|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
ooooo....Brzoskwinia rodzi
no to trzymam KCIUKI!!
|
#1442 |
|
Rozeznanie
|
Na około posmaruj skórę kremikiem tylko tak żeby nie ściekało do kikutka. Nie zdarzyło mi sie, zeby Olafek miał przypaloną skórkę.
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam Was
![]() Wczoraj mieliśmy gości na taką małą parapetówkę, padłam gdzieś po drugiej w nocy, a z samego rana przyszedł Skoro się przeprowadziliśmy to wypytał nas co robimy, gdzie był ślub kościelny i założył nam z TŻ nową kartę jako odrębne gospodarstwo w parafii ![]() Jestem bardzo niewyspana więc chyba zaraz znowu wskoczę do łożka.... Co do piersi i siary to mi nic nie leci i mam "flaki" ![]() Kocurazab jakieś chore godziny przyjęć ma ten Twój doktorek Trzymam kciuki obyś w poniedziałek podejrzała maluszka
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my z Tzetem tak na siebie no jakis palant normlanie
|
|
|
|
|
#1445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale spirytusem przemywasz tylko kikut - nie dotykasz spirytusem skóry brzuszka bo tak to możesz przypalić zdrową skórę. Cytat:
|
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamaidy ja nie wiem ile warzę wiem, że dzień przed wyjściem ze szpitala tj. tydzien po porozie miałam 3 kg na plusie... ale teraz mam jak Ty jem jak koń zwłaszcza wieczorem jak mały dłużej śpi po kąpieli... nie mam wagi ale koniecznie musze męża posłać po ten sprzęcior Co do kikuta tez wodą nie przemywałam tylko samym spirytusem niczym nie rozcieńczanym i kikut już dawno odpadł, teraz doczyszczamy pępuszek i niczego nie wypala ten spirytus, skóra koło pępuszka jest ładna i nie zaczerwieniona. Asiuulka nie zazdroszcze:| |
|
|
|
|
#1447 | ||||
|
Zadomowienie
|
Kra kra kra
![]() Chyba to coś daje Cytat:
A teściowa chyba jest nie tegest przydałoby się jej![]() Cytat:
Wczoraj pani dr powiedziała, że jeszcze tydzień może się trzymać... grzecznie czekamy i przemywamy Cytat:
za szybki poród...kocurazab za udaną wizytęmalinka aby w weekend ruszyło ![]() Patka też tak miałam z bączkami Asiuulka ----------------- Co do wagi to w dniu porodu +13kg a do wagi z przed porodu zostało mi 5kg (gorzej jest z cm w brzuchu i pasie ). No ale, że miałam też nadprogramowe kg to chciałabym zrzucić dodatkowe 5kg tak mi się marzy... i wrócić do rozmiaru 38. Marzą też mi się nowe jeansy![]() Żeby się nie dołować, przestaję się już ważyć. Przynajmniej przez miesiąc Mi za to po porodzie sypnęła się cera. Straszną mam buzię, w takie małe syfki. Chyba hormony ze mnie wyłażą ![]() Adaśko śpi więc korzystam z wolnego czasu i lecem się myć Miłego weekendu... ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Głośniej krakać!!! Głośniej! |
|
|
|
|
#1449 |
|
Zadomowienie
|
Brzoskwinko trzymam kciuki
i czekamy na smska ze zostałas szczesliwa mamusia
|
|
|
|
#1450 |
|
Raczkowanie
|
Kalka a może by tak masowanie sutów
Kra Kra Kra. Mnie przy Idusi pomogłoMalinka dzięki. Tak spróbuję ![]() Joli no to oby się szybko zaczęło i szybko skończyło ![]() Zebra to wagi pozazdrościć A 90 % może wypalaćMajkela nic się nie bój, przy karmieniu spore szanse, że zgubisz więcej kg |
|
|
|
#1451 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super, ze waga tak szybko znika, jeszcze troche i bedzie jak bylo przed ![]() Cytat:
za szybki i bezbolesny porod ![]() Cytat:
Cytat:
mamuski wlasnie mialam napad na pasztet to bylo silniejesze ode mnie, chodzila za mna kanapka z pasztetem i pomidorkiem. Ps., TZ dzis ma znowu okres na szczescie wybyl z domu na kurs to nie bedzie mi smecil, ale normalnie w szoku jestem, no i o co takiemu chodzi
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Kraaaaaaaaaaaaaaa :P
----------------- a tak przy okazji to mam nadzieję,że brzoskwinka szybko wróci bo kto nam będzie listę uaktualniał :P
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1454 |
|
Rozeznanie
|
Popieram
A mnie dzisiaj wzięło na kremik z brokuła. Może, ktoraś ma ochotę to zapraszam
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurazab
![]() Malinka,Kalka no a ja myslalam, ze Wy sie juz rozpakujecie... PatkaM tez tak miewam i przez chwile jestem cala w strachu, ze sie zaczelo Mamaidy dziekuje Co do pepuszka to sie jeszcze nie znam.Ale o wodzie utlenionej tez nie slyszalam Wycierasz gazikiem jalowym i spirytusem 70% wszystko na okolo,ruchem wymiatajacym (patyczki nie sa dobre bo zostawiaja klaczki waty)-tak nas uczyla neonatolog na SRUlcia to jak tobie sie nie che sprzatac, to rzeczywiscie noc musiala byc koszmarna Youyou dzieki za wiesci Brzoskwinka ![]() Oj cos moje przewidywania sie sprawdzaja ![]() Malinka,Kalka to teraz WY !! Asiuulka oj wspolczuje ![]() Joli masz prawo, nie miec ochoty na odwiedziny i tesciowej i wcale nie czuj sie winna z tego powodu Majkela Malinko uuuuwielbiam u mnie rosol jakby ktoras miala ochoteA ja dzis na sniadanie jadlam kanpaki - almette,dzem i cebula i popilam cieplym mlekiem....
|
|
|
|
#1456 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ************************* ******************* Lecę do garów,bo dzisiaj gości mamy i muszę już zacząć coś robić .Postaram się Was śledzić.
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
brzoskwinia
![]() Asiulka ![]() ja dzis poleciałam na badania, zrobiłąm mocz, morfo, HBs i wr. Hcv i toxo na razie odpusciłam... a co głodna byłam ajjj, labek od 9 zanim tam dojechałam to była 9.30. Maluch tak szalał, ze nawet przez płaszcz było widac, chyba był głodny ![]() Jak mnie pokłuli to od razu wszamałam kanapkensa i znów szalał chyba ze szczescia plus czkał, czego nie lubie to jak chińka tortura ponad 10 min takiego jednostajnego ruchu ![]() w nocy się nie wyspałam z rózych powodów, najpierw po 24 wyłączyli prąd i jak włączyli to nam sie właczył panel swietlny nad kompem, leciałam wyłaczac ![]() pozniej jak sie połozyłam to zajarzyłam, ze zegar mi sie przestawił a musze wiedziec jak otworze oczy, która godzina w koncu jak zasnełam obudził mnie syn o 5. 30 twierdzac, ze on się wyspał i wstaje ![]() do tego za kazdym razeem jak wstawałam to Tomek sie budził i łaził i czkał jak dzis tak bedzie to się powiesze robie pozniej bułeczki drozdzowe bo mam ochote na drozdzówkę z makiem ale monolog walnełam ale musiałąm się wygadac Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-01-16 o 14:01 |
|
|
|
#1459 |
|
Raczkowanie
|
Brzoskwinka - kciukaski za szybki porod
Aldii - no ta Twoja kanapeczka to mnie normalnie rozbroila A ten ginekolog to jakis rypniety - trzeba bylo go wysmiac ( kobieta w ciazy ma sie poloizyc na brzuchu ![]() Zycze wszystkim mamuskom wytrwalosci w oczekiwaniu na dzidziolka ......................... ................. Ja juz wysprzatalam chalpke, salatka zrobiona, obiad gotowy i siadlam chwilke powizazowac ale normalnie padam na twarz. Zaczekam na tz jak wrocic z pracy, zjemy obiadek i ide sie polozyc.Milego weekendziku zycze, 3majcie sie cieplutko |
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
Ale zmęczona jestem:P nie chciał spac mały po werandowaniu hehe... wogóle zaczyna w dzień dłuższe przerwy od spania sobie robić... ale może przestawi się na tryb spania więcej w nocy
Niech mi ktoś posprząta tylko odkurzyłam jak narazie
|
|
|
|
#1461 |
|
Rozeznanie
|
Kancia ja dzisiaj robię bułeczki drożdżowe a'la hot dogi, bo sąsiedzi mają wpaść, jak wyjdą to wieczorem wrzucę przepis.
Ciekawe jak Brzoskwinka, żeby wszystko szybciutko poszło. ![]() No i gdzie jest Pysia?
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
no chyba Pysia nie rodzi:p
|
#1463 |
|
Zadomowienie
|
Brzoskwinka trzymam mocno kciuki żebyś szybciutko urodziła
Kalka głośno mówię KKKKKRRRRAAAAAA...KKKKKKR RRRRAAAA oby podziałało![]() Asiulka współczuję i mocno całuję na pocieszenie a ja jakoś się przemogłam i posprzątałam , w sumie zajeło mi to pół dnia bo co chwile robiłam sobie przerwe ![]() umyłam włoski i mam jeszcze troche roboty papierkowej , chcę to zrobić teraz bo jakby sie coś wydarzyło to mąż by się chyba popłakał ze z toną dokumentów został ![]() i od rana boli mnie brzuch jak na @ a w jelitach ciągle bulgota
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#1464 | |||
|
Rozeznanie
|
jakos tak mnie oszczedza ta ciaza, pewnie na ciezki porod (oby nie )Cytat:
Cytat:
najwazniejsze, ze smakowalaCytat:
dzis sobie odbijesz i sie wyspisz ![]() ----------------------------- a ja jak tak siedze przy kompie to mam wrazenie, ze moja Niunka przemienia sie w kreta, bo tak mi grzebie jakby sie chciala wydostac
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia nie rodzi
Jeszcze.... Byłam na zakupach ....Obiecaliśmy mamie ze pojedziemy do Saturna obejezec dla niej pralkę ![]() No i wlazlam też do Nexta ![]() zapomniałam że był piątek i dziś sobota więc ludzi fullll kolejki przepychanki ....naszczęcie przy kasie przepuszczono mnie dwa razy... Malinko kupiłam dla małej kurteczkę ostatnia chyba czekała na Ciebie p.s. Malinko, Lila ...zobaczcie czy macie emaila odemnie bo straciłam polączenie z netem robiąc send ...niby mam w wysłanych ale nie wiem czy napewno wyslało ![]() Brzoskwinko ![]() Reszta zaleglości potemmmmmmmm
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-16 o 14:34 |
|
|
|
#1466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja myślę, że to już blisko *************** Gratuluję wszystkm noworozpakowamym mamom. Weszłam dziś pierwszy raz chyba od 2 czy 3 dni na wizaż i byłam w szoku, że już taka długa lista rozpakowanych. Super... |
|
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia noc z atrakcjami i to bynajmniej nie porodowymi
Syla smaczne byly, tylko teraz mnie zgaga meczy Zebciu jak znajdziesz chetnego do sprzatania, to wyslij go pozniej do mnie Ula moze cos sie zbliza ? ![]() MadzikUK |
|
|
|
#1468 |
|
Zadomowienie
|
nie mam nic przeciwko temu
![]() jestem wykąpana , włoski umyte , domek posprzątany ![]() co prawda łóżeczko jeszcze w częściach , ale mąż chyba sam sobie poradzi jakby co
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
#1469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1470 |
|
Raczkowanie
|
filka2GRATULACJE WIELKIE!
Brzoskwinko!Szefowo Kochana! ![]() Turlam sie i turlam Jak nie nocne sikanie 10x na noc to kłucie w dole brzucha... I jak Kaczuszki Kaczuszki... Ściskam Mamusie i Brzusiolinki!!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

no to trzymam KCIUKI!!

Jak to zrobić? Czymś zabezpieczyć na około?
Skoro się przeprowadziliśmy to wypytał nas co robimy, gdzie był ślub kościelny i założył nam z TŻ nową kartę jako odrębne gospodarstwo w parafii 

my z Tzetem tak na siebie no jakis palant normlanie

ma newsa od Brzoskwinki:
przydałoby się jej
za udaną wizytę
). No ale, że miałam też nadprogramowe kg to chciałabym zrzucić dodatkowe 5kg
tak mi się marzy...

bedzie chyba w poniedzialek to chyba tez poczkeam.. nie wiem 
u mnie rosol jakby ktoras miala ochote
to jak chińka tortura ponad 10 min takiego jednostajnego ruchu