Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-14, 12:15   #601
1985ewa
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Gratuluje wszystkim ktore widzialy juz swoje fasolki oraz tym ktore slyszaly bijace serduszka i trzymam kciuki za reszte Jesli chodzi o witaminy to ja biore Feminatal 800 pniewaz lekarz mi je zalecil oraz magnez. Jesli chodzi o salatki to moge polecic: SALATKE Z TUNCZYKA bierzemy tunczyka z puszki, kukurydze, czerwona fasolke, ogorka kiszonego, ryz, sol, pieprz, majonez i wszystko mieszamy. SALATKA Z MAKARONEM szynke i ser kroimy w kostke, dodajemy kukurydze, ugotowany makaron swiderki lub rurki(mozna kupic kolorowy), pieczarki pokrojone w kostke i podsmazone(lub takie z puszki), majonez, ziola prowansalskie, sol i pieprz.
1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 12:59   #602
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Pomidora - jeszcze nie ma lutowej Poki co czytam styczniowa i stos numerow z 2008 roku
aaannnnnnaaa - Bardzo dziekuje za trzymanie kciukow, miejmy nadzieje ,ze bedzie ok
gabisun - slicznosci

Ja mam jeszcze przepis na naprawde pyszna salatke z ryzem, pozniej napisze, jak znajde gdzies ten przepis. Jedna z najlepszych salatek jakie kiedykolwiek jadlam
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 13:14   #603
kasiasiar
Zakorzenienie

dziewczyny to nie chodzi tyle o wadę wzroku co ciśnienie wewnątrz gałki ocznej oraz stan rogowki .Nie każda ciężarna mająca wadę musi mieć cesarkę Na badanie okulistyczne jest jeszcze czas bo do porodu wiele sie może zmienić.Zalecane jest o ile pamietam w 7 mcu chyba

A tak w ogóle to dzien dobry

Gabisun
Ale fajna fotka maleństwa
kasiasiar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 13:30   #604
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Kasiasiar - A dzien dobry, dzien dobry
Stary 2010-01-14, 14:09   #605
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
a mi się dzisiaj poród śnił leżałam na takim dziwnym łóżku i czekałam aż zacznie boleć dziwne mam te sny
Mi się śnił dawno temu, męczyłam się, ale w końcu urodziłam Najgorsze było to, że nie zobaczyłam dziecka, bo obudziłam się, jak mi je mieli podawać. Taka byłam rozżalona, że nawet płci nie poznałam, że opowiedziałam mamie ten sen I następnego dnia śniło jej się, że urodziłam córkę

Cytat:
Napisane przez kasiasiar Pokaż wiadomość
dziewczyny to nie chodzi tyle o wadę wzroku co ciśnienie wewnątrz gałki ocznej oraz stan rogowki .Nie każda ciężarna mająca wadę musi mieć cesarkę Na badanie okulistyczne jest jeszcze czas bo do porodu wiele sie może zmienić.Zalecane jest o ile pamietam w 7 mcu chyba
Dziewczyny, słusznie Was Kasia uspokaja, bo z mojego postu można było źle odczytać
Okulista podejmuje decyzję i ocenia w jakim stanie jest oko, głównie o problemy z siatkówką chodzi (żeby się nie odkleiła, krwiaki nie powstały podczas wysiłku porodowego), a wada wzroku nie jest równa cesarce Tak więc spokojnie. No chyba że komuś akurat na cesarce zależy
A ja to inna para kaloszy, bo mam łazić regularnie na badanie ciśnienia, bo w ciąży musiałam odstawić leki i badają jak to wpływa na moje oka

Wszyscy mnie dziś w pracy wkurzają, mam już tego dość

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2010-01-14 o 16:05
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 14:21   #606
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Dziewczyny wierzycie w jakies sposoby na plec dziecka juz w ciazy? Z TZ marzymy o synku, ale jak sie urodzi dziewczynka - nie mamy nic przeciwko
Stary 2010-01-14, 14:29   #607
kasiasiar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Dziewczyny wierzycie w jakies sposoby na plec dziecka juz w ciazy? Z TZ marzymy o synku, ale jak sie urodzi dziewczynka - nie mamy nic przeciwko

shine to w momencie zapłodnienia płeć juz jest ustalana. W zależności czy plemnik przyniósł dwa chromosomy XX czy jeden X i jeden Y . W pierwszsym przypadku będzie dziewczynka, w drugim chłopiec
Także juz nic nie da się zmienić
Stary 2010-01-14, 14:38   #608
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Gaduły, ja nie zadążam czytać a co dopiero odpisywać!
Witam na forum, Kingę, Bernadettę, Basię, Ewę mam nadzieje, że nikogo nie pominełam

1985ewa, na pewno pyszna, ale strasznie duzo składników! To dobry przepis dla mam siedzacych w domu, choc te pewnie na jedzenie patrzyc nie mogą Jak bede miec chwilę czasu, niz w normlany dzien po pracy to na pewno wyprobuje, bo bardzo lubię gotowac

aaannnnnaaa , ale niby dlaczego? Bez sensu... ja też nie wyborażam sobie nagle musiec odstawic komputer. W sumie bardzo lubie ksiazki, i byc moze jakos bym ten okres przetrzymala, ale nie bylo by mi lekko.
Poza tym mam glupia maniere korzystania z kompa w lozku, lezac na brzuchu... ciekawe jak dlugo jeszcze bede tak mogla

"Prezesowo" Pomidoro lista nam rosnie w zastraszajacym tempie, jak dojdzie jeszcze klan październikowy, to ja wymiekne... moja kotka na razie jest bardzo spokojna, moze jeszcze nie skonczyla dojrzewania... W z zeszylm roku kastrowalismy kocura. Niesamowite przezycie! Bałam sie jak glupia, że nie obudzi sie z narkozy. Wet, wstrzyknal mu chyba jakas konska dawkę. Ale przyznaje ze to bylo dobre posuniecie, kot przestal urzadzac wielgodzinne serenady do okna, no i zalatwia sie tylko do kuwety, a wczesniej to jak mu pasowalo... ;/

Mpik82, my jestesmy ostatnimi wsrod znajomych, kotrzy nie maja wlasnej pociechy. Czasem czuje sie jak jakis alien. Na pocieszenie mowilam sobie, ze jestem najmlodsza dziewczyna w naszym towarzystwie, a teraz zostalo mi prawdopodbnie 8 m-cy do stania sie rodzicem Poza tym nie przejmuj sie ksiegową, wiekosc z nich jest delikatnie mowiac nienormlana. Ja sama mam w pracy, taka, ze nerwicy mozna sie przy niej nabawic, trzesie cala firmą (80 % firmy to faceci), nawet szefowowi czasem tak odpyskuje ze w piety idzie... wiec jesli mialabym pojsc na L4 to tylko przez nia.

Lenka, uroczy okruszek

Agnyska81
ja nie licze, ze moj szef dobrze przyjmie wiadomosc, ze jestem w ciazy. Wiec zupelnie nie dziwie sie reakcji Twojej przelozonej. Ale masz do tego absolutnie prawo, wiec ona moze sobie moze tylko pogadac.

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Paula chyba ktoś wagarowal na biologii Kasiasiar, ma racje. O plci decduje pleminik w momecie wejscia do komorki. Co najwyzej moze zajsc sytuacja, ze dziecko urodzi obojniakiem (Bedzie posiadalo narzady meskie i żenskie), blad w podziale komórek i to rzeczywiscie dzieje sie juz po zaplodnieniu. Ale tego Ci absolutnie nie życzę.

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-01-14 o 14:41
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 15:03   #609
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Ale ja o tym wiem Chodzilo mi o to, ze zazwyczaj na cos liczymy, staramy sie... i czy w to wierzycie.
Aaa i zapomnialam dodac, ze wiara czyni cuda liczymy na cos, liczymy i... moze zyczenie sie spelni (my juz przed zaplodnieniem liczylismy na chlopca)

Edytowane przez xxSHINeexx
Czas edycji: 2010-01-14 o 15:04
Stary 2010-01-14, 15:27   #610
dra
Zakorzenienie

witam sie i ja
mam nadzieje,że zasiądę tu na dłużej
wczoraj 13-stego zobaczyłam 2 krechy,jedna słabsza,ale to robiłam wieczorkiem,jutro chce testa powtórzyć z rana...
oby tym razem wszystko było dobrze,bo niestety pierwszą ciążę poroniłam ponad 2 lata temu i od tamtej pory staranka były i nic...
po 2 latach doczekałam się 2 krech oby było wszystko dobrze

pozdrawiam
Stary 2010-01-14, 15:51   #611
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
gabisun - slicznosci

Cytat:

Gabisun
Ale fajna fotka maleństwa
dzięki dziewczyny
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Mi się śnił dawno temu, męczyłam się, ale w końcu urodziłam Najgorsze było to, że nie zobaczyłam dziecka, bo obudziłam się, jak mi je mieli podawać. Taka byłam rozżalona, że nawet płci nie poznałam, że opowiedziałam mamie ten sen I następnego dnia śniło jej się, że urodziłam córkę
a może to jakiś proroczy sen

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
witam sie i ja
wczoraj 13-stego zobaczyłam 2 krechy,jedna słabsza,ale to robiłam wieczorkiem,jutro chce testa powtórzyć z rana...
oby tym razem wszystko było dobrze,bo niestety pierwszą ciążę poroniłam ponad 2 lata temu i od tamtej pory staranka były i nic...

pozdrawiam
gratulacje u mnie też na początku byla słaba krecha. życzę dużo cierpliwości w dotrwaniu do pierwszej wizyty
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 15:54   #612
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
witam sie i ja

pozdrawiam
Gratuluje 2 kresek i powodzenia
Stary 2010-01-14, 16:00   #613
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Ale ja o tym wiem Chodzilo mi o to, ze zazwyczaj na cos liczymy, staramy sie... i czy w to wierzycie.
Aaa i zapomnialam dodac, ze wiara czyni cuda liczymy na cos, liczymy i... moze zyczenie sie spelni (my juz przed zaplodnieniem liczylismy na chlopca)

Ja podchodze raczej bardzo logicznie do wszytskiego co mnie otacza. Jestem agnostyczka i realistka wobec tego nie wierze w cuda boskie, horoskopy, wrozby, wrózki, jasnowidztwo, modlitwe i innego rodzaju zabobonstwo

Czy wiara czyni cuda? Powiedzialabym ze w tym przypadku znaczenie ma tylko i wylacznie biologia. Jako ze jestes mlodziutka (najmlodsza w gronie), i zgaduje ze Twoj parnter jest sporo mlodszy od naszych TZtow wiec jego jakosc nasienia jest inna. Efektywniejsza Poza tym jestescie w wieku, ze do seksu podchodzicie bardziej sponatnicznie(=czesciej), a nie, bo dzis jest owulacja wiec "trzeba" Sumując... masz/macie sporą szanse, na chlopca

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-01-14 o 16:07
Stary 2010-01-14, 16:16   #614
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

xxSHINeexx
Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Jako ze jestes mlodziutka (najmlodsza w gronie), i zgaduje ze Twoj parnter jest sporo mlodszy od naszych TZtow wiec jego jakosc nasienia jest inna. Efektywniejsza Poza tym jestescie w wieku, ze do seksu podchodzicie bardziej sponatnicznie(=czesciej), a nie, bo dzis jest owulacja wiec "trzeba" Sumując... masz/macie sporą szanse, na chlopca
przetoczę przedmówczynię i twierdzę tak jak ona, że macie dużą szansę na chłopca
ja starałam się na dziewczynkę i kochaliśmy się w dni płodne własnie na dziewczynke, co ma byc to będzie- kocham Moją dzidzię czy jest chłopcem czy dziewczynką
polecam CI stronkę http://piekielko.info/kalendarzyk/?a...sMP=28&josML=5 wpisz datę ostatniej miesiączki i sprawdz dzień w którym się kochaliscie i zobacz jakie jest prawdopodobieństwo na chłopca a jakie na dziewczynke

Dra -gratulacje!!! Mam nadzieję, że powiększysz nasze grono Ciężarówek heheh

Edytowane przez Mpik82
Czas edycji: 2010-01-14 o 16:19
Mpik82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 16:25   #615
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
W z zeszylm roku kastrowalismy kocura. Niesamowite przezycie!
Wybacz, ale to zabrzmiało, jakbyście sami tego dokonali Mało co mnie dziś dałoby radę rozbawić, a Tobie się udało

Cytat:
witam sie i ja

pozdrawiam
Witaj Dra! Trzymamy kciuki za dotrwanie do szczęśliwego końca

Cytat:
a może to jakiś proroczy sen
Oby

Stary 2010-01-14, 16:27   #616
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Znalazłam skrót YS - Lenko, to 0,38 cm to pęcherzyk żółtkowy
Życzę Wam miłego dnia i sobie też.
DZiękuję, dobrze wiedzieć

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Lenko- dzidziunia śliczna ja na kolejna wizyte ide przed 8 lutym, bo mam do tego L4
a WY dziewczynki na ile dostałyscie pierwsze L4- ja na 3 tygodnie.
Ja idę na kolejną wizytę 3.02, dzień wcześniej osobno usg, żeby je normalny lekarz ocenił. JA dostałam L4 na 28 dni, też do 08.02
Ta księgowa to jakaś idiotka... Ja bym ją miała w nosie

Cytat:
Lenko ja biorę magnez z wit. B6 i teraz mogę powiedzieć ,że mi to pomaga, fakt nie jem jeszcze wszystkiego i mniej niż zwykle, ale jem i już mnie tak bardzo nie mdli. Nawet wczoraj kotleta zjadłam
Gabisun, ja też dzisiaj wykupiłam magnez z wit B6, zobaczymy ile pomoże
A propos płci.. jak zobaczyłam to bijące serduszko na usg to moja pierwsza myśl była taka, że to serduszko mojego synka... Nie wiem dlaczego, marzy mi się dziewczynka. Zobaczymy, czy mnie to przeczucie nie myliło.

Cytat:
to jeszcze tylko fotkę wkleję i uciekam
oto mój groszek :

Cytat:
Lenka, uroczy okruszek
ja jestem w nim zakochana

dra, cześć, tym razem będzie lepiej

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2010-01-14 o 16:30
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 17:08   #617
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja podchodze raczej bardzo logicznie do wszytskiego co mnie otacza. Jestem agnostyczka i realistka wobec tego nie wierze w cuda boskie, horoskopy, wrozby, wrózki, jasnowidztwo, modlitwe i innego rodzaju zabobonstwo

Czy wiara czyni cuda? Powiedzialabym ze w tym przypadku znaczenie ma tylko i wylacznie biologia. Jako ze jestes mlodziutka (najmlodsza w gronie), i zgaduje ze Twoj parnter jest sporo mlodszy od naszych TZtow wiec jego jakosc nasienia jest inna. Efektywniejsza Poza tym jestescie w wieku, ze do seksu podchodzicie bardziej sponatnicznie(=czesciej), a nie, bo dzis jest owulacja wiec "trzeba" Sumując... masz/macie sporą szanse, na chlopca
Cytat:
xxSHINeexx przetoczę przedmówczynię i twierdzę tak jak ona, że macie dużą szansę na chłopca
ja starałam się na dziewczynkę i kochaliśmy się w dni płodne własnie na dziewczynke, co ma byc to będzie- kocham Moją dzidzię czy jest chłopcem czy dziewczynką
polecam CI stronkę http://piekielko.info/kalendarzyk/?a...sMP=28&josML=5 wpisz datę ostatniej miesiączki i sprawdz dzień w którym się kochaliscie i zobacz jakie jest prawdopodobieństwo na chłopca a jakie na dziewczynke

Dra -gratulacje!!! Mam nadzieję, że powiększysz nasze grono Ciężarówek heheh
Dziekuje
Stary 2010-01-14, 17:20   #618
gabisun
Zakorzenienie

Lenka na kolejnym zdjęciu na pewno już będzie więcej, ja mam 28 stycznia, oby sąsiada już nie było Taka mała kropeczka na czarno-białym zdjęciu a tyle radości potrafi przynieść mąż już w telefonie nosi
Ja też chcę dziewczynkę, ale też podświadomie jakoś mówie o nim jak o chłopcu
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 17:28   #619
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Lenka na kolejnym zdjęciu na pewno już będzie więcej, ja mam 28 stycznia, oby sąsiada już nie było Taka mała kropeczka na czarno-białym zdjęciu a tyle radości potrafi przynieść mąż już w telefonie nosi
Ja też chcę dziewczynkę, ale też podświadomie jakoś mówie o nim jak o chłopcu
Bo najwazniejsze zeby bylo zdrowe
Stary 2010-01-14, 17:32   #620
Pomidora
Zakorzenienie

Ewa, narobiłaś mi smaka tymi przepisami! A już tą ostatnią sałatką najbardziej - muszę wypróbować

Cytat:
O właśnie, też o tym słyszałam. Kasiu, jak się czujesz? Ciągle uśmiech na ustach?

Cytat:
Wszyscy mnie dziś w pracy wkurzają, mam już tego dość
Spokojnie, bez nerwów, ty musisz być spokojna dla maleństwa

Cytat:
my jestesmy ostatnimi wsrod znajomych, kotrzy nie maja wlasnej pociechy
My mamy tak samo

Cytat:
witam sie i ja

pozdrawiam
Kochana, jak tylko będziesz chciała być wpisana na listę to podaj mi proszę imię, wiek i przewidywany termin porodu. Tak się cieszę

Cytat:
Ja czytałam wszystko o planowaniu płci, a teraz nawet nie wiem, kiedy owu miałam

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
ja też dzisiaj wykupiłam magnez z wit B6, zobaczymy ile pomoże
Ty już miałaś tę witaminę dawno brać a nie się męczyć

Byliśmy na spacerze, teraz poobiednia drzemka.
Dziewczyny, jak tam u was z seksem teraz? Bo normalnie mi się chce, ale mam stracha, ze coś maleństwu się stanie

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 17:33   #621
justinak25
Raczkowanie

Dziewczyny ja jestem zdziwiona nie wiem czy to brak ruchu ale brzuszek miałam zawsze plaski a tu nagle lekko wzdęty, w pierwszej ciąży dopiero ok 4-5 miesiąca cokolwiek było widać a skoro mam 9 tydzien a tu taki to się boję co będzie do porodu
justinak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 17:46   #622
kasiasiar
Zakorzenienie

Pomidorko dziękuję, nadal ciesze sie jak glupi do sera Wiadomo czasem przychodzi jakas głupia myśl do głowy ale skutecznie odpędzam

co do heja banana to na razie sie wstrzymujemy
Stary 2010-01-14, 17:59   #623
agnyska81
Zakorzenienie

Ja się z seksem nie wstrzymywałam, tym bardziej że mam ochotę większą. Tylko ostatnio posucha od paru dni, bo się poprztykaliśmy

Justynak, może to jednak tylko wzdęcie? Ja mam takie, że wyglądam na piąty miesiąc

Ponarzekałabym, ale co mam smędzić

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2010-01-14 o 18:01
Stary 2010-01-14, 18:42   #624
NIKaP-n
BAN stały

Cześć Dziewczynki

ja dziś biegam, zakupowo cały dzień. Mieliśmy iść na Avatara, ale... najzwyczajniej mi się nie chce z domu ruszyć ;D

Gabi śliczne Maleństwo!!
Dra Witaj

Dziękuję kochane za przepisy, od rana biegnę po zakupy i w sobotę pichcę
Dzisiaj zaszalałam, byłam na giełdzie wielkopolskiej i kupiłam sobie 3 tuniczki ciążowe Na allegro zamówiłam zestaw: rybaczki, jeansy, spódniczka i pas ciążowy- za 119zł, koszty wysyłki pokrywa sprzedający
Jakbyście chciały namiar, dajcie znać.
Na tym koniec ciążowych ciuszków- póki co

Ja mam -2 i -2,5 wadę wzroku, nie widzę na dal. Ciekawe, czy to jakieś znaczenie będzie miało?

Chciałabym rodzić w wodzie, niby w Poznaniu ogłasza się jeden szpital, że jest taki "bajer". Okazuje się, że owszem jest wanna, ale służy tylko do łagodzenia bólu, jakkolwiek ten tekst mnie przeraził...

Dziewczyny jeśli chodzi o komputer, kobieta w ciąży nie może pracować przy nim więcej niż 4h dziennie, mówią o tym nawet przepisy BHP. Chodzi o dobro Wasze i Maluszka!!! Niby jakieś tam promieniowanie, mimo filtrów i tak może być szkodliwe, więc po co ryzykować?
Ja też pracuję 8h dziennie przy kompie, ale jest u nas zwyczaj, że jeśli ktoś chce, to trza tak zorganizować pracę, żeby się w tym mieściła.
U mnie to też trochę małowykonalne, ale wszystko się da zorganizować, także pomyślcie o Maluchach Pracoholiczki ;D

Idę smażyć plyndze :P:P
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 18:53   #625
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
witam sie i ja

pozdrawiam
ja jak zrobiłam test to wynik był negatywny...Ty masz dwie kreski, więc na pewno jest dobrze

Cytat:
Nie no, moim zdaniem częściej nie zawsze odnosi się do młodych partnerów...od kiedy odstawiłam tabletki, kochaliśmy się z mężem codziennie, czasem 2-3 razy dziennie, tak bardzo chcieliśmy trafic od samego początku...
Stary 2010-01-14, 19:11   #626
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
Nie no, moim zdaniem częściej nie zawsze odnosi się do młodych partnerów...od kiedy odstawiłam tabletki, kochaliśmy się z mężem codziennie, czasem 2-3 razy dziennie, tak bardzo chcieliśmy trafic od samego początku...

i co ? udalo sie Wam? Jesli tak to gratuluje Moge Ci tylko powiedziec, ze takie czeste wspolzycie wcale nie sprzyja poczeciu. Wrecz przeciwnie. Bo np. parom, ktore nie moga miec dzieci, zaleca sie wspolzycie co dwa dni (dzisiejszy mezczyna potrzebuje 4 dni na wyprodukowanie pelowartosciowego nasienia). A co dwa dni, bo lepiej jak pleminiki zaczekaja w sordku na komórke niz jak zostana wstrzelone w owulacji, bo wtedy na pewno nie zdażą... "troche" czytalam w tym temacie, wiec sie orientuje. U mlodszych ludzi, kobiet i mezczyzn to działa sprawniej niz u nas rocznik 82' i starszych...
Nasi rowiesnicy nie zaliczaja raczej wpadek... czyż nie?
Stary 2010-01-14, 19:14   #627
olbka
Zadomowienie

a z tym seksem to ja mam ciągle ochotę, ale mój małż się boi uszkodzić dziekco i na razie jest posucha

chyba już mam lepsze nastawienie do poniedziałku. Tym bardziej, że jeszcze tylko weekend...

Gratuluję wszystkim nowym dziewczynom! Niestety nie dam rady Was wszystkich zliczyć teraz za dużo nas się robi, jak jeszcze dojdą październikowe...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 19:26   #628
NIKaP-n
BAN stały

Jezu Dziewczyny, jak ja Wam zazdroszczę nic a nic mi się seksić nie chce!!!
Bolą mnie piersi i tylko mi męża żal...
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 19:28   #629
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
i co ? udalo sie Wam? Jesli tak to gratuluje Moge Ci tylko powiedziec, ze takie czeste wspolzycie wcale nie sprzyja poczeciu. Wrecz przeciwnie. Bo np. parom, ktore nie moga miec dzieci, zaleca sie wspolzycie co dwa dni (dzisiejszy mezczyna potrzebuje 4 dni na wyprodukowanie pelowartosciowego nasienia). A co dwa dni, bo lepiej jak pleminiki zaczekaja w sordku na komórke niz jak zostana wstrzelone w owulacji, bo wtedy na pewno nie zdażą... "troche" czytalam w tym temacie, wiec sie orientuje. U mlodszych ludzi, kobiet i mezczyzn to działa sprawniej niz u nas rocznik 82' i starszych...
Nasi rowiesnicy nie zaliczaja raczej wpadek... czyż nie?
udało się zajśc w ciążę już w pierwszym miesiącu, tylko póki co, nie ma w środku zarodka i nie słychac serduszka...ale jestem dobrej myśli i czekam na wtorek, na kolejne badanie usg...
Stary 2010-01-14, 19:33   #630
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justinak25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja jestem zdziwiona nie wiem czy to brak ruchu ale brzuszek miałam zawsze plaski a tu nagle lekko wzdęty, w pierwszej ciąży dopiero ok 4-5 miesiąca cokolwiek było widać a skoro mam 9 tydzien a tu taki to się boję co będzie do porodu
A już myślałam, ze nam gdzieś w akcji zaginęłaś Podobno w drugiej ciąży szybciej wyskakuje brzuszek, bo mięśnie macicy nie są już tak elastyczne jak przy pierwszej. Ale nie wróży to wcale większego wzrostu wagi, więc się nie martw

Cytat:
Pomidorko dziękuję, nadal ciesze sie jak glupi do sera Wiadomo czasem przychodzi jakas głupia myśl do głowy ale skutecznie odpędzam

co do heja banana to na razie sie wstrzymujemy
No i dobrze, że złe myśli przepędzasz Uśmiech od ucha do ucha! No my już długo się powstrzymujemy, już byśmy chcieli przestać Nie ma przeciwwskazań, tylko jakiś wewnętrzny strach.

Cytat:
Ja się z seksem nie wstrzymywałam, tym bardziej że mam ochotę większą. Tylko ostatnio posucha od paru dni, bo się poprztykaliśmy

Ponarzekałabym, ale co mam smędzić
Smęć nam, po to jesteśmy. A ty myślisz, że tylko po to, żeby sobie miłe słówka pisać? Mamy to przejść razem, z narzekaniem i smęceniem

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Dzisiaj zaszalałam, byłam na giełdzie wielkopolskiej i kupiłam sobie 3 tuniczki ciążowe Na allegro zamówiłam zestaw: rybaczki, jeansy, spódniczka i pas ciążowy- za 119zł, koszty wysyłki pokrywa sprzedający
Jakbyście chciały namiar, dajcie znać.
Na tym koniec ciążowych ciuszków- póki co
Ja poproszę o namiary na pw. Ale zaszalałaś z tymi ciążowymi ciuszkami. Ja bym pewnie tez powoli kupowała (chociaż niektórzy twierdzą, ze nie warto i ten czas trzeba normalnie przeczekać, ja chcę być dobrze ubraną przyszłą mamą - dość, że będę się jak wieloryb czuła ), ale czekam do tego usg w środę. Potem jak wszystko będzie dobrze, to mogę sobie troszeczkę poszaleć

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
a z tym seksem to ja mam ciągle ochotę, ale mój małż się boi uszkodzić dziekco i na razie jest posucha

chyba już mam lepsze nastawienie do poniedziałku. Tym bardziej, że jeszcze tylko weekend...

Gratuluję wszystkim nowym dziewczynom! Niestety nie dam rady Was wszystkich zliczyć teraz za dużo nas się robi, jak jeszcze dojdą październikowe...
No i dobrze, że lepsze nastawienie do badania! bEdzie dobrze. A dwa dni po tobie ja
U ciebie małż się boi, a u nas ja - nie myślałam, że będę się przytulanek w ciąży bała
Jak przyjdą październikowe, to one będą dopiero przechodzić to co my teraz, a my będziemy stare wyjadaczki A z wrześniowych część się nie odzwywa, niestety

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości