![]() |
#931 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Herbata
na zimne wieczory polecam herbatke z cynamonem i gozdzikami lub w formie grzańca
![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio to kupiłam herbatę + puszka, ale jako prezent dla koleżanki na święta. Dla siebie ostatnio to nie, bo ich sporo, więc wystarczy na jakiś czas jeszcze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
Rozeznanie
|
Z okazji Świąt przybyło mi trochę herbat, sama też zrobiłam zakupy (koło mnie zamyka się sklepik i była wyprzedaż -50% z tej okazji) i uważam że chyba trochę przeholowałam... kiedy ja to wszystko wypiję???
Zielone: Japan Sencha Sakura - zielona herbata Sencha z płatkami aromatycznej róży i oryginalną nutą marcepanu. Choinkowa Słodycz - chińska zielona herbata z cudownie pachnącymi goździkami i słodką aromatyczną czekoladą oraz migdałowymi mini ciasteczkami w kształcie prześlicznych gwiazdek śniegowych. Białe z zieloną (uwielbiam!): Margharita - kompozycja listków białej i zielonej herbaty. Zostały one wzbogacone owocami mango i płatkami róży. Martynika - zielona herbata wzbogacona listkami białej. Owoce papai, ananas, płatki słonecznika i wyciąg z brzoskwini nadają kompozycji wysokiej aromatyczności. Czarne: Jesienne Róże - połączenie kuleczek miodu z przyjemnie pachnącymi pączkami żółtych róż. French Earl Grey - wysokiej klasy herbata z prowincji Yunnan, która zyskała na atrakcyjności poprzez ciekawe połączenie wyciągu bergamoty i wanilii. Alpejski Poncz - rozgrzewająca herbata na długie zimowe wieczory i chwile przy kominku, skład: czarna cejlon, goździki, cynamon, kawałki suszonego jabłka, liście orzecha włoskiego, rodzynki, kwiat pomarańczy. Cynamonowa - herbata czarna z kawałkami cynamonu, aromatyczna. Lapsang Souchong - czarna mocno wędzona o grubych, czarnych liściach i wyraźnym dymnym smaku i aromacie (pierwsza w mojej kolekcji wędzona ) Czerwone: Pu Erh Irish Cream - kompozycja płatków kwiatu malwy i ostu oraz rumianku rzymskiego z olejkiem amaretto i irish cream. Pu Erh Imbir & Cytryna - herbata typu Pu Erh z cząstkami imbiru i skórki pomarańczy. Pu Erh Yeti - czerwona z dodatkiem rodzynek, śliwek, orzechów włoskich, cynamonu, kardamonu, czerwonej papryki, aromatem. Pu-Erh Sicilia - herbata Pu-Erh z dodatkiem skórki cytryny i kawałków suszonej pomarańczy. oraz susz owocowy z hibiskusem z dodatkiem i aromatem poziomki. A oprócz tych na wagę - zestaw prezentowy Dilmaha z herbatą czarną Brandy, Kardamon Spice, Mango oraz zieloną Marocan Mint, oraz herbata w dużych torebkach do czajniczka czekoladowa z nutką chilli ![]() Na zimę w większości korzenne aromaty ![]()
![]() |
#934 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja może coś kupię po nowym roku... może będą jakieś wyprzedaże w 5 o'clock edycji świątecznej...
![]() |
![]() |
#935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
Raczkowanie
|
Ja nie lubię smakowych herbat. Za to uwielbiam zwykłą granulowaną z zaparzacza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#938 |
Wtajemniczenie
|
kupiłam ją w końcu, wszak sesja się zbliża a moja wątroba odmawia już współpracy z kawą...
więc na dniach wypróbuję bo już zaliczenia się zaczynają ![]() swoją drogą w Intermarche wąchałam ichniejszą firmową herbatę owocową, była żurawina, poziomka, wiśnia... i nie wiem czy cos jeszcze. wiśnia pachniała przecudownie... ale bałam się zakupić bo już wiele razy taką kupiłam a smaku nie było... ma ktoś jakieś doświadczenie z nią? w torebkach bodajże 20 za 2,99zł
![]() |
#939 | |
Crazy turtle lady
|
Cytat:
![]() a ta guarana na mnie jakos nie dziala chyba..nie czuje, ze sie robie jakas pobudzona:P
![]() |
![]() |
#940 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() widziałam w 5o'clock herbatę z guaraną więc najwyżej jej spróbuję jak ta nie poskutkuje ![]()
![]() |
![]() |
#941 |
Wtajemniczenie
|
A gdzie ja kupilas? W herbaciarni czy sklepie? Pierwszy raz slysze ![]()
![]() |
#942 |
Wtajemniczenie
|
pewnie w sklepie produkuje ją Vitax
![]()
![]() |
#943 |
Wtajemniczenie
|
Aha Dziekuje za info ![]()
Jestem za trudna ktoś widocznie zmienił mnie Jestem bez serca ktoś widocznie złamał je ![]() Edytowane przez zagadka6 Czas edycji: 2009-12-29 o 15:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak już pisałam wcześniej widziałam w 5 o'clock bodajże zieloną z guaraną... więc może i maja inne mieszanki a co do samej herbaty...nie jest dla mnie wcale taka strong ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#946 | |
Wtajemniczenie
|
![]()
Dziekuje
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#947 | ||
Zadomowienie
|
Szkoda, nie smakują mi herbaty vitaxu:/ Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę zbiorów ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#948 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Japan Sencha Sakura, Choinkowa słodycz, Jesienne Róże , French Earl Grey, Pu Erh Irish Cream, Pu Erh Imbir & Cytryna, Margharita, Martynika zakupione zostały w Five o'clock. Te dwie ostatnie to mieszanki herbaty białej i zielonej, i są niestety drogie 320 zł / kg - kupowała je dla mnie koleżanka i jestem jej wdzięczna ze zachowała rozsądek i wzięła ich po 50g ... ![]() Cynamonowa - Czas na herbatę Alpejski Poncz , Lapsang Souchong , Pu Erh Yeti , Pu-Erh Sicilia - te są z herbaciarni, ale nie jest to żadna sieciówka, jakaś "niezrzeszona". Pewnie zaopatrują się u jakieś dystrybutora. Wiem że można je spotkać na Allegro. Yeti jest świetna, smakuje jak piernik ![]()
![]() |
![]() |
#949 |
Rozeznanie
|
Piję właśnie herbatę Lipton - Karmel, wanilia. Jak dla mnie smak świetny.
Widzę że tu większość kupuje w herbaciarniach. Mi jak na razie wystarczą te ''komercyjne''. Jest jeszcze sporo herbat, które chcę wypróbować. Herbatę piję w dużych ilościach, szczególnie zimą. ![]() Bardzo możliwe, że będę tego wątku stałym gościem. Pozdrawiam herbatoholiczki ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karmelowo-waniliową Liptona masz w piradkach? Mi żadna piramidkowa nie podeszła - wszystkie były lurowate. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przez ostatnie lata piłam głównie zieloną i czerwoną z Bio-Active. Niedawno odkryłam liściaste z Bio Active: Zielona (z owocem pigwy) i Biała (z płatkami róży). Obie zasługują na polecenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
plecicie mi jakąś herbate na poprawe nastroju?
![]()
![]() |
#953 |
Raczkowanie
|
A ja piję teraz Sagę owocową . Jest pyszna
![]()
![]() |
#954 |
Rozeznanie
|
A jakie sklepowe herbaty możecie polecić? Chodzi mi przede wszystkim o wszelkie smakowe herbaty. Naszła mnie ochota na próbowanie. Czytałam na wcześniejszych stronach o Tekanne, jakie z tej firmy polecacie?
Saga - próbowałam wszystkie owocowe, nie są złe, ale nie urzekły mnie tak bardzo, żebym do nich wracała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
Wtajemniczenie
|
witam w wątku, jeszcze nie przeczytałam całości...ale chętnie nadrobię bo temat bardzo mi bliski
![]() |
#956 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Wtajemniczenie
|
Hej.
Mi ostatnio posmakowała "Malinowa polana" Irvinga i "Limonka i Cytryna" Vitaxu. A jaką herbatkę polecacie na rozgrzanie oprócz Grzańców itp.?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 | ||
Zakorzenienie
|
właśnie sobie zaparzyłam herbatkę trawienną
![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 |
Zakorzenienie
|
Witam znad kubeczka rossmannowego "zimowego dnia"
![]() Czy temat herbatek z rossmanna był już poruszany w wątku? Jesli nie to szkoda, bo sa pyszne ![]()
Edytowane przez agacior89 Czas edycji: 2010-01-15 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Raczkowanie
|
ja ja dziś piłam zieloną jaśminową przywiezioną z Chin. Po prostu pyszna taka aksamitna od dziś moja ulubiona
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:06.