|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
Cytat:
![]() Cytat:
Z tym kupowaniem dla dzidzi to ja nie traktuję tego jako przesąd. Kurcze nie wiem jak napisać o co mi chodzi....do 3 m-ca, kiedy istnieje w sumie największe ryzyko poronienia to bym nic nie kupowała (nie ze wzgledu na przesąd, ale żeby nie mieć potem rzeczy przypominających o ciąży, bo to jest smutne). Chociaz wiadomo są też poronienia w 6 czy innym miesiącu i zostaje sie z pustym łóżeczkiem - nawet nie wyobrazam sobie tak ogromnej straty ![]() Moja mama mówi np, że wózka nie kupuje się przed urodzeniem (też przesąd), ale ja nie mam zamiaru tego przestrzegać, no chyba, ze przed urodzeniem nic nie wybiorę i trzeba bedzie kupic po.
![]() |
#4802 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Przyszłam z misją ![]() ![]() ![]() Z góry bardzo dziękuje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4803 |
Zakorzenienie
|
abz a ja nie pisałam o Tobie tylko tak ogólnie
![]() ![]() ![]() ZGADNIJ !!!! Kciuki trzymam u rąk i u nóg!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Zakorzenienie
|
Abz no to ksiądz wam powiedział
![]() ![]() ![]() nie jestem sobie nawet w stanie wyobrazić jak czuje się matka, która ma już wszystko dla dziecka a tu.... ![]() Tity a co to za kubeczki ![]() u nas to na wózek dziadkowie się składają ![]() Olliwka oj biedna, czyli dalej nie wiesz do końca co ci jest? ![]() ![]() ![]() A ja dzisiaj mam w planach zacząć na egzamin się uczyć, zobaczymy czy mi wyjdzie ![]() Zgadnij to ja już teraz ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-01-14 o 10:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane
![]() ![]() Wrócę na moment jeszcze do tych porodów (mimo, że temat już się chyba skończył, no ale czuję niedosyt w mojej wypowiedzi ![]() Cytat:
![]() Polecam podsuwanie Im Naszych maminych gazet, żeby poczytał jak wygląda poród, jak wygląda porodówka, w niektórych numerach były artykuły specjalnie dla tatusiów, co mieliby tam robić, jak mogą pomóc, co widzą, a czego absolutnie nie, relacje innych tatusiów, pytania i wątpliwości innych (z odpowiedziami lekarzy, położnych). A jak wiadomo, każdy się boi nieznanego. Nie chciałam TŻta pozostawić z Jego czarnymi myślami na temat porodu, chciałam żeby wiedział na co by się tam zdał, jak ogromną rolę by tam odgrywał, często rozmawialiśmy czego się najbardziej boi i jak to można rozwiązać, itd itd. Polecam taką rozmowę z mężem, wtedy wiemy co w ich głowie siedzi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() JUŻ, TYLE CO MIAŁAM DO POWIEDZENIA ![]() Biedaczku to leż i proszę o same pozytywne myśli ![]() ![]() I ja też mam zamiar dziś się zacząć uczyć na niedzielny egzamin, mnóstwo zadań do przerobienia... Cytat:
![]() ![]() A do poniedziałku to już niewiele, nie przemęczaj się co by Lu nie zechciała szybciej wyjść ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeszcze muszę poinformować ministrantów, żeby przyszli do Nas na sam koniec żeby TŻ zdąrzył wrócić z pracy bo sama nie przyjmę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I trzymam kciuki, żeby się odezwali z dobrymi wieściami ![]() Lenko strasznie mi przykro jak czytałam co musiałaś przejść ![]() ![]() Ja mam dziś usg połówkowe, proszę trzymajcie za mnie mocno kciuki, żeby Dzidzia była zdrowa ![]() ![]() (tak po cichutku możecie drugiego kciuka trzymać za dziewczynkę ![]() a właśnie się zastanawiałam skąd takie bzdury wymyśliła sobie moja teściowa - w niedzielę kiedy ja byłam na uczelni a TŻ poszedł sobie do mamusi - takie rzeczy Mu nagadała - że wózek to mamy kupić po urodzeniu dziecka, że nie kupuje się wcześniej... Oczywiście nie mamy zamiaru w to wierzyć, choćby dlatego, że w naszym zestawie wózka będzie też fotelik, w którym musimy przewieźć dziecko ze szpitala do domu! Poza tym nie będzie czasu ani sił na kupowanie wózka jak Dzidziuś się urodzi. Mało tego - próbowała wyciągnąć od TŻta jaki model chcemy kupić... już pognałaby do sklepu w poszukiwaniu tego modelu, a potem wiadomo - każdy niech powie swoje zdanie, temu to nie pasuje temu tamto i człowiekowi sieją w głowie niepotrzebnie ![]() Zapomniałam napisać, że jak tworzyłam do Was tego posta, zadzwonił domofon a tam baba mi mówi "czy myśli Pani, że świat oszaleje?" Zdębiałam... i dołożyłam słuchawkę. nawiedzona baba.... Zgadnij TRZYMAM MOCNO KCIUKI ZA TWOJĄ OBRONĘ I CZEKAMY NA SZYBKIE WIEŚCI PO !!!!!!!!
![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-01-14 o 10:18 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4806 | |||||||
Zakorzenienie
|
U mnie o 10 było -14 ale od północnej str za to na wysokości ok 2,5m nad ziemią, nie pytam ile przy gruncie było
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie, wszystkie tu trzymamy kciuki i wierzymy, że Tata Kretencji wyzdrowieje ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do wózka to mama też tak mówiła.. Ale jej wytłumaczyłam, że sobie nie wyobrażam, że Tz to kupuje albo nie mamy wózka od początku... Z ubrankami się wstrzymywałam tylko dlatego, że mam sporo dostać i że nie wiedziałam kto tam u mnie sobie mieszka... Gdybym musiała sama wszystko kupić to już dawno bym kompletowała... Mama kupiła taki komplecik dla maluszka i powiedziała, że mi go da dopiero jak urodzę, ale potem sama pomyślała, że przecież trzeba go wyprać w proszku w jakim będę wszystko prać i chce mi go dać już na najbliższym spotkaniu ![]() Co do przesądu o chrzestnej w ciąży to go pierwszy raz usłyszałam prawie 2 lata temu, chrzestną mojej bratanicy miała być kobieta w ciąży ale "problem" się sam rozwiązał... Tuż przed chrzcinami źle się poczuła i musiała leżeć już w szpitalu do końca ciąży (jakiś miesiąc jeszcze)... ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4807 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4808 |
Zakorzenienie
|
Kakusia to pewnie była świadkowa Jehowy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymaj trzymaj mocno, macie trochę tych kciuków więc podzielicie troszkę na mnie troszkę na Marcelkę ![]() Lindsley mam skaner, ale poczekam aż TŻ wróci bo nie wiem czy już podłączony (niedawno TŻ wziął z domu...) jak tylko podłączą to oczywiście, że zeskanuję artykuły, są świetne! (niektóre gazetki kupiłam specjalnie dla tych arykułów żeby TŻtowi podsunąć ![]() Właśnie namawiam TŻta żeby mnie puścił do Zakopanego na 3dni do pracy (oczywiście na noc wracałabym do domu) - za 3dni 320zł mogę zarobić na umowę zlecenie ![]() ![]() Dzięki Tity ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-01-14 o 10:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Zakorzenienie
|
Kakusia no troszkę mamy tych kciuków... my z synkiem to już 4 i Tz...
To ja cierpliwie czekam na gazetki ![]() A co to za praca?
#4811 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a przecież mieszkacie z bratem TŻ (czy pomyliłam?) to nie mozecie razem przyjąc koledy u nich np?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4812 |
Rozeznanie
|
Cześć Wszystkim!!!
Za oknem mroźna bezwietrzna zimowa pogoda z delikatnymi przebłyskami słońca. Termometry wskazują -6 st. Kretencja - moja babcia po mastektomii piersi piła przez pół roku sok ze świeżo startych marchewek z dodatkiem soku z buraków ![]() Ollliwka- ubieraj się cieplo, pęcherz poważna sprawa Agness - tez słyszałam że nie powinno się podawać do chrztu jeśli się jest w ciąży. Niektórzy w to wierzą. Ja osobiscie w to nie wierze. Zgadnij - ![]() Koniec @ i zaczynami powrót do staran o dzidziusia ![]() ![]()
#4814 |
Zakorzenienie
|
Kakusia kciukasy za wizytę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Abz i Gabisun
![]() właśnie poprzeglądałam wszystkie gazetki, pozaznaczałam już artykuły związane z porodem i wściekam się bo zapodziała mi się jedna najcieńsza a najważniejsza na ten temat (czyli pytania tatusiów i odp....) Będę jej szukać ![]() Praca hostessy ![]() ![]() ![]() EDIT: Znalazłam! Taka cieniutka gazetka a w niej: "Plan sali porodowej" - ja takie artykuły też podsuwałam TŻtowi, żeby nie straszne Mu były niektóre sprzęty i mniej więcej mógł sobie stworzyć obraz w głowie, oraz "PRZEWODNIK DLA TATY - Wszystko, co chciałbyś wiedzieć o rodzeniu z żoną, ale wstydzisz się zapytać" ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-01-14 o 11:13 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No to powodzenia w tym cyklu! sumka ładna, ale pewnie cały dzień na stojąco?? raczej nie powinnaś...
![]() |
#4817 |
Zakorzenienie
|
noo 8h na mrozie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Rozeznanie
|
Abz jakaś wena twórcza mnie dopadła
![]() ![]()
#4819 |
Zakorzenienie
|
Lindsley,Ollliwko,Tity wczoraj prawie caly dzien lezalam i bylo pieknie - male bole i slabe skurcze.Dzis poki co, tez jest ok
![]() ![]() ![]() ![]() Ollliwko a zlogi w nerkach, to to samo co zastoje ? Ja bym poszla do szpitala ![]() Kretencja niedobor bialych krwinek moze byc z braku wit.B12, lub kwasu foliowego.Przerabiam leukopemie teraz u swojej mamy.Wlasnie dostaje B12 w zastrzykach, a pozniej biopsja szpiku Zgadnij ![]() ![]() ![]() ![]() Kakusiu ja podalam tylko wyjscie awaryjne dla tych "przewrazliwionych" chlopow.Lepiej zeby byl w I najdluzszej fazie, niz w ogole nie byl.A kto wie, jak sie wczuje, to moze zostanie do konca, albo chociaz wejdzie przeciac pepowine ![]() Weruczku wiadomo juz cos ???? Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-01-14 o 14:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale kto wie jak już położna wciśnie Mu w łapki nożyczki czy nie przetnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym Ci nie pozwoliła, dla 300zł nie warto narażać siebie i dzidziusia...
![]() |
#4822 |
Zakorzenienie
|
wiadomo, że chęć zarobku duża, ale tutaj zgadzam sie z twoim TŻ, taka praca to teraz dla ciebie nic dobrego.
#4823 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za Marcelę i Kakusię
![]() A ja przed chwilą wstałam. Byłam wczoraj na wycieczce w TVP ![]() fajnie było. Aldii ![]() ![]() Oliwko nie da się zrobić jakiś dodatkowych badań? |
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Zadomowienie
|
Kretencja, u nas dzisiaj śliczna pogoda była, pełno słoneczka, tylko baaardz zimno. Staram się wszędie poruszać samochodem
![]() Agness, Abz, Lenka: nie ma co przejmować się zabobonami, reasumując, ja bym na Twoim miejscu została mamą chrzestną ![]() Oliwko, ty się cała rozpadasz... Możę weż jakieś zwolnienie?Mi na zapalenie pecherza super pomaga NOlicin Tity, a czego musisz się nauczyć? Ja powiem wam, że prawie w ogóle już publicznie nie chodzę, zresztą zaraz kończy mi się ubezpieczenie, także nawet bym nie mogła. Dużo lepiej mi u prywatnej gin, aczkolwiek idealnej jeszcze nie znalazłam:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Zadomowienie
|
Zgadnij, trzymam kciukersy!!! Wow, daj znać, jak było
![]() Kakusia, dobrze, że do nas dotarłaś ![]() ![]() Ładnie to o obecności TŻta napisałaś ![]() Daj znać, jak twoje usg połówkowe! Rany, to już połówkowe, ale szybko ![]() hihi, niezła baba do ciebie dzowniła:P Ech, żebyś ty się w tej pracce nie rozchorowała... I zmęczona będziesz... Może jednka zostań w domku? A mi też byś wysłała artykuł ![]() Aldii, narazie nic nie wiadomo niestety...łe Lindsley, ja też nie mam wody święconej, ani świecy. Hehe, ciekawe jak sobie tż zksiędzem poradzi:P A w ogóle kupiłam sobie dzisiaj książkę i będę pewnie czytać cały wieczór ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Hej, hej Aldii, jeszcze nic nie wiadomo, nikt się nie odywa, więc pewnie dupa... Ale ta babka miała napisać, jeśli nawet mnie nie wezmą... Siedzę przy mejlu cały czas. A Lu jak się ma? dziś też leżakujecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4828 |
Zakorzenienie
|
Weruczku staramy sie lezakowac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Zadomowienie
|
No tak, właśnie też tak myslę.
ciekawe jak tam Kakusia na tym usg połówkowym. Ona miała iść z TŻtem czy sama? Aldii, a ty pamietasz swoje usg połówkowe?Szybko ci czas minął do dzisiaj?:P ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- O, post mi skasował:/ Tez tak myślę, jak Ty, Aldii ![]() Ciekawe, jak tam Kakusia na połówkowym usg... Aldii, pamiętasz swoje połówkowe? Szybko minąl czas do teraz:P ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- co się dzieje? ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Kurcze, sorry dziewczyny, ale coś mi wizz wariuje |
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Zakorzenienie
|
Siedzę tak sobie, już po obiedzie. Z pracą poszło wszystko dobrze, nie umarłam z nerwów po drodze, ani nie zamarzłam
![]() ![]() Może sobie najpierw kawkę zrobię ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.