Dot.: Powiększanie piersi cz.4 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-14, 18:03   #2191
listopadowa80
Zakorzenienie

Dot.: Powiększanie piersi cz.4

Cytat:
Napisane przez asionek31 Pokaż wiadomość
Agnes dzieki sliczna z ciebie dziewczyna i te piersi wlasnie cos takiego mi sie marzy

Listopadowa mi sie podobaja i jedne i drugie boje sie tylko tego przekrecania implantu w anatomach , ale jezeli lekarz by swierdzil , ze bardziej by mi takie pasowaly to oczywiscie nie bede protestowac
Istnieje ryzyko przekręcenia anatomów (i to przede wszystkim w trakcie tworzenia się torebki), ale przy dobrze wypreparowanych kieszonkach i impl. teksturowanych jest ono minimalne (nie mówię oczywiście o takich syt. jak np. jakiś wypadek). Też się tego bałam, ale przestałam o tym myśleć
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 18:05   #2192
aga3331
Rozeznanie

GG do aga3331
Talking Dot.: Powiększanie piersi cz.4

Jeju a ja wcale nie wiem o co chodzi w tych rozmiarach i jak czytam to sie załamuje w kwietniu mam konsultacje a ja nawet pojecia nie mam jakie bym chciala bo nie mam porównania.Chyba widzialam w któryms wątku piersi AGNES i bardzo mi sie podobały ale w sumie to nawet nie mam pojecia o czym w tym wszystkim chodzi
Mam nadzieje ze Dr Skwiercz mi to wytłumaczy bo pojecia mentory i tym podobne sa mi obce ;-)no ale cóz dopiero zaczynam sie tym wszystkim interesowac wiec jak mówia nie odrazu Rzym zbudowano
aga3331 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 18:11   #2193
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

no mam nadzieje Agnes , ze jak najszybciej dolacze do waszego grona cycolinek

Listopadowa wsumie masz racje tutaj to chyba bardzo wazny jest dobry wybor lekarza i jego wiedza

oki lece cos porobic i chyba trzeba rozruszac te zakwasy po wczorajszym
asionek31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 18:14   #2194
agnes281
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga3331 Pokaż wiadomość
Jeju a ja wcale nie wiem o co chodzi w tych rozmiarach i jak czytam to sie załamuje w kwietniu mam konsultacje a ja nawet pojecia nie mam jakie bym chciala bo nie mam porównania.Chyba widzialam w któryms wątku piersi AGNES i bardzo mi sie podobały ale w sumie to nawet nie mam pojecia o czym w tym wszystkim chodzi
Mam nadzieje ze Dr Skwiercz mi to wytłumaczy bo pojecia mentory i tym podobne sa mi obce ;-)no ale cóz dopiero zaczynam sie tym wszystkim interesowac wiec jak mówia nie odrazu Rzym zbudowano
Aga jakby co to pomożemy w doborze, od tego jestesmy
Asionek welcome

" W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac"
agnes281 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 18:15   #2195
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez TiNi87 Pokaż wiadomość
Ale naprawde masz zimne?? ja pytam powaznie
Czasem jak dotkn e piersi to sa bardzo chlodne ,a przed op to byla chyba najgoretsza czesc ciala
ja mam chłodniejsze w dolnej cześci, natomiast po solarium nie sa wcale cieplejsze niż reszta skóry
Cytat:
Napisane przez anna_ivy Pokaż wiadomość
TiNi, moje sa rzeczywiscie chlodniejsze w dolnej czesci
dokładnie

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 18:16   #2196
aga3331
Rozeznanie

GG do aga3331

dziekuje
aga3331 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 18:17   #2197
olgawro
Raczkowanie

GG do olgawro

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Bardzo się cieszę
Tylko wiesz, zbyt szybka utrata wagi nie wpływa dobrze na zdrowie

, to była nasza wspólna decyzja i nie było żadnego veto
ahh dziewczyny normalnie czuję sie zaskoczona i tak jakoś uprzywilejowana no i jak najbardziej zaszczycona!!! Dziekuje ślicznie Jesteście kochane!

Yagnaano włśśnie to co piszesz to święta racja uważam..na pewno bede potrzebowala czasu zeby sie zaklimatyzować z nowym nabytkiem, zresztą ja nic nie bede wybrzydzać, bo po prostu bede szczesliwa co mi doktor da a czego Bozia nie dała..a jesli zapragnie mi się większych pójde w śladny naszej kochanej Horo.
Z moja wypukła klatką może faktycznie nie mam co szaleć jak na początek! A i tak bedzie super po 450, ale ciagle mam te 500 w głowie. moze oddam to decyzji doktorka i jak stwierdzi ze bedzie ok z 500 to mi da, a jak nie to żalu nie bedzie.

Evitanna no to masz cięzki wybór, ale pomyśl, piersi zawsze można zrobic a jak zaczełaś kurację długofalową to może nie ma sensu teraz przerywać?jesli faktycznie dobra w skutkach to warto pomyslec o kontynuacji, a czas poświęcic na konsultacje i szukanie dobrego lekarza

Z tym odchudzaniem, to czy myslicie, że po operacji to można ciągle kontynuowac diete,nie jakoś drastycznie,ale jeść mniej i zdrowiej i chudnąc systematycznie, np z 1-2 w miesiącu? Czy bedzie to miało ujemny wpływ na rozwój piersi po operacji???
Stary 2010-01-14, 18:17   #2198
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga3331 Pokaż wiadomość
Mentor to firma implantów.
Są okrągłe i anatomiczne (tzw. łezki)
Implanty mogą mieć różną spoistość żelu (mowa tu o impl. żelowych), jest to oznaczane jako Cohesive I, II lub III. Im wyższa spoistość tym implant twardszy, ale też w przypadku jego pęknięcia żel nie rozpłynie się po tkankach.
Impl. są gładkie lub teksturowane (teksturowane - czyli takie chropowate na powierzchni; taka powierzchnia zmniejsza ryzyko przemieszczenia impl. - jest to szczególnie ważne przy impl. anatomicznych).
Przy okrągłych bierzemy pod uwagę ich pojemność, średnicę, projekcję (czyli tak jakby wysokość impl. leżącego - nie wiem jak to bardziej obrazowo wytłumaczyć) i profil - niski, średni, średniowysoki, wysoki i ultrawysoki -od profilu zależy jak wysoko będzie brodawka po op.
Przy anatomach - tak samo jak przy okrągłych, ale zamiast średnicy jest szerokość (u podstawy impl.) i jego wysokość (czyli ile cm ma impl. wzdłuż jego osi długiej).

To tak w skrócie
Stary 2010-01-14, 18:19   #2199
exoticana
Raczkowanie

Cześć Dziewczynki!
Strasznie Wam zazdroszczę, że już jesteście posiadaczkami pięknych piersi wielkie gratulacje.
Jestem umówiona na konsultacje do dr Szczyta 2 marca. Czytałam wątek ale te wszystkie wymiary implantów to dla mnie czarna magia. Na razie zastanawiam się czy dobrze wybrałam chirurga.
Umówiłam się do niego tylko i wyłącznie dlatego że jest bardzo wysoko w rankingu chirurgów plastycznych i podobają mi się jego prace... w tym dodam, że żadnej nie widziałam na żywo... ... czy któraś z Was coś o nim słyszała lub widziała jego prace?
Z tego co wiem czas oczekiwania na operacje to (o zgrozo) 11 miesięcy... więc wygląda na to, że ma sporo zwolenniczek. Bardzo mi zależy by piersi po operacji wyglądały naturalnie i były w miarę możliwości jak najbardziej miękkie, które implanty dadzą taki miękki efekt? AAAh i jeszcze jedno : gdzieś wyczytałam, że implanty anatomiczne u odróżnieniu od okrągłych nie układają się tak naturalnie, tylko bardziej sterczą gdy kobieta leży, czy to prawda?

Mam nadzieję, że się nie zdenerwujecie na mnie albo nie wyślecie mi znaczka , bo w internecie jest tyle różnych informacji i ciężko coś do siebie dopasować... a wy skoro już przez to przeszłyście i na dodatek jesteście Wizażankami - jesteście moimi najpewniejszymi informatorkami i autorytetami w tej dziedzinie...
Stary 2010-01-14, 18:26   #2200
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olgawro Pokaż wiadomość
Z tym odchudzaniem, to czy myslicie, że po operacji to można ciągle kontynuowac diete,nie jakoś drastycznie,ale jeść mniej i zdrowiej i chudnąc systematycznie, np z 1-2 w miesiącu? Czy bedzie to miało ujemny wpływ na rozwój piersi po operacji???
Olga- drastyczne odchudzanie po op. może mieć niestety negatywny wpływ na piersi. Ale jeśli ma to być stopniowe zrzucanie kg to nic się złego z żelkami nie stanie

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Napisane przez exoticana Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki!
Strasznie Wam zazdroszczę, że już jesteście posiadaczkami pięknych piersi wielkie gratulacje.
Jestem umówiona na konsultacje do dr Szczyta 2 marca. Czytałam wątek ale te wszystkie wymiary implantów to dla mnie czarna magia. Na razie zastanawiam się czy dobrze wybrałam chirurga.
Umówiłam się do niego tylko i wyłącznie dlatego że jest bardzo wysoko w rankingu chirurgów plastycznych i podobają mi się jego prace... w tym dodam, że żadnej nie widziałam na żywo... ... czy któraś z Was coś o nim słyszała lub widziała jego prace?
Z tego co wiem czas oczekiwania na operacje to (o zgrozo) 11 miesięcy... więc wygląda na to, że ma sporo zwolenniczek. Bardzo mi zależy by piersi po operacji wyglądały naturalnie i były w miarę możliwości jak najbardziej miękkie, które implanty dadzą taki miękki efekt? AAAh i jeszcze jedno : gdzieś wyczytałam, że implanty anatomiczne u odróżnieniu od okrągłych nie układają się tak naturalnie, tylko bardziej sterczą gdy kobieta leży, czy to prawda?

Mam nadzieję, że się nie zdenerwujecie na mnie albo nie wyślecie mi znaczka , bo w internecie jest tyle różnych informacji i ciężko coś do siebie dopasować... a wy skoro już przez to przeszłyście i na dodatek jesteście Wizażankami - jesteście moimi najpewniejszymi informatorkami i autorytetami w tej dziedzinie...
Jak cię nie przegonię, a jestem dziś wyjątkowo wredna

Dr Szczyt ma dobre opinie, ja przed op. też go rozważałam. Ale blisko siebie mam innego doskonałego chirurga, więc nie było potrzeby tłuc się do Wawy.

Co do anatomów - jak ja leżę to nic mi nie sterczy
Stary 2010-01-14, 18:31   #2201
anna_ivy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evitanna Pokaż wiadomość
Nie wyobrażam sobie z takim pięknym biustem i taką twarzą.

evitanna, mocno popieram Twoje postanowienia Tez zaczelabym od walki z niedoskonalosciami skory! Nie mysl o nawrotach, nastaw sie pozytywnie a zobaczysz - doskonale efekty, to tylko kwestia czasu I oczywiscie badz tu z nami caly czas!!!
anna_ivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 19:11   #2202
TiNi87
BAN stały

Dziewczyny a tak pomyslalam wlasnie o Vidzie ,o tym ,ze ma za duzo skory i za maly implant,ale skoro po karmieniu np mozna na otoczce wyciac nadmiar to moze to by bylo dla niej jakies rozwiazanie ,jezeli nie chce kolejnej operacji.Tylko ciekawe ile to kosztuje??I czy wogole nie pieprze teraz farmazonow
TiNi87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 19:23   #2203
Samiii
Zadomowienie

Cytat:
Co do anatomów - jak ja leżę to nic mi nie sterczy
to chyba chodzi o to, że anatomki mają większą spoistość i żelik się w nich trzyma zwarcie
ja mam okrągłe cohesive II (twardsze) i w pozycji leżącej się uroczo na boki układają piersi (żelik we wkładkach musi się jakoś przypłaszczać czy coś )

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
ja mam chłodniejsze w dolnej cześci, natomiast po solarium nie sa wcale cieplejsze niż reszta skóry
bo na solarium Ci się nie zdążą nagrzać ale jak na słonku poleżysz, to się nagrzewają, czuć

Tini, masz rację, jest taka opcja jak najbardziej
Samiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 19:29   #2204
TiNi87
BAN stały

Samii ale jak to sie odczuwa ,jakos to pali od srodka ,jest to do zniesienia ,spierdzielasz ze slonca jak poparzona ?? ja jak wyjdzie slonko to zawziecie po minimum 1,20h jedna str opalam i mam nadzieje ,ze wytrzymam

Edytowane przez TiNi87
Czas edycji: 2010-01-14 o 19:31
Stary 2010-01-14, 19:33   #2205
Miskaa78
Kazar Lady

Fakt ja jeszcze lata z cycuszkami nie miałam..ale tak jak pisała Sami - mam nadzieje ze będzie ono równie intensywne jak ta zima, której mam już serdecznie dość

Stary 2010-01-14, 19:36   #2206
Samiii
Zadomowienie

mi się przytrafiło ze 3 godz na słonku posiedzieć (3-4 mies po op) - wiaterek chłodził i się nie czuło ciepła (nie było absolutnie gorąco, zwyczajnie ciepło) - i potem takie uczucie gorąca w piersiach. nie umiem tego opisać w kazdym razie stwierdziłam że to schłodzę coldpackiem i jak się trochę schłodziło to przestało mi być nieprzyjemnie (ale nie bolało ani nic, taki dyskomfort bardziej oparty na strachu "a jeśli się coś stanie" niż faktyczne odczucia )
Samiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 19:39   #2207
TiNi87
BAN stały

A ogolnie co na to lekarze mowia ??Czy takie przegrzanie wkladki jakos oslabia jej jakosc ,zuzywa sie szybciej??
Stary 2010-01-14, 19:42   #2208
_mysza_
Raczkowanie

witam wszystkich i szukam nadzieii
3tyg temu bylam u lekarza rodzinnego po skierowanie do onkologa
i wiecie co ten ch.. zrobil, zapomnial wyslac do kliniki moje skierowanie, zrobil to dopiero dzisiaj po milionie wykonanych przeze mnie tel do klinik onkologicznych z pytaniem gdzie moj termin
i wpadlam dzis jak z procy do przychodni i im powiedzialam ze moja sprawa wymaga trybu natychmiastowego, ze nie bede czekac 2tyg na konsultacje a potem kolejne 2 na wynik biopsji, bo za niecale 3tyg to ja mam miec operacje
i niby poszlo to do szpitala jako nagly przypadek
mam nadzieje ze zdarza mi to zrobic bo to w koncu lekarz zawinil
pisze na niego skarge w tym momencie bo gdyby sie tak okazalo ze to rak ktory im wczesniej wykryty tym lepiej to chyba bym tego typa zabila za nieodpowiedzialnosc
i prawie sie poplakalam dzis w pracy bo juz nie wiedzialam co robic
i wtedy zadzwonilam do pewnej kliniki ktora znalazlam i uslyszalam ze moge zrobic biopsje prywatnie i miec wynik na czas..
a tu haczyk- koszt niemalze identyczny co moja przyszla operacja
czekam na TZ zeby go spytac czy robic to prywatnie ale chyba wiem co uslysze
cpg 333- 755 lub 323 685

_mysza_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 19:56   #2209
Miskaa78
Kazar Lady

Mysza, do onkologa nie trzeba miec skierowania przecież

Stary 2010-01-14, 20:09   #2210
marchwianka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _mysza_ Pokaż wiadomość
3tyg temu bylam u lekarza rodzinnego po skierowanie do onkologa
i wiecie co ten ch.. zrobil, zapomnial wyslac do kliniki moje skierowanie
ja bym nie popuściła, a musze Ci powiedzieć, że takie "zapominanie" to u Nich norma

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Mysza, do onkologa nie trzeba miec skierowania przecież
pozornie, wiele poradni wymaga a jakie krotkie kolejki są
marchwianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 20:10   #2211
_mysza_
Raczkowanie

mieszkam w UK i tu nawet prywatnie wymagaja skierowania od lekarza rodzinnego a akurat ten na ktorego przyszlo mi trafic chyba sie nie nadaje do wykonywania swoich obowiazkow
jezeli na wtorek nie bede miec terminu na biopsje to nie wiem co mu zrobie
a jezeli sie uda to pewna pani dr powiedziala mi dzisiaj ze jest mozliwosc uzyskania wyniku po 4dniach i bede tego od nich wymagac
w koncu pilna sprawa
cpg 333- 755 lub 323 685

Stary 2010-01-14, 20:43   #2212
agnelka.pl
Rozeznanie

Cytat:
Ty, to może my jesteśmy jakieś rozdzielone bliźniaczki:hahah a:. A Agnelkę zbanujemy to nas nie rozdzieli
Hej Narazie dooooszlam do tego posta....i chyba musze tutaj z dwiema forumowiczkami porzadek zrobic
Do czego to doszlo, zeby modke banowac
Stary 2010-01-14, 20:50   #2213
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez agnelka.pl Pokaż wiadomość
Hej Narazie dooooszlam do tego posta....i chyba musze tutaj z dwiema forumowiczkami porzadek zrobic
Do czego to doszlo, zeby modke banowac
my już nie będziemy

Stary 2010-01-14, 20:50   #2214
olgawro
Raczkowanie

GG do olgawro

Jaki debilny lekarz moze zapomniec o czyms takiem!To sie nie mieści w głowie! Taka poważna sprawa! Mam nadzieję Mysza, że zdązysz na czas!
Stary 2010-01-14, 20:59   #2215
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez _mysza_ Pokaż wiadomość
mieszkam w UK i tu nawet prywatnie wymagaja skierowania od lekarza rodzinnego a akurat ten na ktorego przyszlo mi trafic chyba sie nie nadaje do wykonywania swoich obowiazkow
jezeli na wtorek nie bede miec terminu na biopsje to nie wiem co mu zrobie
a jezeli sie uda to pewna pani dr powiedziala mi dzisiaj ze jest mozliwosc uzyskania wyniku po 4dniach i bede tego od nich wymagac
w koncu pilna sprawa
W UK...to zmienia postać rzeczy..faktycznie są problemy żeby w ogóle dostac się do lekarza, tam barykada z lekarza rodzinnego jest czasem nie do przebicia..
Musisz załatwić sprawę i już

Stary 2010-01-14, 21:01   #2216
agnes281
Wtajemniczenie

macie pozdrowienia od 2 sweet jest po konsultacji, pani dr. zaproponowalajej 325 Hp, operacje ma na przelomie marca/kwietnia
w sobote wraca i reszte nam opowie na forum

" W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac"
Stary 2010-01-14, 21:05   #2217
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes281 Pokaż wiadomość
macie pozdrowienia od 2 sweet jest po konsultacji, pani dr. zaproponowalajej 325 Hp, operacje ma na przelomie marca/kwietnia
w sobote wraca i reszte nam opowie na forum
Super czekam na jej relację

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 21:05   #2218
agnes281
Wtajemniczenie

mysza z wlasnego doswiadczenia wim,ze lekarze w Uk sa do bani pod wzgledem baadan, mi nawet za kase nie chcieli zrobic.... wiec jedyn mozliwosc nasza stara Polska przychodnia, tez za oplaą....

Stary 2010-01-14, 21:11   #2219
agnelka.pl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TiNi87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a tak pomyslalam wlasnie o Vidzie ,o tym ,ze ma za duzo skory i za maly implant,ale skoro po karmieniu np mozna na otoczce wyciac nadmiar to moze to by bylo dla niej jakies rozwiazanie ,jezeli nie chce kolejnej operacji.Tylko ciekawe ile to kosztuje??I czy wogole nie pieprze teraz farmazonow
Doszlam druuugi raz , i chcialam, tini, Tobie powiedziec, zebys juz nas na tak dlugo nie opuszczala
Brakowalo mi Twoich farmazonow
Stary 2010-01-14, 21:12   #2220
_mysza_
Raczkowanie

problem w tym ze do PL lece dwa dni przed operacja i biopsje oczywiscie zdazylabym zrobic ale wynikow tego samego dnia nie otrzymam, wiec zostaje zobaczyc jak szybko szpital odpowie na list ew isc tu prywatnie do tej pl przychodni i zaplacic, przeciez malutko chca
cpg 333- 755 lub 323 685

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości