Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-13, 20:35   #2041
carmen4400
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

moje u/p...
śn. owsianka na 2 szklankach mleka 3,2 i 6 łyżek owsianych na słono(na słodko nie potrafie jej jeść, nie smakuje )
IIśn. kanapka z dwóch kromek razowca z masłem sałatą, krakowską i ogórkiem, mandarynka
ob. miska rosolu z makaronem, kilka marchewek i pietruszka gotowana w nim; gołabek z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym, kilka łyżek jeszcze takiej duszonej kapusty w tym sosie; 5 ziemniaczków
jabłko, kawalek czeko migdalowej
sporo karmelu z puszki, kilka herbatników, czeko migdałowa, duużo orzechów włoskich, stałam i łuskalam; kajzerka zapiekana z masłem i czosnkiem
k: grahamka z masłem, krakowską i salatą, ser zółty na to i już pękam

dostanie mi się co?
Stary 2010-01-13, 20:37   #2042
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiekasiek Pokaż wiadomość
co do obiadu, to mi też brakowało normalnego dania, ale niestety dziś się inaczej nie dało. nie lubię tak.

Waga ostatnio wzrosła o kilogram, ale to chyba normalne. Ilości tłuszczu nie zmniejszyłam. Zdarzało mi się ważyć mniej (chyba z półtora roku temu) a mimo wszystko okres był. A od tych ostatnich wakacji dziwnie się z nim dzieje. Już sama nie wiem czy z moją dietą jest coś nie tak, czy może to sprawy hormonalne. Ostatnio nawet zapisałam się do lekarza i tego samego dnia, kilka godzin później, dostałam okres. Chyba się przestraszył :P moje bmi może i jest niskie, ale zawsze było takie, czasem niższe i wszystko było okej. Ale zaczynam się martwić...

hehe:P No to my mamy bardzo podobnie. A BMI jakie masz? Nam endo powiedział, że to, żę kilka lat temu miałyśmy okres przy niższej nawet wadze, to nie znaczy, że teraz też tak będzie, jesteśmy coraz starsze, organizm ma inne wymagania:P Może spróbuj troszkę dotłuścić dietę? Jak dalej będzie coś nie tak, to do lekarza marsz! Chociaż my i tak byśmy już na twoim miejscu pogoniły:P Hormony zrobić i się dokłądnie przebadać

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 20:46   #2043
kasiekasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez twinsy21 Pokaż wiadomość
hehe:P No to my mamy bardzo podobnie. A BMI jakie masz? Nam endo powiedział, że to, żę kilka lat temu miałyśmy okres przy niższej nawet wadze, to nie znaczy, że teraz też tak będzie, jesteśmy coraz starsze, organizm ma inne wymagania:P Może spróbuj troszkę dotłuścić dietę? Jak dalej będzie coś nie tak, to do lekarza marsz! Chociaż my i tak byśmy już na twoim miejscu pogoniły:P Hormony zrobić i się dokłądnie przebadać
17,6. Badania robiłam nie tak dawno, ale tylko takie podstawowe + badania wątroby i wszystko było w jak najlepszym porządku, wręcz książkowo. A do lekarza i tak pójdę w przyszłym tyg. Diety niskotłuszczowej nie mam, ale może faktycznie coś jest na rzeczy. Dziękuję za wszystkie rady
Chyba trochę oftopowo nam wyszło. Przepraszam
Stary 2010-01-13, 21:11   #2044
freakkiki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez twinsy21 Pokaż wiadomość
Nasze U/P [ z naciskiem na P] zaspane [wstalysmy po 9;D]

przed sniadaniem;

jabłko uprażone z cynamonem + 3 ryżowe;p z kopiastymi łyżkami masłą orzechowego i miodu;D

śniadanie;

*kromka razowca z serem, masełkiem, sosem jogurtowym, jajcem i swiezymi warzywkami

*owsianka ; 7 łych owsianych, 4 garści ZB, po garścil cheerious, chockapic i BF, wkrojony banan, cynamon, mnóśtwo orzechów, rodzynki, wiórki, daktyle, migdały, jogurt naturalny.

po;

herbatniki + cappucino orzechowe.

II śniadanie;

* bułka serowa z ;

-masłem, plastrem szynki sojowej z oliwkami + sałata, pomidorki.
- plastrem zoltego sera, pomidorkami i papryką

* serek wiejski z jajkiem ugotowanym na twardo

obiad;

woreczek kaszy gryczanej + sos pieczarkowy + 1/2 opakowania warzyw na patelnię + 3 kotlety sojowe a'la mielone z pieczarkami.

podwieczorek ;

deser a'la tiramisu truskawkowe wlasnej roboty [ biszkopty, serek homo truskawkowy, gorzka starta czekolada, kakao]

tost z serem, pokrojonymi pieczarkami, kukurydzą, pomidorem i ketchupem

kolacja;

*jajecznica z 3 jaj + świerze warzywka
* miseczka ;ugotowanej fasoli z kukurydzą w sosie mieksykańskim [z puchy;D], pieczary, kukurydza, pomidory i papryka + duuuuuuuuużo przypraw [wyszlo z tego cos ala gulasz/zupa]
*bułka - 1/2 bez niczego [maczana w tym bulionie] a 1/2 z sosem jogurtowym, camembertem i oliwkami

po;

szklanka soku mandarynkowego jednodniowego + garść daktyli i garść migdałów

Dzis czujemy się tak jakbysmy non stop jadly;] ;p Zapewne dlatego ze pozno wstalysmy i przerwa meidzy jedzeniem jest trochę mniejsza

Cieszy nas fakt ze w koncu zaczynamy czuć głód Zapewne żołądek nam się rozciąga

wow ile jajek;O hmm, myslalam ze jestescie wegankami a tu wegr\etarianki?
Stary 2010-01-13, 21:14   #2045
nuska111
Raczkowanie

wczoraj:
R:
ś: dwie kromki razowca + trójkącik serka topionego light, trochę papryki
2 ś: dwie kromki razowca z serem żółtym i ogórkiem, jabłko
obiad: duuży talerz grzybowej, 6 łyżek czubatych ryżu brązowego gotowanego, kapusta pekińska z marchweką, 150gram piersi z kurczka gotowanej
podwieczorek: 2kiwi 1 malutka mandarynka
kolacja: 200 gram kefiru zmiksowanego z truskawkami + 2 łyżki otrąb

potem zielona herbata : )
proszę o ocenkę ( jestem tu pierwszy raz)
nuska111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 21:44   #2046
ar22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
więc moje Uuuu:

śniadanko: (6:00): jogurt naturalny mały+ 2 garśći zdrowy zbłonnik+ 3 łyżki musli tropicalne+ 2 łyżki otrębów żytnich+ herbata czerwona

Śniadanko II: ( 10:00): bułka razowa posmarowana serkiem mójulubiony i przełożona plastrami pomidora+ jabłko+ zielona herbata

w między czasie jabłko

obiad: ( 14:30): talerz barszczu + udko z królika gotowane+ porcja surówki ze słoika domowej roboty - duża( kapusta biała, papryka, cebula, marchew, oliwa)

Podwieczorek: ( 17:30): jabłko + 2 mandarynki

Kolacja 19:30): serek wiejski lekki + dwie łyżki pestek słonecznika+ kromka razowca+ kawa zbożowa z mlekiem

20 min stepper

i???????ocenka będzie???:p rosi: a i takie głupkowate pytanie: jak rozpoznać taka PRAWDZIWA bułke razowa a nie karmelizowaną???ja kupuje taka ciemną bardzo...troche twardawą...u musiorskich....

podbijam???????:pr osi:
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 21:53   #2047
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez freakkiki Pokaż wiadomość
wow ile jajek;O hmm, myslalam ze jestescie wegankami a tu wegr\etarianki?

Weganki? Niee, niestety:P Chciałyśmy być, przez 3 miesiące nie jadłyśmy jajców, ani innych odzwierzęcych przetworów...ale złapała nas lekka anemia i musiałyśmy wrócić do laktoovowegetarianizmu

Pozdrawiamyy!

Leczenie euthyroxem.

Stary 2010-01-13, 22:13   #2048
viline1988
Raczkowanie

GG do viline1988

R/U
Śniadanko: 4 łych płatków owsianych, łycha otrębów pszennych, 3 suszone daktyle, duże jabłko, kakao, cynamon na mleczku 2%
2Śniadanko: kromka razowca z 2 plasterkami szynki z kurczaka i pomidorkiem, twarożek domowy z 4 łyżeczkami słonecznika
Obiad: ryż brązowy 50g z potrawką z piersi kurczaka z pieczareczkami
Podwieczorek: omlet z 3 białek i jednego żółtka z 2 plasterkami szynki z kurczaka
30 min ćwiczeń na brzuch, 30 min ćwiczeń na ramiona i biust, 15 min skakanki
Kolacja: gotowana pierś z kurczaka, pomidorek ( wiem, że powinny być węgle ale to ostatni posiłek dość późno i nie chce pakować węgli na noc)
bez badziewnego jedzenia
*siłownia 3 x tyg
*interwały 1 x tyg (przygotowanie do HIIT-a)
viline1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 22:33   #2049
ysska1991
Raczkowanie

R:
Iśniadanie: bulka wieloziarnista ze słonecznikiem ze serkiem czosnkowym-Bieluch(ok.60g) pomidor, kawalek ogorka i lyzka koncentratu pomidorowego
IIśniadanie: jablko
Obiad: talerz zupy wielowarzywnej, kawalek makreli, jablko
Kolacja: 400ml maślanki z otrebami, duze pomarancze, kiwi, garsc rodzynek
Stary 2010-01-13, 22:49   #2050
nuska111
Raczkowanie

Dot.: Przykładowe jadłospisy R/U/P

wczoraj:
R:
ś: dwie kromki razowca + trójkącik serka topionego light, trochę papryki
2 ś: dwie kromki razowca z serem żółtym i ogórkiem, jabłko
obiad: duuży talerz grzybowej, 6 łyżek czubatych ryżu brązowego gotowanego, kapusta pekińska z marchweką, 150gram piersi z kurczka gotowanej
podwieczorek: 2kiwi 1 malutka mandarynka
kolacja: 200 gram kefiru zmiksowanego z truskawkami + 2 łyżki otrąb

potem zielona herbata : )
proszę o ocenkę ( jestem tu pierwszy raz)
Stary 2010-01-13, 22:57   #2051
nuska111
Raczkowanie

dzisiaj:
R
śniadanie: owsianka: 5 łyżek płatków owsianych, 10 truskawek, łyżka rodzynek łyżka otrąb łyżka płatków kukurydzianych, cynamonem
2śn: 2 kromki razowego + troszke(mało) gotowanej piersi z kurczaka, sałata pekińska,
obiad: talerz pieczarkowej, 8 czubatych łyżek ryżu brązowego, 2 łyżki musu jabłkowego, cynamon i 50 gram chudego twarogu
podwieczorek: mała pomarańcza, 2 kiwi
kolacja: 2 kromki razowego z polędwicą sopocką+ papryla, ogórek, sałata
potem marchewka i pól szklanki soku pomidorowego

o ocenke prosze: )
Stary 2010-01-13, 23:43   #2052
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuska111 Pokaż wiadomość
dzisiaj:
R
śniadanie: owsianka: 5 łyżek płatków owsianych, 10 truskawek, łyżka rodzynek łyżka otrąb łyżka płatków kukurydzianych, cynamonem
ok. na mleku?

2śn: 2 kromki razowego + troszke(mało) gotowanej piersi z kurczaka, sałata pekińska,
ok

obiad: talerz pieczarkowej, 8 czubatych łyżek ryżu brązowego, 2 łyżki musu jabłkowego, cynamon i 50 gram chudego twarogu
twarogu mogłoby być więcej

podwieczorek: mała pomarańcza, 2 kiwi
tu nie ma białka. nie podoba mi się ten posiłek, trudno to nazwać posiłkiem

potem marchewka i pól szklanki soku pomidorowego
na kolację raczej bym chleba nie dawała

Postaraj się jeść wysokobiałkowe kolacje. pod koniec dnia lepiej ograniczać węglowodany

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Napisane przez ysska1991 Pokaż wiadomość
R:
Iśniadanie: bulka wieloziarnista ze słonecznikiem ze serkiem czosnkowym-Bieluch(ok.60g) pomidor, kawalek ogorka i lyzka koncentratu pomidorowego

trochę mało, tu bym dodała jabłko

IIśniadanie: jablko
to nie jest posiłek

Obiad: talerz zupy wielowarzywnej, kawalek makreli, jablko
zupa ma mało kalorii, ubogi trochę ten posiłek

Kolacja: 400ml maślanki z otrebami, duze pomarancze, kiwi, garsc rodzynek
ograniczyłabym owoce w drugiej części dnia.
jak na R to za dużo owoców. no i te posiłki niestety za małe. i czemu tylko 4?

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Cytat:
Napisane przez viline1988 Pokaż wiadomość
R/U
Śniadanko: 4 łych płatków owsianych, łycha otrębów pszennych, 3 suszone daktyle, duże jabłko, kakao, cynamon na mleczku 2%
2Śniadanko: kromka razowca z 2 plasterkami szynki z kurczaka i pomidorkiem, twarożek domowy z 4 łyżeczkami słonecznika
Obiad: ryż brązowy 50g z potrawką z piersi kurczaka z pieczareczkami
Podwieczorek: omlet z 3 białek i jednego żółtka z 2 plasterkami szynki z kurczaka
30 min ćwiczeń na brzuch, 30 min ćwiczeń na ramiona i biust, 15 min skakanki
Kolacja: gotowana pierś z kurczaka, pomidorek ( wiem, że powinny być węgle ale to ostatni posiłek dość późno i nie chce pakować węgli na noc)
ładnie. no może dodałabym jedną kromkę do drugiego śniadania, rano można sobie pozwolić na więcej węglowodanów
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 09:30   #2053
_Novotna_
Wtajemniczenie

ok to poprawiam moje wczorajsze:

przed: małą kromka z białym serkiem , kawa

śniadanie: grahamka ze swojską szynką,pomidorem, ogórkiem, sok jednodniowy marchewkowy, kawa

przegryzka: kiwi, zielona herbata

obiad: miska zupy brokułowo-ziemniaczanej z ziernami słonecznika, dwie godziny pozniej dwa naleśniki ze szpinakiem i serem, surówka z kiszonej kapusty. (tak się najadłam tym obiadem, że pozniejsze danio to tylko z łakomstwa)

przegryzka: danio waniliowe

kolacja: 2 kromki wasy wielozbożowej z żółtym serkiem, mała mieseczka owsianki na mlekuz kakao i miodem (kupiłam na śniadanie, ale tak mi sie chcialo, że musiałam zjeść), jeszcze kubek kakao (pół wody pół mleka, kakao prawdziwe decomoreno, łyżka cukru)

Niewiem czy to R czy U czy może P w każdym razie obyło się bez coli i słodyczy już 3 dzień

Edytowane przez _Novotna_
Czas edycji: 2010-01-14 o 12:08
_Novotna_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 09:49   #2054
ysska1991
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
jak na R to za dużo owoców. no i te posiłki niestety za małe. i czemu tylko 4?
Musze jesc owoce bo mam problemy z wyproznianiem, a poza tym bardzo lubie owocerobie tak ze na przemian jem raz kolacje bialkowa z warzywami a raz kefir-maslanke z owocami tak dla urozmacenia i dla dobra jelit. 4 posilki bo tak mi wychodzi godzinnie jem co 3-4 wiecej nie zmieszcze posilkow w ciagu dnia (chodze do szkoly)
dzieki za ocenke
Stary 2010-01-14, 10:00   #2055
cerveza
Zakorzenienie

Cytat:
Musze jesc owoce bo mam problemy z wyproznianiem, a poza tym bardzo lubie owocerobie tak ze na przemian jem raz kolacje bialkowa z warzywami a raz kefir-maslanke z owocami tak dla urozmacenia i dla dobra jelit. 4 posilki bo tak mi wychodzi godzinnie jem co 3-4 wiecej nie zmieszcze posilkow w ciagu dnia (chodze do szkoly)
dzieki za ocenke
Na problemy z wypróżnianiem polecam owsiankę codziennie rano, jeśli lubisz to spróbuj, naprawdę działa. I koniecznie jedz coś jeszcze do tego drugiego śniadania, bo jabłko to za mało, to nawet nie jest 100 kcal. I pij dużo wody, bez tego wypróżnianie jest bardzo utrudnione.
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 10:40   #2056
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
R:
Iśniadanie: bulka wieloziarnista ze słonecznikiem ze serkiem czosnkowym-Bieluch(ok.60g) pomidor, kawalek ogorka i lyzka koncentratu pomidorowego serek powinnaś zjeść cały a nie tylko posmarowany po kanapce.
IIśniadanie: jablko to nie posiłek..tu powinno byc to co na kolację.
Obiad: talerz zupy wielowarzywnej, kawalek makreli, jablko jak ogromny talerz i 100g makreli to ok.
Kolacja: 400ml maślanki z otrebami, duze pomarancze, kiwi, garsc rodzynek powinno być białko np. chuda ryba, mięcho i warzywa. Nie jedź owoców na kolację
Za malo posiłków..za mało kalorii... za malo warzyw...za mało białka..generalnie wszystkiego za mało.

Cytat:
Napisane przez nuska111 Pokaż wiadomość
dzisiaj:
R
śniadanie: owsianka: 5 łyżek płatków owsianych, 10 truskawek, łyżka rodzynek łyżka otrąb łyżka płatków kukurydzianych, cynamonem jak z serkiem lub jogurtem nat to bardzo OK
2śn: 2 kromki razowego + troszke(mało) gotowanej piersi z kurczaka, sałata pekińska, ..więcej warzyw, kuraka powinno być ze 100g a nie mało
obiad: talerz pieczarkowej, 8 czubatych łyżek ryżu brązowego, 2 łyżki musu jabłkowego, cynamon i 50 gram chudego twarogu wiecej twarogu
podwieczorek: mała pomarańcza, 2 kiwi + serek biały i orzechy
potem marchewka i pól szklanki soku pomidorowego lepiej zrezygnować z pieczywa na kolację. Zrób z tego sąlatkę np.

jw
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 12:51   #2057
kiitty
Zakorzenienie

moje P (przytylam prawie 3kg i dzisiaj odzyskalam wreszcie okres)

śniadanie:
paluch serowy: kawałek z masełkiem czosnkowym i zółtym serem, kawałek z serkiem topionym i camembertem
gotowane jajko na miękko
herbata z sokiem malinowym

2śniadanie:
acticia kiwi-truskawka
banan, jabłko
ciastko -ekler

obiad:
łosoś z ziemniakami w sosie koperkowym
duużo gotowanej marchewki

podwieczorek:
budyń śmietankowy
garść (ok 20) migdałów
kawałek babki poznańskiej

kolacja:
rogal: kawałek z serkiem topionym i szynka drobiowa, kawałek z masłem czosnkowym i żółtym serem
serek wiejski 100g

przekąska:
duuże jabłko
marchew
garść nerkowców .
kiitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 13:05   #2058
ysska1991
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
Na problemy z wypróżnianiem polecam owsiankę codziennie rano, jeśli lubisz to spróbuj, naprawdę działa. I koniecznie jedz coś jeszcze do tego drugiego śniadania, bo jabłko to za mało, to nawet nie jest 100 kcal. I pij dużo wody, bez tego wypróżnianie jest bardzo utrudnione.
owsianke jem co 2 dzien na sniadanie bo ile mozna;p a wode pije- z 750 ml dziennie plus kubly herbaty zielonej
Stary 2010-01-14, 14:52   #2059
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiitty Pokaż wiadomość
moje P (przytylam prawie 3kg i dzisiaj odzyskalam wreszcie okres)

śniadanie:
paluch serowy: kawałek z masełkiem czosnkowym i zółtym serem, kawałek z serkiem topionym i camembertem
gotowane jajko na miękko

2śniadanie:
acticia kiwi-truskawka
banan, jabłko
ciastko -ekler

obiad:
łosoś z ziemniakami w sosie koperkowym
duużo gotowanej marchewki

podwieczorek:
budyń śmietankowy
garść (ok 20) migdałów
kawałek babki poznańskiej

kolacja:
rogal: kawałek z serkiem topionym i szynka drobiowa, kawałek z masłem czosnkowym i żółtym serem
serek wiejski 100g

przekąska:
duuże jabłko
marchew
garść nerkowców .
Jeeeej! GRATULACJE Nawet nie wiesz jak sie cieszymy;D

A jedzonko fajnie-jak zwykle

My dzis stajemy na wage- 0.5 kg wiecej. Myslalysmy ze oszalejemy za szczecie, a tu sier okazalo,z e wage postawilysmy w zlym miejscu i zawyzala;D;/ ;p
Ale radoche mialysmy jak nic;D Trudno, jeszcze wzrosnie W każdym bądź razie się staramy

Leczenie euthyroxem.

Edytowane przez twinsy21
Czas edycji: 2010-01-14 o 14:57
Stary 2010-01-14, 14:57   #2060
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
owsianke jem co 2 dzien na sniadanie bo ile mozna;p a wode pije- z 750 ml dziennie plus kubly herbaty zielonej
No i masz odpowiedz. Wody pijesz za malo, 1.5 ltra to minimujm, a to, co wypijasz, natychmiast ci wysysa herbata. Zielona herbata, jak kazda zawierajaca kofeine - odwadnia

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 15:10   #2061
twinsy21
Raczkowanie

Dajemy menu i szykujemy się do wyjscia Jutro zjemy sobie jakies normalne sniadanie [typu bulka z twarogiem, itp] bo platki nam, bokiem wychodzą No i...zgrzeszylysmy znowe slodkosciami;p Zaczęło nas znów do nich ciagnac, wiec biegniemy po ciasto drozdzowe i zapas biszkoptów [coby sie czekoladą i drozdzowkami nie zapychac]

NASZE P ;

przed sniadaniem;

gruszka z jablkiem uprazone na patelnii z cynamonem , posypane wiórkami kokosowymi i migdałami.

śniadanie;

-kromka razowca z masłem orzechowym i miodem.
- owsianka ; [ to co zwykle;banan, owsiane, BF, cheerious, chockapic, dodatkowo magusie;D, ZB, bakalie; orzechy, migdaly, rodzyny, wiórki, daktyle, jog. naturalny wymieszany z jogobellą daktyle-śliwka ]
- pasek czeko z truskawkami + kostka aero;D:P [grzech nr1]

II śniadanie;

rogal francuski z nadzieniem serowym [grzech nr2;p] + 500 ml. soku marchewkowego jednodniowego (dziwne, ale okropnie nas napchał)

III śniadanie;D

bułka pszenna z masłem, plastrem sera,s ałatą, ogórkami + wiejski ze szczypiorkiem + miska gulaszu warzywnego [ pieczary, kukurydza, fasola, papryka, pomidory, masa przypraw]

obiad;

9 pierogów ruskich z jogurtem, polane lekko masełkiem. + jeszcze dojdalysmy tego gulaszu;D [ zostało i tak pół gara)]

przekąska po; orzechy i daktyle. + kakao na mleku 3,2 %

podwieczorku brak ze wzgl. na zajęcia;[

kolacja; jajecznica z 2.5 jaja z pieczarkami, szczypiorem i kukurydzą + 2 kromki chleba pszennego z;
-1 camembertem, masłem, pomidorkiem
-2 z plastrem sera, szynki sojowej, ogorkow i salaty.

po [ mamy okropna ochotę]!; budyn czekoladowy z garścią orzechów, garścią migdałów i rodzynek, posypany wiórkami kokosowymi. [ nie wazne ze w okolicy 22;p]

Leczenie euthyroxem.

Edytowane przez twinsy21
Czas edycji: 2010-01-14 o 15:11
Stary 2010-01-14, 16:00   #2062
ar22
Raczkowanie

jedzonko na dziś...U????

sniadanko: 8;00: jogo naturalny + 3 garści zdrowy błonnik+ 3 lyżki musli tropicalne+ 2 lyżki otreb żytnich+ kawa zbożowa z mlekiem+ zielona herbatka

troche mentosów

sniadanko II: ( 11:30): bułka razowa cienko posmarowana białym serkiem + kilka plastrów pomidora+ jabłko+ czerwona herbata

wpadła zmutowana big mandarynka

obiad: ( 15:30): miseczka żurku+ pierś na parze z warzywami na patelnie( wszystko na parze)

po: kawa z duuuża ilościa mleka ala latte

podwieczorek: ( 17:00): jabłko + mandarynki

kolacja: (19:00): serek wiejski+ kromka razowca+ pomidor wkrojony do serka + 2 lyżki pestek słonecznika...

iiii?????jakieś podpowiedzi???sugestie??? ?:pr osi:
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 16:01   #2063
freakkiki
Raczkowanie

.U.

I owsianka: 6 łyżek płatków owsianych, 4 suszone śliwki, garść włoskich orzechów, starte jabłko, łyżeczka kakao, szklanka mleka 1,5%
II dwie kromki orkiszowego z masłem, serem żółtym i papryką, dwa jabłka: jedno ogromne, drugie troszeczke mniejsze;d pare gum takim malutkich ;d pare tic-taców, woda cytrynowa
pump it up
III zupa z łupanego groszku, 1/2 woreczka ryżu brązowego, pół opakowania mrożonych brokułów, potrawka z kurczaka, zielona herbata z kawałkami truskawek w jogurcie
IV pomarańcza, kromka chleba orkiszowego z powidłami i łyżką wieljskiego, woda
spacer 15 min
V sałatka: pekinka, wiejski, kawałek ogórka świeżego, sos słodki chilli, kromka orkiszowego z masłem i dwoma plastrami piersi z indyka, herbata zielona z kawałkami ananasa
wieczorem ćwiczenia.

Edytowane przez freakkiki
Czas edycji: 2010-01-14 o 16:07
freakkiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 16:19   #2064
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość
No to jedziemy!

Moje U/P Dzis:

Sniadanie :

2 kromki razowego a la "fitness", nieco skrocone, bo im sie konce obeschly bidulkom.:
1 z jajkiem na twardo, 2 lyzeczkami quarka 0% i pomidorkiem
1/2 z niskoslodzonym dzemem z kasztanow + lyzeczka qyarka jw
1/2 z maslem z orzecha wloskiego

2x herbatka sow mei (biala)

Lunch:
sporo kawalkow pieczonego indyka (ok jak 1 cyc kurzy) + kubek gotowanego mixu (pol na pol mix zdrowych ryzow i drobna zielona fasolka, ktora jest prawie jak soczewica), 1/2 sredniej zielonej papryki

baton musli posklejane ziarna, tradycyjnie (140 kcal)

herbatka iron buddha

Podwieczorek:
200g quarka 0% + duzy pomidor + kawaleczek ogorka + szczypiorekk
4 x oat cake fine milled (35 kcal/kazdy)

herbatka oolong

Przed treningiem:
90g tunczyka
4x oat cake j/w

1h silowy (klata& tric pt "powrot do przeszlosci " czyli pompeczek)

Po treningu:
odzywka bialkowa (nawet smaczna bylahe he)
2 placeki owsiane /troche wieksze od dloni/ z owsianych, mleka i jajek z rodzynkami i odrobina sezamem&siemienia w srodku + kiwi + 2 lyzeczki dzemu z kasztanow jw

Pisze U/P poniewaz pakuje na mase. Nie wazylam sie przed, to i nie ma sensu wazyc sie teraz, bo nie wiem, ile kg przytylam, ale przytost miesni zauwazam wiec wypada napisac P jak Pakuje Na Mase

Prosze o ocenke ladnie
Nie obraze sie, jak sie ktos pokusi o ocenke powyzszego.

Dzisiaj

U/P

Sniadanie:
1/2 grejpfruta
duzo placek owsiany z rodzynkami, sezamem i siemieniem:
1/2 z niskoslodzonym dzemem z kasztana
1/2 z maslem z orzecha wloskiego

1/2 szklanki mleka

Lunch
6x nigiri z lososia
3 pralinki belgijskie

Podwieczorek:
1/2 kubka gotowanego mixu ryzow pol na pol z drobna zielona fasolka, jajko na twardo, papryka zielona

Przed treningiem:
3 plastry ananasa
suplement bialkowy

Trening aerobow (10 min truchtu, 25 minut w miare intensywnego orbiego i 10 min wioslowania. I tyle, bo mi biodro wzielo i siadlo :/ a mialam biegac znowu przez godzne ;( )

Obiad
kurczak na parze z marchewka, selerem naciowym (leciutenko tlustawe)
kubek bialego ryzu.

Pozniej: 4 sliwki suszone

To tyle.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
Stary 2010-01-14, 16:42   #2065
ysska1991
Raczkowanie

Cytat:
No i masz odpowiedz. Wody pijesz za malo, 1.5 ltra to minimujm, a to, co wypijasz, natychmiast ci wysysa herbata. Zielona herbata, jak kazda zawierajaca kofeine - odwadnia
Tylko ze jak wiadomo mamy zime a woda nie nalezy do napoji rozgrzewajacych, a biorac pod uwage fakt iz nie emanuję goracem woda ochladza moj organizm wiec ograniczam sie do 750ml
Zreszta gdyby patrzec na wszystko pod katem substancji szkodliwych okazaloby sie ze nie ma takiego pozywienia badz napoju ktory jest w 100% zdrowy... wkoncu na cos trzeba umrzec;]
Stary 2010-01-14, 16:57   #2066
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Tylko ze jak wiadomo mamy zime a woda nie nalezy do napoji rozgrzewajacych, a biorac pod uwage fakt iz nie emanuję goracem woda ochladza moj organizm wiec ograniczam sie do 750ml
Zreszta gdyby patrzec na wszystko pod katem substancji szkodliwych okazaloby sie ze nie ma takiego pozywienia badz napoju ktory jest w 100% zdrowy... wkoncu na cos trzeba umrzec;]
To pij ciepla. Ja tak robie, gotuje sobie. Jaki masz problem? Kto ci kaze pic prosto z lodowki butelkowana!

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2010-01-14, 17:45   #2067
Irish lady 28
Zadomowienie

Uuu
  1. płatki musli tropikalne,zalane mlekiem 0,5%,kanapka razowca z serem topionym,pomidorem,szynką ,cebulą
  2. 120 g twarogu chudego + bułka z pestkami dyni
  3. kubek fasolówki z mięsem,kabanos,zapiekanka na bułce z serem+pieczarki+keczup
  4. jajko na twardo faszerowane pieczarkami i czosnkiem

ocenicie to????
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 19:42   #2068
ysska1991
Raczkowanie

Cytat:
To pij ciepla. Ja tak robie, gotuje sobie. Jaki masz problem? Kto ci kaze pic prosto z lodowki butelkowana!
problemu nie mam, nie rozumiem dlaczego krzyczysz
Stary 2010-01-14, 20:12   #2069
Asilos Magdalena
Zadomowienie

dzisiejsza R/U:

I: owsianka na wodzie: 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów, jabłko, 2 suszone śliwki, jabłko, kilka czipsów bananowych, pół szklanki maślanki straciatella.

II: 6 koreczków śledziowych, duża marchewa, 5 migdałów.

III: kromka razowca z sałatą i wędliną dorbiową, 2 naleśniki z mąki pełnoziarnistej z twarogiem i rodzynkami, polane serkiem homo naturalnym.

20 min. interwałów

IV: 3 placki owsiane, pół długiego ogórka.

V: 100g. twarogu chudego, pomidor.

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 20:55   #2070
lovelykate
Rozeznanie

Moje P (możecie wierzyć lub nie, ale ja na tym tyje... a metabolizm mam bardzo dobry)

ŚN: owsianka standardowo (3 łyżki na wodzie, pół jogurtu naturalnego, pół banana, 4 orzechy brazylijskie, garść musli, garść mieszanki studenckiej, cynamon)
OB: tortilla pełnoziarnista, posmarowana łyżką jogurtu naturalnego z wciśniętym czosnkiem, połowa pomidora, trochę pekińskiej, mięska drobiowego z piekarnika, ogórka zielonego
POD: twarożek domowy z piątnicy
KOL: bułka ciemna musli (60g) z masłem, plasterkiem drobiowej szynki, turkiem ziołowym, pomidorem i ogórkiem zapieczona w tosterze

Jeżeli tak ma wyglądać jadłospis na którym tyję, to już nie wiem co ja będę jadła na utrzymaniu...

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości