Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-15, 15:20   #3361
eleonoremio
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Dziewczyny a propos ciuszków to z tymi rozmiarami 56 to bym za dużo nie kupywała nie wiadomo jak długa dzidzia się urodzi, mój Bastuś np miał 58 więc szybko zaczęłam używać większych To samo z pampersami te jedynki "żółte" dla noworodków zużyłam tylko pół paczki i później już dwójki leciałam.
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:21   #3362
justynacz80
Rozeznanie

Farminko, słodkie te body. Buteleczki też fajne.
Śniło mi się dzisiaj, że urodziłam już dzidzię ale w jakimś dzikim kraju, gdzi enie było sklepów, nie miałam pokarmu w piersiach i nie miałam jak nakarmić dziecka w nocy! Straszny koszmar!!!!

Agravka, ja już kupiłam sobie nowy stanik, o rozmiar większy, bo piersi zaczęły wyjewać mi się bokami ze starego
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:23   #3363
kociamborek
Raczkowanie

A ja przed chwilą musiałam gnać do łazienki bo momentalnie mnie wzielo na myślalam ze mam wymioty juz za soba bo juz ponad dwa tygodnie nic a tu nagle mnie dzisiaj zakoczylo. :/

Ja jak na razie mieszczę sie jeszcze normalnie w staniki.

Edytowane przez kociamborek
Czas edycji: 2010-01-15 o 15:24
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:24   #3364
justynacz80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
kochana to bzdura! czytalam juz o tym nie raz jest to uwazane za mit i jest to wyssane z palca poza tym jestem fryzjerka wiec cos o tym wiem sama farbuje wlosy i tez nie raz farbowalam kobieta w ciazy i kazda z nich doczekala szczesliwego rozwiazania i urodzila zdrowe malenstwa poprostu trzymaj buzke z daleka od miski z rozrobiona farba bo zapach jest dosc intensywny i moze przyprawic cie o mdlosci no i oczywiscie wachanie takich zapachow przez dluzszy czas moze byc szkodliwe ale spokojnie samo jednorazowe farbowanie jest bezpieczne
Oj, nawe nie wiesz jak się cieszę, bo miałam wątpliwości co robić. W 12 tygodniu mam ważne spotkanie pracowe i głupio mi było pokazać się z odrostami na 5 cm . W takim razie zafarbuję

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
A ja przed chwilą musiałam gnać do łazienki bo momentalnie mnie wzielo na myślalam ze mam wymioty juz za soba bo juz ponad dwa tygodnie nic a tu nagle mnie dzisiaj zakoczylo. :/
Biadna jesteś...
Ja mam nadzieję, że u mnie już koniec haftowania, ale jak widać na waszych przykładach jeszcze moze się wszystko zdarzyć.
Stary 2010-01-15, 15:27   #3365
bassienkaw
Zakorzenienie

a moja urodzila sie kruszynka... niby 53cm wpisane miala, ale mialam jeden komplet na 50 i byl taki w miare, nawte troche za duzy... w 56 plywala

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:30   #3366
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
ubranka są poprostu przecudne!!! tez bardzo bym chciała zacząć kompletować rzeczy dla mojej kruszynki, ale mój K. uważa, ze to za wczesnie... niby nie wierzy we wszystkie zabobony, ale jednak kupować nie chce
dziewczyny a jak z Waszymi stanikami? ja chyba dzis bede musiala wybrac sie na zakupy, bo wszystkie sa na mnie troche za male i w miseczce i w obwodzie...ciekawe czy uda sie cos kupic, bo rzadko znajde cos ladnego i pasujacego (mam spory biust)
Nawet mi nie mów .
Nikt nie widzi mojego zaokrąglającego się brzuszka tylko , że piersi mi urosły.
Jeden biustonosz mam jeszcze dobry z dużego 75 c mam teraz duże 80 d , a to dopiero czwarty miesiąc.
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:41   #3367
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Ja miałam 70B a teraz 70D ;/ strasznie boję się, że mi się rozstępy porobią znowu (już mam ich sporo na piersiach po głupim odchudzaniu x lat temu, ale są teraz mlecznobiałe i tak ich nie widać)
roztrzepaniec989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 15:58   #3368
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
O fajnie,ze tak tanio sie udalo na ciuchach kupic
ja chce dzis skoczyc do siebie, cos dla siebie poszukac, i dla Łucji spodni tzn jeansow albo takie na snieg. Zobaczymy, moze cos uda sie zlapac. Ja dla siebie bym chciala spodniczke jakas, albo sweterek jakis, zobaczymy... bo dzis maja wszystko po 3zl wiec tanio

Co do prcy, to ja bym chciala po okresie probnym isc na zwolnienie... bo teraz mam tysiaka na reke, a po okresie probnym (konczy sie 10 marca - i wtedy jestem juz tez chroniona, bo jakos na poczatku lutego konczy mi sie 12 tydizen) mam miec 1500
z tego co ja się orientowałam to nie ma czegoś takiego jak chronione po 12 tygodniach teraz " podobno" jest się chronionym od 1 dnia ciąży więc pracodawca nie ma prawa cię wtedy zwolnić zresztą jakbyś poszła na chorobowe to nawet jakby te 12 tyg obowiązywało to i tak nie mógł by zwolnic na chorobowym ale 1500 to dużo więcej niż 1000 więc myśle że warto posiedzieć w pracy troszke
Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Ja miałam 70B a teraz 70D ;/ strasznie boję się, że mi się rozstępy porobią znowu (już mam ich sporo na piersiach po głupim odchudzaniu x lat temu, ale są teraz mlecznobiałe i tak ich nie widać)
a mi wcale nie urosły ;/ urosły mi przed wakacjami jak brałam tabletki anty to wtedy konkretny rozmiar większe miałam, odstawiłam tabletki biust zmalał i to dużo- jest mniejszy niż przed braniem tabletek i teraz wcale nie rośnie a raczej wygląda jakby opadł i tylko strasznie sutki mnie swędzą ;/
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 16:03   #3369
aniaa22
Zakorzenienie

jestem juz w domku moj kochany maz robi mi obiadek ale on jest mowie wam. rano o 6 wstal zeby mi samochod zagrzac zebym nie zmarzla jadac do pracy wracam a tu obiadek sie robi. no normalnie skarb mam w domu

mi piersi urosly ale jeszcze sie mieszcze w staniki ciekawe jak dlugo
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 16:06   #3370
kociamborek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
a mi wcale nie urosły ;/ urosły mi przed wakacjami jak brałam tabletki anty to wtedy konkretny rozmiar większe miałam, odstawiłam tabletki biust zmalał i to dużo- jest mniejszy niż przed braniem tabletek i teraz wcale nie rośnie a raczej wygląda jakby opadł i tylko strasznie sutki mnie swędzą ;/
Mi na razie piersi moze nie urosly jakos znaczaco ale zrobily sie takie pelniejsze i twardsze maz mowi teraz na nie silikonki
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 16:12   #3371
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Widzę, że wszystkie jesteście w dobrej sytuacji bo macie pracę, ja straciłam swoją w listopadzie po 3 miesięcznym okresie wypowiedzenia, a w grudniu się okazało, ze jestem w ciąży.I powiem wam, że w tym naszym chorym kraju bezrobotne kobiety w ciąży nie maja żadnych praw. Zasiłek mam do maja a poród mam mieć w sierpniu więc zostaję bez pieniędzy. Przedłużenie zasiłku nie wchodzi w grę bo musiałabym urodzić w maju albo do 30 dni i wtedy by mi przedłużyli tak jak na okres macierzyńskiego. Pan w urzędzie powiedział, że jedynie mogę się zgłosić do opieki to może coś dostanę. Gdyby nie rodzice i mój facet to chyba bym pod mostem wylądowała. Ale cóż nie ma się co przejmować bo teraz dzidzia jest najważniejsza.

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Co do piersi to mi jeszcze nie urosły i na szczęście bo i tak mam spore 80D, ale na początku strasznie mnie bolały, teraz już jest lepiej
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 16:15   #3372
farminka
Wtajemniczenie

A moje nadal wcale nie urosły i bez problemu mieszczę się w stare staniki.Tylko się boję,że pokarmu nie będę miała skoro takie niewzruszone ciążą zostały
Umówiłam się w końcu z koleżanką na usg na 5 lutego.Strasznie mnie boli,że muszę 3 tygodnie jeszcze zaczekać,ale mam nadzieje,że chociaż po znajomości wszystko będzie dokładnie sprawdzone i z tego co się zorientowałam w rozmowie to i nie zabulę tych 250zł No iw gruncie rzeczy to wtedy będzie 20 tydzień czyli najlepszy czas na usg połówkowe.

A i cieszę się,że moje zakupy się Wam spodobały
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 16:30   #3373
pszczolka87
Zadomowienie

Mi piersi urosły, zaczynają wypływać mi z moich staników Mojemu mężowi się to podoba a mi srednio bo są nabrzmiałe i bolą...

Za chwilkę kończę pracę i od razu do szkoły lecę i do 21 dzisiaj-masakra!! A jutro od 8 razno do 21.30 Chce któraś iść za mnie?? jeszcze jakby tego było mało dziś po szkole mam 2 prace do napisania z psychologii pracy na zaliczenie na jutro!! Oczywiście jestem leń śmierdzący i wszystko na ostatni moment zostawiam i dzis czeka mnie zarwana nocka buuuuuu;(
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 16:35   #3374
aniaa22
Zakorzenienie

o to przynajmniej z tym nie mialam problemu bo mnie ani razu nie bolaly piersi w czasie ciazy. to chyba nagroda za te mdlosci i wymioty
uciekam, jedziemy do tesco to przy okazji tez spojze na dzieciaczkowe rzeczy
Stary 2010-01-15, 16:38   #3375
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
o to przynajmniej z tym nie mialam problemu bo mnie ani razu nie bolaly piersi w czasie ciazy. to chyba nagroda za te mdlosci i wymioty
uciekam, jedziemy do tesco to przy okazji tez spojze na dzieciaczkowe rzeczy
widzisz? to coś za coś bo ja za to mdłości miałam tylko przez chwilkę a wymiotów w ogóle nie miałam
Stary 2010-01-15, 16:44   #3376
niezawsze
Zakorzenienie

Ja staniki ciazowe juz musialam miesiac temu kupic, niestety przed ciaza moj rozmiar byl i tak duzy 75 e a teraz w g sie mieszcze i naprawde ciazowe staniki sa super wygodne rosna razem z biustem, nie maja fiszbin ani zadnych drutow co naciskalyby na kanaliki mleczn poprostu super, ja nie moglabym kupic po prostu wiekszego stanika normalnego bo to bez sensu kupowac nonstop nowy bo i tak piersi rosna caly czas.
Triumph robi takie staniki, super miekkie, wygodne a jednoczesnie trzymajace biust, tylko ze do rozmiaru DD chyba a ja mam jakies innej firmy, ale ile ja sie najezdzilam za nimi bo nigdzie nie mieli takich rozmiarow

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 16:47   #3377
farminka
Wtajemniczenie

Chyba coś w tym jest,bo ja też wymiotów nie miałam,a piersi pobolewają Tylko czemu przy okazji nie urosną? Nie obraziłabym się,bo są wielkości raczej znikomej
Stary 2010-01-15, 16:52   #3378
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Chyba coś w tym jest,bo ja też wymiotów nie miałam,a piersi pobolewają Tylko czemu przy okazji nie urosną? Nie obraziłabym się,bo są wielkości raczej znikomej
moje do tej pory też były w skromnym rozmiarze 75b, teraz nie wiem ile mają ale napewno więcej jakieś c z tego może będzie Ale generalnie cała ostatnio trochę"urosłam" więc nie dało to jakiegoś uderzającego efektu
Stary 2010-01-15, 17:15   #3379
justynacz80
Rozeznanie

Dziewczyny, czy to jest ta poduszka ciażowa?
http://www.allegro.pl/item872185181_...90cm_prod.html

Bo jest tańsza niż w tamtym sklepie internetowym. Niezawsze, czy wgląda jak Twoja, czy jakoś "marniej'?
Stary 2010-01-15, 17:18   #3380
Alguien
Zadomowienie

anoxa i farminka swietne ciuszki

bassienkaw a jednak sa pozytywne aspekty Twojego pojscia do pracy. Masz troche wiecej zl, a przy okazji czas na wizaz

serduszkoiz gratulacje!

roztrzepaniec
15 tyg to na pewno za pozno na przesiewowe

Apropos ruchow dziecka, to wlasnie mowilyscie, ze 20 tyg po pierwszych ruchach powinno sie urodzic. Ale to ciezko okreslic, bo co uznac za pierwsze ruchy? Ta bablowanie w brzuchu czy dopiero silny kopniak? Niektore kobiety nawet nie mysla, ze jak cos im tam 'jezdzi' w brzuchu, ze to juz moze byc dzieciatko.

to kto ma teraz najblizsze wizyty i usg?
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 17:23   #3381
justynacz80
Rozeznanie

Smile Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
to kto ma teraz najblizsze wizyty i usg?
Moja wizyta już w poniedziałek o 17:20. Nie wiem, czy mi zrobi usg, ale możliwe, że tak, bo to będzie 10 tyg i 3 dni, więc może zrobi usg genetyczne
Stary 2010-01-15, 17:32   #3382
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:

roztrzepaniec
15 tyg to na pewno za pozno na przesiewowe
A to na pewno chodzi o OM? Bo gin jak liczył mi, który to tydzień to wyszło mu, że 10 - więc tak jakby od zapłodnienia liczył, a wtedy na następnej wizycie byłabym w trakcie 14tyg - zresztą nie wiem...
roztrzepaniec989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 17:36   #3383
Zuziunia
BAN stały

Ja czuje się dobrze
zaczynam lubić słodkie... mam apetyt
i brzuszek powoli widać

nie piszę bo nic ciekawego sie nie dzieje... jutro mam zjazd w szkole, ale dop w niedziele idę, jutro robie sobie wolne.

Zmieniam lekarza i będzie nim ordynator oddziału w którym zamierzam rodzić.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 17:46   #3384
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy to jest ta poduszka ciażowa?
http://www.allegro.pl/item872185181_...90cm_prod.html

Bo jest tańsza niż w tamtym sklepie internetowym. Niezawsze, czy wgląda jak Twoja, czy jakoś "marniej'?
z tego co mi się wydaje to nie jest ta poduszka tylko troszke inna ta jest określana jako fasolka a tamta jako kojec ale poprawcie mnie jeśli się mylę
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 18:01   #3385
Alguien
Zadomowienie

wkleje Wam moje pierwsze zakupy ciuszkowe

1. Body z mikolajkiem, bedzie akurat na pierwsze swieta
2. Do spania, nie wiem jak to sie w pl nazywa, z polaru
3. Sztruksowe grubsze nieco spodnie, H&M
Stary 2010-01-15, 18:01   #3386
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
moje do tej pory też były w skromnym rozmiarze 75b, teraz nie wiem ile mają ale napewno więcej jakieś c z tego może będzie Ale generalnie cała ostatnio trochę"urosłam" więc nie dało to jakiegoś uderzającego efektu
Ja też miałam i mam takie małe 75b.I jak z takiego napełnić chociażby taka małą 150ml butelkę?
Też się ostatnio zaokrągliłam.Wcięcie mi zniknęło i jakaś taka pulchniejsza z przodu jestem Wczoraj odkryłam,że nie dopinam się w moim fartuchu i latałam po laboratorium jak matrix w bieli z tylko jedną napą zapiętą u góry,a dół latał na wietrze
Stary 2010-01-15, 18:02   #3387
Alguien
Zadomowienie

roztrzepaniec, licz wg tego, co Ci doktor ustalil, czyli u Ciebie od zaplodnienia. Jesli Ci powiedzial, ze np jestes w 10 tyg, to tego sie trzymaj
Stary 2010-01-15, 18:30   #3388
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
wkleje Wam moje pierwsze zakupy ciuszkowe

1. Body z mikolajkiem, bedzie akurat na pierwsze swieta
2. Do spania, nie wiem jak to sie w pl nazywa, z polaru
3. Sztruksowe grubsze nieco spodnie, H&M
slicznosci szczegolnie spodenki

to ja pokaze nasze dzisiejsze zakupy tak wiem ze dla dziewczynki
Stary 2010-01-15, 18:46   #3389
farminka
Wtajemniczenie

Fajne zakupy Te na środkowym zdjęciach mogą byc też dla chłopczyka U mnie tych fioletowych i tych w paseczki nie widziałam.Ale wybór jest,nie?
Stary 2010-01-15, 19:02   #3390
aniaa22
Zakorzenienie

matko chyba bym wszystkie kupila nie powinni nas wpuszczac na takie dzialy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości