|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
![]() jeszcze dupek zamiast podziekowac, ze odwalilam za niego robote to przyszedl i jazde kreci i on wychodzi....niech wypier... jak to nie trzyma glowki? to w ogole go nie dajesz na siedzaco ani pol siedzaco? a w lezaczku nie podnosi glowki wcale? wiesz mojemu tez sie czasem trzesie jak galareta ale juz jest coraz stabilniejszy - w kazdym badz razie dziecko w tym wieku powinno trzymac glowe pionowe Cytat:
![]() ale ekstra....gdyby nie ta cena
|
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
Cytat:
![]() Wercia jak ja posadze w wanience to kaczuszka sie bawi a ona jej ucieka i te sie denerwuje bo jej zlapac nie umie ![]() nagralam dzisiaj Wercie jak wrzeszczy jutro wstawie
|
|
#3363 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj dzien dla urody
![]() Zrobiłam peeling twarzy a teraz siedze z maseczka z glinki ![]() Dziewczyny mam pytanie dot. proszku Dzidziuś. Czy jest Dzidziuś do kolorow? Widziałam dzisiaj w Tesco te proszki co Kasia polecała ale cos drogie są jak za Tescową markę. No i nie kupiłam. Chyba wole za te pieniądze Lovelę ![]() Cytat:
Chyba są po 84,99 zł za 2 paczki jambo. Cytat:
![]() Napic? Chetnie Cytat:
I ponawiam pytanie, nie sadzasz wogole małego? Jak to mu głowa leci, nie utrzyma jej pionowo? ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Aha, w Tesco są steepery (chyba tak to sie pisze ) za ok 100 zł. Napaliłam sie troszke na niego ale TŻ powiedział, ze mi nie kupi bo juz kupił rowerek a ja prawie na nim nie jezdze. W sumie to ma racje ale steper by sie przydał
|
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
Cass to nie jest tescowy proszek i plyn tylko ja tylko w tesco moge go dostac
firma AMP Eleeri-poczekam na fotke, thx ![]() kolezanka mnie nawiedzila i jeszcze siedzi, ale juz nie moge jej sluchac... ((ta sama co mąż poszedl spac jak ona siedziala.Czesto mnie odwiedza i mimo ze mieszka ok10-15km ode mnie to zawsze jej po drodze do mnie lub jest bliso) ![]() :dupa: mi zawraca a automacik czeka i historia kupna zeby wam opisac o maly wlos a bym go nie miala ufff ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- ja mam steper i go nie korzystam, starej generacji ale zasada ta sama lepiej polatac po schodach Svinecko ja powoli odchodze od kapieli na stole w kuchni a na lozku to juz bym sie od dawna nie odwazyla.Kąpie mala na leząco i sciany,stol,podlog mokre. Teraz mam nowy sposob.Wyciagam z wanny i niose na nasze lozko i tam oporzadzam bo na stole tak sie wygina ze o maly wlos a by mi zsunela wanienke z woda na odpalonego lapka Kąpalabym ja pod prysznicem w wannie ale nie mam jej gdzie polozyc na recznik a przez chate po kapieli nieokrytą nie poniose Powiedzcie jej zeby poszla
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z checia bym wyprobowala ten tescowy Cass to zapraszam na finlandie ze spritem
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sio
|
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
a w przyszlym tygodniu beda znowu te rajstopki w Biedronce
spadam na film bo malz mnie wola
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
Mniam, juz lece
![]() Własnie skonczyłam oglądać nową komedie romantyczną "Amerykańskie ciacho" z Ashtonem Kutcherem Całkiem fajny film
|
|
#3369 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
aaaaa mam dosc tego czlowieka
![]() oczywiscie zdazylam sie przez niego poplakac ![]() no i bombki pochowalam sama, ciekawe czy chociaz zaniesie je do piwnicy ![]() oczywiscie sie szykuje bo kolega juz dzwonil i zaraz po niego przyjedzie.....wrrr Cytat:
wstaw koniecznie Cytat:
oooo to swietnie bo moje juz takie wysluzone sa a je uwielbiam - najbardziej lubie nawet po domu je zalozyc
|
|
|
#3370 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale wybacz, zdjęcia pokazywałam, tego filmiku na razie Martnka nie zobaczy...za wcześnie na taką intymność Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
co za...
|
|
#3371 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no i pojechal
![]() i kij mu w oko!!! moglam sobie kolezanki zaprosic ehh Cytat:
no GNOM
|
|
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
Miałam Wam o tym pisać
Cytat:
Ja bym sie wkurzyła Zostawi Cie samą w piątkowy wieczor? Ja kąpie w łazience. Opracowaną mam juz taktykę. Wanienka małego leży w duzej wannie (tak zeby za bardzo łązienki nie pochlapał), i jak umyje Kube kłade go na przewijak ktory umieszczam na kibelku ![]() Kubelek jest przy scianie wiec przewijak solidnie leży, mam juz przygotowany ręcznik, kłade małego, zawijam w recznik i niose do sypialni. Tam na łóżku wycieram i ubieram. - Tak kąpie jak jestem sama bo jak jest TŻ lub moja mama to oni trzymaja recznik. Uciekam juz spac. TŻ-towi nagrałam jakis film sensacyjny wiec bedzie do pozna ogladał. Zmykam sie myc i spac. Do jutra
|
|
|
#3373 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no zostawil
![]() ja nie mam kibelka w lazience
|
|
#3374 |
|
Wtajemniczenie
|
ja korzystam z pralki, a do wanienki kupiłam stelaż
|
#3375 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
yhh pralke mam taka waska
a stelaz to by juzsie chyba zalamal pod ciezarem dziewczyny, ktore robily odcisk w glinie poradzcie
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem dziś mega zmęczona i głowa mi pęka, ale cóż - musiałam Was nadrobić (nie tak superdokładnie )czekoladko, podziwiam za siłę woli - ja już by nie wytrzymała i 5 razy zrobiła test ja wstawiam wanienkę do brodzika i tak napuszczam wodę prysznicem, a potem odkręcam korek w wanience i spuszczam wodę ja dopiero zamówiłam ramki z odciskami (u nas znalazłam za 49 zł ale jest napisane, że dołączona jest instrukcja obsługi...
|
|
|
#3377 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no jest instrukcja ale i tak hmmm nie wiem....tam jest napisane, ze mozna wlozyc pod wode zeby zmiekczyc, jak to zrobilam to zaczela sie maziac i wszystko pobrudzilam....ahh jakos musze to ogarnac
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
ale co ci kochanie poradzic?
ja robilam ale nie mialam wiekszego problemu z tym W koncu pojechala, bo mąż mój wrócil tak by jeszcze zabawila, a ja kantem sproszkowanych drożdzy wyczyscilam se klawiaturke Myslalam zeby chlebek wstawic a teraz 3h jeszcze i co?mam czekac? ooooo nieeee Wczoraj wyczailam ten automat, cena mi bardzo odpowiadala wiec wyslalam zapytanie skad taka korzystna cena no i mi odp i sie zdecydowalam.Tylko ze aukcja zdazyla sie skonczyc.Babeczka podala mi tel z prosba by dzwonic jutro przed poludniem, ale tak mi zalezalo ze pomyslalam ze zadzwonie i sobie go zaklepie, a jak nie bedzie mogla odebrac to nap jej sms. Umowilam sie z nia ze dzis przed 18 go odbiore.Zorganizowalam mame zeby podjechala ze mna i z mala w aucie chwile poczekala. Przed tel do niej z mezem ustalilam ze dzis go odbiore i ze nawet wiem ktory to blok a klatke sobie znajde Juz przy domofonie cos zdziwiony glos mial jej maz... Wchodze na góre, a babka: -dzwonil pani mąż - ale po co? wie pani jestem zdziwiona bo umawialam sie z mezem ze podjade dzis-no wlasnie nie wiem,ale powiem pani z jakiego nr dzwonil -wie pani to nieistotne z jakiego nr dzwonil.Dosyc mi sie spieszy bo dziecko mam w aucie Zaczela cos tam tlumaczyc,daje instrukcje gwarancje... Dzwoni domofon. Wchodzi jakis koles, a ona do mnie -oooo jest i pani mąż.Pomoze pani zniesc (4 pietro) Ona mi to pakuje do kartona a ja schylam sie do niej i mowie -wie pani co ...to niej jest moj maz ![]() Chwila konsternacji... Koles: -dobry wieczor my po automat i na to pani z ogromnym brzuchem zdazyla wczołgac sie na 4p za swoim mezem robiac smutna minke No i wymiana zdan, ale jak to? ale czemu? A babka: -automat juz jest sprzedany,przepraszam, pani byla pierwsza Oni: -ale my dzis mailowalismy Ja -a ja od wczoraj ![]() -Ale ja dzis z pania rozmawialem -ja tez Babka: a ja myslalam ze rozmawiam z jednym małżenstwem ![]() cyrk na kółkach Ani smialam dochodzic kto rzeczywiscie byl pierwszy.Ja zaplacilam i mialam juz towar w garsci i bylam juz na klatce Powiedzialam tylko do babki zeby teraz chwile ze mna pogadala bo nie chce isc za nimi na klatce i wysluchiwac oskarzen( bo moglabym byc nie mila, a to pani z korbolkiem)Ale ona tak wollllno szla ze w rzeczywistosci i tak szlam pietro za nimi i slyszalam komentarze he he he Ale co mi tam, trzymalam sprzet kurczowo i dumnie kroczylam do auta Gdybym chwile pozniej podjechala to bylabym w ich sytuacji i byloby mi okropnie przykro ale opowiesc dobry ze mnie narrator?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aczkolwiek ja dobra jestem, bo się w masach zawsze w pracy miziam ![]() może za dużo wody dajesz i wystarczy tylko zwilżyć Cytat:
narrator wyśmienity - zaczełam się wciągać i sobie to wyobrażać
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-01-15 o 23:00 |
||
|
|
|
#3380 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
1. ta glina uwazam, ze jest dosc twarda, odbije sie na tym lapka? chyba trzeba bedzie mocno cisnac 2. jak ja suszylas? normalnie poziomo? bo w instrukcji jest, ze pionowo i zawiniete w gazete 3. duzo Ci sie skurczyla? bo pisza, ze ok 5mm - ale te 5mm to z kazdego boku czy ogolnie cala sie tyle skurczyla? 4. no i skoro sie kurczy to chyba trzeba ja jakos wyciac na troche wiekszy prostokat niz ramka a dopiero potem wkladac? a jak zrobie za duzo a tyle sie nie skurczy i mi sie nie zmiesci? ![]() hehe ale mialas przygode - myszy Cie zjedza wiesz? ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
|
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czemu myszy - dlatego, ze ciężarnej odmówiła?
|
|
|
#3382 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hehe no wlasnie, dlatego wole jej nie wkladac do wody bo wszystko upackam
a w ogole jak robilam pierwsze podejscie to maly zlapal ta gline i zaczal ja drapac pazurami haha i cala poszarpal ja to matol jestem jednak zeby nie umiec dziecku reki w glinie odcisnac nooooo dlatego wlasnie
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nasze dzieciaczki lubią się paćkać - ja dziś zawiozłam Tomasza do mojej mamy i zanim wyszłam to jeszcze chwilkę plotkowałam z mamą, a Tomuś stał u mnie na kolanach podtrzymywany w pasie i sobie po coś sięgał w pewnym momencie mama zauważyła, ze Tomuś się tapla w twarogu, który stał na stole po śniadaniu ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- ja zmówiłam ramki z rączką i stópką - to dopiero będą wygibasy, zeby to odcisnąć i to jeszcze 4 razy
|
|
|
#3384 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
no i gdzie ta katarzynka? miala mi pomoc ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
eee mysle, ze ze stopa bedzie o wiele prosciej a czemu az 4? dla Was, dla dziadkow....i dla kogo jeszcze?
|
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Suszylam na poziomo bez szybki i wlasciwie conieco sie skurczylo, ale ramka zachodzi na to gdzie byl odcisk i idelanie maskuje. No coz...prawo dżungli kto pierwszy ten lepszy. Babka sie martwila o negatywa a przeciez zakup byl poza alle, wiec sie ucieszyla No to chlebek rosnie.Graham orkiszowy, ale mi tu pachnie...wow , indywidualna piekarnia w domu Czekalam na meza zeby to odpalic a to wcale nieskomplikowane, tylko że mnie wszelkiego rodzaju instrukcje gryza A kocur przed chwila zwalil mi srebrne/metalowe wiaderko z parapetu na plytki, ale byl raban.Ziemniaki i orzechy wloskie sie poturlały a mała NIC A juz myslalam ze sie z nia troche pobawie o 23 <joke> dobranoc
|
|
|
|
#3386 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jest też Dzidziuś do kolorów Ten Kasiny proszek jest po 19,99 zł za 2,4 kg, a Dzidziuś nie wypada dużo taniej, bo jest go mniej w opakowaniu. A tak przy okazji - co nie spojrzę na ten proszek w łazience, to zawsze kojarzy mi się z avatarem Gorgulka
|
|
#3387 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
hmmm pod wplywem ugniatania twardniala? a tutaj pisza zeby pougniatac to zmieknie ale ja nie chce ugniatac bo juz nie zrobie z tego prostokata ![]() czyli duzo Ci sie nie skurczylo mowisz? pewnie nie masz linka do tego co Ty mialas?
|
|
|
#3388 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak jak Svinecka napisała, z nóżką jest o wiele, wiele łatwiej.
|
|
#3389 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kurcze noooo
probowalam jeszcze raz odcisnac teraz, na spiocha - i przyciskalam tak mocno, ze maly sie obudzil i prawie sie nic nie odbilo i tak - za twarde to cholerstwo jest
|
|
#3390 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znając mojego to będzie wierzgał, ale przynajmniej pazurkami nie będzie ściągał tej masy tak potrójne - małż wybrał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na tej mojej aukcji też chyba jest glina - zaraz oblukam w poniedziałek powinnam mieć u siebie te ramki to zobaczymy - jak znajdę jakiś sposób, a Ty jeszcze nie odciśniesz to Ci sprzedam patent ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- tu jest aukcja z taką masą, a której pisała katarzynka http://allegro.pl/item874830655_ramk..._baby_art.html
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

. Ja moze nie rabałam, ale od kilku dni stojacego badyla (Bartek zdjał bombki kilka dni temu) wytargałam sam na dwór do smietnika, bo małz spi. A ja juz nie mogłam na tego suchelca patrzec...

W sumie to ma racje ale steper by sie przydał 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)