|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3
Cytat:
dzieki za info
|
|
|
#4772 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
muffinki wychodzą dość płaskie, więc składam sobie dwie razem, przekładając chudą wędlinką. Wygląda jak takie mini bułeczki, więc wcale nie "podejrzanie dietowo" ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4773 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nasz chlebek i tak nie urośnie za bardzo, bo nie ma na czym ale drożdże dodają smaku i jakaś taka konsystencja jest fajniejsza, przynajmniej jak dla mnie (mówię o muffinkach, z plackami się okaże |
|
|
|
|
#4775 |
|
Rozeznanie
|
spoko, wypróbuje dla odmiany bo już niedługo pierze mi wyrośnie od kuraków
|
|
#4776 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4777 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie koleżanka, ta od psiej kupy
, wysłała mi test: http://www.testosobowosci.1k.pl/ Wszystko mi pięknie wyszło, same sobie zróbcie. Ja idę pisać tę durną magisterkę, wszystko mnie rozprasza...
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
|
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
ja wole usmażyć niż piec, bo piekarnika uruchamiac na te kilka chlebków się nie opłaca. jak coś innego piekę, to przy okazji też muffiny
![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
Zrobiłam Sporo się zgadzatak sie pracuje.... ale mi sie nie chce, chce do domu
|
|
#4779 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja za 2 godzinki ide bo w piatek krocej robie za to pn-czw 8-17
|
|
|
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
ja pracuje od 7 do 15 albo od 14 do 22, a czasami jeszcze inaczej
![]() dobrze, że w tym tygodniu na rano
|
#4781 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny !!!! moja waga a nie rusz w dół
wczoraj robiłam pulpety rybne z dorsza i łososia z chrzanem polecam dobre
|
|
|
|
#4782 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: Brawo
|
|
#4783 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie dukające
![]() To mój debiut na tym forum, ale czytam Was od dawna . I od razu piszę - książkę przeczytałam, ba - nawet dwie - białą i zieloną, którą nabyłam, poczytałam sporo o tej diecie, bo polecił mi ją mój endokrynolog, no i od wtorku dołączyłam do grona dukających Dukan nie pisze nic na temat takich reakcji. Wiem, że trzeci dzień jest podobno najgorszy, ale żeby aż tak??? |
|
|
|
#4784 |
|
Raczkowanie
|
olcia_czwa a z jakiej wagi startujesz i ile masz wzrostu ?
Mi na uderzeniówce spadł tylko kg, także się nie martw, może masz mało wody, Wiecie co dziewczyny zaczęłam dziś podliczać wszystko, i jakoś tak więcej wydaję mam wrażenie na to jedzenie dukanowe, chyba nawięcej to idzie mi na jogurty i mięso ... a może ja za dużo jem ? ![]() Kurde to dopiero połowa miesiąca a tu trzeba już zacisnąć pasa? Czy wam też tak kasy idzie na dukanowski składniki? czytylko ja jestem jakaś nienormalna ?
|
|
|
|
#4785 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w uderzeniówce spada woda więc może tylko tyle jej miałaś?? a co do zatrucia to też moze tak być że się zbiegło z jakimś wirusem ? Ale ja tylko gdybam - moze niech się wypowiedzą bardziej doświadczone Dukanki. Moze napisz też co jadłaś do tej pory? Może cos było nieświeże?
|
|
|
#4786 |
|
Rozeznanie
|
Witam! brawa dla tych co im spada
waga i centymetry oczywiscie ![]() nulqa - u mnie tez idzie wiecej pieniazkow... dieta chyba do najtanszych nie nalezy ale mysle ze warto... Dziecko mi sie dzisiaj od samego rana o ptasie mleczko dopominalo tak sie zastanawiam : dla kogo ta dieta? bo co zrobie to mi podjada hehe
|
#4787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4788 |
|
Raczkowanie
|
ufff dzieki dziewczyny, bo juz myslalam, że ja jakas nie teges jestem
|
|
|
|
#4789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4790 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny.
Postanowiłam do Was dołączyć, pewnie dlatego, że chwilowo panicznie potrzebuję wsparcia. Przeczytałam lwią część tego wątku w poszukiwaniu własnych błędów, które mogłabym robić w diecie z "niedowiedzy", ale okazuje się, że niekoniecznie je robię. Oczywiście, jako desperatka spodziewałam się cudów a cud nie nadszedł. To może od początku. Mam 160cm wzrostu, zazwyczaj ważyłam 62-65kg (czyli zawsze byłam dość przy kości), a że zawsze nosiłam raczej luźne ciuchy a moja masa wahała się właśnie w tych granicach, nigdy jej tak naprawdę nie kontrolowałam. Nie wyglądałam też jakoś źle (mam chyba to szczęście, że wyglądam raczej na chudszą, niż jestem - nie wiem, czemu). No i rzuciłam palenie. Po pół roku weszłam na wagę, a tam 76kg. Zaczęłam w panice przymierzać jakieś stare dżinsy, które wyszły z mody i nie nosiłam - rzeczywiście. Guzikowi brakowało dobre 5 cm, żeby w ogóle dociągnąć. No więc oczywiście, zapodałam sobie dietę kopenhaską. Wytrzymałam 10 dni, a praktycznie od drugiego dnia już byłam sfrustrowana głodem, osłabieniem i obrzydliwością potraw. Zrzuciłam 4kg (chyba tylko wody), żeby po tygodniu znowu je nabyć. Oczywiście zaczęłam palić. Postanowiłam więc ćwiczyć - aerobik 2 x w tygodniu, do tego w domu 40 minut stepera dziennie (tak zaleciła Pani trener, żeby rzeźbić ładnie uda i pośladki a do tego przyspieszyć odchudzanie), no i dieta "odchudzanie na załowanie". Niestety na tej diecie schudłam 3kg w pierwsze 10 dni, w następne 10 dni 1kg, w obwodach nic a do tego ćwiczenia byly katorgą, bo po raz pierwszy w życiu zaczęłam dostawać kolek i zaparć. Nie robiłam żadnych odstępstw od diety, naprawdę. Olałam zupełnie więc odchudzanie próbując pogodzić się z tym, że będę grubasem. Moja psychika jednak wciąż widziała mnie inaczej, niż to pokazywało lustro, więc prawie w ogóle przestałam wychodzić z domu (moja praca to badania rynku i wykonuję ją w domu). Koleżanka poleciła mi dietę proteinową, znalazłam opis, chyba na oficjalnej stronie (nie wkleję, bo sie boję, że ktoś mi wywali z trudem wysmarownego posta ). Jestem 12-ty dzień na tej diecie i schudłam 4kg, ale zaczynam się obawiać, że to znowu tylko woda, którą mój organizm chyba uwielbia. Nie wiem, czy sobie wmawiam, czy rzeczywiście, ale zdaje mi się, że trochę zmniejszyła mi się liczba podbródków :P. Problem w tym, że ta moja koleżanka (ma podobną do mojej nadwagę) deklaruje, że za każdym razem w pierwsze 10 dni chudnie aż od 6 do 8 kg! (Za każdym razem, bo kilka razy była zmuszona przerwać). A ja tylko 4 . Do tego są takie dni, kiedy latam do kibelka co 15 minut, zaczyna mnie to męczyć. No i nie wiem, co źle robię. Żadnych odstępstw, żadnego nawet ziarenka groszku, kukuryczy, żadnego "odrobinka masełka do kurczaka", czy "kropelka oleju", cały nabiał odtłuszczony, kawa słodzona słodzikiem. Do tego piję zieloną herbatę hektolitrami, bo ciągle chce mi się pić (jeśli piję kawę rano, to nie mogę pić czarnej herbaty, bo serce zaczyna świrować - mam tak od zawsze). I kolejna rzecz - nie bardzo chce mi się spacerować w ten mróz, ale boję się uruchomić steper przy takiej ilości protein, bo nie chcę, żeby mi mięśnie urosły. No i kolejny problem, uwielbiam żreć dobre rzeczy, w dodatku codziennie gotuję mężowi jakiś pyszny obiadek (nie chcę, zeby cierpiał razem ze mną i jadł suchego kuraka z bułką, albo sam gotował sobie obiad po całym dniu pracy, podczas gdy ja grzeję tyłek w domu), więc mam tak straszliwie słabą wolę, jeśli chodzi o jedzenie, że głowa mała. Do odchudzania motywuje mnie jedynie poprawa sylwetki, której pomimo spadku tych 4kg nie widzę. A muszę, muszę, koniecznie muszę schudnąć (chcę do 55, z doświadczenia z czasów jeszcze LO wiem, że poniżej tego zaczynam wyglądac na chudą, a to raczej nie przypadłoby do gustu mężowi...). Muszę choćby dlatego, że mam już 27 lat i postanowiliśmy z mężem we wrześniu zająć się robieniem upragnionego dzidziusia. W ciąży babeczki zazwyczaj tyją 10-20 kg. Jeśli teraz przytyłabym 20 kg, to ważyłabym 90!!! Przy wzroście 160cm. Dramat! Więc muszę sobie zrobić "zapas", a najlepiej by było, gdybym wyregulowała sobie przemianę materii i nabrała odpowiednich i zdrowych nawyków żywieniowych, żeby w tej ciąży jednak nie przytyć.Obiecałam sobie, że jeżeli teraz schudnę do tych 55kg, to już nigdy się tak nie zapuszczę a z tego, co udało mi się zrozumieć, to dieta proteinowa trwa w zasadzie całe życie...? I to by mi odpowiadało. Z wyjątkiem tego, że strasznie chce mi się ziemniorów . No ale muszę doczekać do IIIciej fazy, żeby uszczknąć. A przede mną jeszcze 16kg. Tak więc z tego miejsca życzę wszystkim dziewczynom powodzenia i mam nadzieję, że z Wami łatwiej będzie mi odmawiać sobie ulubionych, zabójczych dla figury potraw .Pozdrawiam!
|
#4791 |
|
Rozeznanie
|
mi to na poczatku szlo kupe kasy zanim sie dotarlam z doktorkiem
teraz niewiele wiecej niz normalnie ale trzeba pamietac ze odtluszczone produkty sa drozsze od zwyklych, nie sa to duze roznice w cenie np. 10 groszy na jogurcie, ale w skali miesiaca na pewno uzbiera sie niezla sumka |
|
|
|
#4792 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie, bo ja to zawsze przywoziłam jedzenie od mamy, pierożki, kotleciki, kopytka
a jak sama coś robiłam to było to raczej makarownowe , albo stołówka :P
|
|
|
|
#4793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
daj pomyslec chwile to moze odpowiem cos ---------------------------------------------------------------------------------------------- kolezanki weteranki prosze o wsparcie, bo makabra po pierwsze: dlaczego malo chudniesz? bo przeszlas do dukana z innych diet, na pewno ma to wplyw, nastepnie "... nie chcę, zeby cierpiał razem ze mną i jadł suchego kuraka z bułką..." CO TU ROBI BULKA? po drugie: za bardzo sie dolujesz kolezanka, Dukan nie dziala raz za razem, kolezanka widocznie ma taki organizm, ze jak przestanie zrec to od razu chudnie! po trzecie: jestem na sto procent pewna ze NIE CZYTALAS KSIAZKI po kolejne: wyciagaj ten stepper, naprawde musialas zjadac mase bialka i zasuwac niezle zeby ci sie gule miesni powyrabialy i wreszcie: wejdz na pierwsza strone i poczytaj co powinnas jesc, podaj swoj przykladowy jadlospis, tylko szczerze i nie panikuj, ja jestem na Dukanie od sierpnia i dopiero w grudniu schudlam 5 kilo jak odstawilam hormony (a propos - zbadaj sobie) i wyglada na to ze to koniec moich spadkow Edytowane przez Didier Czas edycji: 2010-01-15 o 13:54 |
|
|
|
|
#4794 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Zuzianna G
Nic się nie martw z nami dasz radę, trzeba się uzbroić w cierpliwość, myślę, że chudniesz powoli, bo dużo diet za Tobą. A o tym też doktorem wspomniłał, że gdy się chudło i tyło na przemian to potem może być trudniej. Ale właśnie ta dietka ma nam pomóc nie tylko schudnąć, ale i utrzymać stałą wagę Także witaj wśród nas Ja po dwóch miesiącach schudłam 5 kg , także też szału nie ma, ale się nie poddaję , bo jeszcze trochę rzede mną
|
|
|
|
#4795 |
|
Raczkowanie
|
U mnie to nie wygląda ciekawie. Jestem wysoka - mam 180cm (około) i 15 miesięcy temu urodziłam córkę. no i tak się zaczęło. Cały 2009 rok byłam na jakiejś diecie - najpierw od dietetyka, który kazał mi jeść trzy razy dziennie jakieś głodowe dawki, żadnych owoców i niewiele warzyw przez prawie 5 miesięcy! A na wadze... 89kg, czyli jakieś 7 mi ubyło. Potem było SB, ale na tej diecie nic, komplenie nic mi nie spadło. No i teraz dukan. Zaczynałam od 92,6kg, teraz jest 91,9kg. Wg testu dukana moją wagą idealną jest 72kg. I powiem szczerze że będę szczęśliwa jeśli uda mi się ją osiągnąć. Jak patrzę na moje zdjęcia sprzed kilku lat to mi się chce płakać. ja chcę spowrotem tak wyglądać.
A co do produktów - wszystkie były świeże, ale chyba taki efekt mam po odrobinie chrzanu... Mam nadzieję, że minie. No i pojawił się ten nieszczęsny metaliczny posmak w ustach... Gdzie można kupić skrobię kukurydzianą? Oprócz sklepu bezgluten, gdzie wysyłka kosztuje 3x tyle, co skrobia. Qrczę, co jeść żeby nie mieć odruchów odrzucenia na sam widok? Swoją drogą - nigdy tak nie miałam. Zawsze lubiłam nabiał i mięsko. do wczorajszego wieczora... |
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
A kto powiedział,że 4 kg w 12 dni to mało.Inne dziewczyny nawet tyle nie zrzuciły.
|
#4797 |
|
Raczkowanie
|
ZuziannaG - może dlatego takie słabe efekty, bo wciąż przerywasz dietę i nie doprowadzasz do końca? organizm głupieje i magazynuje zamiast spalać?
dzień dobry Dukaneczki, dziś dzień P, ale wczoraj to wcinałam sałatę jak królik - 1/1 jest z pewnością łatwiejsze do zaakceptowania - dziś samo mięcho, ale świadomość,że jutro można już warzywka - bezcenna! ![]() waga stoi, ale nie przeraża mnie to - poczytałam forum i wiem,że to normalne! buziam
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
ważne, żeby chudnąć trwale, a nie szybko
Mi an uderzeniówce też spadło 4 kg i nie robię dramatu. pewnie, ze wolałabym 6, ale niestety. Latami tyłam, to w trzy dni nie schudnę.Co do męża- mój je to co ja. Ja jem kurczaka curry samego- on z ryżem. Ja jem pieczone udka solo bez skóry, on ze skórą, do tego pieczone kartofelki i surówka. Da się. Jemu kotlety w panierce, sobie bez itd....
|
#4799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ojjjjj tak- zdecydowaie wiecej kasy idzie! U mnie zwłaszcza dlatego, że jej co innego niz reszta rodzinki, więc dodatkowe zakupy trzeba poczynić. Poza tym, nie ukrywajmy mimo, że jogurty czy serki nie sa takie drogie, to jak się tak kilka dziennie uzbiera.....a jeszcze mięcho, rybka.....fiu fiu |
|
|
|
|
#4800 |
|
Rozeznanie
|
Zuzanna - zastanów się czy na pewno chcesz schudnąć ... po to żeby w ciazy znowu przytyć 20 kg ... z postu wynika że takie pozwolenie sobie dałaś. Gdzie jest napisane że w ciązy AŻ tyle musisz przytyć???
Poza tym tak jak Didier zauwazyła BUŁKA ?? Druga rzecz - spaceruj spaceruj. Mróz jeszzcze nikomu nie zaszkodził. Chyba powinnaś wykopać tego lenia z ... pupci. Życze powodzenia.
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.

wczoraj robiłam pulpety rybne z dorsza i łososia z chrzanem polecam dobre

klask i: Brawo
tak sie zastanawiam : dla kogo ta dieta? bo co zrobie to mi podjada hehe