|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)
Cytat:
dlatego cieszę się że mi Bastka przyprowadzają, i powiem Ci że on też nie chce wracać, a rano jak wstanie zanim ja wyjdę to woła moja mamę nie mnie , jest z 11 września 2007.Talibek mały![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
nie pale odkąd się dowiedziałam że w ciązy jestem czyli od 1 grudnia![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#3242 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny powiedzcie jak to jest z usg genetycznym. Ostatnio byłam u lekarki i powiedziała mi, ze warto sobie zrobić i kosztuje ok. 200 zł. Dzwoniłam dzisiaj żeby się zapisać, ale powiedziano mi, ze to usg robią tylko w ramach NFZ, prywatnie nie. Obawiam się, że moja Pani doktor nie da mi skierowania, bo nie mam w rodzinie żadnych przypadków chorób genetycznych i wiekowo też się nie łapię. Nie wiem w jaki sposób mam ją przekonać żeby mnie skierowała, bo koszty tego badania pewnie spadną na nią, a wiecie jak to lekarze oszczędzają na pacjentach. Jak to było w waszym przypadku jeżeli któraś z tego korzystała.
|
|
|
|
#3243 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- dzis wreszcie przyszly buciki ktore kupilam na allegro i iecie co? sa rozkoszne ![]() : w ogóle nie widac ze uzywane!!![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- myslalam ze tylko ja juz to robie ![]() ale widze ze to glaskanie brzuszka to jakies automatyczne![]() ![]() ja zazwyczaj to robie przed snem albo jak siedze i ogladam tv ![]() astlk witaj i gratuluje ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
jestem juz. z dzidziolem wszystko ok spal sobie wiec sie nie ruszal za bardzo. ale niestety nie wiemy dalej czy to dziewczynka
zrobila mi usg ale tylko na tym swoim starym aparacie. sprawdzila tetno. widzialam caluchny kregoslup i potem sie bobas odwrocil przodem wiec widzialam cala buzke nastepna wizyta dopiero 18.02 jak ja wytrzymam??? troche zawiedziona jestem ta wizyta. no ale nic to wazne ze wszystko dobrze. dostalam skierowanie na morfologie i mocz aaa z waga stoje waze 60 kg dalej |
|
|
|
#3245 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
wczoraj poczulam pierwsze ruchy maluszka tak jakby mnie cos muskalo od srodka rano jak sie obudzilam to poczulam znowu, nie wiem czy to lokcie czy nozki ale ktos sie zaczyna rozpychac
|
|
|
|
#3246 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu dobrze,że z dzidzią wszystko ok,a co do płci to musimy się uzbroić w cierpliwość.
A ja właśnie zalicytowałam na allegro bodziaki,bo się zakochałam jak je zobaczyłam ![]() O takie: http://www.allegro.pl/item875525602_...2.html#gallery |
|
|
|
#3247 |
|
Wtajemniczenie
|
ania22 to dobrze ze z dzidziusiem wszystko ok
nie smutaj sie ze nie zobaczylas plci dziecka, my tutaj wszystkie na to czekamy i musimy byc cierpliwe Ja sie probuje od tygodnia przyzwyczaic ze mam juz 28 lat, ciekawe czy nasze dzieci tez beda tak szybko rosly... Dzisiaj na obiad zrobie nalesniki, specjalnie kupilam nutelle bo wole takie niz z dzemem. Jutro wizyta u lekarza, maz zalatwil sobie zwolnienie z pracy, bedzie pierwszy raz ogladal malego na monitorku ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Basia84 gratulacje ![]() farminka fajne body
|
#3248 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny czy wy tez tak strasznie się boicie każdego dnia? Mnie ogarnia taki strach jak tylko sie budze, by wszystko bylo dobrze i jak klade sie spac to ciesze sie ze dotrwalismy we dwojke konca kolejnego dnia :/ U nas dopiero 7 tydzien 6 dzien :/ i wiem ze do 12 tygodnia łatwo jest poronić i stąd moje strachy.. Ja wiem ze stres nie jest dobry dla fasolki, ale jak tu sobie z tym strachem poradzić
Mialyscie cos takiego?---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Basia84, gratuluje to musi być fajne uczucie jak maluszek już daje o sobie znać
|
|
|
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
hey mamuski
![]() aniaa22 ciesze sie, ze wszystko ok z dzidzia. A co do plci - chyba trzeba sobie powiedziec, ze przed 17 tyg, to raczej rzadziej niz czesciej spotykane, zeby dziecko sie ujawnilo. Takze trzeba uzbroic sie w cierpliwosc. Chociaz wiem, ze to trudne, bo sama bylam starsznie niecierpliwa im blizej wizyty bylo anoxa pewnie, ze glaszcze sie po brzuchu Jak leze i ogladam tv, jak chodze po centrum handlowym, jak czekam gdzies w kolejce, jak biore prysznic...to chyba taki naturalny odruch nas przyszlych mam ![]() basia84 gratulacje pierwszych ruchow! Dziwne troche uczucie, prawda?! bassienkaw witamy z powrotem i mam nadzieje, ze dasz rade czesciej zagladac! I pewnie, ze wszystkie Cie pamietamy! Ale sie ciesze, ze ten watek tak fajnie nam sie rozwija! Dla wszystkich Was tutaj wielki ![]() No i witam nowe uzytkowniczki
|
|
|
|
#3250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do ruchow to narazie sa takie pojedyncze ale przynajmniej wiem ze z dzieckiem wszystko dobrze teraz maz nie moze sie doczekac kiedy on poczuje hehetrzeba myslec ze bedzie wszystko dobrze a nie zamartwiac sie bo to tez moze zaszkodzic.
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09kbnpbgnps.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8u69ykppadb7.png Edytowane przez Basia84 Czas edycji: 2010-01-14 o 17:42 |
|
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za pocieszenie
ja sie zakochalam w tej bluzie i zrobie wszystko zeby ja zdobyc http://www.gap.com/browse/product.do...scid=706322012 a te bluzeczki ech.... http://www.gap.com/browse/category.do?cid=6445 |
|
|
|
#3252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już się nie mogę doczekać a dopiero mam 14 tc i 2 dnianiaa22 super , że wszystko dobrze z dzidzią !! astlk ja tak miałam , bardzo się martwiłam, ale to przez plamienie które miałam od 6 tyg, do teraz przy sikaniu obsesyjnie patrzę (mimo, że od miesiąca jest czysto)czy nie ma krwi na papierze , ale ty nie masz podstaw do stresu.Wyluzuj trochę kasandra fajnego masz avka
|
|
|
|
|
#3254 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko ceny po przeliczeniu na złotówki to takie średnio przystępne wychodzą... No i ewidentnie widać,że ktoś tu się nastawia na dziewczynkę
|
|
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
hehe ania faktycznie jakieś babskie te fatałaszki ogląda
![]() kasandra podziel się tym pysznym naleśniczkiem
|
|
|
|
#3257 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tez wystąpiły u mnie plamienia.. i tak jak ty mam obsesje z papierem.. :/ |
|
|
|
|
#3258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3259 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
!!!! to najpiękniejsze uczucie w zyciu kobiety chyba, pamiętam że po urodzeniu przez parę mięsiecy wdawało mi się że dalej coś mi się rusza i tęskniłam za tym nie mogę sie znów tego doczekać może jeszcze miesiąc i ozuję będę w tedy tak jak ty tygodniowo
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
to czekam na kuriera
![]() Cytat:
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-01-14 o 18:24 |
|
|
|
|
#3261 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie martw sie slonko moja kumpela rodzi w lutym a do polowy grudnia dzidzia nie chciala pokazac co ma-tak sie chowala.widzialas juz buzke to super![]() ![]() ![]() i ubranka sa super ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3262 |
|
Przyczajenie
|
Papeteria, tak bylam.. i nie znalazl przyczyny jak narazie.. a lekow typu duphason sie tutaj (nie mieszkam w polsce) niestety nie stosuje.. i tak nigdy niewiadomo w moim przypadku :/ |
|
|
|
#3263 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja tez poprosze ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
![]() a po ubranka jak sie juz dowiemy czy to dziewczynka to chyba sami do londynu pojedziemy |
||||
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilam wlasnie od sasiadki, ktorej corka bedzie rowny rok starsza i kupilam za grosze od niej kolyske wogole nie ma sladow uzytkowania hihi a co sie okazalo to kolyska coneco ta sliczna co wczesniej pokazywalyscie
![]() W sobote bedzie moja tzn dzidzi http://allegro.pl/item878359205_cone...sc_zakupu.html
|
|
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypoczywaj ile się da przynajmniej do tego 12tc , bo to wbrew pozorom bardzo dużo daje ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- niezawsze fajna okazja ci się trafiła |
|
|
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie ci sie trafilo
|
|
|
|
|
#3267 |
|
Rozeznanie
|
Czy któraś z Was wie, czy usg genetyczne jest refundowane jeśli ma sie poniżej 35 lat i żadnych obciążeń genetycznych bo nigdzie nie mogę znaleźć?
|
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3269 |
|
Rozeznanie
|
Niezawsze, to zrobiłaś super interes
![]() Jak głęboka jest ta kołyska Coneco? Bo ja patrzę na zdjęcia na allegro to mam wrażenie, że bardzo płytka. Nie ma obawy, że dzidzia jakoś z niej wypadnie? Aniaa22 Super, że wszystko dobrze i dzidzia rośnie. Tego się trzymaj, a płeć na pewno niedługo poznasz ![]() Astlt mam to samo, też się stresuję. Czekam z utęsknieniem na koniec 12 tygodnia. Mimo to, staraj się myśleć pozytywnie, dziecko to czuje. Nie chcemy przecież, żeby urodziły się nam smutasy ))Basia84 Gratuluję! To musi być niesamowite uczucie. taki "namacalny" dowód, że nosisz w sobie inne życie.... Edytowane przez justynacz80 Czas edycji: 2010-01-14 o 19:54 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.

o fajkach nawet nie myśl 

zrobila mi usg ale tylko na tym swoim starym aparacie. sprawdzila tetno. widzialam caluchny kregoslup i potem sie bobas odwrocil przodem wiec widzialam cala buzke