Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-16, 10:50   #3421
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :)

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
anoxa ja jestem strasznie nerwowa ostatnio i wszystko mnie wkurza, niektórych to bym udusiła hehe, więc to chyba normalne
bo moj maz mowi ze ma nadzieje ze to przez ciaze bo cale zycie to on tak napewno nie wytrzyma o wszystko krzycze i sie denerwuje wczoraj na mame tez cos zaczelam krzyczec ale takim lagodnym tonem mnie poprosila zebym nie krzyczala ze odpuscilam ale czasem mam takie nerwy...

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
anoxa- boje sie ze moge miec problem z porodem przez biodro...musze pogadac z gin na nastepnej wizycie....moze jakies masaze lub cwiczenia, nio dziekuje, dzidzia cudna...a jak wasze brzuszki?? u mnie cos tam widze ale nie za duzo
no moj juz widac ostatnio nawet sie martwilam ze cos jak by sie wklesl ale jednak od dwuch dni go wywalilo na wierzch

przyszly mi spodnie ktore zamawialam i powiem wam dziewczyny ze bardzo zadowolona jestem bo nie wygladala jak dresowe wiec zalezy jak sie ubiore a one sie tj by dostosowuja tylko moglam o rozmiar mniejsze wziasc a nawet dwa bo troche luzne sa ale przydadza sie napewno pod koniec ciazy
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 10:57   #3422
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
bo moj maz mowi ze ma nadzieje ze to przez ciaze bo cale zycie to on tak napewno nie wytrzyma o wszystko krzycze i sie denerwuje wczoraj na mame tez cos zaczelam krzyczec ale takim lagodnym tonem mnie poprosila zebym nie krzyczala ze odpuscilam ale czasem mam takie nerwy...

no moj juz widac ostatnio nawet sie martwilam ze cos jak by sie wklesl ale jednak od dwuch dni go wywalilo na wierzch

przyszly mi spodnie ktore zamawialam i powiem wam dziewczyny ze bardzo zadowolona jestem bo nie wygladala jak dresowe wiec zalezy jak sie ubiore a one sie tj by dostosowuja tylko moglam o rozmiar mniejsze wziasc a nawet dwa bo troche luzne sa ale przydadza sie napewno pod koniec ciazy
Ja zamowilam leginsy ciazowe i tunike, a teraz idzie do mnie paczka z ciuchami ciazowymi
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 11:44   #3423
bajka1807
Zakorzenienie

hej kobietki

jezeli chodzi o nerwy oj.... ja to jestem ostatnio strasznie nerwowa i zrobil mi sie ciety jezyk jak nigdy ... ale u mnie to hormony plus stres przed slubem bo zostal miesiac .... dzisiaj kolezanka do mnie dzwonila, ze odwolala slub, a miala sie hajtac w sierpniu. po 5 latach zwiazku stwierdzila ze narzeczony sie na meza nie nadaje. moja kuzynka tez taki numer odstawila, a nie powiem ze ja tez sie caly czas zastanawiam czy to dobra decyzja, bo po mnie nawet nie widac zebym sie z tego cieszyla... mam lekkie wyrzuty sumienia z tego powodu. ale chyba wiekszosc kobiet ma watpliwosci ?
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 11:49   #3424
kociamborek
Raczkowanie

Basia84 super zakupki, śliczne ciuszki no i masz rację że dziewczynka bez problemu może chodzić w niebieskim ciuszkach więc je na pewno wykorzystasz, obojętnie jakiej płci bedzie dzidzia. Kotek też śliczny, jaką ma srebrzystą sierść
Karolcia228 dzidzia śliczna i imię Anastazja bardzo ładne
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 12:55   #3425
hexa84
Raczkowanie

GG do hexa84

hej dziewczyny
jak juz pisalam wczoraj mialam gorszy dzien wiec poszlam na zakupy kupilam nowy stanik rozmiar D oliwke z rosmanna na rozstepy-któras z was chyba tez taka ma o ile sie nie myle a wieczorem to mialam tak placzliwy humor ze moj M sam nie wierzyl w to co odstawilam:/ no nic na to jzu nie poradze

dzis jest troszke lepiej jade do babci na jej 70te urodziny i po plytki do lazienki wiec jest ze tak to ujme oki-choc do wieczora sporo czasu zdaze sie poryczec albo wqrzyc

Co do biodra tez mnie boli lewe:/ ale to dlatego ze mam skrzywienie dolnego odinka kregoslupa i jedno biodro mam troszke nizej-pewnie dlatego boli szczegolnie gdy chce sie polozyc na pleckach na chwilke oczywscie zobaczymy jak nie przejdzie to powiem mojej gin o tym czy zadnych problemow w czasie poorodu z tym nie bedzie

1 lipiec 2010 20:10 Lilianka
hexa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 13:11   #3426
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
jak juz pisalam wczoraj mialam gorszy dzien wiec poszlam na zakupy kupilam nowy stanik rozmiar D oliwke z rosmanna na rozstepy-któras z was chyba tez taka ma o ile sie nie myle a wieczorem to mialam tak placzliwy humor ze moj M sam nie wierzyl w to co odstawilam:/ no nic na to jzu nie poradze

dzis jest troszke lepiej jade do babci na jej 70te urodziny i po plytki do lazienki wiec jest ze tak to ujme oki-choc do wieczora sporo czasu zdaze sie poryczec albo wqrzyc

Co do biodra tez mnie boli lewe:/ ale to dlatego ze mam skrzywienie dolnego odinka kregoslupa i jedno biodro mam troszke nizej-pewnie dlatego boli szczegolnie gdy chce sie polozyc na pleckach na chwilke oczywscie zobaczymy jak nie przejdzie to powiem mojej gin o tym czy zadnych problemow w czasie poorodu z tym nie bedzie
To widzie podobnie mamy z tym biodrem...oby nie bylo wiekszych problemow

Stary 2010-01-16, 13:11   #3427
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
hej kobietki

jezeli chodzi o nerwy oj.... ja to jestem ostatnio strasznie nerwowa i zrobil mi sie ciety jezyk jak nigdy ... ale u mnie to hormony plus stres przed slubem bo zostal miesiac .... dzisiaj kolezanka do mnie dzwonila, ze odwolala slub, a miala sie hajtac w sierpniu. po 5 latach zwiazku stwierdzila ze narzeczony sie na meza nie nadaje. moja kuzynka tez taki numer odstawila, a nie powiem ze ja tez sie caly czas zastanawiam czy to dobra decyzja, bo po mnie nawet nie widac zebym sie z tego cieszyla... mam lekkie wyrzuty sumienia z tego powodu. ale chyba wiekszosc kobiet ma watpliwosci ?
Niektóre potrafią się cieszyć ślubem bez żadnych wątpliwości,a niektóre je mają.Nie przejmuj się,to nic złego. Wiadomo,że to poważna decyzja,podejmuje się zobowiązanie na całe życie,więc można mieć stracha Ja też się bałam przed ślubem i co jakiś czas mnie nachodziły wątpliwości,ale nie stchórzyłam i nie żałuję.Jestem szczęśliwa i mam dobrego kochającego męża,a ze strachu przedślubnego mogę się już smiać
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 13:24   #3428
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
hej kobietki

tak watpliwosci caly czas sie pojawiaja tzn u kazdej z kobiet sie pojawiaja chociaz powiem wam ze ja nie tyle caly czas zylam slubem ale wizyta u ginki bo mialam dzien przed slubem i caly czas sie martwilam czy wszystko bedzie dobrze a decyzje czy podjelysmy dobra dowiemy sie za kilka lub kilkanascie lat

Cytat:
Ja zamowilam leginsy ciazowe i tunike, a teraz idzie do mnie paczka z ciuchami ciazowymi
to wklej kochana linki do ciuszkow i daj znac jak dojda czy sa dobre gatunkowo

Cytat:
Napisane przez hexa84 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

kochana ja doskonale rozumiem twoje zachowanie za to faceta wychodzi to chyba ciut gorzej... ja bym chciala zeby oni choc jeden dzien czuli sie tak jak my w czasie ciazy ciekawa jestem jak by sie zachowywali ja tez strasznie pyskuje...
tez ogladalismy wczoraj kafelki do lazienki chcemy kupic ale jednak pojedziemy do zielonej bo wiekszy wybor jest a u nas trzeba czekac okolo tygodnia bo wszystko zamawiaja no i u nas wiekszosc cen jest typowo "pod niemca" uroki zycia w przygranicznym miescie
Stary 2010-01-16, 13:28   #3429
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
tak watpliwosci caly czas sie pojawiaja tzn u kazdej z kobiet sie pojawiaja chociaz powiem wam ze ja nie tyle caly czas zylam slubem ale wizyta u ginki bo mialam dzien przed slubem i caly czas sie martwilam czy wszystko bedzie dobrze a decyzje czy podjelysmy dobra dowiemy sie za kilka lub kilkanascie lat

to wklej kochana linki do ciuszkow i daj znac jak dojda czy sa dobre gatunkowo

kochana ja doskonale rozumiem twoje zachowanie za to faceta wychodzi to chyba ciut gorzej... ja bym chciala zeby oni choc jeden dzien czuli sie tak jak my w czasie ciazy ciekawa jestem jak by sie zachowywali ja tez strasznie pyskuje...
tez ogladalismy wczoraj kafelki do lazienki chcemy kupic ale jednak pojedziemy do zielonej bo wiekszy wybor jest a u nas trzeba czekac okolo tygodnia bo wszystko zamawiaja no i u nas wiekszosc cen jest typowo "pod niemca" uroki zycia w przygranicznym miescie
http://www.allegro.pl/item870114489_...s_m_36_38.html

cieplutki i bardzo fajny....bawelniany

http://www.allegro.pl/item862227325_...owe_m_164.html

cieple, grube, i bardzo wygodne

reszte dotane od kolezanki

Stary 2010-01-16, 13:57   #3430
anoxa
Zakorzenienie

fajna ta tunika tymbardziej ze ja lubie ubrania sciagane na dole wiec mysle ze sie na nia skusze

a z getrami to ja sie boje ze bede zle wygladac
Stary 2010-01-16, 14:17   #3431
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
fajna ta tunika tymbardziej ze ja lubie ubrania sciagane na dole wiec mysle ze sie na nia skusze

a z getrami to ja sie boje ze bede zle wygladac
do tuniki jak znalazl sa naprade fajne, lepsze niz spodnie z brzuszkiem, naprawde fajnia i miejsce na brzuszek jest

Stary 2010-01-16, 14:35   #3432
anoxa
Zakorzenienie

ja wlasnie ogladalam 39 i pol i oczywiscie sie poplakalam na koniec jak robili usg...
nie moge sie doczekac poniedzialku
Stary 2010-01-16, 16:29   #3433
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
hej kobietki

Hihihi to ja tez odstawiłam taki numer... dwa lata temu porzuciłam mego przyszłego-ex-męża
I to na 3 miesiące przed ślubem, gdzie brakowało jedynie mojej kiecki i obrączek, a cała reszta zaklepana
A teraz mam awersję do ślubów i na marzec planujemy jedynie cywilny i to bez żadnego przyjęcia weselnego. Jedynie obiadek u rodziców dla świadków. I to nie dlatego, że zaciążyłam. Po prostu tak zdecydowaliśmy. Najpierw remont i wspólne mieszkanie - co juz mamy, potem dzidzia ślub nie był planowany, a napewno nie tak szybko, z tym, że moja babcia naciska bardzo a i moi rodzice chcieliby żeby było w odwrotnej kolejności więc robimy to trochę dla świętego spokoju

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 16:39   #3434
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
Jutro opisze wam moja dzisiejsza wizyte u ginka, tymczasem DOBRANOC, magicznych snow
ale nas draznisz mow szybko, co tam u gina

Cytat:
Linka24 - imiona dla dziewczynki Anastazja dla chłopca Oliver

Witajcie, ja zaczynam 12 tc i 4 dni czuje sie wmiare, po za bolem biodra ktore mialam zwichniete pod czas swojego porodu...mowie wam koszmar...nie moge spac, chodzic...
Ubranka fajniusie, ja nic nie kupuje bo wszystko dostane, choc pod koniec napewno cos kupie...a kase staram sie odkladac

Moje malenstwo w 11tc 2 dni
sliczne malenstwo a zgloszenia to do farminki, a nie linki, gdyz farminka prowadzi liste. Zreszta z tego, co zauwazylam, to Linka nie udzielala tu sie juz bardzo dawno...

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
zapomnialam wam napisac jak wczoraj w pracy jedna "wszystkowiedzaca" "kolezanka" mnie przywitala. zapytala jak sie czuje itd a na koniec "ale jedno wiem na pewno. nacinana i tak bedziesz wiec sie przygotuj" no normalnie rece mi opadly
zartujesz?! co za babsztyl! Takie to na stosie powinno sie wciaz palic

bajka1807 a na ile osob macie wesele? wszystko juz gotowe?
Jesli chodzi o watpliwosci, to kazda kobieta inaczej przezywa mysle. Tez mam kolezanke, ktora wcale nie tryska radoscia na mysl o slubie za kilka miesiecy. A ja z kolei nie zawahalam sie ani chwili
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 16:54   #3435
bajka1807
Zakorzenienie

my teoretycznie tez slub planowalismy dopiero w przyszlym roku, ale jak sie okazalo ze udalo nam sie zajsc w ciaze to postanowlilismy pobrac sie wczesniej. a ze to juz w lutym to tylko przez to ze akurat wtedy moj ojciec bedzie w domu, tak wiec oboje z tż jestesmy troche uzaleznieni od tego. wesela nie robimy, bo bierzemy slub cywilny, jedynie po zaslubinach zaplanowalismy obiad na 14 osob. a ten brak entuzjazmu to chyba przez caly stres zwiazany z przygotowaniami bo jestem z tym sama tak naprawde. dziwie sie sobie troche, bo to ja marzylam o tym zeby sie zareczyc i w ogole hehe a teraz? teraz to kompletnie nic mi sie nie chce

a dzisiaj caly dzien na leniucha w lozeczku...
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-01-16, 17:03   #3436
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
my teoretycznie tez slub planowalismy dopiero w przyszlym roku, ale jak sie okazalo ze udalo nam sie zajsc w ciaze to postanowlilismy pobrac sie wczesniej. a ze to juz w lutym to tylko przez to ze akurat wtedy moj ojciec bedzie w domu, tak wiec oboje z tż jestesmy troche uzaleznieni od tego. wesela nie robimy, bo bierzemy slub cywilny, jedynie po zaslubinach zaplanowalismy obiad na 14 osob. a ten brak entuzjazmu to chyba przez caly stres zwiazany z przygotowaniami bo jestem z tym sama tak naprawde. dziwie sie sobie troche, bo to ja marzylam o tym zeby sie zareczyc i w ogole hehe a teraz? teraz to kompletnie nic mi sie nie chce

a dzisiaj caly dzien na leniucha w lozeczku...
To moze byc spowodowane ciaza Ja tez mam teraz wyluzowane podejscie do pewnych rzeczy. Chyba dlatego, ze uwazam, ze najwazniejsze teraz jest dziecko Cala reszta duzo mniej istotna

Dziewczyny cos mnie od wczoraj wieczorem kluje tak wysoko w brzuchu. Mam nadzieje, ze to nic zlego
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 17:05   #3437
karolcia228
Zakorzenienie

Ferminka - imiona dla dziewczynki Anastazja dla chłopca Oliver

Stary 2010-01-16, 17:14   #3438
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Jusdan ja nawet nie mysle o kupnie kostiumu kapielowego ciazowego chyba, ze jedno czesciowy, na basen nie jestem przekonana by isc bo mam latwosc lapania infekcji a po co to komu, a na wakacje zadne nie pojedziemy przez to, ze w ciazy jestem a byly takie piekne plany chyba, ze mazury, ale to jeszcze czas mam na myslenie wczesniej taki kupilam sobie maja duze rozmiary miseczek http://www.intymnie.com/lorin,alice_...od_id-3721.htm
Nie miałam na myśli ciążowego stroju, tylko piszę że ogólnie ciężko jest mi znaleźć stroje na taki duży biust bo albo są strasznie drogie albo numeracja okazuje się być inna- jak zamawiam z netu.Mam pecha...A co do wakacji to coś mój M napomknął że nie zrezygnuje z wyjazdu nad morze, zawsze co roku jeździmy ze względu na małą bo później rzadziej choruje, tylko przesuniemy go z sierpnia na maj lub czerwiec oczywiście po konsultacji z moją panią gin.

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
sliczne szczegolnie te z kocurem

zapomnialam wam napisac jak wczoraj w pracy jedna "wszystkowiedzaca" "kolezanka" mnie przywitala. zapytala jak sie czuje itd a na koniec "ale jedno wiem na pewno. nacinana i tak bedziesz wiec sie przygotuj" no normalnie rece mi opadly
No to świetną masz ta koleżankę, masakra Mi kiedyś ktoś powiedział coś podobnego i ciągle o tym myślałam i panikowałam, więc się nie przejmuj takim gadaniem bo przy porodzie nawet nie wiedziałam czy i kiedy mnie nacięli bo byłam zbyt skoncentrowana na parciu.Naprawdę nic nie wiedziałam więc po co uwagi takich przemądrzałych Lepiej słuchac miłych rzeczy
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 17:24   #3439
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Nie miałam na myśli ciążowego stroju, tylko piszę że ogólnie ciężko jest mi znaleźć stroje na taki duży biust bo albo są strasznie drogie albo numeracja okazuje się być inna- jak zamawiam z netu.Mam pecha...A co do wakacji to coś mój M napomknął że nie zrezygnuje z wyjazdu nad morze, zawsze co roku jeździmy ze względu na małą bo później rzadziej choruje, tylko przesuniemy go z sierpnia na maj lub czerwiec oczywiście po konsultacji z moją panią gin.
No to ja ten co linka wkleilam mialam na wakacjach pazdziernikowych i super lezal udalo mi sie, dla mnie kazdy zakup kostiumu to wogole wielka trauma bo nic nie pasuje :/
Wakacje nad morzem super czytalam gdzies, ze najlepsze dla kobiet w ciazy ze wzgledu na jod ja sie boje wakacji w ciazy nie wiem dlaczego, moze w sumie dlatego, ze mi sie kojaza z piciem, wygrzewaniem na sloncu i bieganiem w kostiumie calymi dniami i kapielami w morzu w nocy czego poprostu ze wszyskim czego w ciazy robic nie moznai boje sie, ze bedzie nudno albo, ze karetka nie dojedzie...

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 17:27   #3440
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Jak Wam już pisałam z pierwszym dzidziusiem nie chcieliśmy z mężem znać płci do końca, dopiero na porodówce niespodzianka i tak na prawdę trudno było mi kupować ciuszki no bo w jakim kolorze więc najwięcej rzeczy miałam dla bobasa zielonych no bo i dla chłopaka i dla dziewczynki pasuje, chyba najbardziej neutralny kolorek pod względem oby dwu płci no albo biały,beżowy czy kremowy

Strasznie mnie dziś głowa boli, próbowałam się zdrzemnąć po obiedzie ale przy mojej córci jakoś nie wyszło bo ciągle " mama,mama" a za chwile " mama śpisz" i znowu " śpisz" ? i tak w kółko
Stary 2010-01-16, 17:29   #3441
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Dziewczyny cos mnie od wczoraj wieczorem kluje tak wysoko w brzuchu. Mam nadzieje, ze to nic zlego
Mnie co chwila cos kluje jak zle leze zauwazylam ostatnio mysle, ze to tak poprostu musi pokluc czy cos zapytam gina nastepnym razem

A dzis mialam sen, ze dziewczynke bede miala a na chlopca sie nastawiam

Maciuś
Stary 2010-01-16, 17:37   #3442
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
No to ja ten co linka wkleilam mialam na wakacjach pazdziernikowych i super lezal udalo mi sie, dla mnie kazdy zakup kostiumu to wogole wielka trauma bo nic nie pasuje :/
Wakacje nad morzem super czytalam gdzies, ze najlepsze dla kobiet w ciazy ze wzgledu na jod ja sie boje wakacji w ciazy nie wiem dlaczego, moze w sumie dlatego, ze mi sie kojaza z piciem, wygrzewaniem na sloncu i bieganiem w kostiumie calymi dniami i kapielami w morzu w nocy czego poprostu ze wszyskim czego w ciazy robic nie moznai boje sie, ze bedzie nudno albo, ze karetka nie dojedzie...
No to coś kochana mi się wydaje że masz niezłe wspomnienia z wakacji nad morzem Ja znów teraz patrzę na to tak, za bardzo kąpać się nie będę bo to raczej za wczesna pora maj- czerwiec, opalać to tylko po nasmarowaniu wysokim filtrem więc pewnie bez efektu , pozostaną nam jedynie dłuuugie spacerki- w dzień wszyscy razem a w nocy tylko we dwoje no i chcemy pojechać do większej jakiejś miejscowości żeby można było gdzieś posiedzieć wieczorkiem przy coli i pozwiedzać ciekawe miejsca.Będę się jedynie cieszyła tym klimatem i powietrzem.Może i dzidzi się to przyda bo mi na pewno przed tym całym nawałem obowiązków po porodzie.Zresztą nie wiadomo jak będzie w następne wakacje...Wyrwij się na te Mazury, jak masz możliwość, docenimy to po kilku nie przespanych nocach Ja jeszcze nigdy na Mazurach nie byłam.
Stary 2010-01-16, 17:53   #3443
Siala_Bala
Zakorzenienie

Mój tż ma rodzinkę na mazurach i planujemy tam pojechać mniej więcej w maju
tyle, że ja jakos sie boję jechać tyle km samochodem... a jak mnie dorwie wcześniaczy poród w aucie w trasie? albo nie daj boże tam na mazurach gdzie nikogo nie znam?! Tż się śmiał, że jak na miejscu to spoko bo jego babcia urodziła 12 dzieci to ma doświadczenie to by dała rade odebrac poród xD mnie to jakoś niebardzo bawi

Stary 2010-01-16, 18:29   #3444
papeteria
Zakorzenienie

eleonormio super, że wszystko ok
bajka ja też miałam mega stresa przed ślubem(ślub mieliśmy w zeszłym roku w sierpniu) i powiem ci ja to zwykle też jestem nerwus, ale nawet mój TŻ który jest spokojny był dzień przed nerwowy. W dzień ślubu już byliśmy totalnie wyluzowani i szczęśliwi W dniu ślubu byliśmy ze sobą 8,5 roku, od 6 lat zaręczeni i od 2 lat na swoim

Jestem dziś padnięta.W szkole siedziałam do 15:00, potem namówiłam mojego na Mc Donalda( a teraz cierpie) zjadłam duże frytki, mc chickena i ciasteczko jabłkowe , ale żałowałam ,że zjadłam kanapkę, bo to już było za dużo. Brzucho mi momentalnie wysadziło. Pojechaliśmy do Tesco. Kupiłam winogrona, bobofruity bo któraś mi ostatnio smaka narobiła(moj mówi,ale bobofruity są dla dzieci, więc zapytałam go co mam w brzuchu ), kiwi i dwie pary bodziaków chłopięcych, ale nie dla nas a dla szwagierki rodzi w lutym. Potem w kwietniu rodzi bratowa(też będzie chłopak) to wtedy będziemy rozglądać się za czymś dla nich.Moja teściowa jak dobrze pójdzie zostanie w tym roku potrójną babcią
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 18:33   #3445
niezawsze
Zakorzenienie

Jusdan no sprobuje bo licze sie z tym, ze z wakacjami porzadnymi moge sie pozegnac na 2 lata conajmniej

Siala bala no ja tez w maju jakos bym chciala na te mazury najpozniej bo tez sie boje kurcze nigdy nie wiadomo A Jusdan podziwiam, ze w czerwcu chce bo ja to sie tak boje porodu i tego wszystkiego, ze ja w maju juz bede spakowana do szpitala tak na wszelki wypadek ;P

Maciuś
Stary 2010-01-16, 18:33   #3446
bajka1807
Zakorzenienie

ja na szczescie nie mam problemu z wakacjami. pochodze z nad morza i chyba skonczy sie tak ze pojade miesiac przed porodem do rodzicow, tż do mnie dolaczy i zostaniemy po porodzie ze 2-3 tygodnie zeby oswoic sie z dzidzia i miec fachowa pomoc w razie w. a przy okazji skorzystac z letniego sloneczka na swiezym powietrzu z dala od zgielku miasta
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-01-16, 18:45   #3447
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
aniaa22 śliczne ciuszki. Najbardziej podobają mi się ostatnie dwa.
Juz powoli też chce mi się kupować. Staram się jakoś powstrzymywać do 4 miesiąca, ale moja silna wola pada. Może kupię coś po poniedziałkowej wizycie u ginka
ja na razie czekam az plec poznamy :P ale tez mam mega smaka i w czwrtek jak ojade na babskie zakupki to chyba tez oprocz czegos dla mnie kuoie cos uniwersalnego :P

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Ale miałam smaka na jajecznicę, godzina już trochę późna, ale nie wytrzymałam i zjadłam cały talerz, jak tak dalej pójdzie to mi wskaźnika na wadze nie wystarczy. Też macie jakieś dziwaczne zachcianki, i wrażenie, że jak tego nie zjecie to nastąpi koniec świata?
o matko nawet nie gadaj ...a chce mi sie zawsze czegos czego nie mam albo trudno to kupic teraz :P
no i ewntualnie pomarancze i jogurty na wszystko :P
Cytat:
anoxa- boje sie ze moge miec problem z porodem przez biodro...musze pogadac z gin na nastepnej wizycie....moze jakies masaze lub cwiczenia, nio dziekuje, dzidzia cudna...a jak wasze brzuszki?? u mnie cos tam widze ale nie za duzo
brzuch mam juz masakryczny :P a co do bólu to jak bujam sie tak biodrami na bok to mi os strzela ale w pierwszej tez tak mialam :P

co do stanikow to mi piersi wciaz maleją :P
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 18:47   #3448
aniaa22
Zakorzenienie

my mieszkamy w gdansku wiec morze mamy caly czas a odkad tu mieszkam (4 lata) ani razu sie nie kapalam bo dla mnie woda zawsze jest zimna.
tez bym chciala gdzies wyjechac przed porodem bo potem pewnie przez dluzszy czas nigdzie nie pojedziemy. moze pod koniec maja jak pojedziemy na ta sesje to wyciagne meza do naszego kochanego zakopanego... pierwszy raz od wielu lat nie bylam w gorach pozyjemy zobaczymy.

mnie od wczoraj strasznie brzuch kluje. mam nadzieje ze nic zlego sie nie dzieje. w nocy mnie ten bol obudzil az nie moge wstawac ani chodzic nie trzymajac brzucha bo zaraz mnie boli

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-01-16 o 18:49
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 19:09   #3449
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Siala bala no ja tez w maju jakos bym chciala na te mazury najpozniej bo tez sie boje kurcze nigdy nie wiadomo A Jusdan podziwiam, ze w czerwcu chce bo ja to sie tak boje porodu i tego wszystkiego, ze ja w maju juz bede spakowana do szpitala tak na wszelki wypadek ;P
No to może się gdzies spotkamy
My z tz potraktujemy to jako "podróż poślubną" w maju akurat, nieco spóźniona bo ślub w marcu ale zawsze to coś

Stary 2010-01-16, 19:18   #3450
muminek88
Zadomowienie

ja zaraz po slubie wyladowalam na podtrzymaniu i wycieczke odwolalismy ale rok po slubie pojechalismy z makym do krakowa
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości