Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-14, 16:29   #3241
eleonoremio
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Wiesz co, obiadki zawsze mozna dzien wczesniej troche przygotowac... ja np wczoraj akurat naszykowalam juz miesko na dzisiaj, a maz zrobi reszte... robie mu dzien dobroci, bo tak to zawsze wszystko sam szykuje, kochany.... i jeszcze czeka na Nas, az wrocimy i jemy razem
Co do odbierania dzieciaka... to ja nie narzekam, bo tescie mieszkaja w tym samym miescie, jakies 4km od nas... autem jezdze do pracy, wiec podjezdzam po mala i wracamy, tylko, ze ona ma teraz okres, ze wszedzie by zostala, nie chce wracac, ona chce spac czy to u babci, czy cioci, obojetnie gdzie... wiec jest ryk jak wychodzimy
Łucja usypia sama, wiec tuaj problemu nie ma a z jakiego miesiaca jest twoje dziecie?

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Uciekam do domku, do jutra dziewczyny
Tak tak podszykowuję wieczorem i jak wracam z pracy to kończę, a samochodu nie mamy niestety dlatego cieszę się że mi Bastka przyprowadzają, i powiem Ci że on też nie chce wracać, a rano jak wstanie zanim ja wyjdę to woła moja mamę nie mnie, jest z 11 września 2007.Talibek mały

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
o fajkach nawet nie myśl
matrix ale z ospą chyba nie ma powikłań w ciąży hmm? gorzej jakby to była różyczka tfu tfu...rozchmurz się
wykluczone nie pale odkąd się dowiedziałam że w ciązy jestem czyli od 1 grudnia

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez astlk Pokaż wiadomość
Witam kobietki Dopisuje sie do letniego wątku.. u mnie termin na 27.08.. wiec pewnie będę zamykać lipcowo-sierpniowy wąteczek :P Zabieram się teraz do nadrabiania zaległości..
Wiaj: roza:
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 16:34   #3242
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Dziewczyny powiedzcie jak to jest z usg genetycznym. Ostatnio byłam u lekarki i powiedziała mi, ze warto sobie zrobić i kosztuje ok. 200 zł. Dzwoniłam dzisiaj żeby się zapisać, ale powiedziano mi, ze to usg robią tylko w ramach NFZ, prywatnie nie. Obawiam się, że moja Pani doktor nie da mi skierowania, bo nie mam w rodzinie żadnych przypadków chorób genetycznych i wiekowo też się nie łapię. Nie wiem w jaki sposób mam ją przekonać żeby mnie skierowała, bo koszty tego badania pewnie spadną na nią, a wiecie jak to lekarze oszczędzają na pacjentach. Jak to było w waszym przypadku jeżeli któraś z tego korzystała.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 16:44   #3243
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Uważaj na siebie i maleństwo, jak pewnie wiesz grypa żołądkowa lub jelitowa lubi dopadać całą rodzinkę.Wiem bo u mnie mała przyniosła z przedszkola w zeszłym roku i rozłożyło mnie i męża też,co prawda szybko mija ale wymęczy co nie miara.Polecam na tą "dolną dolegliwość" Stoperan-pomaga momentalnie a na wymęczony żołądek jakieś bakterie osłonowe- trilac lub coś no i cola.
no wlasnie tego sie boje:/jemu wlasnie dzis stoperan dalam ale dopiero jak skonczyly sie wymioty.a my mozemy brac stoperan czy lepiej z lekarzem uzgodnic??

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

dzis wreszcie przyszly buciki ktore kupilam na allegro i iecie co? sa rozkoszne: w ogóle nie widac ze uzywane!!

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

myslalam ze tylko ja juz to robie ale widze ze to glaskanie brzuszka to jakies automatyczne
ja zazwyczaj to robie przed snem albo jak siedze i ogladam tv

astlk witaj i gratuluje

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 17:03   #3244
aniaa22
Zakorzenienie

jestem juz. z dzidziolem wszystko ok spal sobie wiec sie nie ruszal za bardzo. ale niestety nie wiemy dalej czy to dziewczynka zrobila mi usg ale tylko na tym swoim starym aparacie. sprawdzila tetno. widzialam caluchny kregoslup i potem sie bobas odwrocil przodem wiec widzialam cala buzke nastepna wizyta dopiero 18.02 jak ja wytrzymam??? troche zawiedziona jestem ta wizyta. no ale nic to wazne ze wszystko dobrze. dostalam skierowanie na morfologie i mocz
aaa z waga stoje waze 60 kg dalej
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 17:20   #3245
Basia84
Rozeznanie

czesc dziewczyny wczoraj poczulam pierwsze ruchy maluszka tak jakby mnie cos muskalo od srodka rano jak sie obudzilam to poczulam znowu, nie wiem czy to lokcie czy nozki ale ktos sie zaczyna rozpychac
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 17:22   #3246
farminka
Wtajemniczenie

Aniu dobrze,że z dzidzią wszystko ok,a co do płci to musimy się uzbroić w cierpliwość.
A ja właśnie zalicytowałam na allegro bodziaki,bo się zakochałam jak je zobaczyłam i nie mogłam się oprzeć
O takie: http://www.allegro.pl/item875525602_...2.html#gallery
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 17:28   #3247
kasandra82
Wtajemniczenie

ania22 to dobrze ze z dzidziusiem wszystko ok nie smutaj sie ze nie zobaczylas plci dziecka, my tutaj wszystkie na to czekamy i musimy byc cierpliwe
Ja sie probuje od tygodnia przyzwyczaic ze mam juz 28 lat, ciekawe czy nasze dzieci tez beda tak szybko rosly...
Dzisiaj na obiad zrobie nalesniki, specjalnie kupilam nutelle bo wole takie niz z dzemem.
Jutro wizyta u lekarza, maz zalatwil sobie zwolnienie z pracy, bedzie pierwszy raz ogladal malego na monitorku

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Basia84 gratulacje
farminka fajne body

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 17:36   #3248
astlk
Przyczajenie

Dziewczyny czy wy tez tak strasznie się boicie każdego dnia? Mnie ogarnia taki strach jak tylko sie budze, by wszystko bylo dobrze i jak klade sie spac to ciesze sie ze dotrwalismy we dwojke konca kolejnego dnia :/ U nas dopiero 7 tydzien 6 dzien :/ i wiem ze do 12 tygodnia łatwo jest poronić i stąd moje strachy.. Ja wiem ze stres nie jest dobry dla fasolki, ale jak tu sobie z tym strachem poradzić Mialyscie cos takiego?

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Basia84, gratuluje to musi być fajne uczucie jak maluszek już daje o sobie znać
astlk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 17:39   #3249
Alguien
Zadomowienie

hey mamuski
aniaa22 ciesze sie, ze wszystko ok z dzidzia. A co do plci - chyba trzeba sobie powiedziec, ze przed 17 tyg, to raczej rzadziej niz czesciej spotykane, zeby dziecko sie ujawnilo. Takze trzeba uzbroic sie w cierpliwosc. Chociaz wiem, ze to trudne, bo sama bylam starsznie niecierpliwa im blizej wizyty bylo

anoxa
pewnie, ze glaszcze sie po brzuchu Jak leze i ogladam tv, jak chodze po centrum handlowym, jak czekam gdzies w kolejce, jak biore prysznic...to chyba taki naturalny odruch nas przyszlych mam

basia84 gratulacje pierwszych ruchow! Dziwne troche uczucie, prawda?!

bassienkaw witamy z powrotem i mam nadzieje, ze dasz rade czesciej zagladac! I pewnie, ze wszystkie Cie pamietamy!

Ale sie ciesze, ze ten watek tak fajnie nam sie rozwija! Dla wszystkich Was tutaj wielki

No i witam nowe uzytkowniczki
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 17:40   #3250
Basia84
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny czy wy tez tak strasznie się boicie każdego dnia? Mnie ogarnia taki strach jak tylko sie budze, by wszystko bylo dobrze i jak klade sie spac to ciesze sie ze dotrwalismy we dwojke konca kolejnego dnia :/ U nas dopiero 7 tydzien 6 dzien :/ i wiem ze do 12 tygodnia łatwo jest poronić i stąd moje strachy.. Ja wiem ze stres nie jest dobry dla fasolki, ale jak tu sobie z tym strachem poradzić Mialyscie cos takiego?

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Basia84, gratuluje to musi być fajne uczucie jak maluszek już daje o sobie znać
nie martw sie kazda z nas sie bala i powiem ci szczerze ze u mnie zaczal sie juz 16 tydzien ale dalej sie boje, pewnie dlatego ze wczesniej poronilam, podejrzewam ze bede sie bala do samego konca.
co do ruchow to narazie sa takie pojedyncze ale przynajmniej wiem ze z dzieckiem wszystko dobrze teraz maz nie moze sie doczekac kiedy on poczuje hehe
trzeba myslec ze bedzie wszystko dobrze a nie zamartwiac sie bo to tez moze zaszkodzic.

Edytowane przez Basia84
Czas edycji: 2010-01-14 o 17:42
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 17:42   #3251
aniaa22
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny za pocieszenie ja sie zakochalam w tej bluzie i zrobie wszystko zeby ja zdobyc
http://www.gap.com/browse/product.do...scid=706322012
a te bluzeczki ech....
http://www.gap.com/browse/category.do?cid=6445
Stary 2010-01-14, 17:53   #3252
kasandra82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny za pocieszenie ja sie zakochalam w tej bluzie i zrobie wszystko zeby ja zdobyc
a te bluzeczki ech....
Czyzbys juz byla pewna co do plci dziecka?

Stary 2010-01-14, 17:58   #3253
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny wczoraj poczulam pierwsze ruchy maluszka tak jakby mnie cos muskalo od srodka rano jak sie obudzilam to poczulam znowu, nie wiem czy to lokcie czy nozki ale ktos sie zaczyna rozpychac
SUPER ja już się nie mogę doczekać a dopiero mam 14 tc i 2 dni

aniaa22 super , że wszystko dobrze z dzidzią !!

astlk ja tak miałam , bardzo się martwiłam, ale to przez plamienie które miałam od 6 tyg, do teraz przy sikaniu obsesyjnie patrzę (mimo, że od miesiąca jest czysto)czy nie ma krwi na papierze , ale ty nie masz podstaw do stresu.Wyluzuj trochę

kasandra fajnego masz avka
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 18:00   #3254
astlk
Przyczajenie

Cytat:
nie martw sie kazda z nas sie bala i powiem ci szczerze ze u mnie zaczal sie juz 16 tydzien ale dalej sie boje, (...)
trzeba myslec ze bedzie wszystko dobrze a nie zamartwiac sie bo to tez moze zaszkodzic.
Dzieki za dobre słowa
Stary 2010-01-14, 18:01   #3255
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
a te bluzeczki ech....
Fajne,szczególnie te bluzeczki Tylko ceny po przeliczeniu na złotówki to takie średnio przystępne wychodzą... No i ewidentnie widać,że ktoś tu się nastawia na dziewczynkę
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 18:05   #3256
papeteria
Zakorzenienie

hehe ania faktycznie jakieś babskie te fatałaszki ogląda
kasandra podziel się tym pysznym naleśniczkiem
Stary 2010-01-14, 18:05   #3257
astlk
Przyczajenie

Cytat:
astlk ja tak miałam , bardzo się martwiłam, ale to przez plamienie które miałam od 6 tyg, do teraz przy sikaniu obsesyjnie patrzę (mimo, że od miesiąca jest czysto)czy nie ma krwi na papierze , ale ty nie masz podstaw do stresu.Wyluzuj trochę
#

Tez wystąpiły u mnie plamienia.. i tak jak ty mam obsesje z papierem.. :/
Stary 2010-01-14, 18:11   #3258
kasandra82
Wtajemniczenie

Cytat:
Paczka w drodze

Stary 2010-01-14, 18:17   #3259
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
super!!!! to najpiękniejsze uczucie w zyciu kobiety chyba, pamiętam że po urodzeniu przez parę mięsiecy wdawało mi się że dalej coś mi się rusza i tęskniłam za tym nie mogę sie znów tego doczekać może jeszcze miesiąc i ozuję będę w tedy tak jak ty tygodniowo
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 18:21   #3260
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
Paczka w drodze
to czekam na kuriera

Cytat:
#

Tez wystąpiły u mnie plamienia.. i tak jak ty mam obsesje z papierem.. :/
ale byłaś z tymi plamieniami u lekarza

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-01-14 o 18:24
Stary 2010-01-14, 18:25   #3261
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

Cytat:
jestem juz. z dzidziolem wszystko ok spal sobie wiec sie nie ruszal za bardzo. ale niestety nie wiemy dalej czy to dziewczynka zrobila mi usg ale tylko na tym swoim starym aparacie. sprawdzila tetno. widzialam caluchny kregoslup i potem sie bobas odwrocil przodem wiec widzialam cala buzke nastepna wizyta dopiero 18.02 jak ja wytrzymam??? troche zawiedziona jestem ta wizyta. no ale nic to wazne ze wszystko dobrze. dostalam skierowanie na morfologie i mocz
aaa z waga stoje waze 60 kg dalej
to super ze z dzidzia wszytsko oki nie martw sie slonko moja kumpela rodzi w lutym a do polowy grudnia dzidzia nie chciala pokazac co ma-tak sie chowala.widzialas juz buzke to super

i ubranka sa super

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 18:28   #3262
astlk
Przyczajenie

Papeteria
, tak bylam.. i nie znalazl przyczyny jak narazie.. a lekow typu duphason sie tutaj (nie mieszkam w polsce) niestety nie stosuje.. i tak nigdy niewiadomo w moim przypadku :/
Stary 2010-01-14, 18:32   #3263
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Czyzbys juz byla pewna co do plci dziecka?
Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Fajne,szczególnie te bluzeczki Tylko ceny po przeliczeniu na złotówki to takie średnio przystępne wychodzą... No i ewidentnie widać,że ktoś tu się nastawia na dziewczynkę
Cytat:
e tam czepiacie sie

Cytat:
Paczka w drodze
ja tez poprosze

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
super!!!! to najpiękniejsze uczucie w zyciu kobiety chyba, pamiętam że po urodzeniu przez parę mięsiecy wdawało mi się że dalej coś mi się rusza i tęskniłam za tym nie mogę sie znów tego doczekać może jeszcze miesiąc i ozuję będę w tedy tak jak ty tygodniowo
gratulacje

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość
to super ze z dzidzia wszytsko oki nie martw sie slonko moja kumpela rodzi w lutym a do polowy grudnia dzidzia nie chciala pokazac co ma-tak sie chowala.widzialas juz buzke to super

i ubranka sa super
no mam nadzieje ze nasza za miesiac pokaze

a po ubranka jak sie juz dowiemy czy to dziewczynka to chyba sami do londynu pojedziemy
Stary 2010-01-14, 18:43   #3264
niezawsze
Zakorzenienie

Wrocilam wlasnie od sasiadki, ktorej corka bedzie rowny rok starsza i kupilam za grosze od niej kolyske wogole nie ma sladow uzytkowania hihi a co sie okazalo to kolyska coneco ta sliczna co wczesniej pokazywalyscie
W sobote bedzie moja tzn dzidzi http://allegro.pl/item878359205_cone...sc_zakupu.html

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 19:03   #3265
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:

Papeteria
, tak bylam.. i nie znalazl przyczyny jak narazie.. a lekow typu duphason sie tutaj (nie mieszkam w polsce) niestety nie stosuje.. i tak nigdy niewiadomo w moim przypadku :/
musisz zatem być dobrej myśli
Wypoczywaj ile się da przynajmniej do tego 12tc , bo to wbrew pozorom bardzo dużo daje

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

niezawsze fajna okazja ci się trafiła
Stary 2010-01-14, 19:08   #3266
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Wrocilam wlasnie od sasiadki, ktorej corka bedzie rowny rok starsza i kupilam za grosze od niej kolyske wogole nie ma sladow uzytkowania hihi a co sie okazalo to kolyska coneco ta sliczna co wczesniej pokazywalyscie
W sobote bedzie moja tzn dzidzi http://allegro.pl/item878359205_cone...sc_zakupu.html
ale super fajnie ci sie trafilo
Stary 2010-01-14, 19:12   #3267
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Czy któraś z Was wie, czy usg genetyczne jest refundowane jeśli ma sie poniżej 35 lat i żadnych obciążeń genetycznych bo nigdzie nie mogę znaleźć?
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 19:19   #3268
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was wie, czy usg genetyczne jest refundowane jeśli ma sie poniżej 35 lat i żadnych obciążeń genetycznych bo nigdzie nie mogę znaleźć?
nie mam pojęcia ja robiłam prywatne z badaniem 170 zł
Stary 2010-01-14, 19:48   #3269
justynacz80
Rozeznanie

Niezawsze, to zrobiłaś super interes
Jak głęboka jest ta kołyska Coneco? Bo ja patrzę na zdjęcia na allegro to mam wrażenie, że bardzo płytka. Nie ma obawy, że dzidzia jakoś z niej wypadnie?

Aniaa22 Super, że wszystko dobrze i dzidzia rośnie. Tego się trzymaj, a płeć na pewno niedługo poznasz
Astlt mam to samo, też się stresuję. Czekam z utęsknieniem na koniec 12 tygodnia. Mimo to, staraj się myśleć pozytywnie, dziecko to czuje. Nie chcemy przecież, żeby urodziły się nam smutasy ))
Basia84 Gratuluję! To musi być niesamowite uczucie. taki "namacalny" dowód, że nosisz w sobie inne życie....

Edytowane przez justynacz80
Czas edycji: 2010-01-14 o 19:54
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 20:32   #3270
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

niezawsze piekna ta kołyska. POwiedz mi czy oprócz niej będziesz mieć też łóżeczko?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości