|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)
Cytat:
W razie czego obsmaruj go na all. Mogę Ci pomóc Obsmarowałam kiedyś lekarza ortopedę ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16459604] Będzie dobrze, prawda? [/QUOTE]Jasne!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
One mówiły, że już miały wszystkiego dosyć i było im wszystko jedno, czy mocniej boli, czy nie. Chciały już urodzić.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój mąż cały czas się przyzwyczaja do córki, bo chciał drugiego syna. Moja dzidzia już drugi dzień jakoś mało się rusza. Jak tak będzie dalej, to w poniedziałek idę do gina.
|
|
#3662 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dawaj adres, powiem mu co o nim myślę... mój małż już się tym zainteresował...on też nie lubi krętaczy... ja na razie też nie mam przeciwciał, ale muszę to kontrolować... na pewno będę robiła je jeszcze co najmniej raz przed porodem a ja dostałam jakiś skurczy i się zastanawiam iść do szpitala czy nie... łyknęłam dwie nospy i leżę, czekam co będzie się dalej działo
..... przyjaciele są jak anioły, które podnoszą nas kiedy nasze skrzydła nie chcą już dłużej latać..... Bruno już w domku Edytowane przez dafreen Czas edycji: 2010-01-14 o 20:45 |
||
|
|
|
#3663 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3664 |
|
Zadomowienie
|
właśnie się zastanawiam, skurczy już nie czuję, ale brzuch się robi trochę twardy co jakiś czas i plecy mnie tak dziwnie bolą na wysokości krzyża....
|
#3666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kochana, jak masz się z kim dostać to jedź na izbę. Jeśli nic nie będzie to dobrze, ale jeśli... Skurcze, bóle krzyżowe... Kurcze, jeszcze rodzić zaczniesz. Za wcześnie! Idź, na wszelki wypadek, bo potem będziesz żałować. ![]() |
||
|
|
|
#3667 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pierwszy raz przy pierwszym wywołaniu-9 dni po terminie + kroplówka- nic nie ruszyło. ![]() Cytat:
czym? Cytat:
|
|||
|
|
|
#3668 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
kochana pomykaj do szpitala. dzięki dziewczynki ja do szpitala mam dosłownie 100 m więc idę, nich mnie podłączą i sprawdzą co się dzieje... bo tylko będę sie denerwowała... niby nic w tej chwili się nie dzieje ale może ja tylko nic nie czuję przy Oli tak miałam... na początku nie czułam skurczy tylko mnie plecy bolały....dam znać jak wrócę, albo jak zostanę to napisze do Kropci smska
|
|
#3669 |
|
Raczkowanie
|
Lea..korzystam dziś z Twojego przepisu na naleśniki meksykańskie...Chciałam zrobić na obiadokolację coś innego niż schabowy z ziemniakami i mizerią, a że mój TŻ dopiero po 22giej wraca z pracy więc późną porą ocenimy czy dobre było...Jak dam radę jeszcze dziś opowiem o walorach smakowych a jak nie to jutro...Lekko zmodyfikowałam jedynie kwestię filetów kurzych- doprawiłam je przyprawą do gyrosa...Już mi ślinka cieknie, mam na nie taAAAaką ochotkę, ale cierpliwie czekam na chłopa swojego.
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3671 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że tego nie stosują...Cytat:
|
|
|
#3672 |
|
Raczkowanie
|
Lea...Ja zjadłam jednego, TŻ, który zazwyczaj je "za trzech", zjadł TYLKO dwa...Były przepysznościowe
|
#3673 |
|
Zadomowienie
|
jestem z powrotem w domku. zbadali mnie, zrobili usg dowcipne i normalne, dostała zastrzyki rozkurczowe i jestem już w domku. na szczęście wszystko jest ok, szyjka zamknięta. nie wiadomo co wywołało skurcze. mam się nie przemęczać.
dziękuję Słoneczka moje za kciuki i wsparcie kładę się już spatulki, wrażeń miałam dziś wystarczająco. kolorowych snów mamusie
..... przyjaciele są jak anioły, które podnoszą nas kiedy nasze skrzydła nie chcą już dłużej latać..... Bruno już w domku Edytowane przez dafreen Czas edycji: 2010-01-14 o 23:08 |
|
|
|
#3674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3675 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie wiem co te chlopy maja takie parcie na syna ![]() zycze dnia pełnego kopniaczków od małej [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16468040] [/QUOTE] Cytat:
uwazajacie na siebie, duzo zdrówka Edytowane przez velluto Czas edycji: 2010-01-15 o 08:23 |
||
|
|
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za sms'ka - dostałam. Ale już nie mogłam odpisać, padł mi tel. i nie mogłam znaleźć ładowarki...
Cytat:
Pan łaskawca od gondoli teraz mnie poinformował że naprawy dokonał u rzemieślnika, który naprawia różne bzdety, w tym wózki. Oczywiście rzemieślnik jest tak znany w Wawie i tak zdolny , że fakt ten nie musiał być zamieszczony na allegro. Wg Pana naprawa w serwisie podniosłaby cenę - jakby mnie to coś obchodziło. :/ Reklamację odrzucił. Ma gnój szczęście, że mieszka tak daleko, bo bym mu własnoręczne oczy wydrapała $(*^&#^$*^* . Sobie poklnę chociaż... Miłego dnia! |
|
|
|
|
#3677 |
|
Zadomowienie
|
Magdi555 – przepraszam, że dopiero teraz pisze na temat tej tarczycy
![]() Ja już przed ciaza robilam badania i mimo, że wyszly w normie, to przepisano mi Letrox 25 z uwagi na powiekszone wole. Już wtedy lekarka uczulała mnie, że gdybym zaszła w ciąże, to natychmiast mam się zgłosić do niej. Wiec byłam u niej wczesniej niż u ginekologa Wizyty mam wyznaczana regularnie co 4 tygodnie, czasem co 2. Za każdym razem robie badanie tsh i ft4, czasem jakies antygeny. Jak tak teraz analizuje te wyniki od początku ciazy to tsh było raz wyższe raz nizsza, a ft4 spada. Ale ciagle jest w normie. Norma w moim laborze tsh 0,4-4,0 uIU/ml, ft4 0,8-1,9 ng/dl.Nie wiem jak to wyglada w Towim przypadku. Masz powiekszoną tarczyce tzw. wole? Mysle, że skoro teraz masz nieznacznie przekroczoną normę tsh, to na początku ciazy moglo być ok., po moich wynikach widac, że to się zmienia (u mnie od 1,67 do 0,674). A no i ja nie mam nadczynosci czy niedoczynności tylko diagnoza jest taka – wole miąższowe nietoksyczne. Obecnie biorę Letrox 50. Nie martw się na zapas. Mocno trzymam kciuki za Ciebie i maluszka aby wszystko było ok ![]() ![]() ![]() Daj znac co powiedział Ci lekarz Edytowane przez velluto Czas edycji: 2010-01-15 o 08:25 |
|
|
|
#3678 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() teraz kolej na mnie. może dziś się dowiem i nie mogę się tej chwili już doczekać, choć do wyjścia mam jeszcze 4h... Cytat:
też mam blisko szpital, więc gdyby coś się działo, nie będę się czaić, tylko walę prosto na izbę przyjęć Cytat:
|
||||
|
|
|
#3679 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry,
Velluto, gratulacje coreczki! Daf, dobrze, ze juz dobrze i dobrze, ze poszlas sprawdzic co to za skurcze byly Brawo ![]() Uwazaj na siebie i odpoczywaj Ja wczoraj mialam gorszy dzien. Strasznie sie zdenerwowalam i poplakalam i dzisiaj wygladam jak 7 nieszczesc. Zlozyloy sie na to chyba wszystkie emocje i sprawy biezace i peklo.... Pracy tez mam duzo poniewaz w nastepny czwartek zaczynaja sie targi turystyczne i ciagle trzeba cos przygotowywac na to to ![]() Milego dnia babeczki
|
#3680 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziś już lepiej, a po tych zastrzykach to spałam jak dziecko, nastukali mnie czymś normalnie ![]() no, żeby go normalnie..... co za gość... obsmarujemy go wszystkie, gdzie trzeba, a ja to mu mogę pojechac i osobiście wklepać... jak to nie uznał reklamacji, skoro gondola nie ma nic wspólnego z opisem???? ja się dogrzebię zaraz do jakiś paragrafów.... Cytat:
![]() poszłam na izbę, wszyscy bardzo mili, aż byłam zdziwiona. przy okazji sobie chociaż izbę przyjęć obejrzała, bo tam własnie będę rodziła ![]() następnym razem jak coś się bedzie działo to idę od razu dowiedziałąm się przy okazji, że pod ktg podłączają od 28 tyg ciąży, wtedy dopiero sprawdzają skurcze na ktg, wcześniej pozostaje nam tylko usg i badanie organoleptyczne.... zbieram się dziewczynki, małż mnie do mamy podrzuci cobym sama w domku nie siedziała, więc odezwę się pewnie dopiero wieczorem po południu wpada moja ciężarówkowa koleżanka na herbatkę miłego dnia Słoneczka
|
|
#3681 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3682 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A powiedzcie mi z jakiego mięska powinno się robić kebab? chętnie bym cosik takiego przyrządziła w niedzielę. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki, żeby dzidek nóżki rozłożył. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
Daff dobrze ze z Wami wszystko ok
Niech Bruno sobie posiedzi ![]() Kropka rzemieślnik Ja wrócilam wlasnie z badań. Musiałam zrobić morfologię i mocz na poniedziałkową wizytę i po 15 musze odebrać. a tak zimno że mi się wcale nie chce tam iść. Wogole nic mi się nie chce. Miałam wczoraj pofarbować wlosy, zapisac się na regulacje brwi. Pouczyć sie na egzaminy.. i niic..
|
|
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16473697] A powiedzcie mi z jakiego mięska powinno się robić kebab? chętnie bym cosik takiego przyrządziła w niedzielę. [/QUOTE] Ja robię z piersi kurczaka. Kroję na małe kawałki, posypuję przyprawą do gyrosa i odstawiam na 2 godziny do lodówki. margo, trzymam kciuki za wizytę i za rozłożone nóżki ![]() kropka, podaj nazwę tego sprzedawcy, żebyśmy wiedziały, co to za dziad
|
|
#3685 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16473697]
A powiedzcie mi z jakiego mięska powinno się robić kebab? chętnie bym cosik takiego przyrządziła w niedzielę. Ogolnie słyszałam że prawdziwy kebab robi się baraniny ale czy to prawda Ja robię z piersi kurczaka Gotuje ją, pozniej kroje na takie male kawałki, dosypuje gyrosa i mieszam I robię w picie lub tortilli Do tego sałata, pomidorki, feta, papryczka, ogoras i sos czosnkowy
|
|
|
|
#3687 |
|
Rozeznanie
|
witam
powiedźcie jak to u was kobitki jest.jak pójde do lekarza ogólnego i powie że kregosłup boli od siedzenia, brzuch twardnieje po kilku godzinach to dam mi zwolnienie?moj gin na urlopie i niewiem co robic.Mam wizyte po pracy i boje sie ze tylko sie nadenerwuje w kolejce imi nie da
|
#3688 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Velluto gratuluję dziewczynki ![]() Daf cieszę się, że wszystko ok. A w którym szpitalu tak miło Cię przyjęli, jeśli można spytać? Mnie się kiedyś (w poprzedniej ciąży) zdażyło trafić na Karową i nie było zbyt miło.... Dlatego tak z ciekawości pytam.Kropko współczuję przeprawy z palantem ![]() Margo za ujawnienie
|
|
|
|
#3689 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
A no właśnie Daff..W ktorym?bo może oleje ten swój. i zamiast jechac 25 km pojadę już 60 do wawy
?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

Zanitował i zadowolony. A w środku wystają śruby z tych nitów. :/ I to na 1,5cm. :/
Obsmarowałam kiedyś lekarza ortopedę
Ostatnio wszystko jest na NIE.W dodatku spaliłam dziś żeberka i jadłam samą kaszę na objad?!Porażka......
[/QUOTE]
W poniedzalek sie pochwale
. Tego się najbardziej boję. Z relacji znajomych wiem, że ponoć boli jak cholera a spotkałam się z opinią, że odchodzi się od tego masażu, bo jest w większości przypadkach nieskuteczny a sprawia kobiecie dodatkowy ból. Są żele i czopki, które pomagają w rozwarciu, ale nie mam pojęcia, czy te srodki są u nas stosowane czy tradycyjnie oksytocyna+masaż. Wiecie coś na ten temat?

Pierwszy raz przy pierwszym wywołaniu-9 dni po terminie + kroplówka- nic nie ruszyło. 

ale czy to prawda