|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
a gdzie kalka? uciekła rodzić?
![]() ja to już się tymi skurczami nie podniecam.. dzisiaj od rana jakieś mam.. wygląda to mniej więcej tak: przez 2h skurcze co 15-10 min, później godzinę cisza i znowu przez 2h skurcze.. po prostu jaja ![]() a ten czop to w zasadzie chyba dopiero jednak dziś mi wyleciał albo już zgłupiałam bo dzisiaj poszłam do łazienki a tam mega dużo czegoś gęstego z krwią.. jutro rano tak jak pisałam mam się stawić w szpitalu, jak będą miejsca to mnie zostawią nawet jak się nic nie będzie działo a jak się nie będzie działo i nie będzie miejsca to ja nie wiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Zadomowienie
|
Madziulka - słodki syneczek
![]() mnie też krocze boli, szczególnie jak wstaję rano, muszę rozchodzić i dopiero jest lepiej... co do wątku na odchowalni jestem za ![]() filka - trzymam ![]() ![]() umyłam prysznic, odkurzyłam i zmyłam podłogi, wyczyściłam schody i nic...:wariat: czekania ciąg dalszy, ciekawe w jaki czas po terminie biorą do szpitala na wywołanie ... |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Zakorzenienie
|
a Wy co takie obolale? Jakbyscie mialy rodzic jakos niebawem czy jak?
![]() ![]() ....... Kurcze to przedszole Adaska mnie wykancza... Przesiaduje z nim tam jak zawodowa przedszkolanka a jak tylko wyjde to ryk.... Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Zadomowienie
|
no dzeiki dziewczyny ale narazie to falszywy alarm!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Rozeznanie
|
jak to 4h?? i że niby od razu wyjdziesz ze szpitala??? ja dopiero na drugi dzień czułam się w miarę normalnie, a 4h po porodzie to byłam jak pijana! nie wyobrażam sobie w tym stanie iść gdziekolwiek
#1266 |
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamusie
![]() Tutaj mama czerwcowa 2009 ![]() Wpadam z reklamą ![]() ![]() Mam też majtki poporodowe i lewatywę gdyby, któraś chciała sobie zrobić w domu zamiast w szpitalu ![]() Gdyby któraś była zainteresowana, to zapraszam na mój wątek ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2010-01-14 o 21:13 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1268 |
Raczkowanie
|
dzięki wielkie Dziewuszki za dobre słowo a propos mojej fotki.
![]() ja też się przyłączam do obolałych mamusi. Kiedy leże i potem chce wstać to też czuje bardzo silny ból. Poza tym pobolewa mnie brzuszek. Jedynie po prysznicu na 2 godz. wszystko się jakby uspokaja. |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Szymonek śliczniutki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- wiadomość dla dziewczyn z "planujemy" : Dra zrobiła test i wyszła druga kreseczka , co prawda jaśniejsza , ale jest ![]() ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1271 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1272 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wielkie dzięki!!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja też mam takie dziwne bóle krocza od paru dni. Nie jest to bardzo dokuczliwe, ale takie dziwne i niezbyt przyjemne. Poza tym strasznie puchną mi dłonie... Jak rano wstaję to nie mogę zgiąć palców u rąk tak boli... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | |
Zakorzenienie
|
Co do wątku na Odchowalni to zgadzam się z Kancią
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1274 |
Rozeznanie
|
no to jestem dzisiaj pierwsza
![]() za nic w świecie nie mogę już zasnąć.. usnęłam dopiero koło 1 bo miałam skurcze, ale jakoś je rozchodziłam.. obudziłam się o 3.. głodna ![]() Zaraz lecę pod ciepły prysznic jak i po nim będą dalej to jadę.. I tak w sumie miałam dzisiaj jechać tylko trochę później ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brzoskwinka? Ciekawa jestem która pierwsza. Ja jak nie wyląduję wcześniej to wywołują w dzień babci. Rewelka po prostu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1276 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki najmocniej jak się da ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Zakorzenienie
|
hey
![]() Jakaś padnieta jestem ![]() Obiecałam sobie że dzis robię dzień leniuchowania.... Sprzątać nie będę...gotowac też nie ![]() Dziś jak Kuba pojdzie spać robię lazienkowe SPa i drzemkę trzasnę ....bo ciągle czuję się niewyspana mimo że spię całą noc (od kilku dni tak mam ![]() oliviaoO wiesz sama zaco ![]() ![]() No i za inne mamusie , które by bardzo chciały już ![]() ![]() KRA,...Kra...kra ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-15 o 06:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a dziewczynki nie pisałyście kiedyś co należy pić , żeby opuchlizna troszkę zeszła??? ![]() trzymam kciuki za przeterminowane i razem z Pysią głośno kraczę dziś troszkę z czasem na wizaz będzie ciężko , bo przed południem mają koleżanki mnie odwiedzić ![]() ![]() ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Zakorzenienie
|
ja też kraaaaa kraaaaaaa
................ dzisiaj miałam fatalną noc, w ogóle nie mogłam zasnąć - na lewym boku nie mogę leżeć bo mi cierpnie góra brzucha pod cyckiem :/ póżniej bolało mnie żebro,na poduszce nie mogłam spać bo się dusiłam:/, póżniej miałam bóle @...a jak w końcu zasnęłam to musiałam wstać-zajeeebiście:P
![]() |
#1280 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Zakorzenienie
|
doberek!
Niech chociaz jedna sie dzi rozpakuje, bo ilez mozna czekac ![]() ![]() Trzymajcie sie dzielnie dziewczyny!!! W koncu jak weszlo to musi wyjsc ![]() Ale mnie wzielo na "humor" z rana. Ja przezywam katusze zwiazane z przedszkolem synka i jakos nie moge sie skupic na ciazy. Moze to i lepiej. Czas sobie plynie. A ja mysle tylko, czy on sie przyzwyczai zanim sie Zuzka urodzi, czy lepiej zrezygnowac, czy to dobre ptrzedszkole (bo mam mnostwo obiekcji) itd...Ale w koncu on ma tam zostawac przez 4-max 5 godz dziennie, wiec moze jakos sie uda. Dzis go maz odprowadzil (na razie jest sam), mam nadzieje, ze pani nie bedzie zaraz po mnie dzwonic. Bo i tak zamierzam niebawem isc i zobaczyc co sie dzieje. ![]() .... Dzis mam wizyte u gina. Taka dodatkowa, bo moj jest na urlopie. Zobaczymy co i jak, bo juz z miesiac nie bylam badana. Nie wiem co z moja szyjka itd... |
![]() ![]() |
![]() |
#1282 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ************************* ********* Dzisiaj mam co robić także zaraz póki mam wenę to się zabieram za robotę.Najpierw zakupy ![]()
![]() |
#1283 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1284 |
Zadomowienie
|
Madziulka
Twój Szymuś poprostu ![]() ![]() --------------------- Tez nieraz zaglądałam na wątek planujemy z nadzieją ze jakiejs weterance sie udało- i w końcu sie udało Dra ![]() mocno trzymam kciuki ![]() super ![]()
#1285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odnośnie przedszkola: Powiem ci,że ja miałam istne cyrki z moim synkiem.Tylko,że w moim przypadku musisz zwrócić uwagę na to,że mój synek j.duńskiego nie znał.Został zapisany do jednego z przedszkoli niedaleko naszej ulicy do którego chodziły znajome mu dzieci.Ale tam było ponad 50 osób i niestety nie potrafiono się nim zająć.Zostawał na kilka godzin,ale normalnie przerażenie miał w oczach a płakać zaczynał już jak z domu wychodził.Mnie zapewniano,że dziecko w przedszkolu jest uśmiechnięte i wesołe i że bawi się z innymi dziećmi.A z innego źródła dowiedziałam się,że mój Oskar od rana do popołudnia ciągle płakał i nikt nic z tym nie robił.Masakra......!!!!Na szczęście dostał się po tygodniu do innego przedszkola 50m od domu.Tam jest 15 osób w jego grupie i 3 opiekunów w tym polka (ale tam też były polki i to 2).Dziecko z radością idzie do przedszkola,bawi się,jest uśmiechnięte i do domu nie chce wracać.Z rodzicem zawsze ktoś porozmawia o tym co robiło dziecko w ciągu dnia,czego mu brakuje,ile zjadło itp.Normalnie niebo a ziemia.A jak przechodził kiedyś obok starego przedszkola z grupą dzieci z obecnego przedszkola to wpadł w histerię i pytali mnie czy coś się wydarzyła w tamtym miejscu. W nowym przedszkolu do którego już chodzi od pół roku to klimatyzował się chwila moment,a w tamtym to tydzień było mało a z nim byłam jeden dzień. Ciężko mi ogólnie wytłumaczyć,bo mój synek wymagał w tym czasie specjalnej opieki pedagogicznej,a nie traktowania jak inne dzieci duńskie które wszystko rozumiały. Jak sobie wspomnę co on musiał czuć to normalnie serce mi pęka ![]() Może zwróć uwagę aby przedszkolanka bardziej zainteresowała się nowym-twoim synkiem.On teraz potrzebuje więcej uwagi niż inne dzieci.Rozumiem,że ty wiesz jak postępować gdy synek ma zostać w przedszkolu,bo przeważnie mówią o tym opiekunki. Życzę Ci powodzenia i wytrwałości,a Adasiowi jak najmniej łez ![]()
![]() |
#1286 |
Rozeznanie
|
Witam Mamusie.
Ja dzisiaj miałam ciężką noc. Nie mogłam spać i skurczybyki mnie dorwały przed 4. Na dzisiaj mam zaplanowane sprzątanie, prasowanie, wymianę wody welonce i jakiś obiadek muszę zrobić. Celka napisze Ci jak było z moim synkiem i przedszkolem. Jak Olafek miał 2 lata i 5 miesięcy teściowa się pochorowała. 2 tygodnie byłam z synkiem na opiece, na 2 tygodnie przyjechała do mnie koleżanka żeby się zająć Olafkiem. W tym czasie szukałam niani, ale niestety się nie udało. I wtedy moja mam przypomniała sobie, że jej kuzynka jest dyrektorka przedszkola w mieście gdzie pracuję. 27 listopada dowiedziałam się, że ma miejsce. 1 grudnia Olafek poszedł do przedszkola. Niestety miałam taki okres w pracy, że nie mogłam go powoli wprowadzać. Ale Panie nie przekonywały, że tak jest dobrze dla dziecka, że jak się przyzwyczai, że ileś godzin siedzi z mamą, to potem trudniej mu zrozumieć, czemu nagle zostaje samo. Miałam szczęście Olafek od razu pokochał nowe przedszkole. Nie płakał ani jednego dnia. Fajnie zaczął się rozwijać, stał się bardziej samodzielny - bo wiadomo babcia go we wszystkim wyręczała. Rozgadał się. Także kochana nie martw się, jeśli synek zadowolony wychodzi z przedszkola, nie płacze nie zmieni się to na pewno mu tam dobrze. A jeszcze masz możliwość teraz z nienacka sprawdzać przychodząc o różnych porach czy nie płacze. Powiem Ci, że ja to bardziej przeżywałam niż mój synek. Zaprowadzałam go i potem jak wsiadałam do auta sama płakałam, że on taki malutki, że ja w domu nie zsoatała tylko do pracy chodzę, ale to chyba mamy tak mają ![]() Życzę powodzenia i na pewno będzie wszystko dobrze.
![]() ![]() ![]() ![]() - 7,7 kg Edytowane przez malinka118 Czas edycji: 2010-01-15 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1288 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja do Was z takim problemem,....
wczoraj zauważyłam ropę sączącą się z zęba, nic nie boli, nic nie widać żeby spuchł, tylko że jest ułamany... Byłam niedawno (kilka dni temu) u dentysty z innym zębem, widział tego zęba i nic, tylko że tą ropę zauważyłam wczoraj. Martwię się bardzo.... Czy to prawda, że stan zapalny zębów może poważnie szkodzić dziecku... ??????????? ![]()
#1289 | |
Zadomowienie
|
A Olivia to chyba poszła rodzić...
Niestety odnośnie przedszkola się nie wypowiem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
Tak to jest, że dzidziuś weźmie sobie z ciebie to co najlepsze, a ty masz objawy??? Wypij jakieś wapno i podjedź do stomatologa, a stan zapalny o ile szkodzi to chyba bardziej na początku ciązy, a ty kończysz. Głowa do góry!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.