|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 |
Raczkowanie
|
Dot.: Depilacja laserem. Depilacja laserowa. Ceny, problemy, opinie, gabinety
Witam Was serdecznie mam do Was następujące pytania jak ciemne muszą być włoski żeby laser je 'zlapał' czy po prostu nie mogą byc blond ? , czy po udanej depilacji laserowej moje nogi lub inne depilowane częsci ciała będą tak gładki jak po goleniu maszynką ? jestem perfekcjonistką i niestety nie zadowole się jedynie efektem, że czegoś nie widać zależy mi również na gładkiej skórze
P.S na jakimś forum czytałam, że po zabiegu depilacji laserem kobieta zaszła w ciążę i jej wszystko odrosło przez zmiany hormonalne czy ktoś ma w tym jakieś doświadczenie ? Edytowane przez adz1a Czas edycji: 2010-01-12 o 22:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1172 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Wtajemniczenie
|
Czesc,
Chcialam sie podzielic z Wami swoim doswiadczeniem z depilacja laserowa, bo sama jak zastanawialam sie nad jej wykonaniem, to przeczytalam caly ten watek i wiem, ze im wiecej opini, tym lepiej. Wczoraj mialam wykonany pierwszy zabieg depilacji laserowej w salonie Medicor w Krakowie. Moj wybor padl na ten salon ze wzgledu na promocje: 50% na I zabieg i 30% na II i III. Wiec znizka jest konkretna. W zasadzie depilacje mialam miec juz w grudniu, ale niestety rozchorowalam sie, bralam antybiotyk, wiec wizyte musialam przelozyc. Jednak juz wtedy mialam konsultacje z pania dermatolog. ktora (oprocz tych antybiotykow) nie stwierdzila przeciwskazan. Wczoraj przyszlam nieogolona zgodnie z zaleceniami. Mila pani golila skore po kawalku, po czym przykladala laser. Bol byl, ale do wytrzymania, takie uklocia, do ktorych w sumie szybko przywyklam. Aha, robilam linie bikini, tzn. to co wychodzi poza bielizne. Dodam, ze wychodzi mi baaardzo duzo, takie ciemne wlosy rosna tez na udach i to tez pani zrobila. Zaplacilam 250 zl Po zabiegu skora byla podrazniona i lekko szczypala. Podraznienie w sumie takie jak przy depilacji woskiem - takie opuchniete czerwone placki. Ale jak przyjechalam do domu, to wiekszosc juz sie wchlonela, a dzis po nocy, opuchlizna zniknela, sa tylko takie czerone kropki, tam gdzie rosna wloski. W sumie to wg mnie to podraznienie jest od golenia, a nie od lasera. Za miesiac zaproszono mnie na darmowa dorobke, czyli zniszczenie tego, czego nie udalo zrobic sie wczoraj. (Milo mnie to zaskoczylo, bo nigdzie wczesniej nie byla o czyms takim mowa). Teraz pozostaje mi czekac na efekty. I zastanawiam sie czy stac mnie jeszcze na lydki albo pachy? |
![]() ![]() |
![]() |
#1174 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1175 |
Wtajemniczenie
|
Mocne i czarne, z tym ze mowie tu o tych po wewnetrznej stronie ud i z tylu, bo z przodu sa slabsze, jasniejsze i ciensze i na razie mi tak nie przeszkadzaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1176 |
Raczkowanie
|
Kobietki mam jeszcze jedno pytanie. Jestem na 99% zdecydowana na salon estetico w Łodzi i zatsanawia mnie czy BIKINI głębokie usuwa wszystkie włoski ? chodzi mi czy naprawdę robi to bardzo dokładnie i nawet blisko 'muszelki' bardzo mi zależy żeby było tam łyso w 100% Dodam że im bliżej muszelki tym mam wlosy ciensze, ale to chyba normalne prawda?
czy ten zabieg także kosztuje 200 zł ? pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Raczkowanie
|
Hej!mam pytanie czy ktoś korzystał z usług salonu dermadream we Wrocławiu? ( http://www.dermadream.pl/) zapisałam się tam już na zabieg i jestem ciekawa Waszych opinii...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1178 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
...AgaGuernsey - skoro zapłaciłaś za linię bikini 250zł a to była obniżka 50% no to pięknie sobie tam liczą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1179 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak czy inaczej to całe bikini jest w przedziale 500-600zł, a linia to 200-300zł-przynajmniej takie są ceny u nas w Krakowie.Jakby od takich cen był rabat 50% to za linie powinnaś zapłacić 100-150zł max. ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- BlackRedCherry wydaje mi się, że cena 200-250zł za całe bikini jest mocno zaniżona, może w innych miastach jest inaczej...opieram się na cenach w Krk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Przyczajenie
|
A mnie inny problem nurtuje...Odpowednie odstępy miedzy kolejnymi zabiegami !!! Czesto sugeruja w salonach nastepna wizyte po 4-5 tygodniach, tymczasem ja w kilku miejscach juz przeczytalam i dodatkowo jest mi znana opinia pani, ktora szkoli kosmetyczki na kursach uprawniajacych do depilacji laserowej, ze odstepy powinny byc minimum 2 miesiace a jesli sie robi czesciej, to jest to tylko wyludzanie kasy !
Co o tym sadzicie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1181 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no i faktycznie wszystkie ceny jakie maja podane na stronie - pokrywaja sie z rzeczywistoscia, a oprocz tego, jak masz ponizej pepka pare wloskow to pani je robi gratis (mi zrobila :P) takze jak dla mnie - bomba! ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1182 |
Raczkowanie
|
A powiedzcie mi ale tak bardzo,bardzo szczerze.Do czego można porównać ból przy depilacji bikini?bo nie wiem czy przeżyję to!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1183 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Raczkowanie
|
Jak przeżyłam robienie tatuażu to i depilację przeżyję
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- szkoda, że przed zabiegiem nie można się upić. Byłoby łatwiej :p |
![]() ![]() |
![]() |
#1185 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1186 |
Raczkowanie
|
A czy któraś z Was korzystała z usług dermadream we Wrocławiu?Bardzo zależy mi na sprawdzonych opiniach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1187 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sam ból ja bardziej porwnywałabym do wbijania porządniastej igły, ja czuje piekące ukłucie. Edytowane przez DevilInside Czas edycji: 2010-01-14 o 23:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1188 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Kobiety czepiacie sie. Takie sa ceny w Krakowie. Wystarczy wejsc na jakakolwiek strone gabinetu, ktory ma laser diodowy Light Sheer (sa nizsze ceny, ale za IPL lub laser aleksandrytowy). Nie ma sensu porownywac cen w roznych miastach. Prosze przyklady: Kleopatra: bikini 300-800 Vesuna: bikini (linia bikini) 250-450, wzgorek lonowy 300 Medicor: bikini od 360 Estetica: bikini 300-600 To tylko kilka, te ktore ja bralam pod uwage ze wzgledu na nizsza cene i jakies promocje. Moze niezbyt precyzyjnie sie wypowiedzialam, prosze: Cytat:
No ale niewazne, w koncu to moje pieniadze. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1189 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1190 |
Raczkowanie
|
adz1a moj powod byl identyczny
![]()
#1191 |
Przyczajenie
|
tydzień temu robiłam zabieg depilacji na łydkach. na początku nogi były zaczerwienione ale później wszystko ładnie zbladło, pozostały takie czerwone kropki ale pani która wykonywała zabieg powiedziała że same znikną po pewnym czasie. martwi mnie to że od wczoraj nogi mnie bardzo swędzą... sama nie wiem co robić, miała któraś z was podobnie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Raczkowanie
|
zeCiaa nie martw się! jestem weteranką jeśli chodzi o depilację laserową tzn. 4x łydki i 4x uda. Za 1,2 i 3 razem pamiętam że bardzo swędziała mnie skóra i mija to po kilku dniach . Wydaje mi się że jest to po prostu mechanizm obronny, skóra się "goi", regeneruje. Oczywiście lepiej się nie drapać, tylko żeby to było takie proste... ja miałam specyficzny dośc patent tzn. smarowałam nogi maścią łagodzącą i owijałam folią spożywczą i zostawiałam np. na noc. Mi pomagało i skóra lepiej wyglądała po takim zabiegu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Raczkowanie
|
Już wiem,że pewnie wcześniej było o tym ze sto razy ale zapytam raz jeszcze.Na ile dni przed depilacją bikini najlepiej się ogolić?no wiecie żeby zdążyło urosnąć to dziadostwo ale żeby nie było znowu za długie...???:/
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1194 |
Raczkowanie
|
Mysle, ze sama powinnas wiedziec ile dni wczesniej, bo przeciez kazdemu wlosy rosna inaczej. Posprawdzaj na sobie najlepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1195 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
Natomiast najbezpieczniej 3-4 tyg przed zaprzestać mechanicznego wyrywania włosów tzn.wosku,depilatorów elektrycznych. Edytowane przez DevilInside Czas edycji: 2010-01-19 o 17:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1196 |
Wtajemniczenie
|
DevilInside a co sie robi po zabiegu? To znaczy jak juz wlosy zaczynaja rosnac? Piszecie, ze wypadaj, ale jak? Rosna, rosna, przebija sie przez skore i co dalej? Golic? Wyrwac penseta? Nic nie robic?
I czy dobrze zrozumialam, ze pracujesz w ktoryms z krakowskich salonow? Mozna wiedziec, w ktorym? |
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
Raczkowanie
|
Aga uszkodzony włos zostaje wypchnięty z mieszka. Pensetą nic tam nie grzeb
![]() Tak pracuję w Krk, ale nie w Medicorze, znam natomiast ich "ekipę" i w sprawie depilacji laserowej dobrze wybrałaś. Co nie znaczy, że nie mogłas jeszcze lepiej hehe ![]() ![]() ![]() Edytowane przez DevilInside Czas edycji: 2010-01-20 o 06:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1198 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1199 |
Raczkowanie
|
już za 5 dni pierwszy zabieg!HURRAAA!!!!!!!:jup i:
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1200 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Mam takie pytanie. czy u osob z problemami hormonalnymi warto robić zabieg laserowej depilacji? czy nie ma to sensu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:31.