|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Nauka śpiewu ;) Pomózcie !
Witajcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nauka śpiewu ;) Pomózcie !
A jaki śpiew chciałabyś poćwiczyć?
Napisz czy masz jakieś przygotowanie muzyczne, bo wtedy można inaczej tłumaczyć.. najlepiej jednak uczyć się emisji głosu od nauczyciela śpiewu... on poda Ci ćwiczenie i pod jego "uchem" będziesz je ćwiczyć, żeby on mógł na bieżąco Cię poprawiać... tylko w bezpośrednim kontakcie z nauczycielem można nauczyć się też poprawnego oddychania przeponą i "podpierania" nią dźwięku. Napisz coś więcej, to może coś wymyślimy ![]() pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
A więc śpiewam już od dawna tylko teraz zaczełam myśleć o tym poważniej nie tylko o śpiewaniu sobie pod nosem... ogólnie to umiem śpiewać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Najlepiej zatem będzie, jeśli weźmiesz parę lekcji u zawodowej śpiewaczki. Ona Ci najlepiej ustawi głos
![]() Jeśli jednak nie masz takiej możliwości (bo to się łączy niestety z kosztami), to polecam zaciągnięcie się do jakiegoś chóru... ![]() ![]() ![]() tutaj masz linka, do forum chóralnego. Jest tam wątek o metodach rozśpiewywania się ![]() ![]() http://www.chor.fora.pl/metody-rozspiewywania-t422.html Ps. U nas w chórze, oprócz ćwiczeń emisyjnych i oddechowych są indywidualne zajęcia z zawodowymi śpiewakami... panie mają z panią sopranistką, panowie z panem tenorem. Muszę powiedzieć, że dużo mi te zajęcia dały, także ja polecam takie właśnie indywidualne ćwiczenia z nauczycielem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Hej! Zapraszam Was na moją stronę: http://wokalmania.pl
Piszę tam sporo na temat głosu i nauki śpiewu. Są też do pobrania ćwiczenia w mp3! Pozdrawiam i życzę sukcesów! ![]() Janek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Oczywiście radzę się udać na zajęcia z emisji głosu...samemu niewiele się zdziała w tym temacie...ktoś musi CIę pokierować.
A jeśli chodzi o teksty piosenek wyrabiające dykcję, to polecam piosenki Michała Bajora...mistrzostwo ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
a jesli ktoś ma słaby głos a bardzo chcialby go poprawic czy takie lekcje pomogą czy jednak wszystko zalezy od telntu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno nie zaszkodzi Ci taka wizyta, a nuż okaże się, masz potencjał. Jeśli zaś mowa o dykcji - w przypadku totalnego zaniedbania tej sprawy warto udać się do logopedy. Osoby pracujące głosem chyba tam zaczynają najczęściej karierę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Nauka śpiewu - kujawsko pomorskie
Witajcie.
Zacznę od tego,że uwielbiam śpiewać,ale póki co tylko 'pod nosem' .. moi domownicy twierdzą,że dobrze mi idzie.. chciałabym zacząć gdzieś naukę,ale nie mam pojęcia od czego,jak zacząć. Mam 17 lat. Pomóżcie,gdzie się udać,jaka szkoła,może zajęcia indywidualne.? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nauka śpiewu - kujawsko pomorskie
Najlepiej poszukaj jakiegoś nauczyciela śpiewu...
Też lubię śpiewać ale tylko karaoke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Na czym polega nauka śpiewu przy fortepianie?
Na czym polega nauka śpiewu przy fortepianie?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na czym polega nauka śpiewu przy fortepianie?
A możesz trochę jaśniej? Chodzi Ci o uczenie się przy fortepianie śpiewu-myślę, że dzięki temu można np.wyćwiczyć dobrą intonację (czyste śpiewanie)-sprawdzając czy dany dźwięk , który śpiewamy jest identyczny z fortepianem. A jeśli chodzi Ci o coś innego to wyjaśnij bardziej wylewnie
![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na czym polega nauka śpiewu przy fortepianie?
Dziwne pytanie, tzn. niezbyt sprecyzowane
![]() Ale pewnie chodzi o standard, więc powtarzanie dźwięków, melodii, tworzenie harmonii itd. itp.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.