WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2010-01-15, 14:05   #241
Flossy15
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 645
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

te¿ mam szczotkê z dzika, ale moje i tak t³uste w³osy s± jeszcze gorsze po tym jak je ni± czesze, dlatego u¿ywam jej tylko czasem przed myciem do jako takiego masa¿u g³owy- te¿ zauwa¿y³am, ¿e wiêcej mi w³osów wypada gdy siê ni± czesze ni¿ np. drewnianym grzebieniem. ta szczotka jest dobra jak siê komu¶ w³osy pusz±, s± suche i sianowate, a tak to nie wiem ale chyba od czasu do czasu nie zaszkodzi takie czesanko, zreszt± co ma wypa¶æ to i tak wypadnie, jak nie przy czesaniu, to przy myciu:/

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez aga24zuzia Poka¿ wiadomo¶æ
Wiza¿anki stosowa³y¶cie La roche kerium?? to psikadlo? mi to dermatolog przepisal ,ale nie kupilam bo za drogo -149 zl.... ponoæ dobre
ja stosowa³am, kupi³am ca³± butelkê i nic mi nie pomog³o, w³osy by³y tym posklejane (ale na szczêscie ³atwo siê je rozczesywa³o), trochê usztywnione. dobrze, ze siê przynajmniej szybciej nie przet³uszcza³y po tym. Ogólnie to nie widzia³am jakiego¶ super efektu, no ale na ka¿dego dzia³a co innego, mo¿na kupiæ pojedyncze ampu³ki i sprawdziæ dzia³anie a dopiero potem kupiæ tê ca³± butlê.
Flossy15 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-15, 16:07   #242
Caramel Babe
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 404

Kawis1 Dziekuje bardzo za to ze wkleilas ten artykul, ja napewno przetestuje terapie masazem, ma to w sumie sens i napewno nie zaszkodzi.
Stary 2010-01-15, 16:17   #243
kawis1
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 17

Cytat:
Napisane przez Caramel Babe Poka¿ wiadomo¶æ
Kawis1 Dziekuje bardzo za to ze wkleilas ten artykul, ja napewno przetestuje terapie masazem, ma to w sumie sens i napewno nie zaszkodzi.

Nie ma za co Obiecalam sobie ze codziennie bede sie masowaæ Nawet teraz jedna reka pisze a druga sie masuje

Bejjka jestes prawdziwa skarbnic± wiedzy hmm czego ty jeszcze nie testowa³a¶? Moglabys krótk± ¶ci±gawkê napisaæ co i jak wg Ciebie najlepsze

monic840628 Widaæ ze chcesz naprawie pomóc wielki szacunek do Ciebie i alkoholu nie trzeba siê baæ bowiem tak jak w tym artykule pisa³o rozszerza naczynia krwiono¶ne a jakie jest tego nastêpstwo to ka¿dy wie
kawis1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-15, 23:06   #244
Niezmienna
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 648

Hej dziewczynyI ja niestety muszê do Was do³aczyc...
Moje wypadanie w³osów zacze³o sie co prawda niedawno , bo 8 miesiêcy temu. Gwa³townie schud³am, du¿o stresu mi przyby³o ....i w³osy wyjmowa³am przy najmniejszym dotkniêciu rek±...przy myciu lecia³y...zapycha³am wanne..
Tak by³o dobre 3 miesi±ce.Mia³am wszystkie mo¿liwe badania i ka¿de wyniki w normie...
Od jakiego¶ czasu wypada mi ich trochê mniej...jednak to nadal nie jest to co kiedy¶....
Bojê sie pofarbowac w³osy, a niestety muszê bo strasze odrostami..Bojê siê , ¿e znów nast±pi to samo.
Jak narazie widzê poprawê...nowe w³osy stercz± mi wszêdzie..wyrastaja .
Jak pofarbujê i znów powtórzy siê sytuacja to chyba ³ysa zostanê.
Mam te¿ zamiar zastosowac siê do tej kuracji cebul±.
Dam znac jak czy dzia³a na mnie czy nie i jakie wra¿enia
Niezmienna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-16, 08:21   #245
Bejjka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 444

Cytat:
Napisane przez kawis1 Poka¿ wiadomo¶æ
Bejjka jestes prawdziwa skarbnic± wiedzy hmm czego ty jeszcze nie testowa³a¶? Moglabys krótk± ¶ci±gawkê napisaæ co i jak wg Ciebie najlepsze
z t± skarbnic± wiedzy to bez przesady ale walczê od tylu lat z wypadaniem, wiêc stosowa³o siê to i owo wg mnie najlepsze i najskuteczniejsze s± preparaty przeciw wypadaniu firmy ducray wcierki i suplementacja. minus-oczywi¶cie cena, efekty tylko widaæ przy regularnym, kilku miesiêcznym u¿ywaniu

Cytat:
Napisane przez Niezmienna Poka¿ wiadomo¶æ
Moje wypadanie w³osów zacze³o sie co prawda niedawno , bo 8 miesiêcy temu. Gwa³townie schud³am, du¿o stresu mi przyby³o ....i w³osy wyjmowa³am przy najmniejszym dotkniêciu rek±...przy myciu lecia³y...zapycha³am wanne..
Tak by³o dobre 3 miesi±ce.Mia³am wszystkie mo¿liwe badania i ka¿de wyniki w normie...
przyczyna utraty w³osów jest oczywista - szybka utrata wagi i stres.....to bardzo ¼le wp³ywa na w³osy....
Bejjka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-16, 10:06   #246
Gosia19011983
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 640

Cytat:
Napisane przez Niezmienna Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczynyI ja niestety muszê do Was do³aczyc...
Od jakiego¶ czasu wypada mi ich trochê mniej...jednak to nadal nie jest to co kiedy¶....
Bojê sie pofarbowac w³osy, a niestety muszê bo strasze odrostami..Bojê siê , ¿e znów nast±pi to samo.
Jak narazie widzê poprawê...nowe w³osy stercz± mi wszêdzie..wyrastaja .
Jak pofarbujê i znów powtórzy siê sytuacja to chyba ³ysa zostanê.
Mam te¿ zamiar zastosowac siê do tej kuracji cebul±.
Dam znac jak czy dzia³a na mnie czy nie i jakie wra¿enia
Radzê Ci nie farbowac w³osów. Ja te¿ eksperymentowa³am z w³osami mam swoje naturalne, a kiedy¶ ufarbowa³am górê na jasno a dó³ na ciemno. W³osy lecia³y z g³owy jak szalone, od tamtego czasu (czyli 3 lata) nie farbujê ich, wróci³am do mojego naturalnego koloru, nie suszê ich, nie prostujê. W³osy od¿y³y. Dobrze radzê, szkoda w³osów, moim zdaniem naj³adniejsze jest naturalne piêkno.
- ostatnie podciêcie w³osów 10 pa¼dziernik 2011 rok.
- obecna d³ugo¶æ to w³osy do ramion.
CEL: W£OSY DO £OPATEK LUB D£U¯SZE.
Gosi@
Gosia19011983 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-16, 12:17   #247
Pfff34
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 5 029
GG do Pfff34

Dziewczyny mam pytanie. By³am ostatnio u dermatologa (podobno ¶wietnego) ¿eby zapisa³ mi co¶ na wypadanie w³osów. No i zapisa³ Capitis Duo Szampon. U¶miechniêta wracam od niego, idê do apteki i robiê wielkie oczy bo to szampon przeciw³upiezowy, a ja nie mam ³upie¿u. Wiec nie bardzo wiem o co chodzi Mo¿e która¶ z was stosowa³a ten szampon i mo¿e co¶ o nim powiedzieæ, bo trudno znale¶c jakiekolwiek opinie.
Pfff34 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2010-01-16, 14:17   #248
Caramel Babe
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 404

Cytat:
Napisane przez Gosia19011983 Poka¿ wiadomo¶æ
Radzê Ci nie farbowac w³osów. Ja te¿ eksperymentowa³am z w³osami mam swoje naturalne, a kiedy¶ ufarbowa³am górê na jasno a dó³ na ciemno. W³osy lecia³y z g³owy jak szalone, od tamtego czasu (czyli 3 lata) nie farbujê ich, wróci³am do mojego naturalnego koloru, nie suszê ich, nie prostujê. W³osy od¿y³y. Dobrze radzê, szkoda w³osów, moim zdaniem naj³adniejsze jest naturalne piêkno.

Gosia, ja sie pod tym rowniez podpisuje. Niestety obudzilam sie po 15 latach balejazy i rozjasnian, lepiej pozno niz wcale. Tez doceniam naturalnosc, nie tylko wlosow ale brwi, paznokci,makijaz itp.
Stary 2010-01-16, 16:04   #249
kotka20093
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 941

ja pyta³am kiedys dermatolog o farbowanie i stwierdzi³a, ze to raczej NIE WP£YWA NA W£OSY (sama mia³a sliczne w³oski) ale nie wiem czy to prawda, bo mi zawsze po pofarbowaniu wychodz± strasznie w³osy obojêtnie czym bym nie zafarbowa³a.
kotka20093 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-16, 16:13   #250
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotka20093 Poka¿ wiadomo¶æ
ja pyta³am kiedys dermatolog o farbowanie i stwierdzi³a, ze to raczej NIE WP£YWA NA W£OSY (sama mia³a sliczne w³oski) ale nie wiem czy to prawda, bo mi zawsze po pofarbowaniu wychodz± strasznie w³osy obojêtnie czym bym nie zafarbowa³a.
zmieñ dermatologa mi zawsze po farbowaniu wylazi kupa w³osów wiêkszo¶æ dziewczyn skar¿y siê na zwiêkszenie wypadania po farbowaniu, nawet je¶li nie maj± z tym problemu......

moje znowu zaczely wypadaæ jak szalone
Stary 2010-01-16, 16:16   #251
Cosmaaaaaaa
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 2 912

Cytat:
Bylabym w stanie sie z tym zgodzic. Ale to zalezne od samego wlosa moim zdaniem.
Moje wlosy po farbowaniu wygladaja swietnie, wydaja sie byc zdrowsze i grubsze i w ogole ladniejsze. Natomiast w momencie takim ja teraz, czyli ok 3 tyg po farbowaniu wygladaja masakrycznie- nie mowie o odrostach, ale sa matowe, kolor jest nierowny, mam wrazenie ze jest ich polowe mniej i ze zaraz bede calkiem lysa....

Jesli ma sie grube, mocne wlosy to farba niewiele zdziala na ich szkode, jesli natomiast wlosy ja slabe, kruche, delikatne to farba bedzie dla nich zabojcza. Poza tym nie zapominajmy ze skora glowy bedzie 'dotknieta' farba, a podrazniona skora to wiecej problemow...

Kazdy organizm jest inny, niepowtarzalny i nie jest powiedziane ze jesli u jednego dzieje sie tak czy siak to identycznie bedzie u innych

Edytowane przez Cosmaaaaaaa
Czas edycji: 2010-01-16 o 16:19
Cosmaaaaaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-16, 21:09   #252
kotka20093
BAN sta³y

ja w ogóle juz nie chodze do dermatologów, szkoda kasy i czasu. ta u której by³am co mi powiedzia³a, ¿e farbowanie nie wp³ywa na w³osy wziê³a 100 z³ i da³a mi do wcierania w skóre g³owy witamine b6 , szampon bioderma do wlosow delikatnych a doustnie Inneov(czerwone z soj±) aa i mówi³a ¿eby p³ukac w³osy po myciu wod± mineraln±, stosowa³am to co mi zapisa³a, a potem wrocilam do seboradinu bo jest skuteczniejszy, do niej sie juz nie wybra³am i do ¿adnego dermatologa sie na razie nie wybieram bo uwa¿am ¿e to nie ma sensu. co do farbowania jestem przekonana ¿e mi w³asnie od tego w³osy wypadaj±, ale problem w tym ze KOCHAM MIEC FARBOWANE W£OSY, czuje sie wtedy fajnie, pewna siebie, wiem g³upia jestem. próbowa³am oszukaæ nature i farbowa³am szamponetkami, henn± a ostatnio farba z apteki ale w³osy mi wypadaja po¿adnie po tym ostatnim farbowaniu,

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

zamówilam gelacet na allegro , na razie czekam na niego, mam nadziej(Bo¿e spraw ¿eby tak bylo) ¿eby mi pomóg³ i zebym przesta³a ³ysieæ.
Tu na tym forum obiecuje ¿e jak przestane ³ysieæ to nie bêde juz farbowaæ w³osów(obiecywa³am sobie to sto razy) ale jak teraz to tu napisa³am to mnie zobowi±zuje. pozdrawiam
Stary 2010-01-16, 21:36   #253
eyee
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 571

Cytat:
ja w ogóle juz nie chodze do dermatologów, szkoda kasy i czasu. ta u której by³am co mi powiedzia³a, ¿e farbowanie nie wp³ywa na w³osy wziê³a 100 z³ i da³a mi do wcierania w skóre g³owy witamine b6 , szampon bioderma do wlosow delikatnych a doustnie Inneov(czerwone z soj±) aa i mówi³a ¿eby p³ukac w³osy po myciu wod± mineraln±, stosowa³am to co mi zapisa³a, a potem wrocilam do seboradinu bo jest skuteczniejszy, do niej sie juz nie wybra³am i do ¿adnego dermatologa sie na razie nie wybieram bo uwa¿am ¿e to nie ma sensu. co do farbowania jestem przekonana ¿e mi w³asnie od tego w³osy wypadaj±, ale problem w tym ze KOCHAM MIEC FARBOWANE W£OSY, czuje sie wtedy fajnie, pewna siebie, wiem g³upia jestem. próbowa³am oszukaæ nature i farbowa³am szamponetkami, henn± a ostatnio farba z apteki ale w³osy mi wypadaja po¿adnie po tym ostatnim farbowaniu,

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

zamówilam gelacet na allegro , na razie czekam na niego, mam nadziej(Bo¿e spraw ¿eby tak bylo) ¿eby mi pomóg³ i zebym przesta³a ³ysieæ.
Tu na tym forum obiecuje ¿e jak przestane ³ysieæ to nie bêde juz farbowaæ w³osów(obiecywa³am sobie to sto razy) ale jak teraz to tu napisa³am to mnie zobowi±zuje. pozdrawiam
Inneov(czerwone z soj±) co to?nowe inneov??

od 1.01.2010 *7 min but blasting *50 przysiadów

od 13.01.2010
-zero chipsów, pizzy, kie³basy, cukru, s³odyczy, ciast
od 01.12.2009
-adenozyna, saw palmetto, tran, witaminy,
od 12.01.2010 kwasy
eyee jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-16, 21:46   #254
kotka20093
BAN sta³y

nie nowe, tylko inneov jedrnosc skóry, nie wiem dlaczego mi te poleci³a...mo¿e dlatego ¿e wspomina³am ¿e jad³am przez pó³ roku te zielone gestosc wlosow i pomog³y tyle co nic.
Stary 2010-01-17, 10:13   #255
mastiff
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 272

Cytat:

Skoro w³osy Ci wychodz± od farbowania, to zmu¶ siê i zrób sobie przerwê. Zafarbuj na jaki¶ kolor najbardziej zbli¿ony do Twojego naturalnego, to nie bêdzie widaæ tak pó¼niej odrostów. Mo¿e Twoja skóra nie toleruje takich specyfików? Z czasem siê uczuli³a. Ja siê uczuli³am na detergenty w kosmetykach, i teraz staram siê ich unikaæ. Je¶li przestaniesz farbowaæ a w³osy Ci bêd± nadal lecieæ to znaczy, ¿e problem jest gdzie indziej.
mastiff jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-17, 12:54   #256
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
nie nowe, tylko inneov jedrnosc skóry, nie wiem dlaczego mi te poleci³a...mo¿e dlatego ¿e wspomina³am ¿e jad³am przez pó³ roku te zielone gestosc wlosow i pomog³y tyle co nic.
dziwne, babka poleci³a Ci tabletki na poprawê jêdrno¶ci skóry ¿eby poprawiæ stan w³osów
Stary 2010-01-18, 08:25   #257
Cosmaaaaaaa
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez Bejjka Poka¿ wiadomo¶æ
dziwne, babka poleci³a Ci tabletki na poprawê jêdrno¶ci skóry ¿eby poprawiæ stan w³osów
Bo soja poprawia takze kndycje wlosow- ale polecana jest kobietom po menopauzie lub w jej trakcie
Stary 2010-01-18, 10:09   #258
sebmar22
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 9

Witam.Do 2 lat wypadaja mi wlosy,mam lysienie plackowate,chodze po dermat.Teraz dostalam szam.dermene.stieprox.do smarowania dermovate i tabletki pabi-dexamethason.Przeczytalam o nich ze to sterydy.I nie wiem czy mam ich brac.
sebmar22 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-18, 11:29   #259
Flossy15
Rozeznanie

Hej, ja skladam juz dtugi raport odnosnie cebulowej wcierki. Otóz wczoraj znowu nasmarowalam glowe miksturai trzymalam w cieple 15 minut. Podczas mycia wlosy wychodzily mi jak zawsze garsciami, a nawet bylo ich wiecej. Postanowilam sie im przyjrzec:wsrod nich byly male, slabe, ledwo widoczne wloski lub dlugie pasma juz starych wlsow. Ogolnie widok malo pocieszajacy, ale jeszcze sprobuje z ta wodeczka.monic840628 pisala, ze na poczatku moze byc wzmozone wypadanie poprzez cebule, ktora pobudza cebulki do wzrostu i nowy wlos weypycha stary, takze zyje nadzieja, bo nic innego mi juz nie pozostalo. Glowa jest wrazliwsza, ale nie mam zadnych podraznien, czy zaczerwienien po tej wodce. Spróbuje jeszcze z kilka razy, pozyjemy zobaczymy co z tego wyniknie.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-18, 12:23   #260
aga24zuzia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 971

kupilam dzis szampon pharmacerisa do w³osów wypadaj±cych za 2 tyg dam znaæ co i jak
pomó¿ mi.
aga24zuzia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-18, 13:21   #261
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flossy15 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej, ja skladam juz dtugi raport odnosnie cebulowej wcierki. Otóz wczoraj znowu nasmarowalam glowe miksturai trzymalam w cieple 15 minut. Podczas mycia wlosy wychodzily mi jak zawsze garsciami, a nawet bylo ich wiecej. Postanowilam sie im przyjrzec:wsrod nich byly male, slabe, ledwo widoczne wloski lub dlugie pasma juz starych wlsow. Ogolnie widok malo pocieszajacy, ale jeszcze sprobuje z ta wodeczka.monic840628 pisala, ze na poczatku moze byc wzmozone wypadanie poprzez cebule, ktora pobudza cebulki do wzrostu i nowy wlos weypycha stary, takze zyje nadzieja, bo nic innego mi juz nie pozostalo. Glowa jest wrazliwsza, ale nie mam zadnych podraznien, czy zaczerwienien po tej wodce. Spróbuje jeszcze z kilka razy, pozyjemy zobaczymy co z tego wyniknie.
ja ostatnio tez zauwa¿y³am, ¿e zaczê³y wypadaæ mi "nowe " w³oski
Stary 2010-01-18, 13:41   #262
Flossy15
Rozeznanie

Bejjka, slyszalam, ze po nadmiernym wypadaniu wlosow czasami jest tak, ze odrastaja w poczatkowej fazie male, slabe wloski, ktore szybko wypadaja, a potem w ich miejsce rosna juz te normalne. Ogolnie ciezko mi powiedziec jak to wlasciwie jest. A ile czasu wypadaja Ci juz wlosy, jesli mozna spytac? Mnie wypadaja poltora roku i nie sa to niewielkie ilosci, bo prawie300-350 przy myciu, a przy czesaniu tylko do 30-40. Momentami bylo niewesolo, odznaczaly mi sie takie 'zajazdy' po bokach glowy, ale mi to powoli zarasta, mimo ze wlosy nadal leca jak szalne. Ja sie nie poddaje, bo po skorze glowy widac ze alkohol z cebula jej nie szkodzi, wrecz podoba mi sie ta wrazliwosc, miekkosc skory po zastosowaniu wcierki. Tonacy brzytwy sie chwyta, jak mawiaja.

PS No i moim wrogiem sa slodycze, ich nadmierne spozycie wplywa na nadprodukcje sebum, w trakcie swiat 'zaszalalam' ze tak powiem i teraz widze tego skutki:/Trzeba bedzie sie ograniczyc.

Edytowane przez Flossy15
Czas edycji: 2010-01-18 o 13:43
Stary 2010-01-18, 14:00   #263
Cosmaaaaaaa
BAN sta³y

Cytat:
Bejjka, slyszalam, ze po nadmiernym wypadaniu wlosow czasami jest tak, ze odrastaja w poczatkowej fazie male, slabe wloski, ktore szybko wypadaja, a potem w ich miejsce rosna juz te normalne. Ogolnie ciezko mi powiedziec jak to wlasciwie jest. A ile czasu wypadaja Ci juz wlosy, jesli mozna spytac? Mnie wypadaja poltora roku i nie sa to niewielkie ilosci, bo prawie300-350 przy myciu, a przy czesaniu tylko do 30-40. Momentami bylo niewesolo, odznaczaly mi sie takie 'zajazdy' po bokach glowy, ale mi to powoli zarasta, mimo ze wlosy nadal leca jak szalne. Ja sie nie poddaje, bo po skorze glowy widac ze alkohol z cebula jej nie szkodzi, wrecz podoba mi sie ta wrazliwosc, miekkosc skory po zastosowaniu wcierki. Tonacy brzytwy sie chwyta, jak mawiaja.

PS No i moim wrogiem sa slodycze, ich nadmierne spozycie wplywa na nadprodukcje sebum, w trakcie swiat 'zaszalalam' ze tak powiem i teraz widze tego skutki:/Trzeba bedzie sie ograniczyc.
No to jeszcze nie jest z wami az tak zle ... Ja nie umiem schowac juz przeswitow.... od jakiegos roku chodze w kitce i opasce- co jeszcze pogarsza stan wlosow, ale inaczej nie potrafie pokazac sie swiatu ....
stosowalam juz chyba wszystko. Teraz zaciekawila mnie ta wcierka o ktorej mowisz, moglabys podac jakies szczegoly?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-18, 14:11   #264
Flossy15
Rozeznanie

To jest ta wcierka, o ktorej pisala pare stron wczesniej monic840628 : nalezy kupic cwiartke wodki, polowa cwiartki wodki zalac 2 duze pokrojone w plastry cebule, trzymac w zakreconym sloiku 2 dni, potem wetrzec to w skore glowy i trzymac w cieplym czepku ok15 min, nastepnie umyc glowe szamponem seboradin wlosy przetluszczajace sie i wypadajace9jakos tak sie to nazywa). Kuracje stosowac raz w tygodniu, tak zeby tej mikstury wystarczylo na 2 razy. To ma pomoc w oczyszczeniu skory z lojotoku. Ja jestem po 2-och probach, super efektow nie ma na razie, ale to poczatek dopiero, sprobuje jeszcze z 4 razy.
Stary 2010-01-18, 14:15   #265
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Bejjka, slyszalam, ze po nadmiernym wypadaniu wlosow czasami jest tak, ze odrastaja w poczatkowej fazie male, slabe wloski, ktore szybko wypadaja, a potem w ich miejsce rosna juz te normalne.
te, które mi wypad³y s± rzeczywi¶cie w±t³e gdzie¶ po³owê chudsze ni¿ te d³uzsze

Cytat:
A ile czasu wypadaja Ci juz wlosy, jesli mozna spytac? Mnie wypadaja poltora roku i nie sa to niewielkie ilosci, bo prawie300-350 przy myciu, a przy czesaniu tylko do 30-40. Momentami bylo niewesolo, odznaczaly mi sie takie 'zajazdy' po bokach glowy, ale mi to powoli zarasta, mimo ze wlosy nadal leca jak szalne..
mi wypadaj± od kilku lat trudno mi powiedzieæ ile, bo raz jest lepiej a raz gorze, ale problem zacz±³ siê od okresu dojrzewania, czyli ponad dziesiêæ lat codziennie tracê ponad 100 w³osów, kiedys próbowa³am liczyæ, teraz nie chcê siê do³owaæ wypadaj± mi bardziej z przodu g³owy, jak nic nie wcieram i nie ³ykam to robi± mi siê straszne zakola i widac przerzedzenia lekarze oczywi¶cie ignoruj± mój problem
Stary 2010-01-18, 14:31   #266
Cosmaaaaaaa
BAN sta³y

Cytat:
To jest ta wcierka, o ktorej pisala pare stron wczesniej monic840628 : nalezy kupic cwiartke wodki, polowa cwiartki wodki zalac 2 duze pokrojone w plastry cebule, trzymac w zakreconym sloiku 2 dni, potem wetrzec to w skore glowy i trzymac w cieplym czepku ok15 min, nastepnie umyc glowe szamponem seboradin wlosy przetluszczajace sie i wypadajace9jakos tak sie to nazywa). Kuracje stosowac raz w tygodniu, tak zeby tej mikstury wystarczylo na 2 razy. To ma pomoc w oczyszczeniu skory z lojotoku. Ja jestem po 2-och probach, super efektow nie ma na razie, ale to poczatek dopiero, sprobuje jeszcze z 4 razy.
Kurcze, powaznie brzmi, ja strasznie sie boje dawac alkohol na glowke ...
Poczekam na Twoje efekty i moze sie zdecyduje a narazie zostane przy swoich specyfikach
Stary 2010-01-18, 15:45   #267
Klaudiczka997
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 535

Cytat:
Napisane przez Bejjka Poka¿ wiadomo¶æ
te, które mi wypad³y s± rzeczywi¶cie w±t³e gdzie¶ po³owê chudsze ni¿ te d³uzsze

mi wypadaj± od kilku lat trudno mi powiedzieæ ile, bo raz jest lepiej a raz gorze, ale problem zacz±³ siê od okresu dojrzewania, czyli ponad dziesiêæ lat codziennie tracê ponad 100 w³osów, kiedys próbowa³am liczyæ, teraz nie chcê siê do³owaæ wypadaj± mi bardziej z przodu g³owy, jak nic nie wcieram i nie ³ykam to robi± mi siê straszne zakola i widac przerzedzenia lekarze oczywi¶cie ignoruj± mój problem
Bejjka jak to mo¿liwe ¿e wypadaj± Ci przez pare lat ale na zdjeciach masz do¶æ grube w³osy...nie s± cienkie??

Upragniona: 75-80cm.

Posiadam na wymianê:
zestaw khadi szampon i odzywke
wax zagraniczny
odzywke fitomed i aussie,
tigi melko i miód,
i zestaw doliva z oliwa z oliwek
Cece-med maska

Gdyby kogo¶ co¶ interesowa³o to chetnie sie zamienie
Klaudiczka997 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-18, 15:51   #268
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudiczka997 Poka¿ wiadomo¶æ
Bejjka jak to mo¿liwe ¿e wypadaj± Ci przez pare lat ale na zdjeciach masz do¶æ grube w³osy...nie s± cienkie??
sam w³os sam w sobie jest gruby i mocny, trochê jak u azjatek niestety jest ich coraz mniej na zdjêciach to niestety tylko z³udzenie, ¿e jest ich mnóstwo poza tym widziala¶ ty³ a mi najwiêcej wypada z przodu g³owy
Stary 2010-01-18, 18:02   #269
eyee
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 571

Bejjka co obecnie uzywasz z tabletek i kosmetyków??

od 1.01.2010 *7 min but blasting *50 przysiadów

od 13.01.2010
-zero chipsów, pizzy, kie³basy, cukru, s³odyczy, ciast
od 01.12.2009
-adenozyna, saw palmetto, tran, witaminy,
od 12.01.2010 kwasy
eyee jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-18, 18:12   #270
Pfff34
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 5 029
GG do Pfff34

U¿y³am Capitis Duo Szampon który dermatolog kaza³ mi stosowac co drugi dzieñ. Nie pieni siê to wcale a wcale, a na ulotce napisane jest ¿eby trzymaæ pianê 5minut :O Rozciêczy³am z wod± 1:1 i trochê siê uda³o jej zrobiæ ale sza³u nie by³o. Podobno wysusza w³osy ale moje s± po nim niesamowicie l¶ni±ce i miêkkie Efektów oczywi¶cie nie ma, bo jeden raz u¿y³am, ale podobno jest lepiej ju¿ po tygodniu. O dziwo jak umy³am w³osy wieczorem to nastêpnego dnia wieczorem jeszcze nie by³y t³uste (a przy innych szamponach zawsze s±). Pozatym od dzi¶ popijam pokrzywê Mam nadziejê, ¿e co¶ pomo¿e. Zaznaczam, ¿e mam dopiero 16lat, chyba nigdy nie bêdzie mi dane mieæ gêstych, mocnych w³osów, choæ nigdy nie prostuje, nie suszê, nie lokujê. Sama natura a i tak wypadaj± jak szalone
Pfff34 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.