Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-16, 19:19   #3841
monius9
Zakorzenienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Eithene - na allegro możesz znaleźć lekko używane, niezniszczone staniki po bardzo atrakcyjnych cenach. rozejrzyj się
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 19:34   #3842
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Właśnie Robyn bardzo mi się podoba, jest śliczny Muszę znaleźć swój rozmiar, niestety wciąż przez Internet. No, ale masz racje, nie ma się co łamać i rozmaślać i tak maluśkiego biustu chińczyka.

Poszukiwań ciąg dalszy
Simeri podawała wyżej adres sklepu www.duzabielizna.pl w którym Cleo są za 49zł. Z tego co widzę, to Robyn 30C jest na stanie, więc jeśli chcesz próbować to łap okazję, bo to chyba najniższa cena w sieci

Edycja- 30C to Twój rozmiar? Bo pisząc post byłam przekonana, że gdzieś mi wcześniej mignęło, a nie mam czasu teraz szukać 28 niestety nie widzę, pewnie sprzątnięte już

Edytowane przez Jelonek
Czas edycji: 2010-01-16 o 19:36
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 20:01   #3843
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jelonek Pokaż wiadomość
Simeri podawała wyżej adres sklepu www.duzabielizna.pl w którym Cleo są za 49zł. Z tego co widzę, to Robyn 30C jest na stanie, więc jeśli chcesz próbować to łap okazję, bo to chyba najniższa cena w sieci

Edycja- 30C to Twój rozmiar? Bo pisząc post byłam przekonana, że gdzieś mi wcześniej mignęło, a nie mam czasu teraz szukać 28 niestety nie widzę, pewnie sprzątnięte już
Już wcześniej tam zaglądałam, ale niestety mojego 28 C lub D nie ma Ale ceny na prawdę pozytywnie powalające
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 20:19   #3844
error87
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie Robyn bardzo mi się podoba, jest śliczny Muszę znaleźć swój rozmiar, niestety wciąż przez Internet. No, ale masz racje, nie ma się co łamać i rozmaślać i tak maluśkiego biustu chińczyka.

Poszukiwań ciąg dalszy
Miałam Robyna, ale niestety mocno spłaszczał, chyba dlatego bo miseczki są moim zdaniem mniejsze niż standardowo. A napewno bardziej płaskie niż w innych stanikach. Miałam 65C i byłam bardzo niezadowolona. dlatego też bałam się ryzykować z Charliem, który podobno jest rozciągliwcem.

http://www.*********pl/products/167/.../?&Rozmiar=195&

a może opium?
wygląda fantastycznie i jest bardzo ciasny.
No i cena znośna

Hm nazwa sklepu się nie wyświetla. no tak sklep zakazany czy co?
test:
http://www.bradea.pl/

A bradea się wyświetla.
Moderatorzy leczcie się.

Edytowane przez error87
Czas edycji: 2010-01-16 o 20:22
error87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 20:21   #3845
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez error87 Pokaż wiadomość
Miałam Robyna, ale niestety mocno spłaszczał, chyba dlatego bo miseczki są moim zdaniem mniejsze niż standardowo. A napewno bardziej płaskie niż w innych stanikach. Miałam 65C i byłam bardzo niezadowolona. dlatego też bałam się ryzykować z Charliem, który podobno jest rozciągliwcem.

http://www.*********pl/products/167/.../?&Rozmiar=195&

a może opium?
wygląda fantastycznie i jest bardzo ciasny.
No i cena znośna
A możesz adres napisać ze spacjami? Wygwiazdkowało...
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 20:38   #3846
abiblabla
Zakorzenienie

postanowilam sie zainteresowac wreszcie tym jaki powinnam nosic rozmiar, na dwoch stronach wyszło mi 70B (czy to mozliwe? pod biustem mam 77, w biuscie 86). szukam teraz silikonowego stanika bo mam wiele bluzek do których inny się nie nadaje ale własnie nie wiem jakiego rozmiaru powinnam szukac (bo boje wrazenie ze miseczka B bedzie na mnie za duza) i jakiej firmy, bo chyba w stacjonarnych sklepach ciezko dostac. czy gdy sie uda, mozna je w ogole w sklepie mierzyc?
Stary 2010-01-16, 20:55   #3847
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
tak dokładnie o ten chodzi. wszyscy o niego pytają bo jest najtańszy, ciekawe dlaczego (?!) że nikogo nie dziwi dlaczego jest wystawionych po 10 aukcji tego stanika i nikt go nie chce kupić
ja też nie mogę zrozumieć jak może się komuś to cuś podobać, przecież nawet na modelce wygląda okropnie!
tez widze, ze tani, do tego jeszcze go przecenili
sorry, ale on wyglada jak sutkozaslaniacz; przypominaja mi sie czasy sprzed uswiadomienia - choc nawet wtedy nie lubilam tego typu stanikow...

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Eithene Pokaż wiadomość
hm na obecną chwilę to tak 30 zł- wiem, że to nierealne, by kupić dobry za tą cenę ( ale jestem studentką ) za niedługo mam iść do pracy i myślę, że po wypłacie ok 100 zł mogłabym odłożyć
za 30 zl mozesz kupic uzywany stanik w dobrym rozmiarze na Allja sama niedawno sprzedalam nawet stanik za 8 zl do tego jeszcze gielda na Lobby oraz na Balkonetce, tam tez mozna upolowac tanio stanik.
tak ze mozesz takowy sprobowac nabyc, zeby cos nosic obecnie, a potem, po wyplacie, poszalejesz, bo za 100 zl to naprawde duzo modeli dostaniesz, ja w zasadzie nie daje wiecej za stanik, a mam szereg Maskaradek i nowe Freyki

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez abiblabla Pokaż wiadomość
postanowilam sie zainteresowac wreszcie tym jaki powinnam nosic rozmiar, na dwoch stronach wyszło mi 70B (czy to mozliwe? pod biustem mam 77, w biuscie 86). szukam teraz silikonowego stanika bo mam wiele bluzek do których inny się nie nadaje ale własnie nie wiem jakiego rozmiaru powinnam szukac (bo boje wrazenie ze miseczka B bedzie na mnie za duza) i jakiej firmy, bo chyba w stacjonarnych sklepach ciezko dostac. czy gdy sie uda, mozna je w ogole w sklepie mierzyc?
na jakich stronach? wystarczy wejsc na pierwsza strone tego watku, wszystko masz jak na dloni. i tam tez doczytasz, ze nie ma czegos takiego, jak rozmiar "miseczka B"
szukasz calego sylikonowego stanika, dobrze zrozumialam?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-16, 21:12   #3848
abiblabla
Zakorzenienie

no i wlasnie korzystalam z kalkulatorow do mierzenia podanych w pierwszym poście. z tą miseczką B, pytam wyłącznie w kontekście całego silikonowego stanika. bo chyba w nim nie ma podnego innego wymiaru niz ta miseczka? czy się myle?
Stary 2010-01-16, 21:19   #3849
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
no i wlasnie korzystalam z kalkulatorow do mierzenia podanych w pierwszym poście. z tą miseczką B, pytam wyłącznie w kontekście całego silikonowego stanika. bo chyba w nim nie ma podnego innego wymiaru niz ta miseczka? czy się myle?
hm, ale jak calego sylikonowego? chodzi Ci o takie przezroczyste, sylikonowe nakladki na biust? i jakie to sa bluzki, do ktorych trzeba koniecznie taki stanik zalozyc?
Stary 2010-01-16, 21:25   #3850
abiblabla
Zakorzenienie

czyzbym cos pokrecila? nie przezroczyste, cieliste, jakby gumowe miseczki połączone tylko na mostku. bez ramiączek, bez "pleców". i właśnie do bluzek z głęboko wyciętym tyłem.
Stary 2010-01-16, 21:51   #3851
Astro
Zadomowienie

Cytat:
czyzbym cos pokrecila? nie przezroczyste, cieliste, jakby gumowe miseczki połączone tylko na mostku. bez ramiączek, bez "pleców". i właśnie do bluzek z głęboko wyciętym tyłem.

Ale te "staniki" bo wg mnie to ciężko stanikiem nazwać (wiem, bo dałam się kiedyś nabrać) to nie mają normalnej rozmiarówki. Tam jest chyba do miseczki C lub D nie pamiętam teraz, która jest tak mała, że mi się to w ogóle nie trzymało

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-16, 22:01   #3852
Pani Smith
Raczkowanie

A czy są staniki w rozmiarach f-ff z twardymi miseczkami?? Bo do mi ękkich się jakoś przekonać nie umiem... Nie sądzę by kształtnie (nieobwiśle) wyglądały

Pani Smith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 22:07   #3853
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eithene Pokaż wiadomość
dzięki za odpowiedzi
mnie naprawdę przeraża obwód 70 bo mam te 77/76 i wydaje mi się, że ledwo będę mogła oddychać ;p
spokojnie Na pewno będziesz mogła oddychać - obwód stanika zrobiony jest z elastycznych tkanin, które się rozciągają Poza tym obwód powinien być dosyć ścisły, tzn. dobrze dopasowany.
Sama mam 76 cm pod biustem i spokojnie noszę 70tki

Cytat:
Twój rozmiar to prawdopodobnie 70C, może nawet 70D.
A odnośnie silikonowego "stanika" to niestety pic na wodę. Ani to biustu nie trzyma, ani nic. Równie dobrze możesz nie zakładać nic - na to samo wyjdzie, a zaoszczędzisz pieniądze i unikniesz stresu związanego z ciągłym sprawdzaniem czy stanik się jeszcze trzyma czy już się odlepia.

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Pani Smith Pokaż wiadomość
A czy są staniki w rozmiarach f-ff z twardymi miseczkami?? Bo do mi ękkich się jakoś przekonać nie umiem... Nie sądzę by kształtnie (nieobwiśle) wyglądały
Dziewczyny, zapamiętajcie, że sama miseczka to nie rozmiar Nie ma czegoś takiego jak rozmiar F - FF.
Tak, są staniki z miseczką FF usztywniane - np. cała seria Masquerade
A miękkie wcale nie wyglądają obwiśle - mogą wyglądać równie dobrze albo i lepiej niż usztywniane, grunt to dobrać odpowiedni rozmiar i fason.

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 22:16   #3854
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
czyli mowimy o tym samym
ale matkoswinta, nie kupuj tego ustrojstwa, toc to ani nie trzyma nalezycie, ani chyba szczegolnie zdrowe nie jest (wyobrazilam sobie, jak mi sie piersi przyklejaja do tego sylikonu ), to juz lepiej pohasac bez stanika.
jesli bluzki masz bez plecow, to proponuje uzyc obnizacza obwodu.

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
A miękkie wcale nie wyglądają obwiśle - mogą wyglądać równie dobrze albo i lepiej niż usztywniane, grunt to dobrać odpowiedni rozmiar i fason.
miekkie staniki naprawde ladnie potrafia ksztaltowac - sliczny, okragly ksztalt daje na przyklad taka Freya Rio
Stary 2010-01-17, 00:51   #3855
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pani Smith Pokaż wiadomość
po pierwsze nie ma czegoś takiego jak rozmiar f-ff
po drugie co to są 'twarde' miseczki?
po trzecie mylisz się..

http://www.balkonetka.pl/katalog/size/28f
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/28fF
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/30f
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/30ff
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/32f
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/32ff
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/34f
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/34ff
itd..

jeśli uważasz że biusty prezentowane na tych zdjęciach w miękkich stanikach są obwisłe to ja bym chciała mieć takie obwisłe piersi

---------- Dopisano o 01:51 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Hebryka Pokaż wiadomość
Chcę się upewnić: zaniżając obwód miseczka idzie w górę o jeden czy dwa rozmiary?
Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość
Hebryda, zazwyczaj o dwa rozmiary.
miseczka o jedno oczko większa ma taką samą wielkość. a większą o dwa czasami trzeba brać ze względu na ciaśniejszy obwód i naciąganie fiszbin.
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-17, 09:01   #3856
carla10
Raczkowanie

GG do carla10

Proszę o szybką poradę, kupiłam biustonosz Pour Moi Provence T-shirt Bra i obwód wydaje się być ok, chociaż przy wdechu fiszbiny boleśnie wbijają się w żebra pod biustem.
Natomiast mam kłopot z miską zalamuje się pod piersią, tuż nad fiszbiną, no i od góry tak dziwnie się układa (lekko odstaje), ale podobno w tym modelu to norma.
Mam 73 pod biustem i 94 w biuście aktualnie wzięłam 30 FF. Na co ewentualnie wymienić, a może tak juz będzie....
carla10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 09:48   #3857
kubuku86
Raczkowanie

miska załamuje się pod piersią??
może za nisko założyłaś???
najlepiej wklej zdjęcie
Stary 2010-01-17, 11:24   #3858
tikida
Rozeznanie

Carla to załamanie wygląda podobnie do tego tutaj ? Jeśli tak, to może to być kwestia niekompatybilności - fiszbiny nie są dla ciebie odpowiednie (za głębokie U) i stąd to puste miejsce. Fiszbiny nie powinny wbijać się boleśnie w żebra - jeśli tak jest, najczęściej świadczy to o niedopasowaniu fiszbinowym.

Przyczyną może jeszcze być za mała miska - stanika nie da się założyć wyżej, bo biust nie mieści się w miseczce.

Zdjęcie by nam pomogło.
Stary 2010-01-17, 12:13   #3859
kukimonster
BAN stały

Może też zwyczajnie obwód być zaciasny, przy usztywnianych miski potem się łamią..
Ja kupiłam sobie nową fifi za 69 zł i nie umie się doczekać...
kukimonster jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-17, 12:19   #3860
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Już wcześniej tam zaglądałam, ale niestety mojego 28 C lub D nie ma Ale ceny na prawdę pozytywnie powalające
To może podszyć? Z dwoma stanikami tak zrobiłam (mimo, że 65 to rozciągliwe), bo bardzo mi się podobały Zwykłą tasiemką bawełnianą, wszystko trzyma idealnie, ktoś podawał też sposób "na ramiączko"
Cytat:
Napisane przez error87 Pokaż wiadomość
Moderatorzy leczcie się.
Z takimi tekstami dziewczynko, to na kafeterię
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 12:33   #3861
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Bardzo cieszę się, że znalazłam ten wątek.
Jakoś nie przepadam za swoim biustem i tak samo do tego doszło, że wpisałam w google 'jak dobrać stanik' i wyskoczyło mi kilka stronek. Przeczytałam, zmierzyłam i używałam kalkulatora i otrzymałam wynik 65D. Jutro wybiorę się do sklepu z bielizna, ale obawiam się, że nie znajdę takiego rozmiaru.
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 12:50   #3862
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
Jakoś nie przepadam za swoim biustem i tak samo do tego doszło, że wpisałam w google 'jak dobrać stanik' i wyskoczyło mi kilka stronek. Przeczytałam, zmierzyłam i używałam kalkulatora i otrzymałam wynik 65D. Jutro wybiorę się do sklepu z bielizna, ale obawiam się, że nie znajdę takiego rozmiaru.
w 'zwykłym' bieliźniaku będzie ciężko niestety
rzuć okiem na pierwszą stronę wątku, może kiedyś będziesz w Poznaniu (widzę, że jesteś z okolic) - tam są 'uświadomione' sklepy

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 12:53   #3863
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
jakie masz wymiary? może jednak inny rozmiar będzie lepszy

zapraszam do Poznania oprócz sklepów z pierwszego posta, rozmiar 65D znajdziesz w Esotiqu, Atlanticu i w Factory outlet w Luboniu (outlet Atlantica i sklep 6 zmysł).

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-17, 12:56   #3864
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
jakie masz wymiary? może jednak inny rozmiar będzie lepszy

zapraszam do Poznania oprócz sklepów z pierwszego posta, rozmiar 65D znajdziesz w Esotiqu, Atlanticu i w Factory outlet w Luboniu (outlet Atlantica i sklep 6 zmysł).
pod biustem 74, a w biuście 86 cm

Tylko że tam ceny są dość wysokie
Stary 2010-01-17, 12:59   #3865
agta85
Wtajemniczenie

Ze względu na coraz większą ilość sklepów, ograniczoną długość postów na wizażu i brak czasu usunęłam listę sklepów stacjonarnych z pierwszego postu. Większość sklepów, które zasługiwały na bycie na niej można znaleźć na stanikowej mapie świata, której towarzyszy teraz nowy blog: http://stanikowamapa.blox.pl/html

Za wynikłe z tego niedogodności przepraszam i zachęcam do korzystania z mapy.

Poniżej lista, którą usunęłam.

Cytat:
Warszawa
  • Peachfield, ul Żeromskiego 55/67,
  • filia Peachfield, ul. Bruna 9
  • Avocado, ul. Bracka 1,
  • Lady's Place, ul.Mehoffera 26 paw.18
  • Lady's Place Centrum, Stacja Metro Centrum (pasaż handlowy), lokal 2002A, (po prawej stronie od wejścia z al.Jerozolimskich)
  • Abrakadabra, ul. Koszykowa 67
  • Li Parie, ul. Chmielna 15 (sklep nie oferuje profesjonalnego bra-fittingu!) - http://www.bieliznaliparie.pl/
  • Buduar - CH Złote Tarasy, ul. Złota 59, IIp. (sklep nie oferuje profesjonalnego bra-fittingu!)
  • dopasowana.pl - al. Waszyngtona 122 (przystanek tramwajowo-autobusowy Grenadierów, jest to ta część Waszyngtona bliżej Ronda Wiatraczna, widać z daleka ponieważ ściany z zewnątrz są pomalowane na ciemno niebieski kolor)
  • MamBra, Al. Niepodległości 46/50e lok. 190A (przy stacji metro Wierzbno)
Piaseczno
  • 6 Zmysł Outlet, Fashion House, ul. Puławska 42e
Kraków
  • Intimo4you, ul. Wysłouchów 3
  • Intimo4you (filia), ul. Dietla 50
  • Marcille, ul. Długa 18 (w ofercie biustonosze marki Panache, głównie Masquerade, także Comexim, Gorsenia, inne marki będą dostępne wkrótce, szczegóły na stronie: http://www.bieliznakrakow.pl/index.php)
  • adore.pl, sklep internetowy z możliwością przymiarki i zakupów stacjonarnych
  • Sekrety Kobiet, ul. Bronowicka 31 (ograniczony wybór modeli i ograniczona rozmiarówka!)
  • Salon Bielizny, ul. Floriańska 24 (Pasaż 24) - sklep w oficynie (tam gdzie Obsessja i skate shop, po prawej patrząc w stronę Rynku) - polskie marki o szerokiej rozmiarówce (Samantha, Dalia, Gorsenia), ceny (zazwyczaj) poniżej 160zł, ale drogo w porównaniu do sklepów internetowych, sklep nie prowadzi profesjonalnego brafittingu!
  • La Chanson w Galerii Krakowskiej (Pawia 5), na dole, niedaleko Empiku - średni wybór rozmiarów - w obwodach 60 i 65 tylko staniki firmy Dalia - sklep nie oferuje profesjonalnego bra-fittingu, trzeba znać swój rozmiar!
  • La Passione w Galerii Kazimierz, (Podgórska 34) na piętrze, koło kawiarni "W biegu Cafe" - polskie marki o szerszej rozmiarówce (Samanta, Ewa Bień, Felina) - sklep nie oferuje profesjonalnego bra-fittingu, trzeba znać swój rozmiar!
Czernichów, koło Krakowa
  • Brafitteria - sklep internetowy z możliwością zakupów stacjonarnych po wcześniejszym umówieniu się (501 921 226, sklep@salonbielizny.eu )
Wrocław
  • Milla, ul. Ruska 34
  • Matina, ul. Jedności Narodowej 98 (mniejszy wybór rozmiarów, niższe ceny)
  • Gorseteria w CH Borek (sklep nie oferuje profesjonalnego bra-fittingu!)
  • sklep w budynku NOT na ul. Piłsudskiego (sklep nie oferuje profesjonalnego bra-fittingu!)
Poznań
Łódź
  • MERCADO, ul. Tuwima 6
  • Brassiere (łódzki oddział Peachfield) - ul. Piotrkowska 59
  • Biuti-biu, ul. Narutowicza 12 (w ofercie Curvy Kate, Milena)
  • Sklep firmowy "Gorsenia", ul. 28 Pułku Strzelców Kaniowskich
  • Moonlight, ul. Zielona 41 (w ofercie staniki Mileny)
Katowice
  • 6 zmysł, ul. Dworcowa 5
  • MIG, al. Korfantego 2
Sosnowiec
  • 6 zmysł Outlet, Fashion House Outlet Centre, ul. Orląt Lwowskich 138,
Lublin
Zielona Góra
  • KAROline, ul. Sikorskiego 6
  • e-lady, ul. przy Gazowni (rzut beretem od Kawonu),
Gdynia
  • Galeria Rajstop, ul. Świętojańska 66 (obok Empiku)
  • LINGERIA, ul.Żwirki i Wigury 8 (obok Empiku)
Gdańsk
  • Gamex, ul. Węglarska 6/7
Częstochowa
  • Fiszbinka, ul. Kiedrzyńska 54
Zabrze
  • Kamea, ul. Wolności 207
Nowy Sącz
  • Pasaż Rynek 31
Szczecin
  • sklep patronacki ebras.pl, na prawobrzeżu, Os. Słoneczne, ul. Jasna 15, Pasaż Podziemny, box 3
  • stoisko w butiku OLSEN, lewobrzeże, ul. Bogusława 13 (między Placem Zgody a Centrum Kupiec)
Jedwabne
  • Danaberia Bra Jedwabne, ul. Sadowa 16, pn - pt, 8 - 14 (możliwość telefonicznego umówienia się na wizytę w innym dogodnym terminie, 603 17 94 04)
Łomża
  • Danaberia Bra Łomża, ul. Stary Rynek 12, pn-pt 10-18, sb 10-14,

Edytowane przez agta85
Czas edycji: 2010-01-17 o 13:03
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 13:13   #3866
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carla10 Pokaż wiadomość
Proszę o szybką poradę, kupiłam biustonosz Pour Moi Provence T-shirt Bra i obwód wydaje się być ok, chociaż przy wdechu fiszbiny boleśnie wbijają się w żebra pod biustem.
Natomiast mam kłopot z miską zalamuje się pod piersią, tuż nad fiszbiną, no i od góry tak dziwnie się układa (lekko odstaje), ale podobno w tym modelu to norma.
Mam 73 pod biustem i 94 w biuście aktualnie wzięłam 30 FF. Na co ewentualnie wymienić, a może tak juz będzie....
załamanie miseczki jest z reguły winą za ciasnego obwodu. na balkonetce widziałam, że dziewczyny brały obwód zaniżony do najbliższej piątki i nikt się nie skarżył na rozciągliwość. wymień na 32E.

http://www.balkonetka.pl/katalog/brand/Pour%20Moi

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
pod biustem 74, a w biuście 86 cm

Tylko że tam ceny są dość wysokie
no sorry porządnego stanika nie kupisz za 20zł chyba, że u używany na allegro

a ja w czwartek kupiłam stanik w rozmiarze 30D nowy w sklepie (internetowym) za 49zł, więc prosze mi nie mówić, że uświadomione staniki są drogie!

na Twoje wymiary to ja bym radziła jednak 70C/32C, ewentualnie z rozciągliwców 65E/30DD
Stary 2010-01-17, 13:42   #3867
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
no sorry porządnego stanika nie kupisz za 20zł chyba, że u używany na allegro

a ja w czwartek kupiłam stanik w rozmiarze 30D nowy w sklepie (internetowym) za 49zł, więc prosze mi nie mówić, że uświadomione staniki są drogie!

na Twoje wymiary to ja bym radziła jednak 70C/32C, ewentualnie z rozciągliwców 65E/30DD
Nie mówię wcale, że wszystkie są drogie, ale niektóre kosztują powyżej 100 zł. ;]

Dziękuję za radę z rozmiarem
Stary 2010-01-17, 13:57   #3868
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mówię wcale, że wszystkie są drogie, ale niektóre kosztują powyżej 100 zł. ;]

Dziękuję za radę z rozmiarem
to tak jak z ciuchami, możesz kupić w SH sweterek za 10zł, kupić w orsayu za 70zł lub w zarze za 150zł lub na wyprzedażach za połowę tych cen; wszystkie produkty mają jakieś granice cenowe, niektóre staniki kosztują i 350zł i więcej, ale można się też czaić na okazje, wyprzedaże i porządny kupić za 50zł ja często kupuje używane staniki, ale nawet za nowe nie daję więcej niż 30zł (La Senza 5Ł)

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 14:03   #3869
Astro
Zadomowienie

Skoro o La Senzie mowa dziewczyny, które je noszą, podpowiedzcie w co celować mając 30F z anglików, wiem że w La Senzie ta rozmiarówka się troszkę różni.
Stary 2010-01-17, 14:09   #3870
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Astro Pokaż wiadomość
Skoro o La Senzie mowa dziewczyny, które je noszą, podpowiedzcie w co celować mając 30F z anglików, wiem że w La Senzie ta rozmiarówka się troszkę różni.
na mnie ok była portia 30F a z La senzy mam 32DD z kolekcji Girly&Gorgeous i 32E z kolekcji Love/Lullaby Lace; z tych gładkich T-shirt bra to mam 32F (znaczy nie mam ale 32E bułkuje)

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości