|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV
czesc
super ze testujecie foteliki jak bede kupowac a to niedlugo nastapi to lukne co naskrobalyscie i wybiore najlepszy ![]() ja tez nigdy nie mam co zalozyc choc szafka wypchana po brzegi a maz powiedzial ze narazie nie da mi kasy bo musimy oszczedzic ![]() w lutym moj maz broni inzynierke a ja w czerwcu jak juz nam sie skoncza szkoly to bedzie o wiele lepiej jak pamietacie mieszkamy z tesciami ale chcemy sie wyniesc jak tylko tz znajdzie prace no i troche zarobi i tez zastanaiwam sie czy nie bede szukac opiekunki do malej bo chce isc do pracy zawsze bedzie nam lzej tylko bede musiala obca osobe zatrudnic bo nie ma kto mi z roziny w taki sposob pomoc
|
#3572 |
|
Zadomowienie
|
![]() NIE ja tylko koncóweczki podcinam, wiec nie gorączkujcie się ![]() Szczepicie dzieci przeciw pneumokokom?
|
#3573 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja szczepiłam, w Irlandii są w to szczepienia obowiązkowe za które nie trzeba płacić. Tak samo jak meningokoki
|
|
|
|
#3574 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulka ja szczepię tylko obowiązkowymi
|
|
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nie wyjaśniła po co, dlatego pytam wszędzie gdzie tylko mogę, bo nie chcę faszerować dziecka bezpodstawnie nie zleciła żadnych badań, dała tak "na oko" ![]() no i ta wit E ![]() Żadna dobra dusza nie odpisała więc śledzę Wasz wątek, a nuż ktoś chociaż tu odpisze
|
|
|
#3576 |
|
Wtajemniczenie
|
Eleeri no ja nie pomogę niestety! Nie rozumiem tylko na jakiej podstawie pani doktor stwierdziła niedobór żelaza?
|
|
|
|
#3577 |
|
Wtajemniczenie
|
Na następnej wizycie dopytaj się czemu trzeba podawać. Wkurza mnie podejście lekarzy, powiedzą "trzeba i już", koniec dyskusji z nimi. A pacjent ma prawo wiedzieć czemu, w jakim celu.
|
|
|
|
#3578 |
|
Zadomowienie
|
iwciag trzymam kciuki
![]() Heksa no masz racje, ja tez nieraz tesknie za statecznym Jasiem, ale tylko nieraz, uwielbiam na niego patrzec jak sie przemieszcza i jak go wszystko interesuje |
|
|
|
#3579 |
|
Wtajemniczenie
|
Mell Fajny ten romer... ja wczoraj ogladalam britax cos tam ale nie widzialam ani na allegro ani na poslkich sklepach internetowych, gdzies byl uzywany i za 1500 zl... ja bym chciala wlasnie tak fotelik za ok 700 zl bo wiecej nie bede miec skad wziac te 890 jeszcze nie takie tragiczne, choc fotelik jest do 18 kg, a ja bym chyba wolala do 25...
a ten http://www.allegro.pl/item875918930_...rt_bonusy.html to montuje sie tylem do kierunku jazdy? chyba bym wolala przodem, natan strasznie sie zlosci jak juz sie wyspi i pobawi zabawkami w samochodzie, nie chce juz siedziec w foteliku i nie wiem co mam z nim robic... ![]() calkiemk sie gubie w tych fotelikach ![]() a jeszcze Pakusia pisala ze kupi fotelik za 200 zl bo jest tak samo solidny jak te za tysiac. Blondynka fajny ten wozek Caro kup mi sweterek ![]() ![]() ja tez wczoraj ogladalam te filmiki... chce fotelik wymienic jak najszybciej, ten co mamy to... ![]() Anulka ja tez szczepie tylko obowiazkowe Iwciag trzymam kciuki ![]() ja tez nigdy nie mam sie w co ubrac ![]() Eleeri ja tez nie wiem jak pomoc... a moze warto zaufac doktorce? czy ona tak "na oko"? albo przejdz do innego lekarza, zobaczysz co powie Natan wczoraj poszedl spac przed 23 zasnal sam w lozeczku, nie obylo sie bez krzyku ale Tz go pilnowal, mam nadzieje ze dzis tez sie uda...oczywiscie pobudka przed 7 (to tak jak u ciebie Iwcia...) a i nie obylo sie bez karmien nocnych ...
N. ♥ Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2010-01-14 o 11:02 |
|
|
|
#3580 |
|
Wtajemniczenie
|
Kuro Britax cośtam to to samo co Roemer cośtam
To ta sama marka, tylko w UK nazywa się własnie Britax. I co zabawne jest tam tańszy niż w polsce bo kosztuje ok 150-170 funtów
|
|
|
|
#3581 |
|
Wtajemniczenie
|
Myslicie ze jest szansa ze na allegro sprzedaja tez podrabiane foteliki?
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Heksa dzieki ![]() a foteliki do 36 myslicie ze gorsze? ten np? dobrzew testach wyszedl http://www.allegro.pl/item871265031_...ynow_w_wa.html
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry babeczki
U mnie kolejna noc do Anulka anulka szczepimy na pneumokoki, pierwszą dawkę Bartek dostał po skończeniu 6 miesiąca, w lutym druga. |
|
|
|
#3583 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ulotce od tego syropu-żelaza pisze, że daje się go tylko w przypadku bardzo dużego niedoboru i nie daje się go profilaktycznie mały skończył pół roku, waży 7,5 kg od m-ca wsuwa dania ze słoiczków naprawdę nie wiem skąd te zalecenia ![]() Cytat:
może mnie w końcu oświeci Cytat:
ostatnio kazała słodzić i solić (!) dania ze słoiczków ![]() na początku kazała dopajać małego wodą z glukozą (młody od początku aż do teraz jest na cycu) nie muszę chyba dodawać, że nie wierzę do końca tej lekarce niestety w ośrodku nie mamy innej
|
|
|
#3584 |
|
Wtajemniczenie
|
Selka trzymam mocno kciukasy, sama przez to przeszłam, a w zasadzie nadal przechodzę, bo w dzień ciągle mamy płacze przy samodzielnym usypianiu. Będziemy Cię motywowały!
|
|
|
|
#3585 |
|
Zadomowienie
|
Kuro Recaro caly czas sie przewija na watku, my go wlasnie kupilismy
Nie wiem czy gorsze te do 36kg, kazdy wyrazi pewnie swoje zdanie...my nie uwazamy, zeby byl gorszy, tymbardziej, ze w testach wybada bardzo dobrze
|
|
|
|
#3586 |
|
Wtajemniczenie
|
Eleeri to dziwna sprawa, ja też w ciąży piłam syrop, ale miałam robioną morfologieo, krwi i ewidentny niedobór. Po porodzie to samo, ale nie piłam już syropu właśnie dlatego, bo karmiłam i bałam się o ząbki małego.
Musisz dopytać dokładnie pediatrę o co chodzi, bo mnie to dziwi. No i daj znać koniecznie jak się dowiesz o co cho. |
|
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po porodzie też brałam żelazo w tabletkach, ale dlatego, że straciłam duzo krwi i morfologia wyszła fatalna a u małego boje sie jeszcze o ząbki, bo juz mu wychodzą, i jeszcze zanim wyjda juz mu je zniszczę ![]() dam znać, dam tylko myślałam, że może któraś z Was miała podobną sytuację bo u siebie na wątku już pytałam
|
|
|
#3588 |
|
Zadomowienie
|
Jutro wstawie Wam fotke malego w foteliku to zobaczycie jak wyglada. Spadam zrobic jakis obiad i do pracy. Buziaki.
|
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka My zast się nad pneumokokami.Narazie szczepiliśmy 5w1 i Rota
.Ponoć na pneumo powinno się szczepić dzieci chodzące do przedszkola, żłobka takie co przebywają w dużych skupiskach ludzkich.Heksa małemu po brukselce nic nie było miał 2-3 szt był tam groszek i fasolka.A ten wózek jest b.solidny nie żaden chiński tylko niemiecki ![]() milena dzięki za odp kurokaize fajnie że się Tobie nasz pojazd podoba ![]() iwcia powodzenia na rozmowie w spr pracy żabciu czekam na focie My jednak nie pojechaliśmy siedzimy w domu.Ma moja ciocia Nas odwiedzić ![]() Dzisiaj mi się przypomniało że nie odebrałam aktu chrztu małego jeszcze
|
|
|
|
#3590 |
|
Wtajemniczenie
|
Blondynka śniłaś mi się wczoraj
|
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3592 |
|
Wtajemniczenie
|
Się wydało
![]() A tak serio jestem mistrzynią pokręconych snów. Śniło mi się, że przyszłaś do mnie do domu i oglądałaś Mure. Potem założyłaś białe rękawiczki i zaczęłaś mnie dusić krzycząc: czemu nie kupiłaś tego wózka co ja tylko maclarena? |
|
|
|
#3593 |
|
BAN stały
|
ja na momencik z nowiną (bo jestem w pracy i nie moge sie za bardzo rozpisywać, bo mam mase klientów)
w Tesco jest promocja- sprawdzone przeze mnie: jest wysyp bodziaków, pajacyków (ja wzięłam 3pak za 23,80- fajny materiał, duży wybór kolorów i rozmiarów), sweterków... promocja deserków słodkich bobovita- 6pak za niecałe 9 zł było coś jeszcze z napojami, ale już wykupili, może u Was jeszcze będzie. ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- aha i jeszcze chusteczki były w promocji, z tym, że ja mam zapas w domu jeszcze na parę miesięcy Nivea- kiedys dorwałam w promocji, tak więc zbytnio się nie przyglądałam, bo spieszyłam sie do pracy, ale tu sie można wgłębić: http://www1.tesco.pl/promocje/gazetk...5772/index.php |
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihihihi ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- moje dziecko od 2 dni śpi na boku
|
|
|
|
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3596 |
|
Raczkowanie
|
no to identycznie jak u nas, od dwóch dni Kubuś sam sie przekręca podczas snu i śpi sobie na boczku
![]() Do Eleeri ja bym jednak na Twoim miejscu zainwestowała i wybrała sie do innego pediatry choćby prywatnie żeby te dziwne zalecenia zweryfikować. Z tego co piszesz nie podoba mi się ta pani-słodzić i solić??? a po co?no i to żelazo i witamina E-dziwne
|
#3597 |
|
Zadomowienie
|
ja tez nie odebralam aktu bo nawet niewiedzialam ze trzeba odebrac..
![]() mam do was pytanie wychodzicie dzis z maluchami na spacer?? bo ja juz sie szykowalam ale zerknelam na termometr i pokazuje -11 stopni no i niewiem czy wychodzic??
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bartek śpi, jak sie obudzi i zje obiadek,to może jednak wyjdziemy na 15 min
|
|
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Babolki Wpadlam Wam powiedziec, ze o Was mysle, ale musze kontynuowac akcje Perfekcyjna Pani Domu i nie moge z Wami zostac ![]() Ursull Low ja do bolu !!! TeskniEM do Bolu tYz ![]() |
|
|
|
#3600 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewelain Selka ja dziś nie wychodzę na dwór-13na termometrze wg to za niska temperatura
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.

Może jakaś dobra dusza odpisała.

To ta sama marka, tylko w UK nazywa się własnie Britax. I co zabawne jest tam tańszy niż w polsce bo kosztuje ok 150-170 funtów