Jak uzyskac taki efekt?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-02, 11:26   #1
Pomponik90
Przyczajenie

Jak uzyskac taki efekt??

witam wszystkich

Na wstepie powiem że próbowałam znaleźć taki wątek , ale albo mi wyszukiwarka nie działa albo nie umiem się nią poslugiwac
więc jesli jest takowy bardzo proszę o połączenie lub wskazanie mi tamtego a usunięcie mojego..

chodzi mi o to że mam długie włosy z których możnaby zrobić naprawdę całkiem fajne rzeczy i często jest tak że widzę np. zdjęcie i strasznie chciałabym wykonać/ułożyc sobie taką fryzurę natomiast za chiny nie wiem jak albo się to nie udaje.

NA sam początek mam zdjęćie dziewczyny i mam do Was ogromną prośbę

powiedzcie prosze tylko w miarę dokładnie mi trzeba co zrobić żeby włosy trzymały się tak przy głowie jak jej? chodzi mi o to że moje są takie oklapniete i nic z niżej wymienionych:
* pianka
* żel
* lakier
* tapirowanie
* suszenie odpowiednie

nie działa!!!! nie wiem czy ja coś źle robie czy jak ale nawet jak coś wyjdzie to po 3 minutach opada

I błagam nie mówcie że może mam takie ,siakie albo owakie włosy i na nich sie nie da zrobić

więc jakby ktoś mąry mi doradził byłabym ogromnie wdzięczna!

POmyslałam również ( bo np ja często mam tak że widze zdjęcie zastanawiam sie jak to zrobić) że (o ile oczywiście nie ma takiego wątku ) możemy dawać tutaj własnie zdjęcia z czymś co chcemy osiagnąc na głowce a jakies dobre duszyczki które sie na tym znają pomogą nam cos takiego na naszej główce wyczarować
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wloski.jpg (70,9 KB, 414 załadowań)
Pomponik90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-02, 22:33   #2
Martyna0666
Raczkowanie

Dot.: Jak uzyskac taki efekt??

Może były natapirowane i później lekko zaczesane. Tak robią fryzury typu push-up.

A poza tym to piszcie swoje pomysły po fryz - cudo;]
Martyna0666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 21:37   #3
foxa
Przyczajenie

GG do foxa

musisz natapirować do góry, dać w tym miejscu lakier, chwile odczekać i zczesać ( tylko nie za dużo, żeby calkiem nie opadły). Na grzywke tez musisz dać lakier
foxa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 23:06   #4
Maily
Przyczajenie

GG do Maily

Wydaje mi się, że one są tutaj po prostu natapirowane i zaczesane do tyłu.
Spróbuj natapirować, mi też się kiedyś wydawało, że moje włosy nic nie jest w stanie podnieść, ale troche wprawy i dobry lakier naprawdę może zdziałać cuda.
Maily jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-16, 13:55   #5
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

susz mokre wlosy z glowa pochylona na dol przez caly czas i jeszcze do tego zaczesuj je przy tym do gory szczotka (najlepiej z naturalnego wlosia, bo robi wlosy bardzo puszyste). Pozniej lekko przytapiruj, i 'przerzuc' na druga strone glowy. Mozesz popsikac z daleka, delikatnie lakierem i nawet zapiac to wsuwka z boku - powinno wyjsc tak samo
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-16, 15:38   #6
xear
Raczkowanie

Jako, ze nie chcę zakładać tematu oddzielnego, a poszukuję również sposobu na pewną fryzurę, piszę tutaj:
Co zrobić by ją uzyskać?
Nie chodzi o tapir, a o te loki

Edytowane przez xear
Czas edycji: 2010-01-16 o 15:39
xear jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-16, 18:20   #7
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Mi sie udaje takie zrobic za pomoca cienkiej lokowki, ale trzymam ja tak jakby w pionie, a nie poziomo. I nie robie tego tradycyjnie, a lapie koniec pasma moich wlosow i obkrecam dookola rozgrzanej lokowki, przytrzymuje chwile i puszczam Interesuja mnie na tym zdjeciu te konce.. hmm.. mysle, ze to duzo jakiegos zelu wgnecionego w nie, badz pianki.. - mi sie cos takiego za bardzo nie podoba.
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości