|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
Tak, za cały rok odliczasz Eryka, dlatego, że cały rok 2009 spełniał warunki uprawniające rodziców do korzystania z ulgi (1 stycznia 2009 był już na świecie, a 31 grudnia 2009 nie stał się pełnoletni i nie uczy się dalej ani też stał się pełnoletni i przestał się uczyć, ani nie ukończył 25 lat) HEHE W każdym bądź razie cały rok miałąś go na uitrzymaniu ![]() A mój Antos dopiero się obudził (spał od 10,30) a ja mam wychodzić na spacer i po Bartusia, a miał spać w wózku. Inaczej bedzie szybki spacer z wrzaskulcem
|
|
#3092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
też ładny wynik Oj tam, wszędzie Was przepuszczą.
|
|
|
#3093 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() p4w ogromnie sie ciesze, ze znalazlas takie miejsce Kciuki zaciskam za wszelkie szczepienia i wyniki. Buziaki sle do Tymka i Natanka Mysmy dzisiaj sie wyspaly (eleeri, nie czytaj), od 20 do 6, Ania dostala mleko, po czym pospalysmy jeszcze do 10 . Mialam sie spotkac z kolezanka- ciazowka, ale ona nie ma sily podniesc sie z sofy. Dobrze pamietam ten stan- wieczne zmeczenie i sennosc. Aneczka spi, a ja sie oddalam do ksiazki. Dobrego dnia!
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Svinecko trzymam za wynikito tez fakt ale wiem kiedy mniej wiecej powinna spac a teraz juz nie spi pospala pol godz ![]() wykonczona dzis jestem
|
|
|
|
|
#3095 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odpowiedź prawidłowa, oficjalnie ogłaszam, ze konkurs wygrała elleri ![]() oto nagroda, mi zawsze poprawia humor, więc zapisz w ulubionych ![]() http://www.youtube.com/watch?v=6iLwdv-MeiE Cytat:
![]() Cytat:
brawa dla Bartoszka, no 6.18 to jest coś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no dałyście czadu My już po szczepieniu, płaczu trochę było ale już po sprawie, za szybko tylko chyba przez ten jej płacz wzięłam gazik z nóżki i ma małego siniaczka Mała waży 7250 a ile mierzy tego najstarsi górale nie wiedza bo od trzech wizyt Pani non stop taka sama ilośc centymetrów wychodzi..po czym stwierdza ona, ze widocznie poprzednim razem za dużo zmierzyła...no cóżż dobrze że ubranka robią się za mała to przynajmniej wiem że mała w miejscu nie stoi
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-01-14 o 13:55 |
|||||
|
|
|
#3096 |
|
Ola-Unhola
|
No jak nigdy, zawsze 30-40 min i po spaniu, potem spacer i wtedy znowu spanko. Mamy juz takio rytm.
A dzisiaj... Nie musiał nas nikt przepuszczać, bo w wózku znowu zasnął. ![]() Ja mam na niego metode, ruszam wózkiem w przód i w tył tak szybko (nigdy na boki), idąc cały czas. Czyli tak jakbym co krok, dwa przystawała w momencie jak przysuwam wózek do siebie. Zasypia zawsze ![]() I teraz przy okienku dosypia, a ja mam czas na murzynka. Byłam w sklepie i kupiłam potrzebne produkty Aannuulla, a dlaczego ja nie dostałam nagrody, toż to pierwsza chyba komentarz dodałam do zdjęcia
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Ja tylko na chwile melduje sie, ze żyje Narazie nie mam czasu pisac bo Kuba jeszcze nie spi. Ale u nas zimno, brrr Kuba coraz pewniej porusza sie po dywanie, pałza do tyłu głownie, turla sie Czekamy na chodzik, i na reakcje małego. Mam nadzieje, ze mu sie spodoba. c.d.n.
|
|
#3098 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najlepszego dla Tymka i Natana Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
? kwekał? czy tylko tak z nudów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
)a zastrzyki dawały po 5!!!! i oczywiscie budziły mała, ważenie tez musiały byc wtedy gdy one chciały i nawet jak Zuza spała kazały budzic, nic ich to nie interesowało ![]() slicznie waży, sama ja zmierz
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2010-01-14 o 14:15 |
|||||
|
|
|
#3099 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Całkiem niezły wynik, gratuluję wagi ![]() A z tym mierzeniem, to rzeczywiście Pani jakaś zakręcona ![]() Przykładaj okładami z sody (1 łyżeczka na pól szklanki letniej wody) Svinecko, a jakie bakterie ma Marci, te same co Eryk?
|
|
#3100 |
|
Zadomowienie
|
Svinecko dzieki za przykładowy jadłospis
Tylko ciekawe czy Tż się do niego zastosuje jak juz stopniowo go wprowadze bo to On siedzi z Małym jak mnie nie ma![]() Postaram się coś pokombinować żeby nie zrezygnować. Gdybym mogła karmić Małego rano, wieczorem i w nocy i nie mieć przepełnionych cycków to byłabym na prawdę szczęsliwa Tulip dzięki za wsparcie ![]() I dzięki za kciuki dziewczyny Szczepienie poszlo ok, Mały płakał w niebogłosy ale na szczescie szybko się uspokoił. Następne szczepienie dopiero za rokSvinecko kaszke dajesz łyzeczka cz y w formie płynnej?
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my robimy oklady z sody a waga niezla niezla ![]() u nas mierza jak chca niby zawsze ale te pomiary jakies dziwne ![]() jak to za rok??? a nie jak skonczy rok? |
|
|
|
|
#3102 |
|
Ola-Unhola
|
A dziewczyny butelkowe (nie tylko oczywiście) pomózcie mi...
![]() Chcę kupić butelke np aventu 260 ml (najlepiej bez BPA) http://allegro.pl/item880102912_bute...0ml_0_bpa.html i jaki do tego smoczek 3 - średni przepływ (3m+), czy 4-szybki (6m+), wiekowo lepiej ten drugi, ale Antoś nigdy nie pił z butelki - nie będzie dla niego za szybki??? i do tego np kubek niekapek aventu czy TT??? albo butelka treningowa avent (ale nie ma takiej bez BPA) http://allegro.pl/item858028024_bute...k_smoczek.html i ona jest już z ustnikiem i uchwytami jak przy kubku? albo ta pierwsza zwykła butelka aventu i do niej dokupić uchwyt i ustnik?? Jezu pogubiłam się... Butelka potrzebna, jak będzie zostawał z Mamą lub Małż do mleka, a kubek to wiadomo. Wolę, żeby pił soczki, wodę itp z ustnika. Pomóżcie, a może jeszcze jakieś inne rozwiązania?
|
#3103 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pamiętacie? ![]() http://www.youtube.com/watch?v=KDEl2ErUAM0 Cytat:
a, no i jeszcze nie napisałam, zęby idą pełna parą i to nie tylko ta lewa jedynka tylko na górze też
|
|
#3104 |
|
Zadomowienie
|
tak tak masz rację
a jesczcze cos- Mały wazył tydz temu 7500 a teraz juz 7700
|
|
#3105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- unholly udaje Ci się odciągać mleczko?
|
|
#3106 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Też mi się wydaje, że lepiej kupić ten wolniejszy na próbę. Jeszcze nie sciągałam tak, zeby ściągać na wyjście, ale skręciłam jeszcze raz cały sprzęt (odwrotnie był założony ten mały zaworek) i udaje się. Leci mleczko, a to najważniejsze. Jeszcze nie wiem ile ml się uda, ale pewnie w niedalekiej przyszłości spróbuję.
|
|
#3107 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem ktory bedzie lepszy dla Antosia, to zalezy pewnie kaszki np podaje aventem trojprzeplywowym na poziomie 3 i nie krztusi sie kubek niekapek mamy z aventu ale za duze byly dziurki i sie krztusila wiec narazie sobie darowalam i pije z butelki Cytat:
![]() spiewam to czasem Zuzi ![]() nam dzis powiedziala ze po tej szczepionce co Zuzia dzis miala moze nozka spuchnac i zeby te oklady dzis robic o to samo mialam zapytac jak idzie produkcja? ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ups
|
|
#3109 |
|
Ola-Unhola
|
Czyli kupić tą butlę trenigową + smoczek 3+ (chyba taniej wyjdzie niż sama butla + uchwyty + smoczek 3+)
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- No i moje dziecko wstało ![]() A muszę się pochwalić, ze Antosiowi udaje się na krótko wyprostować ręce jak leży na brzuszku i podnieść się na nich
|
#3110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast do kaszek uzywamy butelki Avent ze smoczkiem trojprzepływowym. Wydaje mi sie, ze powinnas na poczatek kupic wolniejszy smoczek bo Antos moze miec trudnosci z piciem. Na tych kubkach treningowych sie nie znam to nie pomoge. Z kolei kubek niekapek 6+ mamy tez z Lovi
|
|
|
#3112 |
|
Wtajemniczenie
|
Cassandro, kilogramy widzę lecą
a u mnie mogiła
|
#3113 |
|
Ola-Unhola
|
No własnie o Lovi też myślałam, i o TT, bo mają ten smoczek imitujący również.
Matko, zwariowac można....
|
#3114 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3115 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Okłady z roztworu sody pomagają. piękna waga Cytat:
cudownie. Pierwszy wizażowy pełzak ![]() ----------------------------------------------------------------------- Ja już się żegnam z Paniami, zaraz wizytacja ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- U nas butelki TT się nie się nie sprawdziły. Mały stwierdził, że mają za twardy smoczek. Wtedy karmiłam piersią. Natomiast sprawdziły się butelki NUKa. Uważam, że są super, ale wiadomo zależy to od preferencji dzidziola.
|
|
|
#3116 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nooo ... zanim nadrobiłam to mały się obudził /pół godziny spania ![]() Cytat:
Cytat:
niezła waga! ... a moze zmierz go sama ![]() czasem coś tam zastękał, ale oólnie chodziło mi o to, zeby był przykryty, bo ma katar i jak sie odkopał to znów kichał ... no i jakos sen spędzało mi z powiek to jego spanie na brzuchu Cytat:
... ale pamietam, pamiętam! ![]() no to gratuluję kolejnych ząbków ![]() Cytat:
![]() my to dopiero ćwiczymy, bo Bartek ma strasznie słabe mięsnie pleców ![]() miałam robić ryż z jabłkami, ale Bartosz znów zrobił suprise i sie obudził ... ehhh ... kolejne 40 minu spania ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- a cóż to za wizytacja??? przeoczyłam coś?
|
|||||
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3118 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() napisz co możesz jedną ręką dlaczego chcesz opóźnic ? nie żartuj, bo ja sie cieszę z tych ząbków, że zaraz wylezą pełne m-ce ![]() to jak młody jest z 4 to nie będzie mi sie liczył ten miesiąc ? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() rivanol jest w żelu ? ![]() nie spotkałam się z takim, w tabletce - tak, w płynie - tak, ale w żelu ? ![]() może o altacet Ci chodzi ? ładna waga ![]() Cytat:
![]() wstawisz fotkę
|
|
|
#3119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też chce wiedzieć ![]() no jest, polecali nam go w szkole rodzenia i stosowałam jak mnie ten lekarz rzeźnik zeszył:http://www.nokaut.pl/dezynfekcja/riv...g-1g-30-g.html
|
|
#3120 |
|
Ola-Unhola
|
Dzieki Dziewczyny za pomoc cos bede musiała wybrac
![]() Gorgulek, przysługuje Ci tez za czerwiec Odliczenie przysługuje za każdy miesiąc, w którym status prawny dziecka spełnia podstawowe wymogi - małoletniość, pozostawanie pod opieką itp. Nawet gdy trwa to jeden dzień (dziecko urodziło się 31-ego albo 2-ego osiągnęło pełnoletność, to ulga przysługuje w pełnej kwocie miesięcznej
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

... 

? kwekał? czy tylko tak z nudów
i oczywiscie budziły mała, ważenie tez musiały byc wtedy gdy one chciały i nawet jak Zuza spała kazały budzic, nic ich to nie interesowało
bo to On siedzi z Małym jak mnie nie ma

a jak on zobaczył to jest na prawdę widoczna