|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze opisy na gg, część XV
now all I can do is smile and fade into the background .
/wszystko co teraz mogę zrobić to się uśmiechnąć i usunąć się na drugi plan./ I kept the flowers, the candy, the letter that u wrote to me . /zatrzymałam kwiaty, słodycze, listy, które do mnie pisałeś./ over time, pictures fade . /z czasem zdjęcia wyblakły./ I've got proof that people change . /mam dowód, że ludzie się zmieniają./ can u hear these teardrops in my pillow? /czy słyszysz te krople łez w mojej poduszce?/ sleepless nights, and stormy days . /bezsenne noce i burzliwe dnie./ face it u messed up and now he's with somebody else . /przyznaj, spieprzyłaś to i teraz on jest z kimś innym./ it's funny u don't know what u got, till u ain't got it no more . /to śmieszne, że nie wiesz co posiadasz, zanim tego nie stracisz./ .
minęło pół roku... nauczyłam się spokojnie oddychać, wcześniej zasypiać, normalnie funkcjonować. Czasami tylko spotykam Ciebie i wtedy uczę się tego wszystkiego od nowa . Edytowane przez KaMa2704 Czas edycji: 2010-01-14 o 22:33 |
|
|
|
#3512 | |
|
Rozeznanie
|
Taaak dawnooo mnie tu nie było , ale nie miałam nawet zbytnio czasu by tu zaglądac bo szkoła , śmierc pewnej osoby i weselee .
Ale juz jestem mam nadzieje że tym razem na dłuużeeej ;*To co zdąrzyłam uchwycić : Cytat:
___________ Napiszę tysiąc słów, że mnie nie obchodzisz, że mam cię dość , że już cie nie kocham .. a na koniec kursywą i najmniejszą czcionką napiszę, jak dobrze umiem kłamać.
Bo to przez nią , nie jesteśmy już tacy sami . Miałam kiedyś takie poczucie lęku . Byłam w lesie , w tym przez który zawsze przechodze gdy wracam do domu ze szkoły . Nagle poczułam ogromny lęk , byłam pewna że się zgubiłam , a przecież znałam ten las jak własną kieszeń . Ale uczucie nie mijało wręcz odwrotnie , powiększało się z każda minutą . Zadzwoniłam do koleżanki i opowiedziałam jej wszystko , przyszła po mnie i zapytała co się ze mną dzieje ? Czego mi brakuje ? Dlaczego się tak zachowuje .. Ale ona doskonale wiedziała że to uczucie lęku było wywołane tobą . Bałam się że cię straciłam, tak już na zawsze . Tylko jakoś tak burczy mi w sercu .
|
|
#3513 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Podaj mi swoją dłoń.. Pokażę Ci, że warto zaufać mi!! ''Kiedyś'' zostawmy za sobą pragnę być Twą królowa !! Zależy mi na Tobie, dlatego krzywdy Ci nie zrobie!! Wiem, że trudno odbudować zaufanie, lecz Ty zaufaj mi kochanie!!
|
|
|
#3514 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ej lala , fajnie fajnie tylko , że ja wczoraj to dodałam w 2 opisach .. może zacznij czytać dokładniej ? ;/ Sorry dziewczynki , ale tym razem musiałam bo takie coś nie zdarzyło się pierwszy raz , że któraś powtarza opis który już wiecześniej dodałam .. i wiem , że opis nie jest mojego autorstwa , tylko z piosenki , ale takie coś mnie wku_wia .. Wybaczcie , że zaśmiecam <3 _____ nienawidzisz mnie ? niech zgadnę dlaczego . nie ma nic gorszego niż przeciętność . leżąc na podłodze z papierosem w ręku, wciąż zastanawiała się , czy lepsze jest bezsensowne życie czy sensowna śmierć . _____ jest dobrze.
M <3 |
|
|
|
|
#3515 |
|
Raczkowanie
|
ah dzięki
1. Kiedy Cię widzę słodki jak miód, niczym cukierek kusisz mnie znów. Nie strasz mnie dietą - wypróbuj sam, słodkiego miodu smak 2. Słuchaj, ktoś kto mnie pragnie musi mi mówić prawdę... 3. Nie jestem gotowa odejść tak bez słowa. 4. Nie chciała się z nim kłócić, kiedy dzieliły ich tylko godziny od rozstania. Ale niektóre słowa były zbyt bolesne, żeby je zignorować, niektóre granice tak czułe, że trzeba było ich bronić przed wszelkimi intruzami 5. Zapomniała o oddechu, kiedy dotknął ustami jej warg. Jego skóra pachniała oceaniczną świeżością, jak listopadowe wiatry i mgły. Ich pocałunek trwał całą wieczność, ale i tak nie dość długo. Kiedy rozdzielili się, zapatrzyła się w jego niebieskie oczy, widząc w nich odbicie własnych uczuć. 6. Granica pomiędzy marzeniem, a koszmarem jest często cienka jak lina, na której balansuje akrobata. 7. To musi być prawdziwa udręka, uganiać sie za facetem, który nie może znieść twojego widoku. (...) za facetem, który kocha kogoś innego 8. Życie jest skomplikowane i dzięki temu tak interesujące. A mimo to czasami najprostsze przyjemności są najbardziej satysfakcjonujące. I czasami najtrudniej odpowiedzieć na najbardziej oczywiste pytania. 8. Nawet jeśli czasem trochę się skarżę - mówiłoserce - to tylko dlatego, że jestem sercem ludzkim, a one właśnie są takie. Obawiają się sięgnąć po swoje największe marzenia, ponieważ wydaje im się, że nie są ich godne, albo, że nigdy im się to nie uda. My, serca, umieramy na samą myśl o miłościach, które przepadły na zawsze, o chwilach, które mogły być piękne, a nie były, o skarbach, które mogły być odkryte, ale pozostały na zawsze niewidoczne pod piaskiem. Gdy tak się dzieje, zawsze na koniec cierpimy straszliwe męki. 9. Życie mija, ale nie znika, Nadzieja zanika, ale nie umiera. Prawda może być ukryta, ale nadal gore Miłość odrzucona - powraca 10. Pełna grzesznych myśli - ociekająca Tobą 11. „Wiesz, temu jednemu mężczyźnie chciałabym dać, tak zwyczajnie, tak najzwyczajniej w świecie - jak podarek imieninowy czy urodzinowy - całe moje życie. Bez reszty. Chciałabym być z nim i podróżować z nim, i czekać na niego wtedy, kiedy nie mógłby mnie ze sobą zabierać. Chciałabym dla niego utrzymywać dom w czystości i robić zapasy na zimę, kompoty, konfitury, marynować grzyby, kwasić ogórki, butelkować szczaw, pomidory, kisić kapustę i inne wspaniałości. Chciałabym mu zrobić na drutach albo na szydełku długi, długi ciepły szalik i ciepły sweter, i ciepłe rękawiczki, i ciepłą czapkę, i bardzo ciepłe skarpety, i w ogóle. Bo to tak jest, że dla siebie, owszem, można coś tam zrobić, ale dla drugiego człowieka to już można coś niesamowicie pięknego zrobić, wszystko. Wszystko. I, czy ja wiem... może jutro zgaśnie słońce, przecież może; albo nam je przesłoni, na zawsze, jakiś straszny potworny grzyb... Przecież może. I wiesz może to dla ciebie oczywiste, ale też ci chcę o tym powiedzieć, powiedzieć wprost, że jestem za wiernością, za wiernością absolutną... Wolny ptak jest najwierniejszym stworzeniem tego świata - powiedziałem do siebie w myśli. Ale nie bardzo wiedziałem, po co mi się to zdanie w myśli powiedziało, ani nie wiedziałem, co to zdanie - w całej swojej rozciągłości, w całej swojej skrzydlatości - oznacza. - ...i temu jednemu mężczyźnie byłabym oczywiście absolutnie wierna. W ten sposób, w ten chyba jedyny sposób byłabym też sobie wierna. Byłabym taka, jaka chcę być i jaka naprawdę jestem. Ja to wiem. Ja to czuję. Ten mężczyzna by mi pomógł w tym, by mi pomógł taką a nie inną być, a ja bym się starała tak samo we wszystkim mu pomóc. Bo, myślę, że na pewno bym mu w niczym nie przeszkadzała. Ogromnie ciężko jest o takich sprawach mówić i ogromnie niezręcznie. I raczej nie powinno się zapewniać o czymś, bo to wtedy właśnie wygląda podejrzanie. Zadam ci teraz jedno pytanie - odezwała się w pewnej chwili. - I więcej już nic nie powiem. - Czy chciałbyś być tym mężczyzną?"
|
#3516 |
|
dream big
|
*Nie wiedziałam, że istnieje ktoś, kto denerwuje się szybciej ode mnie, dopóki nie poznałam Ciebie.
|
|
#3517 |
|
Zadomowienie
|
a na wiosnę to żelki haribo, ale tylko zielone - ogórkowe. ;-)
|
#3518 |
|
Raczkowanie
|
Frizz - o, ja Cię pamiętam!
piękny powrót (; ... uzupełnień, spełnień, cała lista niedopełnień. słońce wstaje by nam zabrać trochę zdrowia i tych kilka słów...
|
#3519 |
|
Konto usunięte
|
Książe, bez korony, ale z sercem.
blisko bądźmy. |
|
|
|
#3520 |
|
dream big
|
*Nigdy nie wiem czego się spodziewać.
|
|
#3521 |
|
Rozeznanie
|
nieproszona
Andzia1311 modlishque okradłam te trzy panny In the night, I hear 'em talk, W nocy słyszę jak rozmawiają the coldest story ever told Najzimniejsza opowiedziana historia Somewhere far along this road, he lost his soul to a woman so heartless.. Gdzieś z dala od tej drogi, stracił swoją duszę dla kobiety tak nieczułej...
'I to w tej chwili zdajesz sobie sprawę, że to wszystko zdarzyło się tylko raz. I nie ważne jak bardzo się starasz nigdy nie poczujesz się taki sam. Nie będziesz już nigdy się czuć trzy metry nad niebem.' |
|
|
|
#3522 |
|
Zadomowienie
|
;**
na zdrówko
![]() idiotycznie. ja się zakochałam duuuużo wcześniej w tobie ![]() __ elegancja, duma, chłód, elegancja, duma, chłód – sztuczna elegancja, je*ana duma, prawdziwy chłód. przeciąg pomiędzy oknem umysłu, a drzwiami do serca nie! proszę, nie znikaj..
|
#3523 |
|
Raczkowanie
|
''...I wtedy ją pocałował... czekała na to tyle lat, a teraz nie poczuła nic. Wypaliła sie...''
'' Gdy siedzieliśmy razem na ławce w parku, gdy mówiłeś, żę mnie kochasz... Nie pomyślałabym, że kłamiesz..'' -Powiedz mi kochasz go? -Kocham... myślę, że mimo wszystko kocham to za małe slowo żeby wyrazić to co do niego czuje!! ''Kolejny dzień leżała w łóżku i wypłakiwała sie w poduszke... nagle poczuła ciepły dotyk rąk... odwróciła głowę to był on.. wyszeptał:Przepraszam. Właśnie wtedy otworzyła oczy...'' ''.. Zapomniałeś, że gdy odchodziłeś mieliśmy świętować moje 18-ste urodziny..'' '' Z nadzieją zapukałam do Twych drzwi, nadzeja zniknęła gdy ona otworzyła mi!!'' ![]() ![]() ![]()
|
|
#3524 |
|
Raczkowanie
|
1.Jak wygląda świat, kiedy życie staje się tęsknotą? Wygląda papierowo, kruszy się w palcach, rozpada. Każdy ruch przygląda się sobie, każda myśl przygląda się sobie, każde uczucie zaczyna się i nie kończy, i w końcu sam przedmiot tęsknoty robi się papierowy i nierzeczywisty. Tylko tęsknienie jest prawdziwe, uzależnia. Być tam, gdzie się nie jest, mieć to, czego się nie posiada, dotykać kogoś, kto nie istnieje. Ten stan ma naturę falującą i sprzeczną w sobie. Jest kwintesencją życia i jest przeciwko życiu. Przenika przez skórę do mięśni i kości, które zaczynają odtąd istnieć boleśnie. Nie boleć. Istnieć boleśnie - to znaczy, że podstawą ich istnienia był ból. Toteż nie ma od takiej tęsknoty ucieczki. Trzeba by było uciec poza własne ciało, a nawet poza siebie. Upijać się? Spać całe tygodnie? Zapamiętywać się w aktywności aż do amoku? Modlić się nieustannie…
2. Codziennie cierpię, cierpię od wielu długich miesięcy próbując pokazać Ci jak bardzo cię kocham i wszystko jest bez znaczenia, kiedy nie ma Cię blisko mnie... 3. lubię Cię - to za mało powiedziane, uwielbiam też za mało, szukam dalej. Może kocham? tak już coraz lepiej. Wiem! kocham kocham, kocham, kocham Ciebie! 4. Samotność to taka straszna trwoga... ogarnia mnie... przenika mnie... 5. I te krótkie momenty kiedy czułam, że ty czujesz to samo.. 6. Najbardziej żałuję tych wszystkich grzechów, których nie zdążyłam z nim popełnić ! 7. Bo gdy ty jesteś to dni uciekają tak jak ziarenka maku.. 8. Tak bardzo chciałabym być Twoja jedyną kobietą. Jedyną ! Rozumiesz ?! I wiedzieć, że będę Cię miała jutro, w przyszły poniedziałek i także w wigilię. Rozumiesz ?! Płakałam. - Chciałabym być Twoją jedyną kobietą. Tylko to ... 9. Ból który nie mówi...szepcze do serca i każe mu pęknąć. 10. Anioł wkrótce powróci i najcichszy szelest Jego skrzydeł sprawi, że radość znów będzie żywa... 11. Mała, śliczna księżniczka... której rozbawić nigdy nie mógł nikt.. 12. ...yes, you can hold my hand if you want to Cuz I wanna hold yours too..
M. <3 ![]() Edytowane przez libri Czas edycji: 2010-01-15 o 10:55 |
|
|
|
#3525 |
|
Raczkowanie
|
Aggressivee- ciesze się że mogłam pomóc
kradnij skarbie, miło mi <33- Dla Ciebie zrobię wszystko, wystarczy abyś poprosił. - A gdybym poprosił, żebyś mnie zabiła? Zrobiłabyś to? - Tak, ale chwilę potem zabiłabym siebie. Najcudowniejszy, najpiękniejszy, najsłodszy, na zawsze. Nie wiem jak to jest, ale coś mnie w nim kręci. -Idziemy na piwo? -Jasne! Ale idzie też ona. -Ona? Czemu? -Bo jest częścią mnie. Nie zabierając jej pozbawisz mnie na ten okres części mojej duszy. I nie wmawiajcie mi , że miłość nie istnieje.
|
|
#3526 |
|
Wtajemniczenie
|
Primadonna, absurdalnie - czarujecie
Powiedział:
" Będziesz ze mną szczęśliwa. I w domu, przy kominku, kiedy tylko wzrok podniesiesz, ja będę. I gdy ja wzrok podniosę, Ty będziesz tam ". Wszystkie powitania zawierają w sobie smutek pożegnania.
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
jestem dziś od rana marudząca i ładna.
liczę na słowa które wypowiadasz. powiedziałaś, że wszystko będzie dobrze. teraz są nie tylko dobre czasy na preparaty wash'n'go, ale także na męski odpowiednik typu fuck'n'go. w przerwach między reklamami obdzieram przeszłość ze skóry. wyczekuję lepszego końca świata niż ten, który nas zastał. |
|
|
|
#3528 |
|
Raczkowanie
|
.jak heroina od razu uzależniasz
..kiedy ktoś Cię skrzywdzi nikogo to nie obchodzi, kiedy próbujesz ułożyć życie na nowo wszyscy Cię oceniają.. . .bo wszystko czego teraz pragnę to .. na sanki ..bo jesteś częścią mnie,kiedy cierpisz ja też to czuję. .i zabiorę Cię do Narnii.. . .zapomnieć nie ma mowy, być razem nie ma mowy, wyrzucić nie da rady bo w sercu Ciebie mam. Ferie ^ ^
|
|
#3529 |
|
Rozeznanie
|
Kiedyś wystarczyło schować się pod kołdrą, by zniknęło całe zło tego świata.
Nocny deszcz cicho puka w moje okno. Nocny deszcz melancholijnie śpiewa mi kołysankę plecioną przeszłością. Z nocnym deszczem kładę się spać. Kamień na szyję i w morze.. byle szybciej dobić do dna.. A później osuszyć skrzydła, lecieć w przestworza i znowu bujać w obłokach... Ona oddychała Twoim szeptem. Dlaczego wtedy przestałeś mówić? Nigdy nie ujrzałeś moich łez, choć wypłakałam ich tak wiele. Nigdy nie usłyszałeś bicia mojego serca, choć biło tylko dla Ciebie. Nigdy nie dowiedziałeś się jak bardzo Cię kocham, choć byłeś dla mnie wszystkim. Życie to słodko - gorzka symfonia . tylko w snach, mogę tak na prawdę pokazać kim jestem. tylko w snach, nikt mi nie mówi, co mam robić. tylko w snach, układam swój własny scenariusz. tylko w snach, mogę sobie pozwolić na odrobinę zapomnienia. więc dlaczego, nadal nie mogę zasnąć? |
|
|
|
#3530 |
|
Raczkowanie
|
A jeśli coś kochasz, puść wolno. Jeśli wróci - jest i było Twoje. Usnęła nie bojąc się o jutro. I proszę, obiecaj, że nigdy mnie nie opuścisz... ![]() Dla niej nawet sztuczny uśmiech był problemem... Ja wciąż czekam na Ciebie, wciąż czekam na dzień w którym mnie przytulisz i powiesz jak bardzo było Tobie mnie brak... ![]() Brak mi tchu. |
|
|
|
#3531 |
|
BAN stały
|
za wszystko, pomimo wszystko i wszędzie.. <3
it's a beautiful life ![]() i answer 'do you love me?'.. you answered nothing.. moje usta krzyczą 'chodź tu!' I remember that your sweet smile, which I called you .. every day and every night.. only you honey <3 one touch worth millions .. ![]() skromnie
|
|
|
|
#3532 |
|
Zadomowienie
|
KaMa2704 - łał.
suve - jak zawsze <3 * * * nie ma mnie w twoim sercu. to nic złego, w końcu jestem wolna. rozstania nie są takie złe... gdy już wpłaczesz sie w poduszkę, uczeszesz swoje myśli to rozstania nie są takie złe...
Idź ty lepiej, koziołeczku szukać swego Pacanowa. Edytowane przez Kochanaa Czas edycji: 2010-01-15 o 12:47 |
|
|
|
#3533 |
|
Raczkowanie
|
Kochanaa - cóż za wspaniały avatarek widzę. bardzo artystyczny. i w ogóle bardzo.
![]() ________________ sztucznie oddychające społeczeństwo. powiedz to. jednym tchem. powiedz ! to wszystko zaczyna nabierać sensu. przedawkowałam marzenia. _______________________ Beciorz - zachwycasz.! ![]() Promadonna - boskości. !
|
|
#3534 |
|
Wtajemniczenie
|
Chociaż na chwilę. ZAMILCZ. Co czujesz gdy zawodzą ci za których dałbyś uciąć ręce? Ludzie przeciwko ludziom. Przygarnij mnie bo zgubiłam sens. Pogasły światła i zamknęli niebo. Dnia 8 marca pierd.ole Twoje kwiaty. Szanuj mnie codziennie. Do zobaczenia na końcu, końcu końca, początku końca, początku nowej wieczności.
Edytowane przez takagwiazdka Czas edycji: 2010-01-15 o 13:14 |
|
|
|
#3535 |
|
Przyczajenie
|
Nic na pokaz. Wszystko w sercu...
|
#3536 |
|
Przyczajenie
|
w ciszy zaklęty dźwięk, jeszcze pomilczeć chce
jak my, nie mówić teraz nic księżyc beztrosko śpi, może jak ja i ty teraz już do powiedzenia nie ma nic powiedz gdzie są tamte dni? powiedz mi, albo milcz. zaczaruj mnie... ostatni raz niech nie kończy się ten magiczny czas.
|
|
#3537 |
|
Gość
|
Powiedz mi ostatni raz, że nie byłam dla Ciebie zabawką.
|
|
|
|
#3538 |
|
Raczkowanie
|
Satysfakcjonują Cie kolejne rany na moim sercu?
Nawet sobie nie zdajesz sprawy z jaką miłością masz do czynienia. Błąd. Jeden mały błąd a tak wielkie konsekwencje. Komu mam wierzyć, kiedy kłamstwo okazuje się prawdą?
"Nie jest najważniejsze, byś był lepszy od innych. Najważniejsze jest, byś był lepszy od samego siebie z dnia wczorajszego." Edytowane przez misjaaaa Czas edycji: 2010-01-15 o 13:33 |
|
|
|
#3539 |
|
Przyczajenie
|
Wiem, że miało nie być żadnych próśb... Ale właśnie dziś straciłam ukochaną osobę swojego życia... bez której nie wyobrażam sobie życia, która nadawała sens każdej codziennej czynności
Nie wiem co mam ze sobą zrobić... Dlatego proszę o jakieś opisy jest mi cholernie ciężko... ![]() ![]() tego nie da się opisać ;(
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Osobowość z ciebie żadna, za to całkiem niezła ku.rwa
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

Ale juz jestem mam nadzieje że tym razem na dłuużeeej ;*
) 

<33
.
.