|
|
#1261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Epoka Lodowcowa IV- Era zazdrośnic.
Cytat:
jest w tym trochę racji, chociaż to nie zawsze jest tak, jak nam kobietom się wydaje. wielokrotnie zarzucałam TŻtowi, że ja przeżywam nasze kłótnie, a on sobie nic z tego nie robi, może spokojnie pójść spać czy wyjść z kolegami na piwo. ale okazuje się, że przeżywa to tak samo albo bardziej, tylko wcale tego po nim nie widać. ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
ale było, minęło. we wczorajszej rozmowie zaznaczyłam, że nie będę się czepiała o głupoty, ale jak już zwrócę mu na coś uwagę to żeby się zastanowił nad swoim zachowaniem i nie naskakiwał na mnie. trzeba mieć odwagę przyznać się do błędu. teraz jak tak myślę o tych przeszłych sytuacjach - buziak od A., akcja w Sylwestra.. nie rusza mnie to już tak bardzo. chyba bym się bardziej śmiała z tego, niż robiła aferę. Edytowane przez Rebelious Czas edycji: 2010-01-16 o 14:33 |
||
|
|
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Może uznacie mnie za dziwną, ale u mnie taka sprawa jak ta Madame i jej TŻta bylaby już przeszłością i cieszylibyśmy się z życia razem.
Robimy czasem głupstwa, tak ja jak i on. Ale trzeba umiec rozmawiać, dogadać się. Trzeba NIE CHCIEĆ SIĘ KŁÓCIĆ.
|
|
|
#1263 |
|
Rozeznanie
|
Nienawidzę mojej matki
![]() Przy każdej kłótni wypomina mi to, że spotykam się z Tż. Jakby to było coś złego. Jak miedzy nami jest dobrze, to sama wypytuje co u niego, proponuje nocleg. A teraz..to, że jestem pyskata, a byłam taka od zawsze, to wina Tż. Powiedziała, że ukróci mi te spotkania z nim
|
|
|
|
|
#1264 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
koleś nie ma w ogole szacunku do siebie.. szkoda mi goBardzo dobre pytanie Cytat:
może powiedział to poprostu w złości, bo miał tego dośc, ale jeśli nie
|
|
|
#1265 |
|
BAN stały
|
Jezu dziewczyny jaki odzew
Dziekuje! ![]() Postaram sie odpisac chociaz na czesc odpowiedzi... No wlasnie nie wiem czy przytulenie sie do niego to dobry pomysl.... Chociaz moze by to cos dalo? Czego chce? Chce zeby zrozumial, ze mialo mnie to prawo zabolec. Ze poczulam sie z tym zle i zeby mi tak juz wiecej nie robil. Zeby zrobil cos, zebym znowu mogla mu zaufac i byla przy nim szczesliwa. Wiem, moze za duzo wymagam, a sama od siebie nic nie daje, ale co ja mam zrobic? |
|
|
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja prosta odpowiedź: ,,Ty zawsze zrzucasz wszystko na innych, Twoje dziecko nie jest idealne samo z siebie, pogódź się z tym" Nie cierpię kiedy mówi mi, że to przez kogoś jestem taka a nie inna
|
|
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój TŻ jest akurat skrajnym przypadkiem "nieprzejmowania się niczym", ale mu to wychodzi na zdrowie. nie chodzi już nawet o analizowanie czyjegoś zachowania, ale np. o studia i tak dalej. ma dużo lepsze podejście do życia - zawsze mi powtarza "nie przejmuj się egzaminami, zaczniesz się przejmować jak nie zdasz w I terminie, albo dopiero jak nie zdasz poprawki". może to trochę lekkoduszne, ale ma rację. chyba w tej naszej książce o mężczyznach było, że faceci są słabi psychicznie, dlatego szybko zbędne rzeczy wyrzucają z głowy, nie chowają urazy, nie są aż tak pamiętliwi jak kobiety. wczoraj jak go spytałam o co mu chodziło gdy mówił "jakbym robił to co ty, codziennie byłaby afera". stwierdził, że nie może mi podać przykładu, bo nie zwraca uwagi na rzeczy, na które ja zwracam uwagę. i o tym chyba trzeba przede wszystkim pamiętać. w tym przypadku to tak chyba sobie chlapnął głupotę, bo ja się jednak sporo zmieniłam, trochę dojrzałam do związku. w sumie to niecałe 2 lata odkąd uczę się żyć z kimś. niektórzy mają we krwi talent do tego, ja nie. także kręta droga przede mną
|
|
|
|
|
|
#1268 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam gorsze stopnie-przez niego, więc nie powinnam się z nim spotykać, jak nie przyjedzie w sobotę-pyta co się stało, martwi się. Nie rozumiem jej. Wie, że boli mnie gdy krytykuje Tż i coraz częściej to robi ![]() Znowu przez nią rycze
Edytowane przez KroplaDeszczu Czas edycji: 2010-01-16 o 14:44 |
|
|
|
|
|
#1269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a to czy będziesz przy nim szczęśliwa zależy też od Ciebie, nie możesz go zmienić całkowicie tak żeby Tobie było dobrze, ale też jemu musi być. Szkoda tylko że on nie może zrozumieć że Ciebie to zabolało, chyba że zrozumiał, powiedział Ci o tym?
|
|
|
#1270 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Moze tak jest... Powiedz mi tylko jak takie zachowanie z jego strony zlikwidowac? Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co masz zrobić? przede wszystkim na jakiś czas DAJ MU ODETCHNĄĆ! nie zwracaj uwagi na to co robi źle. on się tak broni po prostu. nawet jak wie, że coś spierdzielił to będzie się wypierał DLA ZASADY i z przyzwyczajenia. bo jeżeli ty się zazwyczaj czepiałaś o głupoty to on już brzydko mówiąc lekceważy to co do niego mówisz. ma dosyć uwag, pretensji. przynajmniej tak jest z moim TŻtem. także zrób przerwę na jakiś czas, potem pogadaj z nim, ustalcie, że jak już zwracasz mu uwagę to z ważnej przyczyny. |
|
|
|
|
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to rozumiem trochę inaczej. Że jeżeli ona będzie ze zwykłych FOCHÓW a nie braku ochoty odmawiała mu np tańca to on pójdzie i zatańczy. Szukałabym tu raczej przesłania , żeby Ona nie robiła nic przeciwko sobie, tylko po to żeby mu zajechać, pokazać jak to ma wyj*bane na tanczenie z nim. Gdyby Madame bolał brzuch czy miała złamaną noge( nie życzę oczywiście ) to siedziałby koło niej zapewne i z nią rozmawiał, tu on był zły za to, że taki pierdół jak to ,,Skarbie" do koleżanki, zniszczyło im wieczór, ze skoro on przeprasza, to Ona mogłaby spuścić z tonu i `łaskawie przyjąć przeprosiny`, zatańczyć, wypić drinka na zgodę i bawić się wspólnie.
|
|
|
|
#1273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale fakt krytykować go tak nie powinna i na dodatek myśli że jak coś jest źle wg niej to, to jego wina. Mówiłaś jej o tym?
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez Rebelious Czas edycji: 2014-07-02 o 19:10 |
|
|
|
|
#1275 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Zatańczyć z nim jeśli Cię poprosi? To Ty jesteś tu stroną, która "się czepia", która go "ośmieszyła przy innych", daj też coś z siebie. Wymagasz? Ok, ale coś za coś. Niech on też widzi, że pracujesz nad sobą, a nie lecisz w egoizm...
|
|
|
|
#1276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ona nie ma na co zwalić winy, więc zwala na niego. Mówiłam jej o tym, ale ona wie lepiej i nie można z nią dyskutować, bo każda próba dyskusji wiąże się z awanturą. |
|
|
|
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale u niej to również chwilowe, kiedy przychodzi rozmawia z nim , lubią się. Przestałam się już dawno tym przejmować
|
|
|
|
#1278 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Tak przed ta sytuacja oboje sie staralismy. Ale wyszlo jak wyszlo. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
ile osob tyle opinii Madame musisz siasc i sama sobie wsyzstko przemyslec. ja juz sama nie wiem. a jak jest teraz miedzy wami? jak sie odzwywacie?
|
|
#1280 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Pomijam, że parę postów temu pisałaś, że w d*pie z imprezą, chodzi Ci o jego zachowanie potem...to się może w końcu zdecyduj o co Ci chodzi i czego się czepiasz i CZEGO CHCESZ, a nie męczycie się oboje kompletnie bez sensu. No proszę Cię...jak można się bawić w taką dziecinadę po tylu latach związku???
|
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez Rebelious Czas edycji: 2014-07-02 o 19:34 |
|
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
rozni sa tż moj powiedzial ze gdybym focha miala i nie gadala z nim w barze to by siedzial i pil. na pewno by z inną nie zatanczyl. a juz na pewno nie przytulanca. gdyby byla szybka piosenka to by sam pląsał na parkiecie.
wiec tz madame zwyczajnie zrobil jej na zlosc.
|
|
#1283 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
A że zrobił na złość, to oczywiste. Ale Madame też mu zrobiła na złość odmawiając tańca, upokarzając przy innych. Oboje są winni i oboje powinni o tej sprawie na spokojnie porozmawiać. Przeprosić się. I przestać zawracać sobie gitary pier*ołami.
|
|
|
|
#1284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli im naprawdę na sobie zależy, a pisała że przed tym zdarzeniem oboje się starali to może faktycznie warto dać sobie drugą szanse, tylko że oboje muszą chcieć zmiany, chcieć porozmawiać itd.. hmm
|
|
|
#1285 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Ja juz sama nie wiem. To wszystko zalezy od jego zachowania. Boli mnie ten taniec, ale jesli pokazalby ze zaluje tego, i ze to sie nie powtorzy to bylabym sklonna wybaczyc i zapomniec. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#1287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chce, niech pali, byle nie za często, bo nie chcę całować popielniczki), wychodził pogadać, ja w tym czasie rozmawiałam z innymi facetami, i co? Świat się nie zawalił. Nie zniosłabym, gdyby ślęczał nade mną i głaskał po główce, Kochanie, on nie jest kangurem, nie będzie Cię nosił w swojej torbie ![]() Nie powinien Cię szantażować, ale on w ten sposób usiłuje wywalczyć sobie przestrzeń, nie sądzisz, że hermetyczne związki są złe? Chłopak musi od czasu do czasu pójść gdzieś sam, nie tylko do toalety. Gdybym była Tobą, poszłabym do niego, przytuliła i powiedziała, że bardzo go kocham. Jeżeli tak jest ![]() Im dłużej opisujesz sytuację tym lepiej wczuwam się w jego rolę - wyszliście do baru, wyluzować się, pobyć w towarzystwie, a Ty cały czas go represjonowałaś - bo nie siedzi z Tobą, bo mówi to czego nie powinien, bo tańczy z innymi, bo... Co by nie zrobił, źle. Zamiast wiecznie zgrywać urażoną księżniczkę mogłaś się z nim dobrze bawić! Rozbroiła mnie ta pretensja, że nie przynosił Ci piwa jak inni tylko zostawił Kochanie, odstaw Jane Austin, rycerzy na białych koniach i seriale. Minęły czasy, kiedy facet musiał obskakiwać swoją wybrankę i nie miał innego życia poza życiem z nią. O ile w ogóle takie czasy były ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
Dzwoni, puszcza sygnały, tak ciężko domyślić się, że dla faceta to właśnie jest INICJATYWA?! Tymczasem co Ty robisz? Znowu gryziesz rękę, którą on wyciąga! Twoj TZ jest normalny. Zazdroszcze Ci. Moj tez moglby sie schlac jak swinia ale nie robic mi przykrosci. - tej rewelacji to ja nie będę komentować, bo nie chcę, żebyś przestała mnie lubić.
|
|
|
#1288 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale ja mu nie robie wyrzutow, ze gdzies wychodzi i z kims rozmawia. Ale my poszlismy do stolika a on zaginal. Kumple z ktorym gadal przyniosl swojej kobiecie piwo, powiedzial, ze idzie pogadac do baru itp. a moj mi nic nie powiedzial. Po prostu sobie psozedl bez slowa i nizknal na godzine. Wszyscy sie dookola mnie wypytuja gdzie on jest, a ja glupia idiotka nie wiem co odpowiedziec. Pozniej wraca i mnie wyciaga na sile do tanca, chociaz widzi, ze to ostatnia rzecz o jakiej marze. I ma do mnie pretensje, ze nie chce tanczyc i wyrywa sobie inna do tanca. I to wolnego przytulanego. Kurcze, naprawde mnie to boli. jesli teraz do niego pojde, przytule sie i powiem, ze go kocham to uzna, ze mial racje. Ze powinnam robic to na co on ma ochote i nie odmawiac mu, a jesli powiem nie to ma prawo sobie wziac inna... |
|
|
|
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
" i obrócić w żart jednocześnie dając mu do zrozumienia , ze nie życzysz sobie sypania takimi słówkami na wszystkie strony.Ty to wszystko biernie znosiłaś( no nie wliczając focha ) a teraz mu mówisz , ze mógł tak czy owak. Zamiast od razu coś zrobić, pogodzić się czy zerwać, dać mu w twarz to Ty nic, zamknełaś się w sobie i swoim poczuciu pokrzywdzonej. Co Wam to dało? Wpadliście w ,,oko za oko" Ty mi skarba-> to ja foch-Ty mi foch->to ja Tobie siedzenie przy barze->Ty mi siedzenie przy barze to spier*alaj-> Ty mi odrzucenie przeprosin-> to ja Tobie taniec->Ty mi taniec-> to ja Tobie pretensje. Walczycie. Nie rozumiem po co walczyć z osobą którą się kocha?
|
|
|
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podpisuję się pod słowami Cocaine
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

on wg mnie na za duzo sobie pozwala. i jeszcze ona ma mu sie przymilac? przytulac? facet powinien wiedziec jakie sa zasady w zwiazku.

" i obrócić w żart jednocześnie dając mu do zrozumienia , ze nie życzysz sobie sypania takimi słówkami na wszystkie strony.