![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki:) Część V - Nareszcie:D
|
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nie pieke bez tłuszczu tylko na oliwie ![]() EDIT założmy watek "Włosomaniaczki w kuchni" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chętnie, ale jak już skończymy diety ![]() Ja za tym hula hopem to się rozejrze chyba, bo w końcu nie zaszkodzi trochę pokręcić a może efekty jakieś będą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja na początku w ogóle tym hula hopem kręcic nie umiałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Zakorzenienie
|
Ja to musze kupić chyba najmniejsze z możliwych, żeby mi się zmieściło w pokoju jak będę kręcić
![]() Mam straszną ochote na placka...myślicie, że moge zjeść kawałek? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1092 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | ||||||
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() W dzieciństwie mogłam to robić godzinami, miałam ogromne kółko i małą talię ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny !
Fajne są te Wasze diety : masło orzechowe, naleśniki, placki mamine, domowe krówki, piwko. Od samego czytania kilogramy znikają. Podpowiem tym, które tak jak i ja żółty ser nałogowo jadają. Trudno w Polsce kupić ser o niższej zawartości tłuszczu. Znalazłam takowy . Ma on 17 % {tak jest napisane} i nazywa się Holender. Zjadliwy. Mleko używam 0,5 %. Łaciate jest znośne. "Moje" słoneczko z przerażenia oczami kręci, widząc co z nami Pani Zima wyczynia. 'Estelle' - dziękuję ! Tak, mam sąsiada, który rozlubowany jest w trunkach tzw. wyskokowych wszelakiej maści. Jednak od paru miesięcy nasze stosunki stały się bardziej oziębłe. A to od momentu kiedy zakręciłam mu kurek do "wodopoju" {czytaj : piwopoju}. W domu znalazłam jedynie Pernod 68%, a że nie trawię zapachu anyżu, to nijak trunek ten na rozgrzewkę nie nadającym się jest. Przypomniałam sobie jak mój Ojciec w mroźny czas piwo grzane warzył. Małmazja dla podniebienia, no i efekt rozgrzania był. A kunsztu trzeba było prawdziwego, żeby to ukręcić tak, coby żółtko jajeczne się nie zwarzyło. Niestety - nie potrafię wyczarować tego napitku. Łopata do śniegu odłogiem stoi . Wiatr od dwóch dni śnieg za mnie odgarnia. A wietrzysko dzisiaj jeszcze o większej sile wieje. Oj, na faworki to ja też pewnikiem skusiłabym się . Ale na takie prawdziwe, chrupiące. Te, które w cukierniach można kupić - to nie faworki, a jakieś gnioty, co się po zębach mażą. Teraz to wszędzie jakieś dziwaczne wynalazki, tak jak np. niby nic napisała : chleby ciemne są karmelem barwione. Miłej, bez diet wszelakich, niedzieli życzę ! |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | ||
Zakorzenienie
|
A ja tak
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Również życzę miłej niedzieli ![]() Ja tradycyjnie powinnam się uczyć, bo mam we wtorek ogrooomny sprawdzian z mojej ulubionej fizyki, ale jakby nie było to oceny na nowy semestr to jeszcze będzie czas się poprawić przed końcem roku ![]() Edytowane przez niby nic Czas edycji: 2010-01-10 o 10:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ja o takich własnej roboty faworkach mówię, ale tego ciasta mi się gniesc nie chce, wole je upiec ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | ||||
|
Cytat:
![]() ![]() Ale nijak mi się to uśmiecha. A mleczko 3,2% ładuję do kawy i jeszcze doładowuję słodką śmietanką 30% Cytat:
![]() Co do nalewki i anyżowym zapachu - do kawy zabielonej warto dodać kilka kropel. Ja tak ouzo czasem, jak mnie najdzie na smaka, pożytkuję ![]() Swoją drogą kiedyś chciałam być twarda i zjeść anyżowego cukierka czy tam żelka.... bleeeeh, ohyda ![]() A skoro sąsiad nie chce już się dzielić, to może czas pomyśleć o produkcji własnej ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Aby mi szybciej czas leciał zazwyczaj włączam sobie jakiś serial.
![]() ![]() |
![]() |
#1100 |
Zakorzenienie
|
Zaprawdę powiadam Ci, 'Estello' Miła, że "piwo grzane" w wykonaniu mojego Ojca, przełknęłabyś na pewno . Składniki : piwo, żółtka, cukier i dużo goździków. Pewnie i jeszcze inne orientalne przyprawy dodawał. Nie pomnę jednak. Gorące to było, słodkie, smakowite, z pianką, a jakież rozgrzewające. W czasie ubiegłej zimy rozgrzewałam się napitkiem pod nazwą "Grzaniec Galicyjski" {13,5%}. Nie powiem, nie powiem - trunek przedni. Jako baza : wino czerwone gronowe. Podgrzewa się to, dodaje parę plasterków pomarańczy, goździki i delektujesz się. Zapowiadają nadejście nowej fali mrozów ! Trzeba będzie napitek ten zakupić.
Sąsiad mój, a jakże - wysokoprocentową krzakówkę produkował, ale tylko wówczas, jeśli ktoś zakup składników sfinansował. On to raczej z serii tych, którzy pragnienie stale mają, ale także i stałą potrzebę sponsoringu. Pamiętam, jak to lata temu Mama moja wraz z Bratem swym postanowili stawić czoła polskiemu monopolowi spirytusowemu i napędzić . Wspólnie uradzili, że dla koloru herbaty dołożą. Czy smaczne to było - nie wiem, bom jeszcze wówczas dziecięciem niewinnym była. Ale kolor napitek cudności miał {do dziś pamiętam !} : ciemny granat. Niech się denaturat z barwą swą schowa. Następnie uradzili karmelem dosmaczyć. Nie zdążyli ! Żona Wujka mego wylała im cały zaczyn {tak to się chyba nazywa}. niby nic - gratuluję silnej woli ! Ja nie potrafiłabym się powstrzymać. Jedyna metoda, która w moim przypadku rezultat przynosi, to : nie mieć w domu. Mirelkaaa - nie leń się ! Gnieć ciasto, gnieć i smaż faworki. Byle dużo ! Poddam Ci pomysł na nadmiar : w paczuszkę i do Kasi. I pączki, dużo pączków, z dżemem z róży i lukrem obficie polanych. Wczoraj dowieźli mi słoninę ze skórą. Dzisiaj będę ptaszkom wieszać. Do tej pory dożywiałam pszenicą i owsem, ale wiatr wszystko zwiewał i śniegiem przysypywał. Dzisiaj "u mnie" jakoś nie wieje i nie śnieży. Mądrzy ludzie jednak mówią : "nie chwal dnia przed zachodem słońca". Muszę dzisiaj do miasta pojechać. Mam nadzieję, że autobusy będą jeździły. A wieczorem czeka mnie seans z fryzjerką : farba + podcinanie. "Znalazłam" tu na wsi młodą dziewoję, która się fryzjerstwem zajmuje i wieczorami, coby dorobić, po domach chodzi. W listopadzie korzystałam z jej usługi po raz pierwszy. Jakościowo - tak jak w salonie, a cenowo - 1/3 . No cóż Dziewczyny - mimo paskudnej pogody, miłego poniedziałku życzę ! A przede wszystkim : bezproblemowego dotarcia do szkoły. Tak na pocieszenie - już ferie za pasem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1102 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Wtajemniczenie
|
ale mnie nie było długo...
![]() niby nic, i jak tam zdrowe odzywianie się? miałam z Tobą zacząć działać, ale nie wyszło mi... kolejny raz.
#1104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak tam urodziny? Udała się impreza? ![]() Edytowane przez niby nic Czas edycji: 2010-01-13 o 21:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Zakorzenienie
|
Gdzie Wy się podziewacie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Zakorzenienie
|
Hej, przyszłam przywitać się w nowym roku
![]() Dopiero dzisiaj mogłam zajrzeć do brata na neta, w sumie dawno mnie już tu nie było - nie mogę się doczekać przeprowadzki i netu w domu ![]() A co do krówek - ja uwielbiam "szyszki" z krówek i ryżu preparowanego - mogłabym tego zjeść naprawdę dużo ![]() I jeszcze a propos jedzenia - jestem zachwycona, że w moim mieście otworzyli Piotra i Pawła (tzn półkami z kosmetykami jestem rozczarowana bo np w przeciwieństwie do Piotra i Pawła w Wawie nic ciekawego nie ma) z jednego powodu - bagietki z masłem czosnkowym... a jak są jeszcze ciepłe to ![]() ![]() Ostatnio w Tesco wyczaiłam mrożone i muszę kupić, żeby zobaczyć czy są tak samo dobre ![]() Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2010-01-14 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | |
|
No, ja wiesz... teraz to nie za bardzo mam czas
![]() Cytat:
![]() Pamiętam, że jak byłam na diecie ![]() ![]() Finlora, a kiedy przeprowadzka? [ja też się jej nie moge doczekać ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1108 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mam nadzieję, że najpóźniej w marcu ![]() Mam już dość czekania, ale u nas się to tak wlecze i wlecze bo oboje nie mamy praktycznie w ogóle czasu, jedynie w sobotę, kiedy nie pracuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
|
Oby jak najszybciej
![]() Ja się muszę rozejrzeć za jakimś fajnymi lampami do sypialni, bo przemalowana, wyposażona na nowo, a lampa stara wisi... Zielone z różowym ![]() Miałam kiedyś upatrzony zestaw fajny, ale oczywiście odłożyłam zakup w czasie [bo przecież będa produkowali] i co? I oczywiście jak już byłam gotowa na zakup to ZONK ![]()
![]() |
#1110 |
Zakorzenienie
|
My się wkurzylismy jak zamawialiśmy żyrandole do pokojów pod koniec listopada chyba - w polowie grudnia przyszedł jeden, tego drugiego nie było, czekamy kolejne 2 tygodnie, TZ idzie do sklepu a babka mówi, ze zamówienie nie dotarło i będzie dopiero po 20 stycznia - zrezygnowalismy, tak się nie robi
![]() Dobija mnie wybieranie AGD, kompletnie się na tym nie znam, wiem tylko, że najlepsza jest klasa energetyczna A+ i że wszystko ma być srebrne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.