|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Gratuluje wszystkim ktore widzialy juz swoje fasolki oraz tym ktore slyszaly bijace serduszka i trzymam kciuki za reszte
Jesli chodzi o witaminy to ja biore Feminatal 800 pniewaz lekarz mi je zalecil oraz magnez. Jesli chodzi o salatki to moge polecic: SALATKE Z TUNCZYKA bierzemy tunczyka z puszki, kukurydze, czerwona fasolke, ogorka kiszonego, ryz, sol, pieprz, majonez i wszystko mieszamy. SALATKA Z MAKARONEM szynke i ser kroimy w kostke, dodajemy kukurydze, ugotowany makaron swiderki lub rurki(mozna kupic kolorowy), pieczarki pokrojone w kostke i podsmazone(lub takie z puszki), majonez, ziola prowansalskie, sol i pieprz. |
|
|
|
#602 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Pomidora - jeszcze nie ma lutowej
Poki co czytam styczniowa i stos numerow z 2008 roku ![]() aaannnnnnaaa - Bardzo dziekuje za trzymanie kciukow, miejmy nadzieje ,ze bedzie ok ![]() gabisun - slicznosci ![]() Ja mam jeszcze przepis na naprawde pyszna salatke z ryzem, pozniej napisze, jak znajde gdzies ten przepis. Jedna z najlepszych salatek jakie kiedykolwiek jadlam
|
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny to nie chodzi tyle o wadę wzroku co ciśnienie wewnątrz gałki ocznej oraz stan rogowki .Nie każda ciężarna mająca wadę musi mieć cesarkę
Na badanie okulistyczne jest jeszcze czas bo do porodu wiele sie może zmienić.Zalecane jest o ile pamietam w 7 mcu chybaA tak w ogóle to dzien dobry Gabisun Ale fajna fotka maleństwa
|
|
|
|
#604 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiasiar - A dzien dobry, dzien dobry
|
|
|
|
#605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze było to, że nie zobaczyłam dziecka, bo obudziłam się, jak mi je mieli podawać. Taka byłam rozżalona, że nawet płci nie poznałam, że opowiedziałam mamie ten sen I następnego dnia śniło jej się, że urodziłam córkę Cytat:
Okulista podejmuje decyzję i ocenia w jakim stanie jest oko, głównie o problemy z siatkówką chodzi (żeby się nie odkleiła, krwiaki nie powstały podczas wysiłku porodowego), a wada wzroku nie jest równa cesarce Tak więc spokojnie. No chyba że komuś akurat na cesarce zależy A ja to inna para kaloszy, bo mam łazić regularnie na badanie ciśnienia, bo w ciąży musiałam odstawić leki i badają jak to wpływa na moje oka ![]() Wszyscy mnie dziś w pracy wkurzają, mam już tego dość
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2010-01-14 o 16:05 |
||
|
|
|
#606 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wierzycie w jakies sposoby na plec dziecka juz w ciazy? Z TZ marzymy o synku, ale jak sie urodzi dziewczynka - nie mamy nic przeciwko
|
|
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
shine to w momencie zapłodnienia płeć juz jest ustalana. W zależności czy plemnik przyniósł dwa chromosomy XX czy jeden X i jeden Y . W pierwszsym przypadku będzie dziewczynka, w drugim chłopiec ![]() Także juz nic nie da się zmienić
|
|
|
|
|
#608 | |
|
Zadomowienie
|
Gaduły, ja nie zadążam czytać a co dopiero odpisywać!
Witam na forum, Kingę, Bernadettę, Basię, Ewę mam nadzieje, że nikogo nie pominełam ![]() 1985ewa, na pewno pyszna, ale strasznie duzo składników! To dobry przepis dla mam siedzacych w domu, choc te pewnie na jedzenie patrzyc nie mogą Jak bede miec chwilę czasu, niz w normlany dzien po pracy to na pewno wyprobuje, bo bardzo lubię gotowac ![]() aaannnnnaaa , ale niby dlaczego? Bez sensu... ja też nie wyborażam sobie nagle musiec odstawic komputer. W sumie bardzo lubie ksiazki, i byc moze jakos bym ten okres przetrzymala, ale nie bylo by mi lekko. Poza tym mam glupia maniere korzystania z kompa w lozku, lezac na brzuchu... ![]() "Prezesowo" Pomidoro lista nam rosnie w zastraszajacym tempie, jak dojdzie jeszcze klan październikowy, to ja wymiekne... moja kotka na razie jest bardzo spokojna, moze jeszcze nie skonczyla dojrzewania... W z zeszylm roku kastrowalismy kocura. Niesamowite przezycie! Bałam sie jak glupia, że nie obudzi sie z narkozy. Wet, wstrzyknal mu chyba jakas konska dawkę. Ale przyznaje ze to bylo dobre posuniecie, kot przestal urzadzac wielgodzinne serenady do okna, no i zalatwia sie tylko do kuwety, a wczesniej to jak mu pasowalo... ;/Mpik82, my jestesmy ostatnimi wsrod znajomych, kotrzy nie maja wlasnej pociechy. Czasem czuje sie jak jakis alien. Na pocieszenie mowilam sobie, ze jestem najmlodsza dziewczyna w naszym towarzystwie, a teraz zostalo mi prawdopodbnie 8 m-cy do stania sie rodzicem Poza tym nie przejmuj sie ksiegową, wiekosc z nich jest delikatnie mowiac nienormlana. Ja sama mam w pracy, taka, ze nerwicy mozna sie przy niej nabawic, trzesie cala firmą (80 % firmy to faceci), nawet szefowowi czasem tak odpyskuje ze w piety idzie... wiec jesli mialabym pojsc na L4 to tylko przez nia.Lenka, uroczy okruszek ![]() Agnyska81 ja nie licze, ze moj szef dobrze przyjmie wiadomosc, ze jestem w ciazy. Wiec zupelnie nie dziwie sie reakcji Twojej przelozonej. Ale masz do tego absolutnie prawo, wiec ona moze sobie moze tylko pogadac. ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Kasiasiar, ma racje. O plci decduje pleminik w momecie wejscia do komorki. Co najwyzej moze zajsc sytuacja, ze dziecko urodzi obojniakiem (Bedzie posiadalo narzady meskie i żenskie), blad w podziale komórek i to rzeczywiscie dzieje sie juz po zaplodnieniu. Ale tego Ci absolutnie nie życzę.
Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-01-14 o 14:41 |
|
|
|
|
#609 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ja o tym wiem
Chodzilo mi o to, ze zazwyczaj na cos liczymy, staramy sie... i czy w to wierzycie.Aaa i zapomnialam dodac, ze wiara czyni cuda liczymy na cos, liczymy i... moze zyczenie sie spelni (my juz przed zaplodnieniem liczylismy na chlopca)
Edytowane przez xxSHINeexx Czas edycji: 2010-01-14 o 15:04 |
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie i ja
mam nadzieje,że zasiądę tu na dłużej wczoraj 13-stego zobaczyłam 2 krechy,jedna słabsza,ale to robiłam wieczorkiem,jutro chce testa powtórzyć z rana... oby tym razem wszystko było dobrze,bo niestety pierwszą ciążę poroniłam ponad 2 lata temu i od tamtej pory staranka były i nic... po 2 latach doczekałam się 2 krech oby było wszystko dobrze pozdrawiam
|
#611 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja podchodze raczej bardzo logicznie do wszytskiego co mnie otacza. Jestem agnostyczka i realistka wobec tego nie wierze w cuda boskie, horoskopy, wrozby, wrózki, jasnowidztwo, modlitwe i innego rodzaju zabobonstwo ![]() Czy wiara czyni cuda? Powiedzialabym ze w tym przypadku znaczenie ma tylko i wylacznie biologia. Jako ze jestes mlodziutka (najmlodsza w gronie), i zgaduje ze Twoj parnter jest sporo mlodszy od naszych TZtow wiec jego jakosc nasienia jest inna. Efektywniejsza Poza tym jestescie w wieku, ze do seksu podchodzicie bardziej sponatnicznie(=czesciej), a nie, bo dzis jest owulacja wiec "trzeba" Sumując... masz/macie sporą szanse, na chlopca
Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-01-14 o 16:07 |
|
|
|
|
#614 | |
|
Rozeznanie
|
xxSHINeexx
Cytat:
![]() ja starałam się na dziewczynkę i kochaliśmy się w dni płodne własnie na dziewczynke, co ma byc to będzie- kocham Moją dzidzię czy jest chłopcem czy dziewczynką ![]() polecam CI stronkę http://piekielko.info/kalendarzyk/?a...sMP=28&josML=5 wpisz datę ostatniej miesiączki i sprawdz dzień w którym się kochaliscie i zobacz jakie jest prawdopodobieństwo na chłopca a jakie na dziewczynke![]() Dra -gratulacje!!! Mam nadzieję, że powiększysz nasze grono Ciężarówek heheh ![]()
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-01-14 o 16:19 |
|
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Wybacz, ale to zabrzmiało, jakbyście sami tego dokonali
Cytat:
![]() Oby
|
|
#616 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ta księgowa to jakaś idiotka... Ja bym ją miała w nosie ![]() Cytat:
![]() A propos płci.. jak zobaczyłam to bijące serduszko na usg to moja pierwsza myśl była taka, że to serduszko mojego synka... Nie wiem dlaczego, marzy mi się dziewczynka. Zobaczymy, czy mnie to przeczucie nie myliło. ![]() dra, cześć, tym razem będzie lepiej
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2010-01-14 o 16:30 |
|||
|
|
|
#617 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka na kolejnym zdjęciu na pewno już będzie więcej, ja mam 28 stycznia, oby sąsiada już nie było
Taka mała kropeczka na czarno-białym zdjęciu a tyle radości potrafi przynieść Ja też chcę dziewczynkę, ale też podświadomie jakoś mówie o nim jak o chłopcu
|
|
|
|
#619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#620 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ewa, narobiłaś mi smaka tymi przepisami! A już tą ostatnią sałatką najbardziej - muszę wypróbować
![]() Cytat:
Spokojnie, bez nerwów, ty musisz być spokojna dla maleństwa My mamy tak samo Cytat:
Cytat:
Ty już miałaś tę witaminę dawno brać a nie się męczyć Byliśmy na spacerze, teraz poobiednia drzemka. Dziewczyny, jak tam u was z seksem teraz? Bo normalnie mi się chce, ale mam stracha, ze coś maleństwu się stanie |
|||
|
|
|
#621 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja jestem zdziwiona nie wiem czy to brak ruchu ale brzuszek miałam zawsze plaski a tu nagle lekko wzdęty, w pierwszej ciąży dopiero ok 4-5 miesiąca cokolwiek było widać a skoro mam 9 tydzien a tu taki to się boję co będzie do porodu
|
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidorko dziękuję, nadal ciesze sie jak glupi do sera
Wiadomo czasem przychodzi jakas głupia myśl do głowy ale skutecznie odpędzam ![]() co do heja banana to na razie sie wstrzymujemy
|
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się z seksem nie wstrzymywałam, tym bardziej że mam ochotę większą. Tylko ostatnio posucha od paru dni, bo się poprztykaliśmy
![]() Justynak, może to jednak tylko wzdęcie? Ja mam takie, że wyglądam na piąty miesiąc ![]() Ponarzekałabym, ale co mam smędzić
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2010-01-14 o 18:01 |
|
|
|
#624 |
|
BAN stały
|
Cześć Dziewczynki
![]() ja dziś biegam, zakupowo cały dzień. Mieliśmy iść na Avatara, ale... najzwyczajniej mi się nie chce z domu ruszyć ;D Gabi śliczne Maleństwo!! ![]() Dra Witaj ![]() Dziękuję kochane za przepisy, od rana biegnę po zakupy i w sobotę pichcę ![]() Dzisiaj zaszalałam, byłam na giełdzie wielkopolskiej i kupiłam sobie 3 tuniczki ciążowe Na allegro zamówiłam zestaw: rybaczki, jeansy, spódniczka i pas ciążowy- za 119zł, koszty wysyłki pokrywa sprzedający Jakbyście chciały namiar, dajcie znać. Na tym koniec ciążowych ciuszków- póki co ![]() Ja mam -2 i -2,5 wadę wzroku, nie widzę na dal. Ciekawe, czy to jakieś znaczenie będzie miało? Chciałabym rodzić w wodzie, niby w Poznaniu ogłasza się jeden szpital, że jest taki "bajer". Okazuje się, że owszem jest wanna, ale służy tylko do łagodzenia bólu, jakkolwiek ten tekst mnie przeraził... Dziewczyny jeśli chodzi o komputer, kobieta w ciąży nie może pracować przy nim więcej niż 4h dziennie, mówią o tym nawet przepisy BHP. Chodzi o dobro Wasze i Maluszka!!! Niby jakieś tam promieniowanie, mimo filtrów i tak może być szkodliwe, więc po co ryzykować? Ja też pracuję 8h dziennie przy kompie, ale jest u nas zwyczaj, że jeśli ktoś chce, to trza tak zorganizować pracę, żeby się w tym mieściła. U mnie to też trochę małowykonalne, ale wszystko się da zorganizować, także pomyślcie o Maluchach Pracoholiczki ;D Idę smażyć plyndze :P:P |
|
|
|
#625 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i co ? udalo sie Wam? Jesli tak to gratuluje Moge Ci tylko powiedziec, ze takie czeste wspolzycie wcale nie sprzyja poczeciu. Wrecz przeciwnie. Bo np. parom, ktore nie moga miec dzieci, zaleca sie wspolzycie co dwa dni (dzisiejszy mezczyna potrzebuje 4 dni na wyprodukowanie pelowartosciowego nasienia). A co dwa dni, bo lepiej jak pleminiki zaczekaja w sordku na komórke niz jak zostana wstrzelone w owulacji, bo wtedy na pewno nie zdażą... "troche" czytalam w tym temacie, wiec sie orientuje. U mlodszych ludzi, kobiet i mezczyzn to działa sprawniej niz u nas rocznik 82' i starszych...Nasi rowiesnicy nie zaliczaja raczej wpadek... czyż nie? |
|
|
|
|
#627 |
|
Zadomowienie
|
a z tym seksem to ja mam ciągle ochotę, ale mój małż się boi uszkodzić dziekco i na razie jest posucha
![]() chyba już mam lepsze nastawienie do poniedziałku. Tym bardziej, że jeszcze tylko weekend... Gratuluję wszystkim nowym dziewczynom! Niestety nie dam rady Was wszystkich zliczyć teraz za dużo nas się robi, jak jeszcze dojdą październikowe...
|
#628 |
|
BAN stały
|
Jezu Dziewczyny, jak ja Wam zazdroszczę
nic a nic mi się seksić nie chce!!!Bolą mnie piersi i tylko mi męża żal... |
|
|
|
#629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#630 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
), ale czekam do tego usg w środę. Potem jak wszystko będzie dobrze, to mogę sobie troszeczkę poszaleć ![]() Cytat:
U ciebie małż się boi, a u nas ja - nie myślałam, że będę się przytulanek w ciąży bała Jak przyjdą październikowe, to one będą dopiero przechodzić to co my teraz, a my będziemy stare wyjadaczki |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

Jesli chodzi o witaminy to ja biore Feminatal 800 pniewaz lekarz mi je zalecil oraz magnez. Jesli chodzi o salatki to moge polecic: SALATKE Z TUNCZYKA bierzemy tunczyka z puszki, kukurydze, czerwona fasolke, ogorka kiszonego, ryz, sol, pieprz, majonez i wszystko mieszamy. SALATKA Z MAKARONEM szynke i ser kroimy w kostke, dodajemy kukurydze, ugotowany makaron swiderki lub rurki(mozna kupic kolorowy), pieczarki pokrojone w kostke i podsmazone(lub takie z puszki), majonez, ziola prowansalskie, sol i pieprz.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Taka mała kropeczka na czarno-białym zdjęciu a tyle radości potrafi przynieść