Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-) - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-15, 21:20   #3751
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. II :-)

A te koszulki, które Szaja znalazła za 5zł i podawała linka, to mogę polecić... dziś do mnie przyszły. Są miękkie, miłe i z fajnej bawełny... Kolorki też mają ładne, pastelowe takie...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 21:33   #3752
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kicia069 Pokaż wiadomość
Jeśli pozwolicie to ja sie może dołącze termin mam na 8 czerwiec 2010 i już sie nie mogę doczekać aż zobacze naszą kruszynke, strasznie mi sie marzy dziewczynka, oooj bardzo bardzo nioo i cały czas mam faze na słodkie a od kwaśnego mnie odrzuca

Pozdrawiam wszystkie mamusie
witaj
Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
A te koszulki, które Szaja znalazła za 5zł i podawała linka, to mogę polecić... dziś do mnie przyszły. Są miękkie, miłe i z fajnej bawełny... Kolorki też mają ładne, pastelowe takie...
fajniste chociaż ja to bym jeszcze na nich jakiś obrazek chciała

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 21:37   #3753
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

W śpiochach i tak nie będzie obrazka widać.

Stary 2010-01-15, 21:41   #3754
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
podczas usg gin powiedział, że nie jest pewny płci na 100%. zapytałam, na ile jest w takim razie i odpowiedział, że na 80%. dopytywał, co chcemy mieć, małż odpowiedział, że obojętnie. w końcu nie wytrzymałam i mówię, żeby powiedział nawet te 80%. i okazuje się, że te procenty dotyczą dziewczynki
no to 80% gratulacje.

Cytat:
Tak się zastanawiam - rozpoznam jak pojawią się skurcze? Bo tak myślę - czym one się różnią od napięcia brzucha? Napięty to nie skurczony?

Pan mnie już nie lubi. Oddzwonił po godzinie do męża spytać czy jak przeleje te 40zł za oryginalny pałąk to będzie dobrze...
wierz mi, nie przeoczysz skurczy.

dobrze, że Pan Cię nie lubi. a jak Ci przeleje 40zł na oryginalny pałąk to będzie dobrze?

różowy to mój ulubiony kolor, a połączenie z szarym jest bardzo korzystne.

Cytat:
Jeśli pozwolicie to ja sie może dołącze termin mam na 8 czerwiec 2010 i już sie nie mogę doczekać aż zobacze naszą kruszynke, strasznie mi sie marzy dziewczynka, oooj bardzo bardzo nioo i cały czas mam faze na słodkie a od kwaśnego mnie odrzuca
witaj, oczywiście, że pozwolimy.
Podaj mi, proszę, pełne dane do listy na pierwszej stronie.

TŻ mnie "wzruszył".
biorę książkę i zaraz zmykam pod kołderkę.
pa.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
W śpiochach i tak nie będzie obrazka widać.
a jak założysz do półśpiochów?
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 21:47   #3755
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;16488650]

a jak założysz do półśpiochów? [/QUOTE]
Do półśpiochów, których mam po 4, mam też jakby co 4 koszulki z małą aplikacją. /Zresztą i tak wolę gładkie obie części niż obie wzorzyste./ Co prawda półśpiochy kupiłam z myślą o dodatku do body...

Jednakże z koszulkami w necie z krótkim rękawem jest ten problem, że albo nie ma ich wcale albo są gładkie... Ja szukałam 3 miechy, nim Szaja tego linka znalazła... więc brałam bez zastanawiania się.

A w śpiochach efekt jest taki:

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-01-15 o 22:12
Stary 2010-01-15, 22:04   #3756
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
Kropko-Pan boi się ciężarnych? powiedz mu,że go myszy zjedzą jak nie zrobi tego czego żądasz
co do skurczy to pewnie taka sama różnica jak pomiędzy napiętą łydką a skurczem w tejże
A propos Wiecie, jak mam teraz raj w pracy? Co idę do sekretariatu z jakąś prośbą czy do kuchni - wszystko załatwiam, bo dziewczyny zapeszać nie chcą

Cytat:
No proszę, jaka zdolna jestem Ładne faktycznie.

Cytat:
witaj

Ale gładkie się przydadzą do mocno wzorzystych rzeczy.

Cytat:
Do półśpiochów, których mam po 4, mam też 4 koszulki z małą aplikacją. /Zresztą i tak wolę gładkie obie części niż obie wzorzyste./

No i super efekt.

Idę spać. Tzn. poczytam jeszcze albo jolki porozwiązuję. Kocur śpi na szafie bibliotecznej, a w nocy pewnie przylezie i znów futro stopami wyczuję
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 22:09   #3757
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16489288]A propos Wiecie, jak mam teraz raj w pracy? Co idę do sekretariatu z jakąś prośbą czy do kuchni - wszystko załatwiam, bo dziewczyny zapeszać nie chcą [/quote] Ha ha ha
Mnie dziś szefowa chciała do ZUS wysłać, żeby szybko zaśw. o niezaleganiu dali, bo ciężarnym się nie odmawia...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16489288]

Ale gładkie się przydadzą do mocno wzorzystych rzeczy. [/quote] Ja też po prawdzie gładkich śpiochów nie mam.
Jak wyżej widać.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16489288]
Idę spać. Tzn. poczytam jeszcze albo jolki porozwiązuję. Kocur śpi na szafie bibliotecznej, a w nocy pewnie przylezie i znów futro stopami wyczuję [/QUOTE] Mój już też śpi... w foteliku. Już go przykryłam polarem, bo poduszkę dla niemowlaka próbuje wykopać, żeby mu wygodniej było...

Dobranoc.

Stary 2010-01-15, 22:20   #3758
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

powiedział nawet te 80%. i okazuje się, że te procenty dotyczą dziewczynki

idę na All oglądać dziewczęce ciuszki
Gratki i oby została dziewczynka
Na All jest co oglądać Te wszystkie sukieneczki

Cytat:

Tak się zastanawiam - rozpoznam jak pojawią się skurcze? Bo tak myślę - czym one się różnią od napięcia brzucha? Napięty to nie skurczony?
Nie przeoczysz

Cytat:

A ja już mam 93 cm na wysokości pępka.

Waga to nie wiem jak dziś, ale 04 stycznia miałam +7kg.
Ja mam 96 cm , waga - 4 kg na plusie . Wszystko mi w brzuch idzie.

Cytat:

Witaj
Ja miałam ochotę na słodkie od początku ciąży i jest dziewczynka . Mam nadzieje, że już nie zmieni się płeć

Cytat:
Śliczne są, naprawdę

Cytat:

Super to wygląda
Kociak świetny i jakie spojrzenie

Mąż odwiózł młodego na PKP. Ja nie jechałam, bo nie chcę marznąć na peronie. Oby tylko szczęśliwie dojechał do Poronina.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-01-15 o 22:21
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 22:21   #3759
majkaAD78
Raczkowanie

witam Dziewczynki wieczorowo
Gratuluję wszystkim poznania płci i udanych wizyt, tyle piszecie, ze na samym czytaniu mija mi sporo czasu, ale warto
chcialam zapytac, czy orientujecie się jak to teraz jest z jedzeniem np.wątróbki czy wędzonego łososia? mozna juz, nie zaszkodzi? bo mam takie parcie na wędzoną rybkę i nie wiem czy się skusic? dzięki za odpowiedz
Powiem Wam ,że bylam juz na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia i jakos zadnej Polki nie bylo same zaciązone Irlandki- chyba ze 30 sztuk ale mile i sympatyczne więc nie czulam sie tak zle, cale zajęcia byly o znieczuleniach przy porodzie ( tu są za darmo) i wszystkie krzyczały ,że chcą epidural (z.zewnątrzoponowe) Sama nie wiem...pewnie jak będzie bol nie do zniesienia to tez poproszę, ale szczerze mówiąc obawiam sie trochę tego wbijania w kręgoslup...
śliczne ciuszki kupujecie, ja muszę wyszukac jakis śpiochow i kaftanikow bo tu tego jakos malo jest- nie wiem może nie uzywają?
milej nocki i powodzenia na wizytach!
majkaAD78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 22:31   #3760
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Nie przeoczysz
Mam nadzieję. Nie chciałabym zacząć rodzić w 23 tyg. nie wiedząc od tym na tyle szybko by zatrzymać...

Cytat:
Ano właśnie...
Niektóre moje koleżanki w ciąży to miały uda, ramiona... dwie szyje.
Po mnie, jakby nie brzuch, to nie widać że w ciąży... Nawet biodra dalej prawie żadne. A myślałam że mi urosną...

Cytat:
Super to wygląda
Kociak świetny i jakie spojrzenie
Dzięki.
No taki ćwierćinteligent.

Cytat:
Mąż odwiózł młodego na PKP. Ja nie jechałam, bo nie chcę marznąć na peronie. Oby tylko szczęśliwie dojechał do Poronina.
To ferie już, jak rozumiem?

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez majkaAD78 Pokaż wiadomość
chcialam zapytac, czy orientujecie się jak to teraz jest z jedzeniem np.wątróbki czy wędzonego łososia? mozna juz, nie zaszkodzi? bo mam takie parcie na wędzoną rybkę i nie wiem czy się skusic? dzięki za odpowiedz
A czemu JUŻ? Oddałaś ciążę mężowi?

Całą ciążę można złapać pasożyty z ryb i surowego mięsa albo przedobrzyć z wit. A (choć to trudniej jedzeniem), tak samo z toksynami w wątrobie... nie wskazane cały czas.

Dobranoc. Dziecię mi się nudzi i wali po nerach... Idę z książeczką do wyreczka. Kolorowych snów!

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-01-15 o 22:46
Stary 2010-01-15, 22:53   #3761
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

To ferie już, jak rozumiem?
.

. Kolorowych snów!

Tak, ferie.

Spokojnej nocy. Dobranoc wszystkim

Luiza

Stary 2010-01-15, 23:19   #3762
ellai
Raczkowanie

Kurcze... napisałam już wszystko, chciałam wysłać i coś z netem się porobiło - no i cała wiadomość zniknęła... jak ja tego nie lubię... Yh... nie mam siły już pisać. Mykam spać...

Pa pa i dobranoc wszystkim Mamusiom - do jutra
Stary 2010-01-16, 10:01   #3763
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:

rozpoznasz Kropuś, raczej nie da się ich przeoczyć... to tak jak bóle miesiączkowe tylko mocniej i bardziej regularnie, brzuch się przy tym też napina; krzyżowe idą od pleców do przodu i obejmują brzuch....

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 10:07   #3764
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
Cieszę się,ze wczystko oki.A u mnie przeciwciał nie wykryto poraz drugiMorfolog ię mam lepszą niż na początku ciąży.Jednak dobre odżywianie daje efekty.Teraz oczekuję na wizytę u gina-26 stycznia.Dowiem się,czy w koncu coś przytyłam -nie licząc oczywiście 100gram na ostatniej wizycie

E to superascie no i powiedz czym sie tak zdrrowo odzywiasz to ja tez bedę jadła to co ty

Ja byłam wczoraj i lekarz powiedział ze te wyniki jak na kobiete w ciazy sa dobre ze kobietą w ciązy te normy sie troche zaniża gdybym nie miała dzidziusia dal by mi zelazo a teraz mam łykać witaminki i próbować naturalnie troche nadgonić
ja przytyłam 7 kg od poczatku mała jest zdrowa waży 700gram i około 22cm długosci smiejemy sie z moim Tż ze jak sie linijke przyklei do kg cukru wyjdzie nasza Amelka

mam tylko znów zrobić mocz kurcze teraz robie co 2 wizyte wy też tak macie ??

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:

Ja już mam dość tej sprawy, brzuch mnie boli że szok, ciśnienie mi skacze za każdym razem jak pocztę otwieram... normalnie szok jakiś somatyczny mam.

Mąż wziął tel. i do barana zadzwonił. Wyobraźcie sobie, że Pan (tak twierdzi) dał za tę naprawę 50zł... A serwis chce ode mnie 40zł za ten pałąk... To jakaś paranoja jest. W dodatku durnia struga, że on tam wszystkie wózki naprawia, bo to taki super zakład. Mąż spytał czy wszystkie mu się tak psują, a ten na to: to Panu się nie psują? No nie mam sił do kolesia...

Nie wiem skąd mój chłop wziął ten spokój, ale podziękował za rozmowę i powiedział, że miło mu będzie spotkać się na innej stopie z panem.

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Idę do domku, wyleżę brzuch, bo ledwie siedzę... a potem poczytam co tam dobrego obwieściłyście i co kupiłyście też.

Powiem ci ze nawet nie wiem skąd sie biorą tacy ludzie kto ich nauczył takiego cwaniactwa ale ja mysle ze kiedys sie koleś przejedzie i dostanie za swoje jak sie mówi są ludzie klamki i parapety

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Kropeczko col za baran z tego kolesia że też są na świecie tacy ludzie. Ja bym go chyba za jajca powiesiła że się tak wyrażę ...

u nas koniec remontu, tzn. dziś się przenosimy, ale powiem Wam ciężko mi się "znów" wyprowadzać z domu od rodziców. Ale szybko mi przejdzie. Jak już uporzdkujemy wszytsko tak jak ma być i kupimy dodatki to obiecuję wkleić zdjęcia. Miałam się wczoraj zabrać za segregowanie ciuchów moich i męża i wkłądanie do szafy, ale dzidziek zaprotestował kopał wczoraj cały dzien tak że aż mnie brzucio bolał i w nocy też dawał czadu, więc padam na twarz. Jedyne co mi się wczoraj udało zrobić to porządek w lodówce i szafce z lekami. I tu pomogła teściowa, bo moja mama urlopu na razie wziąść nie mogła i pomyła podłogi i szafki w kuchni. Tak że poza tą akcją z wystrojem naszego mieszkanka naprawdę można na nią liczyć, a w tyg moja mama ma wpaść z siostrą i pomyć okna i poprasować rzeczy bo mój M jak przenosił wszystko do drugiego pokoju to tak prasnął że teraz się wszystko do prasowania nadaje. No ale grunt że najgorsza robota za mną.
Zmykam się przespać bo mi się oczy kleją.

nic teraz ci nie ucieknie powoli masz czas nikt cie nie goni jestes na swoim wiec ci nie spieszno odpoczywaj duzo i pamietaj o malenstwie w brzuszku

Dziekuje za trzymanie kciuków

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2010-01-16 o 10:28
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 10:10   #3765
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
Ja byłam wczoraj i lekarz powiedział ze te wyniki jak na kobiete w ciazy sa dobre ze kobietą w ciązy te normy sie troche zaniża gdybym nie miała dzidziusia dal by mi zelazo a teraz mam łykać witaminki i próbować naturalnie troche nadgonić
ja przytyłam 7 kg od poczatku mała jest zdrowa waży 700gram i około 22cm długosci smiejemy sie z moim ze jak sie linijke przyklei do kg cukru wyjdzie nasza Amelka

mam tylko znów zrobić mocz kurcze teraz robie co 2 wizyte wy też tak macie ??[COLOR="Silver"]
super, że wszystko w porządku, duża dziewczynka
ja mocz robię na każdą wizytę, co trzy tygodnie

Bruno już w domku
Stary 2010-01-16, 10:11   #3766
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko" Szósty miesiąc: 23-27 tc; Siódmy: 28-31tc; Ósmy: 32-35tc, Dziewiąty: 36-40tc

OMG to ja mam 6 i to pełną gębą

Stary 2010-01-16, 10:12   #3767
cate_
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję za wszystkie kciuki.
dzidek ma się dobrze, ze mną też wszystko w porządku. podczas usg gin powiedział, że nie jest pewny płci na 100%. zapytałam, na ile jest w takim razie i odpowiedział, że na 80%. dopytywał, co chcemy mieć, małż odpowiedział, że obojętnie. w końcu nie wytrzymałam i mówię, żeby powiedział nawet te 80%. i okazuje się, że te procenty dotyczą dziewczynki
staram się zachować umiarkowany optymizm, zakładając, że usg połówkowe może jeszcze ujawnić siusiaka, ale nie da się ukryć, że oczekiwałam takiej odpowiedzi

no i co do połówkowego - dostaliśmy skierowanie, ale z tego wszystkiego nie zapytałam go, jaką wersję ustalamy. oczywiście zadzwoniłam się umawiać, a baba mi mówi, że jeśli skierowanie jest bezpodstawne, to będę musiała zapłacić 230zł... wychodzi na to, że nie umiem ściemniać...
umówiłam się na 3 lutego, po czym małż mnie uświadomił, że on ma wtedy egzamin we Wrocku, więc jutro lub w poniedziałek będę dzwonić, żeby zmienić termin na któryś kolejny dzień.

idę na All oglądać dziewczęce ciuszki
Gratuluję dziewczynki a przed połówkowym poćwicz troszkę to na pewno nie będziesz musiała zapłacić
Cytat:
Rzecz w tym, że Rzecznika nie obchodzą transakcje między dwoma osobami fizycznymi, zwłaszcza gdy rzecz dotyczy towaru bez gwarancji i używanego.

Pan mnie już nie lubi. Oddzwonił po godzinie do męża spytać czy jak przeleje te 40zł za oryginalny pałąk to będzie dobrze...

Mnie straszyli Rzecznikiem po sprzedaży samochodu który jak wiadomo był używany, tylko sytuacja była troszkę inna bo samochód oglądali i macali. Sama jak kilka razy straszyłam Rzecznikiem to zawsze odnosiło skutek

A co do wymiany to bym się zgodziła, byłoby po problemie
Cytat:

A ja już mam 93 cm na wysokości pępka.

Waga to nie wiem jak dziś, ale 04 stycznia miałam +7kg.
To ja dwa dni temu aż też się zmierzyłam i miałam 94 a wyglądam na 115
Cytat:

Witaj
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 10:23   #3768
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
Ja nigdy się nie odżywiałam jak należy.Dla dzidzi jakoś postanowiłam to zmienić.Nie powiem,ze mnie nie kuszą chamburgery z MC DONALDA i cola do tegoale wytrzymam.Kurcze na wizytę czekałam 3tyg a teraz 4 tyg-dla mnie to wiecznosc!

ja byłam wczoraj a nastepna mam 12 lutego czyli tak jak ty 4 tyg

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:

witam i ciesze sie ze do nas dołączyłas ale z tymi smakami o nie takie pewne moja kolezanka na kg jadla słodkie i tak jak ciebie stroniło ja od kwasnego i ma chłopaka moja kuzynka odwrotnie jada kwasne nie lubiała słodkiego ma chłopaka moja bratowa jadła ogórki kiszone i arbuzy i ma córeczke (która kg je i ogórki i arbuzy poprostu sie trzesie jak je widzi ) ja jem wiecej kwasnego cagnie mnie na słodkie nie powiem ale tylko wybrane rzeczy i bede mamusia Amelki
wiec kochana nie sugeruj sie tym co sie je bo to nie zawsze sie sprawdza no chyba ze w kregu rodzinnym mnie sie wydaje ze takie zachcianki sa spowodowane brakiem czegos w organizmie i poprostu mamy fazy na słodkie kwasne itp

ale życze ci zeby malenstwo było zdrowe i no i zeby było kochana córeczka swoich rodziców

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:

o superaste sa kurcze a ja nie mam koszulek no chyba z 3 ale to za mało kropko moge prosić o linka lub nr strony gdzie szaja podała linka ?? z góry bardzo dziekuje

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Do półśpiochów, których mam po 4, mam też jakby co 4 koszulki z małą aplikacją. /Zresztą i tak wolę gładkie obie części niż obie wzorzyste./ Co prawda półśpiochy kupiłam z myślą o dodatku do body...

Jednakże z koszulkami w necie z krótkim rękawem jest ten problem, że albo nie ma ich wcale albo są gładkie... Ja szukałam 3 miechy, nim Szaja tego linka znalazła... więc brałam bez zastanawiania się.

cud malina normalnie

Stary 2010-01-16, 10:29   #3769
cate_
Zadomowienie

Cytat:

Śpiochy z żyrafą super
Cytat:
Mój już też śpi... w foteliku. Już go przykryłam polarem, bo poduszkę dla niemowlaka próbuje wykopać, żeby mu wygodniej było...
Też chcę mieć kota, ale mój Tż ich nie lubi
Cytat:
ja przytyłam 7 kg od poczatku mała jest zdrowa waży 700gram i około 22cm długosci smiejemy sie z moim ze jak sie linijke przyklei do kg cukru wyjdzie nasza Amelka

mam tylko znów zrobić mocz kurcze teraz robie co 2 wizyte wy też tak macie ??

Gratulacje dla zdrowej Amelki

Mocz robię na każdą wizytę a morfologię zdarza mi się robić na co drugą.
Stary 2010-01-16, 10:30   #3770
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
super, że wszystko w porządku, duża dziewczynka
ja mocz robię na każdą wizytę, co trzy tygodnie

Dziekuje za info

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Śpiochy z żyrafą super

Też chcę mieć kota, ale mój Tż ich nie lubi

Gratulacje dla zdrowej Amelki

Mocz robię na każdą wizytę a morfologię zdarza mi się robić na co drugą.

Dzieki

Stary 2010-01-16, 10:33   #3771
cate_
Zadomowienie

Wiecie co, sen miałam, dziecię rodziłam sama, bo Tż nie miał czasu przyjechać a do tego dziewczynkę zamiast chłopca ciekawe czy to jakiś znak Oczywiście nie byłam jeszcze na to przygotowana wiec dzieciaczka nie miałam nawet w co ubrać, ale za to zdolne chyba po rodzicach bo samo od początku z butelki piło
Stary 2010-01-16, 11:10   #3772
velluto
Zadomowienie

Dzien dobry
Cytat:
gratulacje
teraz kolej na mnie. może dziś się dowiem i nie mogę się tej chwili już doczekać, choć do wyjścia mam jeszcze 4h...

na kciuki juz za pozno za Twoja dziewczynke ale mam nadzieje ze to własnie ONA

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Velluto, gratulacje coreczki!

Ja wczoraj mialam gorszy dzien. Strasznie sie zdenerwowalam i poplakalam i dzisiaj wygladam jak 7 nieszczesc. Zlozyloy sie na to chyba wszystkie emocje i sprawy biezace i peklo....
Pracy tez mam duzo poniewaz w nastepny czwartek zaczynaja sie targi turystyczne i ciagle trzeba cos przygotowywac na to to

Milego dnia babeczki

ehhh te nasze hormonki, mama nadzieje, że teraz jest juz lepiej

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
witam
powiedźcie jak to u was kobitki jest.jak pójde do lekarza ogólnego i powie że kregosłup boli od siedzenia, brzuch twardnieje po kilku godzinach to dam mi zwolnienie?moj gin na urlopie i niewiem co robic.Mam wizyte po pracy i boje sie ze tylko sie nadenerwuje w kolejce imi nie da
wydaje mi sie, że powinien Ci dać, ale mi lekarz ogolny odmowil wystawienia zwolnienia "ciążowego" tylko dostałam takie zwykłe czyli 80% płatne

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
Velluto gratuluję dziewczynki

Basia jak to u Ciebie bylo - przemiana z chlopca w dziewczyne czy z dziewczynki w chlopca? bo juz nie pamiętam
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 11:48   #3773
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Wiecie co, sen miałam, dziecię rodziłam sama, bo Tż nie miał czasu przyjechać a do tego dziewczynkę zamiast chłopca ciekawe czy to jakiś znak Oczywiście nie byłam jeszcze na to przygotowana wiec dzieciaczka nie miałam nawet w co ubrać, ale za to zdolne chyba po rodzicach bo samo od początku z butelki piło
Też miewam takie sny, ale tylko raz płeć mi się ukazała

U nas dzisiaj ziiiiiimno....-13 stopni, brrrrrrr
Za to pięknie drzewa są oszronione.

Miłego weekendu Mamusie

Luiza

Stary 2010-01-16, 12:27   #3774
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Serdecznie dziękuję Ci za odpowiedź.
Powtórzyłam wczoraj badanie na TSH i dodatkowo zrobiłam na T4 i T3 i już nic z tego nie rozumiem. Moje wyniki:
TSH 3,76 norma [0,27-0,42]
FT4 1,06 norma [0,93-1,7]
FT3 3,35 norma [2-4,4]

Tak na chłopski rozum wydaje się, ze jest ok. Ale ja się na tym nie znam
Ja tez sie za bardzo nie znam, ale napisze co mowila moja edno
Z ta norma TSH to chyba cos pomyliłaś, raczej niemozliwe, żeby górna granica była do 0,42 Może 4,2 skoro u mnie jest 4,0? Wtedy wynikałoby, że wszystkie wynki masz w normie
Cytat:
Ja nigdy wcześneij nie miałam robionych tego typu badań, dopiero teraz, czyli w ciaży lekarz mi je zlecił dlatego nie mam pojęcia jak wygląda moja tarczyca, czy wole są powiększone i jak to wyglądało przed ciążą. Podejrzewam, ze lekarz skieruje mnie na USG.
Moja endo mowila, że w ciazy nie robi sie usg tarczycy, przeważnie jest wtedy powiększona i ma strukture guzkowatą, więc takie badanie nie daje prawdziwego obrazu. Po ciązy wszystko wraca do normy. Jesli wczesniej nie zaobserwowałaś powiększonego wole to teraz może być to trudne.

Cytat:
Na razie trochę się uspokoiłam - może nie jest tak źle jak mnie nastraszył ginek.
Chociaż męczy mnie jeszcze jedna sprawa. Od 14 tygodnia biorę feminatal400 i w składzie jest jod. Jak szłam na pierwsze badanie to z racji, że robiłam jeszcze inne z krwi musiałam być na czczo, czyli nie jadłam śniadania, a co za tym idzie nie brałam rano witamin. Wczoraj jak robiłam te badania to nie musiałam być na czczo, więc zjadłam płatki i wzięłam witaminy (czyt. jod również). Później sobie z tego zdałam sprawę. Czy to mogło mieć wpływ na wynik badania? Ehh, wiem, ze za dużo zadaje tych pytań. Z góry dziękuje za odpowiedź.
Tez myśle, że nie jest tak źle
To, że wzielaś przed badaniem wiatminy w skladzie ktorych jest jod nie ma wplywu na wyniki badan. Ja zawsze tak robię, a nawet robię badania po Letroxie. Moja endo zawsze powtarza, że to nie ma znaczenia. A wiec ja latam do laboru w srodku dnia, po śniadaniu i po wszystkich lekach i nie stoje w kilometrowych kolejkach
Ale powiedz o tym Twojemu lekarzowi, bo moze on jest wyznawca jakiejś innej teorii

Oj coś czuje, że tylko sie niepotrzebnie nadenerwowałaś

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Ja dostałam od rodzinnego 17 dni, ale byłam z rwą kulszową. Dopilnuj,żeby za zwolnieniu zaznaczyli, że jesteś w ciąży ( symbol "B" )
no a ten u którego ja byłam powiedzial, że tylko gin moze wystawic takie zwolnienie co za....!!!!

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
Wczoraj na usg 4d potwierdziła się dziewczynka na 100% Z małą wszystko w porządku. Dziękuje za trzymanie kciukasów
moje gratulacje

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
haha jakbym slyszała swoich współpracowników...wiesz każdy mi mówił: pieknie wyglądasz będziesz miala synka..i ja to powtarzałam potem tż-wi w domu.biedny tak sie nastawil na chlopca że jak sie okazało że będzie córa to 2 dni dochodził do siebie
ze mna to nawet chcieli sie zakladac, że bedzie chlopiec, bo ponoc tak ładnie wygladam moglam sie zakladac

Cytat:

kl aski: klaski:

trzymam ja dzis na 16 30 mam wizyte wiec tez prosze o trzymanie kciukasów

j jak po wizycie?
Stary 2010-01-16, 13:30   #3775
ellai
Raczkowanie

Cytat:
To chyba jakaś taka noc, bo mnie też się śniło, że rodziłam!!Baaardz o dziwny sen, bo nie dość, że poród w warunkach raczej polowych, do tego rodziła też najpierw moja kuzynka, któa nie jest w ciąży , no i już miałam rodzić, a ktoś powiedział, że muszę jeszcze poczekać aż dziecko odwróci się główką do dołu!! No i w końcu poczułam jak się wierci i przekręca w brzuszku i... sen się skończył...
Dziiiiwny sen... Hmmm... ale tak sobie myślę, że może jak spałam moja Maleńka rzeczywiście zmieniałą w brzuszku pozycje i to czułąm tyle że jakby we śnie... hmmm
Stary 2010-01-16, 13:33   #3776
kicia069
Zadomowienie

Cytat:

Witaj
Ja miałam ochotę na słodkie od początku ciąży i jest dziewczynka . Mam nadzieje, że już nie zmieni się płeć
Ja jak na razie mam 94cm a waga na plusie to 3kg i zastanawiam sie czy to nie za mało?? ale i tak wszystko mi idzie tylko w brzuszek, najlepsze jest to ze mój mąż ma 98cm w pasie hehe nie ma brzuszka ale fajnie wiedzieć ze ma więcej, tak wiem okropna jestem

ja jeszcze nie znam płci ale i tak czuje ze to dziewczynka, mam nadzieje ze instynkt mnie nie myli mój z kolei marzy o synku
kicia069 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 13:52   #3777
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Ja jak na razie mam 94cm a waga na plusie to 3kg i zastanawiam sie czy to nie za mało?? ale i tak wszystko mi idzie tylko w brzuszek, najlepsze jest to ze mój mąż ma 98cm w pasie hehe nie ma brzuszka ale fajnie wiedzieć ze ma więcej, tak wiem okropna jestem

ja jeszcze nie znam płci ale i tak czuje ze to dziewczynka, mam nadzieje ze instynkt mnie nie myli mój z kolei marzy o synku
to i ja się zmierzyłam... w najszerszym miejscu brzuszka mam 88 cm .... mnie chyba wszystko w biust poszło

Bruno już w domku

Edytowane przez dafreen
Czas edycji: 2010-01-16 o 14:06
Stary 2010-01-16, 14:16   #3778
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
u nas koniec remontu, tzn. dziś się przenosimy
super i jak pierwsza noc w nowym mieszkanku?

Cytat:

Ja już mam dość tej sprawy, brzuch mnie boli że szok, ciśnienie mi skacze za każdym razem jak pocztę otwieram... normalnie szok jakiś somatyczny mam.
ehhh...
zyczę szybkiego i pomyslnego zakonczenia sprawy

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Gratuluję dziewuszki
dziekuje

Cytat:
dziękuję za wszystkie kciuki.
dzidek ma się dobrze, ze mną też wszystko w porządku. podczas usg gin powiedział, że nie jest pewny płci na 100%. zapytałam, na ile jest w takim razie i odpowiedział, że na 80%. dopytywał, co chcemy mieć, małż odpowiedział, że obojętnie. w końcu nie wytrzymałam i mówię, żeby powiedział nawet te 80%. i okazuje się, że te procenty dotyczą dziewczynki
super moje gratulacje i niech Hania nie myśli zamieniać sie w chlopczyka

Cytat:
Jeśli pozwolicie to ja sie może dołącze
witaj
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16489288]A propos Wiecie, jak mam teraz raj w pracy? Co idę do sekretariatu z jakąś prośbą czy do kuchni - wszystko załatwiam, bo dziewczyny zapeszać nie chcą[/QUOTE]
tak samo mam wszyscy obchodzą sie ze mna jak z jajkiem z tym, że kobiety zdecydowanie bardziej wczuwaja sie w moja sytuację

a u mnie 4 kg na plusie a w pasie 92 cm, i wcale nie poszlo mi wszystko w brzuszek o biuście nawet nie wspomne, wlasnie zakupiłam biustonosz 70E
Stary 2010-01-16, 14:55   #3779
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Dzisiaj na ćwiczeniach kobieta z socjologii zdrowia opowiadała nam, bo pracuje z uzależnionymi, że jest test na uzależnienie od alkoholu zawierający kilkadziesiąt pytań, m.in: czy kiedykolwiek piłaś z butelki? Stwierdziła, że wg tego testu 90% ludzi jest alkoholikami.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 15:39   #3780
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie straszyli Rzecznikiem po sprzedaży samochodu który jak wiadomo był używany, tylko sytuacja była troszkę inna bo samochód oglądali i macali. Sama jak kilka razy straszyłam Rzecznikiem to zawsze odnosiło skutek

A co do wymiany to bym się zgodziła, byłoby po problemie
Ja nie straszę, bo u niego już kiedyś byłam. Nawet dwa razy. Raz ja mnie TP S.A. wyciulała i tu poszło bosko - nie doliczyłam do 10, a już było po sprawie. I drugi, gdy mojemu mężowi w komisie sprzedali wadliwy tel. I tu się okazało, że nic się zrobić nie da... Tylko sąd. Obecna sytuacja jest podobna, jeśli o udział Rzecznika chodzi.

Mąż się zgodził, zobaczymy czy koleś przeleje kasę. Dla mnie to i tak nie interes, bo 40km jechać trzeba do serwisu i albo samemu robić albo dać w łapę, żeby tam zrobili... czyli dołożyć. Tyle że nerwów mniej.

Mój mąż dziś w pracy na 24h, więc ja znowu szaleję...
Tym razem ser i mak... Szaja - mak specjalnie dla Agatki, bo lubi.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości