Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;) - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-14, 09:53   #2131
Grapefrutka
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
3 tygodnie to zlecą szybko
U mnie w zasadzie powinien jakoś niedługo być, bo koło 13-14 powinnam dostać. jakoś specjalnie się nie zanosi, ale pewnie dostanę

a mokre, boo boo.... Mordo Ty moja!
eehhhhh i jak tu nie zaglądać
no ta zlecą szybko ale urlop zleci jeszcze szybciej
a w ogóle zaczynam się bać tej "wizyty" rodziców TŻ'ta u nas jakoś mi tak dziwnie z myślą że mamy spędzić prawie tydzień razem, przez 24/h
ja lubię paradować w piżamce do późna a w takim wypadku tak trochę chyba raczej nie wypada...............
motivation dust on you.
Now go and move your ass!
This sh.it is expensive!
Grapefrutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 09:56   #2132
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis
Dot.: Zazdrośnice, czyli rozprawka na temat Zespołu Sztywnych Kolan, rozdział XI ;)

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość

zazdraszczam takiej wagi! tzn jak bym tyle ważyło to byłoby za mało....
gratuluję
no ja jestem dosc niska 166 cm i bardzo drobnej budowy wiec dla mnie taka waga jest dobra
Stary 2010-01-14, 10:01   #2133
Grapefrutka
Zakorzenienie

arrakis gratuluje wagi bo z tego wszystkiego nie pogratulowałam
ehhhh a ja dalej walczę z moim sadełkiem a rezultatów nie widać
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!
Stary 2010-01-14, 10:02   #2134
madziamacius8786
Zakorzenienie

[

[
Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
dzien dobry dziewczynki

a ja sie pochwale ze schudlam i waze znow 50 kg

a dostalam wczoraj od kolezanki reszte zdjec z sylwestra i hehhh smieszne sa
jeeee super !! gratuluje tylko nie chudnij wiecej

Cytat:
Grape
Mi też się chyba zbliża @

madziamacius u nas bez zmian
Tzn. Między nami baaaardzo ok. Ale bez planów na przyszłość
TŻ się strasznie nastawia na założenie naszej firmy - bo okazało się, że być może wejdzie w życie ustawa, że można zrezygnować z OFE i wyciagnąć swoje oszczędzone pieniądze - a wyszłoby tego w jego przypadku ponad 15tyś złotych i chciałby to zainwestować w tą naszą firmę. Ale prawda taka, że istnieje wysokie prawdopodobieństwo, że formalności by nas zjadły.

Poza tym rozmawialiśmy wczoraj o kosztach wesela i ja nie wiem, czy TŻ zmienił zdanie (przypominam, że on chciał baaardzo kameralny ślub, jedynie z świadkami... Ja chciałam też skromny, ale wśród najbliższej rodziny i przyjaciół) - bo zaczął wyliczać koszty opowiedziałam mu o tym obiedzie weselnym u mnie w pracy na 12 osób, to powiedział, że 12 osób, to połowa jego rodziny
W każdym razie tak rozmawialiśmy o tym - począwszy od organisty, a na dekoracji sali kończąc. Ja nadal uważam, że w 5-7tyś. możemy się zmieścić. A on uważa, że za tą cenę, to chyba podamy gościom zupki chińskie
No w każdym razie nie zanosi się na nic.

No i jeszcze dwa dni i wolne w końcu
to dobrze,że Tż ma pomysł jak rozkręcić biznes oby się udało
a co on o tym ślubie tak przecież ostatnio pisałaś,że on mówił ,że nie stać Was na wesele i rodzine..

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć @ dostanę,bo brzuchol boli

My tez będziemy płacić za część rzeczy sami,bo nie ma innej opcji.Ale za tylu gości nie dalibyśmy rady I wcale się nie prosiliśmy o kasę na wesele-to jest po prostu oczywiste dla naszych Rodziców no i hmm...też są związane z tym problemy...
Ja to napiszę na pocztę,nie chcę publicznie
Ale miałam wczoraj koszmarny wieczór

Nooo może macie wszystkie racje,że się uda te storczyki jakoś sprowadzić. Wiem,że na pewno jest z nimi problem w sierpniu bo już mówili mojej koleżance w kwiaciarni i widzialam na wątku bukietowym.

No piękne piękne...

Zaraz się wyżalę na poczcie,tylko ciągle mi tu ktoś łazi
przeczytałam i ..... jak Twoja teściowa może być taka uparta i nie liczyć się z Waszym zdaniem..moim zdaniem przegieła..tam w mailu nie dokończone jest ,że tesciowa robiła to dlatego,że myslała że wasz dwór...i koniec wiec nie wiem co tam miało byc dalej..

lepiej rezerwujcie z Tż Waszą sale...
w sobote mieliście jeździć po salach a widzę,że ona już coś kombinuje..

Cytat:

nooo! też mi tego teraz brakuje

aaa.... mam jakieś białe plamy na udach...:/ coś grzybicznego ale właśnie odebrałam wyniki i wyszły ujemne więc nie wychodowali nic

zazdraszczam takiej wagi! tzn jak bym tyle ważyło to byłoby za mało....
gratuluję

Motylku juz patrzę na pocztę...
to dobrze,że nic nie masz
Stary 2010-01-14, 10:04   #2135
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grapefrutka Pokaż wiadomość
a w ogóle zaczynam się bać tej "wizyty" rodziców TŻ'ta u nas jakoś mi tak dziwnie z myślą że mamy spędzić prawie tydzień razem, przez 24/h
ja lubię paradować w piżamce do późna a w takim wypadku tak trochę chyba raczej nie wypada...............
będzie dobrze nie ma co się bać
na początku pewnie będziesz czuć się nieswojo ale się przyzwyczaisz
a zresztą zobaczysz czy teściowa będzie w piżamce paradować wieczorem i jeśli tak to Ty też będziesz
Stary 2010-01-14, 10:08   #2136
butterfly20
Zakorzenienie

kurcze to w tym mailu konczy sie tym,ze dworek i nic wiecej?to mi urawlo 1/4 maila

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 10:08   #2137
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
będzie dobrze nie ma co się bać
na początku pewnie będziesz czuć się nieswojo ale się przyzwyczaisz
a zresztą zobaczysz czy teściowa będzie w piżamce paradować wieczorem i jeśli tak to Ty też będziesz
no wiesz nie sądzę żeby paradowała w piżamce jakoś sobie tego nie wyobrażam :/ choć pewnie chwilami będzie niezręcznie bo jedna łazienka przecie jest

edit:
Cytat:
kurcze to w tym mailu konczy sie tym,ze dworek i nic wiecej?to mi urawlo 1/4 maila
spokojnie jest cała wiadomość w roboczych było po kawałku
ehhhhh współczuje takiej teściowej
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!

Edytowane przez Grapefrutka
Czas edycji: 2010-01-14 o 10:10

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-14, 10:09   #2138
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
aaa to zależy już od Was
Ja tam paradowałam w koszulkach albo dresach u rodziców TŻta, ale oni wcale nie lepiej, nikt problemów nie robił
Stary 2010-01-14, 10:14   #2139
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
aaa to zależy już od Was
Ja tam paradowałam w koszulkach albo dresach u rodziców TŻta, ale oni wcale nie lepiej, nikt problemów nie robił
ale jakoś mi tak dziwnie z tą myślą przyzwyczaiłam się że jesteśmy sami a tu jednak trzy osoby więcej będą ale cóż jakoś damy radę
nic mi się nie chce a trza by się zacząć zbierać
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!
Stary 2010-01-14, 10:14   #2140
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
no ja jestem dosc niska 166 cm i bardzo drobnej budowy wiec dla mnie taka waga jest dobra
uuu... no to wpadam w kompleksy.... ja jestem zalediwe 2cm wyższa a ważę 10kg więcej..... masakra! biorę się mocno za siebie!

Cytat:

Motylku
....podpiszcie szybko wszystkie umowy i zamknijcie temat na jakiś dłuższy czas bo naprawdę się pozabijacie
współczuję że masz taką teściową.... co chwile robi problem i co chwilę przez nią płaczesz... nie może tak być!
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 10:16   #2141
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
no już przeczytałam całość bo wtedy było w kawałku..M A S A K R A
współczuje Ci bardzo.. też bym była niezle wkurzona !!

A Twoja mama to anioł

jeśli w sobote dalej będzie wybrzydzać naprawdę podejmijcie z Tż decyzje
Stary 2010-01-14, 10:18   #2142
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
[

jeeee super !! gratuluje tylko nie chudnij wiecej
no nie zamierzam wiecej - no max ot do 49 kg.... kiedys wazylam 45 ale nie odchudzalam sie tak mialam po prostu i tobylo stanowczo za malo..... przy 49-50 czuje sie najlepiej

motylku strasznie macie z ta tesciowa - mam nadzieje,ze sie ulozy i bedzie jak chcecie. Dobrze ze masz po swojej stronie TZta i swoja mame

grape nic sie nie martw - na pewno wizyta rodzicow TZta wypadnie dobrze pamietaj, ze nie tylko dla ciebie to bedzie czasem krepujaca sytuacja - dla nich pewnie bardziej, bedzie dobrze

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
uuu... no to wpadam w kompleksy.... ja jestem zalediwe 2cm wyższa a ważę 10kg więcej..... masakra! biorę się mocno za siebie!
frezyjko - nie wpadaj prawidlowa waga nie zalezy tylko od wzrostu ale tez od budowy ciala, wiec nie mozna tylko odnosnie wzrostu porownywac
Stary 2010-01-14, 10:19   #2143
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
grape nic sie nie martw - na pewno wizyta rodzicow TZta wypadnie dobrze pamietaj, ze nie tylko dla ciebie to bedzie czasem krepujaca sytuacja - dla nich pewnie bardziej, bedzie dobrze
no niby tak ale wiesz to pewnie na mnie będzie ciążyło zrobienie na nich dobrego wrażeni, dla TŻ'ta to będzie normalne bo to przecież jego rodzice a ja jako "gospodyni domu" będę musiała dbać o gości
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!
Stary 2010-01-14, 10:23   #2144
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
no niby tak ale wiesz to pewnie na mnie będzie ciążyło zrobienie na nich dobrego wrażeni, dla TŻ'ta to będzie normalne bo to przecież jego rodzice a ja jako "gospodyni domu" będę musiała dbać o gości
na pewno sobie poradzisz...
a na pewno oni sie rownie mocno stresuja jak nie bardzoej.... bedzie dobrze
Stary 2010-01-14, 10:29   #2145
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Gwiazdeczko a czemu nie? Właściwie niewiadomo jakie miał spojrzenie na tę kwestię kiedyś...może kiedyś chciał wesele,a teraz nagle ma jakąś głupią fazę (księżyca )

Nie chwaliłam Wam się,że przyszły pudełeczka i są sliczne
Już postanowiłam,że jednak zaproszenia będę zamawiać,tylko zrobią mi moją kolorystykę.I zamówię na tej stronce co te pudełeczka.
Wprawdzie tanie nie będą,ale zaoszczędziłam na pudełkach,a zawieszki na wódkę i karteczki do pudełek będę robić sama,więc sporo zaoszczędzę na tym-żadna filozofia. O!

Wprawdzie nie umiałabym drukować na papierze perłowym,ale uznałam,że papier perłowy to będzie tło,a na nim będą naklejone zielone karteczki z tekstem. I to będę wieszac na różowych wstążeczkach.
Nic trudnego,a trochę przyjemności

Baaardzo podoba mi się ten wzór:http://www.zaproszenia-slubne.com/sl....01k&katalog=1 z wierzchu kartka perłowa jak pudełka, ta karteczka w środku zielona,a kokardka różowa. No i gra
W wakacje wezmę się za robienie tych moich karteczek.

TO SIĘ POPODNIECAŁAM MOIM GENIUSZEM
Jesteś GENIALNA! A puedełeczka i zaproszenia przecudowne Sama bym chciała coś w tym stylu

Cytat:
hej

ale numer! od wczoraj do nadrobienia tylko 4 posty
jakoś nie mogę w to uwierzyć!
ejjj kobitki co tak cicho??

miłego dnia!

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

oo!

widzę że jest carmelek
jak tam nasze odchudzanie?

ja właśnie wcinam płatki fitella z mlekiem....
muszę się wziąć bardziej za siebe bo wczoraj pozwoliłam sobie na kawałek czekolady

idę zaraz do dermatologa
hello Nadrabiałam, więc dopiero teraz odpisuję cokolwiek Odchudzanie lepiej. Tzn. na śniadanie dzisiaj (jak codzień) zjadłam 4 łyżki płatków owsianych zaparzonych na wodzie i wymieszanych z jogurtem naturalnym i bananem. Teraz o 11:00 mandarynkę, na lunch planuję zjeść jakąś zupkę a na obiad pieczonego bakłażana faszerowanego piersią z kuraka, pomidorkami, mozarellą, oliwkami i szpinakiem

Cytat:
chyba nikt już nas nie lubi....
Nie płakuniaj

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
Aaaaaaaa to Was tak wszystkie nauka przygniotła? Sesja i w ogóle.... rety fajnie macie
Wczoraj miałam zajęcia do 20 a potem randkę z Tżtem, a w nocy naukę, wiec zrozum bejbe A sesja nie jest wcale fajna kiedy się dodatkowo pracuje full time

Cytat:
Cześć @ dostanę,bo brzuchol boli

My tez będziemy płacić za część rzeczy sami,bo nie ma innej opcji.Ale za tylu gości nie dalibyśmy rady I wcale się nie prosiliśmy o kasę na wesele-to jest po prostu oczywiste dla naszych Rodziców no i hmm...też są związane z tym problemy...
Ja to napiszę na pocztę,nie chcę publicznie
Ale miałam wczoraj koszmarny wieczór

Nooo może macie wszystkie racje,że się uda te storczyki jakoś sprowadzić. Wiem,że na pewno jest z nimi problem w sierpniu bo już mówili mojej koleżance w kwiaciarni i widzialam na wątku bukietowym.

No piękne piękne...

Zaraz się wyżalę na poczcie,tylko ciągle mi tu ktoś łazi
Przeczytałam maila. No co za baba... nie wysłucha innych do końca a juz się kłóci. Aż dziw, że w zamożniejszej rodzinie jest taka akcja o pieniądze.

Cytat:

Motylku
....podpiszcie szybko wszystkie umowy i zamknijcie temat na jakiś dłuższy czas bo naprawdę się pozabijacie
współczuję że masz taką teściową.... co chwile robi problem i co chwilę przez nią płaczesz... nie może tak być!
Ja mam 170 cm i ważę chyba 60-61 kg. Nie wiem dokładnie, a waga dopiero do mnie leci z all.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-14, 10:41   #2146
pagka
Wtajemniczenie

Po pierwsze to Motylku Ty to masz skaranie Boskie z tą kobietą, trzymaj się i nie daj się, dotrzymaj jakoś do podpisania umowy i potem pewnie już nie będzie takich jazd, trzymam kciuki

A po drugie, to chyba Claris to jakaś wiedźma czy cuś... Najpierw się śniła Carmi, a dzisiaj mi... Maja wyznaj szczerze - wyprawiasz jakieś obrzędy wieczorem, żebyś się zazdrośnicom śniła?

A na temat mojej wagi to się w ogóle nie wypowiadam, bo w porównaniu do Was to ja jak słonik...
Stary 2010-01-14, 10:46   #2147
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Motylku, skaranie boskie masz z ta Tęsciową ale dobrze, że masz TŻta, który Cię wspiera (niejeden synek mamusi wolałby ustąpić dla świętego spokoju) i swoją Mamę o anielskiej cierpliwości
Tak więc rozkład sił jest 3:1, więc postawicie na swoim w końcu to WASZ DZIEŃ! Teściowa swój już miała.
Stary 2010-01-14, 10:58   #2148
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Napisane przez aanix Pokaż wiadomość
Dobry

Gratulutję kolejnej pani magister

Ktoś ma ochotę na budyń, bo będę robić?

I od wczoraj mam fazę na ślub i chcę wyjść za mąż A ile razy sobie o tym pomyślę, tyle razy myśle Medeline

Nic nie nadrobiłam, więc się nie wypowiem.

Bo wiecie... Ja naprawdę chcę wyjść za mąż Tylko mąż mi się gdzieś zgubił...

Jestem juz w domu Niestety maraton naukowy brata mnie czeka Bosz, że on nigdy na współprace nie pójdzie, tylko jakiś głupi taki wiek ma, że dyskutuje zanim cokolwiek odpowie... Masakra. Ale ja się nie dam, będę twarda. Niech dzieciak wie, kto w tym domu jest górą
W ogóle to wczoraj na pociąg czekałam 90min na dworcu w Katowicach. Katastrofa

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 10:58   #2149
_Remedios
Zadomowienie

Cytat:
Motylku, skaranie boskie masz z ta Tęsciową ale dobrze, że masz TŻta, który Cię wspiera (niejeden synek mamusi wolałby ustąpić dla świętego spokoju) i swoją Mamę o anielskiej cierpliwości
Tak więc rozkład sił jest 3:1, więc postawicie na swoim w końcu to WASZ DZIEŃ! Teściowa swój już miała.
no właśnie, brawo dla Twojego TŻ, że tak się trzyma a nie ustępuje matce. I Twoja mamusiateż kochana

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-14, 11:01   #2150
butterfly20
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczynki
Nie chciałam tutaj tego wypisywać,żebym potem w razie czego nie miała tak jak Onlythebest.

Też mnie to dziwi,że nie muszą aż tak oszczędzać-nie chcemy niewiadomo jakich pałaców,cena dworku nie jest wygórowana i tak jak pisałam w mailu- w tej sytuacji kilka lat temu wcale nie było oszczędzania
Cieszy mnie to,że patrząc na dzieci szwagierki- nie ma wtrącania się w wychowanie dzieci. Na to jest zbyt zabiegana.Te inne rzeczy może przeżyję.

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez _Remedios Pokaż wiadomość
no właśnie, brawo dla Twojego TŻ, że tak się trzyma a nie ustępuje matce. I Twoja mamusiateż kochana
Mój TŻ jest wybitnie anty-maminosynkowy i bardzo samodzielny

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość

Jestem juz w domu Niestety maraton naukowy brata mnie czeka Bosz, że on nigdy na współprace nie pójdzie, tylko jakiś głupi taki wiek ma, że dyskutuje zanim cokolwiek odpowie... Masakra. Ale ja się nie dam, będę twarda. Niech dzieciak wie, kto w tym domu jest górą
Ble znam ten ból

Stary 2010-01-14, 11:02   #2151
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Myśmy widzieli fajną salę na samym rynku głównym za całe 2500zł za 52 osoby (sala, apartament na noc poślubną, dekoracja sali i stołów, przejazd dorożką).

Tylko nie wiemy, czy trzeba brać też ich Menu, które nie dość, że drogie, to jeszcze nam wcale nie odpowiada (meli melo z łososia wft?! ).

Ja bym chciała wynająć jakąś skromną salę i nawet samą ją udekorować (lubię takie rzeczy robić )
I najchętniej to wzięłabym znajomego szefa kuchni, żeby wszystkim "na zapleczu" zarządzał, bo mu ufam. Albo może sprawdzony cattering? No nie wiem.
Może znalazłaby się fajna sala z fajnym menu
Nie rozmyślam o tym za dużo, bo jeszcze na to nie czas mam jeszcze duuużo czasu pewnie z 20 nowych sal powstanie do tego czasu

Edytowane przez *Insane
Czas edycji: 2010-01-14 o 11:03
*Insane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 11:05   #2152
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
hej

ja właśnie wcinam płatki fitella z mlekiem....
muszę się wziąć bardziej za siebe bo wczoraj pozwoliłam sobie na kawałek czekolady

idę zaraz do dermatologa
gdzies czytałam ze te fitelle nie sa zdrowe najlepiej jesc owsianke, bo jest nieprzetworzona.

Cytat:
frezyjko wiesz, co mysle w tej kwesti jestes seksowna, zmyslową kobietą i nie potrzebujesz sie odchudzac. to wszystko zalezy od budowy, typu sylwetki, a nie od wagi. ostatnio tez sie dowiedziałam, ze i od gęstosci kosci, czyli powiedzienie 'mam ciezkie kosci' jest jednak prawda.

motylku, wspolczuje dziwny ma charakter ta baba. zastanawiam sie, jakie jazdy bedzie robic w przyszłosci, skoro teraz, jak jestes narzeczona nie krepuje sie i robi takie jazdy
motylku, zaraz PW do Ciebie napisze
Stary 2010-01-14, 11:07   #2153
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

frezyjko, Ty to się chcesz chyba odchudzać z kości na ości piękna z Ciebie kobieta jest, nie masz takiej potrzeby

A co do "ciężkich/lekkich kości", to znam wiele przypadków, że to prawda.
Do tej pory uważam, że mój TŻ ma kości dmuchane - jak ptaszysko jakieś
Po przy wadze 55kg wcale nie wyglądał na anorektyka
Stary 2010-01-14, 11:09   #2154
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Motylku a jakie zdanie ma Teść? Bo sumie jakby TŻ ojca przekonał do tego co wam się podoba to było był łatwiej. Ogólnie to baba straszne ma podejście. Może pisz jej maile z cennikami jak ma problem z wysłuchaniem?
Ins myślę, że powoli, powoli TŻ dojdzie do pierścionka. Zmienił się. Dba o Ciebie. Zaczyna się interesować tematem wesela, przeliczać. Myśli o założeniu firmy. Ogarnia się chłopak i stopniowo dojdziecie do etapu kiedy będzie was stać na wesele. Bądź dobrej myśli. 3mam kciuki za was.
arrakis gratuluję schudnięcia (i zazdroszczę bo ja się nie mogę rozstać ze swom sadełkiem)

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 11:16   #2155
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość

musisz go czegoś nauczyć?
ojj biedna pewnie się namarzłaś czekając na pociąg

Cytat:
Dziękuję dziewczynki
Nie chciałam tutaj tego wypisywać,żebym potem w razie czego nie miała tak jak Onlythebest.

Też mnie to dziwi,że nie muszą aż tak oszczędzać-nie chcemy niewiadomo jakich pałaców,cena dworku nie jest wygórowana i tak jak pisałam w mailu- w tej sytuacji kilka lat temu wcale nie było oszczędzania
Cieszy mnie to,że patrząc na dzieci szwagierki- nie ma wtrącania się w wychowanie dzieci. Na to jest zbyt zabiegana.Te inne rzeczy może przeżyję.

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Mój TŻ jest wybitnie anty-maminosynkowy i bardzo samodzielny

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Ble znam ten ból
dobrze,że Twój Tż nie jest typowym synkiem mamusi

a co do sali to wszystko się wyjaśni w sobote

Cytat:
Myśmy widzieli fajną salę na samym rynku głównym za całe 2500zł za 52 osoby (sala, apartament na noc poślubną, dekoracja sali i stołów, przejazd dorożką).

Tylko nie wiemy, czy trzeba brać też ich Menu, które nie dość, że drogie, to jeszcze nam wcale nie odpowiada (meli melo z łososia wft?! ).

Ja bym chciała wynająć jakąś skromną salę i nawet samą ją udekorować (lubię takie rzeczy robić )
I najchętniej to wzięłabym znajomego szefa kuchni, żeby wszystkim "na zapleczu" zarządzał, bo mu ufam. Albo może sprawdzony cattering? No nie wiem.
Może znalazłaby się fajna sala z fajnym menu
Nie rozmyślam o tym za dużo, bo jeszcze na to nie czas mam jeszcze duuużo czasu pewnie z 20 nowych sal powstanie do tego czasu
a Tż co mówił o tej sali ?

----------------------

ja uciekam na uczelnie
no a potem widzę się z Tż mmmm ..za to jutro nie będę się z nim widziała i szlak mnie trafia
miłego dnia

Edytowane przez madziamacius8786
Czas edycji: 2010-01-14 o 11:18
madziamacius8786 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 11:18   #2156
butterfly20
Zakorzenienie

Aleks ja im podczas wspólnej kolacji pokazywałam te cenniki i omawiałam. Ale Wam napisałam dlaczego zapewne nie słyszała tego co mówię...
Teść się zbytnio nie wtrąca.Jedynie wczoraj rzucił propozycją,żeby jeszcze jeden hotel zobaczyć i pojedziemy tam.

Kawuszka

Ins a powiedz,bo ja się nie znam-te Nasze pędzle z EDM są syntetyczne no nie?
A może mi któras polecić kabuki z naturalnym włosiem?
Kupiłam wczoraj ten puder mineralny z Jane Iredale. Cięzko je dostać.Zaplaciłam 190 zł,ale do niego można używac tylko z naturalnego włosia,bo inaczej ciapowato się rozprowadza.Tylko,że z tej firmy pędzel kosztuje 150 zł i to bez sensu:P Chcę sobie jeszcze kupić taki inny puder z tej firmy,kosztuje 160 zł i wolę jego niż głupi pędzel.
I szukam teraz czegoś zastępczego.

Ale powiem Wam,że jestem oczarowana-głupi puder prasowany a tak mi fajnie zakrył niedoskonałości,łącznie z tymi kropkami po oczyszczaniu I póki co się nie świecę
Do tej pory nie wyobrażałam sobie makijażu bez fluidu a tu taki SZURPRAJS-da się

Stary 2010-01-14, 11:19   #2157
_Remedios
Zadomowienie

Cytat:
frezyjko, Ty to się chcesz chyba odchudzać z kości na ości piękna z Ciebie kobieta jest, nie masz takiej potrzeby

A co do "ciężkich/lekkich kości", to znam wiele przypadków, że to prawda.
Do tej pory uważam, że mój TŻ ma kości dmuchane - jak ptaszysko jakieś
Po przy wadze 55kg wcale nie wyglądał na anorektyka
55 kg malutko.
Tez uważam, że frezyjka nie ma się z czego odchudzać

Motylek jak czytam co piszesz to widzę obraz mojej "ewentualnej" teściówki. Byłoby pewnie to samo. Tylko jakoś czuję, że mój TŻ by ustąpił, żeby uniknąć tych awantur, dlatego tak podoba mi się jak zachowuje się Twój narzeczony

Na szczęście chyba mnie to nie czeka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-14, 11:37   #2158
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Ins myślę, że powoli, powoli TŻ dojdzie do pierścionka. Zmienił się. Dba o Ciebie. Zaczyna się interesować tematem wesela, przeliczać. Myśli o założeniu firmy. Ogarnia się chłopak i stopniowo dojdziecie do etapu kiedy będzie was stać na wesele. Bądź dobrej myśli. 3mam kciuki za was.
Mam taką nadzieję
Bo, że się zmienił i bardzo stara, to widzę i doceniam

Cytat:
a Tż co mówił o tej sali ?
Tzn. My tą salę widzieliśmy na kilku urywkowych zdjęciach, więc może mówienie o niej "fajna" to za dużo na raz ale wydaje się być elegancka, ale jednocześnie hmm - skromna? W każdym razie ja bardziej wychodzę z założenia, że skoro na samym Rynku Głównym można mieć salę na przeszło 50 osób za 2500zł, to da sie znaleźć wymarzoną, skromną salę za niewygórowaną cenę

Motylku, nie znam tych minerałów, ale drooogie strasznie z ogóle próbowałaś minerałów? EDM, EGM, Aromaleigh, Lumiere, Meow, etc. ?
I dlaczego niby tylko z naturalnego włosia jak dla mnie to naciąganie. Tak, pędzle EDM, Lumiere, CS, TBS - to wszystko syntetyki.
Większość pędzli to syntetyki, bo firmy nie chcą się narażać na bojkot ze strony obrońców praw zwierząt
Nie jestem pewn, ale chyba Inglot ma pędzle z naturalnego włosia, może też MAC?

Remedios, ano ale nie widać po nim tego aż tak. Tzn. teraz waży już 63kg, ale dużej różnicy naprawdę nie ma zresztą widziałaś mnie to sobie wyobraź, że ja z koszul TŻta (tych jego na 55kg ) mam sukienki luźne sukienki
Stary 2010-01-14, 11:43   #2159
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pagka Pokaż wiadomość
A po drugie, to chyba Claris to jakaś wiedźma czy cuś... Najpierw się śniła Carmi, a dzisiaj mi... Maja wyznaj szczerze - wyprawiasz jakieś obrzędy wieczorem, żebyś się zazdrośnicom śniła?
Zaręczam, że nie

Ejjjjj, co jest, wchodzę na maila przeczytać wiadomość motylka i do jasnej, gdzie jest mój mail ze zdjęciami z nart z wczoraj????? Ktoś go usunął, tylko po co? Jakiś żart czy czy jak
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 11:44   #2160
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Mam taką nadzieję
Bo, że się zmienił i bardzo stara, to widzę i doceniam

Tzn. My tą salę widzieliśmy na kilku urywkowych zdjęciach, więc może mówienie o niej "fajna" to za dużo na raz ale wydaje się być elegancka, ale jednocześnie hmm - skromna? W każdym razie ja bardziej wychodzę z założenia, że skoro na samym Rynku Głównym można mieć salę na przeszło 50 osób za 2500zł, to da sie znaleźć wymarzoną, skromną salę za niewygórowaną cenę

Motylku, nie znam tych minerałów, ale drooogie strasznie z ogóle próbowałaś minerałów? EDM, EGM, Aromaleigh, Lumiere, Meow, etc. ?
I dlaczego niby tylko z naturalnego włosia jak dla mnie to naciąganie. Tak, pędzle EDM, Lumiere, CS, TBS - to wszystko syntetyki.
Większość pędzli to syntetyki, bo firmy nie chcą się narażać na bojkot ze strony obrońców praw zwierząt
Nie jestem pewn, ale chyba Inglot ma pędzle z naturalnego włosia, może też MAC?

Remedios, ano ale nie widać po nim tego aż tak. Tzn. teraz waży już 63kg, ale dużej różnicy naprawdę nie ma zresztą widziałaś mnie to sobie wyobraź, że ja z koszul TŻta (tych jego na 55kg ) mam sukienki luźne sukienki

No przeca wiesz,że mam z EDM. Ale ogólnie nie lubię tych sypkich co to moga być podkładami.
Bo ja mam taką cerę,że w niektórych miejscach się świeci,a w innych wysusza i te z EDM jak dawałam jako podkład (z wodą termalną) to już w ogóle mi podkreślały skórki i dla mnie i tak były za ciężkie. Nie lubię,pomimo,że próbowałam.
A ten puder nie jest ciężki,a pomimo to ładnie kryje.Nie daję pod niego żadnego fluidu i jest piknie.
Chociaż próbowałam z korektorami z EDM i trochę się odznaczały pod tym pudrem w miejscach gdzie są węższe pory.Będę kombinować.
Nooo ale chyba nigdy nie będę mieć pięknej cery

Własnie obaduję te z inglota

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Zaręczam, że nie

Ejjjjj, co jest, wchodzę na maila przeczytać wiadomość motylka i do jasnej, gdzie jest mój mail ze zdjęciami z nart z wczoraj????? Ktoś go usunął, tylko po co? Jakiś żart czy czy jak

Joooo niii

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości