|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
witam
ale tu przeciagi dzis ![]() TZ wrocil wczoraj przed 3 gnom jeden i tak mnie wkurza caly czas, yhh mam jakiegos agresora, mam ochote go udusicjeszcze prosze go od rana zeby wyniosl kartony z bombkami bo chce posprzatac tymbardziej, ze moi rodzice przyjezdzaja a on sie kuzwa polozyc chyba sie wkurze i pojde dzis sobie gdzies ja i niech se radzi - na opakowaniu mleka jest instrukcja!!!!! aaaaaaaaa i melduje, ze udalo mi sie zrobic w koncu te odciski moze nie sa najpiekniejsze ale sa hyhyno i na ramce jest imie i data urodzin wiec w glinie pod odciskiem napisalam wykalaczka 6 miesiecy Cytat:
![]() hmmm w sumie to reaguje ale podejrzewam, ze nie na imie tyle co na samo wolanie, glos Cytat:
![]() ciesze sie, ze Zuzi sie podobalo ![]() hehe Cytat:
moj tak samo krzyczy
|
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci zaraz zaczną siadać, czas trzecią część wątku zakładać (07-08.2009r.) cz
ja dzis wesze za chlebami i nie siedze z wami]
eleeri mam w ksiazce tabelke z kilkoma przepisami, ale zaden szał dzis mnie nikt nie namowi na serfowanie, ide wczesnie spac
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3423 | ||
|
Zakorzenienie
|
u nas nie bylo pradu 3 godziny
![]() brat dzisiaj gotuje obiad- mam nadzieje ze zjadliwy bedzie hihih Cytat:
![]() nooooo Cytat:
bo ja z tych co lubia na zlosc robic![]() pamietam jak wstawialas Marcelka- dokladnie male krzykacze ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- powiedzialam dzisiaj mamie ze czekam na@ i co bedzzie jak nie dostane .....a mama na to" nic bedziesz miec dziecko rok za rokiem" i sie usmiechnela....... a ja jej nie powiedzialam ze nam ta gumka pekla tylko ze mielismy zabezpieczenie a mama" czasem sie zdarza ze zawodzi" ![]() a ja czekam dalej.....brzuch mam nadety jak balon
|
|
#3424 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
i nici z mojego wyjscia bo kumpela idzie gdzies z TZ
![]() druga jest w koncowce ciazy wiec wiadomo a z innymi mi sie nie chce isc czeko nie nakrecaj sie tak ![]() a moja glina wyglada mniej wiecej tak:
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem ze przez moje schizy tez moze sie spozniac ale juz taka jestem ze sie nakrecam no ![]() fajne lapki ![]() ja kiedys odbilam stopke malej na kartce-pomalowalam niebieska farbka stopke i zrobilam odcisk, wlozylam sobie te karte do albumu
|
|
#3426 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie no czy Wy nie przesadzacie?? dajcie dojsc do slowa!
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
jezuuu baby gdzie wy jestescie????
![]() pocwiczylam na orbim ale nie wiem po co.....czuje sie okropnie.....brzuch jak balon .....niech w koncu przyjdzie ta @ bo zwariuje ![]() eee ide bo mam dola ![]() ![]() ....to tego mala wrzeszczy znowu![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- a prosze bardzo
|
#3428 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czeko
pociesz sie, ze ja jestem znow sama sama musialam pochowac te bombki, sama musialam odkurzyc i umyc podlogi - a kartony z bombkami? dalej stoja
|
|
#3429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)wiesz cooo......TY za***ista kobitka, z super figura(i to po 2 dzieci),super mama, nie zaslugujesz na tego GNOMA!!!!!!! ![]() :ma d:nie obraz sie ale szlag mnie trafia jak ty ssie o wszystko starasz i zajmujesz domem a twoj malz ciagle nieobecny, ja wiem ze on pracuje ale to go nie tlumaczy
|
|
#3430 |
|
Zadomowienie
|
Hej wszystkim,
znalazłam nowy wątek i czytam, czytam... Czekoladko - ile twoje dzieciątko ma włosków, moja to łysolka jest prawie ![]() Bardzo nieładnie z mojej strony, ale ja zawsze włączam się gdy coś mnie martwi. A martwi mnie to, że moje dziecko nie chce jeść zupek, warzyw i obiadków. NA początku jadła marchewkę i zupkę ale odkąd poznała i polubiła smak słodki - mus z jabłek, gruszek, jagódki - to nic innego by nie jadła, no oprócz jeszcze mleka. Nie wiem co ja mam zrobić, bo przecież musi coś jeść opróćz mleka więc daję jej te deserki, które uwielbia. A zup już nie gotuję sama bo tylko je wylewam, kupuję słoiczki i też idą do kosza bo małą nawet pyszczka nie chce otworzyć. Czy ktoś ma na to sposób ? Ratunku. Ona teraz wi wieku 6,5 miesiąca waży 7,2 kg! PO badaniach wiem że zdrowa i waga w normie, ale jak patrzę na Wasze dzieci to widzę różnicę |
|
|
|
#3431 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
tyle komplementow ale nie zasluzylam na niewiem, ze to go nie tlumaczy, a on ostatnio ciagle to powtarza, ja go o cos prosze a on mowi, ze przeciez pracuje, ze jak chce to mozemy sie zamienic i w ogole - no kuzwa przeciez ja mu nie kaze myc podlog i kibla szorowac !! ale pomoc mi w czyms moze tymbardziej jak jestem chora a nie jeszcze sie wyzywac i dzis tez nie wyniosl tych kartonow bo on sie zle czuje (zarazil sie ode mnie) to mu wygarnelam kuzwa, ze ja sie zle czuje od kilku dni i zapieprzam w domu i zajmuje sie dzieckiem a on mi nawet nie pomogl i ciagle go nie ma, poza tym w kamieniolomach nie pracuje zeby byc taki zmeczony - i tak sie zle widocznie nie czuje skoro mogl isc wczoraj na piwo! moze go troche ruszylo bo jak wychodzil to zapytal czy moze i czy sobie poradze - odparlam tylko, ze zawsze sobie radze! kurcze zle jest ostatnio ehh, nie wiem czemu, on tez sie zmienil, jest szorstki i byle co go denerwuje, nie wiem czemu tak jest
|
|
|
#3432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no Wercia to juz lysieje bo miala bujna fryzurke a teraz ma zakola po bokach i z tylu ![]() kurcze nie wiem jak ci poradzic, moze sprobuj z mlekiem mieszac? Cytat:
i dobrze ze wygarnelas, nie daj sie szantazowac !!tez masz prawo byc zmeczona, chora przeciez nie siedzisz na dupie z zalozonymi rekami tylko gotujesz dla Gnoma, pierzesz dla Gnoma, sprzatasz dla Gnoma no i opiekujesz sie dziecmi!!!!
|
|
#3433 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() taaa bo taka moja rola a on zarabia na nas!
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
rownie dobrze mozesz powiedziec mu ze taka jego rola bo ty sama po calych dniach wychowujesz dzieci
|
#3435 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
i tak w kolko
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
pisalas ze taki wczesniej nie byl moze cos w pracy sie stalo albo ma jakis problem i taki jest szorstki dla ciebie?
|
#3437 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
przejmuje sie tez Marcelem, martwi sie o niego no ale bez przesady, ja tez sie martwie i wszystko spada na mnie a on co? nie ma go wiecznie i jeszcze na piwo sobie idzie ostatnio byl w kinie a ja siedze w domu jak wiezien ale on tego nie rozumie
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez Tobie tez nalezy sie chwila relaksu, odpoczynek od codziennosci!!!
|
|
#3439 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() a przeciez tak nie bylo i nie jest....chyba
|
|
|
#3440 | ||
|
Zakorzenienie
|
he he he to ci sie udało
![]() Cytat:
Cytat:
pozostaje wiara w lepsze jutro no tak, ale ty przeciez tez pracujesz.Codziennie od rana do wieczora, a to jest wiecej niz etat W zwiazku z bezruchem dzisiejszym na jutro postanowilam mezowi zrobic wypasiony obiad kurze piersi w gyrosie, sosik czosnkowy no i chebki pita Testuje maszyne.Ciasto wlasnie rosnie. Mala dzis spala zaledwie godzine w ciagu calego dnia a bawic chciala sie tylko na siedzaco mimo ze jeszcze sie chwieje wiec wciaz przy niej bo jak sama na lezaco to byl placz.Zdecydowalam sie dzis na kapiel-samodzielna w lazience.Na kibelku uszykowalam sobie recznik i po wyciagnieciu z wody posadzilam ja na klopik ,opatulilam reczniczkiem i przenioslam na nasze lozku.Plus jest taki ze nie musialam znosic wszystkiego do kuchni i potem tego odnosic Mam chlebek w dietce i do szczescia mi chwilowo nic wiecej nie potrzeba menu: wiesniak z 2 sibeczkami chlebka miseczka warzyw na patelnie.Pozarlam z zakazanymi ziemniakami ![]() znowu wieśniak z chlebkiem a na kolacje zjem zaraz grejfrutka i jabluszko i mix salat. Jutro mąż na zakupy mi skoczy bo skonczyly mi sie węgle A na marginesie to woda z noska mi kapie :/
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-01-16 o 18:31 |
||
|
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze porozmawiajcie na spokojnie, powiedz mu ze sie zmienil i ze ty sie starasz jak mozesz i ze tez tak jak on potrzebujesz czasu dla siebie..... mam nadzieje ze jakos sie ulozy i Gnom przestanie byc Gnomem ![]() chorowitka
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-01-16 o 18:43 |
|
|
|
|
#3442 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
dzieki ![]() wspolczuje kataru - mi tez kapie Cytat:
przyjechal ide mu zryc dac
|
|
|
#3443 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to skoro malz umowil gosci to teraz niech sie spreza i posprzata dom i cos przyszykuje ja bym tez pewnie reka nie ruszyla ja tez slyszalam ze niektore dzieci pozniej siedza same i ze jest to normalne ale tez szybciej cala reszte nadrabiaja, w sensie doganiaja rowiesnikow Cytat:
![]() oczywiscie nadal trzymam za to co chcesz czeko Weroniczka niezly wrzaskun, po kim ona taka? ![]() ze ja gardelko nie boli od tych krzykow? ![]() a ja myslalam ze bedzie duzo nadrabiania ![]() ja bylam u mamy wiec wytlumaczona ![]() Cytat:
Cytat:
moze odstaw tymczasowo deserki i niech mala zapomni smak tego slodkiego to znow zacznie jesc warzywka a pozniej obiadki? ![]() Cytat:
ja Ciebie naprawde podziwiam masz dwojke dzieci i wszystko robisz sama to wiecej niz etat ciekawa jestem co by mowil gdyby posiedzial sam z Marcelem i Erykiem chociaz z tydzien i by pral, sprzatal, gotowal, prasowal odmienilo by mu sie szybko i wolalby wrocic do dawnej pracy a to ze jest szorstki to moze w ten sposob jakos odreagowuje swoj sters moze warto usiasc i porozmawiac na spokojnie o tym co Was boli, z czym sobie nie radzicie, czego od siebie oczekujecie? zdrowka |
|||||
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
a sam nie umie se odgrzac??ty jestes za dobra!!
Cytat:
i mama i ja mamy donosne glosy a ona ma chyba kumulacje
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
popieram moj gnomik jakby przeskrobal to jak to sie mowi obiad zobaczyłby jak swinia niebo ciekawe jak wypadla wizyta u eleeri,jak maz,poczestunek i pozadki Nie czuje sie glodna jem jablka, bo grejfruty cos miekkie to jutro je na sok przerobie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3446 |
|
Zadomowienie
|
Svinecko współczuje Gnoma ponownie
Ja mam jakiegoś doła, nie radze sobie z tym wszystkim. Opieka nad Tomusiem, nauka, gotowanie, sprzatanie. Jeszcze Tż dziś miał pretensje że syf jest i sam z łaska posprżątał Ogólnie taki niemiły jest, nie przytuli, nie powie nic miłego-chyba że coś chce.....Cały czas coś mu nie pasuje i ma o cos pretensje. A ja siedze ciagle w domu, nie pamietam kiedy ostatnio sobie cos kupiłam czy gdzies wyszłam dla przyjemności.
|
|
#3447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
ojej...co to?jakis pomór u nas?
zmowili sie? ja to bym pewnie zakpiła i powiedziała jak większość panów mawia "no siedziales w domu z dzieckiem , to czas miales na porzadek, a na obiad co zrobiles?" Ja nie mam problemu z zakupami bo nic sobie na tylek nie kupuje, a jak chce cokolwiek innego to nie pytam a informuje np. wychodze wtedy i wtedy, albo sie umawiamy cos za cos ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Wredna moze zastosuj ta sama taktyke badz niemila, opryskliwa itp dałabys rade, czy nie lubisz tego typu gierek?
|
|
|
#3449 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz wkleić linka do aukcji na której kupiłaś ramki? ta glina w sumie nieciekawie wygląda ![]() na Twoich fotkach jest mokra czy już wysuszona? chyba żałuję, ze nie kupiłam ramek z firmy BabyArt Cytat:
Cytat:
widzę, ze Gnomy znów na tapecie ja ostatnio u mamy też się na mojego nakręciłam - jak zaczęłam jej opowiadać to aż mi się ciśnienie podniosło na dodatek nie mam laptopa i jestem w ogóle odcięta od świata; dobrze, ze chociaż do pracy chodzę bo inaczej to bym pewnie była jeszcze gorsza dla otoczenia
|
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem zlosnica i zawsze robie na zlosc jak tz mnie wkurzy ![]() czasem przesadzam ale jakos to dziala ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- ide , musze zajac sie dzieckiem
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.

i tak mnie wkurza caly czas, yhh mam jakiegos agresora, mam ochote go udusic
moze nie sa najpiekniejsze ale sa hyhy

tyle komplementow 

za to co chcesz