Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-13, 23:39   #4561
Berlinianka
Zadomowienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3

Hejkaaaa
Siedzę opita wodą, trzymam siku, żeby posta napisać, doceńcie to
Dziś mój G. wychwalał jaka ładna jestem Ale cycki zmalały i to też wyłapał Kazał mi przed pójściem spać mówić: "kochane bąbelki, macie już nie maleć, bo G. będzie smutny"
No i co tam jeszcze, dałam mu jajecznego kotleta, ale polałam keczupem, żeby nie płakał, że mało smaku czy co i smakował
Mama wyciągnęła mi z 20 albo i 30letnią książkę z daniami z jajek, no i czytam przepisy i fajne nawet, ale wszędzie tak skromnie od 2-10 łyżek masła, na przykład.
Już popuszczam!
Kurze cycki marynują mi się na jutro w lodówce.
Już nie mogę.

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Jużem wysikana. Chciałam się podzielić refleksją.
Zauważyłam, że poprawił się wygląd mojej cery. Nie mam cholernych, niespodziewanym wyprysków, nic, kompletnie. Niejedzenie węgli mi służy.

A jeszcze wyżej były pytania o ciało, to skórę balsamuje nawilżającymi codziennie po kąpieli Nivea albo Dave. No i na vacu, pod ciśnieniem też się polepsza jędrność i gładkość skóry, od pasa pod piersiami do stóp, serio serio.

Idę jeszcze się pośmiać na JoeMonster i spać.

Ile to jeszcze dni

Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 23:47   #4562
uzi0016
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez _kasiulka_ Pokaż wiadomość
no pewnie jak kto woli i co mu pasuje
kurde zmeczona jestem jakas dziecko mam chore spi nie wiem ile jeszcze godzin ale mam nadzieje ze przespi dzisiejsza noc bo sama padam juz.
kurcze, współczuje, sama mam dziecko i wiem, że najgorsze co może być to gdy ono choruje... najlepiej połóż się już- korzystaj z tego, że dziecko śpi. Ja tak zawsze robie, gdy choruje moja Karolińcia (jeśli oczywiście mogę)

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Jużem wysikana. Chciałam się podzielić refleksją.
Zauważyłam, że poprawił się wygląd mojej cery. Nie mam cholernych, niespodziewanym wyprysków, nic, kompletnie. Niejedzenie węgli mi służy.

A jeszcze wyżej były pytania o ciało, to skórę balsamuje nawilżającymi codziennie po kąpieli Nivea albo Dave. No i na vacu, pod ciśnieniem też się polepsza jędrność i gładkość skóry, od pasa pod piersiami do stóp, serio serio.

Idę jeszcze się pośmiać na JoeMonster i spać. [/QUOTE]

Też bym chciała, żeby dzięki tej diecie poprawił mi się stan skóry. Niby jakis wiekszych wyprysków nie mam- ale pełno takich maleńkich, które doprowadzają mnie do szału. Co do ciała to smaruje się aktualnie Garnierem ujędrniającym (żółte opakowanie). Chciałam sobie kupić Good-Bye Cellulite z Nivea ale jakoś nie znalazłam zbyt wielu pochlebnych opinii, więc stwierdziłam, że sobie podaruję. A może ktoraś z Was używała go i jednak była zadowolona?
uzi0016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 23:51   #4563
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uzi0016 Pokaż wiadomość

Też bym chciała, żeby dzięki tej diecie poprawił mi się stan skóry. Niby jakis wiekszych wyprysków nie mam- ale pełno takich maleńkich, które doprowadzają mnie do szału. Co do ciała to smaruje się aktualnie Garnierem ujędrniającym (żółte opakowanie). Chciałam sobie kupić Good-Bye Cellulite z Nivea ale jakoś nie znalazłam zbyt wielu pochlebnych opinii, więc stwierdziłam, że sobie podaruję. A może ktoraś z Was używała go i jednak była zadowolona?
No ja też takie pojedyncze bolaki, co w najgorszym momencie wylezie.
Używałam tego balsamu. Strata kasy. Nie widziałam żadnych efektów. Poza tym, że uda się kleiły chwilę
Skup się na nawilżaniu skóry, resztę zrobi natura

Ile to jeszcze dni

Stary 2010-01-13, 23:57   #4564
Martykanka
Przyczajenie

Witam,
Ja równiez chcę schudnąć !!!!!
Jestem grubaskiem ... przy wzroscie 167 waze sobie 89kg. (kawał babory ze mnie)
Od jutra zaczynam, myśle ze z Wami bedzie mi o wiele łatwiej
Martykanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 23:57   #4565
uzi0016
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Berlinianka Pokaż wiadomość
No ja też takie pojedyncze bolaki, co w najgorszym momencie wylezie.
Używałam tego balsamu. Strata kasy. Nie widziałam żadnych efektów. Poza tym, że uda się kleiły chwilę
Skup się na nawilżaniu skóry, resztę zrobi natura
No ja muszę przyznać, że ten Garnier to też taki jakiś lepiący- nie ma mowy o nieumyciu rąk po smarowaniu, ale już zużyje do końca i na następny zakup sie nie skuszę
Naturę wspomogę białkami i może w końcu będe wyglądać ja trzeba
Stary 2010-01-14, 00:01   #4566
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uzi0016 Pokaż wiadomość
No ja muszę przyznać, że ten Garnier to też taki jakiś lepiący- nie ma mowy o nieumyciu rąk po smarowaniu, ale już zużyje do końca i na następny zakup sie nie skuszę
Naturę wspomogę białkami i może w końcu będe wyglądać ja trzeba
Cellulit to tłuszcz - wchłonie się Trzeba tylko wytrzymać dietkę
Idę do wyra, bo jakoś zmarzłam
Branoc

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Martykanka Pokaż wiadomość
Witam,
No jasne, w kupie raźniej!
Ale zaopatrz się w książkę, mimo wszystko!
witaj i dobranoc! :P

Ile to jeszcze dni

Stary 2010-01-14, 00:06   #4567
uzi0016
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Martykanka Pokaż wiadomość
Witam,
Witam i powodzenia
Na pewno schudniesz tylko trzymaj sie zasad, które znajdziesz w książce. W razie wątpliwości pytaj. Jesteśmy tu od tego, by się wspierać
Dobranoc.
Stary 2010-01-14, 00:33   #4568
margot314
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nulqa Pokaż wiadomość
margot - mysle, ze to normalne z tym @, u mnie miesiac , rowniotkie 4 tygodnie sie spoznil, czyli wyszlo na to ze miesiac nie mialam :P , i tak sobie pomyslalam, że to byłoby fajnie mieć @ co drugi miesiąc hehe

Berlinianka - jesteś wysoka i może dlatego nie widać Twoich kg, jak dla mnie wygladasz świetnie, ja to przed nikim nie rozebrałabym się do stroju kąpielowego, a jeśli ktoś próbował by mi zrobić wtedy zdjęcie to chyba bym zabiła .. niestety wiem jak wyglądam ... dlatego zzazdroszczę Ci , bo wyglądasz suuuper

A teraz właśnie przypomniał mi się mój sen ... ochh, śnił mi się jakiś uroczy osobnik męski , który mnie całował, najlepsze , że miał kędziorki czarne, a ja za kręconymi nie przepradam u panów, skąd ja tego faceta wzięłam

Powiem wam, że to forum jest lepsze od książki

MOże to był proroczy sen Ja tam lubię takich czarnych o śniadej cerze z piwnymi oczkami, a mój mąż nie dość, że blady (poza wakacjami), to jeszcze łysy (jak można wyłysieć w wieku 22 lat?) i niebieskie oczka(ale za to jakie piękne)
-> 62,6 kg

Jest 61,5 kg

Będzie 55 kg
margot314 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 00:36   #4569
Monia_35
Raczkowanie

ja uzywam tylko balsamów Nivea...pięknie sie wchłaniaja a do suchej skóry rewelacja...obecnie "męczę" Nivea Q10

mój Żon 3 razy w tyg rzeźbi sylwetke i drugie 3 biega więc nie moge zostać w tyle ale bardzo mnie wspiera ...a moja dieta proteinkowa jest dla niego jak zbawienie ...bo ja gotuję a on je i "rośnie"

dodatkowo wspieram sie tez 3 razy w tyg bieganiem...aby do marca

26.04.2010 faza III (90 dni do 25-go lipca)
mniej mnie o -8.0kg
obecnie IV faza od 26.07.2010
Monia_35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 07:17   #4570
elianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
sporo dziewczyn szło tym systemem, bo jest wygodny, i miały efekty, więc spokojnie .
Cytat:
Napisane przez _kasiulka_ Pokaż wiadomość
tak ja ide tym system od poczatku bo jest mi tak wygodnie,
ale ja nie lubie warzyw dlatego mi pasuje taki system jesli lubicie warzywa to ciezko moze wam byc ,jesc tylko 3 dni warzywka.
efekty? 10kg ;]

Dzięki dziewczyny. To w takim razie spróbujemy takim systemem. Ja prowadzę taki tryb życia, ze często wyjeżdżam, a chyba trudno na wyjeździe ( u teściowej np) jeść same proteiny. Chociaż w sumie nie wiem

Ja smaruje się ogólnie aptecznymi balsamami z mocznikiem rewelacyjnie zmiękcza i wygładza skórę) , albo dodaje mocznik do gotowych balsamów. Mocznik pomaga tez na rozstępy. Mi wyskoczyły ostatnio na brzuchu (jeden z impulsów do odchudzania), ale już bledną. Zaczełam z nimi walczyc w dniu pojawienia się, więc jeszt szansa, że nie przegram tej wojny
Stary 2010-01-14, 07:53   #4571
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
Ja smaruje się ogólnie aptecznymi balsamami z mocznikiem rewelacyjnie zmiękcza i wygładza skórę) , albo dodaje mocznik do gotowych balsamów. Mocznik pomaga tez na rozstępy. Mi wyskoczyły ostatnio na brzuchu (jeden z impulsów do odchudzania), ale już bledną. Zaczełam z nimi walczyc w dniu pojawienia się, więc jeszt szansa, że nie przegram tej wojny
Elianko mam do Ciebie (może trochę głupie ) pytanie Czy jak dodajesz mocznik do gotowego balsamu, to dodajesz od razu do całej butelki? czy codziennie mieszasz jednorazową porcję?
Ja dopiero troszeczkę zaczynam bawić się we własnoręczne mieszanie, więc mało jeszcze wiem, a nie mam czasu i siły przebijać się przez biochemię
A o cudownym działaniu mocznika przekonałam się w kremach do stóp, ale te ceny...

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Mama wyciągnęła mi z 20 albo i 30letnią książkę z daniami z jajek, no i czytam przepisy i fajne nawet, ale wszędzie tak skromnie od 2-10 łyżek masła, na przykład.
Ach, co to jest, drobiazg te parę łyżek
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 08:13   #4572
elianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mara30 Pokaż wiadomość
Elianko mam do Ciebie (może trochę głupie ) pytanie Czy jak dodajesz mocznik do gotowego balsamu, to dodajesz od razu do całej butelki? czy codziennie mieszasz jednorazową porcję?
Ja dopiero troszeczkę zaczynam bawić się we własnoręczne mieszanie, więc mało jeszcze wiem, a nie mam czasu i siły przebijać się przez biochemię
A o cudownym działaniu mocznika przekonałam się w kremach do stóp, ale te ceny...

Mocznik jednorazowo "na końcówkę paznokcia", nie wyliczam stężenia. Nie dodaje do całej butelki, bo mocznik się destabilizuje.

Robie sobie tez jednorazowe porcje szamponu, dodaje jedwabiu i keratyny
Stary 2010-01-14, 08:41   #4573
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stozynka44 Pokaż wiadomość
Jasne! słonecznik jak najbardziej, jest przecież wymieniony na każdej liście dozwolonych produktów

no dobra dobra .....

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Monia_35 Pokaż wiadomość
ja uzywam tylko balsamów Nivea...pięknie sie wchłaniaja a do suchej skóry rewelacja...obecnie "męczę" Nivea Q10

Ja jadę na algach, po nivei swędzi mnie skóra tak, że mam ochote się zadrapać na śmierć.

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 08:47   #4574
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
Mocznik jednorazowo "na końcówkę paznokcia", nie wyliczam stężenia. Nie dodaje do całej butelki, bo mocznik się destabilizuje.

Robie sobie tez jednorazowe porcje szamponu, dodaje jedwabiu i keratyny
Cholerka, nie wiem co na to moje wrodzone lenistwo smarowanie się jest u mnie odruchowe, ale wkładać w to jeszcze dodatkowy wysiłek... no nie wiem... ale dzięki za informację
Stary 2010-01-14, 08:51   #4575
BogaczKa22
Zadomowienie

Dzień dobry

Witam wszystkie nowe Dukanki

Moja waga nie ma zamiaru przebić się przez najniższy uzyskany do tej pory wynik Nie wiem już jak z nią gadać Znów pokazała mi 0,3 więcej niż wczoraj

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 09:10   #4576
leana1
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do leana1 GG do leana1

Cześć dziewczyny !!! wczoraj już miałam zmieniac podpis bo moja waga ruszyła na 55,3 ale to było rano dziś 56 może to przez @ ale jakoś smutno się zrobiło ale nić jeszcze parę kroków do upragnionej wagi !!!! mam na pocieszenie ptasie mleczko ( z przypisowni ) Powiem wam że cellulit mnie nie schodzi martwi mnie to bo już górnej części ciała jak by nie było ale dół nie zadowalający
leana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 09:11   #4577
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Witam wszystkie nowe Dukanki

Moja waga nie ma zamiaru przebić się przez najniższy uzyskany do tej pory wynik Nie wiem już jak z nią gadać Znów pokazała mi 0,3 więcej niż wczoraj
Ja tam z moją nie gadam, udaję obojętność i całkiem skutecznie, bo regularnie baaaardzo powoli, ale po troszeczku idzie w dół
Dzisiaj 58,7
(jakby co to mówię sobie, że mam 58 z kawałkiem, zawsze to brzmi lepiej niż niecałe 59, prawda? )
Stary 2010-01-14, 09:40   #4578
alamig
Zakorzenienie

Jak mówiłam, wczoraj zakupiłam wagę i zważyłam się dziś rano pierwszy raz chyba od roku: 61,9. Dąże do 55 miniumum i muszę to osiągnąć do 10 kwietnia, bo wtedy idę na zdjęcie miary pod suknię ślubną Jestem zmobilizowana i mam nadzieję, że się uda.
Mam na koncie pierwszy sukces: mój przyszły mąż przeczytał książkę Dukana i zdecydował się stosować tą dietę razem ze mną. Co prawda u niego będzie troszkę odstępstw, bo on postawny mężczyzna jest i po jednym dniu na samych proteinkach kiepsko wyglądał Ale tak, czy inaczej we dwoje nam będzie łatwiej wytrwać!
Stary 2010-01-14, 09:48   #4579
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

na urlopie tak odwyklam od wazenia ze tarz juz kolejny dzien zapomnialam to zrobic. Zreszta przy takiej ilosci biegania to i tak mi waga stoi w miejscu lub rosnie, wiec to nei ma juz znaczenia. Widze po ciele jak sie ladnie wysmukla i tak jak kiedys na brzuchu wisialy 3 faldy,tak teraz trudno jedna zlapac.

Cytat:
Napisane przez Marta 33 Pokaż wiadomość
Ja jadę na algach, po nivei swędzi mnie skóra tak, że mam ochote się zadrapać na śmierć.
a ja jade na nieprzetwozonym masle Shea.

chyba musze zaczac na mieszadelkowy watek zagladac, chetnie bym sie pobawila w naturalne kosmetyki.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 10:10   #4580
leana1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
stara

a skad on ma wiedziec o orkiszowych? Doktorek to o wielu rzeczach tam nei wie aktore pewnie by podchodzily. Orkiszowe tez sa z pszenicy, ale podobno dzikiej, cos jak maka razowa. Ja mysle ze mozna, zwalszcxza ze maja podobne lwasciwosci zdrowotne do owsianych. byle nie wiecej niz te 3 lyzki.

Otreby mozna mielic w mlynku do kawy i z tego piec rozne dziwne rzeczy. ja tak robie. Jak mi sie chce cos pochrupac wieczorem to robie sobei te plaskie chlebki (przepis w wiadomym miejscu)
oo super że orkiszowe można uzywac bo ja owsianych nie mogę
Stary 2010-01-14, 10:16   #4581
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość

a ja jade na nieprzetwozonym masle Shea.

chyba musze zaczac na mieszadelkowy watek zagladac, chetnie bym sie pobawila w naturalne kosmetyki.
ja masło Shea znam tylko z Body Shop ale to pewnie nie to. Gdzie kupujesz to nieprzetworzone ( chodzi mi o marke) ? U nas w Polsce pewnie nie ma

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

kojarze ,że już raz o tym pisałaś ale nie potrafie tego zidentyfikować na forum ...

Stary 2010-01-14, 10:20   #4582
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

swoje kupilam na amazon.co.uk tu w sklepach tez tylko przetworzone mozna dostac jako dodatek w balsamach. A takie nierafinowane calkiem inaczej sie smaruje. Wiem ze ostatnio bylo do dostania na targach biegowych w Polsce.

to kupilam

Kuchnia Tygryska
Stary 2010-01-14, 10:25   #4583
Marta 33
Rozeznanie

wiolqn a to ma jakis zapach? bo znalazłam na necie sklep z tym masłem ( karite). w sumie tanie to ....

Stary 2010-01-14, 10:28   #4584
leana1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marta 33 Pokaż wiadomość
ja masło Shea znam tylko z Body Shop ale to pewnie nie to. Gdzie kupujesz to nieprzetworzone ( chodzi mi o marke) ? U nas w Polsce pewnie nie ma

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

kojarze ,że już raz o tym pisałaś ale nie potrafie tego zidentyfikować na forum ...
na mazidłach mozna kupić, na biochemiurody też jest zrób sobie krem też sprzedają akurat sklepów z połufabrykatami dużo
Stary 2010-01-14, 10:37   #4585
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

zapachu to za bardzo nie ma, musialaby w domu obwachac i opisac, teraz to mi sielekko blotny tylko kojarzy

skora jest niasamowicie miekka po nim nawet nastepnego dnia. uzywalam go kazdego dnia naurlopie a tam wiadomo slona woda i slonce calymi dniami i mialam rewelacyjnei nawilzona, zaden balsam mi tego efektu nei zapewnil.

i opalenizna ma bardziej zlocisty odcien

Kuchnia Tygryska
Stary 2010-01-14, 10:59   #4586
Anetka9
BAN stały

Cześć, ja też zakupiłam ksiązke Dukana-jestem w trakcie czytania i relacjonowania męzowi-on niestety nie ma czasu czytać. Musze przyznać ze argumenty tej diety są bardzo przekonujące. Idziemy na diete razem ja mam do pokonania jakies 4 kg on jakies 20 ale idziemy razem-bedzie raźniej.Przerażają mnie tylko te mięsa-nie lubie mięsa i nie umiem za bardzo robic.Bedziemy chyba bazowac na drobiu
Anetka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 11:01   #4587
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość

Nie przejmuj się, u mnie dzisiaj +0,2 Pamiętaj, że to jak u niemowlaków. Przed i po kupce! Ja jestem przed

Ile to jeszcze dni

Stary 2010-01-14, 11:04   #4588
leana1
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przejmuj się, u mnie dzisiaj +0,2 Pamiętaj, że to jak u niemowlaków. Przed i po kupce! Ja jestem przed
ja tez się tak warze ale poćwiczeniach powinam mniej a zawsze więcej waże
Stary 2010-01-14, 11:14   #4589
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez leana1 Pokaż wiadomość
na mazidłach mozna kupić, na biochemiurody też jest zrób sobie krem też sprzedają akurat sklepów z połufabrykatami dużo

obejrzałam te cuda ale chyba nie chce mi sie bawić w mieszadełko ja używam juz gotowych produktów, jakbym jeszcze miała laboratorium w łazience to .....
na pewno gotowe mają mniejsze / powolniejsze działanie ale cóż ... na lenia nie ma rady

Stary 2010-01-14, 11:14   #4590
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez leana1 Pokaż wiadomość
ja tez się tak warze ale poćwiczeniach powinam mniej a zawsze więcej waże
Ważyć trzeba się rano, na czczo i bez ubrań.
W trakcie ćwiczeń mam nadzieję pijesz wodę?

Ile to jeszcze dni

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości