nie orientuje, dlatego juz sie zbieram do banku wbk i mKiosku.. bo jakos tylko te mnie interesują.

Dzieki dziewczyny za rady
Stary 2010-01-14, 10:24   #3712
kalina121
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Testy IQ w internecie są bardzo, BARDZO nierzetelne. Zawsze wychodzą sporo zawyżone. Idź z dzieckiem do poradni/psychologa, i tam zrób porządny test Wiem co mówię.
Dziękuję
kalina121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 11:55   #3713
emememsik

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Płaci się za wypłaty z bankomatów innych niż euronety, płaci się ubezpieczenie karty i ja płacę za smsy o przelewach i więcej opłat nie kojarzę. Tyle tylko, że oprocentowanie konta to cale 0%
Ja mam Izzy oprocentowane na 0,7%. Mimo że nastolatką nie jestem, ale tak się bardziej opłaca.

Cytat:
Napisane przez nice6irl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam taki problem. Chcę wybrać się z tż do kina na Avatar, do Cinema City. I są 3 możliwości - seans 3d, Orange Imax, filmy DMR Orange Imax. Czym to się od siebie różni i którą opcję wybrać?
Seans 3D masz na zwykłej sali, a Imax w sali, w której wyświetlane są tylko filmy 3D (lepsza jakość niż w zwykłej, ale też droższy bilet). To trzecie nie wiem.
Stary 2010-01-14, 12:14   #3714
uparta Marti
Zakorzenienie

1.dlaczego folia aluminiowa dziwnie "strzela" w mikrofalówce a w piekarniku nie ?
2. jak nazywa się wada wzroku która objawia się tym,że patrząc np prosto nie widzisz co jest z boku ? w sensie ze masz ograniczone pole widzenia tylko na wprost.
Stary 2010-01-14, 12:19   #3715
blackberry8
Zakorzenienie

Nie wiem jak chcesz się dostać na tego Avatara, ale to inna sprawa.
U mnie w Kato bilety są zarezerwowane na 3/4 sali 4 tygodnie do przodu
Ja polecam Orange Imax.
Byłam na 3d w heliosie - oczy bolą i łzawią [nie tylko mi] i to podróba 3d.
Byłam na 3d cyfrowym - oczy tez bolą ale 3d jest trochę lepsze.
A cienema city z orange imax mam 5 minut drogi od domu więc tam chodzę często - pierwsza klasa
Czujesz jakbyś tam była a nie jakby po prostu obraz był wypukły [tak jest w przypadku cyfrowego 3d].

Pozdrawiam inne kinomaniaczki
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 12:20   #3716
emememsik

Cytat:
Napisane przez uparta Marti Pokaż wiadomość
1.dlaczego folia aluminiowa dziwnie "strzela" w mikrofalówce a w piekarniku nie ?
Mikrofalówka nagrzewa jedzenie poprze mikrofale, a piekarnik poprzez ciepło. Mikrofale nie przenikają przez metal, tylko się od niego odbijają nagrzewając go? Coś takiego.
Stary 2010-01-14, 12:22   #3717
sosik
Rozeznanie

Co robi świadkowa na ślubie, weselu? Nigdy się jakoś temu nie przyglądałam a teraz za 3 tyg ide na wesele gdzie będę świadkową Pomijam już to że nie mam ani sukienki, ani butów, nic No jedyne co wiem, to że odczepia welon pannie młodej na oczepinach
Pytanie nr 2:
Czym się różnią tipsy żelowe od akrylowych? Które ładniejsze? Ile się one trzymaja na na paznokciach i jak sie je "zdejmuje"? No i ile kasy trzeba przeznaczyć na taką przyjemność? (pytania głupie, ale jeśli chodzi o tipsy to jestem zielona w tych sprawach bo nigdy nie miałam i nie interesowałam się tym). W końcu musze jakoś wyglądać na tym weselu,() a na moje naturalne paznokcie nie mam co liczyć
sosik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 12:26   #3718
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać. Część II

Cytat:
Ponieważ w mikrofalówce odbija fale i iskrzy. Folii aluminiowej nie wolno wkładać do kuchenki mikrofalowej tak samo, jak innych "metalopodobnych" tworzyw oraz metali. W piekarniku nie strzela ponieważ tam nie ma fal podgrzewających tylko normalny nawiew gorącego powietrza (w piekarniku elektrycznym) lub płomień w piekarniku gazowym.

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez sosik Pokaż wiadomość
Co robi świadkowa na ślubie, weselu? Nigdy się jakoś temu nie przyglądałam a teraz za 3 tyg ide na wesele gdzie będę świadkową Pomijam już to że nie mam ani sukienki, ani butów, nic No jedyne co wiem, to że odczepia welon pannie młodej na oczepinach
To zależy od tradycji danego regionu i danej rodziny. U mnie świadkowa podpisywała jedynie dokumenty w kancelarii i stała obok ołtarza podczas ceremonii Ale są regiony gdzie świadkowa = starościna wesela i ma jakieś tam funkcje (śpiewy jakieś, zabawy weselne itd.)
Stary 2010-01-14, 12:42   #3719
Bezwstydnica
Rozeznanie

Jak byłam świadkową to zbierałam kwiaty pod kościołem które para młoda dostawała,później na weselu zbierałam zamówienia na płyty ze ślubu od gości,ogólnie nic strasznego
Stary 2010-01-14, 12:47   #3720
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
1.dlaczego folia aluminiowa dziwnie "strzela" w mikrofalówce a w piekarniku nie?
dziewczyno, do mikrofali nie wolno wkladac metalowych rzeczy. garnkow, lyzek i folii aluminiowej tez. to rozwala mikrofalowke. dobrze, ze ci jeszcze nie wybuchla
popatrz przez szybke, jakie ladne pioruny w srodku lataja jak juz wlozysz cos w tej folii

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości