Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-16, 21:20   #1531
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V

i jeszcze Brzoskwinka napisała że mały jest śliczny i normalnie się zakochała Pozdrawia nas wszystkie
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 21:21   #1532
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Uwaga!!!! mam wieści od Brzoskwinki!!!

"Hej urodziłam o 20:15 ślicznego Boryska 3700g i 59cm sn"

Napisałam Brzoskwince ogromne gratulacje i że trzymałyśmy za nią kciuki cały dzień

Brzoskwinko - gratuluję!!!
Ja zwykle wchodze wieczorkiem a tu takie wiesci !!! No to GRATULACJE !!!

ale dzisiaj cicho nawet co czytac nie ma ide kapu kapu i spac cosik padam dzisaj dobranoc
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 21:27   #1533
aldii
Zakorzenienie

Pantee ja mialam pobrany posiew koniec 37tc + wyniki - mocz,morfologia,wr,krzepl iwosc.Na wyniki czekalam 4 dni. KTG to Ci zrobia w kazdej przychodni gdzie jest gabinet ginekologiczny.
Posiew wykrywa nie tylko paciorkowca, ale tez gronkowca i inne paskudy,ktorych normalnym badaniem sie nie wykryje,a moga byc bardzo niebezpieczne dla dziecka.Jezeli nie daj boze cos by sie stalo podczas porodu, to pozniej powiedza, ze to twoja wina, bo nie mialas posiewu i ich nie poinformowalas, ze jestes chora....
Poza tym ty sie nie martw gdzie urodzisz, tylko bardziej tym czy nie zarazisz dziecka w razie "w"
Gosbaj tylko jak zaczniesz rodzic i dopiero wtedy zrobia ci w szpitalu posiew, to nic to nie da.W razie zlego wyniku i tak juz nie dostaniesz antybiotyku oslonowo i na 99% dziecko sie zarazi podczas porodu.
Stary 2010-01-16, 21:33   #1534
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

brzoskwinko gratulacje no to teraz czekamy na fotki malego
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 21:34   #1535
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
a co to takiego te cebulaki?
zrobiłaś mi smaka na kluski ... uwielbiam kluseczki te tradycyjne jak i pod każdą postacią , czy z serem czy z mięsem mielonym w środku (tzw. kluska niespodzianka)
Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Sensuel a co to cebulaki ?
To są takie bułki,a w nich farsz z cebulki duszonej i posypane to serem.Pyyycha

Cytat:

Napisałam Brzoskwince ogromne gratulacje i że trzymałyśmy za nią kciuki cały dzień

Oooo,ale duży/długi chłopiec .GRATULACJE BRZOSKWINKO !!!

Goście już poszli.Ja 6 h na nogach przy garach stałam,ale luuuubię gotować,także jakoś poszło.Gorzej jak usiadłam,to zastygłam i wstać nie mogłam

Mój maluch rusza się coraz mniej i wolniej.Czy wasze maluchy też tak spowolniły pod koniec ciąży?? Na szczęście mam wizytę u położnej w piątek to się zapytam czy to normalne.

Mężuś wybył z domu do kolegów,a ja zaraz idę relaxować się do wanny
Stary 2010-01-16, 21:35   #1536
aldii
Zakorzenienie

Kancia zrobilam Twoje drozdzowki z marmolada
Brzoskwinko GRATULUJE !!!! : roza:
Youyou thx za wiesci
Kalka gdzie Cie wcielo - rodzisz ??
Sensuel aaaaaa Trzeba je wydrazyc jak do hot-dogow i nafaszerowac ta cebulka,posypac serem i pozniej zapiec ?

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2010-01-16 o 21:38
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 21:39   #1537
serduszkowata
Rozeznanie

Cytat:

BRZOSKWINKO gratulacje!!!

Link do mojego wykresu:
http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolezanki.php?user =serduszkowata&cid=717

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...

Już 28 cykle staramy się o dzidziusia
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 21:40   #1538
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:

Miałam niewchodzić ...

A tu takie wieści!!!

Brzoskwinko Ogromne GRATULACJE !!!!

--------------------------

A wlazłam, bo zapomniałam napisać....że
Filka napisała :

"Ciekawa czy nowe mamy doszły Zszokowala ją waga małej DUZEJ Julitki Olivki bo przy jej kruszynce to róznica....
Napisała że mająsiedobrze, mała jest śpiącym aniolkiem...jest cudna i malusia...że już oszaleli na jej punkcie...
Przesyła wszystkim mamusią pozdrowionka "

to ja tylko tyle ...
Pozdrowiłam i ucałowałam od nas i napisalam że czekamy na nie

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2010-01-16 o 21:42
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 21:54   #1539
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Sensuel aaaaaa Trzeba je wydrazyc jak do hot-dogow i nafaszerowac ta cebulka,posypac serem i pozniej zapiec ?
Trzeba wyrobić ciasto drożdżowe i porobić z niego kulki jak na bułki.Potem rozpłaszczyć je i na środek dać farszu.Całość posypać serem i zapiec
Stary 2010-01-16, 22:02   #1540
zebra666
Zakorzenienie

Brzoskwinko gratulacje!!!! Duzy chłopiec

A ja ide spać póki mały spi:P może dziś nie będę spała na siedząco

Sensuel prosze bez takich przy matkach karmiących, bo sline mam w klawiaturze

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 22:07   #1541
gosbaj
Zadomowienie

brzoskwinko gratulacje!!!!! Duzy chlopak
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 22:09   #1542
aldii
Zakorzenienie

Sensuel tez sie oslinilam
Pysiamn dzieki za wiesci
Filka oj tak czekamy czekamy
Stary 2010-01-16, 22:13   #1543
kamyil
Raczkowanie

i kolejna mama rozpakowana
BRZOSKWINKO GRATULACJE!! no i zdróweczka dla Boryska

a ja dziś byłam świadkiem fajnego wydarzenia
byłam na herbatce z przyjaciolka w takiej kawiarni/restauracji i obok nassiedziala sobie parka, dziewczyna wyszła do toalety a kiedy wracała koleś na samym środku lokalu uklęknął przed nią z bukietem czerwonych róż i pierścionkiem i się jej oświadczył!!
dziewczyna była totalnie całym zajściem oszołomiona ale go przyjęła a wszyscy goście i obsługa zaczęli bić brawo

bardzo pozytywne przeżycie

a co do badań - mojagin też z tych niechętnie wypisujących skierowania na badania, morfologie i badanie moczu w ciąży miałam chyba z 3 razy, na inne badania tez nie bardzo...
jutro się ciotki położnej wypytam jakie badania są mi potrzebne do szpitala jak pojadę rodzić i na poniedziałkowej wizycie jeśli sama nic nie zaproponuje to się wypytam z całą listą i powiem że w szpitalu kazali stawić się z tymi wynikami i ciekawe co powie

no i w ogóle jestem bardzo ciekawa co tam będzie słychać na dole... ostatnio na wizycie byłam przed bożym narodzeniem więc mogło się wiele przez ten miesiąc pozmieniać...
kamyil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 22:23   #1544
addicted to wizaz
Zadomowienie

Witam wszystkie mamuśki

Przede wszystkim gratuluję rozpakowanym mamusiom, którym nie zdążyłam złożyć gratulacji przed moim rozpakowaniem
soraya, agusiamatyldka, Olivia, filka i brzoskwiniaklaski :

Do domku wróciłam dziś już po 13, ale dopiero teraz mam krótką chwilkę żeby się przywitać. Maciek strasznie często się budził, ale to pewnie za dużo wrażeń, zwłaszcza ze strony starszego, hałaśliwego brata. Mam nadzieję, że teraz trochę pośpi

Dziękuję wszystkim za kciuki i gratulacje i od razu zdaję relację, bo na razie sie nie zapowiada, żebym tu często zaglądała.
W środę postanowiliśmy pojechaliśmy na ktg, żeby zobaczyć co tam słychać. Na zapisie wychodziły nieregularne skurcze, niektóre 100% a ja je ledwo czułam. Po badaniu i historii mojego pierwszego szybkiego porodu lekarka dała mi skierowanie do szpitala. Na rozeznaniu było napisane szyjka 1 cm i rozwarcie na 3 palce. Ponieważ w IP była kolejka to tż pojechał do domu po moje rzeczy. Na IP po badaniu lekarz powiedział, że rozwarcie jest na 3 cm (więc nie wiem czemu było napisane 3 palce) i szyjka 0,5 cm. Bali się mnie odesłać do domu, a że na porodówce dopiero miało się zwolnić miejsce, to kazali mi chodzić po korytarzu, żeby sprawdzić czy akcja się rozkręci. Po jakiś 2 godzinach i ktg przyjęli mnie na porodówkę, na badaniu wyszło rozwarcie na 4 cm i znowu spacer po korytarzu. Potem podłączyli mnie pod ktg i tak spędziłam pod nim 2, 5 godziny, gdzie już miałam wszystkiego dość, bo bolał mnie tyłek od siedzenia i wpijał mi się w brzuch 1 czujnik. Skurcze dopiero pod koniec stawały się bardziej odczuwalne, ale do wytrzymania. W międzyczasie miałam 2 badania i okazało się, że rozwarcie zatrzymało się na 5 cm, więc przebili mi pęcherz płodowy o 20.25 no i w zasadzie od tego momentu mogę powiedzieć, że czułam poród. Nie powiem ile miałam skurczy partych, ale raczej niewiele, bo w książeczce dziecka mam wpisane, że druga faza porodu trwała 5 minut Tż widział jak wychodzi główka i jak się mały urodził, to ze wzruszenia poleciały mu łezki. I tak był przejęty, że nie cyknął żadnej fotki z porodu, tylko jak już Maciek był w "mydelniczce".
Tak że z porodu chyba trochę gorzej będę wspominać oglądanie szyjki i szycie krocza (chociaż w znieczuleniu), bo mimo starań położnej pękło (usłyszałam tylko, że na ciecie było za późno).

No i to by było na tyle, bo już się obudził mój głodomór
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 22:28   #1545
ula 87
Zadomowienie

Cytat:

gratki , duzy synuś
Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
To są takie bułki,a w nich farsz z cebulki duszonej i posypane to serem.Pyyycha

zapisałam

a ja już w domku
wylądowaliśmy w castoramie i tak się obkupiłam ze szok: mop, kibelek do mycia podłogi i beniaminek parowara nie szukałam bo i tak bym nie znalazła
za to mąż wniebowzięty bo kupił sobie wkrętarkę
po drodze wstąpiliśmy do macdonalda

aaaaaa i rodzice grzecznie siedzieli w domku , chociaż siostry nie było w domu

dziękuję dziewczynki za komplementy aż się zarumieniłam

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Dziękuję wszystkim za kciuki i gratulacje i od razu zdaję relację, bo na razie sie nie zapowiada, żebym tu często zaglądała.
W środę postanowiliśmy pojechaliśmy na ktg, żeby zobaczyć co tam słychać. Na zapisie wychodziły nieregularne skurcze, niektóre 100% a ja je ledwo czułam. Po badaniu i historii mojego pierwszego szybkiego porodu lekarka dała mi skierowanie do szpitala. Na rozeznaniu było napisane szyjka 1 cm i rozwarcie na 3 palce. Ponieważ w IP była kolejka to tż pojechał do domu po moje rzeczy. Na IP po badaniu lekarz powiedział, że rozwarcie jest na 3 cm (więc nie wiem czemu było napisane 3 palce) i szyjka 0,5 cm. Bali się mnie odesłać do domu, a że na porodówce dopiero miało się zwolnić miejsce, to kazali mi chodzić po korytarzu, żeby sprawdzić czy akcja się rozkręci. Po jakiś 2 godzinach i ktg przyjęli mnie na porodówkę, na badaniu wyszło rozwarcie na 4 cm i znowu spacer po korytarzu. Potem podłączyli mnie pod ktg i tak spędziłam pod nim 2, 5 godziny, gdzie już miałam wszystkiego dość, bo bolał mnie tyłek od siedzenia i wpijał mi się w brzuch 1 czujnik. Skurcze dopiero pod koniec stawały się bardziej odczuwalne, ale do wytrzymania. W międzyczasie miałam 2 badania i okazało się, że rozwarcie zatrzymało się na 5 cm, więc przebili mi pęcherz płodowy o 20.25 no i w zasadzie od tego momentu mogę powiedzieć, że czułam poród. Nie powiem ile miałam skurczy partych, ale raczej niewiele, bo w książeczce dziecka mam wpisane, że druga faza porodu trwała 5 minut Tż widział jak wychodzi główka i jak się mały urodził, to ze wzruszenia poleciały mu łezki. I tak był przejęty, że nie cyknął żadnej fotki z porodu, tylko jak już Maciek był w "mydelniczce".
Tak że z porodu chyba trochę gorzej będę wspominać oglądanie szyjki i szycie krocza (chociaż w znieczuleniu), bo mimo starań położnej pękło (usłyszałam tylko, że na ciecie było za późno).

witamy w domciu
ależ miałaś fajny poród ja też o taki poproszę

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 22:36   #1546
gosbaj
Zadomowienie

Addicted welcome home z twojego opisu wynika ze nie bylo zle takie opisy napawaja optymistycznie
Stary 2010-01-16, 22:58   #1547
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syla2311 Pokaż wiadomość
KOCURKU - no to dobrze, ze wszystko oki

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
"Hej jestem na porodówce rano odeszły mi wody i w zasadzie cały czas się sączą. Skurcze jakieś są ale małe, mam nadzieję że szybko będzie"
No to kciukasy trzymamy

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja to mam pecha.. wczoraj byla ma zmianie opatrunku i byl taki inny chirurg nawet mi nie spojrzal tam a opatrunek zmieniala mi pielegniarka no ale coz przyjechalam do domu i mowie do Tzet ze nie tam boli i co sie okazalo ze kolejny raz wyszła mi tam torbiel tzn rozrosła sie i znouw musze jechac to naciac dzownilam czy jest ta fana babka co mi robila i jej nie ma i nie wiem co robic bedzie chyba w poniedzialek to chyba tez poczkeam.. nie wiem nie nawidze mojej
Oj wspólczuję
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 23:03   #1548
aldii
Zakorzenienie

Addicted cudowny porod, parte 5 min Jestes niesamowita !!! klask i:
Stary 2010-01-16, 23:04   #1549
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamuśki

Przede wszystkim gratuluję rozpakowanym mamusiom, którym nie zdążyłam złożyć gratulacji przed moim rozpakowaniem
soraya, agusiamatyldka, Olivia, filka i brzoskwiniaklaski :

Do domku wróciłam dziś już po 13, ale dopiero teraz mam krótką chwilkę żeby się przywitać. Maciek strasznie często się budził, ale to pewnie za dużo wrażeń, zwłaszcza ze strony starszego, hałaśliwego brata. Mam nadzieję, że teraz trochę pośpi

Niemalże poród bezbolesny

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość

zapisałam
To dla tych co obśliniły klawiaturę http://www.wielkiezarcie.com/recipe6727.html.
Stary 2010-01-16, 23:31   #1550
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Kocurazab jakieś chore godziny przyjęć ma ten Twój doktorek Trzymam kciuki obyś w poniedziałek podejrzała maluszka
No niestety tak przyjmuje. A z racji tego, że jest najtańszy w mieście - z tych prywatnych i dobry, to ma takie kolejki. Aczkolwiek, ja chodziłam do niego w inne miejsce (gdzie przyjmował na kasę chorych, a ja chodziłam tam prywatnie) i tam nie czekałam, a że już tam nie przyjmuje, to byłam zmuszona wczoraj koczować.
No, ale następnym razem jestem z nim umówiona w tym nowym miejscu, gdzie przyjmuje też tylko na kasę chorych - jak w tym starym miejscu, a ja mam przyjść o 19:30, żeby nikt nie wiedział, bo tam nie przyjmuje prywatnie ale żebym nie musiała czekać, jak wczoraj, to się z nim tak umówiłam (ale mi wyszło masło maślane ;-))
A w ten poniedziałek, to ja tylko wezmę od niego zwolnienie. Nie będzie robił mi USG, także Maluszka podejrzę dopiero 4 lutego

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
kocurazab za udaną wizytę

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Kocurazab

Edytowane przez kocurazab
Czas edycji: 2010-01-16 o 23:21
Stary 2010-01-16, 23:44   #1551
kalka
Zadomowienie

BRZOSKWINKO gratuluję!!!
PS. Ja to se jeszcze z tym brzuchem pochodzę!

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 23:47   #1552
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
To ja sie pochwale ze dzisiaj pierwszy raz skorzystalam z kasy pierszenstwa w Tesco. Bylismy z mezem na szybkich zakupkach i wpadlismy bez koszyka ale jakto wiadomo nazbieralo sie tyle rzeczy ze nam raczek brakowalo no wiec lecimy do kasy ciezarowkowej a tam kolejka. A ze juz prawie mi z rak lecialo wiec poszlam do kasjerki i pytam czy to jest kasa z pierszenstwem i czy moglabym skorzystac no i zostalismy skasowani pierwsi dumna bylam z siebie na szczescie nikt sie burzyl ale pewnie kazdy widzial moj mega bebzolek
Stary 2010-01-16, 23:49   #1553
kamyil
Raczkowanie

kalka - bidulinko nasza

trzymam kciuki i pokraczę trochę KRAAA KRAAA KRAAA ze to tej nocy się stanie
Stary 2010-01-17, 00:02   #1554
kasiorekzeta
Rozeznanie

Brzoskwinko GRATULACJE dla dzielnej Mamy, nie dziwię się, że zakochana i zapatrzona, każda z Nas czeka na ten moment ujrzenia dzieciaczka i pierwszego spotkania

My dziś kupiliśmy pare drobiazgów dla Małej. Później byliśmy w Tesco i byłam już niesamowicie zmęczona zakupami, a tu dochodzimy do kas a kolejka na jakieś 30 min stania i powiem Wam, że po raz pierwszy wtryniłam się z moim brzuchalem przed wszystkich w kasie z pierszeństwem Jestem z siebie dumna, bo nigdy nie czułam potrzeby wchodzenia przed kolejkę, ale dziś poprostu nie miałam siły. Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona, bo wszyscy mi ustępowali, jeszcze krzyczeli, że proszę się pszesunąć i przepuścić Panią w zaawansowanej ciąży Wtedy wszystkie twarze na mnie, a ja z rumieńcami na twarzy idę pierwsza do kolejki

Ale dziś smaki kulinarne robicie, aż ślinka leci
Majka 23.02.2010

http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png

Edytowane przez kasiorekzeta
Czas edycji: 2010-01-17 o 00:06
kasiorekzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 00:44   #1555
gosbaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiorekzeta Pokaż wiadomość
Brzoskwinko GRATULACJE dla dzielnej Mamy, nie dziwię się, że zakochana i zapatrzona, każda z Nas czeka na ten moment ujrzenia dzieciaczka i pierwszego spotkania

My dziś kupiliśmy pare drobiazgów dla Małej. Później byliśmy w Tesco i byłam już niesamowicie zmęczona zakupami, a tu dochodzimy do kas a kolejka na jakieś 30 min stania i powiem Wam, że po raz pierwszy wtryniłam się z moim brzuchalem przed wszystkich w kasie z pierszeństwem Jestem z siebie dumna, bo nigdy nie czułam potrzeby wchodzenia przed kolejkę, ale dziś poprostu nie miałam siły. Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona, bo wszyscy mi ustępowali, jeszcze krzyczeli, że proszę się pszesunąć i przepuścić Panią w zaawansowanej ciąży Wtedy wszystkie twarze na mnie, a ja z rumieńcami na twarzy idę pierwsza do kolejki

Ale dziś smaki kulinarne robicie, aż ślinka leci

Ja dzisiaj zrobilam to samo i tez w Tesco
Stary 2010-01-17, 02:05   #1556
kamyil
Raczkowanie

dzisiaj ja mam nocny dyżur na wizażu - spać mi się nie chce za bardzo więc sobie siedzę i mykam po necie

wertuję ustawy dot. obywatelstwa dziecka i różnych dziwnych przepisów które będę musiała przerobić w praktyce gdy maleństwo pojawi się na świecie w związku z tym że tatuś jest cudzoziemcem i normalnie aż mi się płakać chce z tej radości ile to komplikacji
Stary 2010-01-17, 04:29   #1557
Sensuel
Wtajemniczenie

To chyba ja dzisiaj podyżuruję,bo spać nie mogę ,a w dodatku mi nie dobrze i plecy mnie bolą od całodziennego stania .Kicam sobie na pisłce z nadzieją,że mi minie i nic
Stary 2010-01-17, 08:40   #1558
ula 87
Zadomowienie

hejka moje słoneczka
dostałam wczoraj wiadomość od Poli:
jestem w szpitalu , bo miałam wysokie ciśnienie jak mierzyłam w domu. w szpitalu książkowo ale zostawili mnie na obserwacji. mam być do pn lub wt. rozwarcie mam na 4cm , troche mi macica twardnieje .

przesyłamy buziaczki i życzymy szybkiego uregulowania ciśnienia

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 08:53   #1559
Asiuulka89
Zakorzenienie

Question Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V

A ja sie witam z samego niedzielnego ranka

Jak na mnie przystalo obudzilam sie juz o 8 no i teraz nie mam co robic chyba wezme sie za czytanie ksiazki

Addicted witamy w domku a porod ?? swietny chyba o taki bym prosila gdybym rodzila SN jak widac nie wszystkie sa az takie straszne

milego dnia zycze
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 09:13   #1560
pysiamn
Zakorzenienie

Addicted Witamy
Rany ja z Kubą II faze mialam 25 min. i sądziłam że to szybko ale 5min

ja też tak chceeeeee hihi

dzielna mamusiu

Ulcia dzięki za wieści od Poli ...ale jak ona ma takie rozwarcie to ją wypuszczą w pon. wt ??????????????? Dziwne...

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Nasza uaktualniona lista:

MAMUSIE ROZPAKOWANE (20)

Agape007(Agnieszka,24l.tp .10.01.2010)-29.11.2009-2320 g-48 cm-Aleksandra SN
Sweet Delights(Miłka,19l.tp.06 01.2010)-14.12.2009-3300 g-56 cm-Filip CC
lila12(35l.tp.30.12.2009)-21.12.2009-3440 g-54 cm- Bartosz-Piotr CC
KarmazynowyKamyk(Hania,29 l.tp.26.12.2009/7.01.2010)-24.12.2009-3550g-56 cm Paulinka-Agatka SN
mamaIdy(tp.05.01.2010)-25.12.2009-3040 g-55 cm-Maja SN
zebra666(Izabela,23 l.tp.24.01.2010)-28.12.2009-3220 g-54 cm Piotruś SN
fleurdelacour(Pola,29l. tp.31.12.2009)-03.01.2010-3630 g-Liwia Wiktoria SN
majkela12(Marta,23l. tp.10.01.2010)-04.01.2010-3730 g-58 cm-Adaś SN
Kasya82(Kasia,27l.tp.11.0 1.2010)-05.01.2010-3850 g-58 cm-Kornel CC
malga19(Gosia,tp.09.01.20 10)-06.01.2010-3550 g-56 cm-Jowita Małgorzata SN
eudaimonia(26l.tp.7.01.20 10)-08.01.2010-3550 g-57 cm-Adaś SN
Ingrid80(tp.8.01.2010)-08.01.2010-3200 g-54 cm-Lena CC
soraya1(Kasia,27l.tp.21.0 1.2010)-09.01.2010-2730 g-48 cm-Emilka CC
Madziulka83(Magda,26l.tp. 13.01.2010)-10.01.2010-3305 g-50 cm-Szymon-Łukasz SN
rybcia2309(21l.tp.09.01.2 010)-12.01.2010-3440 g-53 cm-Filip SN
addicted to wizaz(Aga,33l.tp.10.01.20 10)-13.01.2010-3510 g-58 cm-Maciej-Bartosz SN
agusiamatyldka(Agnieszka, 23l.tp.06.01.2010)-13.01.2010-3050 g-56 cm-Krzysztof-Ryszard CC
OliviaoO(Aga,20l.tp.7.01. 2010)-15.01.2010-4400 g-59 cm-Julitka SN
filka2(Anna,30l.tp.7.01.2 010)-15.01.2010-2890 g-52 cm-Adrianna SN
brzoskwinia82(Ewa,28l.tp. 14.01.2010) -16.01.2010-3700g-59cm-Borys SN

Styczniowe Mamusie (15)

[SIZE=3][COLOR=green][B][COLOR=black]
kalka(Agata,25l.)-14.01.2010 Alicja Małgorzata
madzikUK(Magda,26l.)-21.01.2010 Natalia Oliwia
pantee-21.01.2010
patkaM84(Patrycja,25l.)-22.01.2010 Natalka
elcia0787(Ela,22l.)-22.01.2010 Alan-Oliwia
ula87(Ula,22l.)-24.01.2010 Zuzanna
malinka118(28l.)-25.01.2010
patinka_(Patrycja,23l.)-27.01.2010
Mmonnikka(29l.)-27.01.2010
gosbaj(Gosia,25l.)-28.01.2010 Krzysztof-Jakub
Lenka1000(Lena,32l.)-28.01.2010 Nataniel Leonard
bardotka_a(Adrianna,27l.)-30.01.2010
Kacha79(Katarzyna,30 l.)-30.01.2010
Bubigirl(Aneta)-30.01.2010 Jagna
aldii(28l.)-31.01.2010 Lukrecja

Lutowe Mamusie (21)

pola25(Paulina)-2.02.2010 Dawid-Maciej
castilia(Ania)-4.02.2010 Aleksander-Aslan
kwiat kalafiora(Kasia,27l.)-04.02.2010 Justynka

Sweet_Jelly-6.02.2010
Pysiamn(Marzena,29l.)-7.02.2010 Julia
xmila(Kamila,32l.)-10.02.2010
Kamyil(Kamila)-15.02.2010 Sofiya
pliwa(26l.)-19.02.2010 Nikodem
Sensuel(28l.)-19.02.2010 Dennis
Youyou(Ola,27l.)-20.02.2010 Filip
gooha3(Gosia,24l.)-22.02.2010
SugarbabyLove(21l.)-22.02.2010
Zaslona(Kasia)-22.02.2010
Asiuulka89-22.01.2010 Zuzia
azzis(Alicja,28l.)-23.02.2010 Adaś
celka2000(Celina,28l.)-25.02.2010 Zuzia
Kancia-25.02.2010 Tomasz
kocurazab(27l.)-28.02.2010
syla2311(Sylwia,24l.)-28.02.2010
kasiorekzeta(Kasia,25l.)-28.02.2010 Maja
kapi(Kasia.28l.)-01.03.2009 Michalina Helena

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2010-01-17 o 16:25 Powód: Lista
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości